group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kulturhistorisk rejse til de bibelske lande omkring Jordanfloden – Judæa, Samaria og Galilæa

Ingen plet på jorden betyder så meget for hele menneskeheden som den stump ørken, jøderne kalder Israel. Pavens korsriddere erobrede Jerusalem og det meste af landet i 1099, og små hundrede år senere var det igen Islams tur med Saladin i førertrøjen.

Tusinde år før, i år 73, opgav de sidste jødiske forsvarere kampen mod romerne og begik kollektivt selvmord på Masada. Og så er vi kun lige nået tilbage til hele den fantastiske bibelske historie, der er hovedtemaet for denne omfattende rejse, der med garanti bringer mange minder frem hos de fleste – bibelstærke eller ej.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Israelsk shekel

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Tel Aviv. Videre til Jerusalem
Dag 2
Jerusalems gamle bydel
Dag 3
Jerusalems nye bydel med holocaust-mindesmærket Yad Vashem, Johannes Døberens fødeby Ein Kerem, Knesset, fødselskirken og Mælkegrotten i Betlehem
Dag 4
Grotterne i Qumran, klippefæstningen Masada, Det Døde Hav
Dag 5
Kibbutz, Tabgha, Genesaret Sø og Tiberius
Dag 6
Nazaret, Akko, Haifa, Cæsarea og Tel Aviv
Dag 7
Tel Aviv på egen hånd
Dag 8
Tel Aviv – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dagsprogram kan variere efter helligdage og åbningstider - Turene vil ikke være helt ens, men programmet er uændret selv om vi bytter lidt rundt på dagene.
Dag 1
København – Tel Aviv. Videre til Jerusalem
Vi flyver fra København direkte til Tel Aviv og kører efter ankomsten videre til Østjerusalem. Er der tid til det på ankomstdagen (alternativt tager vi besøget tidligt næste morgen), kører vi op på Oliebjerget i Østjerusalem, hvorfra vi kan se ud over hele den gamle bydel, som er opdelt i fire kvarterer: det jødiske, det muslimske, det armenske og det kristne. Bjerget udgøres hovedsageligt af en jødisk gravplads, som stammer fra Biblens tid og stadig bruges i dag. Her ligger Pater Noster, der er en katolsk kirke og bygget på dette sted, hvor grotten, som Jesus skulle have brugt til at lære sine diciple at bede fadervor. Herefter tjekker vi ind på hotellet og spiser middag sammen.
Dag 2
Jerusalems gamle bydel
Klippemoskéen i Jerusalem

I dag er det tid til at kigge nærmere på Østjerusalem og alle dens religiøse seværdigheder. For foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys. Oliventræerne i haven er gamle nok til at have bevidnet dette kys – en alder der i øvrigt er ganske usædvanlig for oliventræer. Hvis haven er åben, går vi en lille tur herinde.

Ved Getsemane Have besøger vi en ortodoks kirke, som er bygget over et gravkammer, som helt tilbage fra 100-tallet er blevet betragtet som Jomfru Marias grav. Det var dog først i 455, at byzantinerne isolerede graven og byggede en kirke omkring den, som så er blevet ombygget af flere omgange. Efter at Saladin besejrede korsridderne i 1187, destruerede han det meste af den øverste del af kirken og brugte stenene til at reparere bymuren med. Men selve gravkammeret, som ligger 47 trappetrin under kirken og som stadig består af oprindeligt byzantinsk murerarbejde, er forblevet intakt. Gravkammeret, som vi kommer ned i, er dunkelt, og væggene og loftet er farvet af århundreders røg fra stearinlys og olielamper. Rummet er rigt dekoreret med ortodokse ikoner og lysekroner, lanterner og guirlander, der hænger ned fra loftet. Jomfru Marias gravsted er også æret af muslimer, fordi Muhammed, under sin rejse fra Mecca til Jerusalem, så et lys over Marias grav.

I 1161 blev Jerusalems dronning Melisande begravet i kirken, og familien til hendes søn, kong Baldwin ll af Jerusalem, ligger også begravet her.

Nu er det tid til at gå på opdagelse i den gamle by, som vi har set oppe fra Oliebjerget. Vi kommer ind i det jødiske kvarter via Møg-porten, der efter sigende har sit navn, fordi det var herigennem, Jerusalems affald blev transporteret ud i byens unge dage. Porten ligger kun en kort gåtur fra Grædemuren, der er jødedommens helligste sted. Grædemuren kaldes også Vestmuren, fordi den var støttemur for den vestlige side af Herodes Tempel. Der er en evig strøm af jødiske pilgrimme ved denne sidste rest af tempelkomplekset, hvor de begræder det store tab og stikker små sedler med bønner ind i sprækkerne på den 15 meter høje mur.

Fra Grædemuren går vi op på Tempelbjerget (et besøg der kan blive aflyst!), som er Jerusalems vigtigste attraktion. Ifølge overleveringen var det på Tempelbjerget, Abraham nær havde ofret sin søn Isak, David anbragte pagtens ark med de ti bud og Muhammed satte til himmels på sin ædle ganger, hvis aftryk stadig kan ses på klippens overflade.

Tempelbjerget har efterhånden været hjemsted for en del hellige bygninger. Da romerne havde revet Herodes Tempel ned og kun efterladt det, vi i dag kender som grædemuren, byggede de et romersk tempel på stedet. Under det islamiske herredømme blev romernes tempel revet ned, og under ledelse af kaliffen Abd al-Malik blev klippemoskéen bygget i år 691. Da Jerusalem kom på korsriddernes hænder i 1099 blev klippemoskéen omdannet til en kirke og overdraget til augustinerordenen. Bygningen, som korsridderne kaldte for Templum Domini, bevarede dog sin nuværende form. Efter sultan Saladins erobring af Jerusalem i 1187 blev kirkens kors igen skiftet ud med en halvmåne, og siden har den guldkuplede Klippemoské været islams vigtigste helligdom efter moskeerne i Mekka og Medina. Den ottekantede helligdom er den ældste muslimske bygning i verden og indeholder således også verdens ældste mihrab - en niche, som indikerer i hvilken retning Mecca er. Den karakteristiske kuppel, som kan ses fra hele Jerusalem, fik i 1993 et nyt lag guld. Guldet, der skulle til for at dække kuplen vejede 80 kg og kostede 8,2 millioner dollar.

Ved siden af Klippemoskeen ligger al Aqsa-moskeen med den sølvfarvede kuppel. Moskeen blev bygget af umayyaderne og stod færdig i starten af 700-tallet, men desværre er der ikke noget tilbage af den oprindelige bygning. Den blev totalødelagt af et jordskælv i 746 og er blevet ombygget af flere omgange, senest i 1033. Da korsridderne erobrede Jerusalem i 1099, ødelagde de ikke moskeen, men brugte den som palads og som stald for heste. Fra 1119 fungerede al Aqsa-moskeen som tempelriddernes hovedkvarter i det hellige land, og i denne periode gennemgik bygningen nogle strukturelle ændringer. Blandt andet blev der tilført to sidebygninger, hvoraf den vestlige i dag fungerer som moské for kvinder og den østlige som Det Islamiske Museum.

Når vi igen er kommet ned fra Tempelbjerget, går vi igennem det muslimske kvarter og beundrer den mamelukkiske arkitektur, som stammer helt tilbage fra 1300-tallet. Vi skal også se den imponerende Damaskusport, som udgør hovedindgangen til Jerusalems gamle bydel. Porten blev bygget af den romerske kejser Hadrian i det andet århundrede, men portens nuværende form kan tilskrives den ottomanske kejser, Suleiman den Prægtige, som sad på magten 1520-1566.

Efter at have set Damaskusporten skal vi gå en tur ad en vej, som de fleste af os har hørt om i skolens undervisning i kristendomskundskab. Vi skal nemlig vandre ad Via Dolorosa, hvor Jesus ifølge traditionen slæbte sit kors for 2.000 år siden. Vejen begynder i Det Muslimske Kvarter, går forbi ’De ti stationer på Korsets Vej’ og ender i Det Kristne Kvarter ved Gravkirken. Kirken er bygget på Golgata - det sted, hvor Jesus ifølge overleveringen blev korsfæstet og begravet - og kirken har derfor været et vigtigt pilgrimsmål for kristne siden den 4. århundrede. Kirken er i dag opdelt mellem mange forskellige kristne grene, heriblandt den græsk-ortodokse, den romersk-katolske og den armensk-apostolske. Ligesom så mange andre religiøse bygninger i Jerusalem har Gravkirken været bygget, revet ned og genopbygget utallige gange. Den kirke, vi ser i dag, blev bygget af korsridderne i 1149, og den blev indviet af dronning Melisende. Siden da er flere tilbygninger og ændringer kommet til. Kirken regnes for at være den mest hellige inden for kristendommen.

Fra Gravkirken bevæger vi os sydpå gennem de sidste to kvarterer i den gamle by, det jødiske og det armenske. Her ser vi resterne af den gamle romerske hovedgade, cardoen, som er ved at blive udgravet. Vi går ud af Sionporten til Zions Bjerg, der ligger lige uden for den gamle bymur. Bjerget var i mange år symbolet på jødernes håb om en hjemstat, og det har lagt navn til den nationale frihedsbevægelse. Her ser vi stedet, hvor Jesus og hans disciple ifølge traditionen indtog den sidste nadver, Coenaculum. Det store rum med det hvælvede loft, vi ser i dag, er 1100-tallets korsridderes værk, men udgravninger under bygningen tyder på, at dette faktisk godt kunne være stedet, hvor et af verdens mest berømte måltider blev indtaget. Lige ved siden af står Dormition-klosteret, bygget på stedet hvor jomfru Maria begyndte sin ”evige søvn” – deraf navnet. Vi besøger desuden Kong Davids symbolske grav, som ligeledes ligger på Zions bjerg. Vi går tilbage ind i den gamle bydel og fortsætter op til Jaffa-porten igennem det armenske kvarter, som er det mindste af de fire kvarterer.

Dag 3
Jerusalems nye bydel med holocaust-mindesmærket Yad Vashem, Johannes Døberens fødeby Ein Kerem, Knesset, fødselskirken og Mælkegrotten i Betlehem
Fødselskirken i Bethlehem

I går så vi Jerusalems samling af helligdomme for verdens tre store monoteistiske religioner. I dag skal vi ud at se, hvad Jerusalem også er, nemlig en moderne storby pulserende af liv. Altså bortset fra perioden fra solnedgang fredag aften til solnedgang lørdag aften - det nye Jerusalem er nemlig også en jødisk by, hvor sabbatten omhyggeligt overholdes.

I det vestlige Jerusalem, skal vi opleve en seværdighed, der ikke kan undgå at gøre et stærkt indtryk. Vi skal nemlig til Yad Vashem, det officielle mindesmærke for ofrene for holocaust. Besøget er oplysende, men det er svært at bevare det gode humør, mens man går rundt i det enorme kompleks. Blandt andet kan vi i en af Yad Vashems haller se navnene på alle de seks millioner jødiske ofre indgraveret i gulv og vægge.

Næste punkt på dagens program bliver forhåbentlig mere opløftende. Vi skal til Ein Kerem – på bibelsk tid en lille landsby, der nu mere har karakter af en Jerusalem’sk bydel. Det var her, Johannes Døberen blev født. Det præcise sted markeres af en gammel mosaik i Johanneskirkens gulv. Denne katolske kirke er blot en ud af utallige kirker og klostre, som er skudt op i denne by, der fostrede manden, som evangelierne fremstiller som en slags forløber for Jesus. Vi ser Johanneskirken og går en tur rundt i det pittoreske område, der slænger sig op ad bakkerne, og som modtager en million pilgrimsrejsende hvert år.

Vi fortsætter til Vestjerusalem, der har et moderne, europæisk præg. Her skal vi se Knessets ydre. Uden for det israelske parlament ser vi statuen af den syvarmede lysestage (en såkaldt menorah), som er udsmykket med scener fra den jødiske historie. Navnet Knesset er hebræisk for ’forsamling’, og efter sigende henviser navnet til begivenheden Knesset Ha-Gdola (’Den store forsamling’), hvor 120 jøder mødtes i Jerusalem og samlede teksterne til Det Gamle Testamente. Ligesom denne bibelske begivenhed består det moderne israelske parlament af 120 medlemmer. Det er aldrig lykkedes et enkelt parti at få absolut flertal i Knesset, og Israels regering har derfor siden statens oprettelse i 1948 bestået af koalitioner. Om eftermiddagen kører vi den korte tur sydpå til Betlehem, der ligger på Vestbredden, hvor Jesus blev født, og David salvet af Samuel. Da Israel blev grundlagt var de fleste beboere i Betlehem kristne, i dag er størstedelen af byens indbyggere dog muslimer. Vores besøg i byen begynder på Hyrdernes Mark, hvor englen forkyndte Jesu fødsel for fårehyrderne. Derefter tager vi til stedet, hvor det hele begyndte, nemlig Fødselskirken, som siges at være bygget over den grotte, hvor Jesus blev født. Den oprindelige kirke blev bygget i 339 af Konstantin den Store, men blev ødelagt af en brand i 500-tallet. I 565 genbyggede det byzantinske styre dog kirken i samme stil som den gamle, og det er den kirke, der står her i dag. Indtil 1131 blev kirken brugt til at krone korsridderkongerne, hvorefter kroningerne blev flyttet til Gravkirken i Jerusalem. Her i verdens ældste kirke, der stadig er i brug, skal vi gennem ydmyghedens dør, som kun er en meter høj. En trappe i kirken fører ned til Fødselsgrotten, hvor en sølvstjerne i gulvet markerer det præcise sted for Jesu fødsel. Hernede findes tilmed en krybbe, som menes at være den, vi alle har hørt om i Juleevangeliet. Da vi skal ned i grotten, bliver vi nødt til at væbne os med tålmodighed, da der kan være ventetid.

Nogle få hundrede meter fra Fødselskirken ligger den såkaldte Mælkegrotte, som ligger under et franciskansk kapel. Ifølge legenden var det i denne grotte, at den hellige familie gemte sig efter Jesu fødsel, og det var også her, at Josef fik besøg af en engel, som advarede ham om Herodes' planer - at alle drengebørn under to år skulle slås ihjel. Det siges, at væggene inde i mælkegrotten er hvide, fordi jomfru Maria spildte en dråbe mælk, da hun ammede jesusbarnet, hvilket farvede grottens vægge hvide. Det hvide pulver fra væggene siges at have en helbredende effekt for ufrugtbare kvinder.Fra Betlehem kører vi tilbage til Jerusalem.

Dag 4
Grotterne i Qumran, klippefæstningen Masada, Det Døde Hav
Qumran, hvor Dødehavsrullene blev fundet

Fra Jerusalems beliggenhed 800 meter over havet går det i dag nedad mod det dybeste sted på kloden. Vi skal til Det Døde Hav 400 meter under havets overflade. Turen herned går gennem golde, storslåede ørkenområder, og vi mærker tydeligt, at det går nedad – også på temperaturen.

Vores første stop bliver i Qumran, på vestbredden, få kilometer fra bredden af den enorme saltsø. I 11 grotter her i området fandt en beduindreng på jagt efter en bortløbet ged i 1947 den første af mange skriftruller – Dødehavsrullerne. Frem til 1956 dukkede i alt 800 pergament- og papyrusruller op indeholdende bibelske tekster, fortolkninger af Det Gamle Testamente og det lokale samfunds love fra århundrederne før og lige efter vor tidsregning. I 1990 begyndte tydningen af skriftrullerne, og i dag befinder de sig på Israel Museum i Jerusalem.

Vi bevæger os nu højt op over ørkenen, når vi kører sydpå langs Det Døde Havs bred. Snart dukker fæstningen Masada op på toppen af en klippe 441 meter over os. Her fandt i 74 e.Kr. en begivenhed sted, der har givet stedet en evig plads i den moderne israelers sind. På toppen af det bådformede klippeplateau med frit udsyn til alle sider opførte kong Herodes den Store et mægtigt palads og forsvarsværk. Han var bange for, at hans undersåtter skulle gøre oprør, og det øde plateau højt oppe over den flade ørken virkede som det perfekte, uindtagelige tilflugtssted. Og selv under Roms belejring af Jerusalem forblev Masada på jødiske hænder i flere år. Men da de knap 1.000 jødiske oprørere (zeloterne), der havde forskanset sig i Herodes’ gamle palads, fik besøg af en 15.000 mand stor romersk hær, der trængte ind i fæstningen ved hjælp af en kæmpemæssig rampe, måtte de se deres nederlag i øjnene. I stedet for at overgive sig og ende som romerske slaver begik zeloterne kollektivt selvmord, og da de sejrsikre romere indtog fæstningen, lå ligene af forsvarerne i sirlige rækker. Denne drabelige historie har gjort Masada til det moderne Israels symbol på national forsvarsvilje, og flyvevåbenets rekrutter sværger stadig deres troskabsed her.

Vi tager kabelbanen op til ruinerne af fæstningen, hvorfra der er en storslået udsigt til den varmeflimrende ørken, Det Døde Havs blanke overflade og Edoms bjerge i baggrunden. Det tre etager høje fæstningspalads med fine mosaikker, enorme forrådskamre og gigantiske vandcisterner, der på genial vis blev forsynet fra damme i ørkenens wadi’er, blev udgravet i 1960’erne.

Efter at have bevæget os langs Det Døde Hav hele dagen er det nu blevet tid til lidt nærkontakt med denne særprægede sø. Besynderlige spredte saltvækster, forvitrede sandstensformationer og rødgule klipper former det eventyrlige landskab omkring søen. Vi hopper ned i dette naturens wellnesscenter og mærker den særprægede fornemmelse af at svømme i det ekstremt saltholdige og helsebringende vand. Bortset fra nogle enkelte, sjældne mikroorganismer er saltsøen helt livløs – hvis vi da ser bort fra badegæsterne, der flyder rundt i vandoverfladen.

Vi kører tilbage gennem ørkenen til Jerusalem, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 5
Kibbutz, Tabgha, Genesaret Sø og Tiberius
Udsigt over Genesaret Sø

I dag tager vi op og kigger på det nordlige Israel, som er spækket med stednavne, der vækker minder fra kristendomsundervisningen: Nazaret, Genesaret Sø og Kana, hvor der engang blev holdt et bryllup med en meget berømt gæst.

Vi begynder dagen tidligt med morgenmad, for derefter at køre til Shaar HaGolan-kibbutzen, der ligger lidt syd for Genesaret Sø i Jordan dalen, med Golan Højderne i øst og den jordanske grænse kun 1 km væk. Det er en ældre kibbutz oprettet i 1937 af østeuropæiske udvandere. I dag bor her omkring 550 personer, og kibbutzen er en af de traditionelle producenter af landbrugsprodukter. Vi møder et kibbutzmedlem, som giver os en rundvisning og fortæller om kibbutzprincippet, ideologien bag kibbutzerne, og om hvordan ideerne omsættes til praksis.

Vi fortsætter til Genesaret Sø, hvor Jesus gik på vandet, besøger Tabgha, hvor han fik fem brød og to fisk til at strække til 5000 sultne troende, og ender i Kapernaum. Her boede Jesus en overgang, og her skal han have udrettet flere mirakler end noget andet sted. Vi ser ruinerne af en synagoge fra det 2. århundrede, som angiveligt er bygget i samme stil som den oprindelige, hvor Jesus prædikede. Byen huser også resterne af Sankt Peters hus og ruinerne af en gammel kirke bygget på stedet, hvor Jesus boede. Vi slutter af på den bakketop med udsigt over Genesaret Sø, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken. På stedet ligger i dag Saligprisningernes Kirke.

Vi spiser middag og overnatter i Tiberias, Genesaret Søs ”hovedstad”, der er en yndet feriedestination for både eventyrlystne vandsportsdyrkere og ortodokse jøder på pilgrimsrejse mellem områdets mange grave efter jødiske vismænd.

Dag 6
Nazaret, Akko, Haifa, Cæsarea og Tel Aviv
I korsridderbyen Akko

Vejen til Nazaret til Genesaret Sø fører os gennem landsbyen Kana, hvor et bryllup hos en fattig familie pludselig blev lidt festligere, da Jesus forvandlede vandkandernes indhold til vin. Området omkring Nazaret og Genesaret Sø er spækket med steder, hvor Jesus skal have udført mirakler, og vi tager nu på en slags mirakel-rundtur og ser de mest berømte af stederne.  Nu kommer vi til Nazaret, byen hvor Jesus voksede op. Dengang var byen en overset landsby. I dag er den en hektisk by med 60.000 indbyggere – og pudsigt nok har denne kristendommens vugge flere arabiske indbyggere end nogen anden by i Israel. Vi ser den imponerende Bebudelseskirke, Mellemøstens største kirke. Kirken blev bygget i 1968 på det sted, hvor ærkeenglen Gabriel fortalte jomfru Maria om hendes forestående fødsel. Kirken er udsmykket med mosaikker af Maria skænket af mange forskellige lande. Her kan vi blandt andet se Maria i japansk kimono og med umiskendeligt asiatiske træk. Vi kigger også forbi Marias Kilde, som den græsk-ortodokse kirke mener er stedet for bebudelsen, og som tilskrives helbredende kræfter.

Vi kører herefter ud til Middelhavskysten, hvor korsridderbyen Akko ligger som et charmerende stykke levende historie. De fleste af korsriddernes bygninger er dog blevet fornyet under byens osmanniske herredømme. Vi kan derfor se mange af korsriddernes frembringelser genbrugt som byggemateriale i tyrkernes 1700-tals-bygninger. Det gælder blandt andet Pasha Ahmad al-Jazzars (’Slagteren’) bymur og selv den elegante, grønkuplede al-Jazzar Moske. Citadellet er ingen undtagelse. Bygningen er en gammel johanitter-borg opført i 1100-tallet og det sidste sted i det hellige land, korsridderne forlod, før de sejlede til Cypern. Et stykke af korsriddernes by har dog fået lov at blive stående under jorden. Hernede forbinder et system af tunneller havnen med et tidligere korsridderpalads.

Næste stop bliver i Haifa, Israels tredjestørste by, der gennem årene er krøbet længere og længere op ad Karmelbjerget fra sin oprindelige position ved Middelhavets kyst. Ud over at være en moderne industriby er Haifa også centrum for bahai-troen. Dette er en af verdens yngste religioner, som opstod i Iran i 1800-tallet, da en vis Mirza Ali Mohammed erklærede sig for al-Bab (’Porten') – en af de budbringere, som Gud havde sendt som efterfølger for Moses, Buddha, Jesus og Muhammed. De prædikede ifølge bahai-troen alle samme lære. I dag har bahai-troen angiveligt fem millioner tilhængere, der dog ikke har haft en helt så fremtræden lederskikkelse, siden al-Bab blev henrettet for vantro i 1850. Han ligger begravet i en gyldenkuplet helligdom midt i den overdådige Bahai-have i Haifa. Her kan vi spadsere rundt på stisystemet mellem de sirlige bede og klukkende springvand, der udgør den terrassedelte have.

Vi slutter dagen i byen Cæsarea, som både har været romersk koloni og korsridderby. Herodes den Store, hvis byggeglæde vi også nød godt af i går, grundlagde byen i 22 f.Kr. og navngav den til ære for kejser Augustus. Fra denne tid stammer byens romerske amfiteater, som er blevet smukt restaureret og i dag bruges til koncerter og operaforestillinger om sommeren. Vi ser også byens korsridderborg, hvor romerske søjler er genbrugt som fundament og stikker frem mellem murbrokkerne ud mod Middelhavet.

Efter en kort køretur sydpå ender vi i Tel Aviv, hvor vi skal tilbringe natten.

Dag 7
Tel Aviv på egen hånd
Udsigt over Tel Aviv
Tel Aviv er Israels næststørste by efter Jerusalem og en hel verden væk fra dennes historiske, religiøse stemning. I Tel Aviv nyder man livet. Går på bar, restaurant, natklub. Solbader på en af de dejlige strande ud til Middelhavet. Bruger nogle shekel i byens små designerbutikker, glitrende shoppingcentre eller hyggelige markeder. Er du til klassisk storbyliv krydret med skønne Middelhavsstrande, får du ikke problemer med at få tiden til at gå på denne ’fridag’ i Tel Aviv. Du kan eksempelvis gå en tur i 'Den Hvide By' og se de mange eksempler  på hvide, funktionalistiske bygninger (over 5.000), som er inspireret af Bauhaus og Le Corbusier. Området kom med på UNESCOs verdensarvsliste i 2003. Langt de fleste bygninger finder man i området ved Rothschild Boulevard. Hvis du har lyst, kan du også tage med, når rejselederen går den hyggelige tur langs havet til Jaffa.
Dag 8
Tel Aviv – København
Det er blevet tid til at sige farvel til Israel, og efter morgenmad kører vi til Ben Gurion Lufthavn og flyver hjem til Danmark igen, eller nyder tiden på egen hånd frem til afrejsen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tel Aviv t/r 
 • Udflugter og transport jf. program
 • 4 nætter på mellemklassehotel i Jerusalem i delt dobbeltværelse
 • 1 nat på mellemklassehotel i Tiberias i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på mellemklassehotel i Tel Aviv i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dag 2-8
 • Middag dag 1-5
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge –  beregn ca. 50 USD pr. pers. 
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Program

Dagsprogrammet er vejledende og kan ændres grundet de forskellige lokale helligdage. Vi ser som regel alle de beskrevne punkter, dog kan et besøg ved Tempelbjerget blive aflyst, hvis situationen kræver det.

Drikkepenge

Drikkepenge er en del af de lokales indkomst og anses derfor som obligatorisk, ligesom i USA. Derfor forventer hotelpersonale, taxachauffører og restaurationspersopnale drikkepenge – og helt normalt er 15 – 20% oven i regningens beløb.

Påklædning

Bemærk at det ved nogle af de religiøse seværdigheder, vi skal se, er nødvendigt at have tækkeligt tøj på. Du behøver ikke være helt tildækket, men bare skuldre og lår er ikke en god ide.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Da der kan forekomme skarpe saltflager ved Det Døde Hav, kan det være en god idé at medbringe badesandaler.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Israel

Her kan du få mere at vide om Israel: www.albatros-travel.dk/destinationer/mellemoesten/israel
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen - Vigtigt at vide!

Pas

Du kan få problemer ved indrejse i Israel, hvis du har stempler fra Syrien, Libanon, Iran eller Irak i dit pas. Dette kan betyde, at du bliver afhørt, inden du får dit indrejsevisum. Desuden skal du være opmærksom på, at der ved både ind- og udrejse er en streng sikkerhedskontrol. Derfor vil du ved ankomsten evt. blive stillet en række spørgsmål, inden du kan få dit visum – også uden de ”forbudte” stempler i passet. Dette gælder også for danske statsborgere med arabisk baggrund. For indrejsende med palæstinensisk baggrund gælder særlige regler, som bør tjekkes med relevante myndigheder. Ved afrejsen bliver alle rejsende interviewet af sikkerhedspersonalet i lufthavnen, og nogle rejsende skal igennem et ekstra sikkerhedstjek.

Efter rejsen til Israel skal du være opmærksom på, at en række lande ikke tillader stempler fra Israel i passet. Det gælder bl.a. Syrien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og en lang række andre lande.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Spændende kulturrejse i det nye og gamle Israel Det var en spændende rejse, hvor vi fik opfyldt alle vores ønsker.
Date published: 2020-03-29
Rated 4 out of 5 by from Israel Fin rejse med god rejseleder
Date published: 2020-03-15
Rated 4 out of 5 by from En både historisk og kulturel rejse til Israel fyldt med oplevelser Rejsen bragte os vidt omkring i både Israel og på Vestbredden. Vi så de "must see" steder samt oplevede byernes mangfoldigheder og forskelligartede kultur på både godt og ondt - vores guider (både Albatros og den lokale) var meget kompetente og vi lærte en masse samt fik bibelhistorien i såvel det gamle som det nye testamente ind under huden på en ny og lærerig måde, som man sikkert aldrig glemmer.
Date published: 2020-03-15
Rated 3 out of 5 by from God rejse med hektisk program Rejsen til Israel var god med mange highlights. Dog var programmet for spækket. Hotellerne var ok. På det første hotel oplevede vi en meget uforskammet tjener, som nærmest agerede som om vi var på lejrskole. Maden var ok. Det sidste hotel i Tel Aviv, Ruth Daniel, var også ok, men både aften- og morgenmaden var elendig. Personalet i restauranten forstod ikke engelsk, så det var svært at bestille drikkevarer. Om morgenen stod vi i kø for at få kaffe i omkring 10 min, da der kun var en kaffemaskine til alle gæster. Man kunne eksempelvis have sat nogle kander i forevejen. Vi fik serveret kedeligt toastbrød af billigste kvalitet og manglede helt almindelig ost. Vores lokalguide, Eviera? var virkelig velkvalificeret, meget vidende og humoristisk. Han skal have stor ros.
Date published: 2020-03-13
Rated 5 out of 5 by from I Jesus fodspor og det moderne Israel. Gode rejselederer.
Date published: 2020-03-13
Rated 4 out of 5 by from Megtet oplevelsesrig rejse En fantastisk oplevelse hvor vi nåede rigtig mange ting og fik en meget fin historisk redegørelse på en meget professionel måde. Tak til både de lokale, men sandelig også til Jeres guide Christina, som kæmpede bravt med de udfordringer vi stødte på.
Date published: 2020-03-12
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk god fejse Rejsen havde stor indhold med gammelt kultur. Samt to rigtig gode guider.
Date published: 2020-03-12
Rated 4 out of 5 by from Spændende tur med gode oplevelser Rejsen forløb stort set efter planen, og især den lokale guide var fremragende.
Date published: 2020-03-12
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_173
 • loc_da_DK, sid_ILRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser