Genforeningsrejsen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Denne rejse fejrer 100-året for Genforeningen. Glæd dig til besøg i tidligere danske byer i Slesvig-Holsten, alt sammen krydret med fortællinger og samvær.

NYHED

Danmarks nederlag i krigen mod Preussen i 1864 betød tab af enorme landområder og en ny grænsedragning lige syd for Kolding. Det krympede Danmark, som havde mistet hertugdømmerne Lauenborg, Holsten og Slesvig, hvor især det dansksindede Slesvig var et smerteligt tab. Efter Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig blev det muligt at få noget af det tabte land retur, men tiderne havde ændret sig, demokratiet var slået igennem, og man kunne ikke uden videre stille urene baglæns. Mod krigens slutning besluttede det danske parlament den 23. oktober 1918, at man gerne ville have danskerne retur og respektere folkets selvbestemmelsesret. Tilhørsforholdene skulle afgøres gennem en folkeafstemning i de berørte områder, hvilket førte til den nuværende grænsedragning, hvor en god portion af Sønderjylland vendte tilbage til Danmark. Officielt blev området dansk den 15. juni 1920, men festlighederne kulminerede den 10. og 11. juli, hvor kong Christian den 10. krydsede den gamle grænse og indtog det genvundne land.

Denne rejse fejrer ikke blot 100-året for genforeningen, men sætter også fokus på den historiske udvikling og grænselandets særlige problematik, mindretal og fællesskab, indvandring og folkemøde.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Busrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta EUR, DKK

Dagsprogram 3 dage
Dag 1
Skamlingsbanken, Den gamle Grænsekro, Christiansfeld og Aabenraa
Dag 2
Over grænsen, Lyksborg Slot, Kobbermølle og ”danskerbyen” Flensborg
Dag 3
Rendsborg med Kielerkanalen, ”hollænderbyen” Frederiksstad og Slesvig med Gottorp slot

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Skamlingsbanken, Den gamle Grænsekro, Christiansfeld og Aabenraa

Efter endt opsamling kører vi mod vores første spændende besøgsmål. 

Vi kører gennem noget af Danmarks mest enestående natur, overdrevslandskabet omkring Skamlingsbanken, der er en 2-3 kilometer lang randmoræne i Vejstrup sogn mellem Kolding og Hejlsminde afsat under den sidste istid. Det højeste punkt kaldes Højskamling, det højeste punkt i Sønderjylland (113 meter over havet). Selvom området principielt hørte under Hertugdømmet Slesvig, forblev det dansk efter 1864, og hører i dag ikke til Sønderjylland. Området har gennem flere hundrede år været et traditionelt dansk samlingspunkt med taler af store berømtheder som N.F.S. Grundtvig og Orla Lehmann. 
Vi skal naturligvis besøge den gamle Grænsekro, Frederikshøj kro, i Taps sogn. Den ligger kun 15 meter fra Tystrup sogn, og sognegrænsen blev netop til landegrænser, hvor Tyskland begynder efter 1864. Her ved kroen besteg Christian d. 10 sin hvide hest 10. juli 1920 og krydsede den gamle grænse, mod det genvundne Sønderjylland.
Vi krydser gaden til Genforeningsmuseet med mange billeder og minder fra den store, hundrede år gamle begivenhed. 
Vi kører inden om Christiansfeld grundlagt af den herrnhutiske brødremenighed i 1773, på invitation af den danske konge, der mente at landet havde brug for flere dygtige håndværkere og handelsfolk. Et godt eksempel på, hvordan officielle, tilskyndede indvandringer har beriget dansk arbejde og kultur således som det også skete med de hollandske bønder, der bosatte sig på Amager i 1515.
Overnatning og middag på hotel i Aabenraa.

Dag 2
Over grænsen, Lyksborg Slot, Kobbermølle og ”danskerbyen” Flensborg

Vi modtager en madpakke i forbindelse med morgenmaden. Denne skal vi nyde som picnic-frokost under dagen.

Slesvig-Holsten er den nordligst beliggende tyske delstat, den grænser op til Danmark og er omgivet af Nord- og Østersøen. Vind, vadehav og bølger, ebbe og flod bestemmer befolkningens livsrytme her. 

Vi besøger den velbevarede kobbermølle, den første fabrik i Slesvig, oprettet af Christian den fjerde i 1612. Her blev kobber og senere messing forarbejdet med hjælp af vandkraft, og kongen fik masser af plader til tage på sine mange nybygninger i og omkring København. Kobbermølle er en hel lille by, hvor der blev opført arbejderboliger efter københavnsk mønster (som ved f.eks. Nyboder), og den dag i dag er det danske mindretal i Tyskland stærkt repræsenteret her tæt ved Kruså og Flensborg fjord. Fabrikken oplevede en storhedstid omkring 1920, hvor 200 var beskæftiget her. I dag fremstår alt restaureret og velbevaret og museet viser en stor samling af fabrikkens produkter. 
Der er god tid til et besøg i den ”danskeste” by i Tyskland, hjemstedet for Sydslesvigs Vælgerforening, den overvejende dansksprogede Flensborg Avis, danske skoler, universitet og kirke. Byen har dog kun omkring 90.000 indbyggere, men der er et stort opland omkring Flensborg fjord. Byen blev oprindeligt grundlagt i 1100-tallet samtidigt med de fleste andre østjyske købstæder, og byen opnåede købstads status i 1285, samtidigt med at Mariakirken blev opført på Nørre Torv. Den internationale afstemningskommission havde hovedsæde i byen frem til afstemningen i 1920, og byen var hjemsted for dem mest heftige agitation fra såvel dansk som tysk side, men 75 % af byens befolkning valgte dog til tysk side. 
Efter besøget i Flensborg fortsætter vi mod næste punkt. Vi besøger det smukke, hvide vandslot, Lyksborg, der både er er et af de betydeligste bygningsværker fra renæssancen og samtidigt binder Slesvig-Holsten sammen med Danmark. Slottet blev opført i årene 1582-87 på fundamentet af et kloster under Cistercienserordenen, hvor munkene var blevet smidt ud efter reformationen et halv hundrede år før. Slottet tilhørte Hans den Yngre, søn af Christian den 3., som en del af arvelodden, der blandt andet gav ham hertugtitel af Slesvig-Holsten. Slottet forblev længe i den danske kongeslægts besiddelse og Frederik den 7. døde her 12. oktober 1863 og slap derfor for den forsmædelige krig og nederlag et lille år senere.  
Efter besøget i Lyksborg slot drager vi mod syd, hvor vi skal overnatte i byen Rendsborg. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 3
Rendsborg med Kielerkanalen, ”hollænderbyen” Frederiksstad og Slesvig med Gottorp slot

Rendsborgs gamle bydel ligger på en ø i Ejderen og ligger på grænsen mellem Slesvig og Holsten. Her kan man gå langs kanalen og se de store skibe, der sejler forbi. Vi passerer den imponerende jernbanebro over Kielerkanalen.

Kielerkanalen er 98 kilometer lang og forbinder Nordsøen ved Brunsbüttel med Østersøen ved Kiel-Holtenau og sparer søfarende for den 520 kilometer lange omvej omkring Skagen og Grenen og ikke mindst Nordsøens lunefulde vejr langs Jyllands vestkyst. Den blev bygget mellem 1887 og 1895, i første omgang 67 meter bred og 9 meter dyb, men senere udvidet til 102 meter bred og 11 meter dyb som følge af den stærkt stigende trafik.

Vi kan lige nå en tur i den lille, smukke by Frederiksstad med blot 2.500 indbyggere. Den ligger lige ved mundingen af Trenen, hvor denne løber ud i Ejderen, som tidligere udgjorde den vestlige del af det gamle forsvarsværk Dannevirke. Byen blev bygget under hertug Frederik den 3. i 1600-tallet af hidkaldte hollandske tilflyttere, der opførte husene i den traditionelle nederlandske renæssancestil, hvilket stadig præger bymidten og gør den meget seværdig. Hollænderne var religiøse flygtninge, og de fik snart selskab af et større antal religiøse flygtninge fra andre samfund. Snart var byen samlingssted for driftige jøder, katolikker, kvækere, protestanter, mennonitter og unitarer, der her skabte Europas første tolerante fristed for alskens forskellige livsopfattelser.

Efter besøget ved Frederiksstad fortsætter vi til Slesvig. Vi finder et sted til frokost undervejs. Slesvig var en del af hertugdømmet Slesvig, der blev styret af den danske konge indtil den tysk-danske krig i 1864. Den interne strid om administrationen af disse territorier og dermed lederskabet af Det tyske forbund ender med at udløse den preussisk-østrigske krig i 1866. Preussen ender som sejrherre og leder af det nu Nordtyske forbund. Preussen fører i 1870-71 de tyske stater (nu uden Østrig) ind i en krig mod Frankrig, der førte til den første samlede tyske stat (Tyskland) under preussisk ledelse. Slesvig er i dag en mindre by, som måske er mest kendt for de nærliggende vikingeskatte. Vi tager en spadseretur i den af delstatens ældste og mest velbevarede byer. Vi skal også besøge Slesvig museumsø med det imponerende Gottorp Slot som særligt under Frederik den 3. (1597-1659) udviklede sig til et vigtigt fyrstehof og Nordeuropas kulturcenter.

Godt mætte af indtryk og grænselandets spændende historie bevæger vi os retur mod Danmark, hvor vi forventer at være hjemme ved aftentid. Vi stopper på vejen, så der kan spises middag (ikke inkl.).

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

kr. 698,-

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Bus Sjælland – Aabenraa – Rendsborg – Sjælland
  • Udflugter og transport jf. program
  • 2 nætters indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
  • 2 x morgenmad 
  • 1 x 2-retters frokost på dag 1 (Grænsekroen)
  • 1 x picnicfrokost på dag 2 (sandwich)
  • 2 x middage (på hotel) 
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Eventuelle entreer/tillæg: f.eks. Audioguide Gottorp slot (20 kr.)
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkevarer
  • Personlige drikkepenge f.eks. til chauffør
  • Personlige fornødenheder og drikkepenge
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
  • Fast plads i bussen: 150 kr./100 kr./75 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er hurtigt og velfungerende og frit tilgængeligt på samtlige hoteller.

  • 1 nat i Aabenraa, Hotel Europa. Et centralt beliggende byhotel med funktionelle værelser, restaurant og uhøjtidelig stemning. Præmieret med at være et af Danmarks top 25 hoteller i 2019 (Tripadvisor)
    Hjemmeside: www.hoteleuropa.dk/
  • 1 nat i Rendsborg, Hotel ConventGarden. Hotellet blev bygget i 1874 og renoveret i 2014. Enkle men fuldt udstyrede værelser. Populær restaurant med udsigt og bar på hotellet. Beliggende lige ved Kielerkanalen.
    Hjemmeside: www.conventgarten.de/

Helbredsstatus

Ingen strabadserende vandreture – stederne kan opleves i kort afstand fra bussen. På denne tur er det en forudsætning, at man er i almindeligt god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Bagage 

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

En gang skal være den første

En gang skal jo være den første! Lige meget, hvor mange gange vi har kørt en tur igennem, har talt med de lokale, prøvet forskellige ruter, små restauranter og været helt ned i detaljerne, som hvor skal vi have toiletstop, så vil der i enhver rejses ”spæde liv” være ændringer, som løbende foretages. Derfor håber vi, at vores nysgerrige og berejste kunder har forståelse for, at det nogle gange ikke helt går som forventet. Det er jo også en del af det at rejse, anderledes i andre lande, når betjeningen er decideret langsom – vær sikker på, at vi nok skal ændre i programmet, hvis der findes passende alternativer.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

3400 Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 06:50
3450 Blovstrød Circle K, Kongevejen, kl. 07:00
3460 Birkerød Station, Stationsvej, kl. 07:05
2840 Holte Station, Holte Stationsvej, kl. 07:15
2800 Lyngby Station, Jernbanepladsen 1, kl. 07:25
1705 København, Ingerslevsgade v DGI Byen, kl. 07:50
4100 Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej, kl. 08:50
4200 Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé (afk. 39), kl. 09:10
4220 Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43, kl. 09:25
5800 Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen, kl. 09:40
5250 Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52), kl. 10:10
5500 Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering, kl. 10:40

Hjemkomststeder og -tider

5500 Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering, kl. 17:45
5250 Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52), kl. 18:15
5800 Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen, kl. 18:45
4220 Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43, kl. 19:00
4200 Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39, kl. 19:15
4100 Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej, kl. 19:35
1705 København, Ingerslevsgade v DGI Byen, kl. 20:25
2800 Lyngby Station, Jernbanepladsen, kl. 20:50
2840 Holte Station, Holte Stationsvej, kl. 21:00
3460 Birkerød Station, Stationsvej, kl 21:10
3450 Blovstrød Circle K, Kongevejen, kl. 21:15
3400 Hillerød, Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 21:25

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser