Fra Cape Town til Victoria Falls med Rovos Rail

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kør i luksustog fra Cape Town til Victoria Falls i bedste Karen Blixen-stil. Du bor i deluxe-suite og oplever smukke landskaber, safari og Victoria Falls

Oplev det halve af Afrika, mens du er omgærdet af luksus på Rovos Rail, som uden sammenligning er verdens mest eksklusive tog. Når vi tilmed rejser gennem Sydafrika, Botswana og Zimbabwe på den berømte jernbanestrækning fra Cape Town til Victoria Falls, nærmer turen sig ekstravagance. På denne tur er deluxe-suite en del af prisen.

De luksuriøse suiter er udført i gammel engelsk stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis eget badeværelse. Fra togets suiter, panoramasaloner og 5-stjernede restaurant kan du nyde synet af åbne savanner, grønne højdedrag og det afrikanske folkeliv. Stærkt begrænset antal pladser.

Bemærk, at du har mulighed for at flyve på business class med British Airways på ud- og hjemrejsen mod et tillæg på 24.998 kr. Der er begrænset antal pladser på tilbuddet fra British Airways.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikansk rand, botswanske pula, zambiske kwancha, tanzanianske shilling, amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Cape Town, Sydafrika
Dag 3 Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Dag 4 Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town. Gennem Hex River Pass og den historiske by Matjiesfontein
Dag 5 Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria
Dag 6 Pretoria. Byrundtur
Dag 7 Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari
Dag 8 Madikwe Vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag
Dag 9 Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana
Dag 10 Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls
Dag 11 Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
Dag 12 Egne eventyr ved Victoria Falls
Dag 13 Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 14 Hjemkomst

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi rejser fra København med kurs mod Afrikas måske smukkeste storby, Cape Town.
Dag 2
Ankomst til Cape Town, Sydafrika
Smukke Cape Town
Efter ankomsten til Cape Town tjekker vi ind på et af byens topklasse-hoteller, og resten af dagen er din egen, så du kan begynde denne eksklusive rejse, som du selv har lyst til. Om aften møder vi til fælles middag.
Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Stellenbosch vindistrikt ved Cape Town
I dag oplever vi Sydafrikas berømte vindistrikt kun en god times kørsel fra Cape Town. Turen går til Sydafrikas næstældste by, Stellenbosch, som mange kender fra vinetiketter. Det er en smuk, gammel by med hvide vingårde, grønne marker og små bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel. Vi skal besøge nogle af byens vingårde og smage på deres lækre produkter samt naturligvis se lidt på byen. Tilbage i Cape Town kan du slappe af på hotellet eller lade op til morgendagens togrejse på din egen måde.
Dag 4
Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town. Gennem Hex River Pass og den historiske by Matjiesfontein
Loungevogn på Rovos Rail

Om formiddagen tager vi til Cape Towns centrale togstation, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi tjekker ind i vores lækre suiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Cape Town glide forbi vinduerne.

I løbet af eftermiddagen kører vi gennem de tre tunneller i Hex River Pass. Den sidste er over 13 kilometer lang og går gennem det højeste bjergområde i provinsen Western Cape. I dalen, der ligger mellem bjergene, ligger de smukke, gamle vingårde og grapefrugtfarme spredt mellem alt det grønne.

Vores første stop på togrejsen bliver i den helt enestående historiske by Matjiesfontein. Byen blev etableret i sidste halvdel af 1800-tallet, og 100 år senere blev hele byen restaureret som historisk monument over kolonitiden. Her kan man simpelthen opleve et originalt frilandsmuseum, hvor alle huse og funktioner er intakte og ligger, som de altid har gjort.

Tilbage på toget igen kan vi nyde vores første gourmetmiddag i togets elegante spisesalon, mens vi fortsætter mod nordøst.

Dag 5
Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria
Rovos Rail

Vi kører i dag gennem en mere tør del af Sydafrika, nemlig det højtliggende plateau Great Karoo (1.200 meter over havet). Områdets navn betyder noget i retningen af ”meget tørstigt land”, og når vi ser de tørre sletter med de lavtvoksende buske, forstår vi hvorfor. Her findes mange fårefarme, og ind imellem fåreflokkene står de vindmøller, som farmerne bruger til at hente vand op fra undergrunden.

Om eftermiddagen ankommer vi til Kimberley. Den lille mineby emmer stadig af dramatisk sydafrikansk historie, der rigtig tog fart, da boeren Erasmus Jacobs fandt en underlig sten på sin mark i 1866. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere fandt man en endnu større sten på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store ”diamantrush” var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes diamanter. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914 efter at have afgivet tre tons diamanter. Der kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt udtømte.

Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen naturligt hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var de ikke sene til at indføre restriktive regler for de sorte minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. Forlod minearbejderne posten i utide, vankede der piskeslag.

I Kimberley ser vi den første, oprindelige diamantmine kendt som ”Det store hul” og det tilhørende minemuseum samt kigger lidt nærmere på den hyggelige by. Når vi kører ud af Kimberley, er det en god ide at holde øje ved vinduerne. Vi kører nemlig forbi en sø, der ofte befolkes af flere tusind lyserøde flamingoer.

Dag 6
Pretoria. Byrundtur
Pretoria

Vi ankommer til Sydafrikas hovedstad, Pretoria, hvor Rovos Rail har sin egen banegård, Capital Park, bygget i smuk kolonistil. Først standser vi dog på Centurion Station, hvor Rovos Rails dampmaskine vil overtage styringen af toget, således at vi kan ankomme til Pretoria i ægte kolonitidsstil.

Pretoria er fortsat Sydafrikas formelle hovedstad, selvom både Johannesburg og Cape Town spiller en større forretningsmæssig rolle. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane, hvilket er et fællesnavn for hele området omkring byen.

På dagens byrundtur passerer vi Voortekker-monumentet. Denne gigantiske bygningskonstruktion er mindesmærke for Det Store Trek, hvor boer-befolkningen forlod den engelskdominerede Kapprovins og drog nordpå for at opdyrke landet i protest mod den engelske ligestillingspolitik over for landets afrikanske befolkning. Turen går over Church Square, der domineres af en statue af Paul Kruger, som var præsident for den Sydafrikanske Republik (1883-1900). Vi ser ligeledes den flotte Unionsbygning, hvorfra der er en glimrende udsigt over det meste af byen. Der er planlagt en let frokost undervejs.

Dag 7
Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari
Madikwe Vildtreservat

Vi holder et par fridage fra togrejsen, og vi har valgt en af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges til formålet. I løbet af formiddagen stiger vi af toget i Zeerust og tager til den 5-stjernede Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat (se www.taugamelodge.com).

Reservatet er mærkværdigt nok temmelig overset af safarigæster, så vi får den smukke, rød-sandede savanne og det overvældende antal løver for os selv. Her skal vi på safari hver dag og nyde livet på den privatejede lodge, der har udsigt over et vandhul, som tiltrækker et varieret dyreliv. Vi bor i stråtækte luksus-bungalower med privat terrasse, hvorfra vi kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.

Efter frokost og lidt afslapning på lodgen tager vi på safari. Undervejs holder vi et sundowner-stop og ser solen gå ned over savannen.

Dag 8
Madikwe Vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag
På safari

Dagen begynder tidligt med en morgensafari, hvor vi oplever freden på savannen efter nattens aktivitet. Madikwe kan prale af at være hjem for alle Big Five-arterne (løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel) og derudover for geparder, zebraer, giraffer, vildhunde, strudse samt en masse forskellige antiloper og fugle. Når vores to dages safarioplevelser er ovre, vil vi med stor sandsynlighed have set langt de fleste af disse dyr.

Vi vender tilbage til lodgen og spiser en velfortjent morgenmad, hvorefter vi kan bruge de varme timer midt på dagen til afslapning på værelserne, i loungen eller i lodgens spacenter.

Sidst på eftermiddagen kører vi igen ud på savannen i åbne jeeps på udkig efter det utrolige dyreliv.

 

Dag 9
Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana
En af beboerne i Madikwe Vildtreservat

Efter en tidlig morgensafari er vi klar til at sige farvel til Madikwe Vildtreservat og fortsætte togrejsen fra Botswanas hovedstad Gaborone. Hele dagen bevæger vi os gennem det tyndt befolkede Botswana. Landskabet er temmelig tørt i hele landet, ikke mindst mod sydvest, hvor den tørstige Kalahariørken ligger. Vi kører gennem det østligste hjørne af landet, der er mere bakket.

Dag 10
Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls
Elefant møde

Vi kører gennem Zimbabwes frodige landskaber med baobabtræer, lave, tornede commiphora-træer og små landsbyer. Vi kommer også gennem Hwange Nationalpark, som har en stor bestand af elefanter.

Dag 11
Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
Victoria Falls Hotel

I dag ankommer vi til to af Afrikas største seværdigheder: det naturskabte Victoria-vandfald og det menneskeskabte Victoria Falls Hotel. Hotellet er en af Afrikas perler og et must for enhver afrikaentusiast. Der findes måske finere luksushoteller, men Victoria Falls Hotel har formået at bevare den engelske, victorianske atmosfære, som man simpelthen ikke kan efterligne. Og så ligger det bogstaveligt talt med Afrikas mest berømte vandfald i baghaven.

Fra hotellets store have fører stierne ned til det enorme park- og skovanlæg omkring faldene. Man kan selv vælge sin tur gennem det kilometerlange stianlæg, der fører til det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. I den frodige skov omkring faldene ses aber, store næsehornsfugle og masser af planter.

Man skal holde sig lidt fra vandkanten af hensyn til krokodillefaren, og så bør man nok medbringe en paraply, for selvom himlen er skyfri, kommer der meget vand fra faldene.

I dag skal vi også på et såkaldt sundowner-cruise på Zambezi-floden. Vi sejler ud på den mægtige flod, hjemsted for tusinder af krokodiller og flodheste, og hygger os med en drink i solnedgangen, mens vi nyder den storslåede natur og lyden fra vandfaldene, der tordner i baggrunden. Om aftenen indtager vi en dejlig middag på Victoria Falls Hotel.

Dag 12
Egne eventyr ved Victoria Falls
De imponerende Victoria Falls

Vi har det meste af dagen til disposition til at opleve ”røgen, der tordner”, som afrikanerne kalder de storslåede vandfald. Der er mulighed for at købe en række forskellige udflugter som for eksempel en helikoptertur omkring faldene eller elastikspring.

Fælles afskedsmiddag på Victoria Falls hotel.

Dag 13
Tid på egen hånd og hjemrejse
Du har lidt tid på egen hånd, inden hjemrejsen mod Danmark begynder.
Dag 14
Hjemkomst

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Alle suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Nyd udsigten fra panoramavognen

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Prisinformation

Tillæg for enkeltsuiter

Indkvartering i delt deluxe-dobbeltsuite er inkluderet i rejsens pris.

Enkeltsuiter
Tillæg for deluxe-enkeltsuite: kr. 24.998,-

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk rejseleder
 • Fly København – Cape Town og Victoria Falls – København
 • Udflugter og transport jf. program
 • 2 overnatninger på hotel i Cape Town med morgenmad
 • 8 dages togrejse med Rovos Rails Pride of Africa. Med helpension og alle drikkevarer om bord på toget i deluxe-suite
 • 2 overnatning på Victoria Falls Hotel med helpension
 • 2 overnatninger i Madikwe Game Reserve med helpension
 • Helpension dag 4-11
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Middag dage 2 og 13
 • Frokost dag 2 og 13
 • Morgenmad på hotellerne i Cape Town og Victoria Falls
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Zimbabwe (ca. 30 USD)
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chauffør - beregn ca. kr. 1.000,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Børn under 18 år

De sydafrikanske og botswanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika og Botswana medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika og Botswana. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika og Botswana, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Botswana: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/botswana
Sydafrika:
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika
Zimbabwe:
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 2.998,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotel beliggende på den historiske Greenmarket-plads. Værelserne har alle de nødvendige faciliteter, gratis trådløst internet, samt kaffe- og tefaciliteter, aircondition og satellit-tv.

Hotellet har en opvarmet swimmingpool på taget med en fantastisk panoramaudsigt over Taffelbjerget.

Læs mere på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2.998,- pr. person i delt dobeltværelse på Inn on the square

Tillæg for enkeltværelse
1.498,-

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotel beliggende i Sea Point og kun et par minutter i taxa fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis har de faciliteter, man kan forvente af et Radisson-hotel inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown 

Tillæg for opgradering af hotel
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Radisson Blu Le Vendome

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Winchester Mansions
Lækkert 4-stjernet hotel beliggende på promenaden Sea Point. Hotellet emmer af elegance og ligger lige ud til Atlanterhavskysten kun få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, giver dine smagsløg en oplevelse i det sydafrikanske køkken, musklerne kan du få rørt i den udendørs swimmingpool, og wellnesscenteret sørger for genopladning.

Læs mere på www.winchester.co.za

Tillæg for opgradering af hotel 
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Winchester Mansions

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 3 out of 5 by from Rovos Rail med forhindringer En spændende og oplevelsesrig tur gennem Sydafrika. Desværre var lokomotiverne ikke helt på toppen, så et planlagt besøg i Kimberly måtte aflyses. Det gjorde, at tiden på toget føltes rigeligt lang, og at vi måtte på en mere end 6 tiomer lang bustur :-( Standarden på toget var til gengæld helt i top - som forventet. Det samme må siges om Madikwe lodge og Victoria Falls hotel. Rejseleder (Sanne) helt i top. Hun var der når der var brug for hende, og det forhold at hun selv bor i Sydafrika gør at hendes foredrag og fortællinger blev meget nærværende.
Date published: 2017-03-21
Rated 5 out of 5 by from En dejlig tur i flotte rammer En dejlig afslappende tur med kultur/historie/natur i fokus.Man møder rejsekammeraterne på en anden måde på denne tur. Dejligt
Date published: 2017-03-15
Rated 4 out of 5 by from Sydafrika bør opleves Sydafrika var en meget positiv oplevelse, mødte kun venlige mennesker og stor hjælpsomhed alle vegne. Cape Town i høj grad et besøg vær. Spændende safari, og skønt ophold i Victoria Falls. Meget sympatisk og nærværende rejseleder. Rovos Rail lever op til forventningerne, men for vores vedkommende noget ensformig, vi er glade for at have prøvet det, men gør det ikke igen.
Date published: 2017-03-10
Rated 4 out of 5 by from En interessant rejse i Sydafrika Rejsen levede op til vore forventninger, som var store. Gode og velinformerede rejseledere. Én stor skuffelse: Lokomotiverne var så dårlige, at vi holdt stille så længe og så mange gange, at vi blev mere end et døgn forsinket og måtte springe over besøget i Kimberley for at kunne overholde resten af programmet.
Date published: 2017-03-12
 • y_2021, m_5, d_12, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_ZARTR31, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ZARTR31ADK