Jagten på nordlyset

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med Albatros til et af Norges smukkeste kystlandskaber og oplev hvalsafari og sejlads i Lofoten under nordlysets grønne skær

Nordlysets grønne, viftende bånd, der strækker sig over nattehimlen, er virkelig et uforglemmeligt syn. Tromsø og området omkring byen er kendt for at være et af de bedste steder i verden at observere det fascinerende og fortryllende naturfænomen, da byen ligger midt i nordlys-zonen. Vejret i januar er ofte stabilt og klart, og på denne årstid er nordlyset stærkest. Her er rammerne perfekte, og vi har hele 4 nætter med mulighed for at opleve det smukke, gådefulde lys.

I dagtimerne oplever vi fantastiske Nordnorge med den barske og uendeligt smukke natur. Her sejler vi gennem ølandskabet Lofoten mellem spidse fjeldformationer og små fiskersamfund. Vi tager helt ud til den yderste kyst på Sommarøy, hvor himlen er endnu større. Vi spejder efter hvaler og havørne og besøger slædehundene. For den, der vil prøve kræfter med hundeslædekørsel, er der mulighed for at tilkøbe en tur med hundeslæde over det gnistrende, tyste vinterlandskab, og når mørket falder på, håber vi at se nordlysets farvespil over den stjerneklare himmel.

Oplevelserne venter nord for Polarcirklen!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram
Dag 1 København – Bodø. Ombordstigning på Hurtigruten og fantastisk sejlads gennem Lofotens smalle fjorde til Tromsø
Dag 2 Ankomst Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet
Dag 3 Transport til Sommarøy. På besøg hos slædehundene, mulighed for tilkøb af hundeslædetur og aften med mulighed for nordlys
Dag 4 Sommarøy. Hvalsafari og eftermiddag på egen hånd – måske venter nordlyset igen
Dag 5 Tromsø og hjemrejse

Hoteller

Clarion Collection Hotel Aurora

Hotellet ligger med en smuk udsigt til havnen i Tromsø og har gåafstand til nogle af Tromsøs største attraktioner, så som Ishavskatedralen. Hotellet har egen restaurant og bar. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, telefon og hårtørrer.

Se mere på www.clarionhotel.com/hotel-tromso-norway-NO086

Sommarøy Arctic Hotel

Hotellet ligger smukt placeret omgivet af den smukke norske natur yderst i skærgården mod det åbne hav. Hotellet har egen restaurant, der serverer dejlig mad baseret på lokale råvarer fra det norske køkken. Der er et hyggeligt bibliotek, hvor der om aftenen tændes op i pejsen og hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, the eller varm chokolade, der står fremme til fri afbenyttelse hele dagen. Hotellet har også en sauna og udendørs jacuzzi, som kan benyttes mod betaling. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, telefon og hårtørrer.

Ved opgradering til superior-værelse (mod tillæg) er der adgang til spaafdelingen. Disse værelser har elkedel/kaffemaskine og badekåber.

Se mere på http://sommaroy.no/

Hurtigruten

På Hurtigruten har vi valgt at sejle med de nyere skibe, der alle har samme standard. Dog er indretning, stil og design forskellig for hvert skib. Skibene er bygget i 80’erne og 90'erne.
Skibene har plads til mellem 500-650 passagerer, og har panoramalounge på øverste dæk – hvorfra man komfortabelt kan nyde den enestående udsigt!
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bodø. Ombordstigning på Hurtigruten og fantastisk sejlads gennem Lofotens smalle fjorde til Tromsø

Om morgenen siger vi farvel til det danske fastland og flyver mod Bodø i Vinternorge. Vi kører direkte fra lufthavnen til havnen, hvor Hurtigruten venter på at tage os med ud på en af de smukkeste dele af den fantastiske rejse op langs Norges kyst.

Vi skal sejle over Vestfjorden til Lofotens stejle og takkede profil. På trods af de snedækkede fjeldes kun små 600 meter i højde hæver de sig smukt op af havet og skaber den perfekte baggrund for aftenens og nattens sejlads.

Efter ombordstigning spiser vi frokost i skibets dejlige restaurant. Eftermiddagen kan nydes i skibets panoramasalon, hvor der er en uforglemmelig udsigt til det smukke vinterlandskab på vores vej mod Stamsund og Svolvær på Lofoten. I Svolvær har vi mulighed for at gå en kort aftentur i land. Byen er Lofotens ”hovedstad” og handelscentrum med sine godt 4.250 indbyggere og områdets største fiskevær.

I løbet af natten passerer vi gennem det smalleste sted på Hurtigrutens vej nordover, Raftsundet, og håber, at det vil være baggrund for vores første nordlys. Nordlyset er et af naturens mest spektakulære fænomener – men du behøver ikke at vente oppe hele natten. Skibet alarmerer passagererne, hvis der er nordlys i sigte, men der gives selvfølgelig ingen garantier for, at det dukker op.

Dag 2
Ankomst Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet

Om morgenen vågner vi på vej gennem den indenskærs rute over Vågsfjorden mod Tromsø. På den nordøstlige del af Hinnøya ligger Harstad, hvor Hurtigruten stopper. Øen er Norges største og den mest folkerige. Om formiddagen nyder vi sejlturen i Hurtigrutens afslappede omgivelser.

Vi ankommer til Tromsø efter frokost. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på 70 grader nord og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner til Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores byvandring i centrum af Tromsø, hvor vi blandt andet skal besøge Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge, er det også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø, der giver byen et næsten internationalt præg.

Efter byvandringen skal vi på en kort busrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen.

Efter byrundturen ankommer vi til vores hotel, der ligger i gåafstand fra havnen og den ældre del af byen med pakhuse og træbygninger fra 1830’erne. Om aftenen spiser vi en enkel middag på hotellet og kan igen håbe på, at nordlyset viser sig, selvom vi er omgivet af byens lys.

 

Dag 3
Transport til Sommarøy. På besøg hos slædehundene, mulighed for tilkøb af hundeslædetur og aften med mulighed for nordlys

Efter morgenmaden kører vi mod Sommarøy, der ligger en times kørsel fra Tromsø gennem naturskønne fjorde og kystnære landskaber. Øen har 261 indbyggere og er et af de travleste fiskerisamfund i området, der samtidig holder de traditionelle fiskeritraditioner i hævd. Øboerne har været med i en spændende dokumentarudsendelse fra NRK, der skildrer ølivet fra vinter til sommer.

På vejen stopper vi i en camp, hvor ivrige huskyer venter på at blive klappet. Vi hører lidt mere om hundene, og der er også mulighed for at holde en hvalp eller to. For dem, der har tilkøbt hundeslædeturen, vil der være en kort introduktion til slædekørsel, og vi bliver klædt behørigt på med heldragt, støvler og vanter. Derefter venter vintereventyret på hundeslæde – en uforglemmelig oplevelse, der går gennem det snedækkede landskab med udsigt til de omkringliggende fjorde og fjelde. Vi spiser traditionel norsk frokost, for eksempel fiske- eller rensdyrkødssuppe, i en dejlig hytte ved bålets varme før vi forlader campen.

Efter formiddagens oplevelser fortsætter vi til vores hotel på Sommarøy. Eftermiddagen kan nydes i hotellets dejlige omgivelser eller bruges til at udforske Sommarøys vinterlandskab. Det kan anbefales at gå en tur langs de hvide koralstrande, som Sommarøy ud over sit smukke landskab også er kendt for.

Efter aftensmaden tager en lokal norsktalende guide os med ud på jagt efter nordlys. Sommarøy ligger omgivet af det åbne hav mod vest, hvor nordlyset oftest ses, langt fra byens lysforurening, og er et af de bedste steder for nordlysobservation. Her er himlen stor og stjernerne tydelige – det perfekte lærred for nordlysets bølgende forestilling!

(Hundeslædeturen er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles separat. Se mere under Prisinformation)

Dag 4
Sommarøy. Hvalsafari og eftermiddag på egen hånd – måske venter nordlyset igen

Efter morgenmaden skal vi på hvalsafari, en sejltur der tager os med ud på havet omkring Sommarøy og rundt om de små øer og holme i området. Om vinteren trækker silden ned langs den norske kyst, og med den kommer de store hvaler. Der er god mulighed for at se især spækhuggere og de store pukkelhvaler og finhvaler. Det snedækkede kystlandskab er et fantastisk syn med Norskehavet mod vest. På turen er der også god mulighed for at opleve de fugle, der overvintrer langs Norges kyst, samt at se sæler stikke hovedet nysgerrigt op af havet. Du skal dog holde godt øje – de dukker kun op et kort øjeblik og er hurtigt væk igen!

Der er rigtig god chance for at se havørne ved Hekkingen fyr, som vi sejler forbi, og hvor der er en havørnekoloni. Havørnen er Europas største fugl med et vingefang på helt op til 2,44 meter, og det er en ubeskrivelig oplevelse at se de store fugle glide elegant over himlen og derefter styrtdykke mod et bytte i havet.

Vi er tilbage på land i tide til frokost, som bliver serveret på hotellet. Maden her på Sommarøy er fremstillet af friske råvarer fra lokalområdet. Det betyder, at vi får mulighed for at smage traditionel norsk kost, som tørfisk og lokale bær fra sommerens høst. Eftermiddagen er til afslapning eller på besøg i hotellets badstue, og der er også mulighed for at hoppe i deres opvarmede udendørs jacuzzi. Her kan du nyde vinterstemningen – eller måske aftenens nordlys?

På denne tid af året, hvor mørketiden hviler over det nordlige Norge (i Tromsøområdet fra 25. november til 17. januar), er der ikke helt mørkt, som mange måske tror. Sneen oplyser landskabet, og midt på dagen oplever man den blå time med et helt fantastisk lys. Især langs kysten her yderst i skærgården bliver lyset ikke mindre storslået på klare dage.

Dag 5
Tromsø og hjemrejse
Vi spiser morgenmad og kører til lufthavnen i Tromsø. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til Vinternorge og det fascinerende nordlys.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Indvendig enkeltkahyt: kr. 1.498,-
Tillæg for opgradering af dobbeltkahyt og enkeltkahyt

Dobbeltkahyt

 • Delt udvendig dobbeltkahyt: kr. 598,-

Enkeltkahyt

 • Udvendig enkeltkahyt: kr. 1.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk Albatros-rejseleder
 • Fly København – Bodø og Tromsø – København
 • Transport lufthavn – Hurtigruten
 • Byvandring i Tromsø og byrundtur med entré til Ishavskatedralen og Polarmuseet dag 2
 • Nordlystur på Sommarøy dag 3
 • 2 timers sejltur i området omkring Sommarøy dag 4
 • 1 nat ombord på Hurtigruten i delt indvendig kahyt med bad/toilet
 • 1 nat på Clarion Collection Aurora i Tromsø i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Sommarøy Arctic Hotell i delt dobbeltværelse
 • Helpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Hundeslædetur kr. 1.098,-
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for, at det ikke er muligt på alle afgange samt udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytter har eget bad og toilet, en stol og et lille bord.

Indvendig kahyt (fra 5-10 m²)
Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje). Lidt støj fra skibet, der sejler, må forventes.  

Udvendig kahyt (fra 5-13 m²)
Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje). Kahytten har vindue eller koøje. Nogle kahytter har begrænset eller ingen udsigt. Lidt støj fra skibet, der sejler, må forventes.

Gode tips til pakkelisten

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Om at rejse i Norge

Vejret

Tromsø ligger langt mod nord. Vejret er forholdsvist stabilt på denne årstid, men kan være skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol. Temperaturen ligger på mellem 0 til -9 grader, men kan komme ned på -15. Tromsø er en af de egne i Norge, hvor der falder mest sne, men mængden varierer fra år til år.

Beklædning

På en skibsrejse og vintertur til Norge kræves der relativ stor variation i beklædningen. På havet er det nødvendigt med varmt og vandtæt tøj, hue og vanter. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede sammen med evt. uldne underbukser, samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Lag på lag er hovedreglen. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord på Hurtigruten og til brug i flyet hjem, mens et par vinterstøvler med et par tykke uldsokker er nødvendige for at komme rundt i byer og til brug i naturen. Tag to par vanter med, et par inder-handsker og et par luffer. Inder-hanskerne er til finmotorikken, når der skal tages billeder, og lufferne er til at holde varmen yderst. Inder-handskerne kan sagtens være et par billige havehandsker.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert, både til sejlturen med Hurtigruten og på Sommarøy. Til Nordlysturen kan du medbringe en pandelampe, men det er ikke afgørende.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 2 out of 5 by from En uforglemmelig tur Drømmerejsen hvor alle drømme brast, idet vilde naturkræfter pludselig overtog rorpinden: + grader og orkanagtig snestorm umuliggjorde chancerne for at opleve nordlys og hvalsafaritur. Rejsebeskrivelsen havde givet alt for høje forventninger - så jeg var rystet over, at alt kunne gå galt - og at turen blev ganske anderledes. Dog forblev der også gode og spændende elementer: turen med MS Nordnorge, og hundeslædeturen. Som ekstra gevinst fik vi oplevelsen at vild snestorm, hvor stormen fejede alt væk - også både køretøjer og gående væk fra vejen og ned i grøften eller langt ud på marken. Foruden varmt vintertøj bør det også anbefales at medbringe fodtøj med pigsåler, da der kan være isglat overalt. En spændende tur! Nordjyden
Date published: 2017-01-21
Rated 5 out of 5 by from En koncentreret god rejse Rejsen var velorganiseret, rejselederen meget kompetent og sørgede hele tiden for, at alle var med (vi lærte virkelig at tælle til 23...) og når vi så også oplevede hvaler og nordlys, var det alt ialt en rigtig god oplevelse. Da vi kom til Bodø, var der et par timers ventetid inden vi kunne komme ombord på færgen, og her havde det været rart at have haft muligheden for at tage noget varmt tøj på; det er koldt i Bodø i cowboybukser. På flyet fra Tromsø til Oslo fortalte stewardessen, at grunden til vores (relativt) lange ophold i Oslo på 2½ time skyldtes at det var weekend. Kunne rejsen eventuelt have været fra mandag til fredag i stedet for? Men det er små skønhedspletter på en begivenhedsrig og god rejse.
Date published: 2016-01-10
Rated 5 out of 5 by from En fin tur i perfekt vejr Med klar himmel var det en fantastisk oplevelse at opleve morgenrøden forvandle sig til aftenrøden - nogle fantastiske farver. Den klare himmel tillod os også at se nordlys hver aften - fantastisk. På vores hvalsafari fulgte vi på tæt hold, hvorledes både spækhuggere og pukkelhvaler i små flokke tog for sig af de enorme sildestimer, der passerede i sundet ved Sommarøy. Vores energiske rejseleder styrede vores tur på bedste vis.
Date published: 2016-01-15
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse mod nord 5 dage er ikke lang tid, men 5 dage på jagt efter nordlyset, i selskab med rejselederen Kim er en fantastisk, næsten ubeskrivelig oplevelse. Alt fungerer fra start til slut. Et døgn på Hurtigruten, smuk udsigt, lækker mad og afslapning. Tromsø, en duft af "storby" med lokal guide og Kim, vi hørte så meget om ekspeditioner, dyreliv m.m. Smuk tur til Sommarøya med god hyggelig chauffør.Dejlig hotel midt i naturen, opmærksomt, serviceminded personale og fin forplejning. Hundeslæde, hvaler, nordlys vi er mættet på 5 dage, super tur med verdens bedste rejseleder.
Date published: 2016-01-21
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange spændende oplevelser Rejsen var alsidig og indfriede alle vores forventninger og rejseleden var helt i top.
Date published: 2016-01-13
Rated 5 out of 5 by from En herlig rejse i jagten på Nordlyset oppe ved 70 o Nord Denne spændende rejse er en tre-i-en rejse op over polarcirklen. En sørejse indenskærs i Vestnorges smukke kystlinie, et ophold i Nordnorges smukkeste by og et ophold på en af Nordnorges smukkeste øer. Et svaaagt Nordlys blev observeret; og op til otte hvaler og et stort antal havørne blev observeret. En gæv og kompetent rejseleder fra det Nordjyske og med fortid i Søværnet og i Grønland var med sin umådelige viden om arktiske forhold til stor gavn for rejseselskabet. Rejsen fungerede godt på alle måder. Super hotel og hotelmanager på Sommarøy.
Date published: 2018-01-18
Rated 5 out of 5 by from En rejse med mange gode oplevelser Vi havde en oplevelsesrig rejse til det nordnorske. Naturen har en stor rolle mht. hvad man får lov at opleve. Heldigvis var den på vores side på denne tur. Vi så meget flot nordlys 2 af dagene. Hundeslædeturen var en smuk tur, hvor solop -og nedgang flød ud i et og skabte de flotteste farver bag bjergene. Vores lokalguider i både Tromsø samt på Sommarøy var gode fortællere og meget vidende. Vi fik virkeligt oplevet den norske gæstfrihed og lune. Maden var også god. På vores hvalsafari tilbragte vi lang tid med en flok på 7-8 orkaer, en masse rider og flere havørne der fangede sild. Vores rejseleder Kim, skal også have et rosende ord med på vejen. Ud over hans store viden, havde han øje for alle medrejsende. Var det ikke for hans vedholdenhed, var vores hvalsafari nok blevet aflyst pga. blæsevejr!
Date published: 2018-01-18
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk naturoplevelse! Rejsens overskrift var Jagten på Nordlyset, men vi var forberedte på, at vi ikke nødvendigvis ville få det at se. Derfor var det faktisk mere det øvrige indhold i rejsen, som gjorde, at vi valgte den: Hundeslædetur, hvalsafari, 1 døgns rejse på Hurtigruten fra Bodø til Tromsø og selve det, at være i de arktiske egne. Vi fik set lidt nordlys, og har set det tidligere med en større aktivitet, men rejselederen gjorde sit til, at vi virkelig oplevede, "at vi var på jagt" efter Nordlyset. Vi oplevede os meget trygge undervejs i kraft af rejselederens meget store viden om den arktiske natur og hans meget store hjælpsomhed overfor hele gruppen. Vi har aldrig fået serveret SÅ meget varm kaffe døgnet rundt. Det var med til at holde varmen både fysisk og psykisk, når man står ude i polarnatten og ser efter nordlys!
Date published: 2016-01-21
 • y_2019, m_5, d_25, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_75
 • loc_da_DK, sid_NOROC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

NOROC01ADK