Isbjerge og nordlys – vinter i Vestgrønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vintereventyr i Ilulissat – isbjergenes hovedstad – på Albatros’ Hotel Hvide Falk. En anderledes Grønlandsrejse, hvor du selv bestemmer tempoet

Ilulissat er med sine hvide vinterlandskaber, gigantiske isbjerge og nordlysets bølgen på himmelhvælvet et ganske spektakulært sted at nyde nogle vinterdage. Her kan du opleve isbjergene i den imponerende Isfjord, levn fra Grønlands oldtid på Sermermiutsletten samt livet i Grønlands tredjestørste by.

På denne 5 dages rundrejse i isbjergenes hovedstad har vi inkluderet flyrejse, morgenmad og overnatning på Albatros’ eget hotel med Grønlands måske bedste udsigt over Isfjorden. Du kan nyde livet på egen hånd her blandt isbjerge og slædehunde, eller du kan deltage i nogle af de tilkøbsudflugter, vi tilbyder. Sammen med vores dygtige, lokalkendte guider kan du fx opleve de sneklædte klippeegne omkring Ilulissat på snescooter. Du kan også vandre med snesko langs den knitrende, frosne Isfjord eller tage med ud på udkig efter det smukke nordlys.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta DKK

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur til fods
Dag 2 Ilulissat. Tid til egne eventyr eller snescooter-tur (tilkøb) og/eller udflugt på udkig efter det gådefulde nordlys (tilkøb)
Dag 3 Ilulissat. Tid på egen hånd eller mulighed for snesko-vandring langs Isfjorden
Dag 4 Fly Ilulissat – Kangerlussuaq. Egne eventyr eller udflugt til Russell-gletsjeren (tilkøb)
Dag 5 Fly Kangerlussuaq – København

Hoteller

Hotel Hvide Falk

 • Hotel Hvide Falk klædt i hvidt

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af glimrende international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende – eller måske fastfrosne isfjelde.
Værelserne er lyse og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Old Camp

Old Camp er Kangerlussuaqs hyggelige, traditionelle vandrerhjem. Old Camp ligger 2 km fra lufthavnen med en vidunderlig udsigt ud over Søndre Strømfjord, Grønlands længste fjord.

Naturen og oplevelserne er i centrum på en rejse til Grønland, og derfor har vi valgt at bo lidt mere simpelt, end du ellers er vant til på en Albatrosrejse. Til gengæld er der masser af hygge og afslappet atmosfære på vandrerhjemmet.

Dobbeltværelserne er små og simpelt indrettet med et lille skrivebord, stol og klædeskab. Baderum og toiletter er på gangen. Vandrehjemmet består af 1 langhus med reception samt 3 langhuse med værelser, i hvert hus er der fælles spise- og opholdsrum, hvor vi spiser morgenmad. Qajak har 10 værelser med separate senge, Tuukkaq har 16 værelser med separate senge, Ulo har 13 værelser med køjesenge. Vi kan ikke på forhånd garantere hvilken bygning man bliver indkvarteret i.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur til fods
Ilulissat er i dag Grønlands tredjestørste by

Turen går fra København tidligt om morgenen, og efter en mellemlanding i Kangerlussuaq ankommer vi til Ilulissat omkring middagstid. Vi indlogerer os på Albatros’ eget Hotel Hvide Falk i centrum af byen med skøn udsigt til Diskobugten. 

Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien. Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. 

Vi bruger eftermiddagen på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, Ilulissats historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs lægger vi vejen forbi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges, vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zions Kirke.

Dagens byrundtur er inkluderet i rejsens pris.

Dag 2
Ilulissat. Tid til egne eventyr eller snescooter-tur (tilkøb) og/eller udflugt på udkig efter det gådefulde nordlys (tilkøb)

Du kan vælge at bruge dagen i dag på egen hånd, eller du kan tage med på en tilkøbstur med snescooter i Ilulissats bagland og/eller på en tur ud i vintermørket, hvor vi forhåbentlig får set nordlys (tilkøb).

I mange arktiske lande er snescooteren blevet et populært transportmiddel, da den giver adgang til de mest isolerede steder og let kan tilpasses det meget skiftende terræn. Du har i dag mulighed for at opleve det fantastiske, ubeboede landskab omkring Ilulissat på samme måde som grønlænderne selv, nemlig på snescooter. Vi hopper op på de moderne snescootere og begiver os ud for at udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde sammen med vores lokale guide.

Dagens anden mulighed er en nordlystur i Ilulissats mørke baghave, hvor vi ikke bliver forstyrret af byens lys. Herude har vi de bedste muligheder for at få øje på nordlyset og se dets genskær i Isfjorden. Nordlys er ubetinget en af de mest storslåede oplevelser du kan få i de kolde vinternætter i Grønland. Tag med vores guide ud til de øde udsigtsposter og hør om historierne og videnskaben bag de flotte farver. Vi både kører og vandrer ud til forskellige udsigtspunkter, hvor vi forhåbentlig er heldige at opleve naturens lysshow.

Efter turen vender vi tilbage til hotellet, hvor vores guide vil tilberede den traditionelle grønlandske kaffe, som altid ledsages af nogle gode historier. 

Snescooter-turen og nordlys-udflugten inklusive grønlandsk kaffe er ikke inkluderet i rejsens pris, men tilkøbes separat. Se priser senere i programmet.

Dag 3
Ilulissat. Tid på egen hånd eller mulighed for snesko-vandring langs Isfjorden
Ilulissat med sine hvide vinterlandskaber

Brug dagen i dag som du lyster i Ilulissat eller tilkøb en lidt længere gåtur med snesko langs med Isfjorden og ned til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Sermermiut har været beboet helt tilbage fra cirka år 1400 f.Kr. med undtagelse af enkelte perioder frem til år 1737.

Vi vandrer gennem snedækkede dale og smukke bjerge, inden vi når selve Isfjorden, som er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste. Vores snesko og skistave gør, at vi kan bevæge os nemt gennem vinterlandskabet og nyde det fantastiske område. Vores erfarne guide vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter, hvor du kan nyde synet over fjorden og tage nogle smukke billeder. Derudover bliver vi klogere på stedets flora og fauna og hører om både det nye og gamle Grønland. Vi bevæger os også ud på den tilfrosne Isfjord, der er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste. Her kan vi bevæge os mellem vægge dækket af sne og is, nyde det forstørrede panorama af hundeslæde-vejen og opleve isbjerge, der glimter under det flotte, gyldne vinterlys. Ruten tilpasses til vejrforholdene og til rejsedeltagernes fysiske formåen. Undervejs på turen holder vi en pause og spiser den medbragte madpakke og varme suppe. 

Snesko-vandring til Sermermiutsletten er ikke inkluderet i rejsens pris, men tilkøbes separat. Se prisen senere i programmet.

Dag 4
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq. Egne eventyr eller udflugt til Russell-gletsjeren (tilkøb)
Rensdyr skifter deres gevir hvert år

Vi tjekker ud fra Hotel Hvide Falk i Ilulissat og ind på flyet til Kangerlussuaq. Efter ankomsten indlogerer vi os på Albatros’ vandrehjem, Old Camp, som er en af de få overnatningsmuligheder i byen. Du kan vælge at bruge dagen på dine egne aktiviteter i Kangerlussuaq-området, eller du kan tage med ud til Russell-gletsjeren, som er en udløber af Indlandsisen.

Kangerlussuaq udmærker sig ved at være det eneste sted i Grønland, hvor man kan køre ind til Indlandsisen. Alle andre steder skal man vandre, sejle eller flyve. Indlandsisen er en af Grønlands største attraktioner. Den dækker 80% af landets overflade, men hvert år formindskes massen af is, fordi der smelter mere is, end der dannes ny. Også her ved Kangerlussuaq er der tydelige tegn på, at isen trækker sig. Vores destination på dagens tilkøbsudflugt er den fotogene Russell-gletsjer, der står som en væg af is – visse steder op til 60 meter høj – og danner en tydelig kontrast mellem land og is.

 Turen til områdets mest seværdige gletsjer foregår i en tundrabus med firehjulstræk, der er som skabt til terrænet og grusvejen. Undervejs holder vi udkig efter det dyreliv, som lever her på stedet, navnlig rensdyr og moskusokser, mens guiden fortæller om området og dets historie.

(Udflugten til Russell-gletsjeren er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal tilkøbes separat. Se prisen senre i programmet)

Dag 5
Fly Kangerlussuaq – København

I dag skal vi sige farvel til det smukke, vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn. Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse mod København. Vi ankommer til København om aftenen (dansk tid).

SNESCOOTERTUR I ARKTISK TERRÆN

Sammen med vores lokale grønlandske guide giver vi dig muligheden for at opleve det fantastiske landskab omkring Ilulissat på moderne snescootere. På grund af snescooterens fleksibilitet kan vi udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde. Vores guide tilrettelægger den mest egnede rute på baggrund af de aktuelle sne-, is- og vejrforhold. En mulighed kunne være at besøge den lille bygd Oqaatsut 20 kilometer nord fra Ilulissat, hvor der bor 25 inuitter året rundt.

Varighed: 3 timer
Pris: 1.498,- pr. person

På snescooter hen over den grønlandske sne

SNESKOVANDRING VED ISFJORDEN

Iført skridsikre snesko begiver vi os ud i det vinterhvide område omkring Ilulissat. Vores mål er den gamle bygd, Sermermiut, hvortil de første inuitter ankom for 4000 år siden. Vores erfarne guider vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter, hvor du kan nyde sceneriet og tage nogle fine billeder. Ruten bliver naturligvis tilpasset vejrforholdene og deltagernes fysiske formåen. Undervejs gennem sneen lærer vi mere om stedets flora og fauna og bliver klogere på både det nye og gamle Grønland. Når vi bliver får brug for en pause, smider vi sneskoene og spiser vores medbragte sandwich og varme suppe. 

Varighed: 4 timer
Pris: 998,- pr. person

NORDLYSTUR

På denne tur begiver vi os ud i den grønlandske natur bag Ilulissat, hvor der ikke er noget lys, som forstyrrer nattehimlen. Her er det nemmere at spotte nordlyset og se det smukke genskær i Isfjorden. Vi kører og vandrer ud til forskellige udsigtspunkter, hvor vi forhåbentligt er heldige at opleve naturens store lysshow. Tilbage på hotellet vil hvor vores guide tilberede en kop traditionel grønlandsk kaffe, som traditionen tro serveres sammen med nogle gode historier.

Varighed: 2 timer
Pris: 348,- pr. person

RUSSELL-GLETSJEREN

Vores destination på den udflugt er den fotogene Russell-gletsjer, der står som en væg af is – visse steder op til 60 meter høj – og danner en tydelig kontrast mellem land og is. Turen til områdets mest seværdige gletsjer foregår i en tundrabus med firehjulstræk, som er som skabt til terrænet og grusvejen. Undervejs holder vi udkig efter det dyreliv, som er i området, navnlig rensdyr og moskusokser, mens guiden fortæller om området og dets historie. Efter ca. 1½ times kørsel er vi nået frem til Russell-gletsjeren. Vi kan vandre parallelt med gletsjerkanten, og der er mulighed for at fotografere gletsjeren fra mange forskellige gode vinkler, eller blot nyde storheden og stilheden, bortset fra lyden af smeltevandselvens brusen.

Varighed ca. 4 timer
Pris: 648,- pr. person

Ved den imponerende Russellgletsjer

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

1190,-

Prisen inkluderer
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Transport lufthavn – hotel/vandrehjem t/r
 • Byvandring i Ilulissat med lokal guide
 • 3 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse med eget bad og toilet
 • 1 nat på vandrehjem i Kangerlussuaq i delt dobbeltværelse med bad og toilet på gangen
 • Morgenmad dagligt  
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Drikkevarer 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling) 
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 6 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i februar, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 og -17 grader, altså noget lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft. Den bedste temperatur til en hundeslædetur er -15 grader.

Vi gør opmærksom på, at vind, vintervejr, is, og øvrige atmosfæriske forhold samt Air Greenlands trafikafvikling grundet disse sæsonbetonede faktorer kan bevirke, at vi må rykke rundt på rejsens program af hensyn til den mest hensigtsmæssige afvikling. 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. På hotellet kan vi låne vandrestave til vores vandreture, men man bør selv overveje at anskaffe støvlepigge.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne, lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandrestøvler er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem. 

Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedisse til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Hvis du selv medbringer vandrestave, skal disse kunne pakkes ned i din kuffert, da du ellers risikerer, at stavene bliver beslaglagt i sikkerhedskontrollen. Støvlepigge kan købes i de fleste friluftsforretninger, og ellers vil en anden form for skridsikre såler være en fordel, da der kan være meget glat på denne årstid.
Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation. Husk derfor at medbringe dit pas.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter 

 1. Informer hotelreceptionen eller rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd. 
 2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor. 
 3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden. 
 4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle på min. 5 meter. 

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser