Kirgisistans højdepunkter - Ferie alene i fællesskab

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Aktiv ferie ved bjergsøer, nomader og uforglemmelige landskaber

Rejs Alene

Sommeren er den smukkeste årstid i Kirgisistan. Lyset er knivskarpt, luften berusende frisk, og vegetatio-nen er domineret af blomstrende paletter. Dette er en rejse for folk med hang til eventyr, og som gerne vil rejse aktivt. For eksempel går vi på vandreture i dybe bjergdale langs fossende floder, tager et bad i Issyk-Kul-søen, møder etniske nomader, overnatter i en ægte jurte og meget mere. Rejse- og overnat-ningsformerne er ikke luksuriøse, men bekvemme, charmerende og med masser af lokalkolorit. Der er mulighed for at prøve en dagstur til hest, og drikke gæret hoppemælk i en jurte! Eventyret er stadig intakt i Kirgisistan!

Alle på turen rejser alene, og der er ikke tillæg for enkeltværelse.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse, Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Kastrup til Kirgisistans hovedstad Bisjkek
Dag 2 Ankomst til Bisjkek. Guidet byrundtur
Dag 3 Bisjkek. Udflugt til Ala-Archa Nationalpark
Dag 4 Bisjkek – Cholpon-Ata
Dag 5 Cholpon Ata – Karakol. Vandretur i Grigorievska-dalen og varme kilder
Dag 6 Karakol. Vandretur i bjergene (May Saz) og Przewalski-museet
Dag 7 Karakol – Jeti Oghuz - Tamga
Dag 8 Tamga - Son Kul
Dag 9 Son Kul
Dag 10 Son Kul - Bishkek
Dag 11 Hjemrejse – velkommen hjem!

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
Ferie alene i fællesskab
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Vi bestræber os altid på at afvikle rejsen i henhold til programmet, men tager forbehold fo at vejr og vejforhold kan påvirke rute og programpunkter. Vi gør ligeledes opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vores breddegrader. Det betyder, at force majeure-situationer kan opstå med efterfølgende forsinkelser, der undtagelsesvist vil medføre ændringer i rejseplanen. Inden afrejse (ca.1 måned) fremsendes et opdateret program. Bemærk venligst de inkluderede måltider. B (Breakfast = morgenmad), L (Lunch = frokost) og D (Dinner = aftensmad)
Dag 1
Afrejse fra Kastrup til Kirgisistans hovedstad Bisjkek
Dag 2
Ankomst til Bisjkek. Guidet byrundtur
Vi tager på byrundtur i Bisjkek

Efter ankomsten kører vi til et komfortabelt hotel eller gæstehus i Bisjkek, hvor vi spiser morgenmad og hviler og et par timer. Herefter tager vi fat på dagsprogrammet. Den permanent snedækkede Ala-Too-bjergkæde (med toppe over 4.800 m.o.h.) danner en pragtfuld kulisse for Kirgisistans hovedstad. Her findes en af Central-asiens geografiske skillelinjer: nord for byen de uendelige russiske stepper og sydpå bjerge så langt øjet rækker. Bisjkek er efter centralasiatisk målestok en ung by fra århundredeskiftet, med bebyggelse i overvejende russisk stil. Førstehåndsindtrykket er voluminøse regeringsbygninger, parker med bastante fædrelandsmindesmærker osv., men der findes også mange pittoreske småhuse i ukrainsk stil. Bisjkek er præget af en rar atmosfære, der forstærkes på lune efterårsdage. Vi parkerer i centrum, og der bliver mulighed for en slentretur i byens smukke parker, museumsbesøg, indkøb i byens varehuse og basarer etc. Der vil også være lidt tid til fri disposition, så man kan spadsere omkring på egen hånd eller slappe af på en café. Efter aftensmaden, som indtages en cafe, er resten af aftenen til fri disposition.  Overnatning i komfortabelt gæstehus eller hotel i Bisjkek.

Inklusive (B)reakfast, (L)unch, (D)inner.

Dag 3
Bisjkek. Udflugt til Ala-Archa Nationalpark
Sommer i de kirgisiske bjerge

I dag skal vi strække benene og opleve de smukke kirgisiske bjerge. Efter morgenmad transporteres vi med vores egen bus til nationalparken Ala-Archa cirka en times kørsel fra centrum. Her foretager vi en god vandre-tur i kuperet terræn. Varighed ca. 5-6 timer. De mest energiske kan nå snegrænsen og Adygene-gletscheren i 3.300 meters højde, og de mindre energiske kan nyde udsigten fra vandfaldet, eller støve omkring i landskabet. Fra dalen med bevoksning af fyr og nåleskov hæver de omgivende bjerge sig stejlt i vejret. En vandring fra parkeringspladsen i ca. 1.400 m.o.h. til bjerget øverst oppe veksler mellem plantebælter fra skoven længst nede til åbne vidder med alpine planter og barske, rå sletter med flokke af lasede ravne og Himalaya-gribbe, der svæver over gletsjerne, og mellem nedstyrtede klippeblokke sidder murmeldyr og følger vores færden. Fra stierne er der mulighed for at se stenbukke lede efter føde. Tidligt om morgenen kan man se dem græsse på skråningerne eller langs bjergbækkene, mens de midt på dagen holder sig i ro. Med det relativt store antal skulle det ikke være svært at få stenbukken at se i dens naturlige omgivelser. Sidst på eftermiddagen returnerer vi med bussen til Bisjkek, og vi spiser aftensmad på en god kirgisisk restaurant.

BLD

Dag 4
Bisjkek – Cholpon-Ata
Den mægtige bjergsø Issyk-Kul

Efter morgenmaden pakker vi bagagen og kører østpå til byen Cholpon-Ata, som er smukt beliggende ved Issyk-Kul-søens nordlige bred. I begyndelsen følger vi grænsefloden mellem Kasakhstan og Kirgisistan og kører i det typiske steppelandskab, som udgør den sydligste del af den store kirgisersteppe i nord. Faktisk kører vi ad den gamle Silkevej og stopper da også ved Burana i den gamle Silkevejsby Balasagun, der i det 10. årh. udgjorde en vigtig hovedstad for Kara-Khanid dynastiet. På vores videre færd bliver terrænet mere kuperet, og det går opad gennem Boömskoe Ushchelie-slugten, til vi når Issyk-Kul-plateauet. Land-skabet bliver gradvist mere åbent og giver plads til små landbrug, græssletter og fladt steppeland med kvæg- og fåreflokke.

Langs vejen står abrikostræer og morbærtræer med skæve kroner. Hist og her ligger små muslimske gravpladser. Snart anes en turkis bræmme i horisonten – det er den store bjergsø Issyk-Kul. Med dybder på mere end 650 meter er søen klodens næststørste bjergsø. Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på et komfortabelt gæstehus tæt på vandet og med en dejlig udsigt til bjergene.

Dag 5
Cholpon Ata – Karakol. Vandretur i Grigorievska-dalen og varme kilder
Tid til en dukkert i Issyk-Kul-søen
I dag skal vi strække benene og opleve de smukke kirgisiske bjerge. Vi fortsætter vores rejse videre østpå og stopper ved dalen Grigorievska, som byder på smukke bjerge med fossende floder. Her tager vi en god vandretur i nemt terræn, varighed cirka 5 timer. Fra dalen med bevoksning af fyrre- og nåleskov hæver de omgivende bjerge sig stejlt i vejret. Øverst oppe veksler landskabet mellem plantebælter fra sko-ven længst nede til åbne vidder med alpine planter og smukke græssletter med flokke af alperavne og Himalaya-gribbe, der svæver over gletsjerne. Undervejs standser vi ved små kildevæld og vandfald, kigger på planter og lytter til fuglene. Herefter forsætter vi til en af områdets varme kilder. Det varme vand fra undergrunden bliver ledt ned i nogle små bassiner, og det 43 grader varme svovl- og mineralfyldte vand siges at have helbredende effekt – så husk badetøjet! Efter badet fortsætter vi til Karakol, hvor vi indkvarteres på hotel i byen.
Dag 6
Karakol. Vandretur i bjergene (May Saz) og Przewalski-museet
Vandløb i May-Saz-dalen
I bjergene øst for Karakol findes nogle af de smukkeste landskaber i Kirgisistan, og efter morgenmaden kører vi op i bjergene og vandrer en passende strækning i den klare bjergluft, hvor duftene og landskabet virkelig kommer ind under huden. Vi medbringer frokost, som vi spiser i det fri. Herefter returnerer vi til Karakol, hvor vi besøger Przewalski-museet, som viser mange af de sager, den russiske opdager Nikolai Mikhailovich Przevalski hjembragte fra sine ekspeditioner i Kina og Mongoliet. Efter museet vender vi tilbage til vores hotel.
Dag 7
Karakol – Jeti Oghuz - Tamga
Hesteforspand, Jeti Oghuz
Efter tidlig morgenmad venter en spændende dag. Vi pakker bussen, og efter en times kørsel er vi fremme ved landsbyen Jeti Oghuz. Vest for landsbyen ligger en sælsom højderyg bestående af røde sandstensklipper: “De syv Tyre og Razbitoye Serdtse - Det bristede hjerte” (omtalt i Hans Scherfigs fine bog fra 1964 ”Hos kirgiserne”) samt det berømte sanatorium, hvor uafhængighedsaftalen mellem Rusland og Kirgisistan blev underskrevet i 1991. Vi fortsætter, og efter to timers kørsel når vi vores behagelige gæstehus i Tamga. Der er tid til afslapning i den smukke have og en tur til stranden.
Dag 8
Tamga - Son Kul
Vi ankommer til Son-Kul-søen

Efter morgenmaden pakker vi baggagen og kører til Son-Kul søen, som ligger en dags kørsel længere mod vest. Inden vi når Son-Kul søen passerer vi fine og imponerende bjerglandskaber og græsklædt højland. Søen, der ligger i et stort plateau med et tundralandskab. Søen ligger over 3.000 m.o.h. og er kendt som et af de smukkeste steder i Kirgisistan. Lokale hyrder fra Kochkorka-dalen anvender de gode græsningsbetingelser om sommeren til deres dyr. Gæster er velkomne, og ud over den interessante fauna og flora bliver der også lejlighed til at besøge etniske kirgisere i jurter og handle sig til en bid af den lokale ost, drikke frisk yoghurt eller kumus (gæret hoppemælk). Vi indkvarteres i de traditionelle jurter, som også kendes fra Mongoliet (I Mongoliet kaldes disse filttelte for Ger). Vi skal overnatte på traditionel nomadevis i små grupper (måske er der jurter nok til ”private dobbeltværelser, men vi kan ikke love det). Inden vi går til ro, bliver der tændt med husdyr-gødning i små ovne, og der bliver redt op på måtter med farverige tæpper og dyner. Det er en fantastisk oplevelse at gå til ro i jurten – ulden giver et fantastisk indeklima, og roen sænker sig over landskabet, hvor kun stjernerne lyser op.

BLD

Dag 9
Son Kul
Vi overnatter i de traditionelle jurter

Vi forbliver hele dagen i dette fantastisk smukke landskab. For de, som ønsker, kan vi arrangere rideture i området (ikke inkluderet i turprisen; men ikke voldsomt dyrt) – det er en forrygende måde at opleve landskabet på, og kan på det varmeste anbefales! Under alle omstændigheder arrangerer vi en køretur rundt i området, hvor alpine blomster - selv for et utrænet botaniker-øje er et karakteristisk indslag. Son-Kul og omegn er zoologisk reservat, med en bestand af Ulv og yngleplads for den smukke indiske gås. Der er naturligvis også mulighed for at færdes på egen hånd, og besøge de kirgisiske familier i deres jurter. Overnatning i jurter.

BLD

Dag 10
Son Kul - Bishkek
Vi slutter en fantasisk ferie af med en afskedsmiddag i Bisjkek

Efter morgenmaden køres ca. 400 km retur til Bisjkek. Køreturen varer det meste af dagen og kan virke an-strengende på de dårlige veje, men vi stopper naturligvis undervejs ved interessante steder. Om aftenen spiser vi en god middag på en af byens bedste restauranter, fordøjer indtrykkene af de forløbne ugers rejse og skyl-ler det sidste rejsestøv væk med et glas eller to af det lokale ildvand. Overnatning på gæstehus/hotel.

BLD

Dag 11
Hjemrejse – velkommen hjem!
Vi står tidligt og rejser hjem. Vi ankommer til København samme dag som følge af tidsforskellen. Velkommen hjem!

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Obs!
Ovenstående pris gælder for en person i enkeltværelse (ikke dobbeltværelse). Der er ikke tillæg for enkeltværelse på denne rejse.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Bisjkek t/r med mellemlanding.
 • Udflugter jf. program. 
 • Indkvartering i singleværelse på hotel, og overnatning i TWN jurter dag 8 og 9.
 • Helpension (dog med undtagelse af middag dag 5).
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring. 
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 60,-).
 • Personlige fornødenheder.
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Information

Turen hører under kategorien aktiv ferie, hvor deltagerne skal være indstillet på lidt af hvert. Der er indbygget en vis fleksibilitet, så der er plads til justeringer undervejs. Dagene bliver forholdsvis lange, men de mange timer belønnes med flere oplevelser. Det betyder, at vi de fleste dage står relativt tidligt op (typisk mellem kl. syv og otte) og spiser morgenmad inden afgang. Centralasien er spændende, men forholdene noget anderledes, end vi er vant til. Det skal man gøre sig klart. Det skal dog pointeres, at alting er velorganiseret, både hvad angår transport, mad og indkvartering. Her i denne afkrog af verden, hvor flid og nøjsomhed præger befolkningen kan vi ikke forvente luksus, men i de senere år er komforten og indkvarteringen forbedret væsentligt. Kirgiserne er meget imødekommende og uspolerede. Landet er tilgængeligt, men endnu ikke gearet til turisme - hvilket ikke er så dårligt endda. Kirgisere er et praktisk og ligefremt folkefærd - tingene skal virke, og så er æstetikken sekundær; en bil behøver ikke være pæn - det vigtigste er, at den kan køre godt. Et hus behøver ikke være omgivet af en smuk prydhave, når den kan tilplantes med frugttræer og grønsager (en nødvendighed for mange mennesker i Kirgisistan). Den danske rejseleder og vores lokale samarbejdspartnere vil i videst omfang søge at efterkomme ønsker. Med hensyn til enkeltværelse kan det arrangeres.

I Kirgisistan transporteres vi rundt med privatchartret bus. Tempoet bliver moderat og uden alt for anstrengende aktiviteter (vi tilpasser selvfølgelig individuelle ønsker så vidt muligt), så de fleste i nogenlunde god form kan være med. På dagsturene skal vi ikke bære rundt på telt eller stor bagage - kun en lille dagsturrygsæk med hvad den enkelte finder nødvendigt.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring en mindre rygsæk til vandreture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Medbring også gerne gode vandresko eller -støvler og tøj, der er velegnet til en aktiv ferie ude i naturen. Det kan være varmt, men også køligt om aftenen når vi er oppe i bjergene, så det er en god idé at medbringe en fleecejakke og en regnfrakke. Badetøj og badehåndklæde til en dukkert i områdets bjergsøer er også godt at have med. Der vil blive sørget for almindelige håndklæder og sengetøj på overnatningsstederne.

Forplejning

Maden er aldeles glimrende! I Kirgisistan serveres der sædvanligvis flere retter, både traditionelle kirgisiske retter og kinesiske Ujghur retter. Typisk er det supper, fjerkræ, grønsager og pilaf-risretter med fåre- og lammekød og brød/pasta. Til måltiderne serveres te og mineral-vand – og på cafeer kan der købes øl, vin & vand.

Klima

Udpræget fastlandsklima lokalt influeret af højderne. Sommeren er varm – som i det sydlige Europa. Klimaet i lavlandet kan være varmt, men i bjergene føles lunt og behageligt. Vejret i bjergene er notorisk uforudsigeligt og kan skifte lynhurtigt, men sædvanligvis er vejret stabilt og byder på dejlige sommerdage. Det anbefales at medbringe en varm trøje til opholdet i bjergene.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Kirgisistan

Her kan du få mere at vide om Kirgisistan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kirgisistan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Her kan du læse mere om Albatros' singlerejser

Om Kirgisistan

Information

Sommeren er den smukkeste årstid i Kirgisistan. Lyset er knivskarpt, luften berusende frisk og vegetationen er domineret af blomstrende paletter. Dette er en rejse for folk med hang til eventyr, og som gerne vil rejse aktivt. Rejseformen er uformel med respekt for den lokale befolknings livsstil og landets natur. Rejsens tema spænder vidt og kan beskrives som en aktiv ferie, hvor vi skal opleve Kirgisistans spændende mennesker, historie og fabelagtige landskaber i sommerfarver. Det er ferie i ordets bedste betydning: Vi foretager lette vandreture ind i bjergdalene langs fossende bjergfloder, prøver også at overnatte på traditionel nomadevis i filttelte oppe ved Son Kul søen, solbader og svømmer i Issyk-Kul søens krystalklare vand, møder de etniske nomader og får indblik i deres levevis og kultur i de uspolerede bjerglandskaber. Rejse- og overnatningsformerne er ikke luksuriøse, men bekvemme, charmerende og med masser af lokalkolorit. Der er mulighed for at prøve en dagstur til hest, og drikke gæret hoppemælk i en jurte! Eventyret er stadig intakt i Kirgisistan!

Stadig er det de færreste, som kender Kirgisistan, og endnu færre har rejst dertil. En rejse til Kirgisistan er en rejse til Centralasiens mest imødekommende og gæstfrie land. Geografisk, naturmæssigt og kulturelt en blanding af mongolsk, persisk og russisk - tilsat eget nationalt særpræg. Nord for Kirgisistan ligger den endeløse steppe i det indre af kontinentet, og som strækker sig næsten uafbrudt fra Ungarn til Mongoliet og Nordøstkina: Steppekorridoren! Det var over disse græsstepper og ørkener, at Djengis-Khans mongolske krigsryttere kom tordnende; her drog Marco Polos karavane frem, og her foregik handelen Mellem Middelhavsområdet og Kina gennem århundreder. Her udveksledes også umærkeligt men uophørligt gener, tekniske fremskridt og religioner. Kirgisistan grænser til Kina i øst, Tadsjikistan i syd, Usbekistan i vest og Kasakhstan i nord.

Landarealet udgør ca. 199.000 km2 - som dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn. Kirgisistan er et bjergland placeret i det nordlige Himalaya. 94,2 % af territoriet ligger over 1.000 m.o.h., og 40,8 % over 3.000 m.o.h. Den gennemsnitlige landhøjde er således 2.750 m.o.h. med det laveste punkt 401 m.h.o. og det højeste 7.439 m.o.h. (Jengish Chokusu tidl. Peak Pobedy - Sejrstoppen). Overalt danner bjergene en smuk baggrund, og flere store bjergkæder præger landskabet; mod øst og syd Tien-Shan (Himmelbjergene) og i vest, Alai som er en nordlig udløber af Pamir. Dertil kommer en række bjergkæder som er udløbere af Tien-Shan og Pamir. Det er ikke småbjerge, men tolv massive og langstrakte bjergkomplekser (200 - 500km). Bjergenes størrelse og oriente-ring medvirker til regionale forskelle i temperatur og nedbørsmængde.

På daglige strejftog skal vi opleve den krystalklare luft, smukke landskaber og meget andet. Kirgisistan er romantisk blevet kaldt "Et land af vilde ryttere", men vildskaben er for længst forstummet - overskygget af Centralasiens smukkeste bjerglandskaber og en gæstfri, stolt befolkning.

Kirgisistan er en af de tidligere sovjetrepublikker - et afsides beliggende land i et glemt hjørne af det nu hedengangne Sovjetunionen. Geografisk, naturmæssigt og kulturelt en sammenblanding af mongolsk, persisk og russisk - tilsat eget nationalt særpræg.  Den 31.august 1991 blev Kirgisistan en selvstændig republik og med-lem af SNG, Sammenslutningen af Uafhængige stater. I mange år var store dele af Kirgisistan hermetisk lukket for vesterlændinge og ukendt af de fleste. Landets rige mineralforekomster og placering betød, at tophemmelige fabrikker og militærbaser kunne fungere uforstyrret. Det betød også, at kirgiserne i mere end 60 år levede en isoleret og hensygnende tilværelse. Men russernes tilstedeværelse betød også fremskridt i hospitalsvæsenet, jobs, forbedret infrastruktur og statssubsidierede fødevarer. I dag er Kirgisistan efter vestlig målestok fattigt. I lighed med andre sovjetstater har også Kirgisistan siden uafhængigheden oplevet et kraftigt fald i produktion og levestandard. Derfor er problemerne evidente om end værdien af kirgisernes genvundne frihed overstiger de sociale og økonomiske vanskeligheder. En reel længsel efter sovjettiden er udelukket.

Kirgisistan, Kirgistan eller Kirgisien er tre navne for samme land. Danske medier har besluttet at anvende det danske Kirgisistan.

Om Silkevejen

Information

I denne del af Centralasien har der i århundreder været tradition for fredelig sameksistens mellem forskellige kulturer og religioner. I middelalderen var de centralasiatiske byer vigtige universitets- og kulturcentre. Lærde fra Middelhavsområdet bragte dem den græske filosofi, tolerancen og videnskaben. Matematik, medicin og alkymi gjorde store fremskridt på en tid, da det ikke stod godt til med naturvidenskaberne og medicinen i Vesterlandene. Muslimske bygmestre rejste arkitektoniske kunstværker, som endnu i dag pryder Centralasiens byer. Men regionen har i perioder været skueplads for voldsomme krige og erobrere som f.eks. Djengis Khan og hans sønner, Amir-Timur, der i slutningen af 1300-tallet fordrev de persiske fyrster - efterkommere af Sog-diana-kongeriget, den russiske revolution med efterfølgende kolonisering og så fremdeles. Den eneste nogen-lunde farbare rute, Silkevejen, fra det store Kina til de store Mellemøstlige og Europæiske kulturer, forløb som et forgrenet vejnet gennem Kirgisistan, både nord om Issyk-Kul søen og i den sydlige del af landet. Selv om Kirgisistan ikke i samme omfang som de berømte silkevejsbyer Bukhara, Khiva og Samarkand i Usbekistan blev begunstiget af rigdomme i kølvandet på karavanerne, fik Kirgisistan tilført mange nye indtryk i form af andre folkeslag, sprog, religioner mm. Såvel Buddhismen som Islam kom til Kina via handlen mellem de arabiske og Mellemøstlige kulturer. Efter opdagelsen af søvejen til Indien i 1498 mistede Silkevejen sin betydning, men endnu i nutiden er vejene anlagt i forlængelse af de gamle karavaneruter. De voldsomme bjergegne dikterede karavaneruterne, og endnu bruges de samme veje, omend bilen har erstattet kamelerne. De rejsende raster de samme steder som på Silkevejens tid, f.eks. i Boom-slugten mellem Bisjkek og Karakol - lige før opstigningen til Issyk Kul-søen og på vejen mellem Bishkek og Kashgar i Kina.

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20KGRTR01GDK1008