Krydstogt fra Jazzens hjemby til Boston og New York

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på et spændende krydstogt fra New Orleans til Boston og New York via det Caribiske hav

Vi flyver til jazz- og sydstatsbyen New Orleans, hvor vi har hele to overnatninger på centralt beliggende hotel. Kan man forestille sig et bedre udgangspunkt for en magelig og indholdsrig krydstogtrejse end hele USA’s karnevalsby, farverige, afslappede New Orleans?

Der er god tid til at slentre gennem det gamle franske kvarter og indsnuse sydstatsstemningen. Vi skal naturligvis også nyde en ægte jazzbrunch med levende musik og traditionel mad fra sydstaternes kreolske køkken.

Om bord på det dejlige krydstogtskib stikker vi til søs og går i land i Mexico, i den UNESCO-fredede kolonitidsby Cartagena og på Honduras’ Roatan, hvor tropeidyl og caribisk ø-kultur går op i en højere enhed. Vi afslutter krydstogtet i Boston og fortsætter til storbyoplevelser til New York, hvor vi har en overnatning på centralt beliggende hotel og tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, mexicansk peso, colombiansk peso, honduransk lempira

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 New Orleans. Jazzbrunch og byvandring
Dag 3 New Orleans og afsejling
Dag 4 Over Den Mexicanske Golf
Dag 5 Cozumel, Mexico
Dag 6 Roatán, Honduras
Dag 7 På havet mod Colombia
Dag 8 Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 9 På havet mod San Juan
Dag 10 San Juan, Puerto Rico. Mulighed for byrundtur
Dag 11 Tortola, De Britiske Jomfruøer
Dag 12–14 På havet mod Boston
Dag 15 Boston – New York. Panoramisk sightseeing i Boston
Dag 16 New York. Tid på egen hånd og hjemrejse.
Dag 17 Ankomst København

Norwegian Dawn

Norwegian Dawn er et af rederiet Norwegian Cruise Line skibe med plads til over 2.340 passagerer.

 Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2002, og om bord findes pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere. Skibet blev istandsat og moderniseret i 2016.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Dawn 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Velkommen til New Orleans!

Afrejse med fly fra København med ankomst til New Orleans. Ved ankomsten til New Orleans bliver vi hentet og kørt med bus til vores hotel.

Det har været en lang rejse, så nu gør en god nats søvn godt. Men har du overskud, kan vi anbefale en lille aftentur. Musikken spiller døgnet rundt, og det er ikke svært at finde et sted, hvor livemusikken strømmer ud på gaden.

Vi overnatter i New Orleans på hotel Hampton Inn downtown i The French Quarter indenfor gåafstand af Bourbon Street. Et perfekt udgangspunkt for de næste dages oplevelser.

Se mere om hotellet her: http://www.neworleanshamptoninns.com/hampton-inn-and-suites-downtown 

Dag 2
New Orleans. Jazzbrunch og byvandring
»let the good times roll«

New Orleans blev grundlagt af franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans. I 1763 overgik byen til spansk styre, indtil den i 1803 blev solgt til amerikanerne. Blandingen af forskellige nationaliteters indflydelse har gjort New Orleans til noget helt for sig selv. Vi skal på en tur i bydelen French Quarter, som stort set blev skånet af Katrina – gudskelov, for de fine, gamle pastelfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner og slyngplanter er inkarnationen af New Orleans’ charme. Den kreolske blandingskultur og de etniske rødder i Frankrig, Spanien, Italien, Caribien og Afrika blander sig til et særegent kulturelt miks. Et eksempel er praktiseringen af voodoo, der har udviklet sig som en blanding af afrikanske stammereligioner og katolicisme.

Formiddagen afsluttes med en lækker jazzbrunch. Vi spadserer ned gennem det charmerende French Quarter, som er New Orleans’ mest kendte område, for at komme til den berømte restaurant The Court of Two Sisters, hvor der venter os en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Mens vi nyder de spændende retter fra buffeten, akkompagneres vi af en typisk New Orleans jazztrio.

Vel mætte oven på brunchen fortsætter vi en kort tur gennem French Quarter. Vi indsnuser atmosfæren i Bourbon Street med de mange jazzcaféer og restauranter. På Bourbon Street er det svært ikke at lade sig fange ind af en af barerne, og til Mardi Gras går optogene herigennem, og gaden er én stor fest.

Det uofficielle slogan her i jazzens fødeby er »let the good times roll«, en livsnydermentalitet, der karakteriserede Louis Armstrong og Fats Domino, da de slog deres folder her, og som stadig præger byen.

Beliggenheden mellem Mississippifloden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside. New Orleans ligger lavt og har derfor altid været sårbar over for oversvømmelser, selv efter at man har bygget diger rundt om byen.

Resten af dagen er til fri disposition.

Vi overnatter i New Orleans.

Dag 3
New Orleans og afsejling Afsejling kl. 16.00
Vores skib Norwegian Dawn

Sidst på formiddagen bevæger vi os ned til den imponerende Mississippiflod. Her ligger vores fantastiske krydstogtskib ved kaj. Vi går om bord og sætter kursen mod Den Mexicanske Golf og Caribien.

Om aftenen kan vi nyde vores første middag om bord, og vores caribiske eventyr er nu for alvor i gang.

Dag 4
Over Den Mexicanske Golf
En aften i teatret om bord?

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.

Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 5
Cozumel, Mexico Ankomst kl. 8.00, afgang kl. 17.00
Tid til at udforske Cozumel!

Kun 16 kilometer fra det mexicanske fastland ligger den herlige caribisk ø Cozumel. Den 47 kilometer lange og 15 kilometer brede ø er opstået ved, at den klippefyldte havbund har hævet sig 15 meter op over havoverfladen.

Mexicos største ø var beboet af mayaerne helt tilbage fra år 300. De kaldte øen Ah-Cuzamil-Petin, svalernes sted, og byggede blandt andet et stort kompleks til ære for frugtbarhedsgudinden Ix Chel i San Gervasio. Spanierne kom hertil i 1518. Deres ankomst førte også smitsomme sygdomme med sig, bl.a. kopper, som efterhånden udryddede lokalbefolkningen. Indtil midten af 1800-tallet var øen primært hjemsted for caribiske pirater, og navne som Henry Morgan og Jean Lafitte klinger sikkert velkendt i manges ører.

Øen fik et gevaldigt opsving med tyggegummiindustrien i begyndelsen af 1900-tallet. Mayaerne havde allerede længe tygget på den klæbrige substans fra zapote-træet, inden denne uvane gik sin sejrsgang verden over.

Det meste af øen er vild og uopdyrket. Sumpe, krat og den lave kystregnskov rummer et enestående dyreliv med papegøjer, hejrer, kæmpefirben og næsebjørne. De fleste turister på Cozumel kommer dog fortrinsvis hertil for at bade, snorkle og slappe af på de kilometerlange sandstrande. Strandene går næsten hele vejen rundt om øen og er beskyttet af et ydre koralrev med farvestrålende fisk.

Dagen kan bruges på at tage med på en af skibets udflugter (bestilles og betales om bord) eller udforske Cozumel på egen hånd. Vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med tilmeldinger, men arrangerer også en tur på stranden for de, der har lyst (evt. transport er ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 6
Roatán, Honduras Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 15.00
Bay Islands blev opdaget i 1402 af Columbus

Honduras i Mellemamerika nyder godt af en lang, smuk kystlinje ud mod Det Caribiske Hav. Cirka 50 kilometer ud for kysten ligger de berømte øer Bay Islands (Islas de la Bahía), hvor vi lægger til ved den største af dem, Roatán.

Bay Islands blev opdaget af Columbus i 1402, og var igennem flere hundreder år en af Caribiens helt store piratreder, hvor engelske og hollandske sørøvere lå på skjul bag revene – klar til at gå på rov efter de spanske skibe, som var ladet med guld, sølv og andre rigdomme og havde kurs over Atlanterhavet mod det spanske kongehus.

I 1700-tallet sloges englænderne og spanierne om bosættelserne på øen, inden den blev indlemmet i Honduras i 1859.

Bay Islands er en del af verdens næststørste koralrev (efter Great Barrier Reef i Australien), og det helt store trækplaster er da også de fantastiske muligheder for dykning og snorkling blandt farvestrålende koraller, tropiske fisk og skibsvrag.

Roatán har cirka 30.000 indbyggere, og en stor del af befolkningen er de såkaldte garifunas, som af mange – og ikke mindst af dem selv – kaldes det ægte, caribiske folk. Garifunaerne er efterkommere af overlevende fra et skib, der i slutningen af 1600-tallet gik på grund med sin last af vestafrikanske fanger, der skulle sælges som slaver. Afrikanerne reddede sig i land på øen Saint Vincent, hvor de efter indledende stridigheder sluttede fred med de lokale carib-indianere. Garifunaerne er således en blanding af afrikanere, sydamerikanske indianere og et par europæere. Deres sprog og kultur, som de er stolte af og søger at bevare, har siden 2001 været under UNESCO’s beskyttende vinger.

I dag har garifunaerne forgrenet sig til en befolkningsgruppe på cirka 600.000, som primært lever i

Mellemamerika og Caribien, men også med en stor koloni af immigranter i New York. Alle med en stolt bevidsthed om, at de er det eneste folk med afrikansk blod i den nye verden, som aldrig har været slaver.

Vores skib går ind ved Coxen’s Hole, hovedbyen på Roatán, og her er der caribisk stemning, når den er bedst. Der er en hyggelig plaza og et par mindre forretninger, og det er altid spændende at kigge lidt på havnen og livet, når bådenes fangst bliver landet. En tur rundt i det frodige og bakkede landskab – flankeret af smukke strandstrækninger og små, hyggelige fiskerlandsbyer – giver et spændende indblik i det lokale liv på øen

Dagens tilbud er en ørundtur, hvor vi får et indblik i den lokale historie, kultur og natur. Med udgangspunkt i den gamle slavehavn drager vi først mod øst og så mod vest, så vi får set så meget af øen som muligt. Alt fra de mere turistede områder til østsidens mindre fiskerbyer og i den forbindelse også garifunaerne.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 7
På havet mod Colombia
Tid til forkælelse
Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.
Dag 8
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00
Historiens vingesus omgiver Cartagena

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika, og den gamle befæstede bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blandt andet den imponerende militærfæstning San Felipe de Barajas, der blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, da den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befæstede bydel. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Undervejs ser vi nogle af de mest interessante monumenter som Popa-klosteret, der ligger på byens højeste punkt, en 150 meter høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Vi ser også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
På havet mod San Juan
Spis på en af de mange hyggelige restauranter

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 10
San Juan, Puerto Rico. Mulighed for byrundtur Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00
San Juan emmer af kolonihistorie

Tidligt om formiddagen er vi fremme ved Puerto Rico, hvor vi lægger til i hovedstaden San Juan. Vi går fra borde og begiver os mod den gamle bydel (bemærk venligst, at eventuel transport ikke inkluderet. Beregn ca. USD 10,- pr. person), hvor rejselederen tilbyder en gåtur i Vieja San Juan, den stemningsfulde gamle bydel.

Vieja San Juan favner over 500 års kolonihistorie og er kendetegnet ved smalle brostensbelagte gader, farvestrålende huse med smukke balkoner, små hyggelige pladser samt et væld af kirker. Den ældste del af Vieja San Juan er lukket inde bag en solid bymur, og bag ved denne gemmer der sig adskillige monumenter, der fortæller om San Juans spændende historie som en af hovedbyerne i koloniseringen af det amerikanske kontinent. Størstedelen af Vieja San Juan er fantastisk velbevaret, og flere af monumenterne er af UNESCO erklæret som verdens kulturarv, blandt andet det imponerende og velbevarede fæstningsværk Fort San Felipe del Morro.

Grundstenen til vore dages San Juan blev lagt i 1508, da spanieren Juan Ponce de Léon, som deltog på Columbus’ anden rejse, byggede fortet Caparra. I 1521 blev bebyggelsen navngivet San Juan Bautista de Puerto Rico (efter Johannes Døberen), og efterfølgende voksede byen hurtigt som følge af sin placering som et af de første stop for de mange nyankomne spanske opdagelsesrejsende, eventyrere, missionærer og erobrere (conquistadores) til “Den Nye Verden”. Som en af de første og største havnebyer i Caribien blev San Juan hurtigt eftertragtet af andre kolonimagter. Især englænderne, der håbede at kunne udvide deres territorium fra det nordlige Amerika, gjorde adskillige forsøg på at angribe og indtage San Juan.

Efterfølgende prøvede både hollændere samt flere englændere at indtage San Juan, men byens stolte forsvarere og de voldsomme fæstningsværker imod havet fik hver gang drevet angriberne på flugt. Først i 1898 under den spansk-amerikanske krig måtte San Juan overgive sig. Indbyggerne lod dog aldrig de fremmede styrker indtage selve byen, men efter kraftige bombardementer af San Juan og amerikansk landgang i det sydvestlige Puerto Rico, overgav de lokale styrker sig. Og med Paris-traktaten samme år blev Puerto Rico en del af det hastigt ekspanderende United States of America. Derfor kan San Juan i dag kalde sig den ældste by i USA.

Efter gåturen rundt i byen er der mulighed for at fortsætte på egen hånd og måske få en kølig drink eller en kop kaffe på en af byens pladser eller ned mod havnefronten, mens du nyder folkelivet og den caribiske stemning.

Dag 11
Tortola, De Britiske Jomfruøer Ankomst kl. 7.00 og afrejse kl. 13.00
Tortola er hovedøen i De Britiske Jomfruøer

Tortola er beliggende tæt på St. Thomas, St. Croix samt St. John og er hovedøen i De Britiske Jomfruøer. Navnet kommer af Turtle Dove (turteldue), som den har fået grundet sin form og skønhed. Med et indbyggertal på kun 9.000 og et areal på 59 km2 er Tortola samtidig den mindste af de øer, vi har besøgt.

I 1666 overtog britiske kolonister øgruppen fra hollandske nybyggere, og senere fik den status som britisk koloni. I dag er den stadig underlagt britisk kontrol.

Tortola er et paradis for sejlere, og det er lykkedes øen at undgå masseturismen. Men hemmeligheden om dens skønhed er sluppet ud, og et stigende antal eskapister søger nu tilflugt her for at nyde øgruppens paradisiske natur med grønne bjergtoppe, der rejser sig op af havet, og små bugter med hvide sandstrande.

I dag kan du vælge at tage på strandtur med rejselederen (bemærk venligst, at transport ikke inkluderet. Beregn ca. USD 25,- pr. person) eller selv at gå på opdagelse i Road Town.

Dag 12–14
På havet mod Boston
Casino, et af mange underholdningstilbud!

I disse dage kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes om bord. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, høre hyggepianisten spille melodier fra klassiske storfilm, mens du nyder en drink før middagen, eller du kan overvære aftenens store forestilling i teatersalen, hvor skibets bigband spiller. 

De sidste dage til søs er også en oplagt chance for at f.eks. slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller benytte rejselederens tilbud til fællesaktiviteter om bord.

Dag 15
Boston – New York. Panoramisk sightseeing i Boston Ankomst kl. 08.00
Harvard University ved Charles River

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører cirka 4 timer sydpå mod New York. Dog starter vi lige turen med at køre en panoramisk bytur gennem Boston og se lidt nærmere på West End området med det mondæne Beacon Hill, inden vi kører mod Cambridge-området og Harvard Square. Universiteterne Harvard og Massachusetts Institute of Technology er nogle af verdens mest anerkendte og ligger i skønne omgivelser.

Vi holder pauser undervejs og har også et længere frokoststop.

Vi ankommer til New York først på eftermiddagen og kører til vores hotel på Manhattan, hvor der er mulighed for at hvile lidt ud efter rejsen. Om aftenen kan du tage en lille spadseretur med rejselederen på det centrale Manhattan eller gå på opdagelse på egen hånd.

Vi overnatter i New York.

Dag 16
New York. Tid på egen hånd og hjemrejse.
Tid til at opleve den pulserende storby New York

Dagen er til fri disposition, og mulighederne i New York er utallige: fra nogle af verdens bedste museer til noget af verdens bedste shopping. Som prikken over i’et er der masser af lækre spisesteder, og på New Yorks restauranter kan du komme hele verden rundt. Endelig hører det også med til en ægte New York-oplevelse bare at gå en tur og nyde byens helt særlige stemning, for eksempel på Times Square. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer til, hvad der er af muligheder.

Du kan også følge rejselederen på en sightseeing til fods (du må forvente, at vi tager subway t/r, så afsæt 20 USD til transport). Rejselederen planlægger denne ud fra egne ideer og gruppens behov.

Senere mødes vi til aftalt tid på hotellet, hvor vi henter vores opbevarede bagage, inden vi kører til lufthavnen og flyver hjemad.

Dag 17
Ankomst København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

 • Roatan, Honduras. Halvdagsø-rundtur med natur og kultur.
 • Cartagena. Byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel.

Pris: kr. 598,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Indvendig enkeltkahyt (kat. IC): kr. 11.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Tillæg for opgradering af dobbeltkahyt
Delt udvendig dobbeltkahyt (kat. OG): kr. 1.698,- per person
Delt udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. BA): kr. 6.498,- per person

Tillæg for opgradering af enkeltkahyt
Udvendig enkeltkahyt (kat. OG): kr. 14.998,-
Udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. BA): kr. 24.698,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – New Orleans med mellemlanding
 • Fly New York – København direkte
 • 2 nætter på centralt beliggende hotel i New Orleans i delt dobbeltværelse
 • Udflugt og jazzbrunch i New Orleans
 • 1 nat på centralt beliggende hotel i New York i delt dobbeltværelse
 • Transport jf. program
 • 13 dages krydstogt med Norwegian Dawn i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Morgenmad dag 2,3 og 16 på hotellerne
 • Kaffe, te og isvand om bord på krydstogtskibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Måltider i New Orleans & New York og evt. måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn USD 13,50 pr. person pr. nat om bord)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn i alt ca. USD 15,- pr. person. Gæster med udflugtspakke bør beregne i alt USD 20,-).
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Kahytskategori IC
Indvendig kahyt på dæk 10. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori OG
Udvendig kahyt med ko-øje vindue på dæk 4. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BA
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 9. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

 

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og internt i USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, iPads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner 

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

USCOC11ADK