Klassiske koncertoplevelser i Riga

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

International musikfestival og andre kulturelle perler i den smukke lettiske hovedstad

På denne specialrejse kombinerer vi oplevelser i den lettiske hovedstad med klassisk musik fra allerøverste skuffe. Rigas gamle bymidte er en fryd for øjet med dets mange imponerende palæer, pompøse kirker samt smukke pladser og grønne åndehuller, hvor livet leves og restaurationerne lokker med billige priser. Vi skal blandt andet gå på opdagelse i den gamle bydel og se nærmere på nogle af de mange art nouveau-bygninger, som byen er så kendt for.

En fryd for øret bliver det, når vi skal stifte bekendtskab med Sankt Petersborg Filharmoniske Orkester, som giver smagsprøver på deres kunnen i Rigas gamle operahus. Koncerten er en del af The Riga Jurmala Music Festival, der i 2019 blev hædret som en af de bedste klassiske sommerfestivaler i Europa. Vi har desuden valgt at inkludere en middagskoncert med pianisten Yoav Levanov, der i en alder af blot 16 år er en af de mest lovende klassiske pianister i verden. Der vil også være tid til oplevelser på egen hånd, ligesom der er mulighed for en tilkøbsudflugt til Letlands smukkeste barokslot ved Rundale. Vi bor på det 4-stjernede og centralt beliggende Hotel Avalon.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Fly København – Riga. Ankomst og indkvartering på hotel
Dag 2
Riga. Art nouveau-bygninger, museumsbesøg og byvandring i Den gamle bydel samt aftenkoncert i Den lettiske nationalopera
Dag 3
Riga. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Rundale-slottet med bondefrokost
Dag 4
Riga – København. Middagskoncert og tid på egen hånd. Hjemrejse

Hoteller

Hotel Avalon, Riga

 • Antal værelser. 111 værelser
 • Afstande
 • Den gamle bydel 100 m
 • Rigas centrale marked i Zeppelinhallerne 400 m
 • Den store Gildesal 700 m
 • Reception. Døgnåben reception
 • 1 restaurant og lounge bar
 • Elevator
 • Fri Wifi på værelset
 • Wellness. Sauna og relax

Det moderne, 4-stjernede hotel Avalon Riga ligger i udkanten af den gamle bydel og danner en perfekt ramme om vores ophold i hovedstaden. Hotellets restaurant Avalon byder på såvel lettiske som europæiske retter.
Værelserne er indrettet i klassisk moderne design og med lyse farver. Alle værelser er moderniseret i 2018/19 og har komfortable senge, aircondition, wifi og fladskærms-tv.

Den lettiske nationalopera ligger blot 550 m fra hotellet. Butikscentret Stockmann/Origo ligger under 600 m derfra, og Rigas centrale marked, som står opført på UNESCOs verdensarvsliste, ligger 400 m væk.

Læs mere her: https://hotelavalon.eu/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Riga. Ankomst og indkvartering på hotel
Middelalder bydel i Riga, Letland

Vi flyver fra København først på aftenen og lander 1,5 time senere i den lettiske hovedstad. Vi begiver os straks mod vores dejlige hotel, hvor vi slapper af i de luksuriøse omgivelser og ser frem til morgendagens oplevelser.

Dag 2
Riga. Art nouveau-bygninger, museumsbesøg og byvandring i Den gamle bydel samt aftenkoncert i Den lettiske nationalopera

Riga er Baltikums største by, en hyggelig storby med knap en million indbyggere og et betydeligt centrum med både brede boulevarder, store parkanlæg og lange lige gader med masser af forretninger. Uden for den gamle by ligger områderne med art nouveau-bygninger. Art nouveau var den fremherskende stilart i det 19. århundrede, og Riga er rig på art nouveau med 750 rigt udsmykkede bygninger langs med de store boulevarder. Vi går på opdagelse i denne fascinerende del af Riga og besøger også et spændende lokalmuseum, hvor vi lærer meget mere om byens storhedstid.

Efter en god lokal frokost fortsætter vi vores byvandring i den gamle bydel. Riga blev grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert von Buxhoevden som et springbræt for sværdbrødrenes korstog mod hedningene i nord, og udviklede sig hurtigt til også at blive en vigtig handelsby mellem Rusland og Vesteuropa. I 1621 erobrede Sverige byen, og Riga udviklede sig til at blive den rigeste by i det svenske imperium. Sverige mistede sidenhen området til Rusland, og Riga var en del af først det russiske imperium og siden af Sovjetunionen frem til landets selvstændighed 21. august 1991. Byen ligger på begge sider af Daugave-floden med den gamle middelalder-bydel på den østlige bred.

I 1698 da Riga var en del af det svenske rige, blev den svenske port bygget som en del af bymuren. Byens gamle forsvarsværk dukker frem hist og her i byen, og krudttårnet var også en del af det. Vi bevæger os videre gennem de hyggelige gader og kommer bl.a. forbi sorthovedernes hus. Huset blev bygget i 1344 til Sorthovedordenen, der var en loge for ugifte tyske handelsmænd. Vi besøger kirken Skt. Peter, der betragtes som noget af det ypperste fra middelalderen, og hvor der fra tårnet er en enestående udsigt over byen og floden.

Resten af eftermiddagen er til fri afbenyttelse, inden vi først på aftenen samles for at tage til koncert i Den lettiske nationalopera. Det smukke operahus er opført i 1863 og aftenens koncert er med ingen ringere end Sankt Peterborgs filharmoniske orkester. Med chefdirigent Yuri Temirkanov ved roret har symfoniorkesteret høstet hæder nationalt såvel som internationalt og indenfor de sidste par år optrådt på så fine adresser som Carnegie Hall, New York, Royal Festival Hall, London og i Paris på Théâtre des Champs-Elysées. Aftenens koncert er med værker af de tre russiske komponister Mikhail Glinka, Dmitri Shostakovich og Nikolai Rimsky-Korsakov og akkompagneres af den verdensberømte norske cellist Truls Mørk.

For mere udførlig beskrivelse af programmet, se her: https://riga-jurmala.com/programme/st-petersburg-philharmonic-orchestra-yuri-temirkanov-truls-mork-cello/

(Der tages højde for ændringer i programmet fra arrangørernes side)

Dag 3
Riga. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Rundale-slottet med bondefrokost

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man ikke har lyst til at deltage i tilkøbsudflugten til Rundale-slottet ca. 80 km uden for hovedstaden.

Efter morgenmad forlader vi Riga, og efter at have lagt storbyen bag os, befinder vi os nu midt i den lettiske natur præget af birkeskove og små hyggelige landsbyer. Vores mål er det imponerende slot ved Rundale, et af Letlands mest storslåede barokslotte, bygget til baron Ernst Johann Biron, hertug af Kurland i perioden 1736-40.

Arkitekten og designeren bag slottet Rundale, Francesco Bartolomeo Rastrelli, blev sidenhen arkitekt ved det russiske hof, hvor hans mesterværk var vinterpaladset i Skt. Petersborg. Rundt om barokslottet ligger den franske have med fine haveanlæg, rosenhaver og springvand, som også blev designet af Rastrelli. På vores rundtur inde i selve paladset, ser vi hertugens private gemakker, slottets dansesal, tronsalen og det store galleri.

I nærheden af Rundale indtager vi en god solid lettisk bondefrokost, inden vi sidst på eftermiddagen returnerer til hovedstaden, hvor resten af dagen er til fri disposition.

(Udflugten til Rundale-slottet er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat)

Dag 4
Riga – København. Middagskoncert og tid på egen hånd. Hjemrejse

I dag kan man vælge at sove længe, nyde morgenmaden i fred og ro eller gå på opdagelse i området omkring hotellet. En tur til de nærtliggende markedshaller, der engang fungerede som hangarer for zeppelinerluftskibe og i dag huser byens største fødevaremarked, kan varmt anbefales. Især tidligt om morgenen, når byen langsomt er ved at vågne op.

Sidst på formiddagen samles vi og begiver os til fods til den nærliggende gildesal, hvor vi skal opleve endnu en klassisk koncert med en af nutidens mest lovende musikere.

Dagens koncert i den smukke gamle gildesal er nemlig med den internationalt anerkendte israelske pianist Yoav Levanov. I en alder af bare 16 år har Yoav Levanov allerede optrådt på de største scener rundt omkring i verden, og med dagens program tager den unge pianist os på en unik musisk rejse over så forskellige komponister som Mozart, Franz Liszt, Janis Medins og George Gershwin

https://riga-jurmala.com/programme/yoav-levanon-piano-2/

(Der tages højde for ændringer i programmet fra arrangørernes side)

Efter koncerten er der tid til at opleve Rigas charmerende bymidte en sidste gang og nyde en god og billig frokost (ikke inkluderet i prisen), inden vi sidst på eftermiddagen begiver os med bus til lufthavnen og flyver hjem med kufferten fyldt med gode oplevelser.

Tilkøbsudflugt til barokslottet ved Rundale inklusive lokal frokost

Udflugten går til det berømte slot ved Rundale. Slottet, som er et af Letlands mest storslåede barokslotte blev opført til baron Ernst Johann Biron, hertug af Kurland i perioden 1736-40. Arkitekten og designeren bag, Francesco Bartolomeo Rastrelli, blev sidenhen arkitekt ved det russiske hof, hvor hans mesterværk var vinterpaladset i Skt. Petersborg.

Rundt om barokslottet ligger den franske have med fine haveanlæg, rosenhaver og springvand, som også blev designet af Rastrelli. På vores rundtur inde i selve paladset, ser vi hertugens private gemakker, slottets dansesal, tronsalen og det store galleri.

I nærheden af Rundale indtager vi en god solid lettisk bondefrokost, inden vi sidst på eftermiddagen returnere til hovedstaden.

Udflugten gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Opgradering af siddepladser i Nationaloperaen

I rejsens pris er der inkluderet pladser i kategori A. Du har mulighed for at opgradere til pladser i kategori B mod et tillæg.

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen, da visse forestillinger er hurtigt udsolgt. Seneste mulighed for opgradering til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Hvis du bestiller rejsen senere end 75 dage før afrejse, kan du opgradere senest 30 dage før afrejse.

Du kan købe dig til bedre siddepladser i operaen

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Riga t/r direkte
 • 3 nætter på 4-stjernede Hotel Avalon
 • Udflugter jf. program
 • 1 x aftenkoncert i Den lettiske nationalopera (billet kategori A)
 • 1 x middagskoncert i Rigas Gildehus (standardbillet)
 • Morgenmad x 3, frokost på lokal restaurant x 1
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tilkøbsudflugt til Rundale
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 10 €)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Koncertbilletter

Den lettiske nationalopera:
I rejsens pris er der inkluderet billetter til Kategori A, som dækker områderne Parters boxes left and right + Parters Orchestra left and right. Der vil altid være to pladser ved siden af hinanden, men pladserne vil være spredt ud over de benævnte områder.

Der vil til koncerten i operahuset være mulighed for at opgradere til operaens absolut bedste pladser i Categori B, som dækker området Orchestra Middle, som befinder sig lige foran scenen. Opgradering er ikke med i rejsens pris og skal bestilles separat.
Helst ved bestilling af rejsen, da disse pladser hurtigt bliver udsolgt.

Det store Gildehus:
Alle billetter til denne koncert er i grundplan (ikke på balkon). Der er billetter både midt for scenen og ude i siden. Alle med godt udsyn. Billetter vil blive fordelt således, at først bookede får de bedste pladser.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser