Gardasøens glæder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev maleriske Borghetto og kærlighedens by Verona, og smag på vin i Valpolicella

Busrejse

Lago di Garda, Italiens største sø, ligger smukt omkranset af vinmarker, olivenlunde, palmer, cypresser og citrontræer. Vandet i den store og dybe sø er azurblåt og umådeligt klart. Klimaet er som en blanding af varme middelhavsvinde og frisk alpeluft, som styrker både krop og sjæl. De gamle byer ved søbredden har smalle charmerende smøger, fortryllende bykerner og små hyggelige pladser, hvor caféer og restauranter ligger side om side. Den lokale befolkning bidrager til at gøre ferien vellykket og oplevelsesrig! Sammen tager vi på opdagelse med sejlads på søen, og ture til kærlighedens by, Verona, og den kendte vinregion, Valpolicella.

Vi bor i Riva del Garda, en by, der stadig er præget af romernes tilstedeværelse. I dag er byen, som ligger i den nordlige del af søen, Gardasøens uformelle hovedstad, og har et hyggeligt centrum med mange seværdigheder og butikker.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Danmark – Midttyskland. Gennem Nordtyskland forbi Hamborg, Hannover og Kassel
Dag 2 Midttyskland – Gardasøen. Gennem det frugtbare Bayern, Østrigs alpelandskaber og de mægtige Dolomitter
Dag 3 Gardasøen i båd og langs med søen i bus. Besøg i herlige Garda, citronernes Limone og tilbage til Riva del Garda
Dag 4 Udflugt sydover og ud på Posletten til maleriske Borghetto, historiske Solferino og middelalderlige Sirmione på halvøen i Gardasøens sydside
Dag 5 Markedstur i charmerende Riva del Garda med spændende shoppingmuligheder
Dag 6 Kærlighedens by Verona med Julies balkon og den antikke arena. Derefter vinsmagning i den kendte vinregion, Valpolicella
Dag 7 Berømmede Malcesine med middelalderborgen Castello Scaligero neden for det 2.000 meter høje Monte Baldo
Dag 8 Gardasøen – Midttyskland. Nordpå via Sydtyrol, over Brennerpasset og gennem Østrig ind i Tyskland
Dag 9 Midttyskland – Danmark

Hoteller

Hotel Villa Giuliana

 • 52 værelser
 • 1 km til centrum
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Elevator
 • 1 udendørs swimming pool

Et klassisk 3-stjernet mellemklassehotel i italiensk stil, beliggende i rolige omgivelser i Riva del Gardas moderne hotel- og lejlighedsdistrikt. Hotellet ligger ca. 500 meter fra stranden og godt 1.400 meter fra hjertet af den gamle by. Hotellet har en stor restaurant med bar, samt en lobby med komfortable siddepladser og en hyggelig terrasse mod det grønne haveområdes palmer og appelsintræer. Der findes en udendørspool, der er åben fra midten af maj til slutningen af september. Værelserne er enkelt men funktionelt indrettet med træmøbler og lyse vægge. Der er A/C på værelserne, der er aktiveret under højsæsonen. WiFi og deponeringsboks er muligt mod betaling.

http://www.hotelvillagiuliana.it/en/1/1788/hotel.htm

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Midttyskland. Gennem Nordtyskland forbi Hamborg, Hannover og Kassel
Tysk specialitet

Vi bevæger os ned gennem Tyskland og finder os hurtigt til rette i vores bekvemme langtursbus. Inden længe lærer vi vores rejsekammerater at kende, og stemningen er forventningsfuld. Vi passerer den store tyske by Hamborg, som med sine næsten to millioner indbyggere er så vigtig, at den udgør sin egen delstat i Forbundsrepublikken Tyskland. Rejsen går videre, og vi kører igennem Lüneburger Heide, et vidtstrakt hedelandskab i Niedersachsen. Hovedstaden i Niedersachsen er den store by Hannover, som er kendt for sine mange messer. Jo længere sydpå vi kommer, desto mere kuperet bliver landskabet. I dette område voksede brødrene Grimm op. Som et biprodukt af deres arbejde med at udforske det tyske sprog publicerede brødrene adskillige folkesagn og eventyr. Snart nærmer vi os byen Fulda, og det er tid til at checke ind på et hyggeligt hotel, som byder på middag og dejlige senge.

Dag 2
Midttyskland – Gardasøen. Gennem det frugtbare Bayern, Østrigs alpelandskaber og de mægtige Dolomitter
Gennem Tyrol i Østrig

Friske og udhvilede vågner vi op på det tyske hotel, og foran os venter en ny dag som et ubeskrevet blad. Efter morgenmaden kører vi nu gennem den kendte delstat Bayern i Sydtyskland forbi byen München, frugtbare marker og humledyrkning, hvor humlen rækker mod himlen på høje pæle. Bayrerne producerer og drikker meget øl! I et eventyrligt landskab finder man uberørt natur, frisk luft, et rigt kulturliv og den berømte gemytlige bayeriske livsstil. Middelalderborge og småbyer, imponerende slotte og barokkirker passerer revy på turen, og snart er det frokosttid. 

Senere tårner Alperne sig op foran os, og rejsen fortsætter gennem det guddommeligt smukke Østrig. Den del af Alperne, som vi nu beundrer, kaldes Dolomitterne og ligger i det gamle østrigske Sydtyrol. Snart er vi fremme ved dagens mål, vores hyggelige hotel, som ligger lige ved Gardasøen i Riva del Garda. Her skal vi tilbringe de næste dage sammen!

Dag 3
Gardasøen i båd og langs med søen i bus. Besøg i herlige Garda, citronernes Limone og tilbage til Riva del Garda
Citrontræet blomstrer året rundt

En oplevelsesrig dag rundt om Gardasøen venter os! Vi kører først sydpå langs med Gardasøens østkyst til byen Garda, som har givet navn til søen. Det er en lille by med middelaldercharme, huse i glade farver og med småbutikker i de snære smøger. 

Fra Garda tager vi en båd ud på søen, som blev til i istiden og lokker med tindrende vand og mangfoldige synsindtryk. Søens sydkyst ligger ved den norditalienske slette og er derfor flad og tæt bebygget. Jo længere nordpå mod Alperne man kommer, desto stejlere bliver kysterne. Vores næste stop bliver i Limone på den vestlige, klippefyldte kyst, en lille by som bærer sit navn med stolthed. Her dyrkes citroner, citronprodukter sælges overalt, og alle vejskilte er håndmalede med en bort af citroner. 

Vi tager i båd til Gardasøens nordspids, hvor vi finder ”hjem” til Riva del Garda. Byen har været beboet siden forhistorisk tid og præges stadig af romernes tilstedeværelse. I dag er byen Gardasøens uformelle hovedstad, og har et hyggeligt centrum med mange butikker. Efter sejlturen stiger vi på bussen og kører tilbage til vores hotel, hvor en god middag venter. 

Dag 4
Udflugt sydover og ud på Posletten til maleriske Borghetto, historiske Solferino og middelalderlige Sirmione på halvøen i Gardasøens sydside
Torre di San Martino

I dag begiver vi os til en af Italiens mest bedårende byer, Borghetto i provinsen Verona, kendt for sine robuste gamle stenhuse og idylliske vandmøller ved floden Mincio. Den smukke lille by lokker med en interessant historie og synsoplevelser, som får øjnene til at stråle. Derefter kører vi til stedet, hvor slaget ved Solferino udkæmpedes i 1859 mellem kejserdømmet Østrig på den ene side og en alliance mellem Frankrig og Sardinien på den anden. Alliancens sejr over østrigerne spillede en vigtig rolle for foreningen af Italien. De lidelser, de sårede måtte udstå under slaget, fik schweizeren Henri Dunant til at skrive bogen Un Souvenir de Solférino, hvilket førte til dannelsen af Røde Kors. Henry Dunats statue står i Solferino, og der findes også en smuk kirke med et ”ossuarium” med knogler fra tusindvis af soldater, som døde under slaget. Næste stop bliver ved Torre di San Martino della Battaglia, det 64 meter høje runde tårn, som er rejst til minde om slaget ved San Martino, og som kan ses langt omkring på sletten syd for Gardasøen. 

Turen går nu tilbage mod søen, hvor en landtange allerlængst mod syd skyder ud i vandet, og dér finder vi Sirmione, måske det mest interessante af alle stederne omkring Gardasøen. Via en gangbro ved fæstningen Rocca Scaligero vandrer vi ud på halvøen over voldgrave, som tidligere udgjorde en del af borgens forsvar. På den anden side mødes vi af en lille bykerne med brostensgyder, som flankeres af små butikker og spisesteder. 

Dag 5
Markedstur i charmerende Riva del Garda med spændende shoppingmuligheder
Ved Gardasøen

I de fleste byer ved Gardasøen er der marked en formiddag i løbet af ugen, og i dag skal vi besøge markedet i Riva del Garda. Her sælges det meste, alt fra husholdningsartikler til souvenirs, tøj og madvarer, frugt og grønsager. Varerne er farverige, og stemningen er opstemt på sydeuropæisk vis med højt lydniveau, livligt kropssprog med store armbevægelser, temperament og menneskemylder. Prøv at prutte! Riva del Garda er for øvrigt den næststørste by langs Gardasøens kyst. Byen har som mange andre italienske byer en lang og spændende historie. I den historiske bymidte findes monumenter fra romertiden, middelalderen og renæssancen (udstillingen på det lokale museum Museo Alto Garda har en fin arkæologisk udstilling, entré på egen hånd). Byen har også et fint udvalg af isbarer, caféer og butikker. En yndet aktivitet er netop at besøge en isbar ved promenaden langs søbredden og gå en hyggelig tur med ”gelatoen” til hånds.

Om eftermiddagen er vi hjemme igen på vort hotel. 

Dag 6
Kærlighedens by Verona med Julies balkon og den antikke arena. Derefter vinsmagning i den kendte vinregion, Valpolicella
Julies balkon i Verona

I dag begiver vi os til Verona, kærlighedens by ved floden Adige. Ligesom Shakespeare med Hamlet gjorde Helsingør berømt, satte hans drama om Romeo og Julie Verona på litteraturens verdenskort. Verona er en by med stolte traditioner og grundlagdes i antikken. Kun Rom overgår Verona i mængden af velbevaret romersk arkitektur. Den bedst bevarede bygning fra den tid er det imponerende romerske amfiteater, Arena di Verona, som er næsten to tusind år gammel. Om sommeren opføres her overdådige operaopsætninger for op til 20.000 tilskuere. Vor rejseleder tager os desuden med til den folkerige Piazza Erbe, den eksklusive shoppinggade Via Mazzini, og vi går naturligvis heller ikke glip af Julies berømte balkon! Intet under, at den gamle by er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Mellem Verona og Gardasøen ligger Valpolicella, et af Italiens mest kendte vindistrikter, som vi besøger om eftermiddagen. Blandt de mest værdsatte vine, ikke bare i Italien men i hele Europa, er de populære amaronevine. 

På en velrenommeret vingård får vi forklaret begreber såsom ripasso og passito. Afslutningsvis får vi naturligvis også mulighed for at prøvesmage de kraftige og fyldige vine.

Dag 7
Berømmede Malcesine med middelalderborgen Castello Scaligero neden for det 2.000 meter høje Monte Baldo
Malcesine er kendt for middelalderborgen Castello Scaligero

I dag skal vi kun besøge ét sted ved Gardasøen, men ikke et hvilket som helst sted, nemlig charmerende Malcesine med middeladerborgen og de charmerende  brostensgader. Her finder du gemytlig stemning, livlig handel og rigeligt med hyggelige restauranter. Den mægtige borg Castello Scaligero hæver sig på sin klippe og dominerer bybilledet. Det siges, at Goethe engang sad fængslet her, efter han havde roet ud for at tegne borgen og blev mistænkt for at være østrigsk spion. Borgen kan i dag besøges, og der findes desuden et lille museum, og fra tårnet har man en fin udsigt over centrum og søen. De rigtigt eventyrlystne kan på egen hånd tage en tur med svævebanen op til toppen af bjerget Monte Baldo, som troner højt over den dybblå sø. Derfra har man en hel mageløs udsigt over Gardasøen og omgivelserne. Udsigten fra fortovsrestauranterne inde i Malcesine er heller ikke at kimse ad. Nyd en espresso, måske med en lille grappa til. Betragt folkelivet, indsnus atmosfæren og nyd livet ved den smukke Gardasø i vidunderlige Italien! 

Om eftermiddagen er vi tilbage på vort hotel, og om aftenen venter der os den sidste italienske middag i denne omgang. 

Dag 8
Gardasøen – Midttyskland. Nordpå via Sydtyrol, over Brennerpasset og gennem Østrig ind i Tyskland
Brennerpasset

Efter morgenmaden på hotellet lægger vi den blå Gardasø bag os. Turen går nu nordpå gennem imponerende landskaber i Sydtyrol, hvor ca. 70% af befolkningen stadig har tysk som modersmål. Regionen Sydtyrol blev italiensk efter 1. Verdenskrig og er også kendt som Alto Adige og adskiller sig meget fra resten af Italien med de majestætiske Dolomitter og frodige grønne dale med charmerende træhuse i tyrolerstil. Snart passerer vi Brennerpasset, som nu udgør grænsen mellem Italien og Østrig. Vi kører over den berømte Brennerbro fra 1963, og når broen passerer floden Sill nede i dalen, er der 190 meter op til vejbanen. Når vi passerer Innsbruck, som er hovedstad i den østrigske delstat, Tyrol, skimter vi den berømte Bergiselschanzebakke, hvor konkurrencerne i skihop under vinterolympiaderne 1964 og 1976 blev afholdt. Efter en dag fyldt med fortryllende alpescenerier overnatter vi på et hyggeligt hotel i nærheden af Fulda, som venter os med en god tysk middag. 

Dag 9
Midttyskland – Danmark

Der er dækket op til tysk morgenmad i restauranten, og snart sidder vi i bussen igen med kurs mod nord. De stejle bakker uden for Kassel passeres, og siden udbreder det nordtyske lavland sig. Tyskland er med sine 82 millioner indbyggere det næstfolkerigeste land i Europa, efter Rusland. Tyskland har desuden den største økonomi i Europa og den femte største i verden. Trods alle disse millioner indbyggere får man ingen fornemmelse af, at Tyskland er specielt tætbefolket, for naturen er altid nærværende. Snart er vi oppe ved Østersøkysten og grænselandet mod Danmark. Vores veje skilles snart, men forhåbentlig ses vi igen på en anden rejse med Albatros!

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

1.998 DKK

Om enkeltværelser

Begrænset antal. Enkeltværelserne er typiske enkeltværelser og er derfor mindre end dobbeltværelser.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Halvpension
 • Rundrejse med bus jf. program
 • 8 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Udflugter jf. program (gælder ikke entréer)
 • Sejltur på Gardasøen
 • Vinsmagning
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (beregn ca. 11 euro pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Om busrejsen

Vores rejse til Gardasøen er lige nu den af vores busrejser, hvor der er længst vej at køre. Fra den tyske grænse er der ca. 700 km pr. dag i løbet af vores to rejsedage, i begge retninger. På alle vores busrejser holder vi selvfølgelig pauser undervejs, oftest med to-tre timers mellemrum. På rejsedagene stopper vi altid for at spise frokost, med mindre vi har mulighed for at spise frokost på en evt. færgeoverfart. Bekvemmelighederne ombord på bussen vil være med til at gøre rejsen behagelig, og rejselederen vil fortælle om rejsen. Stemningen ombord plejer at være god, og man får rig mulighed for at lære sine rejsefæller at kende på en busrejse.
Til og fra Italien gør vi bl.a. stop på rastepladser ved motorvejen. På disse koster det penge at benytte toiletterne. Medbring gerne euro i mønter til dette.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Medbring fornuftigt fodtøj.

Bus

Vi kører i 4-stjernede turistbusser med 220V stik, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet. Undervejs kan der i bussen købes kolde drikke og kaffe/te.

Enkeltværelse

Det er ikke unormalt at man i Italien har klassiske enkeltværelser, som er bygget til alene rejsende. De kan være mindre i størrelsen og kan være lagt i bygningernes sider eller ved elevator/trapper.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Om halvpension på denne rejse

På denne rejse er der inkluderet halvpension (8 middage), og vi spiser morgenmad på hotellet. Middagene indtages på hotellerne (Tyskland og Italien).

Som de fleste steder i Italien består morgenmaden af bl.a. brød, marmelade, pålæg, kaffe og te. Om aftenen vælger man oftest mellem forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kød eller fisk. Maden er god og rigelig og kan sammenlignes med italiensk husmandskost.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25 
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ITBUS01ADK