Japans Højdepunkter

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Japan til superpris! Det nye og det gamle Japan – fra moderne Tokyo til historiske Kyoto

På denne Albatrosrejse kommer I til Japan til langt under normalprisen – og får oven i købet en helt særlig rejseoplevelse tæt på japanerne og det sammensatte japanske samfund. I skal både se den nuværende og gamle hovedstad – Tokyo og Kyoto – og blandt rejsens mange højdepunkter er verdens største fiskemarked i Tokyo, Guldpavillonen i Kyoto, Hiroshima og den stemningsfulde tempelø Miyajima med den berømte orangerøde torii-port ude i vandet. I skal også smage på det japanske køkken – bl.a. superfrisk sushi og det møre wagyu-kød. I bevæger jer i samme takt som japanerne selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmuligheder: metro, sporvogn og det verdensberømte hurtigtog Shinkansen. Dagsprogrammet for rejsen er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af udflugtspakkerne, men I kan også vælge at bruge tiden på egen hånd eller kun købe enkelte udflugter. Det giver jer frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. Udflugterne i løbet af rejsen gennemføres med en engelsktalende lokalguide.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Tokyo, Japan. Orientering ved lokalguide, frokost og middag (inkluderet i rejsens pris)
Dag 3 Tokyo. Tsukiji Fiskemarked, sushi, Ginza, Kejserpaladset, shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya (tilkøb)
Dag 4 Tokyo på egen hånd
Dag 5 Tokyo – med Shinkansen-toget til Kyoto. Orientering, besøg i zen-have og det naturskønne område Arashiyama (inkluderet i rejsens pris)
Dag 6 Kyoto. Guldpavillonen og Nijo-borgen (tilkøb af udflugtspakke formiddag) / Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion (tilkøb af udflugtspakke eftermiddag)
Dag 7 Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port (inkluderet i rejsens pris)
Dag 8 Tid på egen hånd i Kyoto. Afskedsmiddag med wagyu-kød (tilkøb)
Dag 9 Bus til Osaka. Fly til København

Billeder

Dagsprogram ved køb af udflugtspakke

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

I flyver fra Københavns Lufthavn til Japan med mellemlanding.

Måltider: Forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Orientering ved lokalguide, frokost og middag (inkluderet i rejsens pris)
Velkommen til Tokyo!

Efter paskontrollen og bagageudlevering bliver I mødt i ankomsthallen af vores engelsktalende guide, som bringer jer og bagagen til hotellet, Remm Roppongi Hotel Tokyo. Vores lokalguide tager sig af de praktiske formaliteter for jeres ophold i Japan og sørger blandt andet for at aktivere jeres Japan Rail Pass og for at bestille jeres Shinkansen billetter. I vil også få en orientering omkring de forskellige transportformer, så I er klædt på til at kunne begive jer rundt i gaderne på egen hånd, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til alt mellem himmel og jord. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal I besøge nogle af de mest spændende. Efter en god første frokost i Japan på en restaurant anvist af lokalguiden kan I hvile og slappe af på hotellet eller kaste jer ud på jeres første eventyr i Tokyo på egen hånd.

Om aftenen tager I for alvor hul på jeres japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Måltider: Forplejning om bord på flyet. Frokost og middag. 

Dag 3
Tokyo. Tsukiji Fiskemarked, sushi, Ginza, Kejserpaladset, shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya (tilkøb)
Tsukiji-fiskemarked

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, starter I ud med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, verdens største fiskemarked. Det anslås, at næsten hver sjette fisk fanget på verdensplan sælges her. Og det er nu, at dette imponerende marked skal opleves, for inden for de næste år er det planen at flytte det uden for Tokyo. På markedet får I et spændende indblik i, hvordan der handles med fisk, skaldyr og tang fra alle verdens have. Og det går livligt for sig på markedet, hvor japanernes forkærlighed for alt godt fra havet er åbenlys. Et besøg her på markedet er en fantastisk og fascinerende oplevelse. I skal naturligvis også smage på nogle af specialiteterne – friskere sushi får man ikke! Fra fiskens verden begiver I jer videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. I spadserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! I går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Videre på jeres gåtur besøger I parken ved Kejserpaladset, hvor kejser Akihito og kejserinde Michiko bor sammen med deres to sønner, datter og deres familier. Kejserpaladset stod færdigt i 1968 og er en delvis rekonstruktion af det gamle Meiji Kejserpalads, som blev ødelagt af bombardementerne under anden verdenskrig. Herefter fortsætter I til Japans største shintotempel, Meiji Jingu.Templet stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til templet går I under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfylte skov, der omgiver templet. Træerne her blev plantede som gave fra hele Japan til kejserens tempel, da det blev bygget.

Herefter skal I til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Måltider: Morgenmad. Frokost ved tilkøb af udflugtspakke. 

Dag 4
Tokyo på egen hånd
Asakusa Kannon-templet siges at være ældre end Tokyo

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Tokyo på egen hånd. Og lad det være sagt med det samme: Tokyo er ét stort overflødighedshorn af spændende indtryk og muligheder, uanset om man er til shopping, museer eller til at dykke ned i de mange kulinariske fristelser, byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter end Paris og London tilsammen, men også på de små mere ydmyge steder er der gastronomi på højt niveau. Mange spisesteder kører med favorable frokostmenuer, så prøv jer frem. Og så er det let og effektivt at komme rundt i byen med metro.

Tæt ved Shibuya, hvor I var i går, ligger bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangetegneserier –  kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshitadori. Tæt derved ligger den ganske eksklusive shoppegade Omotesando, hvor I finder et hav af både japanske og udenlandske mærker. I den helt anden boldgade af byens tilbud kan I opleve det gamle traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede anden verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med den markante, store røde lanterne i indgangsporten. Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil I gerne have jeres køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil I bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Måltider: Morgenmad.

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-toget til Kyoto. Orientering, besøg i zen-have og det naturskønne område Arashiyama (inkluderet i rejsens pris)
Lyntoget Skinkansen

I dag skal I med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Kyoto. Vores engelsktalende guide sørger for at jeres bagage bliver afhentet og bragt til hotellet i Kyoto, hvor den vil vente på jer ved ankomsten. I bliver fulgt til Tokyo station og hjulpet om bord på toget. Shinkansen billet har I fået udleveret. Undervejs får I et indtryk af, hvor tæt befolket Japan er, og om vejret vil det, kan I undervejs få øje på det hellige Fuji-bjerg. På lidt over to en halv time kører I de 513 kilometer til Kyoto. Inden I stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Vores engelsktalende guide i Kyoto møder jer ved ankomsten til den gamle kejserby, og inden I tager metroen videre til hotellet får I lige anvist det Shinkansen spor I skal bruge om et par dage, når I skal besøge Hiroshima. I bor centralt på Shin-Hankyu Hotel, og efter indkvartering går I straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer. Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet. I tager til den vestlige ende af Kyoto og det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger I det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter går I videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Måltider: Morgenmad.

Dag 6
Kyoto. Guldpavillonen og Nijo-borgen (tilkøb af udflugtspakke formiddag) / Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion (tilkøb af udflugtspakke eftermiddag)
Guldtemplet i Kyoto

I byens nordlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte Tokugawa-shogunslægten Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er originale og af stor kunstnerisk værdi. (Udflugtspakke formiddag, ca. kl. 08:00-12:00).

Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og gå en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre for mange besøgende er det et af de helt store højdepunkter! Dernæst går I en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. På vejen besøger I også det berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af japanske specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles, snacks og så videre. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er I heldige, ser I nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår. (Udflugtspakke eftermiddag, ca. kl. 14:00-18:00).

Måltider: Morgenmad.

Dag 7
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port (inkluderet i rejsens pris)
Den røde torii-port øen Miya-jima

I tager selv til stationen og finder frem til det spor, som I fik anvist af guiden forleden. Billet til Shinkansen har I fået udleveret. I stiger om bord på Shinkansen og 300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vores engelsktalende guide i Hiroshima møder jer ved ankomsten og sammen tager I sporvognen til parken og fredsmuseet, der sagligt og instruktivt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede.

I spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miya-jima, som I sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk! Tilbage i Hiroshima bliver I hjulpet om bord på Shinkansen til Osaka, hvor vores engelsktalende guide fra Kyoto møder jer. I skifter tog videre til Kyoto og guiden følger jer tilbage til hotellet. I er først tilbage i Kyoto sen aften.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Dag 8
Tid på egen hånd i Kyoto. Afskedsmiddag med wagyu-kød (tilkøb)
Tid til at gå på odagelse i Kyoto

I dag er der tid til at gå på opdagelse i Kyoto på egen hånd. Der er masser af gode muligheder for blandt andet at købe traditionelt japansk kunsthåndværk og grøn te, som Kyoto er berømt for. I kan også tage toget til den lille by Nara lidt syd for Kyoto. Dette er en af Japans store historiske perler og landets første hovedstad. Nara er meget mindre end Kyoto, og det meste kan nås til fods. I kan for eksempel gå en tur gennem Nara Park, hvor de fleste af byens højdepunkter ligger – ikke færre end otte UNESCO-fredede attraktioner kan Nara prale af.

Om aftenen er der mulighed for at sætte et hyggeligt punktum for jeres Japan-eventyr med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød, som kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med det kendte kobekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen. Rent praktisk fungerer det på den måde at I får en måltidskupon til restauranten udleveret, og I tager selv en taxa for egen regning til restauranten. N.B. Restauranten har lukket om tirsdagen, i de tilfælde hvor dag 8 falder på en tirsdag rykkes middagen derfor til dag 6.

Dag 9
Bus til Osaka. Fly til København
Vores engelsktalende guide møder jer på hotellet og sammen tager I bussen til Osaka lufthavn for at I kan sætte jer til rette i flyet hjemad.

Tilkøbsudflugter

Udflugt Tokyo dag 3

 • Lokal engelsktalende guide
 • Verdens største fiskemarked, Tsukiji Fiskemarked
 • Spadseretur i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde
 • Kejserfamiliens palads
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Tokyos berømte Shibuya-kvarter

Pris: kr. 1.498,- pr. person

Udflugt Kyoto formiddag dag 6

 • Lokal engelsktalende guide
 • Guldpavillonen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo

Pris: kr. 1.198,- pr. person

Udflugt Kyoto eftermiddag dag 6

 • Lokal engelsktalende guide
 • Shintotemplet Fushimi Inari-taisha i Kyoto
 • Nishiki-markedet
 • Kyotos berømte geisha-distrikt, Gion

Pris: kr. 998,- pr. person

Afskedsmiddag med wagyu-kød Kyoto dag 8

Måltidskupon til restaurant Hafuu

Pris: kr. 498,- pr. person

Samlet udflugtspakke samt afskedsmiddag

Pris: kr. 3.298,- pr. person (spar kr. 894,- pr. person)

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformation

Børnepriser
Barn under 12 år, inklusiv morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne: kr. 16.998,- pr. barn. 
Prisen inkluderer
 • Fly København - Tokyo og Osaka - København med mellemlanding
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Engelsktalende lokalguide
 • Bagagehåndtering fra Tokyo til Kyoto
 • Togrejse med Shinkansen fra Tokyo til Kyoto
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Kyoto
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2 og 7
 • Middag dag 2
 • Besøg i zen-have og det naturskønne område Arashiyama i Kyoto
 • Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
 • Skatter og afgifter

Bemærk: Udflugter samt transfers gennemføres med engelsktalende lokalguide og sammen med andre rejsende.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakker
 • Personlige fornødenheder samt drikkevarer til maden
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvad er en individuel rejse?

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter I det japanske eksprestog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen, hvorfor denne vil blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Dette kan betyde, at bagagen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til at pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Indkvartering

I benytter jer af de såkaldte businesshoteller i Tokyo og Kyoto. Der er tale om rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for jeres udflugter, og er ofte kategoriseret som 3-stjernede.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Mere om Japan

Her kan I få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres. Eller læs vores artikel om togrejser, mad og alt det bedste ved Japan.

Eller læs vores artikel om togrejser, mad og alt det bedste ved Japan

Deltagerantal

Albatros’ individuelle rejser gennemføres altid - uafhængigt af antallet af deltagere på rejsen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

JPIRT01ADK