Fra Victoria Falls til Dar es Salaam med Rovos Rail

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rejs gennem Zimbabwe, Zambia og Tanzania på luksustoget Rovos Rail – inkl. Victoria Falls, safari i Chobe Nationalpark og afslapning på Zanzibars skønne strande

Oplev det halve af Afrika, mens du er omgærdet af luksus på Rovos Rail, som uden sammenligning er verdens mest eksklusive tog. Når vi tilmed rejser gennem Zimbabwe, Zambia og Tanzania på en del af den berømte jernbanestrækning fra Cape Town til Dar es Salaam, nærmer turen sig ekstravagance. På rejsen bor vi i deluxesuiter, som er udført i gammel engelsk stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis eget badeværelse. Fra togets suiter, panoramasaloner og 5-stjernede restaurant kan du nyde synet af åbne savanner, baobablandskaber, grønne højdedrag og det afrikanske folkeliv.

Turen fortsætter til Zanzibars lækre sandstrande, hvor du kan slappe af eller gå på eventyr på den tidligere krydderiø.

Stærkt begrænset antal pladser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta botswanske pula, zambiske kwancha, tanzanianske shilling, amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe
Dag 3 Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangscruise på Zambezifloden
Dag 4 Safari i Chobe Nationalpark og safari-sejltur på Chobe-floden i Botswana
Dag 5 Egne eventyr ved Victoria Falls og afrejse med Rovos Rail
Dag 6 Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Dag 7 Gennem Serenje og Mpika, Zambia
Dag 8 Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania
Dag 9 Over Tanzanias savanner og gennem Selous Vildtreservat
Dag 10 Safari i Selous Vildtreservat
Dag 11 Ankomst til Dar es Salaam
Dag 12–14 Zanzibar. Afslapning, eventyr og udflugt til Stone Town
Dag 15 Hjemrejse
Dag 16 Hjemkomst

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København og ankommer til Victoria Falls i Zimbabwe i morgen.
Dag 2
Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe
Det smukke Victoria Falls Hotel

Ved ankomsten til Victoria Falls kører vi direkte til Victoria Falls Hotel, hvor vi skal tilbringe de næste nætter. Hotellet er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur.

Om aftenen spiser vi fælles velkomstmiddag

Dag 3
Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangscruise på Zambezifloden
Victoria Falls fra luften

Efter morgenmaden skal vi på en vandretur ved vandfaldene. Vi går gennem hotellets baghave og fortsætter ad stisystemerne rundt om faldene. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men Victoria Falls er tæt på at være et af de smukkeste. Faldene er cirka dobbelt så høje og halvanden gang så brede som Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada, og det kan være svært at se sig mæt på områdets skønhed og meditative ro.

Ud over naturens stemmer er der få forstyrrelser, og den grønne regnskov fuldender billedet. Vores rejseleder fortæller om stedets historie, mens vi udforsker fugle- og vildtlivet omkring faldet.

Vandet slår ofte op i vældige kaskader omkring vandfaldet, så det er en god idé at medbringe en paraply eller et regnslag.

Sidst på eftermiddagen sejler vi ud på et såkaldt sundowner-cruise på Zambezifloden oven for vandfaldet. Vi nyder en kølig drink på dækket, mens vi holder udkig efter flodheste og krokodiller i vandet fra vores sikre position på skibet

Dag 4
Safari i Chobe Nationalpark og safari-sejltur på Chobe-floden i Botswana
Bådsafari på Zambezi

Efter morgenmaden kører vi 80 km, krydser grænsen til Botswana og fortsætter videre til Kasane, og herfra skal vi på safari i Chobe Nationalpark.

Chobe Nationalpark dækker et område på 10.566 km2, og her findes den største vildtrigdom i det sydlige Afrika. Nationalparken, som ikke afgrænses af hegn, er særlig kendt for sine enorme elefantflokke, der migrerer langs flodsystemet i deres søgen på føde. Og føde er der nok af, hvilket også ses på elefanterne, der er større her end noget andet sted i Afrika! The Big Five: løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn, hersker her, selvom sidstnævnte er meget sjælden. Derudover er de fleste af Afrikas antiloper, giraffer, zebraer, geparder og mere end 350 forskellige fuglearter repræsenteret her.

Efter frokost tager vi på en bådsafari på floden. Det er helt specielt at opleve vildtet fra vandsiden, hvor det ofte reagerer roligere, og man kan komme tættere på. Floden har masser af usædvanligt fugleliv med majestætiske flodørne, rørhøge, bladhøns, der med deres lange fødder går på åkanderne, isfugle, der vejrer i luften, inden de dykker efter den udsete fisk, hejrer, storke, ibisser og skarver, og vi sejler tæt på, men uden om krokodiller og flodheste.

Bagefter kører vi tilbage til Victoria Falls Hotel i Zimbabwe.

Dag 5
Egne eventyr ved Victoria Falls og afrejse med Rovos Rail
Tid til afgang med Rovos Rail

Vi har det meste af dagen til disposition til at opleve ”røgen, der tordner”, som afrikanerne kalder de storslåede vandfald. Der er mulighed for at købe en række forskellige udflugter som for eksempel en helikoptertur omkring faldene eller elastikspring.

Om eftermiddagen siger vi farvel til det legendariske Victoria Falls Hotel og stiger om bord på luksustoget over dem alle, Pride of Africa. Vi tjekker ind i vores lækre suiter, og den eventyrlige togrejse begynder. Vi kører over den 100 år gamle Victoria Falls-bro og kommer ind i Zambia.

Ud på aftenen nyder vi vores første gourmetmiddag i togets elegante spisesalon.

Dag 6
Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Nyd det smukke landskab fra kupéen
Vi rejser op gennem Zambia og kommer gennem byerne Kafue og Choma. Landskabet her er grønt og fladt med spredte træer. Efterhånden som vi nærmer os hovedstaden Lusaka, dukker der flere og flere farme op i de flade omgivelser. Markerne afbrydes indimellem af op til seks meter høje termitboer.
Dag 7
Gennem Serenje og Mpika, Zambia
Zebraer i Zambia
Vi bliver på toget, mens vi fortsætter gennem de smukke zambiske landskaber. Om morgenen kører vi helt tæt forbi grænsen til Den Demokratiske Republik Congo, der var en belgisk koloni indtil 1960. Naturen veksler nu hyppigt mellem åbne sletter og tætte bush-områder. Især langs floderne står de høje, slanke raffiapalmer, hvis lange blade bliver brugt som bast.
Dag 8
Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania
Loungen ombord på Rovos Rail

Efter morgenmaden på toget går vi en tur ud i naturen omkring Kasama og oplever Chisimba Falls. De smukke vandfald er en serie på flere små fald og omgivet af skov. Bemba-folket anser vandfaldene og grotten under dem som hellige. Senere på dagen passerer vi grænsen mellem Zambia og Tanzania.

Så snart vi er inde i Tanzania, begynder landskabet at falde betragteligt, når vi kører gennem Den Østafrikanske Gravsænkning (Great Rift Valley). Dette fascinerende geologiske fænomen zigzagger 4.500 kilometer fra Jordan til Mozambique og danner naturlige grænser for flere afrikanske stater på sin vej.

Dag 9
Over Tanzanias savanner og gennem Selous Vildtreservat
Det afrikanske landskab i forbifarten
Vi kører hele dagen gennem de typiske afrikanske landskaber. De fleste steder er der tørt og afsvedet, men indimellem lyser grønne højdedrag og bjergrygge op som oaser i landskabet. Hvor nedbøren er tilstrækkelig, er der små byer, men mange steder er den tørre og ofte vildtrige savanne stadig den fremherskende landskabstype. I løbet af dagen kører vi gennem Selous Vildtreservat, Afrikas største af sin slags. Måske kan vi se nogle af reservatets mange elefanter, bøfler og flodheste fra togvinduerne.
Dag 10
Safari i Selous Vildtreservat
Tid til safari i Selous Vildtreservat

I dag forlader vi toget for at tage på safari i et af verdens største faunareservater. På knap 55 000 km2 er det større end Danmark og hjem for utallig dyr. På grund af vildtreservatets beliggenhed modtager det meget få besøgende i forhold til ændre reservater i Tanzania.

Efter safari returnerer vi til luksustoget og forsætter vores tur.

Dag 11
Ankomst til Dar es Salaam
Afstigning fra verdens mest lukseriøse tog

Mens vi nyder vores sidste morgenmåltid om bord på Pride of Africa, begynder Dar es Salaams forstæder at dukke op med små, lave bygninger og et myldrende folkeliv. Snart glider vi ind på Tazara Station, og det er tid til at sige farvel til verdens mest luksuriøse tog. 

Herfra kører vi til havnen og sejler med færge til Zanzibar, hvor vi skal bo de næste fire på det skønne Blue Bay Resort.

Dag 12–14
Zanzibar. Afslapning, eventyr og udflugt til Stone Town
Tid til afslapning på Zanzibar

Zanzibar i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst kaldes også Krydderiøen, og det er helt bogstaveligt ment. Siden 1700-tallet har krydderiplantager på den eksotiske ø udgjort en stor del af Zanzibars økonomi, og i flere hundrede år sejlede dhows handelsvejens tynde med deres velduftende last. En overgang var Zanzibar verdens største producent af kryddernelliker. På øen dyrkes også peber, vanilje, muskatnød, ingefær, kardemomme og kanel.

Den østlige del af Zanzibar består af sandstrande og koralklupper, hvilket til gengæld er perfekte omgivelser for fiskerlandbyer og ikke mindst strandhoteller og ressorter. Hovedstaden og det økonomiske centrum er Zanzibar By, hvor den gamle bydel Stone Town ligger. En af dagene tager vi på udflugt til Stone Town for at opleve det stemningsfulde sted.

Dag 15
Hjemrejse
En rejse i eksklusivitet, elegance og afrikansk natur og kultur er ved at være slut, og vi begiver os til lufthavnen for at vende hjem mod Danmark igen.
Dag 16
Hjemkomst
Vi ankommer til Danmark.

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Alle suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Nyd udsigten fra panoramavognen

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Prisinformation

Tillæg for enkeltsuiter
Enkeltsuiter
Tillæg for Deluxe-enkeltsuite: kr. 29.998,-
Prisen inkluderer
 • Skandinavisk rejseleder
 • Fly København – Victoria Falls og Zanzibar – København
 • Udflugter og transport jf. program
 • 7 dages togrejse (6 overnatninger i delt deluxe-suite) med Rovos Rails Pride of Africa
 • 3 overnatninger på Victoria Falls Hotel med helpension
 • 4 overnatninger på Blue Bay Resort med halvpension
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Frokost dag 4
 • Helpension dag 5-10 (om bord på toget)
 • Halvpension dag 11 -14
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chauffører; beregn ca. kr. 600,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pas og visum

På togturen kører vi gennem flere lande, og i følgende lande kræves der visum: 
Zimbabwe (35 USD pr. person).
Zambia (50 USD pr. person). 
Tanzania (50 USD pr. person). 

Bemærk, at visum skal betales kontant med amerikanske dollars (USD). Priserne er med forbehold, da de kan ændre sig fra dag til dag.

Da turen kræver flere visa, bedes du sørge for, at der er seks ledige sider i dit pas. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder udover opholdet.     

Ovennævnte gælder for danske, norske og svenske pas.

Lidt om bestillingen af denne rejse

Da denne rejse først foregår flere år efter den sættes til salg, er der en række detaljer, som endnu ikke er fastlagt, eksempelvis flyrejsen og diverse tillægsarrangementer. Bemærk, da dette er en specialrejse, hvor Albatros har chartret og forudbetalt hele toget fra Rovos Rail, gælder der særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse.

Ved tilmelding betales således et depositum på 25 % af rejsens pris per person. 6 måneder før afrejse betales yderligere 25.000 kr. per person, mens restbeløbet indbetales senest 120 dage før afrejse. Ved indbetaling af depositum er aftalen bindende for såvel den rejsende som Albatros Travel, og ved eventuel afbestilling af rejsen mistes alle indbetalte beløb.

Klimaet i Tanzania og Zambia

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania og Zambia. Landene ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Klimaet i Dar es Salaam er fugtigere og varmere med dagtemperaturer mellem 28 og 34 grader, men den konstante havbrise gør, at klimaet også her er meget behageligt. Zambia befinder sig klimamæssigt midt mellem Serengetis tørre, behagelige varme og Dar es Salaams mere fugtige varme. Det bliver dog meget sjældent ubehageligt varmt, bortset fra i middagsheden mellem kl.13 og 15.   

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Børn under 18 år

De sydafrikanske og botswanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika og Botswana medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika og Botswana. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika og Botswana, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Mere om safari

Se alle safarier her: safarirejser

Mere om dine rejsemål

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En oplevelse uden lige med Rovos Rail Opholdet på Victoria Falls var perfekt. Afregningen var korrekt. Turen med Rovos Rail var perfekt også selv om vi blev kastet rundt i toget de 2 første dage, men derefter blev skinnerne bedre. Mad og betjening var super. Personalet super - helt i top. Hotellet på Zanzibar var godt. Betjeningen ved maden startede dårligt men rejselederen fik talt med store ord overfor ledelsen og derefter blev betjeningen i orden. Afregningen var ikke i orden. I stedet for at trække forkert post fra blev posten lagt til endnu engang, men det var svært at se hvordan de havde opregnet til dollars !!!!!!
Date published: 2017-03-25
Rated 4 out of 5 by from Spændende, luksuriøs og afslappende rejse. En rejse med mange oplevelser som fantastisk natur, folklore og masser af tid til afslapning. Rejsen bød på afvekslende og kontrastfyldte oplevelser, som den overdådige luksus på Rovers Rail kontra de små afrikanske landsbyer man passerer og slumområderne som f.eks. ved Lusaka. Der var også indlagt et par safarier, som dog var ret fattige på dyr, da det var den forkerte årstid, hvis man vil opleve dyrene. Så hvis man vil på safari og gerne opleve dyr, skal man ikke vælge denne tur. Men hvis man vil opleve Afrika og Afrikas natur, og gerne vil kunne slappe af i luksuriøse omgivelser, er det hele til rådighed på denne rejse. Vi havde oven i købet en fremragende rejseleder, som man i øvrigt altid har hos Albatros :-)
Date published: 2017-03-19
Rated 4 out of 5 by from En tur med mange oplevelser. En meget oplevelsesrig tur, men med for få stop og en togrejse med uventet megen slinger bl.a. på grund af dårlige skinner.Endvidere kaos med billetter og baggage samt manglende kendskab til rejseformaliteter i forbindelse med rejsen til og fra Zanzibar, hvor en bedre koordination og instruktion fra Albatros side er ønskelig, så man f.eks. ikke skal kæmpe med lokale dragere om egen bagage uden kendskab til behov for indskrivning m.m. Der er desværre også stadig problemer med at få al bagage frem til Victoria Falls med passagererne fra København!
Date published: 2017-03-20
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk togrejse Rejseprogrammets tre dele passede fint både i indhold og fordeling af dage. Valget af det historiske og fine hotel Victoria Falls var suverænt. Togrejsen med Rovos Rail er fantastisk og kvaliteten og servicen er i absolut topklasse. 6 dage i toget kan umiddelbart virke lang tid - ikke mindst dage, hvor der kun køres. Men det opleves ikke sådan! Man har tid til at slappe af, og tiden føltes ikke for lang på noget tidspunkt. Det virker dog synd at køre tværs gennem Zambia og kun have een udflugt undervejs. Vi vil anbefale at indlægge en eller to udflugter mere. Udflugten (game drive) i Selous i Tanzania var flot organiseret, men der var for lidt tid med lidt for megen hastværk. Derfor kun 4 stjerne for udflugter og program. Flyrejsen med et stop ca. midtvejs i Doha var for os mere behagelig end en lang flyrejse.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Luksus, afslapning og naturoplevelser Absolut positiv oplevelse, som foretoges i behagelig fart, så du kan nå at se noget - det gælder både natur og mennesker. Har du meget let til køresyge, så husk tabletter hjemmefra - der var dog en læge med, så jeg fik nogle, og så føltes togturen meget bedre. Generelt et meget højt niveau på mad og drikke også ude i landskabet på de 2 stop. Flot afslutning på turen med musik og drinks.
Date published: 2017-03-17
Rated 4 out of 5 by from Afrika på godt og ondt Den gode rejseleder betyder alt, hvilket var tilfældet på vores rejse. Victoria var en meget stor oplevelse. Togturen var en flot men "rystende" oplevelse. Fantastisk service og forplejning. Zanzibar trak desværre i den negative retning. Vi ville gerne på forhånd havde vidst noget mere omkring udflugterne og at toget var så uroligt.
Date published: 2017-04-02
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk Rejse En rigtig dejlig rejse med en rejseleder der kunne samle folk. Viktoria Falls er noget af det smukkeste vi har set. Togturen var noget af en oplevelse med fantastisk mad. Personalet var utrolig dygtig både til at servisere alle 70 mand. Kan kun anbefale denne en tur.
Date published: 2017-03-20
Rated 4 out of 5 by from en fin tur et dejligt tog med fornem mad og exellent servicering-.Rejselederen var dygtig og professionel,-Zanzibar "afdelingen" var ikke samme høje standard,havbadningen elendig.Hotellet havde fine værelser,resten var ikke 5*.
Date published: 2017-03-17
 • y_2021, m_5, d_14, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_ZWRTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ZWRTR09ADK