Fra Madrid til Lissabon

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en anderledes rejse, hvor vi ikke bare besøger de to hovedstæder på Den Iberiske Halvø, men også udforsker mindre kendte steder fjernt fra alfarvej

Vi begynder rejsen i storslåede Madrid, Spaniens sjæl og hjerte og den mest spanske af alle byer. Turen går dernæst til den gyldne by Salamanca, som ligger så langt fra de spanske badebyer, som man kan komme – det er som at vandre rundt i et levende museum. Vi kører herefter gennem et uopdyrket portugisisk højlandskab mod floden Douro, hvor de smukke dalstrøg ikke lader nogen uberørt. Naturen her er dramatisk, og de eftertragtede druer vokser på halsbrækkende stejle skråninger. Herefter møder vi stilfulde gamle caféer og barer, portvin og hjerteskærende toner af fado i den charmerende havneby Porto. Her finder vi mængder af spor, som vidner om den enorme velstand, som har præget byen siden sidste århundrede. Vi runder af i livsglade Lissabon, en af Europas ældste byer, hvor gammelt og nyt går op i en højere enhed.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Madrid. Velkomstmiddag
Dag 2
Madrid. Byrundtur og videre til Ávila og Salamanca
Dag 3
Salamanca. Byrundtur i renæssancebyen
Dag 4
Fra Salamanca til Guarda i Portugal. Byrundtur og videre til Peso da Régua. Besøg på vingård og videre til Vila Real
Dag 5
Gennem smukke landskaber med ophold i Amarante. Videre til Porto med besøg i portvinshus
Dag 6
Porto. Byrundtur med sejltur på Dourofloden
Dag 7
Til Lissabon via den tidligere hovedstad Coimbra
Dag 8
Lissabon. Byrundtur og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Madrid. Velkomstmiddag
Spanske specialiteter

Vi lander i Madrids internationale lufthavn, hvor vi møder vores rejseleder og stiger om bord på vores bekvemme bus, der kører os til hotellet, som ligger i udkanten af Madrid. Spanien er verdens næstmest besøgte turistland, men hovedstaden Madrid er endnu ufortjent overset, da den ikke ligger ved havet, men midt inde i landet i næsten 700 meters højde over havet. I 1561 blev den kongelige residens flyttet til Madrid fra Toledo, og i 1606 blev byen officielt Spaniens hovedstad og centrum for et verdensimperium. Med sine 3,2 millioner indbyggere, og 6 millioner i hovedstadsområdet, er Madrid nu en af de folkerigeste byer i EU. Den spanske atmosfære mærkes straks. Madrid er stolt og selvbevidst og syder af livsglæde. Snart er vi fremme ved vores hotel i Alcorcón uden for Madrid til en hvilepause, og siden venter en velkomstmiddag og gode senge.

Dag 2
Madrid. Byrundtur og videre til Ávila og Salamanca Ca. 220 km
Puerta del Sol i Madrid

Dagen indledes med en byrundtur i den spanske hovedstad, som imponerer med storslåede bygninger, pragtfulde monumenter, brede boulevarder, åbne pladser med store springvand og byens hjerte, den livlige plads Puerta del Sol. I nærheden finder vi Plaza Mayor som engang blev anvendt som tyrefægterarena og henrettelsesplads. Det store majestætiske palads Palacio Real, der dominerer bybilledet, må man ikke gå glip af. Langs hovedstrøget Gran Via ligger alle de store modehuse såvel som mindre butikker, restauranter og caféer. Madrid er vel sin egen rejse værd, men efter frokost kører vi videre mod nye eventyr. Vi gør holdt i byen Ávila, hvor den hellige Teresa af Ávila fødtes i 1500-tallet. Byen ligger på en høj, 1.128 meter over havet ved floden Adaja, en biflod til den portugisiske Douroflod. Hele byen er et historisk monument og en national kunstskat for Spanien og optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Byens vigtigste monument er den fremtrædende komplette middelalderringmur med en strækning på mere end 2.500 meter og ni byporte. Det er også en af de byer, der har det største antal kirker, både romanske og gotiske, i forhold til antal indbyggere, og byens katedral fra 1100-tallet imponerer. Nu er der ikke langt til byen Salamanca, hvor vi tjekker ind på et hyggeligt og centralt beliggende 3-stjernet hotel, hvor vi skal tilbringe to nætter.

Dag 3
Salamanca. Byrundtur i renæssancebyen
Katedralen i Salamanca

Salamanca. I modsætning til Madrid og Barcelona er dette en by, som ikke oversvømmes af turister, så her kan vi opleve det rigtige Spanien langt fra badebyerne. Byen blev grundlagt for godt 2.400 år siden af kelterne og den har gennem historien været styret af forskellige imperier, blandt andet det romerske. Præcis som det øvrige Spanien har Salamanca en historie fyldt med krig og byen var hårdt mærket af Den Spanske Borgerkrig, da Franco placerede sin regering i byen under krigen. Salamancas universitet er det ældste på Den Iberiske Halvø og anses i dag for at være et af Europas bedste. Ved universitetet opstod den såkaldte Salamancaskole i 1500-tallet, som fik afgørende betydning for retsfilosofien. Den siges endog at have grundlagt den økonomiske videnskab og  folkesuverænitetsprincippet, alle betydningsfulde begreber i det moderne samfund. Salamanca har en universel, storslået, lærd og ungdommelig atmosfære, antageligt på grund af sit traditionsrige universitet. 
På vores guidede rundtur skal vi blandt andet se det kendte sneglehus, Casa de las Conchas og den særegne tvillingekatedral. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i Salamanca, måske en af de mest seværdige renæssancebyer i Europa. Salamanca har fået kælenavnet ”la ciudad dorad”, den gyldne by. At man refererer til den som gylden, beror på det magiske skin, som opstår når sollyset eller skumringslyset reflekteres i de gyldne sandsten, som mange af byens monumenter og bygninger er lavet af. Hvis du har bestilt måltidspakken, tager rejselederen dig med på restaurant, hvor der venter en spansk middag.

Dag 4
Fra Salamanca til Guarda i Portugal. Byrundtur og videre til Peso da Régua. Besøg på vingård og videre til Vila Real Ca. 320 km
Katedralen i Guarda

I dag kører vi vestpå fjernt fra alfarvej mod den portugisiske grænse. Vores første mål i Portugal er den lille by Guarda, der er den højst beliggende by på det portugisiske fastland, 1.056 meter over havet. Byens nærhed til den spanske grænse gør, at det er en velbefæstet lille by, hvilket navnet Guarda jo også antyder. Ringmuren blev bygget i 1100-tallet af kong Sanchos I og store dele af muren er stadig bevaret. Den mest kendte seværdighed i Guarda er den meget specielle katedral fra 1500-tallet med sit småskræmmende, næsten spøgelsesagtige udseende som en blanding mellem en kirke og en fæstning. 
Vi fortsætter gennem betagende omgivelser og passerer blandt andet byen Viseu, og snart er vi fremme ved floden Douro, hvor vi gør ophold i Peso da Régua, som er centrum for vindyrkningen. Landskabet her er dramatisk smukt, og druerne vokser på halsbrækkende stejle skråninger. Fra at have været en ganske voldsom flod med farlige strømforhold er Douro nu afdæmpet ved hjælp af et antal dæmninger, som blev bygget i midten af 1900-tallet. Vinen transporteres i dag hurtigst via landevejen, og floden trafikeres nu i stedet af charmerende krydstogtsbåde. I floden Douros dalstrøg findes mange vingårde, og vi besøger en af dem, en såkaldt quinta, hvor vi skal smage distriktets populære vin. Vinlandet Portugal er på mange måder blevet moderniseret gennem de senere år, dog uden at miste sin unikke og karakteristiske vinstil. De kendte rødvine fra Douro er ofte ret fyldige, men med tydelig frugtighed og kraft. Nu er der ikke langt til vores hotel i Vila Real i et kuperet landskab ved floden Corgo, som er en biflod til Douro. Her venter et hyggeligt centralt beliggende 4-stjernet hotel med en portugisisk middag.

Dag 5
Gennem smukke landskaber med ophold i Amarante. Videre til Porto med besøg i portvinshus Ca. 100 km
Vingårde i Duoro-dalen

I dag begiver vi os vestpå mod Atlanterhavskysten gennem et umådeligt smukt landskab med dramatiske bjergskråninger, frodige vinmarker og byer fulde af kultur og historie. Vi kører gennem  vindistriktet Vinho Verde, som er portugisisk for grøn vin. Vinho Verde-vinen er oftest hvid, men kan også være rød, og navnet "grøn" betyder snarere, at vinen er ung. På vejen gør vi ophold i den fredfyldte lille by Amarante neden for bjerget Serra do Marao ved floden Támega. Byens kendingsmærke er broen Sao Goncalo over floden Támega, som er bygget sammen med et kloster med samme navn som broen. Her har der været en bro siden romertiden, men den nuværende bro og klostret er fra slutningen af 1700-tallet. 
Turen går videre mod kysten, og i havnebyen Porto besøger vi om eftermiddagen et såkaldt portvinshus til en vinsmagning. Portvin er en oftest rød, men altid sød hedvin, som kommer fra Dourodalen, men er opkaldt efter havnebyen Porto. Selvom vinmarkerne ligger i Dourodalen sker det meste af lagringen ude ved kysten i portvinshusene i Porto og Vila Nova de Gaia. Vinmarkerne i Dourodalen er gamle og blev klassificeret allerede i 1756. Dette gør det til verdens tredjeældste beskyttede vindyrkningsområde efter Chianti i 1716 og Tokaj i 1730. Efter smagningen kører vi til et hyggeligt 3-stjernet hotel i udkanten af Porto, men tæt på havet og metrostation.

Dag 6
Porto. Byrundtur med sejltur på Dourofloden
Dourofloden munder ud i havet ved havnebyen Porto

Dagen skal vi tilbringe i den fantastiske by Porto, Portugals næststørste by. Porto er en charmerende by med en rig historie, og den blev udpeget til Europas kulturhovedstad for nogle år siden. Byens centrum står på UNESCOs verdensarvsliste, og her finder vi mængder af spor som minder os om Portos glansperiode i den sene middelalder. Vi indleder med en byrundtur, hvor vi ser både middelalderlig og nyere fashionabel bebyggelse. Vi spadserer over Gustave Eiffels storslåede jernbro, inden vi fortsætter til den højt beliggende katedral med en fantastisk udsigt over floden og forbi enestående bygninger som for eksempel Clérigos-kirken. Vi afslutter storstilet med en bådtur på den uimodståeligt smukke Douroflod, som munder ud i havet ved havnebyen Porto. Med sine 897 kilometer er Douro den tredjelængste flod på Den Iberiske Halvø efter Tajo og Ebro. 
Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. Den over hundrede år gamle jernbanestation São Bento er meget mere end et knudepunkt for byen. I ventesalen kan man se 20.000 bemalede blå kakler, som beretter om Dourodalens vinproduktion. Bydelen Ribeira ligger ved floden og er et besøg værd. Ribeira betyder netop flod og var et kommercielt centrum i middelalderen. Ribeira-pladsen prydes nu af farvestrålende bygninger med gallerier, gavebutikker, hyggelige barer og caféer. 
Om aftenen går vi sammen ud for at opleve en festlig portugisisk middag på en restaurant med underholdning, hvis du har bestilt måltidspakken. Middagen kombineres med en eksklusiv traditionel forestilling med fado-musik. Den portugisiske folkemusikgenre fado er en slags klagesang inspireret af de portugisiske sømandsviser. Den er karakteriseret ved melankolske melodier og sangtekster, som ofte handler om havet eller om de fattige menneskers liv. Man plejer at sammenligne fado-musikken med det portugisiske ord saudade, hvilket ikke kan oversættes direkte, men som kan beskrives som hjemve, en nostalgisk venten blandet med sørgmodighed, smerte, lykke og kærlighed. Selve ordet fado kommer fra det latinske ord for skæbne.

Dag 7
Til Lissabon via den tidligere hovedstad Coimbra Ca. 320 km
Coimbra var Portugals hovedstad for 800 år siden

Om morgenen kører vi sydpå mod hovedstaden Lissabon gennem smukke og afvekslende landskaber. På vejen gør vi ophold i traditionsrige Coimbra, som var Portugals hovedstad for 800 år siden. Vi går en tur i den smukt beliggende by i de gamle kvarterer i den tidligere hovedstad. Coimbra er i dag en betydningsfuld studieby med et imponerende universitet, et af Europas ældste. Byen ligger på en høj med en fantastisk udsigt over floden Mondegos dalstrøg. Ifølge portugiserne er Coimbra nøglen til landets rødder, og her fødtes blandt andet hele seks portugisiske konger. I 1400- og 1500-tallet var Portugal en af verdens økonomiske, politiske og kulturelle stormagter med kolonier i Sydamerika, Afrika og Asien og med flere kendte opdagelsesrejsende som for eksempel Vasco da Gama og Magellan. Som følge af krigen mod Spanien i 1600-tallet og de senere krige mod både Spanien og Frankrig i 1800-tallet mistede Portugal efterhånden både kolonier og indflydelse. De sidste kolonier fik selvstyre i 1970’erne, undtagen Macau som først i 1999 blev overgivet til Kina. Som følge af Portugals tidligere omfattende kolonier er portugisisk stadig det sjettestørste sprog i verden, meget takket være det gigantiske land Brasilien, hvor portugisisk er hovedsproget. Kun en mindre andel af de portugisisktalende bor i Portugal. Snart er vi fremme i den stolte hovedstad Lissabon, hvor et hyggeligt og velholdt hotel venter os i udkanten af byen. Om aftenen går vi ud sammen for at indtage en dejlig middag på restaurant, hvis du har bestilt måltidspakken.

Dag 8
Lissabon. Byrundtur og hjemrejse
Praça do Comércio i Lissabon

Vores sidste morgen vågner vi i Lissabon, og nu venter en interessant byrundtur i denne forførerisk smukke by. Præcis som Madrid er Lissabon en vidunderlig og meget seværdig by, som fortjener sin helt egen rejse. Lissabon er vokset frem omkring et dalstrøg, og højdeforskellene giver mulighed for smukke udsigter overalt. Byen er en af Europas ældste og her blandes gammelt med nyt i en perfekt kombination. I bydelen Alfama snor de gamle stræder sig som en kontrast til den moderne bebyggelse i Parque de Nações, Nationernes Park. På rundturen oplever vi blandt andet Belem-tårnet, Monumentet for Portugisiske Opdagelsesrejsende, og Praca do Comercio. Efter byrundturen må vi desværre begive os mod lufthavnen, men minderne fra Den Iberiske Halvø er mange.

Måltidspakke med fado-show i Porto

Med denne måltidspakke får du tre fælles restaurantmiddage – en i Salamanca, en i Porto og en i Lissabon. Der serveres treretters måltider med fast menu på hyggelige og centralt beliggende restauranter, karakteristiske for de respektive lande. I Porto kombineres middagen med en populær forestilling med traditionel fadomusik. Drikkevarer bestilles og betales separat på stedet. Måltidspakken skal bestilles hjemmefra i forbindelse med køb af rejsen og gennemføres ved mindst 15 deltagere. Rejselederen deltager i middagene. Måltidspakken skal købes i sin helhed.

Pris pr. person: kr 998,-

Portugisiske specialiteter

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Købehavn – Madrid og Lissabon – København
 • Rundrejse med bus, jf. program
 • 7 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 7 x morgenmad
 • 2 middage (i Madrid og Vila Real)
 • Udflugter jf. program
 • Vinsmagning ved Douro
 • Portvinsmagning i Porto
 • Bådtur på Douro
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hotellerne

Rejsen er en rundrejse, hvor vi bor på flere forskellige hoteller. Hotellerne er gode 3- eller 4-stjernede hoteller, som er centralt beliggende.  

Hotel Spa La Princesa, Alcorcón, Madrid, ***+
https://www.laprincesa.com/

Hotel Silken Rona Dalba, Salamanca, ***
https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-rona-dalba-salamanca/

Hotel Miracorgo, Vila Real, ****
https://www.hotelmiracorgo.com/

Hotel Porto Mar, Porto, ***
https://www.hotelportomarmatosinhos.com/en/

Hotel VIP Executive, Santa Iria, Lissabon, ****
https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Santa-Iria/About-Hotel.aspx

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse til Madrid og Lissabon. Rejsen til Madrid og Lissabon samt flere andre interessante byer var spændende og fyldt med oplevelser, trods 9 timers udsættelse af flyafgangen fra Kastrup. Disse timer manglede i Madrid til nærmere udforskning af denne spændende storby. Ved ankomsten til Madrid var der nogle misforståelser, som vores rejseleder gjorde alt for at løse, og herefter forløb rejsen efter planen. Det må lige nævnes, at hotellerne i Porto og Lissabon lå i ret lang afstand fra byernes centrum , men standarden på hotellerne var OK. Det var en festlig og morsom aften med fado-show og portugisisk folkedans. Megen ros til vores dygtige rejseleder, som talte flydende spansk og portugisisk.
Date published: 2019-10-19
Rated 4 out of 5 by from Em meget varierende oplevelse Rejsen var stressende og med nogle forsinkelser, pga. diverse misforståelser. Valget af hoteller var for 2 af dem, meget uheldig.I Porto, lå hotellet i et meget, meget nedslidt kvarter, hotellet var årgang 1947, men der bles ikke rigtigt passet på det og for at opleve Porto, og den spændende by, det er, skulle du bruge lang tid på transport. Det andet hotel lå udenfor Lisabon ca 1 times transport, var til gengæld et moderne og meget en bedre klasse. Ideen med måltidspakke burde være som en del af rejsen, som kan vælges på stedet og ikke hjemme fra. ideen med
Date published: 2019-10-16
Rated 3 out of 5 by from Fra Madrid til Lissabon Vores rejseleder var meget dygtig og gav os en fantastisk viden om de områder vi kom igennem. Christian er meget imødekommende og behagelig. Der var dog nogle ting på rejsen, som ikke levede op til de forventninger vi havde til rejser med Albatros. Udsættelse af rejsetidspunkt gjorde at vi først var fremme på hotellet omkring kl. 2 - 2.30 om natten. Aftensmaden fik vi først mulighed for meget sent. Det flyselskab (græsk selskab) som vi rejste med, var meget utrygt. Flyet var meget slidt og i stykker flere steder. Personalet var meget svære at kommunikere med (kunne ikke engelsk) - hvad hvis der skete en ulykke? Sikkerhedsmæssigt meget uforsvarligt! Der var meget varmt og dårligt luft i kabinen, og der blev ikke sørget for servering af drikkevarer. MEGET ubehageligt. Heller ingen forplejning ud over et enkelt tilbud om et enkelt glas. Alle rejsende var meget glade, da vi landede og at vi trods alt kom frem i god behold. Også problemer med bustransport fra lufthavn til hotel - bussen kom ikke og vi ventede 1,5 time inden vi kom videre. Ikke OK når det er midt om natten. Flere af hotellerne lå et pænt stykke udenfor bymidte - især i Porto. Det betød at vi skulle bruge meget tid ressource til at tage ud på egen hånd. Heller ikke det vi forventede af Albatros. Den sidste aften var der inkluderet en portugisisk festaften - god mad, men der var ikke tale om Fado-musik. Noget meget blandet underholdning og det virkede bare som om, det skulle afsluttes meget hurtigt. Hjemrejsen foregik i et meget lækkert fly (portugisisk) og her var der meget god service ombord. Programmet var noget pakket - der kunne godt bruges 1-2 dage mere, hvor man havde mere tid i Madrid og i Lissabon. Rejsen var en lidt blandet fornøjelse - den levede ikke op til de forventninger vi havde. Det var jo heller ikke en billig tur, så vi havde forventet det bedre.
Date published: 2019-11-17
Rated 3 out of 5 by from Lidt for presset, for lidt tid i Madrid og Lissabon For presset, for lidt tid i Madrid og Lissabon. Hotellerne bør ligge i centrum, det var heller ikke alle hoteller, der havde den sædvanlige Albatros standard. Fado aftenen var alt for "turistpræget". Fantastisk rejseleder.
Date published: 2019-10-16
Rated 2 out of 5 by from Godt sammenhold på turen, men ringe mad og indkvartering Guiden Christian klarede turen fantastisk, inter negativt om ham. Bussen var luxus og chauffør kørte behageligt. Var ikke lige heldige med hotellerne, lå langt fra byen, maden var ringe og underholdningen fado var ren fiasko.
Date published: 2019-10-26
Rated 4 out of 5 by from Fin tur med skønhedspletter Rejsens indhold var yderst interessant og rejselederen perfekt. En noget kaotisk start pga udsættelse og forsinkelser (på hotellet kl. 3 om natten) Hoteller i Porto og Lissabon dårligt placeret i forhold til byen og hotellet i Porto under Albatros-standard
Date published: 2019-10-21
Rated 5 out of 5 by from Flot tur med besøg i 2 hovedstæder Interessant tur med alletiders rejseleder. Han fås ikke bedre. Helt perfekt med hans sprogkundskaber. Taler flydende spansk og portugisisk. Det er der vist ikke mange, der kan. Meget behagelig at være sammen med.
Date published: 2019-10-16
 • y_2023, m_2, d_1, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_da_DK, sid_ESRTR16, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser