Fra Machu Picchu til Amazonas

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Perus store seværdigheder – sagnomspundne Machu Picchu, Den Hellige Dal med inkahovedstaden Cusco og krydstogt i Amazonas

Verdens vidundere venter, når vi sætter kursen mod Perus sagnomspundne skatte. Rejsen begynder i hovedstaden Lima, hvor spanierne etablerede deres magtcentrum, da de erobrede Peru. Vi går på rundtur i Limas UNECSO-fredede  gamle bydel og hovedpladsen Plaza de Armas, med regeringspaladset og den overdådigt udsmykkede katedral. Herefter går turen til Den Hellige Dal – omkranset af de imponerende Andesbjerge – hvor vi oplever inkaruiner i Pisac og Cusco. Her finder vi også en af rejsens højdepunkter, inkaernes hemmelige by, Machu Picchu, som i århundreder kun var kendt af lokale indianerfamilier. Den sidste del af rejsen foregår på et lille charmerende krydstogtskib som navigerer ad floderne i Amazonregnskoven. Her skal vi besøge indianerlandsbyer og opleve sjældne dyrearter på tæt hold.  

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peruviansk Nuevo Sol

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse. Fly København – Lima
Dag 2 Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-kirken og det arkæologiske Larco-museum
Dag 3 Lima – Cusco – Den Hellige Dal – Ollantaytambo
Dag 4 Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Dag 5 Ollantaytambo – Pisac inkaruiner – Cusco. Byrundtur i Cuscos historiske bymidte inkl. katedralen
Dag 6 Cusco. Coricancha-templet og ruinerne ved Sacsayhuaman. Eftermiddag på egen hånd
Dag 7 Cusco – Iquitos. Ankomst til Amazonas
Dag 8 Iquitos – Nauta. Krydstoget starter. Skildpadder i Pacaya Samira Reservatet og aftenudflugt
Dag 9 Amazonas. Lyserøde floddelfiner, indianersamfund og natsafari
Dag 10 Amazonas. Piratfisk. Mad og naturmedicin i Kukama Prado-landsbyen
Dag 11 Iquitos – Lima. Krydstogtet slutter. Redningscenter for søkøer. Hjemrejse
Dag 12 Ankomst København

Hoteller

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 værelser
 • 0 km til centrum (Miraflores-bydelen)
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Elevator
 • Wi-fi (gratis)

Meget hyggeligt hotel med central beliggenhed i Limas Miraflores-bydel. Her findes et stort udvalg af restauranter, barer og butikker. Hotellet har morgenmadsrestaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet. 

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og aircondition. Der er gratis wi-fi på værelset. 

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

Sol Natura

 • 26 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende hotel med perfekt beliggenhed i Ollantaytambo centrum – der er 200 meter til byens centrale torv, hvor der findes mange restauranter og cafeer. Hotellet har en fantastisk udsigt mod Veronica-bjergkomplekset med sneklædte bjerge. Desuden er togstationen i gåafstand (3 minutter), så det er nemt, når man skal med toget til Machu Picchu. Der er morgenmadsrestaurant og gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse 
Hyggelige værelser med stor dobbeltseng, TV, deponeringsboks og hårtørrer.
Du kan læse mere om hotellet her: http://hotelollantaytambo.com/

Casa Andina Koricancha

 • 54 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Charmerende hotel med perfekt beliggenhed i Cuscos historiske bydel. I kort gåafstand til den centrale plads, Plaza Mayor og det berømte Inkatempel, Coricancha. Hotellet har morgenmadsrestaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse 
Hyggelige værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og hårtørrer. Der tilbydes roomservice, og der er gratis wi-fi på værelset.  

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

El Dorado Hotel Iquitos

 • 54 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Snackbar
 • Bar
 • Elevator
 • Udendørs swimmingpool
 • Wi-fi (gratis)

Hyggeligt hotel beliggende kun en gade fra Iquitos centrale plads. Hotellet har restaurant, snackbar og bar. Desuden findes der en lille swimmingpool med tilhørende poolbar. Der er gratis wi-fi på fællesarealerne.

Værelse

Lyse værelser indrettet med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har aircondition, køleskab, TV og hårtørrer. Der er ingen wi-fi på værelserne.

M/S La Perla

MS La Perla er et lille, komfortabelt skib med gode faciliteter. Skibet har god plads til de 28 passagerer, som kan være om bord. Der er 14 kahytter og hyggelige fællesarealer, som indbyder til afslapning og observation af omgivelserne. Skibet byder på restaurant, bar, lounge-område og observationsdæk med liggestole og hængekøjer.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse. Fly København – Lima

Vi flyver til Perus hovedstad, Lima. Efter ankomsten kører vi til vores hotel i den hyggelige bydel Miraflores.

Overnatning i Lima.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-kirken og det arkæologiske Larco-museum
Hovedpladsen i Lima, Plaza de Armas

Lima er Perus hovedstad og blev grundlagt i 1535. Den var i mange år kontinentets vigtigste by, og er i dag landets største. Byen har mange stolte traditioner og en del bygningsværker fra kolonitiden, selvom udviklingen og de mange moderne bygninger efterhånden dominerer gadebilledet. Vi tager på byrundtur i Limas gamle bydel, som er blevet erklæret verdenskulturarv af UNESCO på grund af de velbevarede bygningsværker i kolonistil. Vi ser især nærmere på hovedpladsen, Plaza de Armas, med regeringspaladset, som huser præsidenten. Omkring Plaza de Armas befinder sig også byens rådhus og den overdådigt udsmykkede katedral med de jordiske rester af Limas grundlægger, Francisco Pizarro.
 
Vi besøger San Francisco kirke og kloster, som er et af de bedste eksempler på spansk barokstil. Byggeriet blev påbegyndt i 1546 og er verdenskendt for sit smukke bibliotek med over 25.000 antikke bøger. Men bedst kendt er nok klosterets og kirkens katakomber, som blev genopdaget af arkæologer i 1943, da man åbnede op til kældrene i kirken. Man mener, at over 25.000 blev begravet under de mest groteske omstændigheder i katakomberne, indtil Perus selvstændighed i starten af 1800-tallet.

Senere på dagen besøger vi det arkæologiske Larco-museum i Lima-bydelen Pueblo Libre. Her får vi en fin introduktion til de indianerkulturer, som levede i Peru forud for inkaerne. Vi ser deres fantastiske keramik og guldsmykker i en flot samling sammen med nogle af inkaernes guldskatte. Skattene var imidlertid også årsagen til deres kulturs undergang, da det var guldet, som var genstand for spaniernes erobringstogter og den følgende kolonisering af Sydamerika.

Overnatning i Lima.

Dag 3
Lima – Cusco – Den Hellige Dal – Ollantaytambo
Marked i den hellige dal

I dag flyver vi til Cusco, som ligger i 3.400 meters højde. For at forebygge højdesyge kører vi ned til den Hellige Dal, også kaldet Urubamba-dalen, i ca. 2.900 meters højde. Her bliver vi de næste par dage for at vænne kroppen til højderne. Det er en storslået køretur. Vi kører først gennem højlandet, hvor indianere dyrker bønner og majs, inden vi fortsætter ned i Den Hellige dal med udsigt til den brusende Urubamba-flod, frodige bjergsider og sneklædte bjergtoppe. 

Hen på eftermiddagen ankommer vi til byen, Ollantaytambo, som var et administrativt centrum i Den Hellige Dal og lå strategisk og vogtede grænsen til riget. Vores hotel ligger nær den gamle bydel, og her er det oplagt at tage på en spadseretur gennem de snævre gader.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 4
Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Inkaernes hemmelige by, Machu Picchu

I dag skal vi på en enestående smuk togrejse nordpå gennem Den Hellige Dal. Vi står på toget på stationen i Ollantaytambo, og det fører os gennem landskabet til den lille by Aguas Calientes. Herfra kører vi videre op i bjergene i en mindre bus og er nu klar til at opleve et af ikke blot Perus, men hele Sydamerikas absolutte højdepunkter, nemlig den sagnomspundne inkaby Machu Picchu, der troner majestætisk på en bjergkam 2.430 meter over havet højt over Urubamba-floden, omgivet af frodig, grøn bjergregnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer – en perfekt forening af menneskets og naturens imponerende skaberevner. Byen havde været glemt i mange år, da den amerikanske historiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset den 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet andetsteds langt dybere inde i junglen. Machu Picchu er omgærdet af megen mystik. Komplekset er ikke nævnt i spaniernes mange skildringer af deres ”nye rige” og blev derfor formodentligt aldrig fundet af dem. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt blandt en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på cirka 30 år på foranledning af inkaen Pachacutec og var antagelig et slags helligt landsted for inkaen og hans hof.  

Sidst på dagen returnerer vi med toget til Ollantaytambo.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo – Pisac inkaruiner – Cusco. Byrundtur i Cuscos historiske bymidte inkl. katedralen
Det store torv i Cusco, Plaza de Armas

Vi starter dagen med at besøge det meget smukt beliggende Pisac, hvor inkaerne havde et stort anlæg til at administrere befolkningen i den øverste del af Den Hellige Dal og til at bevogte indgangen til dalen. Det er her, nogle af de mest imponerende terrasseanlæg i Inkariget ligger.

 Herefter fortsætter vi til Cusco, hvor vi skal på byvandring i den hyggelige historiske bymidte. Cusco var hovedstaden i Inkariget, og den ligger meget smukt i Andesbjergene. Byen er på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv, og den er en fryd for øjet med de hvidkalkede spanske huse, storslåede kirker og den gamle inka-arkitektur – her findes de prægtigste eksempler på inkaernes perfektionistiske byggestil. Vi besøger det store torv, Plaza de Armas, og katedralen som huser mange værdifulde kunstskatte fra kolonitiden. Det tog 100 år at bygge katedralen og dens størrelse vidner om dette.

Overnatning i Cusco. 

Dag 6
Cusco. Coricancha-templet og ruinerne ved Sacsayhuaman. Eftermiddag på egen hånd
Det kolossale ruinanlæg Sacsayhuamán

Vi starter dagen med et besøg i inkaernes vigtigste tempel, Coricancha, som ligger inde i Santo Domingo-kirken. Inkaernes særlige byggeteknik sikrede, at deres bygninger kunne modstå jordskælv bedre end kolonimagtens bygningsværker. Således led Santo Domingo-kirken stor skade under jordskælvene i 1650, 1950 og 1986, hvorimod inkafundamenterne bestod. Selve ordet ”coricancha” er quechua-indiansk og betyder ”den gyldne gårdhave”. Templets vægge var nemlig engang dækket af guldstykker, der vejede flere kilo stykket. Men guldet og andre værdier blev røvet af den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste, der står tilbage, er stenarbejdet, der betragtes som noget af det mest perfekte i Peru.

Herefter besøger vi det kolossale fort, Sacsayhuamán. Det er beliggende på en bakke med en imponerende udsigt over hele Cusco. På trods af ruinanlæggets anseelige størrelse er det kun 20 procent af den oprindelige struktur, der står tilbage. Den øvrige del blev revet ned af de spanske koloniherrer, som anvendte stenene til at bygge kirker og huse i Cusco. Spanierne efterlod dog de største sten, hvoraf én vejer så meget som 200 tons. Anlægget er endnu et klart vidnesbyrd om inkaernes utrolige arkitektoniske og ingeniørmæssige evner. De mestrede til fulde at konstruere storslåede bygningsværker med gigantiske sten, der blev skåret til og sat sammen, som var det et puslespil. Flere steder er stenene så veltilpassede og velslebne, at det er umuligt at få så meget som et barberblad ind mellem dem. Sacsayhuamán havde angiveligt kun lille militær, men først og fremmest ceremoniel betydning. 

Eftermiddagen er til fri videre udforskning af Cusco på egen hånd.

Dag 7
Cusco – Iquitos. Ankomst til Amazonas

Vi flyver med indenrigsfly fra Cusco via Perus hovedstad, Lima, nordpå til Amazonområdets hovedby, Iquitos. Den ligger ved sammenløbet af floderne Nanay og Itaya og blev grundlagt af jesuitiske missionærer i 1754. Nærheden til Amazonas og Sydamerikas største regnskov samt isolationen fra resten af Peru har givet byen en unik tropisk atmosfære. I slutningen af 1860'erne og 1870'erne blev de lokale handlende styrtende rige på handlen med gummi. Det er dog længe siden nu, og de store palæer langs havnefronten Malecón står nu som falmede monumenter for byens storhedstid.

Kun blokke fra det centrale torv ligger det fascinerende Belén-distrikt, hvor familier bor i faldefærdige træhuse på flodbredden. Nogle er holdt oppe af tynde pæle, mens andre flyder, men er forankret til pæle, hvilket er ganske fornuftigt, når vandstanden i floden stiger med 6 meter eller mere.

Belén har et helt fjernøstligt udseende, og Iquitos har i virkeligheden mere til fælles med dampende tropiske asiatiske byer end med det peruvianske højland. Den er som et sydamerikansk Saigon, hvor luften er varm og fugtig, og hvor gaderne brummer af knallerter. De lokale taler et drevent og honningsødt spansk, og den foretrukne påklædning er ikke alpacatrøjer og sjaler, men korte ærmer og bare ben. 

Overnatning i Iquitos.

Dag 8
Iquitos – Nauta. Krydstoget starter. Skildpadder i Pacaya Samira Reservatet og aftenudflugt

I dag kører vi de ca. 90 km gennem Amazonas fra Iquitos til den lille havn Nauta ved Marañon-floden, hvor vores skib venter på os. Vi går om bord på MS La Perla, som skal være vores hjem de næste tre nætter. Vi finder os til rette på skibet og nyder en frokost ombord, mens vi navigerer ad Marañón-floden, en af Perus vigtigste og længste floder, til Pacaya Samira Reservatet, hvor den sydamerikanske flodskildpadde lever. Den er den største af sin art i Amazonas og kan genkendes på nogle karakteristiske gule pletter på hovedet. Hunnen kan nå en imponerende vægt på næsten 100 kg og en længde på 1 meter, og den er en del større end hannen. 

Først på aftenen, når mørket begynder at falde på, drager vi på opdagelse inde i regnskoven og kigger efter de dyr, som er aktive på denne tid af døgnet. Vi fornemmer hurtigt, at der er en helt vidunderlig dynamik mellem dyr og natur i Amazon-regnskoven. Oftest er det de mindre dyr og insekter – frøer, cikader, edderkopper og firben – som er de mest aktive og de nemmeste at spotte i lommelygtens skær. Efter udflugten er der middag og underholdning ombord på skibet. 

Overnatning på skibet.

Dag 9
Amazonas. Lyserøde floddelfiner, indianersamfund og natsafari

Vi befinder os nu på Yanayacu-Pucate-floden, og morgenmaden indtages ved flodbredden, mens vi spejder efter de eksotiske lyserøde floddelfiner, der er en af verdens fem arter af ferskvandsdelfiner. Delfinerne er mellemstore, har en lang snude og en lille eller slet ingen rygfinne - og fuldvoksne delfiner er virkelig lyserøde. Floden her er et af deres foretrukne fourageringssteder, så det giver gode muligheder for at se dem. Vi har også mulighed for at se de spektakulære gul og blå Ara-papegøjer, tukaner og Saki-aber. Saki-aber er relativt små, men ser større ud pga. deres kraftige pels. Der bliver også tid til at hoppe en tur i vandet og nyde en forfriskende dukkert i det uberørte område. 

Vi spiser frokost ombord på skibet, mens vi sejler til San Regis-landsbyen, hvor vi skal besøge et indianersamfund. Her deltager vi i en ceremoni med shamanerne, så vi kan få et indblik i den traditionelle levevis i Amazonas, og seancen rundes af med en træplantning-ceremoni, hvor hver deltager kan plante sit eget træ i regnskoven og således bidrage til dens overlevelse. 

Efter middagen på skibet skal vi på natsafari i de mindre motorbåde. Efter mørkets frembrud kan vi høre en hel junglesymfoni. Bevæbnet med kraftige lommelygter begynder vores natsafari i jagten på nathejrer, natravne og brilleugler. Op mod en halv snes frøarter kvækker fra vandkanten, og de sydamerikanske fiskeflagermus flyver tæt over vandoverfladen i håb om at nappe sig lidt aftensmad. 
Der findes brillekaimaner og sorte kaimaner i disse uberørte farvande, og ekspeditionslederen peger dem ud for os, hvis vi kommer forbi nogle. Og så har vi i aften en fantastisk mulighed for at kigge på stjerner, mens ildfluerne svirrer i junglen omkring os.

Overnatning på skibet.

Dag 10
Amazonas. Piratfisk. Mad og naturmedicin i Kukama Prado-landsbyen

Efter morgenmaden ombord sejler vi ud i mindre både ad San José de Zarapanga-flodens mørke vande for at finde det bedste fiskested, så vi kan gøre et forsøg på at fange piratfisk. Vi anvender den lokale fangstteknik og udstyr, så der skulle være gode chancer for at få et par stykker på krogen. 
Efter frokosten ombord skal vi besøge Kukama-stammen i Kukama Prado-landsbyen. Der er ca. 20.000 Kukama-indianere i den del af Amazonas, som ligger i det nordøstlige Peru, Colombia og Brasilien. De har et indgående kendskab til regnskoven, og hvordan naturen kan være kilde til mad og medicin. I landsbyen skal vi høre om dagligdagen, brug af naturmedicin, og vi får også indblik i nogle af stammens kulinariske hemmeligheder. 

Sidst på dagen tager vi ud i mindre både for at se på solnedgangen og lytte til dyrenes lyde, som intensiveres når mørket falder på. 

Overnatning på skibet.

Dag 11
Iquitos – Lima. Krydstogtet slutter. Redningscenter for søkøer. Hjemrejse

I dag er det tid til at gå fra borde og tage afsked med Amazonas. Inden vores flyvning til Lima, besøger vi et redningscenter for forældreløse søkøer. Her lærer vi om dyrene og hører om arbejdet for at få dem reetableret i naturen. Senere på dagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet til Lima venter, og hvor der er videre forbindelse hjem.

Dag 12
Ankomst København

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt
 • Enkeltkahyt, Amazon View: kr. 1.598,-
 • Enkeltkahyt, Suite: kr. 2.798,-
 • Delt dobbeltkahyt, Amazon View: kr. 1.098,-
 • Delt dobbeltkahyt, Suite: kr. 1.898,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Lima – København med mellemlanding 
 • Indenrigsfly Lima – Cusco
 • Indenrigsfly Cusco – Iquitos (via Lima)
 • Indenrigsfly Iquitos - Lima
 • Udflugter jf. program 
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 
 • Indkvartering i Standard dobbeltkahyt på La Perla på Amazonas-krydstogt
 • Morgenmad dagligt 
 • Frokost dag 2
 • Helpension på skibet fra frokost dag 8 til morgenmad dag 11
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt 
 • Tillæg for Superior Kahyt
 • Tillæg for Amazon View Kahyt 
 • Øvrige måltider  
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 120)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling) 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter 
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt) 
 • Gode vandresko 
 • Sandaler/praktisk fodtøj (for eksempel sportssandaler), som kan tåle at blive våde 
 • Vindjakke og trøje, da det kan blive køligt om aftenen, når vi kommer op i højderne 
 • Eventuelt vandrestave til besøg i Inkaruinerne
 • Insektmiddel
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller  
 • Sommertøj (bomuld) 
 • Kikkert  
 • Lommelygte

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 deltagere (der kan maksimalt være 15 personer på rejsen). Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og 3 er vi som rejsearrangør ikke 
erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Sejlrute i Amazonas

Krydstogtskibets sejlrute kan blive ændret pga. vind- og vejrforhold, og derfor kan det blive nødvendigt at justere den nævnte sejlrute. Rejsen vil indeholde de samme højdepunkter, men rækkefølgen kan variere.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage. Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge. 
Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. Der findes medicin mod højdesyge, som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen.

På rundrejsen besøger vi følgende steder, som ligger over 2.500 meter: 
Den Hellige Dal: 2.900 meter
Cusco: 3.400 meter

Mere om Peru

Her kan du få mere at vide om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

PERTR12ADK