Grønland – sommer i isbjergenes land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev alle højdepunkterne i det smukke Vestgrønland med Albatros’ erfarne rejseleder: Indlandsisen, isfjelde i sommersolens skær og meget mere

Vi tager ud i naturen til fods, i busser med firehjulstræk og med båd for at opleve det storslåede landskab. Her er vi i hvalernes, moskusokserne og rensdyrenes land, hvor fjelde og sletter iklædes en frodig sommerdragt af lyng, mos og blomster.

Grønland byder på de helt store naturoplevelser, når vi sætter kurs mod den mægtige indlandsis, der dækker over 80 procent af landet, og sejler ud i den UNESCO-fredede Isfjord for at opleve de monumentale isfjelde. 

Grønland er også mødet med en helt særlig befolkning, som vi bl.a. møder i bygden Oqaatsut, som ligger omgivet af storslået natur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq. Velkomst og sightseeing
Dag 2 Tid til egne oplevelser eller mulighed for udflugt til Russell Gletsjer inkl. barbecue (tilkøb)
Dag 3 Fly Kangerlussuaq – Ilulissat. Informationsmøde og byvandring
Dag 4 Tid til egne oplevelser eller dagssejltur til den kælvende Eqi-gletsjer inkl. frokost (tilkøb)
Dag 5 Vandretur til Sermermiutsletten. Mulighed for helikoptertur til Isfjorden, og sejlads i aftensolen til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb)
Dag 6 Foredrag om den grønlandske slædehund. Mulighed for sejltur til bygden Oqaatsut med middag på restaurant H8 (tilkøb v. rejsebestilling)
Dag 7 Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Hoteller

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandske køkken lavet af hotellets thailandske kokke. I hotellets engelske pub er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde.

Værelserne er lyst og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Vær venligst opmærksom på, at indkvartering på Hotel Hvide Falk enten kan være i hotellets hovedbygning eller i nogle hytter, som ligger lige ved siden af hotellet.

Læs mere på hotellets hjemmeside: http://www.hotelhvidefalk.gl/

Polar Lodge

Polar Lodge er et af Kangerlussuaqs hyggelige, traditionelle vandrerhjem. Polar Lodge ligger 100 meter fra lufthavnsbygningen med udsigt over landingsbanen og adgang til Kangerlussuaqs lille bymidte med lokalt supermarked.

Naturen og oplevelserne er i centrum på en rejse til Grønland, og derfor har vi valgt at bo lidt mere simpelt, end du ellers er vant til på en Albatrosrejse. Til gengæld er der masser af hygge og afslappet atmosfære på vandrehjemmet.

Dobbeltværelserne er meget små og simpelt indrettet med senge (inkl. sengetøj som man selv skal lægge på), skrivebord, stol og et lille klædeskab. Bad og toilet er på gangen. Vandrehjemmet Polar Lodge består af 2 langhuse, og i hvert hus er der fælles spise- og opholdsrum, hvor vi spiser morgenmad. 

”Smør-selv” frokost
Til frokost får du dejlig smør-selv-mad med smagsprøver af lokale råvarer og hjemmebagt brød i samarbejde med en af Kangerlussuaqs lokale erhvervsdrivende. På nogen dage smører vi en madpakke om morgenen og tager den med på tur, på andre dage kommer vi tilbage til vandrehjemmet og spiser frokost sammen.

Restaurant Roklubben
Alle aftensmåltider indtages på Kangerlussuaqs bedste restaurant – Restaurant Roklubben. Chefkokken og restaurantens medarbejdere byder jer hver aften velkommen i charmerende og hyggelige omgivelser og en enestående madoplevelse baseret på de bedste grønlandske råvarer. Hellefisk, moskusokse, rensdyr og kammuslinger er blandt specialiteterne. Og naturligvis får vi også lov til at smage de mere særprægede egnsretter som hval-carpaccio og matak (hvalhud).

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
18.498,–
København
18.498,–
København
18.198,–
København
Udsolgt
18.498,–
København
18.498,–
København
18.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram ved køb af udflugtspakken

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq. Velkomst og sightseeing
Udenfor Kangerlussuaq ligger det storslåede, historiske landskab

Vi flyver fra Københavns lufthavn om formiddagen med kursen sat mod den største af Grønlands to internationale lufthavne, Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Herfra fordeles trafikken til resten af Vest - og Nordgrønland. Det er ikke en by som sådan, faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, samt et par restauranter og cafeterier.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under anden verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygninger til Grønlands hjemmestyre. Længe før europæerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuit. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden.

Efter ankomsten går vi til vores overnatningssted, Polar Lodge, der er placeret ca. 100 m fra lufthavnsbygningen. Efter vi har tjekket ind, nyder vi en kop kaffe, og Albatros’ rejseleder fortæller om byen. Om eftermiddagen begiver vi os ud på en rundtur i Kangerlussuaq, hvor vi ser både den ”grønlandske” og den ”amerikanske” side af byen, samt besøger museet og får et overordnet indtryk af området.

Om aftenen er der middag i restaurant Roklubben, for dem der har tilkøbt måltidspakken. 

Dag 2
Tid til egne oplevelser eller mulighed for udflugt til Russell Gletsjer inkl. barbecue (tilkøb)
Begyndelsen af Grønlands enorme indlandsis ved Kangerlussuaq

Hvis du har købt rejsens udflugtspakke, skal du i dag på en spændende tur sammen med Albatros’ rejseleder til den mægtige indlandsis. Ruten følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der inde fra indlandsisen bruser af sted med sit grumsede, til tider mælkehvide vand. Først passerer vi Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

Vi bevæger os videre mellem de hele tiden vekslende, fantastisk smukke landskaber af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der indimellem afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Her er en rig flora, og højden på de store, afrundede fjelde overstiger ikke 700 meter. Trods et tørt klima er her talrige søer, da vandet på grund af permafrosten ikke trækker ned i undergrunden. Samtidigt betyder det tørre klima og den store fordampning, at enkelte søer i lighed med ørkensøer er blevet saltholdige.

Efter et par kilometer drejer vi op i terrænet og fortsætter til Russell Gletsjer i et af de smukkeste islandskaber i Grønland, med indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd.

Til sidst parkerer vi køretøjet et stykke fra indlandsisens rand der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig langs denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Is-arealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster. 

Afsmeltningen er i fuld gang midt på sommeren, og der skal holdes behørig afstand til både smeltevandselven og de tårnende iskolosser, som af og til og uden varsel falder sammen eller kælver.

Der bliver tændt op i grillen, og mens den varmer op, kan der vandres parallelt med gletsjerkanten. Der er mulighed for at fotografere gletsjeren fra mange forskellige gode vinkler, eller blot nyde storheden og stilheden – bortset fra lyden af smeltevandselvens brusen. Alt i mens dækker vi op til en lækker BBQ og i fulde drag nyder den imponerende natur.


Turen tager ca. 5 timer, og når vi er tilbage igen fra den spændende tur ud i den grønlandske natur, har du resten af dagen fri til at gå på egne eventyr.

Om aftenen er der middag i restaurant Roklubben, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Dag 3
Fly Kangerlussuaq – Ilulissat. Informationsmøde og byvandring
Polarforskeren Knud Rasmussen blev født i Ilulissat

I dag fortsætter vi vores dejlige Grønlands-eventyr og skifter Kangerlussuaq ud med Ilulissat (Jakobshavn), når vi flyver videre nordpå for at tilbringe de næste 5 dage i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af Ilulissat med skøn udsigt til Diskobugten. For dem der har tilkøbt måltidspakken indtages frokosten på hotellet.

Albatros’ rejseleder holder et lille introduktionsmøde om byen og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter de næste par dage. Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for lidt over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien. Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. Om eftermiddagen tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges, vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

I Ilulissat kan du, udover udflugtspakken og de udflugter der er inkluderet i rejsens pris, bede rejselederen om at forespørge på fx en helikoptertur hen over Isfjorden eller en spændende hvalsafari. Vi skal dog understrege, at udflugterne er afhængige af vejrforholdene og et minimum antal deltagere. Rejselederen informerer yderligere og hjælper gerne med at bestille. (Udflugterne bestilles og betales i Ilulissat hos vores lokale samarbejdspartner).

Om aftenen er der middag i hotellets restaurant, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

 

Dag 4
Tid til egne oplevelser eller dagssejltur til den kælvende Eqi-gletsjer inkl. frokost (tilkøb)
Udsigten over Isfjorden er absolut indsatsen værd!

Hvis du har købt rejsens udflugtspakke, skal du i dag opleve endnu et af de helt store grønlandske naturmæssige højdepunkter, nemlig den storslået smukke Eqi-gletsjer, der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Her får vi mulighed for at opleve bræen kælve store stykker af is og høre de enorme brag, isen skaber, når den vrister sig fra bræen og tungt lander i vandet. De gamle ekspeditionsfolk havde deres base her, blandt andet den franske etnolog og polarforsker Paul-Émile Victor, der byggede et overvintringshus, som han benyttede i forbindelse med sine ture ind på indlandsisen i perioden 1948-1953. Undervejs fortæller rejselederen om de forskellige steder og landskaber, vi sejler forbi. Måske er vi heldige og ser hvaler og sæler undervejs på turen? Frokost er inkluderet, og der serveres også kaffe, te og et stykke kage. 

Om aftenen er der middag på hotellet, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Dag 5
Vandretur til Sermermiutsletten. Mulighed for helikoptertur til Isfjorden, og sejlads i aftensolen til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb)
Helikoptertur over Isfjorden i Ilulissat

I dag bruger vi formiddagen på en lidt længere gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Sermermiut betyder ”folket ved bræen”, og stedet har været beboet helt tilbage fra cirka år 1400 f.Kr. med undtagelse af enkelte perioder frem til år 1737. Bopladsen fremstår i dag som en række græsbevoksede, firkantede “kratere”, som er fundamenterne til husene, man boede i. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding, og mærk permafrosten med dine egne hænder. Fra dalen går vi op på et klippefremspring og betragter den henrivende udsigt over Isfjordens mægtige istinder. Det er et stort øjeblik at skue ud over ismasserne, der er fødestedet for de fleste af Diskobugtens mange isbjerge. For at beskytte den skrøbelige, arktiske natur, er der lavet en gangsti af brædder hele vejen ned til Isfjorden.

Om eftermiddagen kan der være mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden eller tage på en spændende hvalsafari i området. Udflugterne bestilles og betales i Ilulissat hos vores lokale samarbejdspartner. Vi skal dog understrege, at udflugterne er afhængige af vejrforholdene og/eller et minimumsantal deltagere og kan derfor ikke garanteres. Rejselederen informerer yderligere og hjælper gerne med at bestille.

Hvis du har bestilt rejsens udflugtspakke, skal du i dag også på bådudflugt i aftensolen til den UNESCO-fredede Isfjord sammen med Albatros’ rejseleder. Udflugten varer cirka 2 ½ timer. Her oplever vi det fantastiske isscenarie på nært hold, der er skabt af Kangia-bræen, der producerer 20 millioner tons is i døgnet! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte fotos med hjem. Sejlturen ved højlys dag er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Husk varmt tøj!

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Om aftenen er der middag på hotellet, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

Dag 6
Foredrag om den grønlandske slædehund. Mulighed for sejltur til bygden Oqaatsut med middag på restaurant H8 (tilkøb v. rejsebestilling)
Billedskøn udsigt i Ilulissat

Om formiddagen er der en introduktion til den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel generelt. Den grønlandske slædehund kan opleves fra Sisimiut og nordpå – skillelinjen for, hvor man må holde slædehund er polarcirklen, der går fra lige under Sisimiut. Slædehunden er ikke et kæledyr, men et arbejdsdyr og er et vigtigt redskab for fangere. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. Vi hører om den grønlandske hundeslæde og ser, hvad en slædekusk har med på en vintertur, samt hvordan hundene spændes for slæden. Dem, der tør, kan prøve at svinge den lange hundeslædepisk – som ikke bruges til at ramme hundene, men som signal, sammen med udråb fra kusken om ligeud, venstre og højre.

Hvis du har købt rejsens udflugtspakke, skal du med på en sejltur til den lille bygd Oqaatsut som er en lille bygd med omtrent 30 indbyggere beliggende ca. 18 km nord for Ilulissat eller omtrent en halv times sejlads.

Oqaatsut er en rigtig hyggelig bygd med både vandrehjem, hotel, kajakcenter og en god restaurant ved navn H8, herudover er der gode vandremuligheder og noget så sjældent som autencitet, stilhed og storhed, alt sammen på et lille område omgivet af storslået natur. Vi begynder med en lille omvisning i bygden og når det
bliver tid til middag finder vi vej hen til den lille fredet og restaureret bygning H8, som blev opført helt tilbage i 1894 som pakhus for Kongelige Grønlandske Handel (KGH). Restauranten er beliggende med spektakulær udsigt ud til en beskyttet bugt, hvor du kan nyde lette og friske retter tilberedt med respekt for traditioner, det grønlandske køkken og nye kulinariske strømninger. Og her oplever du Grønland fra et roligere og mere adstadigt hjørne end man gør i byerne, hvor veje, mennesker, mylder og det moderne liv på godt og ondt har indtaget dagligdagen. Og som ved alle bygder i Grønland, der er beliggende ved havet, kommer du endnu tættere på den enestående natur. De fleste isbjerge fra Ilulissat Isfjord driver nordpå med strømmen langs kysten og længere ud i Diskobugten, og sejlturen derud og tilbage vil i sig selv være en flot oplevelse.

Efter en særdeles hyggelig middag vender vi tilbage til Ilulissat. Har du tilkøbt måltidspakken, men ikke udflugtspakken, indtages aftensmåltidet i hotellets restaurant i Ilulissat.  

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Dag 7
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København
Slædehunde lever udendørs året rundt
Efter en tidlig morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse via Kangerlussuaq. Farvel til fantastiske Grønland for denne gang – og måske på gensyn?

Udflugtspakke

Vi har samlet fire udflugter, som giver et godt indtryk af de to grønlandske byer og naturen omkring. Albatros’ rejseleder er med på alle udflugter. Udflugtspakken skal bestilles sammen med rejsen.

Udflugtspakken inkluderer:

 • Tur til indlandsisen ved Russell Gletsjer inkl. barbecue (cirka 6 timer)
 • Sejlads til Isfjorden i midnatssolen (cirka 2,5 timer)
 • Dagssejltur til Eqi-gletsjeren inkl. let frokost (cirka 8-10 timer)
 • Sejltur til Oqaatsut m. middag på restaurant (cirka 4-5 timer)

Pris: kr. 4.998,- pr. person  (5.098,- i 2022)

Eqi-gletsjeren

Måltidspakke

Vi har sammensat en måltidspakke til dit ophold i Grønland, hvor du får mulighed for at smage på landets fantastiske udbud af friske råvarer og spændende, lokale specialiteter.

I Kangerlussuaq spiser vi på restaurant Roklubben, som ligger i smukke omgivelser ud til en af områdets vandsøer. Chefkokken og hans medarbejdere byder hver aften velkommen i charmerende og hyggelige omgivelser, hvor du kan se frem til enestående madoplevelser baseret på de bedste, grønlandske råvarer; hellefisk, moskusokse, rensdyr og kammuslinger er blandt specialiteterne.

I Ilulissat spiser vi på Hotel Hvide Falk, hvor restauranten ligger med en fantastisk udsigt til Diskobugten og områdets mange isfjelde. Udover lokale retter byder restauranten også på den store grønlandske buffet, med alt hvad der hører sig til af rejer, hellefisk, laks, hval og sæl. Vi får også lov til at smage nogle at de mere særprægede egnsretter som tørfisk og ammassat (loddefisk).

Pris: kr. 1.998,- pr. person  (2.098,- i 2022)

Måltidspakken inkluderer: Aftensmad alle aftener i Kangerlussuaq og Ilulissat (eller Oqaatsut på dag 6, hvis udflugtspakken er tilvalgt), inkl. den store grønlandske buffet, samt frokost på dag 3 og 6.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 18.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 3.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Sightseeingtur med bus i Kangerlussuaq og omegn
 • Indgang til Kangerlussuaq museum
 • Byvandring i Ilulissat
 • Indgang til Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet
 • Vandretur til Sermermiutsletten
 • Foredrag om den grønlandske slædehund
 • Informationsmøde i Kangerlussuaq og Ilulissat ved Albatros’ rejseleder
 • Al nødvendig lokal transport
 • 2 nætter på vandrehjemmet Polar Lodge i delt dobbeltværelse
 • 4 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt og smør selv frokost dag 1
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Udflugtspakke med 4 udflugter 
 • Måltidspakke med aftensmad alle aftener i Grønland og 2 x frokost
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Sommervejret i Kangerlussuaq og Ilulissat

Sommertemperaturen i Grønland ligger typisk mellem 5 og 15 grader (i skyggen). Måske lave grader i forhold til det øvrige Europa. Men i Grønland føles det ganske behageligt og lunt takket være den stærke sol og tørre luft.

Bemærk

Ved rejser i Grønland forekommer ændringer så ofte som følge af vejr og infrastruktur, at rejsende må betragte det som en del af rejsen. Der ydes derfor ikke kompensation for forsinkelser og ændringer inden for 24 timers varighed.

Midnatssol og nordlys

Midnatssolen opleves nord for polarcirklen, eksempelvis i Diskobugtområdet frem til slutningen af juli. Der er selvfølgelig stadig lyse nætter i ugerne før og efter. Syd for polarcirklen er det lyst om natten i de måneder, hvor der er midnatssol ved Diskobugten.

Nordlys er der året rundt, men det kan selvfølgelig kun opleves i de måneder, hvor der er mørke timer. Dette fænomen kan opleves overalt i Grønland.

Samarbejdspartnere

I byerne vi besøger på denne rejse, bruger vi lokale danske agenter og guider – alle med indgående lokalkendskab og viden om områderne. Dette giver mulighed for at komme endnu mere ind under huden på dette fantastisk land og giver en spændende ekstra dimension til rejsens indhold. De lokale guider er tilknyttet kontorerne for vores samarbejdspartnere. Den danske Albatrosrejseleder følger naturligvis også med på alle udflugter.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Valuta

I Grønland benyttes danske kroner. Dankort kan benyttes til betaling i større byer, hvor kontanter også kan hæves. I mindre bygder kan man ikke forvente at kunne benytte Dankort.

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Er du interesset i flere sommerrejser? Så se vores udvalg af Rejser sommer 2021

Om at rejse i Grønland

Praktisk

En rejse til Grønland kræver relativ stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan man på land i sommermånederne, dvs. juni og juli, forvente temperaturer mellem 5-15 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem. Til vandring i naturen og landgangene fra zodiac-flåderne er et par vandtætte vandrestøvler nødvendige.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogle forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Andet udstyr

Lille dagrygsæk er nødvendig for at bære mindre mængder af personlige ting under eventuelle vandreture (kamera, skiftetøj, lidt vand og mad, kort). Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet.

Beskyttelse mod myg og insekter

Vi anbefaler at medbringe myggebalsam, da det er myggesæson i juni og juli. Oftest findes myggene ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, anbefaler vi at medbringe et myggenet, der beskytter hele hovedet.

Kikkert

Synd ikke at medbringe – man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Generelle regler ved ture og udflugter

Lidt huskeregler

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at gå på vandretur i fjeldet.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Pukkelhvaler og isbjerge Jeg havde store forventninger inden jeg skulle til Grønland og jeg må sige at de til fulde blev indfriet. Nu forstår jeg hvorfor folk som har besøgt verdens største ø får sådant et sageligt udtryk i øjnene når talen falder på Grønland.... At køre ind til indlandsisen og opleve moskusokser og rensdyr på vejen derind. Stå på kanten af isen og opleve enorme vidder hele vejen rundt. Grønne sletter og flodlejer den ene retning og is og atter is den anden retning. Sejle ud mellem kæmpe store isbjerge i alle mulige former og se og ikke mindst høre pukkelhvalernes blåst rundt om én. Det er naturoplevelser når det er størst. Mvh Søren
Date published: 2018-08-09
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til et meget smukt land Rejsen var meget oplevelsesrig, ikke mindst pga vores meget vidende og dygtige rejseleder Bjørn. Badende moskus okser, poserende rensdyr, kælvende bræer og vores 83 årige mor der klatrede op på indlandsisen, og fortjent nød et glas rom med knitrende, gammel indlandsis i.Eneste meget lille minus, var de meget Små portioner aftensmad efter en hård dag ved indlandsisen. Vores 24 personer gruppe, spændte vidt i både alder og interesser, med havde det rart i hinandens selskab, også på 12 timers sejlturen til Bræen, og på hjemvejen, da vi fik en ekstra dag i Illulisat pga tåge. Tusind tak for fine oplevelser
Date published: 2017-08-07
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse i en helt utrolig smuk natur. Rejsen oversteg vores forventninger og rejselederen var utrolig engageret og vidende. rejsen i første uge i september var en god årstid. Ingen myg eller fluer og ca. 5 graders varme. Turen til Illimanaq med middag blev for presset. Der var for lidt tid til at se bygden.
Date published: 2016-09-07
Rated 5 out of 5 by from En naturoplevelse af de helt store i Grønland - sommer i Isbjergenes Land. På kun en uge fik vi mange helt specielle oplevelser både i Kangerlussuaq og omegn samt i Ilulissat og omegn takket være tilkøb af udflugtspakken og måltidspakken. Prikken over i'et på rejsen var vores guide Kim, som havde et fantastisk godt kendskab til Grønland, og som meget engageret formidlede sin viden. Det var en veltilrettelagt uge med unikke oplevelser.
Date published: 2017-08-16
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med godt vejr og spændende oplevelse Da det var første gang jeg var i grønland må jeg sige det var en overraskende stor oplevelse med flotte naturscenerier og en meget kompetent rejseleder som fra egne erfaringer og godt netværk førte os ind i den grønlandske natur og befolkningens levevis.
Date published: 2016-09-10
Rated 5 out of 5 by from Smuk sensommerrejse Min forventning til en spændende grønlandsrejse blev fuldt ud indfriet: fantastiske isbjerge, storslået natur, moskusokser og rensdyr, sneharer, hvaler og isgletschere. Vores guide var helt i top hvad angår viden, venlighed, omsorgsfuldhed og energi.
Date published: 2016-09-14
Rated 5 out of 5 by from Midnatssolens land levede op til sit ry Hvis man er til naturoplevelser af allerbedste slags, kan en rejse til Grønland kun anbefales. Vores rejseleder, Axel, er en yderst vidende og erfaren mand, der kan fortælle om næsten hvad som helst. Tak til Axel og mine medrejsende for at gøre denne rejse til en meget minderig oplevelse samt til Alice i Kangerlussuaq. Meget alsidigt program: køre-og sejlture af forskellig art, gå-og vandreture,lækker mad både i Roklubben og på Hotel Hvide Falk, fantastisk vejr og mange hvaler , der opførte sig eksemplarisk;-) samt smukke solnedgange.
Date published: 2019-08-03
Rated 3 out of 5 by from Det flotte Grønland men med udfordringer. Interessant, storslået, oplevelsesrig. For mange ændringer i planlagte aktiviteter, hvilket ødelagde egen planlægning af ekstra private oplevelser. Rejseledere viden om natur og land fin, men ikke samlende og helt umulig i krisesituationer dels p.g.a. ændringer og dels da vi blev 2 døgn forsinket på vej hjem.
Date published: 2018-08-30
 • y_2021, m_10, d_16, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_80
 • loc_da_DK, sid_GLRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22GLRTR03KDK2106