group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev juleaften i ”den evige stad”

Hold jul i Italiens skønne hovedstad Rom, ”den evige stad”, og oplev de historiske attraktioner, folkelivet og stemningen.

Vi begynder rejsen med at danne os et indtryk af hovedstadens mange seværdigheder. På en gåtur gennem den spændende storby stifter vi bekendtskab med bl.a. Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon og ikke mindst Roms dagligstue, Piazza Navona inden vi spiser en herlig italiensk frokost.

Der bliver også tid til at besøge den imponerende Peterskirke og måske lidt shopping, inden vi fejrer juleaften med en dejlig middag på en af Roms gode restauranter i gåafstand fra både hotellet og Piazza Navona.

Vi skal også en tur til ”Castelli Romani” – de små bjergbyer uden for Rom, som romerne strømmer til i weekenderne. Vi starter i Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens, og herefter kører vi til den kendte vinby Frascati, hvor vi skal smage på den lokale vin.

Vi bor centralt i byen på det dejlige Hotel Cicerone, som ligger i gåafstand til Den Spanske Trappe og Peterskirken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Rom med mellemlanding. Lille gåtur med rejselederen og aperitivo
Dag 2 Byrundtur i Rom til fods med italiensk frokost og tid på egen hånd
Dag 3 Peterskirken og Vatikanet
Dag 4 Udflugt til Castelli Romani med frokost i Frascati
Dag 5 Fridag og frivillig fællesmiddag
Dag 6 Fly Rom – København

Hoteller

Hotel Cicerone

Vores hotel er centralt beliggende mellem Den Spanske Trappe og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt firestjernet hotel. Morgenmaden er kontinental. Værelserne har aircondition, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Se mere på www.hotelciceronerome.com

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Rom med mellemlanding. Lille gåtur med rejselederen og aperitivo
Velkommen til Rom!

Efter ankomsten til Rom kører vi ind til vores hotel, som ligger centralt i det dejlige Prati-område. Her bor vi lige ved det imponerende Justitspalads, tæt på Vatikanet og i gåafstand til Den Spanske Trappe og mange af Roms højdepunkter. Inden vi når frem til hotellet, får vi en smagsprøve på den evige stad, når vi kører på en lille panoramasightseeing gennem byen.

Om eftermiddagen går vi en lille uformel gåtur gennem Roms gader, så man kan få et førstehåndsindtryk af byen. Vi ser lidt nærmere på vores egen bydel, inden vi afslutter på en lokal bar, hvor vi oplever en klassisk italiensk ”aperitivo”. Aperitivo er mere end en drink, det er en herlig italiensk opfindelse, og en god social og funktionel måde at møde sine venner på i Italien. Det siges at aperitivo-konceptet startede i Torino i 1786 af skaberen af vermouthvæsken Antonio Benedetto Carpano. Men det var først i 1920’ernes Milano at man begyndte at servere en bitter drink, og dertil små snacks. Og i dag er det en herlig måde at møde vennerne på, før man skal hjem og lave middag eller videre i byen.

Ordet aperitivo stammer fra det latinske verbum ”aperire”, som betyder ”at åbne”; tanken er, at drikken stimulerer din appetit. Italienerne er af den overbevisning, at maven gør sig klar til et herligt stort måltid, når man nipper lidt til en drink og de små herligheder. Lad dem blot blive i troen.

Nogle klassiske ”aperitivi” er den kendte Campari, men i dag foreslår vi at man prøver den kendte Aperol Spritz, som er en let bitter blandet med mousserende vin og dansk vand. Skulle man i stedet ønske et glas vin eller en sodavand, så klarer vi også det.

Som det er tradition, har baren en lille buffet med små snacks, som man kan tage for sig af. Normalt tager man en tallerken pr. drink, men skulle man komme forbi buffeten en ekstra gang, lidt diskret, så sker der nok ikke noget ved det.

Efter denne lille åbning af måltidet, kan du vælge at gå med rejselederen ud på en af de nærliggende restauranter for en hyggelig romersk middag. Der ligger ligeledes mange dejlige restauranter lige ved hotellet, blandt andet Ambasciata di Capri, der ligger lige rundt om hjørnet fra hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Rom til fods med italiensk frokost og tid på egen hånd
Det fantastiske Pantheon

Vi starter dagen med at drage på en herlig vandretur gennem Rom. Vi passerer mange af de kendte og spændende steder i centrum og hører en masse interessante historier om byen. Fra Justitspaladset på Piazza Cavour krydser vi Tiberen og kigger på Augustus' fredsalter Ara Pacis og Augustus-monumentet. Vi krydser Via del Corso og når frem til Den Spanske Trappe, hvor den smukke trappe og fontænen La Barcaccia kan beundres, inden vi ankommer til et af de store symboler på Rom, nemlig Trevi-fontænen. Der bliver også tid til at kaste et blik på Italiens politiske centrum, parlamentet på Montecitorio, inden vi kommer frem til et af de ældste og smukkeste bygningsværker i byen – det fantastiske Pantheon. Der bliver også tid til et lille kaffestop, inden vi når frem til Piazza Navona, som nogle kærligt kalder Roms dagligstue, med Berninis smukke fontæne.

Ved frokosttid starter vi vores oplevelser udi i den italienske gastronomi, og vi spiser på en af vores stamsteder, hvor vi skal indtage en typisk romersk frokost. Først får vi en lang række antipasti, som er små herlige italienske forretter, og så naturligvis pasta. Hertil vin og vand.

Resten af dagen er på egen hånd. Man kan passende benytte tiden til lidt juleshopping, da alle butikkerne har åbent i dag. Det er muligt at besøge den elegante indkøbsgade Via Condotti eller måske sætte sig med et glas vin på den livlige markedsplads Campo dei Fiori. Kig nærmere på Forum Romanum og Capitol, eller nyd blot at gå rundt i de stemningsfyldte gader i den evige stad.

Dag 3
Peterskirken og Vatikanet
Peterskirken

Fra hotellet går vi til Vatikanet og Peterskirken. Herefter kommer vi frem til den imponerende Petersplads. Her kan vi beundre den imponerende St. Pietro, Peterskirken, der af katolikkerne bliver betragtet som Kristendommens centrum. Peterskirken, der er verdens største, blev opført på det sted, hvor apostlen Peter ifølge traditionen fik sin grav. Her blev den første Peterskirke opført af kejser Konstantin år 324. Kirken gik i forfald og blev plyndret i 846, da saracenerne plyndrede Rom og blev igen plyndret da Paverne i 1300-tallet flyttede til Avignon i Frankrig. Det blev Pave Julius II, der senere valgte at opføre den ny kirke over Peters grav, og i 1506 lagde grundstenen til en kirke, der skulle overgå antikkens bygningsværker med en kæmpekuppel. Kunstnere som Bramante og Michelangelo var med til at skabe dette mesterværk, der i dag står som et af de mest imponerende kirkebyggerier i verden.

Ved Peterskirken hører vi lidt om det langvarige kirkebyggeri og om selve institutionen Vatikanet. Der bliver også et besøg inde i den fantastiske kirke, hvor man kan beundre det enorme bygningsværk og det fantastiske samlingspunkt, som kirken er for katolikkerne.

Ude på selve pladsen kan vi se den smukke julekrybbe og det store juletræ, måske er der lys fra pavens lejlighed, og vi kan fornemme den helt specielle julestemning, der hersker her i katolicismens allerhelligste.

Efter vores besøg i pavernes lille enklave går vi ad den store brede vej Via della Conciliazione, der fører op til Peterspladsen. På vejen stopper vi kort ved kirken Santa Maria in Transpontina. Kirken er interessant med danske øjne, idet det andet kapel til højre er tilegnet Knud den Hellige, der var dansk konge i 1000-tallet. Kapellet har været kendt af alle Rom-rejsende helt op til vores egen tid, hvor de fleste danskere, uanset trosretning, aflagde kapellet et besøg. Der har aldrig været mange midler til at afholde en messe for Skt. Knud. Det konstaterede H.C. Andersen allerede i 1841, da han for første gang besøgte Rom: “To smaa Tællelys brændte saa fattigt paa Sanct Knuds Alter”. I “En Digters Bazar” skriver han videre: “Alene stod jeg foran Helgenens Alter, min Barndoms Helgen! I hans Kirke havde jeg grædt ved min Faders Kiste, i hvis Kirke jeg var bleven konfirmeret. Sanct Knud, Alverdens Ære er forgængelig! I det fordums jordiske Kongerige lyder nu ingen Messe mere for din Sjæl, der brænder intet lys ved din Grav, og selv i Pavens By har du kun to fattige Tællelys”. Måske tænder vi et lys for vores egen helgen, inden vi fortsætter vores vandring mod fæstningen Engelsborg.

Vi følger ”il pasetto”, som er den passage, der strækker sig de 800 meter fra Vatikanet til Engelsborg. Bygget i mursten og med over 800 års historie, har denne stået som Pavens flugtvej fra de hellige gemakker til det store trygge bygningsværk ved Tiberen, som fungerede som fæstning for Hans Hellighed. Nogle kender den fra Dan Browns roman ”Engle og Dæmoner”, og to gange har paven måtte løfte op i silkekjolen og i sine røde silkestrømper måttet tage flugten, først i 1494 og igen i 1527 da Karl den VIII angreb Rom. Castel Sant’Angelo har fået navn efter den flotte engel som pryder toppen af borgen, og Engelsborg var oprindeligt Kejser Hadrians gravmonument, men har senere fungeret som fæstning og fængsel, og i dag som museum. Det er også her, at tredje akt af operaen Tosca udspilles.

Skulle man have lyst til at besøge borgen, er der mulighed for det. Og resten af dagen er på egen hånd. Det er muligt at besøge den nærliggende shoppinggade Via Cola di Rienzo eller den elegante indkøbsgade Via Condotti. Eller hvorfor ikke sætte sig med et glas vin på den livlige markedsplads Campo dei Fiori, eller spise en is på café Tre Scalini på Piazza Navona med udsigt til Berninis smukke fontæne.

Vores hotel ligger tæt på Via Cola di Rienzo, som er en af byens skønne butiksstrøg. Men det er også muligt at besøge bydelen Trestevere, som byder på lokalt romersk folkeliv og gode, hyggelige restauranter.

Om aftenen skal vi spise en dejlig italiensk julemiddag på en af byens gode restauranter. Vi har reserveret plads på en hyggelig restaurant, der ligger i det centrale Rom, meget tæt på Pantheon. Restaurantens ejer har respekt for mad og vin, og her får vi en dejlig julemenu. Middagen inkluderer naturligvis vand og vin.

Restauranten ligger strategisk godt: i gåafstand fra hotellet, så man let kan komme hjem, og samtidig er der ikke langt til den smukke Piazza Navona. Når man slentrer tilbage mod hotellet, vil man kunne kaste et blik på Peterskirkens smukke, oplyste kuppel, når man krydser Tiberen for at komme hjem til hotellet. For de som har lyst kan man besøge en af de mange romerske kirker og deltage i den klassiske julegudstjeneste, eller måske gå til Peterpladsen for at overvære Pavens midnatsgudstjeneste på storskærm sammen med tusindvis af pilgrimme.

Dag 4
Udflugt til Castelli Romani med frokost i Frascati

Udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø.

Monti Albani er et meget frugtbart landområde og vindistrikt sydøst for Rom. Jorden er frugtbar og vulkanske og her finder man udslukte vulkaner og de dybe kratersøer Lago Albano og Lago di Nemi. Her har Roms overklasse haft deres boliger siden antikken og det er også her man finder pavens sommerresidens i byen Castel Gandolfo. Vi nyder udsigten over den smukke Albaner-sø, og går en tur rundt i den hyggelige by. Under byens kirke finder man et flot krybbespil, verdens ældste postkasse praler byen også med, og så er der naturligvis mulighed for at nyde en kop kaffe på torvet, inden vi kører til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og en skive pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen

Dag 5
Fridag og frivillig fællesmiddag
Ingen tur til Rom uden en cappuccino

I dag er der tid til at nyde dagen på egen hånd, og der er masser at se på i Rom. Hvis man vil se nærmere på byens historiske del, er der også muligt at besøge antikkens magtcentrum; Forum Romanum, kigge ind i Colosseum eller blot nyde at gå rundt i de stemningsfyldte gader i Den Evige Stad.

Her er et par forslag til, hvad du kan se:

Colosseum

Colosseum er opkaldt efter den kolossale bronzestatue af kejser Nero, der var mere end 35 meter høj og tidligere stod på samme sted. I dag er det verdensberømte amfiteater symbolet på Rom verden over. Det imponerende “teater” blev bygget under det Flaviske dynasti mellem 72-80 f.Kr. på et sted, hvor der tidligere lå en kunstig sø, der tilhørte det storslåede Domus Aurea, et bygningsanlæg med haver opført af Nero. Over 100.000 m3 af den fineste hvide travertin blev fragtet fra bruddene ved Tivoli for at bygge amfiteateret, der er det største, der blev opført i det romerske imperium. Colosseum kunne rumme 70.000 tilskuere, der kunne se kampe mellem gladiatorer, jagt på dyr og ikke mindst sjældne dyr fragtet hjem fra det store Romerrige. I starten havde man de såkaldte Numachie; søslag, hvor hele arenaen blev oversvømmet. Arkitekten, der lavede bygningsværket, skulle være blevet kastet for de vilde dyr, som en “tak for hans indsats”. Derved indledte han en tid med blod og voldsomhed, som i mange år skulle være bygningens attraktion.

Forum Romanum

Forum Romanum er Roms vigtigste arkæologiske udgravning. Anlægget strækker sig fra Capitol til Palatinerhøjen. Helt tilbage i det 7. årh. f.Kr. var Forum stedet for al politisk, religiøst og kommercielt liv i Rom. Her ligger talerstolen, rostra, hvorfra Cicero holdt sine berømte taler. Her blev romerske hærførere hyldet, når de sejrrigt vendte hjem fra kamp. ”Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus, at al verden skulle skrives i mandtal”, således indledes 2. kapitel af Lukas evangeliet, og det var netop her herfra, Augustus besluttede, at alverden skulle skrives i mandtal. Det enorme Romerrige blev styret herfra. Forum Romanum emmer af historie, og man kan gå rundt i timevis og forestille sig, hvordan verdens magtcentrum så ud for over 2000 år siden. Senere under andre kejsere opstod der andre Fora - Fora di Augusto, di Cesare, di Nerva og di Vespasiano og ikke mindst det imponerende Foro di Traiano, der var datidens shoppingcenter.

Piazza Venezia

På vejen ned fra Roms rådhus, Campidoglio, kan man gå via Piazza Venezia. Her kan man se Fædrelandsmonumentet, det store hvide monument hvor den evige flamme brænder. Bygningen kaldes Lagkagen eller Gebisset, og er trods byggestilen ikke fra antikken. Men ikke desto mindre er den et af Roms mange vartegn, og den er værd at bestige og nyde den fantastiske udsigt over byens tårne, inden man går videre til Campo dei Fiori hvor det måske er blevet tid til et glas vin eller en kopkaffe.

Om aftenen er det muligt for egen regning at følge med rejselederen ud på en fælles middag på en af byens mange dejlige restauranter. Rejselederen foreslår restaurant og præsenterer dette et par dage før så man kan tilmelde sig.

Efter en herlig jul i Rom ønsker vi hinanden en fortsat god juleferie inden vi går tilbage til hotellet for en sidste nat på vores hotel.

Dag 6
Fly Rom – København
Efter morgenmaden begiver vi os til Roms lufthavn for hjemrejse til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Rom t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Kontinental morgenmad dagligt
 • Lille frokost i Frascati
 • Frokost på romersk trattoria
 • Aperitivo
 • Julemiddag den 24/12
 • Skatter og afgifter på flyrejsen
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Hotelskatter (Byskat afregnes på direkte på hotellet 6€ pr. nat per person)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hotellet

Vores hotel er centralt beliggende mellem Den Spanske Trappe og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt firestjernet hotel. Morgenmaden er kontinental. Værelserne har aircondition, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Se mere på www.hotelciceronerome.com

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

ITRTR46ADK