Julerejse til Kraków

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Miniferie i Kraków med stemningsfuldt julemarked, den velbevarede gamle bymidte og den jødiske bydel

Tag med til stemningsfulde og julepyntede Kraków, hvor vi bor i gåafstand til centrum og byens flotte torv. Her er der hvert år op til jul et stort julemarked med friskstegte specialiteter, varm gløgg, spændende boder og glitrende julelys.

Vi spadserer rundt til Krakóws seværdigheder gennem hyggelige renæssancegader og ser Krakóws flotte Wawel-slot, katedralen, den jødiske bydel med synagogen og Schindlers fabrik. Du får også god tid til at udforske byen på egen hånd.

Du har også mulighed for at tage med på udflugt til den historiske koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau (tilkøb) eller til den imponerende saltmine i Wieliczka (tilkøb).

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår, City break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Zloty

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kraków. Frokost og byrundtur til fods. Besøg på julemarkeder og tid på egen hånd
Dag 2 Kraków. Den jødiske bydel med synagogen. Schindlers fabrik og frokost. Tid på egen hånd
Dag 3 Kraków. Tid på egen hånd. Udflugt til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau (tilkøb) eller saltminen i Wieliczka (tilkøb). Afskedsmiddag
Dag 4 Fly Kraków – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kraków. Frokost og byrundtur til fods. Besøg på julemarkeder og tid på egen hånd
Skøn julestemning overalt i Kraków

Vi tjekker ind på vores hotel, der ligger centralt i Kraków i gåafstand fra byens store centrale plads, Rynek Glowny. Før vi går på byvandring, spiser vi frokost.

Byrundturen begynder på Rynek Glowny, hvor tusindvis af handler er indgået siden pladsen blev grundlagt i 1300-tallet. Pladsen er omgivet af barokpaladser og midt på pladsen ligger den gamle handelshal. I december afholdes her på pladsen et julemarked, som er et Europas mest hyggelige og atmosfærefyldte. Fra de mange boder på pladsen sælges lokale specialiteter, gris på spyd, stegt oscypek-gedeost, lokalt øl og selvfølgelig alle mulige sager, der har med julen at gøre. På pladsen vil vi se mange store tønder med teksten ”Grzaniec”, det er den lokale gløgg og en af byens specialiteter.

På pladsen ligger også den gotiske Mariakirke, som blev grundlagt i 1200-tallet. Læg mærke til melodien, som spilles på trompet hver time fra kirketårnet. Melodien afbrydes undervejs for at hædre en trompetist, som blev skudt under mongolernes invasion i 1241, da han spillede i tårnet.

Vi fortsætter ned ad den gamle kongelige vej, Grodzka, der fører til Wawel-højen, hvorfra Polen blev styret op igennem middelalderen. På Wawel-højen besøger vi både katedralen, hvor de fleste polske konger blev kronet, og ser nærmere på det gamle kongeslot.

På vej tilbage mod Rynek Glowny går vi ad Kanonicza-gaden, der fremstår som i renæssancen. Resten af eftermiddagen er på egen hånd – du kan fx besøge flere julemarkeder, og rejselederen hjælper gerne med tips til et godt spisested til senere på aftenen.

Dag 2
Kraków. Den jødiske bydel med synagogen. Schindlers fabrik og frokost. Tid på egen hånd
Billedskønt vinterlandskab

I dag besøger vi den gamle jødiske bydel Kazimierz. Kazimierz er i dag en yderst livlig og dynamisk bydel med cafeer, gode restauranter og spændende butikker. Da det nazistiske Tyskland besatte Polen i 1939, levede 65.000 jøder i Kraków, og som i andre polske byer oprettede tyskerne en jødisk ghetto, hvor jøderne blev holdt indespærret eller sendt videre til koncentrationslejre. Kun 6.000 jøder overlevede krigen og koncentrationslejrene. På vores tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og nye Kraków, og vi besøger bl.a. en af de gamle synagoger og den jødiske begravelsesplads.

Efter vores besøg i Kazimierz kører vi til Podgorze-bydelen. Her blev den jødiske ghetto oprettet, og det var på bydelens store centrale plads, at det blev afgjort, hvem der skulle blive i ghettoen, og hvem der skulle sættes på et tog og køres til koncentrationslejre.  Pladsen er i dag et mindesmærke med 70 tomme stole, der symboliserer de ejendele, der blev efterladt på pladsen af de jøder, som blev sendt til koncentrationslejrene.

Vi skal også besøge Oskar Schindlers fabrik i Kraków. Fabrikken er i dag omdannet til et imponerende museum, der fortæller historien om nazisternes besættelse af Kraków. Under besættelsen husede bygningen Oskar Schindlers emaljefabrik, der blev udødeliggjort i filmen ”Schindler´s liste”.

Krakóws historie er præget af store omvæltninger, heroiske indsatser og sorte kapitler, og i dag er byen en af Europas vigtigste historiske byer og et kulturelt symbol for det nye Polen.

I løbet af dagen spiser vi en fælles frokost på en lokal restaurant. Og resten af dagen er til egen disposition.

Dag 3
Kraków. Tid på egen hånd. Udflugt til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau (tilkøb) eller saltminen i Wieliczka (tilkøb). Afskedsmiddag
Smag de lækre julekager

Dagen er reserveret til egne oplevelser. Julemarkedet på Rynek Glowny er selvfølgelig et trækplaster, men Kraków byder også på meget andet. I den gamle bydel og på Wawel-højen findes et hav af museer og kirker, der er et besøg værd. Spis frokost enten på pladsen eller på en af de mange gode lokale restauranter. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og gode råd.

Har du lyst til at tage med på udflugt, kan du vælge enten at tage med til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau (tilkøb) eller saltminen i Wieliczka (tilkøb). Bemærk venligst, at du kun kan komme med på en af udflugterne, og at der er engelsktalende guide på begge udflugter.

10 kilometer fra Kraków ved landsbyen Oswiecim ligger den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau. Lejren er blevet et symbol på et af de mørkeste kapitler i Europas historie, hvor en million jøder mistede livet. Det var også i Auschwitz-Birkenau, Josef Mengele udført sine forfærdelige medicinske eksperimenter på fanger. Vi besøger både Auschwitz og Birkenau. Det er svært ikke at blive påvirket af besøget og begivenhederne fra den betydningsfulde periode af europæisk historie. (Udflugten varer ca. 8 timer og er med engelsktalende guide. Den koster 360 kr. og skal bestilles samtidig som rejsen).

Uden for Kraków venter en underjordisk oplevelse i en 700 år gammel saltmine. Minen består af en labyrint af tunneller og godt 50 kilometer gange og skakter fordelt på ni etager – den dybeste går hele 327 meter under jorden. Vi besøger de tre øverste niveauer, som ligger i 64-135 meters højde. Vi ser kamre og kapeller med altre og helgener – alt hugget ud i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende. Det tog en mand og hans bror mere end 30 år at hugge kapellet ud, og mere end 20.000 tons salt blev transporteret væk. Vandringen gennem minens tunneller er på godt to kilometer, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Husk også en varm trøje eller fleece, da der er koldt i minen. (Udflugten varer ca. 4 timer og er med engelsktalende guide. Den koster 350 kr. og skal bestilles samtidig som rejsen).

Om aftenen samles vi og spiser en god middag i den gamle bydel.

Dag 4
Fly Kraków – København
I dag tager vi afsked med Kraków og flyver hjem til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kraków t/r
 • Byrundtur i Kraków dag 1 og 2
 • Indkvartering på godt hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost på dag 1 og 2
 • Middag på dag 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle andre arrangementer
 • Udflugt til Auschwitz med engelsktalende guide (360 kr.)
 • Udflugt til Wieliczka-saltmine med engelsktalende guide (350 kr.)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse med gode oplevelser. Det vi så og oplevede passede lige til os, den største oplevelse var besøget i saltminen, som var helt fantastisk. Et besøg værd godt at vores hotel lå i gå afstand fra hotellet. Det eneste vi kan øffe lidt over, var de meget små værelser uden nogen lænestol, der var to spisebordsstole og sengen, skal man hygge og slappe Af uden at ligge var der ikke noget behageligt over det. Vi manglede varmt vand en enkelt dag.
Date published: 2016-12-19
Rated 4 out of 5 by from Dejlig velorganiseret tur med en enkelt undtagelse Krakow er en hyggelig by, som byder på spændende arkitektur og historie. Der er mange gode spisesteder. Dog er der ikke meget julemarked ( kun et enkelt), der har København langt flere og større. Turen til Auschwitz er et must, men bedre transport dertil meget ønskværdigt.
Date published: 2016-12-19
Rated 5 out of 5 by from Helt igennem fin tur. Turen forløb fint fra først til sidst. God rejseleder Venlige medrejsende Dygtig og meget vidende lokalguide. Godt hotel med fantastisk central beliggenhed. Yderst tankevækkende og velguidet tur til Auchwitz-Birkenau. Gode frokost/middagsrestauranter"
Date published: 2016-12-12
Rated 5 out of 5 by from Skøn tur. Lidt anstrengende, men rigtig hyggelig. Dejlig lidt anstrengende tur. Super guide. Alt i alt en dejlig oplevelse. Selv vejret var med os.
Date published: 2016-12-13
Rated 4 out of 5 by from En dejkig og oplevelsesrig ur til Krakow Glimrende rejse og rejseleder, hotel med fin beliggenhed, ellers langt under standard
Date published: 2016-12-12
Rated 4 out of 5 by from Rejse til Krakow ok oplevelse - ok rejseleder, vidende. God, lille temmelig "homogen" gruppe.
Date published: 2016-12-12
Rated 4 out of 5 by from Juletur En ok rejse men nok ikke en julerejse. Men guiden var god.
Date published: 2016-12-15
 • y_2018, m_1, d_16, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_da_DK, sid_PLVCB02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

PLVCB02ADK