Jagten på nordlyset

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med Albatros til et af Norges smukkeste kystlandskaber, kør en tur med hundeslæde, og oplev en sejlads i Lofoten under nordlysets grønne skær

Nordlysets grønne, viftende bånd, der strækker sig over nattehimlen, er et uforglemmeligt syn. Tromsø og området omkring byen er kendt for at være et af de bedste steder i verden at observere det fascinerende og fortryllende naturfænomen, da byen ligger midt i nordlys-zonen. Vejret i februar er ofte stabilt og klart, og på denne årstid er nordlyset stærkest. Her er rammerne perfekte, og vi har hele 4 nætter med mulighed for at opleve det smukke, gådefulde lys. 

I dagtimerne oplever vi fantastiske Nordnorge med den barske og uendeligt smukke natur. Her sejler vi gennem ølandskabet Lofoten mellem spidse fjeldformationer og små fiskersamfund. Vi tager helt ud til den yderste kyst på Sommarøy, hvor himlen er endnu større. Vi kører en tur med slædehundene over det gnistrende, tyste vinterlandskab, og når mørket falder på, håber vi at se nordlysets farvespil over den stjerneklare himmel. Har man mod på ekstra eventyr, er det muligt at tilkøbe en sejltur og spejde efter hvaler og havørne. Oplevelserne venter nord for Polarcirklen!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
København – Bodø. Ankomst og velkomstmiddag
Dag 2
Bodø. Byvandring, ombordstigning på Hurtigruten og fantastisk sejlads gennem Lofotens smalle fjorde til Tromsø
Dag 3
Ankomst Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet
Dag 4
Tromsø. Tid på egen hånd med mulighed for tilkøbsudflugt, transport til Sommarøy – aftentur i jagten på nordlyset
Dag 5
Sommarøy. Hundeslædetur og mulighed for nordlys
Dag 6
Tromsø og hjemrejse

Hoteller

Sommarøy Arctic Hotel

Hotellet ligger smukt placeret omgivet af den smukke norske natur yderst i skærgården mod det åbne hav. Hotellet har egen restaurant, der serverer dejlig mad baseret på lokale råvarer fra det norske køkken. Der er et hyggeligt bibliotek, hvor der om aftenen tændes op i pejsen og hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, the eller varm chokolade, der står fremme til fri afbenyttelse hele dagen. Hotellet har også en sauna og udendørs jacuzzi, som kan benyttes mod betaling. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, telefon og hårtørrer.

Ved opgradering til superior-værelse (mod tillæg) er der adgang til spaafdelingen. Disse værelser har elkedel/kaffemaskine og badekåber.

Se mere på http://sommaroy.no/

Hurtigruten

På Hurtigruten har vi valgt at sejle med de nyere skibe, der alle har samme standard.

Om bord finder du forskellige restauranter, et bageri og isbar, en sauna og et fitnessrum. Ude på dækket kan du nyde udsigten fra et af vores spabad, og foran skibet kan du nyde en drink i den hyggelige bar. Skibene har også et stort område med reception, en tour guide, et konferencelokale og en butik.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.498,–
København
Få pladser
14.998,–
København
14.998,–
København
14.998,–
København
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bodø. Ankomst og velkomstmiddag

Om morgenen siger vi farvel til det danske fastland og flyver mod Bodø i Vinternorge.

Byen er med sine næsten 50.000 indbyggere Nordnorges næststørste by og ligger lige nord for polarcirklen. Byen opnåede status af købstad i 1816 og ligger smukt placeret på en halvø mellem de to fjorde, Saltfjorden og Vestfjorden. Byen er i dag overvejende kendt for sit fodboldhold og meget aktive kulturliv, der har betydet, at byen er blevet udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad i 2024.

Ved ankomst til Bodø kører vi til vores hotel, hvor vi nyder en velfortjent aftensmad.

Dag 2
Bodø. Byvandring, ombordstigning på Hurtigruten og fantastisk sejlads gennem Lofotens smalle fjorde til Tromsø
Hurtigruten, MS Richard With

Vi starter dagen med at se nærmere på Bodø. Byens borgere er meget stolte af Stormen – byens koncerthus og bibliotek – og området med disse bygninger er kendt som kulturkvarteret. Biblioteket er flere gange blevet kåret til Norges bedste, og koncerthuset begejstrer såvel kunstnere som publikum med sin fantastiske akustik.

Vi går på opdagelse i kulturkvarteret inden vi begiver os mod havneområdet, hvor Hurtigruten venter på at tage os med ud på en af de smukkeste dele af den fantastiske rejse op langs Norges kyst.

Vi skal sejle over Vestfjorden til Lofotens stejle og takkede profil. På trods af de snedækkede fjeldes kun små 600 meter i højde hæver de sig smukt op af havet og skaber den perfekte baggrund for aftenens og nattens sejlads.

Eftermiddagen kan nydes i skibets panoramasalon, hvor der er en uforglemmelig udsigt til det smukke vinterlandskab på vores vej mod Stamsund og Svolvær på Lofoten. I Svolvær har vi mulighed for at gå en kort aftentur i land. Byen er Lofotens ”hovedstad” og handelscentrum med sine godt 4.250 indbyggere og områdets største fiskevær.

I løbet af natten passerer vi gennem det smalleste sted på Hurtigrutens vej nordover, Raftsundet, og håber, at det vil være baggrund for vores første nordlys.

Nordlyset er et af naturens mest spektakulære fænomener – men du behøver ikke at vente oppe hele natten. Skibet alarmerer passagererne, hvis der er nordlys i sigte, men der gives selvfølgelig ingen garantier for, at det dukker op.

Dag 3
Ankomst Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet
Ishavskatedralen ligger majestætisk ved byens indsejling

Om morgenen vågner vi på vej gennem den indenskærs rute over Vågsfjorden mod Tromsø. På den nordøstlige del af Hinnøya ligger Harstad, hvor Hurtigruten stopper. Øen er Norges største og den mest folkerige. Om formiddagen nyder vi sejlturen i Hurtigrutens afslappede omgivelser.

Vi ankommer til Tromsø over middag. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på 70 grader nord og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner til Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores byvandring i centrum af Tromsø, hvor vi blandt andet skal besøge Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge, er det også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø, der giver byen et næsten internationalt præg.

Vi kommer også på en kort busrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen. 
Efter byrundturen ankommer vi til vores hotel, der ligger i gåafstand fra havnen og den ældre del af byen med pakhuse og træbygninger fra 1830’erne. Aftenen er afsat til tid på egen hånd, hvor rejselederen er behjælpelig med at anbefale lokale spisesteder.

Dag 4
Tromsø. Tid på egen hånd med mulighed for tilkøbsudflugt, transport til Sommarøy – aftentur i jagten på nordlyset
Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt

Efter morgenmaden har vi fri til egne eventyr og udforskning af Tromsø. Vi tjekker ud af hotellet, og du kan nu slappe af, tage Fjellheisen op og nyde udsigten over Tromsø eller gå en tur rundt i byen – eventuelt med et besøg på verdens mest nordlige bryggeri, Mack Bryggeri i Tromsø. Du kan også besøge Polaria, som både er oplevelsesenter med biograf og akvarium for havdyr, der lever i det arktiske egne – eller udforske Tromsø Museum, der som en del af universitetet ligger midt i byen og fortæller om nordnorsk historie, kultur og natur. Du kan lære meget om nordlys, og der er en spændende udstilling om samerne. Det kan kræve offentlig bus at komme rundt i byen, men både rejselederen og hotellets reception vil være behjælpelig med bustider, stoppesteder og lignende.

Er det flere oplevelser der trækker, så er der mulighed for at tilkøbe en af udflugterne; Hvalsafari eller Livet Langs Fjorden. Se beskrivelserne af de to udflugter andetsteds.

Vi kommer tilbage hen på eftermiddagen og møder resten af gruppen på hotellet, hvor vi bliver samlet op af vores bus, der kører os til Sommarøy, hvor vi nu har tid til afslapning eller på besøg i hotellets badstue, og der er også mulighed for at hoppe i deres opvarmede udendørs jacuzzi.

Efter aftensmaden tager vores rejseleder os med ud på jagt efter nordlys. Sommarøy ligger omgivet af det åbne hav mod vest, hvor nordlyset oftest ses, langt fra byens lysforurening, og er et af de bedste steder for nordlysobservation. Her er himlen stor og stjernerne tydelige – det perfekte lærred for nordlysets bølgende forestilling!

På denne tid af året, hvor mørketiden hviler over det nordlige Norge, er der ikke helt mørkt, som mange måske tror. Sneen oplyser landskabet, og midt på dagen oplever man den blå time med et helt fantastisk lys. Især langs kysten her yderst i skærgården bliver lyset ikke mindre storslået på klare dage.

(De to udflugter i dag er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles separat. Venligst bemærk: afhængigt af antallet af tilmeldte, vil vores rejseleder deltage i udflugten eller blive tilbage på land. Dette vil blive oplyst ved ankomst til Norge. Under alle omstændigheder  vil rejselederen sørge for at deltagere i udflugten bliver fulgt ned til skibet og kommer afsted i ro og mag).

Dag 5
Sommarøy. Hundeslædetur og mulighed for nordlys
Alaskan Husky slædehunde-racen

I dag kører vi til en camp, hvor ivrige huskyer venter på at blive klappet. Ved ankomsten bliver du iklædt termiske overalls og støvler for at holde dig varm og behagelig under dit ophold. Når vi er vel påklædt, tager de erfarne hundeslædeførere os ud på en 45-60 minutters (afhængigt af vejrforholdene) køretur gennem det smukke bjerglandskab på Kvaløya-øen i en slæde, der deles af to personer.
Når vi vender tilbage, venter cirka 100 Alaskan-huskies og deres hvalpe spændt på vores besøg. På en guidet tur i vores hundegård hører vi om Alaskan Husky-racen, hundeslædekørsel og dyrevelfærd. Efter rundvisningen er det tid at slappe af og varme os ved en åben ild i en hyggelig gammel hytte. 

Efter dagens oplevelser kører vi tilbage til vores hotel på Sommarøy. Eftermiddagen kan nydes i hotellets dejlige omgivelser eller bruges til at udforske Sommarøys vinterlandskab. Det kan anbefales at gå en tur langs de hvide koralstrande, som Sommarøy ud over sit smukke landskab også er kendt for. 

Vi spiser en afskedsmiddag sammen på hotellet, hvorefter der er tid at nyde vinterstemningen – og måske spejde efter nordlys igen?

Dag 6
Tromsø og hjemrejse

Vi spiser morgenmad og kører til lufthavnen i Tromsø. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til Vinternorge og det fascinerende nordlys.

Hvalsafari (kun afrejser november-januar)

Du har her muligheden for at komme på en spændende hvalsafari med gode chancer for at se hvaler og havfugle. Vi tjekker ud af hotellet vandrer ned til havnen, hvor vi stiger ombord på skibet. Sejlturen tager os med ud på havet omkring Tromsø og rundt om de små øer og holme i området. Om vinteren trækker silden ned langs den norske kyst, og med den kommer de store hvaler. Der er god mulighed for at se især spækhuggere og de store pukkelhvaler og finhvaler. Det snedækkede kystlandskab er et fantastisk syn med Norskehavet mod vest. På turen er der også god mulighed for at opleve de fugle, der overvintrer langs Norges kyst, samt at se sæler stikke hovedet nysgerrigt op af havet. Du skal dog holde godt øje – de dukker kun op et kort øjeblik og er hurtigt væk igen!  Der er rigtig god chance for at se havørne. Havørnen er Europas største fugl med et vingefang på helt op til 2,44 meter, og det er en ubeskrivelig oplevelse at se de store fugle glide elegant over himlen og derefter styrtdykke mod et bytte i havet. Vi ligger 1 - 1½ time ved et af de bedste steder med størst chance for at se hvaler, der mæsker sig i de rigelige mængder af sild. Ombord er det muligt både at købe lidt at spise og noget at drikke. Vi kommer tilbage hen på eftermiddagen og møder resten af gruppen på hotellet, hvor vi bliver samlet op af vores bus, der kører os til Sommerøy. Udflugtens varighed er 5–7 timer afhængigt af vejr og hvaler.

Pris: kr 1.598,-

På havet for at observere hvaler

Livet Langs Fjorden (kun afrejser februar-oktober)

Tag med på en spændende sejltur til fjordene og de små øer ud for Tromsø. Det snedækkede kystlandskab er et fantastisk syn med Norskehavet mod vest. Vi lægger til undervejs i de små fiskelandsbyer langs kysten hvor vi bliver klogere på de lokale fiskeres levevis og traditioner.

Undervejs på sejladsen er der fra skibet god mulighed for at opleve de fugle, der overvintrer langs Norges kyst. Bl.a. havørnene der er Europas største fugl med et vingefang på helt op til 2,44 meter. Det er en ubeskrivelig oplevelse at se de store fugle glide elegant over himlen og derefter styrtdykke mod et bytte i havet. Er vi heldige ser vi også delfiner og måske sæler stikke hovedet nysgerrigt op af havet. Du skal dog holde godt øje – de dukker kun op et kort øjeblik og er hurtigt væk igen! 

Og som noget helt unikt er det også muligt at følge livet under vandet via skibets undervandsdrone.

Ombord er det muligt både at købe lidt at spise og noget at drikke. Vi kommer tilbage hen over middag og møder resten af gruppen på hotellet, hvor vi bliver samlet op af vores bus, der kører os til Sommerøy. Udflugtens varighed er ca. 5–6 timer.

Pris: kr 1.298,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.898,–
Opgradering af kahyt

Tillæg for kahyt med garanteret udsyn
Tillæg for delt dobbeltkahyt med garanteret udsyn: kr 548,- pr. pers.
Tillæg for enkeltkahyt med garanteret udsyn: kr. 798,-

Rabat ved indvendig kahyt
Rabat for delt indvendig dobbeltkahyt: kr. 498,- pr. pers.
Rabat for indvendig enkeltkahyt: kr. 698,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Bodø og Tromsø – København
 • Udflugter og transport jvnf program
 • 1 nat på hotel i Bodø i delt dobbeltværelse
 • 1 nat ombord på Hurtigruten i delt udvendig kahyt (begrænset udsyn) med bad/toilet
 • 1 nat på hotel i Tromsø i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Sommarøy Arctic Hotel i delt dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • 2 x frokost (Dag 3 - Ombord på skib, samt dag 5)
 • 4 x aftensmad
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekstra udflugter
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for, at det ikke er muligt på alle afgange samt udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Gode tips til pakkelisten

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Om at rejse i Norge

Vejret

Tromsø ligger langt mod nord. Vejret er forholdsvist stabilt på denne årstid, men kan være skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol. Temperaturen ligger på mellem 0 til -9 grader, men kan komme ned på -15. Tromsø er en af de egne i Norge, hvor der falder mest sne, men mængden varierer fra år til år.

Beklædning

På en skibsrejse og vintertur til Norge kræves der relativ stor variation i beklædningen. På havet er det nødvendigt med varmt og vandtæt tøj, hue og vanter. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede sammen med evt. uldne underbukser, samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Lag på lag er hovedreglen. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord på Hurtigruten og til brug i flyet hjem, mens et par vinterstøvler med et par tykke uldsokker er nødvendige for at komme rundt i byer og til brug i naturen. Tag to par vanter med, et par inder-handsker og et par luffer. Inder-hanskerne er til finmotorikken, når der skal tages billeder, og lufferne er til at holde varmen yderst. Inder-handskerne kan sagtens være et par billige havehandsker.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert, både til sejlturen med Hurtigruten og på Sommarøy. Til Nordlysturen kan du medbringe en pandelampe, men det er ikke afgørende.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Flot tur til Nordlyset Spændende rejse og drøngod rejseleder og med dejligt snevejr. Dog skuffede Albatros med et par dårlige hotelvalg.
Date published: 2023-04-04
Rated 4 out of 5 by from Pragtfuld natur. Storslået nordlys. Svag guide. Det var en fin tur. Storslået. Hurtigruten var 1. klasse. Naturen uimodståelig i Nordnorge. Solskin og fantastisk vejr i fire ud af seks dage. Det skønneste nordlys to af dagene. Og sjovt at køre hundeslæde. Programmet og sammensætning var i orden. Vores held var solskinnet og vejret. Men guiden var desværre ikke i orden. Opgaven som guide må være at stå for det praktiske - det var ikke i orden med tidspunkter, svar på gæsternes spørgsmål og helt enkelt det at være til stede for gæsterne. F.eks. ventede vi en time i hård frost på at komme på et udflugtsskib, fordi hun havde læst forkert/ikke tjekket afgangstid.
Date published: 2023-04-02
Rated 4 out of 5 by from Overordnet en skøn og spændende rejse Det var generelt en skøn tur med spændende oplevelser. Der var også forbedringspotientiale for at høre det til den perfekte tur. Et døgni Bodø - med 1,5 times aktivitet var spild af ferie, kunne være erstattet med en dags senere ankomst, den 1,5 times tur rundt i byen, og så ombord på skibet. ventetiden på Sommerøy den sidste dag, kunne have været erstattet af en sejltur fra Tromsø. Ellers var sejltur, nordlys-jagt, hundeslædetur og vores søde guides konstante engagement forrygende.
Date published: 2023-04-02
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse, dejlige oplevelser, skønt vintervejr Alt var godt tilrettelagt, og alt klappede. Den sidste dag, afrejsedagen, var dog noget tam.
Date published: 2023-03-31
Rated 5 out of 5 by from Jagten på nordlyset lykkedes Spændende rejse med mange gode oplevelser, især sejladsen med Hurtigruten fra Bodø til Tromsø i strålende vejr og med nordlys. Hotellet på Sommarøy var perfekt på alle måder.
Date published: 2023-03-27
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med fine naturoplevelser. Vel tilrettelagt program. Rejselederen var særdeles kvalificeret og udviste rettidig omhu i alle situationer.
Date published: 2023-03-25
Rated 4 out of 5 by from Gode oplevelser med en super guide Det blev desværre lidt begrænset, hvor meget nordlys vi så, men heldigvis var der andre oplevelser på turen, som naturen havde knap så meget indflydelse på, som at besøge Bodø og Tromsø. Vi var begunstiget med meget sne, som gjorde hundeslædeturen til en rigtig fin oplevelse.
Date published: 2023-03-24
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse som varmt kan anbefales En fantastisk oplevelse med en super rejseleder, der havde styr på hvornår vi kunne se nordlys og var god til at informere os om det. Hundeslædeturen var en oplevelse i sig selv med dejligt solskinsvejr og smukt landskab. Desværre var hotellet i Tromsø ikke det lovede og ikke samme standard, hvilket trækker lidt ned i den samlede oplevelse. Men alt i alt alligevel en super dejlig oplevelse.
Date published: 2023-03-22
 • y_2023, m_10, d_2, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_131
 • loc_da_DK, sid_NOROC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser