Idylliske Sydengland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Med bus, damptog og båd til Cambridge, Canterbury og Brighton. Inkl. besøg i Sissinghurst Castle Garden – verdens måske smukkeste have

Busrejse

Når vi kan skimte Dovers hvide klipper fra færgen, begynder en hel uge med håndplukkede oplevelser i Sydengland – og forventningens glæde er fuldt berettiget. Vi besøger den engelske sydkyst med Brighton, også kaldt London by the Sea, pragthaven Sissinghurst Castle Garden med et overdådigt blomsterflor og det prestigefyldte Cambridge Universitet. Med på programmet er desuden et besøg i Canterbury i grevskabet Kent, hvor vi ser den berømte katedral, som i næsten 1.000 år har været valfartsmål for pilgrimme. Vi skal desuden besøge nationalparken The Broads, en labyrint af sejlbare floder og små søer tæt på Norfolk. Her har man færdedes på vandvejene siden romertiden, og vi gør romerne kunsten efter. Denne busrejse foregår i et roligt tempo, hvor vi har god tid til at nyde rejsen, og bussen, vi kører i, er af allerhøjeste standard. Tag med til idylliske Sydengland!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, GBP

Dagsprogram
Dag 1 Danmark – Centraltyskland
Dag 2 Centraltyskland – Eastbourne. Vi bydes velkommen til England af Dovers hvide klipper
Dag 3 Den engelske sydkyst. Sissinghurst Castle Garden og den historiske by Battle uden for Hastings
Dag 4 Den engelske sydkyst. Vi kører til Brighton som også kaldes ’London by the Sea’
Dag 5 Eastbourne – Cambridge – Great Yarmouth. Vi besøger universitetsbyen Cambridge
Dag 6 Norfolk. En hel dag i grevskabet Norfolk med både flodbåd og damptog
Dag 7 Great Yarmouth – Canterbury. Besøg i Canterbury i grevskabet Kent, Englands åndelige hovedstad
Dag 8 Canterbury – Centraltyskland. Under den engelske kanal via Eurotunnel og gennem Belgien
Dag 9 Centraltyskland – Danmark. Tilbage hjem gennem Tyskland

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Centraltyskland

Vi kører ned gennem Tyskland og finder os hurtigt til rette i vores bekvemme langtursbus. Snart lærer vi vores rejsekammerater at kende, og stemningen er forventningsfuld. Vi passerer den store tyske by Hamborg, som med sine næsten to millioner indbyggere er så betydningsfuld, at den udgør sin egen delstat i Forbundsrepublikken Tyskland. Jo længere sydpå vi kommer, jo grønnere bliver det omkring os, specielt når vi kommer til Ruhrområdet. Ruhr, som er en biflod til Rhinen, har givet navn til Ruhrområdet. Fra at have været hele Tysklands kulmine og Europas tættest befolkede industriområde er Ruhrområdet i dag et af de mest centrale kulturlandskaber på hele kontinentet. Med storbyerne Bochum, Dortmund, Duisburg, Essen, Oberhausen og de mange andre købstæder danner Ruhrområdet et unikt urbant miljø, fuld af overraskelser - og kulrøgen er forsvundet. Snart er vi fremme ved vores hyggelige hotel i nærheden af byen Wuppertal, som venter med mad og dejlige senge.

Dag 2
Centraltyskland – Eastbourne. Vi bydes velkommen til England af Dovers hvide klipper
Eastbourne udviklede sig til en fornem badeby i 1800-tallet

Vi fortsætter vores rejse mod England og kører igennem Belgien. Dette land er så lille, at vi er i Frankrig, inden vi får set os om. Snart er vi fremme ved den Engelske Kanal, og i havnebyen Calais venter en færge på os. Det tager cirka halvanden time at komme over til den britiske side, og det er med båd, vi skal ankomme til England. Dovers hvide klipper byder os velkommen, og det er virkelig et imponerende syn, der møder os, i takt med at vi nærmer os land. 

Turen går nu vestpå, delvist langs den engelske sydkyst, og først på aftenen er vi fremme ved byen Eastbourne i grevskabet East Sussex, som skal være vores hjem de næste tre nætter. Fra Eastbourne kommer både komikeren Eddie Izzard og premierminister Theresa May. Byen udviklede sig til en fashionabel engelsk badeby i 1800-tallet, og stemningen er klassisk victoriansk med et lille skvæt middelhavsfornemmelse. Byen er tilpas lille til, at man kan nå rundt til fods, men stor nok til at rumme et rigt udbud af kultur, shopping, fornøjelser og ikke mindst pubber og tehuse. Eastbourne har også en otte km lang strandpromenade, og lige i nærheden findes de berømte kalkstensklipper South Downs med Beachy Head og Seven Sisters. Her kommer vi til at trives!

Dag 3
Den engelske sydkyst. Sissinghurst Castle Garden og den historiske by Battle uden for Hastings
Sissinghurst Castle Garden i grevskabet Kent

I dag skal vi opleve en enestående og overdådig pragthave, nemlig Sissinghurst Castle Garden i grevskabet Kent, en drøm for alle som sætter pris på haveindretning med planter i harmoniske farveskalaer. Haverne i Sissinghurst er skabt af forfatterinden Vita Sackville-West og hendes mand, diplomaten Harold Nicolson, som købte slottet 1930. Dengang var det meget forfaldent, og flere af bygningerne lå i ruiner. Parken med de smukke haverum var deres fælles projekt, hvor Vita stod for plantevalget og Harold for de stringente rammer, og hvert haverum har sin egen karakter. Som havens naturlige centrum står det gamle tårn prangende, som et særligt levn fra fordums tid. Vita elskede det ekstravagante og luksuriøse, men holdt også af det enkle og robuste. I rabatterne myldrer det med alt fra eksotiske granatæbletræer og magnolier til almindelige natvioler og hassel. Haveplanen er strikt arkitektonisk, og hvor man end vender sig, er der noget, der fanger ens blik. Når vi har set os mætte på al denne skønhed, venter en historisk oplevelse ud over det sædvanlige. Slaget ved Hastings udspillede sig den 14. oktober 1066 ved den lille hyggelige by Battle 10 km uden for Hastings, og dér skal vi hen. Slaget var Vilhelm Erobrerens og normannernes første store sejr i erobringen af England. Det angelsaksiske England gik snart under, normannerne sejrede, og Vilhelm lagde både England og Wales under sig. Efter at have taget et kig på byen Battle og ruinerne af den kirke, hvor den saksiske konge Harald Godwinson siges at være faldet, besøger vi den moderne by, Hastings nede ved den Engelske Kanal.

Dag 4
Den engelske sydkyst. Vi kører til Brighton som også kaldes ’London by the Sea’
Brighton er nok den bedst kendte badeby på den sydkysten

I dag kører vi i modsat retning til byen Brighton, som også kaldes London by the Sea, og som vel nok er den bedst kendte badeby på den engelske sydkyst. Brightons rullestensstrand strækker sig gennem hele byen og fortsætter milevidt til begge sider. Nogle kilometer mod øst rejser hvide klipper sig ligesom i Dover. Forlystelsesbyen Brighton har igennem flere århundreder udviklet sig til en populær mødeplads for samfundets velhavere, for her mødtes adel og kongelige. Royal Pavilion er den mest berømte seværdighed. Den blev bygget af arkitekten John Nash til at være en fashionabel strandvilla for prinsregenten, den senere kong George IV. Det er en bemærkelsesværdig bygning, et overdådigt lystslot i indisk stil med interiører, inspireret af paladserne i Det Fjerne Østen. Der findes ikke mange bygninger, som er mere storslåede end denne. I byens centrum kan vi slentre rundt i flotte regency-kvarterer eller i The Lanes, hvor trange og labyrintiske gyder byder på en spændende samling af små smykkeforretninger, pubber, hyggelige spisesteder og specialbutikker for samlere. Vi får også lejlighed til at besøge The Palace Pier, den vældigt prangende pier, som opførtes i 1899 i senvictoriansk stil, og i dag overdænget med spåkoner, spilleautomater og tivoliattraktioner. Det var også i Brighton, at ABBA vandt Melodi Grand Prix 1974 med sangen Waterloo. Den nyeste attraktion på stranden i Brighton er et 162 meter højt udsigtstårn sponsoreret af British Airways med udsigt til alle sider, og som blev indviet i 2016.

Dag 5
Eastbourne – Cambridge – Great Yarmouth. Vi besøger universitetsbyen Cambridge
Cambridge University er en af verdens førende læreanstalter

Nu er det tid til at forlade den engelske sydkyst og begive os mod nordsøkysten. Vi passerer øst om London langs den ydre ringvej London Orbital, som er den største i verden af sin slags. Den danner en næsten 200 km lang ring omkring London, men vi kører naturligvis kun på en del af ringen. Nu er vi midt i hjertet af England, ét af de fire lande som sammen med Skotland, Wales og Nordirland danner Storbritannien. Det engelske sprog er i dag verdens vigtigste sprog og dominerer i princippet al international kommunikation. Efter at have udviklet sig gennem næsten et årtusinde på de britiske øer, spredtes engelsk over store dele af verden af sømænd, soldater og missionærer i det britiske imperium. 

Snart er vi fremme ved universitetsbyen Cambridge nord for London, hvor floden Cam danner ring om den middelalderlige bykerne. Cambridge University grundlagdes allerede i år 1209 og er antageligt sammen med Oxford verdens førende læreanstalt. Universitetet i Cambridge har produceret flere nobelprismodtagere end nogen anden akademisk institution. Det britiske prinsepar William og Kate er for øvrigt hertug og hertuginde af netop Cambridge. Efter besøget tager vi videre ud mod østkysten, og dagens mål er Great Yarmouth, en kystby ved udmundingen af floden Yare i grevskabet Norfolk. Her skal vi bo i to nætter på et hyggeligt og velbeliggende hotel.

Dag 6
Norfolk. En hel dag i grevskabet Norfolk med både flodbåd og damptog
Great Yarmouth er en kystby ved udmundingen af floden Yare

Vi vågner op i Great Yarmouth ved Nordsøkysten, som har været en badeby siden midten af 1700-tallet, og er Norfolk Broads åbning mod havet. Til forskel fra de mere kendte badebyer ved den Engelske Kanal lokker Great Yarmouth primært hjemlige turister til, hvilket gør, at atmosfæren opleves som typisk engelsk. Hovedgaden ’Marine Parade’ eller ’The Golden Mile’, som den også kaldes, har store brede fortove og strækker sig en engelsk mil mellem de to pier og egner sig godt til en dejlig spadseretur. I dag skal vi på en udflugt til nationalparken The Broads, som er en labyrint af syv sejlbare floder og 63 små søer i området mellem byen Norfolk og kysten. De små søer kaldes broads. Her har man færdedes på vandvejene siden romertiden, og vi tager på en bådtur på cirka halvanden time. Rejsen går gennem et fladt landskab med vådområder omgivet af små byer, hvor tiden synes at stå stille med vindmøller og stråtækte småhuse. Hold øjnene åbne efter oddere, isfugle og tårnugler. Dyrelivet her langs de glitrende vandveje er rigt og mangfoldigt. I den lille by Wroxham, som er hovedby i området, bliver der tid til lidt shopping og frokost, måske fish and chips? 

Om eftermiddagen tager vi med et gammelt tog med damplokomotiv fra Wroxham gennem Bure Valley til Aylsham. Den smalsporede jernbane åbnede i 1800-tallet og havde passagertrafik frem til 1952. Efter en indholdsrig dag i landlige omgivelser begiver vi os tilbage mod kysten til en afslappende aften i Great Yarmouth med traditionelle pubber og populære fiske- og skaldyrsrestauranter.

Dag 7
Great Yarmouth – Canterbury. Besøg i Canterbury i grevskabet Kent, Englands åndelige hovedstad
Historiske Canterbury i grevskabet Kent

Nu kører vi sydpå igen og kommer igennem grevskabet Suffolk samt byerne Ipswich og Chelmsford. Dagens mål er Canterbury i grevskabet Kent, Englands åndelige hovedstad og en af Englands ældste byer fuld af pittoreske gader, fornemme butikker i gamle bindingsværkshuse og raffinerede restauranter. Byen har med stolthed bevaret sine middelalderlige attraktioner og har en helt speciel britisk charme. Canterbury har været sæde for ærkebiskoppen siden sidst i 500-tallet, hvor den oprindelige katedral opførtes, en katedral som nu er vidt berømt, og som ikke overraskende er optaget på verdensarvslisten. Den første biskop, som dengang naturligvis repræsenterede den katolske kirke og Rom, var Augustine af Canterbury, som i år 596 blev sendt til England af pave Gregorius den Store for at kristne sakserne. I år 1170 blev ærkebiskop Thomas Becket myrdet i katedralen midt under en messe, hvilket førte til, at den hurtigt blev et vigtigt valfartsmål for pilgrimme, som forevigedes gennem Geoffrey Chaucers berømte bog Canterbury Tales. Bogen, som indeholder 24 beretninger på vers, betragtes som en milepæl i den engelsksprogede litteratur. Siden kong Henrik VIII af England brød med Rom og katolicismen, er ærkebiskoppen af Canterbury blevet udpeget af den engelske og sidenhen britiske monark. 

Efter besøget i historiske Canterbury begiver vi os gennem det grønklædte Kent til vores hotel lige uden for Canterbury, hvor en god middag venter os.

Dag 8
Canterbury – Centraltyskland. Under den engelske kanal via Eurotunnel og gennem Belgien
Havnen i Dover

Det er blevet tid til at lægge England og grevskabet Kent bag os, og vi sætter kurs mod den Engelske Kanal, som vi skal krydse via Eurotunnellen. Englænderne har som øboer igennem generationer følt sig isoleret fra kontinentet. Allerede i begyndelsen af 1800-tallet overvejede man en tunnel under kanalen, men tekniske og sikkerhedspolitiske forhold satte en stopper for planerne. I slutningen af 1800-tallet fandt man projektet teknisk muligt, inspireret af de teknikker, der blev anvendt ved tunnelbyggerier i Alperne og erfaringerne fra tunnelbanebyggeriet i London, men krig og lavkonjunkturer betød, at tunnellen blev udskudt. Men i 1994 blev den realiseret, og det 50 km lange anlæg forbinder Folkestone og Calais, hvoraf de 39 km er under vandet. Det er en jernbanetunnel med specielle tog, som fragter alle typer køretøjer. 

Vel i land i franske Calais er vi snart i Belgien. Landet har to store befolkningsgrupper, flamlændere og valloner, og splittelsen mellem dem har præget hele landets moderne historie. I Vallonien, som udgør landets sydlige halvdel, taler man fransk. Flamlænderne bor i Flandern i nord og taler nederlandsk, selv om sproget her kaldes flamsk. Der findes også en lille gruppe tysktalende, og tysk er landets tredje officielle sprog. Det lille land Belgien spiller en stor rolle internationalt med både EU’s og Nato’s hovedkvarterer placeret i hovedstaden Bruxelles. 

Snart er vi tilbage i Tyskland, og nu er der ikke langt til vores hotel i udkanten af Wuppertal. Her venter os en god middag.

Dag 9
Centraltyskland – Danmark. Tilbage hjem gennem Tyskland

Efter morgenmaden tjekker vi ud og begiver os nordpå gennem Tyskland med et kuperet og grønt landskab. Tysklands moderne historie præges af anden verdenskrig, som medførte, at landet efter krigsafslutningen i 1945 deltes op i Vesttyskland og Østtyskland. Den 3. oktober 1990 blev landet genforenet, ved at Østtyskland blev delt op i delstater, som blev en del af Forbundsrepublikken Tyskland – det nye Vesttyskland. Vi fortsætter nordpå, og ser landskaberne skifte karakter. Sammen med din rejseleder og dine medrejsende bliver det til mange oplevelser og gode grin på vejen. 

I Nordtyskland gør vi holdt for frokost, og hen på aftenen er vi hjemme igen, fulde af nye indtryk og oplevelser fra vores rejse til England. Vi siger farvel og håber snart at ses igen, måske på en anden rejse med Albatros.

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Rundrejse med bus jf. program 
 • Otte nætter i delt dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad 
 • 3 middage (dag 1, 7 og 8) 
 • Udflugter jf. program 
 • Entré til Sissinghurst Castle Gardens
 • Sejltur på The Broads 
 • Tur med med damplokomotiv 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25 
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Hoteller

Information

Citrus Hotel, Eastbourne 
Nær havet og centralt beliggende med ca. fem minutters gang til Eastbourne Pier ligger dette charmerende trestjernede britiske badebyshotel. Indretningen er moderne og minimalistisk, alle værelser er røgfri, har kabel-TV og gratis wi-fi. I nærheden findes restauranter, butikker, pubber og barer samt et kunstgalleri, et teater og et redningsbådsmuseum. Hotellet serverer engelsk morgenmad og har også en velassorteret loungebar. På hotellet kan du også adsprede dig med såvel bordtennis som billard. 

https://www.citrushoteleastbourne.co.uk/ 

Comfort Hotel, Great Yarmouth 
Hotellet er trestjernet og bygget i britisk stil. Det ligger meget centralt blot nogle minutters gang fra havet og forlystelsesmulighederne på Wellington Pier. I bekvem gåafstand findes der også butikker, restauranter og pubber, byens kasino og akvarieanlægget Sea Life. 

Alle værelser har kabel-TV, skrivbord samt el-kedel til kaffe og te. Værelserne har aircondition, er individuelt indrettede og har gratis wi-fi. 

I den populære hotelrestaurant Below Decks serveres en solid engelsk morgenmad. Der er også en bar med alskens drikkevarer og snacks. Personalet er kendt for at være rart og hjælpsomt og for at sætte pris på gæster fra udlandet.

https://www.comfortgreatyarmouth.co.uk/en-us

Holiday Inn Express, Canterbury 

Enkelt men velholdt og moderne trestjernet hotel med 89 værelser beliggende ca. 6 km uden for Canterbury. På hotellet er der bar og lounge samt en restaurant, hvor vi spiser aftensmad sammen. 

Værelserne er lyse og farverige med el-kedel til kaffe og te og kabel-TV. Hotellet serverer til morgemad en buffet med varme retter. Gratis wi-fi er tilgængeligt på hele hotellet. 

https://www.hiexpress.com/hotels/gb/en/canterbury/ 

Hånden på hjertet

Den Engelske Kanal

Indimellem kan det forekomme, at vi, på grund af uforudsete omstændigheder som for eksempel ændrede fartplaner, dårlige færgeforbindelser eller overbooking fra rederiernes side, må sejle med en anden færgeforbindelse. Det kan endog ske, at overfarten af samme grund ændres fra færge til tunnel eller omvendt.

Om busrejsen

Der er forholdsvis langt til England, så der bliver en del køretid. Fra Danmark bliver det knap 700 km om dagen på rejsens første og sidste dag, men det afhænger jo også af, hvor i Danmark man påbegynder sin rejse. På alle vores busrejser holder vi pauser med jævne mellemrum, normalt efter to til tre timers kørsel. Vi holder altid frokostpause på rejsedagene, med mindre der er mulighed for at indtage frokosten i forbindelse med en færgeoverfart. De bekvemmeligheder, som findes i vores langtursbusser, gør rejsen behagelig på alle måder. Ombord findes også en rejseleder, som guider undervejs, og varierende landskaber passerer hele tiden forbi. Stemningen ombord plejer at blive rigtig rar, og man får virkelig mulighed for at lære sine rejsekammerater at kende på en busrejse.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Busrejse sydengland Erfaren buschauffør, meget hyggelig. Vi kørte for meget på motorvej, lange afstande mellem seværdigheder . Savnede lidt af det idylliske Sydengland, små landsbyer, - tidspres. Manglede oplysninger om det engelske liv og samfund, sociale forhold m.m. Hotel i Eastbourne var ringe, meget dårlige værelser ! Guiden var meget historisk vidende, gjorde alt for at vi skulle føle os tilpas. Glad og hjælpsom ! Pladsreservationerne svarede ikke til den bus som vi bestilte hjemmefra .Forvirring. Ingen pantry funktion, hvor vi kunne købe kaffe m.m. I alt var rejsen god men ikke helt som vi forventede.
Date published: 2019-09-25
Rated 4 out of 5 by from Charmerende rejse til Sydengland Vi havde en dejlig tur i bus til Sydengland. Vores chauffør var meget kompetent og underholdende, og trods rigtig meget trafik, venstrekørsel og smalle veje, følte vi os hele tiden trygge. Guiden var ualmindeligt betænksom og nærværende, alle følte sig set. Ikke alle overnatninger var lige spændende, Great Yarmouth var et trist oplevelse, selvom stranden var flot. Hotellerne i England var ok men i dårlig forfatning med mangler.
Date published: 2019-09-23
Rated 3 out of 5 by from En rejse med gode oplevelser Rejsen var spændende og vores rejseleder var meget behagelig og gjorde sig virkelig umage med at tilgodese vores behov. Chaufføren kørte fantastisk og var ligeledes meget behagelig. Medvirkende til, at det blev en god rejse, var de meget behagelige medrejsende samt selskabets størrelse.
Date published: 2019-09-29
Rated 3 out of 5 by from Thank God for our Guide ! Dejligt rejsemål, med mange smukke og interessante oplevelser i sig. Ikke mindst på grund af den meget vidende og søde rejseleder, der med indfølelse og variation i sine virkemidler førte os ind i den engelske kultur, historie og landskabet i Sydøstengland.
Date published: 2019-09-23
Rated 5 out of 5 by from Pragtfuld rejse i alle henseender . Arranger nogle flere ikke-flyrejser, Veltilrettelagt rejse, fremragende rejseleder, chauffør og medpassagerer fås ikke bedre. Rejsen måtte godt have varet længere. Det var en god ide kun at have fælles spisning på overnatningshotellet i Tyskland høj (standard) og den sidste aften i England.
Date published: 2019-12-07
Rated 2 out of 5 by from En rejse som gav et godt indtryk af den engelske rivierakyst og universite Rejsen var spændende og det var spændende at opleve de 2 måder at krydse kanalen på. Vores Rejseleder var vidende og fortalte meget spændende om de enkelte besøgs steder undervejs.
Date published: 2019-09-25
Rated 3 out of 5 by from En spændende historisk rejse Vor rejseleder var meget vidende om historien, men manglede lidt planlægning.
Date published: 2019-09-29
 • y_2020, m_8, d_12, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_da_DK, sid_GBBUS01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

GBBUS01ADK