Krydstogt fra København til Norges kyst

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Billedskønne fjordlandskaber, UNESCO-fredede højdepunkter og hyggelige historiske byer. Inkl. helpension og drikkepenge på skibet

København –  Warnemünde – Århus – Haugesund – Olden - Geirangerfjord - Bergen - Flåm – Haugesund - Kristiansand  – Oslo -  København

Naturskøn sørejse langs Norges dramatiske kyst. Ud over at finde sted i sommerhalvåret, hvor alt er frodigt og grønt, starter og slutter krydstogtet nemt og bekvemt i København. Efter den stemningsfulde udsejling fra København, og med stop i Warnemünde og Århus, går kursen mod vores smukke naboland, hvor der venter maleriske byer og storslåede fjordlandskaber – alt sammen krydret med masser af forkælelse på skibet Costa Favolosa. I Norge kommer vi tæt på de dybe fjordes stejle fjeldsider, bjergtagende landskaber med hvide gletsjere, der glimter i solen og gamle havneanlæg og fiskerlejer. I løbet af de to uger sejler vi gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord, lægger vejen ind forbi Holbergs smukke fødeby, Bergen, med de karakteristiske træhuse og besøger også Oslo. Du har rig mulighed for at tage på opdagelse på egen hånd i de byer, vi besøger. Rejsen inkluderer drikkepenge og helpension på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norsk krone, dansk krone

Dagsprogram
Dag 1 Afsejling fra København
Dag 2 Warnemünde, Tyskland
Dag 3 Århus, Danmark. Rundtur i den ”jyske hovedstad” og muligheder for egne eventyr
Dag 4 På havet langs Norges kyst
Dag 5 Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus
Dag 6 Nordfjord/Olden, Norge. Norske fjelde og naturskøn beliggenhed
Dag 7 Geirangerfjord og Geiranger, Norge. Mægtig natur og fjorde på UNESCO’s liste over verdens naturarv
Dag 8 Bergen. Frivillig byrundtur til fods i den charmerede hansestad til UNESCO-beskyttede træhuse og købmandsgårde
Dag 9 Bergen, Norge. Tid til udflugter og oplevelser i den gamle hovedstad
Dag 10 Bergen, Norge. De sidste oplevelser i Bergen og naturskøn sejlads
Dag 11 Flåm, Norge. Sognefjord og dramatisk landskab
Dag 12 Haugesund. Vandreture til Preikestolen eller Steinsfjellet på egen hånd
Dag 13 Kristiansand, Norge. Spadseretur rundt i ”Sørlandets hovedstad”
Dag 14 Oslo, Norge. Indsejling igennem Oslofjorden og tid i centrum af den norske hovedstad
Dag 15 Ankomst til København

Costa Favolosa

Skibet Costa Favolosa hører til det italienske rederi Costa Cruises’ flåde

Middagene på skibet er med store menuer, der varierer dag for dag. Morgenmad og frokost kan vælges som buffet eller a la carte.

På skibet findes barer, Spa, natklub, kasino, teater og kabaretscene. Hver aften er der flere underholdningstilbud enten i form af teater, musicals, shows, kabaret med mere. Derudover er der en lang række aktivitetstilbud såsom quiz, foredrag, bingo, bridge, gymnastik, italienskundervisning og meget, meget andet!

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afsejling fra København Afsejling kl. 18.00

Fra havnen i København går vi om bord på vores skib og indkvarteres i vores respektive kahytter. Første dag bliver der afholdt et informationsmøde, hvor skibets rutiner og sejlruten bliver gennemgået. Der vil ligeledes blive afholdt en obligatorisk redningsøvelse, inden vi om aftenen nyder vores første middag om bord.

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 2
Warnemünde, Tyskland Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 19.00
Warnemünde er en badeby med omkring 8.400 indbyggere

De fleste kender nok bedst Warnemünde fra Gedser-Warnemünde-overfarten, der eksisterede indtil 1995. Færgeterminalen er i dag flyttet til Rostock længere inde i Unterwarnow-kanalen. I dag har du mulighed for at se nærmere på Warnemünde, der er en hyggelig badeby med omkring 8.400 indbyggere. Den lange strand strækker sig hele tre kilometer langs østersøkysten, hvor det navnkundige Hotel Neptun hæver sig 64 meter op i luften som et uofficielt mindesmærke over DDR-tiden. Hotellet, der stod færdigt i 1971, var topmoderne for sin tid og husede blandt andet DDR’s første diskotek i kælderen. Tæt på strandpromenaden ligger det gamle fyrtårn fra 1897 med endnu et interessant eksempel på DDR-arkitektur lige nedenfor, ”Tepotten”, hvor der i dag er restauranter og en lille søfartsudstilling. Tag også en slentretur langs Alte Strom-kanalen, hvor der er restauranter på landjorden og traditionelle fiskerbåde i vandet.

Dag 3
Århus, Danmark. Rundtur i den ”jyske hovedstad” og muligheder for egne eventyr Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
Museet Aros i Århus
At besøge Danmark som krydstogtgæst er de færreste danskere forundt. Men dagen i dag bringer os til Århus, hvor vi har hele dagen til at nyde den jyske hovedstad. Det er naturligvis let at begive sig rundt på egen hånd, men vi tilbyder en frivillig byrundtur til fods – så byens historie bliver fortalt og oplevet på den helt rigtige måde. Der vil være tid til på egen hånd til at besøge Den Gamle By. Afgang fra Århus klokken 19.00.
Dag 4
På havet langs Norges kyst
Costa Favolosa
Vi tilbringer hele dagen på havet med kurs over Skagerrak. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i skibets store teatersal.
Dag 5
Haugesund, Norge. Sildebyen Haugesund, Norges vikingefødested og det farverige rådhus Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 16.00
Sildebyen Haugesund

Hjemstedet for den første norske vikingekonge Harald Hårfager ligger mellem Bergen og Stavanger i det sydvestlige Norge. Her blandt massevis af små øer og fjorde ligger vi til og kan opleve den gamle by ved Kamsundet. Selve sundet, som beskyttede den passerende skibstrafik, var også en kilde til massiv sildefiskeri, som var byens vækstmotor. Skibet lægger typisk til en lille kilometer fra selve byen, og man kan enten gå eller tage en shuttle bus.

Sildebyen byder også på det særprægede lyserøde rådhus fra 1931. Historikken med søfart og skibsbyggeri ses tydeligt og manifesterede Haugesund som Norges 4. største søfartsby tilbage i 1913. Vandvejen gav også mange af indbyggerne mulighed for at se sig omkring i verden, og mange kaptajner og søfolk har kneblet deres første reb og målt deres første sømil her i området.

Dag 6
Nordfjord/Olden, Norge. Norske fjelde og naturskøn beliggenhed Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
Olden med himmelstræbende bjerge og brusende vandfald

I dag venter der os endnu en naturoplevelse af de helt store, når vi begiver os ind mellem de 1.000 meter høje fjelde, der tårner sig op på hver side af den smalle, dybe Nordfjord. Grønne skove og glinsende gletsjere præger skiftevis de næsten lodrette fjeldsider, og lange strækninger af den over 100 kilometer lange fjord ligger helt ubeboet hen.

Inde i bunden af fjorden – i den lille forgrening, der hedder Innvikfjorden – ligger den lille by Olden. En yderst varieret natur omgiver den lille landsby. Idylliske dale med små familiegårde veksler med himmelstræbende bjerge og brusende vandfald. Gletsjere er her også masser af. For eksempel ligger Briksdal-gletsjeren tæt ved Olden og lokker tusindvis af besøgende til med sine fascinerende ismasser, der som en frossen flod skærer sig fra 1200 meters højde ned gennem dalen. Søen, som Briksdal ender i, ligger 346 meter over havoverfladen, og hele scenariet er med de nøgne klippevægge, de forrevne ismasser og det klare, iskolde søvand et yderst imponerende syn. Selve byen Olden sprudler ikke just af seværdigheder, men besøges hovedsageligt for sin ovenud naturskønne beliggenhed. Det er en typisk norsk landsby med idylliske træhuse med græs på tagene og en fin, gammel trækirke fra 1759.

Dag 7
Geirangerfjord og Geiranger, Norge. Mægtig natur og fjorde på UNESCO’s liste over verdens naturarv Ankomst Hellesylt kl. 09.00, afsejling Hellesylt kl. 10.00, ankomst Geiranger kl. 12.00 og afsejling Geiranger kl. 19.00
Vandfald i Geirangerfjorden

Efter et kort teknisk stop i Hellesylt om morgenen fortsætter vi.

Vi skal nemlig i dag have et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden og retur.

Vi bliver sejlet i land med de mindre ”tender” både.

Dag 8
Bergen. Frivillig byrundtur til fods i den charmerede hansestad til UNESCO-beskyttede træhuse og købmandsgårde Ankomst kl. 14.00
Bryggen i Bergen

Om eftermiddagen ankrer vi op i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist. De næste par dage er vi ankret, og rejselederen arrangerer en byrundtur i den smukke by. Turen leder os forbi de farverige træklædte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet og i dag kendes som Bryggen. Området er på UNESCOs verdensarvsliste, og de ældste huse, der står i dag, er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der dominerede handlen i byen helt frem til midten af 1700-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid. Efter turen er der mulighed for at gå videre på opdagelse i byen på egen hånd. De fleste seværdigheder ligger i kort afstand fra kajen. I selve havneområdet findes Bergens berømte ”museumsstrækning”, kaldet Bryggen, hvis historie går tilbage til Hanseforbundet og Bergens tid som hovedstad. Bryggens smukke og karakteristiske træhuse og gamle købmandsgårde er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og i byens de smalle gader fornemmer man tydeligt det leben, der har været i den travle handelsby i middelalderen.

Vil du gerne fordybe dig i Bergens spændende og dramatiske historie, kan du lægge vejen forbi Bryggens Museum eller Det Hanseatiske Museum. Byen har blandt andet været ramt af flere storbrande – et tema, som også indgår i forfatteren Gunnar Staalesens berømte Bergen-trilogi. De kunstinteresserede kan lægge vejen forbi Bergen Kunstmuseum, hvis samling blandt andet tæller adskillige værker af Edvard Munch.   

Dag 9
Bergen, Norge. Tid til udflugter og oplevelser i den gamle hovedstad

Kystbyen Bergen er Norges næst største by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste.

Byen har endnu i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder. Et muligt stop er Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en oplevelse værd. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet alt afhængig af årstiden, men markedet byder også på frugt, grønsager og blomster. 

Eller en tur med Fløibanen op og nyde den fantastiske udsigt over byen og det omkringliggende område fra fjeldet Fløyen, en af de syv fjelde ved byen.

Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde Bergen og dens mange små brolagte gader og fine træhuse, men det kan også anbefales at besøge Edvard Grieg-museet, som kan nås med Bybanen fra Bergens centrum, eller et af byens mange andre museer. Ellers er det normalt muligt at tage med på rederiets arrangerede udflugt til Edvard Griegs hus, Troldhaugen. Her boede komponisten fra 1885 til 1907, og når man ser de smukke omgivelser, forstår man let, hvorfra han fik inspirationen til sine underskønne stykker musik.

Det er også fristende blot at nyde en slentretur rundt i den hyggelige by, der byder på mange stemningsfulde områder.

Du kan vælge at gå på opdagelse i den hyggelige by og den omkringliggende natur på egen hånd, eller du kan som altid tage med på en af skibets udflugter. (Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Dag 10
Bergen, Norge. De sidste oplevelser i Bergen og naturskøn sejlads Afsejling kl. 15.30
I Bergen

Formiddagen er helliget de sidste egne udflugter i Bergen, inden skibet om eftermiddagen trækker ankeret op og sætter kurs mod Flåm. Har man ikke nået det de forrige dage, kunne dagen måske byde på et besøg ved Norges Fiskerimuseum.

Dag 11
Flåm, Norge. Sognefjord og dramatisk landskab Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Fjorden ved Flåm blev skabt efter den sidste istid

Fjorde, der skærer sig ind i landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kyst. Den vilde og smukke vestlandsnatur blev skabt efter den sidste istid ved at smeltevand fra isbræer og elve skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen trak sig tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet. Den 204 kilometer lange Sognefjord er verdens længste og dybeste fjord, og den har i årtier været et højdepunkt for krydstogtskibene i Norge.

Skibet kaster anker i fjorden ud for Flåm klokken 8.00, og vi bliver herefter sejlet ind til kajen i mindre såkaldte tenderbåde, for at vi kan påbegynde vores oplevelser i land.

Dag 12
Haugesund. Vandreture til Preikestolen eller Steinsfjellet på egen hånd Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00

Så er vi igen ankommet til Norges fødeby Haugesund. Man kan endnu engang tage en spadseretur gennem den

gamle bydel. En tur gennem de små gader med hvide træhuse fra det 18. århundrede er som en

rejse tilbage til en svunden tid i stor kontrast til de mange moderne bygninger og selve havneområdet.

Måske er det tid til at tage en tur til det nærliggende Steinsfjellet med panoramisk udsigt over byen. Eller den verdensberømte udsigtsplads Preikestolen, det kræver dog en vis fysik og god planlægning at på egen hånd begive sig ud på ture til disse. På dette lidt længere stop er det dog klart mere oplagt end ved vores første visit i byen.

Der er også vikingehistorie og fiskerhistorie i den lille nærmest billøse ø Røvær som ligger kun en kort tur fra Haugesund.

Dag 13
Kristiansand, Norge. Spadseretur rundt i ”Sørlandets hovedstad” Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
Christian 4. grundlagde i 1641 Kristiansand

Kristiansand ligger i det sydligste Norge ud til Skagerrak ved udmundingen af Otra-elven, omgivet af en smuk skærgårdskyst. Christian 4. grundlagde i 1641 byen på en sandslette (deraf navnet Kristiansand) ved den lille vig, som egnede sig glimrende til havn. Byen blev anlagt i renæssancestil med en regelmæssig byplan med snorlige gader, vinkelret på hinanden. Dette område kaldes Kvadraturen, og det udgør i dag Kristiansands ældste bydel. I 1672 stod fæstningen Christiansholm færdig, men byens indbyggere var forbitrede, for de måtte selv betale for byggeriet!

Christian 4.s planer om at Kristiansand skulle blive en førende metropol og et stort handelscentrum, blev dog ikke til noget, for byen var forholdsvis ubetydelig op til 1830’erne, hvor den norske skibsfart for alvor blev centreret i Kristiansand. Den blev nu importhavn for varer fra England, og det skabte formuer i byen. Under anden verdenskrig blev Kristiansand 9. april 1940 angrebet af tyske marinestyrker, og efter kamp blev byen erobret.

I dag er Kristiansand et vigtigt trafikknudepunkt, og herfra udgår der fragt til mange europæiske og amerikanske havne. Fra Kristiansand er der også en populær færgeforbindelse til Danmark. I byen er der endvidere en avanceret industri, der leverer udstyr til olieboringen i Nordsøen.

I den gamle bydel ligger den imponerende domkirke, bygget i 1882-85 i nygotisk stil. Det er den fjerde kirke på stedet. Man genanvendte mure fra det ældre kirkebyggeri i 1880’erne, og det førte til, at kirkens alter kom til at stå i vest, normalt står altret jo i øst! Foran kirken ligger rådhuset. I byens nordøstlige hjørne ligger Vest-Agder Museum Kristiansand, frilandsmuseet med 40 originale træhuse. Det er så hyggeligt at gå rundt i Kristiansands gamle centrum, Christian 4.s bydel, der er fuld af charmerende gamle gader og flankeret af gamle træhuse, som læner sig op ad hinanden.

Et vemodigt minde fra Danmarks sidste store søslag er at finde på byens kirkegård. Det er gravene for 18 danske søfolk fra fregatten Jylland, som efter slaget ved Helgoland 9. maj 1864 blev begravet her. Der er rejst en stor mindesten ved gravene.

Stor Kristiansand har i dag (2017) ca. 88.000 indbyggere og byen kaldes ”Sørlandets hovedstad”.

Dag 14
Oslo, Norge. Indsejling igennem Oslofjorden og tid i centrum af den norske hovedstad Ankomst kl. 08.00, Afsejling kl. 16.00
Oslofjorden er absolut den smukkeste vej til Oslo

Den absolut smukkeste vej til Oslo er ad søvejen. I 1624, efter en stor og ødelæggende brand, besluttede Kong Christian IV at genopbygge byen inden for murene af Akershus. Kongen navngav byen efter sig selv: Christiania. I 1814, efter unionsopløsningen, blev byen Norges hovedstad, og i 1925 fik byen igen sit gamle navn, Oslo.

Oftest lægger de store skibe til omkring netop Akershus, eller en lille smule derfra. Der plejer at være gåafstand ind til Aker Brygge og det charmerende centrum af Norges hovedstad.

Oslo har inden for de seneste år udviklet sig til en moderne metropol efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppegader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncerter og forlystelser bl.a. det nybyggede operahus fra 2008, en kulturel perle placeret ved havnen.

Rejselederen arrangerer om formiddagen en frivillig byvandring. Vi går typisk til havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Vi ser den nye bydel, Aker Brygge, og fortsætter videre langs havnefronten til det ældste eksisterende kvarter i Oslo, som også er den eneste bydel med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, blev opført af danske Christian den 4. efter, at en alvorlig brand i 1624 havde lagt byen øde. Vi kommer tilbage forbi Akershus Slot og Fæstning, der er et af de mest betydningsfulde bygningsværker fra den norske middelalder, og hvor der er fri adgang til fæstningsvoldene. Ved Bjørvika skal vi nyde synet af det elegante, moderne operahus og en af de nyeste bydele i Oslo. Afhængigt af, hvor skibet lægger til, tilpasser rejselederen ruten.

Om eftermiddagen går kursen atter tilbage mod København, og du kan nyde de sidste dag om bord på skibet i dit helt eget tempo. Afhængigt af sigtbarheden er udsejlingen gennem Oslofjorden også en værdig afslutning på de mange flotte norske naturscenerier, som turen har budt på.

Dag 15
Ankomst til København Ankomst kl. 09.00
Vi er tilbage i København om morgenen, og efter morgenmad er det tid til at sige farvel til vores skib.

Prisinformation

Opgradering af kahyt samt enkeltkahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for indvendig premium dobbeltkahyt (kat. IP): kr. 498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt (kat. EC): kr. 1.298,- pr. person
 • Tillæg for udvendig premium dobbeltkahyt (kat. EP): kr. 1.798,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. BC): kr. 2.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig premium dobbeltkahyt med balkon (kat. BP): kr. 2.998,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. IC): kr. 998,-
 • Tillæg for indvendig premium enkeltkahyt (kat. IP): kr. 1.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. EC): kr. 2.298,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. EP): kr. 2.798,-
 • Balkonkahytter ikke mulige som enkeltkahyt
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Informationsmøder og træffetider med rejselederen
 • 14 nætters krydstogt med 3* Costa Favolosa i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. IC)
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi kr. 1.250,- per person)
 • Havneskatter og afgifter (værdi kr. 1.490,- per person)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Transport til og fra skib
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier. Fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng, aircondition, føntørrer og TV. Ønsker man at bestille en suite, bedes man rette henvendelse til Albatros Travel for at få oplyst pris og mulighed for bestilling.

Kahytskategori Internal Classic & Internal Premium (IC-IP) 14-16 m2

Indvendig kahyt på dæk 1. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori External Classic & External Premium (EC-EP) 16 m2

Udvendig kahyt med ko-øje vindue på dæk 1. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori Balcony Classic 20 m2 (inkl. balkon)

Udvendig kahyt med balkon på dæk 6. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori Minisuite 35 m2 *Obs. kun på forespørgsel

Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 11. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendige kahytter har et større ko-øje som vindue. Kahytterne kaldes også Oceanview eller Outside i nogle sammenhæng. Se evt. billeder af kahyt typerne på rederiets hjemmeside.

Balkon kahytter har en balkon på 4-5 m2.

Classic kahytter er unavngivne kahytter, indenfor kategorien.

Premium kahytter har den bedste beliggenhed på skibet, indenfor kategorien. Der er inkluderet gratis kontinental morgenmad, serveret i kahytten (skal bestilles dagen i forvejen), gratis service i din kahyt (24-timers roomservice), og mulighed for selv at bestemme spisetiden i restauranten.

Dansk TV

Det har tidligere år været muligt at se dansk TV ombord, medens vi rejser i de norske fjorde. Vi kan aldrig garantere at det vil blive sådan også fremadrettet, men det både satser og håber vi på.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende i de nordligere himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Dagsprogram og udflugter

Du kan ved hvert stop vælge at gå på opdagelse i de hyggelige byer og den omkringliggende natur på egen hånd, eller du kan tage med på en af skibets udflugter. (Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet). De fleste steder vil rejselederen tage interesserede med på en egen komponeret kortere bytur til fods. Hør mere ombord fra rejselederen.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledt af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Der vil også løbende komme skriftlig information i kahytten under rejsen.

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige ca. 3000 gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Arrangementer og udflugter bliver ledt af enten den ene eller anden rejseleder, afhængigt af, hvem som er mest kvalificeret. Dette gør vi for at vores gæster skal få så god en oplevelse som muligt.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Costa Cruises hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked

Det er et 2+ eller 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Costa Cruises, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En oplevelse for livet. Jeg har været på en fantastisk rejse op langs Norges kyst med et meget stort krydstogtskib. Naturen var betagende smuk og vi var meget heldige med vejret. Solen skinnende fra en skyfri himmel i alle 14 dage. Skibet var meget stort og selv om der var næsten 3000 gæster ombord , var der plads i restaurant , i elevatorer mm. Alt var særdeles velorganiseret og vi havde en meget kompetent og vidende rejseleder , som med stor erfaring vejledte os på rejsen.
Date published: 2018-06-07
Rated 4 out of 5 by from Det bedste af fjordlandet i Vestnorge Særdeles fin rejse på trods af, at der var tale om et krydstogt med det kaos det medfører ... Rigtig godt, at der var mange timer i land & god tid til at opleve tingene. Og selvfølgelig det utrolige, at rejse i denne del af verden i strålende solskin & uden ret mange dråber regn ;-) Det havde været en fordel, hvis de praktiske oplysninger havde fortalt mere om det at være på krydstogt og havde udeladt uvedkommende oplysninger om fx. fly og lufthavne.
Date published: 2018-06-03
Rated 5 out of 5 by from Et vidunderligt krydstogt Det var en virkelig fantastisk rejseleder,Axel. Meget vidende,hjælpsom og behagelig at være sammen med. Det er absolut den bedste rejseleder,vi har mødt på vore mange rejser. Stor ros til Axel Fiedler
Date published: 2018-06-01
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse til det skønne Norge En stor tak til vores fine og meget vidende Axel som gjorde vores rejse uforglemmelig.
Date published: 2018-06-08
Rated 5 out of 5 by from Krydstogt fra København til Norges kyst Tak til Albatros Travel og Axel for en fantastisk tur
Date published: 2018-06-08
Rated 5 out of 5 by from Naturen var fantastisk flot Vores rejseleder var Enestående! Det var hans udflugter - ikke skibets, som vi var på.
Date published: 2018-06-19
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk dejlig tur, godt organiseret Oplevelsesrig rejse, rejseleder Alex var altid parat med hjælp og gode råd.
Date published: 2018-06-10
Rated 4 out of 5 by from En skøn tur kun skæmmet af søvnmangel pga kahyt lige over skruen En skøn tur kun skæmmet af søvnmangel pga kahyt lige over skruen
Date published: 2018-06-29
 • y_2020, m_5, d_30, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_DKCOC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

DKCOC04ADK