Fra Mexico City til Stillehavet

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Magiske Mexico City med store kulturskatte og autentiske Puerto Vallarta ved Stillehavskysten

Rejsen begynder i Mexico City, som blev bygget oven på resterne af aztekernes storslåede hovedstad, Tenochtitlán. Byen er i dag en boblende storby med et af de største indbyggerantal i verden. Her finder I moderne bygninger, store alleer og en smuk historisk bymidte. Byrundturen i Mexico City giver jer en god introduktion til byen og dens fantastiske skatte, når I blandt andet besøger det Antropologiske Museum og Frida Kahlos hus.

Inkluderet i prisen er der også en udflugt til tempelbyen Teotihuacán, som er rig på arkæologiske fund, og som huser en af verdens største pyramider.  Efter Mexico City går turen ud til Stillehavskysten og det charmerende Puerto Vallarta som emmer af ægte mexicansk stemning. Her bor I ved stranden og midt i den historiske bydel. Lige uden for døren finder I fremragende restauranter og hyggelige forretninger med mexicansk kunsthåndværk. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso

Dagsprogram
Dag 1 København – Mexico City
Dag 2 Mexico City Byrundtur, Antropologisk Museum og Frida Kahlos hus
Dag 3 Mexico City. Udflugt til Teotihuacán. Eftermiddag til fri disposition
Dag 4 Mexico City – Puerto Vallarta. Fly til Puerto Vallarta
Dag 5 Puerto Vallarta. Dag til fri disposition
Dag 6 Puerto Vallarta. Mulighed for tilkøb af udflugt (”Vilde delfiner” eller ”Hvalobservation”)
Dag 7–10 Puerto Vallarta. Dage til fri disposition
Dag 11 Puerto Vallarta – Mexico City. Fly til Mexico City og hjemrejse
Dag 12 Ankomst til Danmark

Hoteller

Historico Central

 • 81 værelser
 • Ligger i centrum – Der er 700 meter til Zocalo’en
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Lille fitnesscenter
 • Wi-Fi (gratis)

Hotellet har en god beliggenhed i Mexico Citys historiske bymidte med den centrale plads, Zocalo’en, i gåafstand. Bygningen er fra 1800-tallet, indretningen er elegant med moderne komfort og elementer fra kolonitiden. Dette giver hotellet en hyggelig atmosfære.

På hotellet er der en kaffe- og snackbar, som har åbent 24 timer, og hvor der tilbydes drikkevarer og snacks.  Hotellet har også roomservice, og der er gratis Wi-Fi overalt på hotellet. Der er også et lille fitnesscenter.

Værelse
Elegante værelser med to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle værelser A/C, vandkoger, TV, sikkerhedsboks og hårtørrer. Der er gratis Wi-Fi.

I kan læse mere om hotellet her:
http://www.centralhoteles.com/historico/home-en.html 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Mexico City

I rejser fra Danmark og ankommer til Mexico City. Efter indrejseformaliteterne bliver I kørt til hotellet, som er beliggende nær det historiske centrum.

Overnatning i Mexico City.

Dag 2
Mexico City Byrundtur, Antropologisk Museum og Frida Kahlos hus
Frida Kahlos barndomshjem, "det blå hus"

Dagen starter med en byrundtur omkring Mexico Citys centrale plads, Zócalo’en. Her ligger Cortes’ Nationalpalads med de verdensberømte freskomalerier malet af Diego Rivera – en fantastisk introduktion til hele Mexicos historie. (Vi gør opmærksom på, at hvis der er officielle aktiviteter på Nationalpaladset, er det ikke muligt at komme ind). Dernæst besøges byens berømte katedral, og der vil være tid til at tage et kort kig på Templo Mayor, aztekerbyen Tenochtitlans store dobbelttempel, der blev delvist udgravet i 1980’erne her midt i hovedstaden. Oprindelig lå templet på en ø midt i Texcoco-søen, men spanierne blev trætte af de mange oversvømmelser, der ødelagde ”deres” hovedstad, og drænede hele bykernen. Dette har efterfølgende medført en generel vandmangel i hele Mexico City.

I skal også besøge det verdensberømte antropologiske museum, der er en imponerende oplevelse, som kan få selv den mest forhærdede museumshader til at overgive sig! Den enestående samling – og måske ligeså enestående indretning – løfter museet op i verdensklasse. Her får I et flot indblik i nogle af Mexicos største indianerkulturer.

Sidst på eftermiddagen går turen videre til den hyggelige forstad Coyacán og Frida Kahlo Museet, ”det blå hus”, som var hendes barndomshjem. Sidenhen boede hun der også sammen sin mand, Diego Rivera, frem til sin død i 1954. Museet rummer en interessant samling af mexicansk folkekunst og antikviteter. En del af hjemmet står, som da hun døde i 1954, og specielt i køkkenet, spisestuen og soveværelset fornemmer man endnu i dag hendes stærke personlighed.

Overnatning i Mexico City.

Dag 3
Mexico City. Udflugt til Teotihuacán. Eftermiddag til fri disposition
Den berømte tempelby Teotihuacán
Om morgenen er der udflugt til den berømte tempelby Teotihuacán lidt uden for byen, som er et af Latinamerikas største ruinkomplekser. Der bliver tid til at studere de mange prægtige templer og pyramider ved Teotihuacán. Byen dateres tilbage til omkring 200 år f.Kr., men er i øvrigt bygget over en lang periode. Byen havde sin blomstringstid mellem 450-650 år e.Kr. og var på det tidspunkt sandsynligvis den største by i verden. I denne periode blev den 65 meter høje Solpyramide bygget, og det samme gælder Månepyramiden, der ligger for enden af den to kilometer lange Avenida de los Muertos – “De Dødes Allé”, som er det navn, aztekerne 800 år senere gav til byens hovedgade. Eftermiddagen er på egen hånd i Mexico City. Overnatning i Mexico City.
Dag 4
Mexico City – Puerto Vallarta. Fly til Puerto Vallarta
Velkommen til Puerto Vallarta

Det er tid til at tage afsked med Mexico City. I dag flyver I til Puerto Vallarta på Stillehavskysten.

Ved ankomsten til Puerto Vallarta modtages I af en engelsktalende chauffør, som kører jer til hotellet.

Puerto Vallarta er en af Mexicos smukkeste kystbyer med en charmerende, autentisk atmosfære. Byen har en flot beliggenhed i Banderas-bugten, som er en af de største i verden. Puerto Vallarta blev for alvor kendt i 1960’erne, da Hollywood besluttede, at filmen ”The Night of the Iguana” skulle produceres her. Store stjerner som Richard Burton, Deborah Kerr og Ava Gardner stod på rollelisten, og de kastede glans over byen, som hurtigt blev kendte amerikaneres feriested. Richard Burton og hans kone, Elizabeth Taylor, kom til at holde så meget af Puerto Vallarta, at de købte hus der og besøgte byen gennem flere årtier. I dag er Puerto Vallarta stadig en dejlig ferieby med en hyggelig havnepromenade, restauranter, barer og butikker med velkendt og populært mexicansk kunsthåndværk – glas, farverige tæpper, træmøbler og meget andet.

Overnatning i Puerto Vallarta.

Dag 5
Puerto Vallarta. Dag til fri disposition
Gå på opdagelse i Puerto Vallarta

Dagen er fri til at udforske Puerto Vallarta. Gå på opdagelse i den historiske bymidte med de charmerende små gader, og besøg eventuelt byens vartegn, katedralen med det smukke klokketårn. Om aftenen er det oplagt at gå en tur på havnepromenaden, hvor der er masser af liv og en hyggelig atmosfære. I gaderne nær havnepromenaden finder I et stort udvalg af restauranter, og byen er kendt for kulinariske oplevelser af høj kvalitet.

Overnatning i Puerto Vallarta.

Dag 6
Puerto Vallarta. Mulighed for tilkøb af udflugt (”Vilde delfiner” eller ”Hvalobservation”)
Mulighed for at tage på udflugt - enten "vilde delfienr" eller "Hvalobservation"

Hvis I har tilkøbt en udflugt – enten ”Vilde delfiner” eller ”Hvalobservation” – så er det i dag, at I skal på sejltur i Banderas-bugten og stifte bekendtskab med nogle af dens fascinerende indbyggere.

Bemærk venligst, at det er muligt at deltage på ”Vilde delfiner” hele året rundt, mens ”Hvalobservation” er begrænset til perioden fra 8. december til og med d. 23. marts. Begge udflugter køres med engelsktalende biolog, som er ekspert på området. Transport mellem hotellet og marinaen er ikke inkluderet i udflugtens pris. I kan finde flere detaljer under præsentationen af udflugterne længere nede i programmet.

Overnatning i Puerto Vallarta.

Dag 7–10
Puerto Vallarta. Dage til fri disposition
Nyd dagene i Puerto Vallarta

Disse dage er til fri disposition.

Overnatning i Puerto Vallarta.

Dag 11
Puerto Vallarta – Mexico City. Fly til Mexico City og hjemrejse
Formiddagen er til fri disposition, og herefter har I transport til lufthavnen i Puerto Vallarta, hvorfra der er hjemrejse.
Dag 12
Ankomst til Danmark

Prisinformation

Børnepris

11.998,-

To børn (2-11 år) kan bo på værelset med to betalende voksne og i sover eksisterende senge (begge ”queen size”). Der er morgenmad inkluderet i prisen.

Det er ikke muligt for en tredje voksen at bo på værelset.

Prisen inkluderer
 • Fly Danmark – Mexico City med mellemlanding
 • Indenrigs fly Mexico City – Puerto Vallarta t/rt
 • 3 nætter i Mexico City hotel Histórico Central i delt dobbeltværelse
 • 7 nætter i Puerto Vallarta på Playa los Arcos i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Heldagsudflugt i Mexico City på dag 2
 • Halvdagsudflugt til Teotihuacan på dag 3
 • Transport mellem lufthavn og hotel i Mexico City (dag 1 og 4)
 • Transport mellem lufthavn og hotel i Puerto Vallarta (dag 4 og 11)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Europæiske skatter og afgifter

Bemærk: Udflugter samt transfers gennemføres sammen med andre rejsende.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter (undtagen dag 2 og 3)
 • Alle øvrige måltider
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle drikkepenge
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om individuelle rejser

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde)
 • Vindjakke og trøje, da det kan være køligt morgen og aften
 • Praktisk fodtøj (vandresko og/eller sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Håndsprit

Deltagerantal

Albatros’ individuelle rejser gennemføres altid - uafhængigt af antallet af deltagere på rejsen.

Lidt om hotellerne

I overnatter på mellemklassehoteller. Generelt skal det siges, at et mellemklassehotel i Mexico ikke er af helt samme standard som et hotel i samme kategori i eksempelvis Asien eller Afrika. Men hotellerne er charmerende og med private badefaciliteter, og de er oftest placeret midt i det historiske centrum, så seværdighederne kan nås til fods. Det er komfortable hoteller, men turens vægt er lagt på oplevelser frem for luksus.

Valuta

Den mexicanske møntfod hedder pesos (MXN) og findes i både mønter og sedler. Vær opmærksom på, at nogle af sedlerne og mønterne ligner hinanden. Den bedste valuta at medbringe er mexicanske pesos, som I kan bestille og købe i nogle banker eller hos Forex.

Alternativt kan amerikanske dollars medbringes. Vær blot opmærksom på, at den mexicanske regering har indført restriktioner for veksling af dollars, så udenlandske turister højst kan veksle 300 dollars pr. dag og ikke mere end 1.500 dollars pr. måned. Der er ingen restriktioner på veksling af andre valutaer som f.eks. euro, men de kan være vanskelige at få vekslet.

Master Card og Visa kan benyttes i de fleste af de byer og turistområder, I besøger, hvor der også findes mange hæveautomater. Diners og American Express kort er mindre udbredt i Mexico og kan ikke anbefales.

Mere om Mexico

Her kan I få mere at vide om Mexico: www.albatros-travel.dk/destinationer/mellemamerika/mexico
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

MXIRT01ADK