Julemarked på Rhinen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom i julestemning på 4-stjernet flodkrydstogt til julepyntede middelalder- og renæssancebyer. Inkl. helpension på skibet

Giv dig selv en tidlig julegave, og sejl med på et stemningsfyldt flodkrydstogt ad Rhinen til to af Europas bedste og mest traditionsrige julemarkeder. I kulturbyen Mannheim er der christkindlmarkt i stor stil med juleboder opstillet ved den smukke Friedrichsplatz. Og på det over 440 år gamle julemarked i Strasbourgs UNESCO-fredede gamle bydel kan du smage, dufte og shoppe dig gennem mere end 300 markedsboder fyldt til randen med traditionel julepynt, legetøj og alsaciske julespecialiteter.

Rammen omkring rejsen er det moderne, 4-stjernede flodkrydstogtskib Serenity, hvor der fra panoramarestauranten er første parket til Rhinens smukke vinterlige omgivelser. Alle kahytter er udvendige med eget bad og toilet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Frankfurt, Tyskland. Videre til Mainz, byvandring og afsejling
Dag 2 Mannheim. Byvandring, julemarked og tid på egen hånd
Dag 3 Strasbourg, Frankrig. Byvandring, et af Europas ældste julemarkeder og tid på egen hånd
Dag 4 Mainz, Tyskland. Videre til Frankfurt – fly til København

Serenity

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Frankfurt, Tyskland. Videre til Mainz, byvandring og afsejling Afsejling kl. 18.00
Domkirken i Mainz

Vi flyver fra København til lufthavnen i Frankfurt. Vi fortsætter videre med bus til nabobyen Mainz, der ligger på Rhinens venstre side. Mainz er hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz og har et indbyggertal på omkring 200.000.

Mainz er en gammel by med rødder tilbage til romertiden, og det var her, at den berømte Johan Gutenberg fødtes. Gutenberg, der oprindeligt var guldsmed, startede som bekendt en litterær revolution i midten af 1400-tallet med sin bogpresse og bevægelige typer, der muliggjorde masseproduktion af bogtryk. Det er også i Mainz, man finder stor dansk arkitektur i form af det moderne rådhus tegnet af Arne Jacobsen. 

Inden vi stiger om bord på det 4-stjernede flodkrydstogtskib Serenity, har vi tid til en spændende byvandring, der bl.a. fører os forbi den gamle bydel med de hyggelige bindingsværkshuse og byens imponerende domkirke med seks tårne. 

Dag 2
Mannheim. Byvandring, julemarked og tid på egen hånd Ankomst kl. 01.00, afsejling kl. 18.00
Julemarkedet i Mannheim

I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere

Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejlig nem at orientere sig i, med vinkelrette og kvadratiske gader. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under anden verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker. 

Sammen tager vi ud på en byvandring i den velrestaurerede by. I Mannheim finder man blandt andet det barokke slot Mannheim Palace, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved pladsen Friedrichsplatz. Det er også her ved Friedrichsplatz, at byens julemarked hvert år finder sted med over 200 boder, hvor der venter hyggelig julestemning, alskens julepynt og lækre gaver til smagsløgene i form af lun glühwein, bratwurst og søde sager. 

Husk at gemme lidt plads i bagagen til morgendagens besøg i Strasbourg, hvor der er endnu flere muligheder for at tage på julemarkedsshopping.

Dag 3
Strasbourg, Frankrig. Byvandring, et af Europas ældste julemarkeder og tid på egen hånd Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Juletræe og julelys i Strasbourg

I dag venter en hel dag i den velholdte middelalderby Strasbourg, der ligger i Østfrankrig tæt på den tyske grænse. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og er en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel. 

Ud over at være hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er det her, man hvert år omkring juletid finder et af Europas ældste og største julemarkeder, der blev afholdt for første gang i 1570. Julemarkedet folder sig ud omkring byens vartegn, den sengotiske Notre-Dame-katedral, og fordeler sig ud på i alt 11 områder i det indre af byen med over 300 boder.

Vi starter med en byvandring, primært i den UNESCO-fredede historiske bydel, man finder på den smukke Grand Île-ø. Ud over 4-etagers bindingsværkshuse, den vældige katedral og det pittoreske kvarter La Petite France kan man her nyde synet af de små kanaler, hvor tusind julelys spejler sig, når mørket sænker sig.

I de helt unikke rammer kan du i ro og mag gå og komme i julestemning, når de smukt pyntede træboder på julemarkedet fremviser traditionelt julepynt og legetøj. Men lad ikke blot julehumøret afhænge at det visuelle – fra tid til anden kan man høre syngende julekor, og de allestedsnærværende krydrede juledufte indbyder til at smage sig vej frem gennem julemarkedet. Du kan varme dig på en kop kakao eller et glas gløgg (vin chaud), du kan smage på de små julekager bredel, der fås i alle afskygninger, eller hvad med et godt krus juleøl eller en snack med alsacisk foie gras til at slutte af på?

Dag 4
Mainz, Tyskland. Videre til Frankfurt – fly til København Ankomst kl. 08.00

Skibet ankommer til Mainz, hvorfra vi kører til Frankfurt og flyver hjem til København i højt julehumør. 

MS Serenity

Nyd sejladsen om bord på det moderne og komfortable flodkrydstogtskib MS Serenity, der blev bygget i 2006. Med 190 passagerer fordelt på 95 kahytter er det et af de mindre skibe, hvor der er plads til en hyggelig og tilbagelænet stemning. Skibet byder på panoramarestaurant, loungebar, soldæk samt elevator.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger her www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/serenity

Prisinformation

Tillæg for kahytsopgradering pr. person
Udvendig kahyt med stort vindue på Main-dæk kr. 498,- pr. person
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue på Panorama-dæk kr. 998,- pr. person
Tillæg for enkeltkahyt
Udvendig enkeltkahyt med lille vindue på Lower-dæk kr. 1.498,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Frankfurt t/r
• Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
• 4 dages krydstogt med Serenity i delt udvendig dobbeltkahyt på Lower-dæk
• Helpension på krydstogtskibet
• Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltkahyt
• Eventuelle måltider på land
• Drikkevarer ud over de nævnte
• Drikkepenge (beregn ca. 5 EUR pr. dag. pr. pers.)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
• Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytterne er udvendige og cirka 12 m2 store med to enkeltsenge, radio, tv, sikkerhedsboks, aircondition samt badeværelse med bad og toilet. De to enkeltsenge er væghængte senge, der om dagen slås op, så der bliver plads til to mindre sofaer.

Lower-dæk
Udvendig kahyt med lille vindue beliggende på dæk 1. To enkeltsenge.

Main-dæk
Udvendig kahyt med stort vindue beliggende på dæk 2. To enkeltsenge. 

Panorama-dæk
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue beliggende på dæk 3. To enkeltsenge.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Afslappet tur mellem julemarkeder men med mangelfulde informationer Det var en fin tur med en kompetent og rummelig rejseleder. Det var imidlertid skuffende, at Albatros kun udsendte en standard beskrivelse i stedet for at ofre 20 minutters sekretærtid på at tilrette denne standardskrivelse til denne specifikke tur. Det var fx forvirrende at være på en tur med helpension, når der står, at måltider i land er for egen regning. Dette er blot et af flere eksempler på et misforhold mellem de faktiske forhold og jeres beskrivelse, som sikkert gælder for sommerture men altså ikke en vintertur.
Date published: 2016-12-17
Rated 4 out of 5 by from Hyggelig julerejse, men det praktiske var utilfredsstillende. Hyggelig og spændende julerejse, med besøg på 6 julemarkedet. Fin service på krydstogtskibet. Gruppen var på ca. 40 personer, hvilket - efter min opfattelse - er for mange, når man går rundt i byer og på julemarkederne med mange mennesker og en del larm. Rejselederens praktiske formåen var ikke tilfredsstillende. Maden om bord var rigtig god, medens de to restauranter, vi besøgte til frokost, var under den standard, jeg forventer af Albatros.
Date published: 2016-12-18
Rated 5 out of 5 by from Lever op til beskrivelsen Veltilrettelagt rejse. Dejligt skib med utrolig behageligt, effektivt personale og med forplejning i topklasse. Besøgt spændende byer og julemarkeder. Fantastisk rejseleder, højt kvalificeret med stor viden og evne til at formidle sin viden, og alt med et afvæbnende grin. På en skala med 5 stjerner, skal hun ha' 6 stjerner
Date published: 2016-12-20
Rated 4 out of 5 by from Julestemning og historiske oplevelser langs Rhinen Et cruise på Rhinen med besøg på flere tyske julemarkeder og et fransk julemarked kombineret med rundvisning i flere tyske og fransk by med en kyndig rejseleder med stor historisk og lokal indsigt var en spændende og indholdsrig juletur.
Date published: 2016-12-17
Rated 5 out of 5 by from En hyggelig rejse med masser af smittende julestemning En spændende og hyggelig rejse med et alsidigt program og både skønne og lærerige oplevelser undervejs. Rejselederen tog professionelt, imødekommende og med positiv energi hånd om enhver detalje undervejs. Man følte sig i gode hænder.
Date published: 2016-12-19
Rated 5 out of 5 by from Herlig rejse Dejlig rejse med mange gode oplevelser. Dygtig rejseleder, med megen indsigt og viden om stederne vi besøgte. Godt program med tilpas mængde. Dejligt skib, lækker mad og dygtigt og venligt personale.
Date published: 2016-12-16
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse Rejsen svarede til forventningerne vedr de besøgte steder og vores rejseleder Birgit Dalsgaard var fantastisk vidende og en fabelagtig god til at formidle 5 stjerner til hende
Date published: 2016-12-19
Rated 5 out of 5 by from Julestemning Første men ikke sidste gang vi ta'r på rivercruise. Skibet var i fin stand og besætningen var serviceminded og medvirkende årsag til den afslappede stemning ombord.
Date published: 2016-12-16
 • y_2018, m_1, d_16, h_10
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_DECRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

DECRI01ADK