Gastronomi og store kulturoplevelser i eventyrlige Kroatien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Imponerende natur, flotte kyststrækninger og enestående seværdigheder i Istriens pittoreske middelalderbyer.

Halvøen i den nordlige del af Kroatien er et overflødighedshorn af oplevelser i form af indbydende kyststrækninger, historisk interessante byer samt ikke mindst mad og vinoplevelser i en klasse for sig.

På denne tur bor vi i den hyggelige middelalderby, Vrsar, der ligger smukt placeret med udsigt over Adriaterhavsbugten – i klart vejr kan man se helt til Venedig. Det hyggelige hotel Pineta er vores base, og der er rig lejlighed til både at slappe af på hotellet, nyde den hyggelig by samt besøge områdets største attraktioner.

Og dem er der mange af! Vi skal ud at sejle på den imponerende Limski kanal, der skær sig ind i landskabet syd for Vrsar. Vi rejser tilbage i tiden, når vi går på opdagelse i de smukke kystbyer Rovinj og Porec, hvor den venetianske påvirkning er størst.

Og endelig skal vi smage på lufttørrede skinker, gode oste og vine. Der er desuden inkluderet en heldagsudflugt til det naturskønne naboland Slovenien, hvor vi ikke blot besøger landets største hulesystem, men også kigger forbi den smukke grænseby Trieste i Italien.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Pula – Vrsar. Byrundtur i Pula og ankomst til Vrsar
Dag 2
Vrsar. Byvandring inklusive Sankt Martin kirken og afslapning
Dag 3
Vrsar – Limfjorden – Rovinj – Vrsar. Sejltur med frokost til søs og byrundtur i Rovinj
Dag 4
Vrsar – Motovun – Grožnjan – Vrsar. Udflugt til middelalderbyerne Motovun og Grožnjan med vingårdsbesøg
Dag 5
Heldagsudflugt til Slovenien. Trieste og Postojna-grotterne
Dag 6
Vrsar – Poreč – Vrsar. Byvandring, samt oste- og oliven-produktion
Dag 7
Vrsar – Učka Nationalpark – Opatija - Buzet - Vrsar. Tid på egen hånd eller naturoplevelser i Učka nationalpark, lokal frokost og brandy smagning
Dag 8
Vrsar – Pula - København. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Pineta

 • 95 værelser
 • 500 m til centrum af Vrsar
 • Døgnåben reception 24/7
 • 1 restaurant
 • Pianobar
 • Elevator
 • 1 opvarmet, indendørs pool
 • Wifi på værelset
 • Spa og fitness
 • 500 m til nærmeste supermarked
 • 500 m til busstoppested

På en lille bakketop med udsigt over Adriaterhavet og den lille hyggelige middelalderby, Vrsar ligger det flot anlagte Hotel Pineta.

Der er tale om godt mellemklasse hotel med rigtig gode faciliteter, godt køkken, flot beliggenhed og mageløs udsigt over bugten. Der er swimmingpool, solterrasse med servering og et skønt indendørs Spa-område med swimmingpool, sauna, dampbad og flere massagerum.

Vi bor på hotellets standard værelser (Basic), der alle er udstyret med egen balkon med Parkview, fladskærms TV, hårtørrer, badekar, minibar, aircondition og sikkerhedsboks.

Der er desuden mulighed for at opgraderer til hotellets Premium værelser, som alle har egen altan med Seaview. Opgradering til Premium værelser koster kr. 598,- pr person i delt dobbeltværelse. Vi har kun et begrænset antal premium værelser til salg, så opgradering kan ikke garanteres.

Værelse:
Gode dobbeltværelser, badeværelse med badekar og bruser, minibar, safe, hårtørrer, aircondition, satellit-tv, telefon, roomservice, vaskeriservice og fri WiFi.

Læs mere om vores hotel: https://www.maistra.com/properties/hotel-pineta

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.998,–
København
7.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Pula – Vrsar. Byrundtur i Pula og ankomst til Vrsar
Amfiteater i Pula

Vi flyver fra København om morgenen. Ved ankomst til Pula kaster vi os straks ud i dagens program.

Vi starter ved byens imponerende amfiteater. Den ovale arena blev bygget for over 2.000 år siden, omkring samme tid som Colosseum i Rom, og i lighed med Colosseums underholdningsprogram blev der også afholdt gladiatorkampe i Pula. Det anslås, at arenaen havde plads til cirka 20.000 tilskuere. I middelalderen blev der afholdt ridderturneringer og markeder, og arenaen bruges stadigvæk til bl.a. operaforestillinger, filmfestivaler og ridekonkurrencer.

Vi fortsætter herefter til fods rundt i den hyggelige by, hvor sporene fra de tidligere magthavere fra både Venedig, Østrig, Italien og Jugoslavien tydeligt ses i bybilledet. På byens hovedtorv er der et hyggeligt fødevaremarked, og her finder man også nogle af byens mange sjælfulde cafeer og restauranter, hvor man passende kan nye en let frokost eller en god kop kaffe. (Frokost og kaffe er ikke inkluderet i rejsens pris)

Efter nogle spændende oplevelser fortsætter vi mod vores dejlige hotel i Vrsar. Hotel Pineta ligger skønt placeret med udsigt over byen, Vrsar og den nærliggende riviera. Med sine 95 værelser, indendørs swimmingpool, spa og wellness samt en dejlig restaurant, danner hotellet den ideelle ramme om vores kommende uges ferie i Istrien.

Efter at vi er blevet indlogeret på vores værelser, spiser vi en velfortjent middag på hotellets restaurant.

Ca. 55 km

Dag 2
Vrsar. Byvandring inklusive Sankt Martin kirken og afslapning

Efter en god nats søvn er vi klar til at kaste os over dagens eventyr.

Byen Vrsar har en lang og spændende historie bag sig. Med sin strategiske placering i forhold til Romerriget var hele Istrien allerede tidligt i historien i kontakt med de romerske naboer. Krig og samhandel skiftedes til at være dominerende, og Vrsar var således under romersk indflydelse allerede fra det 2. årh f.Kr. 
Med Romerrigets forfald overtog slaviske stammer kortvarigt kontrollen med byen fra omkring det 5.årh e.Kr. Disse fik dog aldrig rigtig en magtbase i området, hvor især bystaterne i Venedig og Ravenna i stedet gjorde deres magt gældende. Kirken var en naturlig magtfaktor og byens mange smukke kirker er tydeligt inspireret af den italienske byggestil.

Byen har gennem tiden tiltrukket mange kendisser med den italienske førsteelsker Giacomo Casanova som kransekagefigur. Casanova siges at have tilbragt mangen en sommer i byen, der i forvejen var berømmet for sine smukke kvinder, og der er rundtom i de gamle gader gjort en del ud af at gøre opmærksom på tilhørsforholdet, bl.a. i form af en skulptur.

Vi starter vores byrundtur med at gå fra hotellet til den gamle bydel. Vi passerer den lille hyggelige havn, hvor fiskerne klar gøre deres net og hvor der er et meget fint vue udover bugten og de mange småøer. De smalle gader i den gamle bydel fører alle op til byens vartegn, den smukke Skt. Martin kirke, der blev opført så sent som i starten af det 19. århundrede.

Der findes en del butikker og cafeer i den gamle bydel, og resten af dagen er der
mulighed for at lære den bedre at kende. Man kan dog også vælge at slappe af på hotellets smukke terrasse over en god kop kaffe eller kigge forbi byens
imponerende skulpturpark, der ligger lidt uden for byen.

Om aftenen samles vi atter og indtager middag i hotellets restaurant.

Dag 3
Vrsar – Limfjorden – Rovinj – Vrsar. Sejltur med frokost til søs og byrundtur i Rovinj

I dag skal vi sejle på Adriaterhavets klare vand, når vi besøger den smukke Limski-kanal – frit oversat til Limfjorden. Kanalen skærer sig 10 kilometer ind på tværs af Istrien-halvøen, nogle steder omgivet af stejle klippesider, andre steder med fladt terræn. Her er ideelle betingelser for østers og muslinger, der serveres på områdets restauranter. Vi får en hyggelig og naturskøn sejltur på fjorden, som afsluttes med en lokal frokost på et nærliggende spisested.

Tilbage på landjorden igen skal vi udforske én af Istriens smukkeste og mest romantiske kystbyer, Rovinj, som venetianerne kaldte Rovigno og som fortsat er byens italienske navn. Middelalderbyen ligger som en tange ud i havet, og fører tankerne hen på kanalbyen Venedig. Husene er bygget helt ud til vandet, og i de snævre gader har mange kunsthåndværkere slået sig ned. 

Rovinj er blevet tilholdssted for kunstnere fra hele Kroatien, og på husmurene i den farverige gade Ulica Grisia hænger malerier og kunsthåndværk udstillet. Gaden er nærmest som et udendørs galleri. 

Vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen og afslutter atter dagen i hotellets restaurant.

Ca. 80 km

Dag 4
Vrsar – Motovun – Grožnjan – Vrsar. Udflugt til middelalderbyerne Motovun og Grožnjan med vingårdsbesøg

I dag besøger vi Motovun. Den lille middelalderby ligger idyllisk på en bakketop med udsigt over skoven, som gemmer på skjulte skatte – trøfler. Dér under trækronerne mellem egerødder og bakkens muld ligger de delikate svampe og venter på at blive opdaget, så de kan blive til stjerneingrediensen i eksempelvis en risotto.

Vi fortsætter videre mod Grožnjan, hvor det er tid til at gøre sig bekendt med den lille hyggelige by, hvorfra der er skønne udsigter til skoven på den ene side og havet på den anden. Grožnjan er et kulturelt centrum for hele Istrien, og om sommeren strømmer kunstnere, skuespillere, musikere og fredsaktivister til for at spille koncerter, afholde workshops og opføre forestillinger. 

Dagens sidste stop før vi begiver os tilbage til Vrsar er et delikat et af slagsen, da vi skal til vinsmagning på en lokal vingård. I Kroatien er der blevet lavet vin siden de gamle grækeres tid. Der produceres både glimrende rødvin og hvidvin, og efter selvstændigheden fra Jugoslavien er ambitionerne vokset betydeligt. Der ligger flere gode producenter i Istrien, men også mange der laver helt almindelig bordvin – som kroaterne indimellem blander op med mineralvand, kaldet gemišt.

Ca. 150 km

Dag 5
Heldagsudflugt til Slovenien. Trieste og Postojna-grotterne

I dag skal vi på heldagsudflugt til såvel Italien, som Slovenien! 
Vi starter med at begive os mod den italienske grænseby Trieste, der først blev endegyldigt italiensk i 1954. Byen ligger klemt inde mellem Slovenien og Kroatien ud til det nordligste hjørne af Adriaterhavet. Byen har med sin beliggenhed alle dage været et mødested for mange forskellige nationaliteter. I mange år hørte Trieste til det habsburgske rige, og den havde sin storhedstid i forrige århundrede, hvor byen fungerede som havn for Wien. Arven fra det østrig-ungarske rige er tydeligt i gadebilledet med de mange fine paladser og brede boulevarder. 

Vi skal naturligvis se byens største seværdigheder, herunder Piazza Unità d’Italia, der er byens hovedtorv og katedralen Basilica cattedrale di San Giusto Martire fra det 14. århundrede, der er ét af byens vartegn. Fyrtårnet Faro della Vittoria er med sine 68 meter et af verdens højeste fyrtårne, og siden 1927 har det våget over Trieste-bugten. Der bliver desuden også tid til at nyde en god frokost i byen (ikke inkluderet i rejsens pris).

Vi fortsætter nu mod nabolandet Slovenien og et af landets mest imponerende naturfænomener, Postojna-grotterne. Grotterne ligger i den sydvestlige del af Slovenien i en stor nationalpark. Parken fylder 413 hektar og strækker sig næsten helt ud til den italienske grænse. Postojna-grotterne er, med deres vidtstrakte underjordiske huler og kløfter blandt de mest velbesøgte af Sloveniens flere tusinde grotter, og det er i øvrigt langt fra alle, der er mulige at opleve.  Postojna-grotterne danner et netværk af hulninger, afgrundsdybe huller, naturlige broer og ikke mindst et væld af stalaktitter, stalagmitter og andre geologiske fænomener. Dette er det grottesystem i verden, hvor offentligheden kommer længst ind i jordens indre. 

Vi er tilbage på vores hotel sidst på aftenen, hvor vi nyder en god middag.

Ca. 280 km

Dag 6
Vrsar – Poreč – Vrsar. Byvandring, samt oste- og oliven-produktion

I dag skal vi besøge den smukke kystby, Poreč, som blandt andet har en imponerende basilika, der har en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Kirken blev bygget i 500-tallet og er det eneste komplette kulturminde fra den tidlige kristne periode. Bygningen har smukke byzantinske mosaikker, der pryder vægge og gulve, og er et værdifuldt eksempel på den byzantinske kultur som prægede Europa mellem antikken og middelalderen. 

Den gamle bydel i Poreč kan fremvise rester af bygninger helt tilbage fra romertiden, og efter rundturen har du tid på egen hånd til at udforske de interessante historiske spor.

Om eftermiddagen kigger vi forbi en af de mange gårde i området. Her går vi på opdagelse i stedets store olivenlunde og hilser på dyreholdene, der danner udgangspunkt for de mange fine oste, der produceres. Vi får også lejlighed til at smage på produkterne, inden vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen, hvor der atter er inkluderet middag på hotellet.

Ca. 60km

Dag 7
Vrsar – Učka Nationalpark – Opatija - Buzet - Vrsar. Tid på egen hånd eller naturoplevelser i Učka nationalpark, lokal frokost og brandy smagning
Učka Nationalpark

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis du ikke vil med på en dejlig udflugt til den nærliggende nationalpark Učka, der er berømmet for sine imponerende natur og helt unikke stenformationer ved Vela Draga. Vi går en kort tur i de skønne omgivelser, inden vi nyder en lokal frokost på en af de mindre restauranter, der er placeret inde midt i nationalparken.

Efter frokost begiver vi os mod den hyggelige og meget smukke kystby Opatija, der havde sin storhedstid under det Habsburgske rige og også kaldes for “Wien ved havet”. Her findes smukke gamle palæer og en dejlig strandpromenade, hvor der er tid til at nyde en kop kaffe. Vi afslutter vores udflugt i den lille landsby Buzet, der er kendt for deres produktion af brandy, marmelader og andre sjove produkter lavet på lokale råvarer. Vi skal naturligvis smage på de gode dråber, inden vi returnerer til vores hotel i Vrsar.

Først på aftenen mødes vi alle og indtager en god afskedsmiddag sammen.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat)

Ca. 190km

Dag 8
Vrsar – Pula - København. Hjemrejse

Tidligt om morgenen checker vi ud af vores dejlige hotel og begiver os mod Pula, hvor vores fly venter.

Ca. 55km

Ucka Nationalpark inklusive lokal frokost, kurbyen Opatija og brandy besøg

Denne dag kan du komme på en dejlig udflugt til den nærliggende nationalpark Ucka, der er berømmet for sine imponerende natur og helt unikke stenformationer. Vi går en kort tur i de skønne omgivelser inden vi nyder en lokal frokost på en af de mindre restauranter, der er placeret inde midt i nationalparken.

Efter frokost begiver vi os mod den hyggelige kystby Opatija, der havde sin storhedstid under det Habsburgske Rige. Her findes smukke gamle palæer og en dejlig strandpromenade, hvor der er tid til at nyde en kop kaffe. 

Herfra fortsætter vi til den lille landsby Buzet, der er kendt for deres produktion af brandy, marmelader og andre sjove produkter lavet på lokale råvarer. Vi skal naturligvis smage på de gode dråber, inden vi returnere til vores hotel i Vrsar

(Udflugten bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 15 tilmeldte)

Pris: kr. 798,- pr. person

Udflugt til Brijuni Park inklusiv bådtur, lokal frokost og tid i Pula

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

1 298,-

Opgrader til Premium værelse

598,-

Prisen inkluderer
 • Dansk  rejseleder 
 • Fly København – Pula t/r
 • Transport og entreer iflg. program 
 • 7 overnatning på Hotel Pineta, Vrsar i delt standard dobbeltværelse 
 • Halvpension (Morgenmad dag 2 – 8, let frokost dag 3 og 6, samt middag dag 1 - 7) 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tilkøbsudflugt (Dag 7) 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer 
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. EUR30,- pp)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling) 
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Udflugt til Postojna-grotterne

Temperaturen i grotterne ligger konstant på 8 grader celcius, så husk en varm trøje og gerne en hue og et par vanter. I tilfælde af, at man skulle have glemt det varme tøj denne dag, kan man ved grotterne leje en parka for ca. € 8,-.

Vandring ved Vela Draga (tilkøbsudflugt)

Der er tale om en let vandretur på en relativt flad og afmærket rute.
Længde ca. 2 km og forventet varighed omkring en time.
Der vil være mulighed for at vente i bussen, hvis man ikke har lyst til at deltage på denne del af udflugten.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser