I vikingernes kølvand på Nordatlanten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fjordlandskaber i Norge, vulkansk natur i Island, højlandet i Skotland og hyggelige byer som Bergen, Reykjavik og Edinburgh. Premium all inclusive på skibet

København – Haugesund – Flåm - Bergen – Hellesylt - Geirangerfjord -  Akureyri – Reykjavik – Invergordon - Edinburgh – København

Det ultimative krydstogt for dem, der vil udforske Nordsøens og Nordatlantens kyststrækninger. Med skumsprøjt i håret går turen gennem barsk, men smuk natur, og dyrelivet byder på havfugle, sæler og hvaler, som vi måske er heldige at se et glimt af. Ud over at finde sted i det frodige sommerhalvår, starter og slutter krydstogtet nemt og bekvemt i København. Krydstogtet går først langs Norges dramatiske kyst, hvor der venter maleriske byer og storslåede fjordlandskaber. Undervejs lægger vi til i gamle vikingehavne, første gang i Haugesund, Norges første vikingeby, og senere i smukke Geirangerfjord. Efter Norge går turen mod islandske Akureyri og Reykjavik, hvor vi både skal se vandfald og vulkanlandskab. Et besøg i det skotske højland ved Inverness, bliver det også til, samt et besøg i hovedstaden Edinburgh, inden skibet stævner tilbage mod København.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norsk krone, dansk krone

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afsejling fra København
Dag 2
Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus
Dag 3
Flåm, Norge. Sognefjord og dramatisk landskab
Dag 4
Bergen. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus
Dag 5
Hellesylt, Geirangerfjord og Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba
Dag 6
På havet mod Island
Dag 7
Akureyri, Island. Mulighed for udflugt til islandske vandfald og dramatisk vulkansk natur
Dag 8
Reykjavik, Island. Rundtur til fods med rejseleder eller egne oplevelser i Islands hovedstad
Dag 9
Reykjavik, Island. Mulighed for heldagsudflugt til den gyldne cirkel med Þingvellir , Gullfoss og Geysir
Dag 10
Dag på havet
Dag 11
Inverness (Invergordon), Skotland. Mulighed for udflugt til det skotske højland med Loch Ness
Dag 12
Edinburgh (Newhaven), Skotland. Spadseretur i den skotske hovedstad og mulighed for egne eventyr
Dag 13
Dag på havet
Dag 14
København, Danmark. Ankomst til København og tid på egen hånd
Dag 15
København, Danmark. ”Afmønstring” og hjemrejse

Norwegian Getaway

Norwegian Getaway er et af rederiet Norwegian Cruise Lines’ skibe med plads til ca. 4.000 passagerer.

Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2014, og om bord på det elegante skib findes blandt andet pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, en klatrevæg og ziplines, samt intet mindre end 28 spisesteder. Skibet er udsmykket af den kendte Miami-kunstner David ”LEBO” Le Batard.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/getaway

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afsejling fra København Afsejling kl. 17.00
Norwegian Getaway

Fra havnen i København går vi om bord på vores dejlige skib Norwegian Getaway og indkvarteres i vores respektive kahytter. Første eller anden dag bliver der afholdt et informationsmøde, hvor skibets rutiner og sejlruten bliver gennemgået. Der vil ligeledes blive afholdt en obligatorisk redningsøvelse, inden vi sidst på eftermiddagen stævner ud i Øresund. Mens vi nyder vores første lækre middag, har vi Kronborg på bagbords side.

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række sociale arrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Vikingerne, der koloniserede store dele af Nordatlanten, kom hovedsagelig fra Norge. I deres hurtige skibe kunne de let tilbagelægge 120 kilometer på et døgn og således lave lynangreb på kystbyerne nordpå. I løbet af det 8. og 9. århundrede etablerede de dog også egentlige bosættelser i det nordatlantiske område, og vi vil lægge os i deres ”kølvand” på denne spændende sørejse nordpå.

Dag 2
Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus Ankomst kl. 14.00, afsejling kl. 20.00
Sildebyen Haugesund

Hjemstedet for den første norske vikingekonge Harald Hårfager ligger mellem Bergen og Stavanger i det sydvestlige Norge. Her blandt massevis af små øer og fjorde ligger vi til og kan opleve den gamle by ved Kamsundet. Selve sundet, som beskyttede den passerende skibstrafik, var også en kilde til massiv sildefiskeri, som var byens vækstmotor. Skibet lægger typisk til en lille kilometer fra selve byen, og man kan enten gå eller tage en shuttle bus.

Sildebyen byder også på det særprægede lyserøde rådhus fra 1931. Historikken med søfart og skibsbyggeri ses tydeligt og manifesterede Haugesund som Norges 4. største søfartsby tilbage i 1913. Vandvejen gav også mange af indbyggerne mulighed for at se sig omkring i verden, og mange kaptajner og søfolk har kneblet deres første reb og målt deres første sømil her i området.

Dag 3
Flåm, Norge. Sognefjord og dramatisk landskab Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00
Fjorden ved Flåm blev skabt efter den sidste istid

Fjorde, der skærer sig ind i landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kyst. Den vilde og smukke vestlandsnatur blev skabt efter den sidste istid ved at smeltevand fra isbræer og elve skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen trak sig tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet. Den 204 kilometer lange Sognefjord er verdens længste og dybeste fjord, og den har i årtier været et højdepunkt for krydstogtskibene i Norge.

Skibet kaster anker i fjorden ud for Flåm klokken 9.00, og vi bliver herefter sejlet ind til kajen i mindre såkaldte tenderbåde, for at vi kan påbegynde vores oplevelser i land.

Dag 4
Bergen. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
Bryggen i Bergen

Om morgenen ankrer vi op i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist. Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i den smukke by, inklusive et besøg i Edvard Griegs hus, der i dag er indrettet som museum, og som ligger naturskønt og inspirerende midt i skoven lidt uden for Bergen. 

Tilbage i Bergen er der mulighed for at gå videre på opdagelse i byen på egen hånd. De fleste seværdigheder ligger i kort afstand fra kajen. I selve havneområdet findes Bergens berømte ”museumsstrækning”, kaldet Bryggen, hvis historie går tilbage til Hanseforbundet og Bergens tid som hovedstad. Bryggens smukke og karakteristiske træhuse og gamle købmandsgårde er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og i byens smalle gader fornemmer man tydeligt det leben, der har været i den travle handelsby i middelalderen.

Vil du gerne fordybe dig i Bergens spændende og dramatiske historie, kan du lægge vejen forbi Bryggens Museum eller Det Hanseatiske Museum. Byen har blandt andet været ramt af flere storbrande – et tema, som også indgår i forfatteren Gunnar Staalesens berømte Bergen-trilogi. De kunstinteresserede kan lægge vejen forbi Bergen Kunstmuseum, hvis samling blandt andet tæller adskillige værker af Edvard Munch.   

Det er også fristende blot at nyde en slentretur rundt i den hyggelige by, der byder på mange stemningsfulde områder. For enden af Bryggen ligger Bergens fiskemarked, hvor du kan tanke lidt op med lokale fiskedelikatesser. Måske skal du en tur gennem shoppegaden eller op i højderne med svævebanen til bjerget Fløyen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende fjord- og fjeldlandskab.

Først på aftenen letter vi anker og sætter kursen mod Geiranger.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 5
Hellesylt, Geirangerfjord og Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba Ankomst Hellesylt kl. 08.00, afsejling kl. 09.00. Ankomst Geiranger kl. 10.30, afsejling kl. 17.00
Vandfald i Geirangerfjorden

Efter et kort teknisk stop i Hellesylt om morgenen fortsætter vi.

Vi skal i dag have et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden og retur.

Vi bliver sejlet i land med de mindre ”tender” både.

Dagens Albatrostilbud er en udflugt op på fjeldet Dalsnibba. Vi nyder de skønne udsigter undervejs, og fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt ud over fjordlandskabet.

Der er også mulighed for på egen hånd for eksempel at besøge Norsk Fjordcenter, hvor man kan se en udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Vi sejler fra Geiranger først på aftenen, og mens vi indtager aftenens middag, kan vi nyde synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
På havet mod Island
På havet

Vi tilbringer hele dagen på havet med kurs mod vulkaner og vandfald. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i bedste Broadway-stil i skibets store teatersal.

Dag 7
Akureyri, Island. Mulighed for udflugt til islandske vandfald og dramatisk vulkansk natur Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 16.00
Forunderlige lavaformationer i det islandske landskab

I løbet af natten og de tidlige morgentimer er vi sejlet ind igennem en af Islands længste fjorde, Eyjafjördur. Vi er nået til byen Akureyri, der ligger smukt i bunden af fjorden med sneklædte fjeldtoppe i baggrunden. Skibet lægger til ca. 1 km fra byens centrum.

Klimaet er unikt for disse breddegrader – byen er nemlig begunstiget med langt flere solskinstimer og højere temperaturer end resten af Island, og den isfri havn har stor betydning for byen.

Akureyri er Nordislands centrum for handel og kultur og er Islands næststørste by. Med det spirende uddannelsesmiljø, de mange kulturelle begivenheder og den store fiskeindustri vokser Akureyri støt, og stadig flere turister lægger vejen forbi nordkystens solskinsby.

Dagens Albatrostilbud er en tur til det naturskønne Myvátn, hvor vi blandt andet oplever Islands livlige geotermiske aktivitet for fuldt blus i form af bizarre lavalandskaber, varme kilder og stinkende svovlhuller!

På vej til Myvátn stopper vi ved det imponerende vandfald Godafoss, der med sine 12 meter i højden og 30 meter i bredden er et af Islands smukkeste vandfald.

Midt i Mývatn ligger den 37 kvadratkilometer store Mývatn-sø – omgivet af lavasletter, fjelde og vulkaner. I søen findes der mere end 50 små lavaøer og -holme – de fleste af dem såkaldte pseudokratere, hvilket vil sige, at de ligner vulkankratere uden at være det. Søens gennemsnitlige dybde er kun 2,5 meter, og sollyset kan således nå helt ned på bunden. Kombineret med, at størstedelen af søens vand kommer fra underjordiske mineralholdige kilder, giver dette gode livsbetingelser for blandt andet fisk og fugle. Og Myvátn-søen er da også et sandt paradis for fugleelskere!

Øst for Mývatn-søen ligger Dimmuborgir, hvilket betyder ”de sorte slotte”. Området er berømt for sine mange forunderlige lavaformationer, der ligner tårne eller spir – blandt andet den kæmpestore lavaportal, som kaldes ”Kirken”. Fra Dimmuborgirs fascinerende lavatårne begiver vi os videre til den vandfyldte grotte Grjótagjá. Tidligere var det populært at tage sig en dukkert i grottens varme vand, men på grund af den termiske aktivitet i området, er temperaturen i dag så høj – over 50 grader – at det er umuligt og tilmed strengt forbudt at bade her. På landjorden over grotten kiler en dyb sprække sig gennem landskabet, og her mødes to af jordens store geologiske plader: den europæiske og den amerikanske, der bevæger sig længere og længere væk fra hinanden. Sprækken bliver således bredere og bredere – cirka en til to centimeter om året.

Ved søens nordøstlige bred kører vi ind i den store åbne dal Námaskarð, der er fuld af boblende, kogende mudderhuller og stinkende svovlhuller – og så godt som blottet for vegetation på grund af de sure svovldampe fra kilderne. I 1500-tallet hentede den danske flåde svovl i dalens solfatarer (svovlkilder) til fremstilling af det krudt, der blev brugt i datidens krige.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Reykjavik, Island. Rundtur til fods med rejseleder eller egne oplevelser i Islands hovedstad Ankomst kl. 12.00
Reykjavík, Island

I dag ankommer vi til Islands hovedstad. Midt på dagen lægger vi til kaj. Om eftermiddagen kan du vælge at gå en lille tur i byen med vores danske rejseleder, eller du kan tilbringe den på egen hånd. Hvis du har lyst kan du, for egen regning, blive i byen og få en ægte islandsk middag, eller du kan tage tilbage til skibet og spise middag om bord.

Dag 9
Reykjavik, Island. Mulighed for heldagsudflugt til den gyldne cirkel med Þingvellir , Gullfoss og Geysir Afsejling kl. 16.00
Geysir har lagt navn til resten af verdens gejsere

De store naturscenerier og islændingenes 1000-årige dramatiske historie er et interessant bekendtskab.

For 1.000 år siden indtog vikinger – efter sigende – nyt land ved at smide et gudebillede over bord og så gå i land der, hvor billedet drev ind. Således også den norske viking Ingólfur Arnarson, der i 874 som en af de første satte fod på Island dér, hvor Reykjavik nu ligger. Han kaldte stedet for “Røgbugten”, og området blev langsomt befolket. For 200 år siden boede her 300 sjæle, men nu har 217.000 (126.000 i bykernen) mennesker eller over halvdelen af Islands befolkning deres hjem i verdens nordligste hovedstad.

Vandfaldet Gullfoss er Islands største attraktion. Vandet falder 30 meter ned over terrasser gennem en dyb kløft, som elven Hvita har skåret gennem lavalagene. Gullfoss blev først kendt for omverdenen i begyndelsen af det 20. århundrede. En landmandsfamilie, Tómasson, kørte da retssag om ejendomsretten til landområdet. Sagen kørte i 20 år, og familien endte med at tabe til udenlandske investorer. I sidste instans kunne investorerne dog ikke betale, hvilket gav islændingen Einar Gudmundsson mulighed for at erhverve området i 1939. I 1975 overdrog han det til den islandske stat, og i dag er området naturreservat.

Dagens udflugtstilbud er en heldagsudflugt ad den klassiske rute ”Den Gyldne Cirkel”. Vi starter med nationalparken Þingvellir, der dannede ramme om verdens ældste parlament, som er dateret helt tilbage til år 930. Sammen med søen Þingvallavatn er dalen og sletten udlagt til nationalpark og er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Herefter kører vi til vandfaldet Gullfoss, som måske er Islands allerstørste attraktion. Det smukke vandfald falder i to etager hele 32 meter ned i den dybe kløft, der skærer sig gennem landskabet.

Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud i det 14. århundrede, men den 60 meter høje vandsøjle stoppede i vort århundrede. Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Dag på havet

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, stairmasters og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 11
Inverness (Invergordon), Skotland. Mulighed for udflugt til det skotske højland med Loch Ness Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 19.00
Gangbroen, der går over floden Ness i Inverness, Skotland

Vi ankommer omkring middagstid til havnebyen Invergordon der ligger små 40 kilometers kørsel nord for Inverness. Et godt udgangspunkt for udflugter til højlandet. Havnen er dyb, hvilket har gjort den særegen til at huse en flådebase (nu nedlagt) og mere nyligt servicere trafikken til de mange oliefelter i Nordsøen. Foruden havnen kan man gå en tur i byen og se de vægmalerier der drager en del turister til Invergordon.

Dagens Albatros udflugt (tilkøb) går til det skotske højland med besøg ved Loch Ness søen.

Ordet Loch Ness er velkendt for alle, og inden vi når frem til Inverness, besøger vi ruinerne af den over 500 år gamle middelalderborg Urquhart, der ligger på et lille næs, hvorfra vi kan nyde udsigten over den berømte sø Loch Ness. Ud over at være rig på flot natur med træklædte bjergsider, der spejler sig i søens vand, er området også rig på myter, da det siges at være her, hvor søuhyret Nessie slår sine folder. Det er dog ikke alle, der er af den overbevisning. På en af de mere jordbundne udstillinger om søens og områdets historie, opremses diverse fakta angående umuligheden af en Nessie – blandt andet det faktum, at 70 % af søens overflade er blevet filmet konstant gennem 10 år af opsatte kameraer, uden at søuhyret har vist sig. Men mon ikke der fortsat vil være liv i myten, når nu der resterer 30 % til fri fantasi?

Vi kommer også til købstaden Inverness, der ligger prægtigt, hvor højlandet møder havet. Her har du om eftermiddagen lidt fri til at gå på opdagelse – du kan eksempelvis shoppe lidt i det nordligst beliggende stormagasin i Skotland, udforske nogle af byens små kirker, eller måske spadsere en lille tur ad gangbroen, der går over floden Ness, hvis rolige vand flyder gennem centrum af byen. Senere kører vi i samlet flok retur til Invergordon og vores flydende hjem.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Obs. Det er muligt at tage toget til Inverness fra Invergordon (togstationen ligger cirka 10 minutters gang fra havnen og togturen tager cirka 50 minutter, regn med ca. 100 DKK per billet). Selve havneområdet er ikke i sig selv synderligt interessant, men man kan på et par minutter gå ind til selve Invergordon by. Sæt maksimum 1 time af til at opleve byen.

Dag 12
Edinburgh (Newhaven), Skotland. Spadseretur i den skotske hovedstad og mulighed for egne eventyr Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Edinburgh Castle på toppen af en af Edinburghs syv høje

Obs. Vi lægger til i Newhaven, som er et distrikt i City of Edinburgh. Vi benytter os af de mindre tenderbåde til at sejle i land. Der er Hop on/Hop off busser, der kører fra Newhaven ind igennem Edinburgh og ellers en del offentlige busser.

Efter morgenmaden ombord drager dem som vil ud på en spændende spadseretur, hvor vi får et overblik over byens historie og nogle af byens historiske højdepunkter. Vi kommer blandt andet forbi de UNESCO-fredede bydele Old Town og neoklassicistiske New Town.

(Regn med at bruge omkring 50 DKK til transport i forbindelse med den frivillige tur. Hvis man vælger at benytte Hop on/Hop off busserne, skal man regne med at en 24 timers billet koster omkring 180 DKK/person)

I den gamle bydel Old Town kan dem som vil, besøge Edinburgh Castle, der ligger på toppen af en af de syv høje, der dominerer bybilledet. Hver dag klokken 13, på nær om søndagen, affyrer en af slottets kanoner et bragende skud. Denne tradition var oprindelig en service til søfolkene ude i havnen i Leith, så de kunne stille skibets ur, når de vendte hjem fra deres rejser. På trods af GPS og satellitstyrede ure fortsætter skikken den dag i dag, og hvis der er nogen, der farer sammen af forskrækkelse er der højst sandsynligt tale om tilrejsende, da de lokale end ikke ænser braget.

En anden af byens markante høje er den udslukte vulkan Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatter Sir Walter Scott, der blandt andet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det bedste sted at beundre solopgangen og solnedgangen. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europæiske storby, der kan prale af at have en udslukt vulkan i sin bymidte.

Vi bevæger os gennem New Town, der på trods af sit navn, er over 200 år gammel.

Bydelen blev tegnet af den unge arkitekt James Craig, og den symmetriske opbygning kom sidenhen til at influere stærkt på europæisk byplanlægning.

Eftermiddagen har du fri til at gå på opdagelse i byen. Du kan evt. lægge vejen forbi nogle af de mange museer eller gallerier, eller tage ud på indkøb.

Til frokost kan du fylde din mave med den skotske specialitet haggis – fyldt fåremave – eller måske nøjes med en mindre eventyrlysten, men til gengæld fantastisk saftig Aberdeen Angus-steak, frisk fra højlandet. Måske du finder tid til en pint på en af de mange pubber i Rose Street eller en kop kaffe på en af byens caféer, hvortil du bør prøve nogle af de delikate smørsmåkager kaldet shortbread.

Dag 13
Dag på havet

Så går kursen atter tilbage mod København, og du kan nyde sidste dag om bord på skibet i dit helt eget tempo.

Der er mulighed for gourmetmiddage på en af skibets mange lækre restauranter, en tur i teatret, biografen eller på diskoteket. Man kan træne i motionscentret eller powershoppe i den taxfree butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 14
København, Danmark. Ankomst til København og tid på egen hånd Ankomst kl. 16.00
Kronborg fra søsiden!

Ved eftermiddagstid bør vi få Kronborg på styrbords side, og kort efter lægger vi til i Københavns Havn ved Oceankaj.

At besøge Danmark som krydstogtgæst er de færreste danskere forundt. Men siden vi først skal af borde i morgen, har vi hele eftermiddagen og aftenen til at nyde den danske hovedstad. Det er naturligvis let at begive sig rundt på egen hånd, men Albatros’ rejseleder tilbyder en frivillig byrundtur til fods – så byens historie bliver fortalt og oplevet på den helt rigtige måde. Der vil være tid til på egen hånd til at udforske byen.

(Vi tager den offentlige transport ind til byen, så regn med cirka 50 DKK i transportomkostninger)

Dag 15
København, Danmark. ”Afmønstring” og hjemrejse Afmønstring kl. 08.00
Efter den sidste morgenmad i ro og mag på skibet er det tid til at sige farvel til vores dejlige skib.

Udflugtspakke ”Norge”

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet to udflugtspakker der ledes af vores danske rejseleder. Pakkerne skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakke ”Norge” inkluderer:

 • Halvdagsudflugt med byrundtur i Bergen og besøg i Edvard Griegs hus dag 4
 • Heldagsudflugt til fjeldet Dalsnibba i Geiranger dag 5

Pris 798,- per person

I Bergen

Udflugtspakke ”Island og Skotland”

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet to udflugtspakker der ledes af vores danske rejseleder. Pakkerne skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakke ”Island og Skotland” inkluderer:

 • Heldagsudflugt til Islandske vandfald og dramatisk vulkansk natur dag 7
 • Heldagsudflugt til den gyldne cirkel med Þingvellir , Gullfoss og Geysir dag 9
 • Heldagsudflugt til det skotske højland med Loch Ness dag 11

Pris 1.898,- per person

Mývatn skal forstås som ’Dansemygsøen’

Prisinformation

Opgradering af kahyt samt enkeltkahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. BC-BD): kr. 7.498,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. IE): kr. 19.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. BB-BC): kr. 34.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Informationsmøder og foredrag med rejselederen
 • 14 nætters krydstogt med Norwegian Getaway i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. IE)
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på krydstogtskibet (se beskrivelse)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand om bord (udvalgt Lavazza specialkaffe til måltiderne)
 • Wi-fi ombord på skibet (60 minutter per person)
 • Skatter og afgifter

NCL – Premium All Inclusive koncept

 • Drikkevarer (bredt udvalg af spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
 • Specialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (udvalgte typer)
 • Vandflaske dagligt (1 per person, per dag, leveret i kahytten)
 • Drikkepenge inkluderet (både for selve krydstogtet og de inkluderede tjenester)
 • Wi-fi ombord (60 minutter per person)

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke ”Norge” (kr. 798,-)
 • Udflugtspakke ”Island og Skotland” (kr. 1898,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 50,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Påstigning i København

På dette krydstogt er der påstigning i Københavns havn. De større skibe ligger typisk i Terminal 1-4, som alle betegnes som Oceankaj C331 til C334.

Sådan kommer du til og fra krydstogtterminalen

Bus nummer 25 kører mellem Nørreport Station og Oceankajen med et stop på Østerport Station, mens bus nummer 27 kun kører til Østerport Station.

Bus nr. 27 kører mellem Oceankaj og Østerport Station, hvorfra du kan nå Indre By på ca. 10 minutter med bus eller s-tog.

Dit Offentlige Transport (DOT) har sørget for, at bus 25 kører fra Oceankajen når der er krydstogtanløb. Det vil sige, at man nu (2018) har mulighed for at tage enten bus 25 eller bus 27, hvis man ankommer til Oceankajen.

Du skal bruge en to-zoners billet, som koster DKK 24 (2018 pris), som du kan købe online eller på stationen eller i bussen af buschaufføren. Du kan bruge den samme billet til bus, metro og tog.

En taxatur til Indre By fra Ocenkaj koster henholdsvis omkring DKK 275.

Parkering i København under dit krydstogt

Oceankaj: Det er muligt at benytte den offentlige parkeringsplads, som ligger ca. 50-100 meter fra skibene. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads uden mulighed for forhåndsreservation. Priser:

Kl. 08:00 – 16:00: 16 kr. pr. time

Kl. 16:00 – 08:00: 8 kr. pr. time

Parkering koster maksimalt 80 kr. pr. døgn (kalenderdøgn 00-24) eller 560 kr. pr. uge.

Oplysninger om rejsen

Brexit

Storbritanniens er udtrådt af EU pr. 1. februar 2020, det såkaldte Brexit. Indrejse for EU-borgere og norske pasholdere ændres ikke i 2020, således er der ingen ændringer frem til 31/12 2020. Man rejser stadig ind i landet med almindeligt pas og uden visum. Måtte der komme ændringer gældende 2021, opdaterer vi  naturligvis vores hjemmeside og informerer de kunder, der har booket en rejse med os.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Kahytskategori IE

Indvendig kahyt på dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BB-BC

Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 8. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Dansk TV

Det har tidligere år været muligt at se dansk TV ombord, medens vi rejser i de norske fjorde. Vi kan aldrig garantere at det vil blive sådan også fremadrettet, men det håber vi på.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende i de nordligere himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledt af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Der vil også løbende komme skriftlig information i kahytten under rejsen.

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige ca. 3000 gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Arrangementer og udflugter bliver ledt af enten den ene eller anden rejseleder, afhængigt af, hvem som er mest kvalificeret. Dette gør vi for at vores gæster skal få så god en oplevelse som muligt.

Mere om dine rejsemål

Her kan du få mere at vide om:

Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge

Island: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/island

Skotland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/skotland

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from Rejsen lød godt Vi fik desværre den balconkahyt, som alle passagerer på dækket kunne se ind i. Den havde vi aldrig selv valgt. Vi forstår ikke, at Albatros accepterede så dårlig en kahyt. Vi kom 4 timer for sent fra København, hvorefter NCL ikke lagde til i den første havn i Norge. Resten af turen til Norge og Island var en stor oplevelse. Da vi nåede Skotland, lagde skibet heller ikke til i den første havn, så vi fik ikke set Lochnessuhyret. Vi lagde således ikke til i 25% af de planlagte havne. Resten af turen gik godt. NCL havde efter vores opfattelse svært ved at styre serveringen i restauranterne, nogle gange måtte vi selv hente vin i den nærliggende bar, efter at vores mad var serveret. Vi havde alt i alt forventet en bedre servise af NCL. Rejselederne supplerede hinanden helt fantastisk, og de var begge søde, sympatiske og ikke mindst vidende.
Date published: 2019-07-30
Rated 4 out of 5 by from En perlerække af smukke naturoplevelser. Betagende naturoplevelser undervejs i al slags vejr, frisk og ren luft,farverige byer og et behageligt rejseselskab.På skibet, en international "landsby", kunne man altid finde et åndehul til at nyde udsigten, se hvaler, læse eller få en hyggelig snak med folk fra hele verden. Servicen på skibet var i top, alle var meget venlige, og vi havde gode guider.
Date published: 2019-07-03
Rated 2 out of 5 by from En rejse med mange skuffelser og aflysninger Rejsen startede med en 5 timer forsinket afsejling fra København. Man var øjensynligt ikke blevet færdig med klargøring af skibet efter en større renovering på værft. Vi nåede derfor ikke vore første havn, Haugesund. I Geiranger ventede vi sammenlagt i tre timer på alt for få tender både - vandretur til Fjordcentret og tid på egen hånd blev aflyst. Vores skib var tilsyneladende ikke manøvredygtigt nok til anløbe Invergordon i Skotland. Vi gik derfor også glip af et af turens absolutte højdepunkter: Udflugten i det skotske højland med Loch Ness og Urquhart Castle. Til gengæld fik meget mere tid på havet. Men desværre er skibet Norwegian Getaway med til at fastholde de mange fordomme, der findes om krydstogt. Vi har aldrig oplevet noget lignende hos andre rederier. Alt for mange mennesker og venten i kø. Larmende og ofte ringe underholdning, samt ekstremt højt musik både ude og inde. Selv under middagene kunne det svært at føre en normal samtale med sine rejsefæller pga. af larm. Det blev ikke det ultimative krydstogt, som Albatros skriver om i deres program, og langt fra den kvalitet vi er forvænt med hos Albatros. Rejsens højdepunkt: Tre fantastiske dage i Island - langt fra skibets larm og trængsel - med udflugter i storslået natur, dyreliv, vandfald, gejsere og boblende svovlkratere, samt et spændende besøg i Reykjavik. Stor tak til vores rejsefæller og to rejseledere, der var med til at holde vores humør oppe.
Date published: 2019-06-16
Rated 4 out of 5 by from ny rejsemåde med krydstogtskib Vi så de flotteste landskaber i Norge med sne højt oppe. Island bød på vilde og utæmmede lavalandskaber med gejsere og kogende vand, store vandfald og bjerge. I Skotland kom vi til Edinburgh, og det var fint at kunne gå rundt i byen selv
Date published: 2019-06-15
Rated 3 out of 5 by from En rigtig dejlig tur m rigtig god service på skibet. Dog mange timer på hav Det var en dejlig tur,et fantastisk skib og hygiejnen er i højsæde.Og servicen ombord er i top. god mad. Men den måde at folk blev fragtet fra skibet og til land var meget dårlig det tog meget tid og var dårlig planlagt (og det havde ikke noget at gøre med at tjekke ud og ind på skibet sikkerheden er i top.) Informationer fra Kaptajnen var længe undervejs (f.eks var vi 4 timer om at komme afsted fra KBH unden vi viste hvorfor !!!! .Og så skal man forvente at der er mange ældre og gangbesværet med,som stod tid når vi skal fra borde.
Date published: 2019-06-14
Rated 2 out of 5 by from Rejse med forhindringer Vi ventede 5 timer i København på at komme afsted, vi nåede ikke besøget i Haugesund. Tenderservicen i Geieranger var under lavmål, vi kom ikke i land i Inverness .... jeg mangler ord !
Date published: 2019-06-13
Rated 4 out of 5 by from En rigtig god rejse Rejsen gav mange flotte naturoplevelser såsom skønne fjorde i Norge, men især Island var den helt store oplevelse med dens historie , storslåede og særprægede natur. Informationer fra vores 2 guider var helt enestående gode, og vidnede om deres store og relevante kendskab til de besøgte lande.
Date published: 2019-06-12
Rated 3 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse med en del minusser Det var vores første krydstogt og vi forventede en del ud fra den fine beskrivelse af skib og udflugter. Plusser: Virkelig gode, hjælpsomme og kompetente rejseledere. Venligt personale på skibet. Rengøring af kahyt og madtilbud var fint (Rejselederne løste hurtigt problemer med bordreservationerne ved at ordne fælles spisning hver aften). De gennemførte udflugter og byvandringer samt fjordsejladserne var til fuld tilfredshed. Minusser: NB! Ingen minusser angående Albatros. 5 timers forsinkelse fra København på grund af fejldisponering fra rederiet , som medførte aflysning af Haugesund. Kaos med Tenderbådene i Geiranger og derfor aflyst vandretur. Aflyst indsejling til Invergordon og dermed aflysning af et af turens højdepunkter til Loch Ness og det skotske højland. Rederiet burde vide at der var tale om en smal indsejling. Det største minus var STØJNIVEAUET næsten overalt på skibet. Så godt som overalt var der meget høj musik og alt for mange mennesker. Selv om skibet var stort med mange restauranter var der køer og propfyldt overalt. Vi skal aldrig mere rejse med Norwegian Cruise Line.
Date published: 2019-06-11
 • y_2023, m_5, d_27, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_DKCOC05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser