Kinas højdepunkter

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Beijings storslåede monumenter, Xians historiske arv og modernitetens Shanghai

Kom med på en rundrejse til Kinas allerstørste attraktioner! I Beijing ser I bl.a. Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og en silkefabrik, og i Xian oplever I 2.000 års kinesisk historie, herunder de tusinder af terrakottastatuer, der fulgte Kinas første kejser i graven. Det moderne Kina oplever I i pulserende Shanghai, hvor der også er fantastiske indkøbsmuligheder. I kommer tæt på kinesisk kultur, når I blandt andet ser tai-chi, spiser på lokale restauranter og kører med nattog til Xian.

På Albatros’ Individuelle rejser har I mere tid til egne eventyr. Udflugterne i løbet af rejsen gennemføres med en engelsktalende lokalguide og er typisk nogle, I selv vælger at tilkøbe, hvis I har lyst. Det giver jer frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. Dagsprogrammet for rejsen er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af udflugtspakkerne, men kan også blot fungere som inspiration til egne oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Beijing og Himlens Tempel (udflugtspakke)
Dag 3 Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, besøg til silkefabrik og Pekingopera (udflugtspakke)
Dag 4 Beijing. Den Kinesiske Mur, besøg til Cloisonné og tefabrik, Trommetårnet, Beijings hutonger (udflugtspakke). Nattog til Xian
Dag 5 Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og den gamle bydel
Dag 6 Xian. Tai-chi, terrakottahæren, terrakottafabrik og Tangteater
Dag 7 Fly Xian – Shanghai. Jin Mao-bygningen og havnerundfart (udflugtspakke)
Dag 8 Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai Museum, Nanjing Lu, perlefabrik og akrobatik-show (udflugtspakke)
Dag 9 Shanghai. Tid på egen hånd og afskedsmiddag (udflugtspakke)
Dag 10 Shanghai – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

I flyver fra København mod Kinas hovedstad, Beijing.

Måltider: Forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Beijing og Himlens Tempel (udflugtspakke)
Himlens Tempel i Beijing

Beijing betyder ”den nordlige hovedstad”, og i mere end 500 år har byen været det politiske magtcentrum i det enorme kinesiske rige. Med 24 kilometer bymure og voldgrave havde den kvadratisk anlagte by allerede i 1400-tallet enorme dimensioner. Inden for bymurene lå Den Kejserlige By, og inde i den lå kernen, magtcentret Den Forbudte By. Med undtagelse af bymuren er det der alt sammen endnu. Ved ankomsten til Beijing bliver I mødt i ankomsthallen af vores engelsktalende guide, som bringer jer og bagagen til hotellet, Qianmen Jianguo Hotel. Det er ikke sikkert at værelserne er klar til jer, når I ankommer til hotellet, i så fald kan bagagen opbevares på hotellet, mens I går på opdagelse. Dernæst tager I straks hul på jeres spændende udflugtsprogram ved at besøge Himlens Tempel, som er det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing. På en terrasse af hvid marmor hæver det cirkelrunde tempel sit blå-glaserede tegltag mod Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas traditionelle arkitektur. I templet findes mange af de forfædretavler, røgelseskar og musikinstrumenter, som blev brugt, når kejseren kom for at bede om en god høst. Efter et spændende besøg er det om aftenen tid til den første kinesiske middag på en lokal restaurant.

Måltider: Forplejning om bord på flyet. Ved tilkøb af udflugtspakke: frokost eller sandwich (afhængig af ankomsttidspunkt til Beijing), samt middag.

Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, besøg til silkefabrik og Pekingopera (udflugtspakke)
Den forbudte by i Beijing

Dagen står i kejsernes tegn, og I begynder midt i Beijing på Den Himmelske Freds Plads, hvor I oplever hvordan kejsermagtens gamle symboler genbruges af den moderne kommunisme. De mange bygninger på og omkring pladsen, gamle såvel som nye, udstråler deres eget utvetydige budskab om uindskrænket magt. I skal også ind og hilse på Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong, der ligger balsameret og til skue i sin glaskiste i et stort mausoleum midt på pladsen. I er dog ikke de eneste besøgende; fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af ”den store befrier”. Besøget er derfor også afhængig af menneskemængderne. Ved Den Himmelske Freds Plads finder I også Folkets Store Hal, kinesernes parlament. Det tog kun kineserne 10 måneder at opføre den enorme bygning, der samlet dækker et areal større end alle bygningerne i Den Forbudte By. Den kæmpemæssige parlamentssal kan rumme 10.000 mennesker – på én gang.

Fra Den Himmelske Freds Plads fortsætter I mod nord til det enorme kejserpalads, Den Forbudte By. Hvor paladsets dybrøde mure en gang var byens højeste, ligger de nu nærmest i skyggen af det voksende antal hoteller og finanscentre. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af kejserens livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by. Selvom Den Forbudte By i dag kun overvåges af billetkontrollører, er det stadig ikke helt let at komme indenfor, da der er mange besøgende fra hele Kina, og trængslen er stor. Lige nord for Den Forbudte By ligger den menneskeskabte bakketop Kulhøjen. Øverst oppe mødes I af en imponerende udsigt over hele Den Forbudte By. I løbet af dagen besøger I også en silkefabrik. Om aftenen får I mulighed for at se og, ikke mindst, høre Pekingopera. Den må endelig ikke forveksles med almindelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding af sang, dans, mimik, tale og akrobatik. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelse za-ju – blandet teater – ganske dækkende. I dag kalder man det på kinesisk slet og ret for jing-ju – hovedstadens teater. Med kejsernes velvilje udviklede Pekingoperaen sig ved hoffet i det 18. og 19. århundrede. Til gengæld blev operaen og dens skuespillere udsat for forfølgelse under kulturrevolutionen. Først nu er den atter ved at blive populær. Dog lever de nye stjerner stadig ydmygt i små lejligheder. For selvom der ligger hård træning bag en karriere som traditionel kinesisk skuespiller, er det ikke noget, man bliver rig af.

Måltider: Morgenmad. Ved tilkøb af udflugtspakke: frokost og middag. 

Dag 4
Beijing. Den Kinesiske Mur, besøg til Cloisonné og tefabrik, Trommetårnet, Beijings hutonger (udflugtspakke). Nattog til Xian
Den kinesiske mur er over 21.000 kilometer lang

I forlader Beijing tidligt om morgenen og begiver jer mod nord. Det er uden tvivl en ganske særlig drøm, der går i opfyldelse, når I skal se Den Kinesiske Mur. Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, forbandt og videreudbyggede for over 2.000 år siden Den Kinesiske Mur ud af allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis ændret udseende gennem tiderne. Oprindeligt var den blot en jordvold, men den blev efterhånden bygget om til en rigtig befæstet mur med skydeskår og vagttårne. Muren skulle tjene som værn mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, men den kom dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brugbar. Et system af røgsignaler gjorde det muligt hurtigt at sende beskeder og advarsler fra vagttårn til vagttårn. Hvor de vigtige karavaneveje krydsede Muren, fungerede den endvidere som kontrolpost. Det siges, at Muren er det eneste bygningsværk, man kan se fra månen. Myterne er mange, og hvad enten man vælger at tro på dem eller ej, er muren en uforglemmelig oplevelse. Der bliver god tid til at klatre op i nogle af vagttårnene og opleve historiens vingesus, inden I atter vender tilbage til Beijing.

Undervejs kigger I også forbi en Cloisonné og en tefabrik. Herefter går turen til Trommetårnet, hvorfra I har en god udsigt over hutongernes tage. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp førhen byens borgere med at holde styr på tiden. Her findes ligeledes verdens største tromme, der har en diameter på 285 centimeter, vejer 625 kilo, og blev lavet til en trommekonkurrence i 1996. I begiver jer ned ad de små, snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer bygget dengang man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure. Både her og i parkerne kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag. Først på aftenen kører I til Beijing Banegård, hvor de næste store oplevelse venter. I skal nemlig med nattog mod jeres næste destination; den gamle kejserby Xian. Rejsen foregår i førsteklasses sovevogn – på dansk ”blød seng”. Vi garanterer en anderledes og spændende oplevelse.

Måltider: Morgenmad. Ved tilkøb af udflugtspakke: frokost og middag. 

Dag 5
Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og den gamle bydel
Xians gamle bymur

Meget tidligt om morgenen begynder de skrattende højttalere i toget at udgyde nyheder, anekdoter og musik i en uendelighed. Det fortsætter, indtil I når Xian i den centrale Shaanxi-provins. Her har den kinesiske kultur sin oprindelse. Under Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi  (221 f. Kr.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske rige. Og under det blomstrende Tang-dynasti (618-907) blev byen igen hovedstad og dertil en af verdens største. Med mere end 2.000 års historie er byen således fyldt med spændende mindesmærker. Ved ankomsten til Xian bliver I mødt i ankomsthallen af vores engelsktalende guide, som bringer jer og bagagen til hotellet, Ramada Bell Tower. Det er ikke sikkert at værelserne er klar til jer, når I ankommer til hotellet, i så fald kan bagagen opbevares på hotellet, mens I går på opdagelse. Her spiser I morgenmad og dernæst kører I til Den Store Vildgås-pagode, der blev opført i år 652 og oprindeligt husede en stor samling buddhistiske skrifter. Ad stejle trapper kravler I op til pagodens top, hvorfra der er en fin udsigt til byens sydlige forstæder. I det fjerne kan I måske også skimte Xians gamle bymur, der er Kinas ældste og bedst bevarede. Noget, I ved selvsyn oplever bagefter, når I besøger den sydlige byport og går en tur på bymuren og senere, når I går på opdagelse i den gamle, muslimske del af byen. Om aftenen fortsætter I ud i det vilde kinesiske restaurationsliv. I både Xian og resten af Kina spiser man ikke for at leve. Næh, man lever for at spise, og nu er tiden kommet til, at I prøver nogle af de gode egnsretter.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 6
Xian. Tai-chi, terrakottahæren, terrakottafabrik og Tangteater
Terracottakriger i Xian

I begynder med en meget tidlig udflugt til den nærmeste park. Temaet er morgengymnastik, og der bliver rig mulighed for både at iagttage og deltage i den fascinerende ”skyggeboksning”, tai-chi. Derpå skal I besøge den berømte terrakottahær. En bonde gjorde i 1974 tilfældigt det sensationelle fund, da han var ved at grave en dyb brønd under sommertørken. Pludselig begyndte mandshøje lersoldater at dukke op af jorden. Siden har arkæologerne fundet tusinder af figurer – og de graver stadig! De mange figurer udgør en hel hær af fodfolk, bueskytter, officerer og generaler. En hær, der blev skabt og gravet ned for at ledsage og beskytte Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, i dødsriget. I besøger en terrakottafabrik, og om aftenen, efter en dejlig hot pot middag, skal I deltage i en kulturel aftenforestilling i det lokale teater. Her fører dygtige musikere og yndefulde dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, hvor dansene blev fremført ved hoffet.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 7
Fly Xian – Shanghai. Jin Mao-bygningen og havnerundfart (udflugtspakke)
Shanghais skyline

Tidligt om morgenen begiver I jer mod lufthavnen i Xian, hvor jeres fly til Shanghai venter. Shanghai er med sine næsten 20 millioner indbyggere en af Kinas største og tættest befolkede byer. Indtil 1949 var byen regeret af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog kinesiske kommunister magten, og de mange udlændinge blev smidt ud ligesom byens rige kinesere. I dagens Shanghai findes Kinas største varehuse og mest moderne industrier. Dette nye finans- og handelscenter er på under 20 år vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. Ved ankomsten til Shanghai bliver I mødt i ankomsthallen af vores engelsktalende guide, som bringer jer og bagagen til hotellet, Kingtown Hongkou Hotel. Det er ikke sikkert at værelserne er klar til jer, når I ankommer til hotellet, i så fald kan bagagen opbevares på hotellet, mens I går på opdagelse. Dernæst går første udflugt til bydelen Pudong, der for få år siden blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere vidner om. I skal op på 88. etage i Jin Mao-bygningen, en af verdens højeste bygninger. Den storslåede udsigt fra bygningen viser, at ordet metropol er absolut dækkende for Shanghai. I afslutter jeres første dag i Shanghai med en havnerundfart i en af verdens største havne. Byen ligger strategisk godt ved udmundingen af Yangtze-floden og er udgangspunkt for containertrafik til alle dele af verden.

Måltider: Morgenmad. Ved tilkøb af udflugtspakke: frokost og middag. 

Dag 8
Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai Museum, Nanjing Lu, perlefabrik og akrobatik-show (udflugtspakke)
Den gamle by i Shanghai

Efter morgenmad på hotellet besøger I Yuyuan-basaren. Her er mulighed for at købe et hav af kinesiske produkter fra kunst og souvenirs til eksotisk tilberedte retter. Bag ved basaren ligger det gamle kinesiske kvarter med snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie. Efter frokost skal I besøge Shanghai Museum, der rummer én af Kinas mest imponerende samlinger af historiske og kulturelle perler. Museet ligger centralt placeret ved Shanghais største indkøbsgade, Nanjing Lu, som I også besøger. Her burde der være rig mulighed for at købe nogle af de mange spændende ting, Shanghai har at byde på. I besøger en perlefabrik og ved aftenstid skal I deltage i det absolut sidst punkt på vores flotte Shanghaiprogram: akrobatik i verdensklasse. Byens akrobatiktrup er verdensberømt for akrobaternes smidighed, og måske er nogle af truppens klassiske numre på aftenens program.

Måltider: Morgenmad. Ved tilkøb af udflugtspakke: frokost og middag. 

Dag 9
Shanghai. Tid på egen hånd og afskedsmiddag (udflugtspakke)
Tid på egen hånd

Denne dag i Kinas største by er fri til at bruge, præcis som I har lyst. Tag eventuelt til et af de mange kinesiske markeder. Her kan man forsyne sig med tøj, sko, ure, cd’er og meget andet. Husk, at det er på sin plads at prutte om prisen, så det er med at have tålmodighed. Kineserne er særdeles dygtige og driftige forretningskvinder og -mænd! Om aftenen mødes I igen til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad. Ved tilkøb af udflugtspakke: afskedsmiddag. 

Dag 10
Shanghai – København

I forlader storbyen og kører for sidste gang gennem Shanghais gader og ud mod lufthavnen, hvor flyet venter på jer.

Måltider: Forplejning om bord på flyet.

Prisinformation

Børnepriser
Barn under 12 år, inklusiv morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne: kr. 10.998,- pr. barn. 
Prisen inkluderer
 • Fly København – Beijing og Shanghai – København med mellemlanding
 • Udflugter i Xian på dag 5 og 6
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • En overnatning på nattog ml. Beijing og Xian i 4 personers kupé på soft sleeper (bedste klasse)
 • Indenrigsfly Xian – Shanghai
 • Alle øvrige transporter som nævnt i program
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 5 og 6
 • Middag dag 5 og 6
 • Skatter og afgifter

Bemærk: Udflugter samt transfers gennemføres sammen med andre rejsende.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke i Beijing og Shanghai
 • Visa til Kina (læs mere her)
 • Personlige fornødenheder samt drikkevarer til maden
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvad er en individuel rejse?

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Deltagerantal

Albatros’ individuelle rejser gennemføres altid - uafhængigt af antallet af deltagere på rejsen.

Visum

Du kan selv søge visum til Kina eller få hjælp af Visumservice.
Du kan tidligst søge visum 3 mdr. før afrejse og senest 1 mdr. inden afrejse.
Normal behandlingstid er 4 arbejdsdage, det kan gøres på 2 – 3 arbejdsdage mod yderligere betaling.
Læs Albatros’ vejledning her

 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om Kina

Her kan I få mere at vide om Kina: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse med mange gode oplevelser Rejsen var spændende, hvad kan man forlange af en rejse til den anden side af vor klode. Jeg havde besøgt Beijing for 20 år siden, og det var et godt gensyn. Kineserne har fået økonomisk medvind, hvilket fremgik tydeligt af bilparken med nye og dyre biler. Trafikken bar tydelige præg af den tiltagende bilisme. Den store mængde af cykeltrafik vi oplevede i Kina for 20 år siden var aftagende. Vi besøgte et højhus på 88.etage. Men kunne stadig møde herrer i gadebilledet klædt i pyjamas, som var på vej til det offentlige toilet. Et møde med kontrasterne som stadig præger Kina.
Date published: 2019-06-20
Rated 3 out of 5 by from En god rejse med spændende seværdigheder Spændende seværdigheder, men manglede bl.a. at se hvorledes kineserne bor/lever.
Date published: 2018-04-19
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser. Vore forventninger om at se det, man bør se i Kina, blev fuldt indfriet. Derudover blev vi præsenteret for mange flere gode oplevelser i form af teater, Kongfu show mm. Guiderne i de tre forskellige byer var vidende og givende. At hotelmorgenmaden i Shanghai var kaos, var ikke deres skyld, men grunden til at det ikke blev til fem stjerner. Det var en fordel at være i rimelig god form.
Date published: 2018-11-06
Rated 5 out of 5 by from Em fantastisk spændende alsidig informativ tur Vi rejste alene, men mødte et andet dansk par, to svenske damer og to norske par, alle meget søde og interesserede. I byern4e Beijing, Xian og Shanghai fik vi en lokal guide, som kunne fortælle os både noget om seværdighederne, men allerbedst også om kinesiske forhold.
Date published: 2018-11-02
Rated 3 out of 5 by from Mange oplevelser men ringe service Vi havde en god rejse med rare mennesker men mange kedelige opøvelser med Albatros’ “service” undervejs
Date published: 2019-06-02
 • y_2019, m_8, d_20, h_12
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_CNIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

CNIRT01ADK