Krydstogt fra Kongens København til Italien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En odyssé langs Europas vestkyst til Middelhavet og Italien – inkl. helpension og drikkepenge samt vin, øl og sodavand til frokost og aftensmad på skibet.

Et krydstogt fra København til Savona i Italien er en oplagt mulighed for at opdage byer i Europa, man ikke normalt besøger. På skibet finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for store kulturelle oplevelser. Glæd dig til kanalrundfart i Amsterdam, en byrundtur i middelalderbyen Brugge, portvinssmagning i Cais da Ribeira og domkirken i Valencia. På dette krydstogt rejser vi, når der hviler et behageligt sensommerklima over Atlanterhavet og Middelhavet, og imellem oplevelserne har vi en fridag på havet, hvor der er tid til at fordøje de mange indtryk – inden vi tager fat på nye oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, USD

Dagsprogram
Dag 1 Afsejling fra København
Dag 2 Tid til at lære skibet at kende
Dag 3 Amsterdam (IJmuiden), Holland. Mulighed for byrundtur og kanalrundfart i Amsterdam
Dag 4 Zeebrugge (Brugge), Belgien. Mulighed for besøg i middelalderbyen Brugge
Dag 5 Le Havre, Frankrig. Mulighed for besøg i Le Havre med rejselederen
Dag 6 Over Biscayen mod Spanien
Dag 7 La Coruna, Spanien. Mulighed for byrundtur til fods med rejselederen bl.a. til Praza de María Pita
Dag 8 Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med portvinssmagning
Dag 9 Lissabon, Portugal. Mulighed for besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret
Dag 10 På havet mod Valencia. Oplevelser til søs med rejselederen
Dag 11 Valencia, Spanien. Mulig for byrundtur til det centrale Valencia med domkirken og markedet
Dag 12 Barcelona, Spanien. Mulighed for besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral”
Dag 13 Savona, Italien og hjemrejse

Cruise - Costa Fascinosa - Krydstogt fra kongens København til Italien

Skibet Costa Fascinosa hører til det italienske rederi Costa Cruises’ flåde.

Middagene på skibet er med store menuer, der varierer dag for dag. Morgenmad og frokost kan vælges som buffet eller a la carte.

På skibet findes barer, spa, natklub, kasino og teaterscene. Hver aften er der flere underholdningstilbud enten i form af teater, musicals, shows, kabaret med mere. Derudover er der en lang række aktivitetstilbud såsom quiz, foredrag, bingo, bridge, gymnastik, italienskundervisning og meget, meget andet!

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger her: https://www.costacruises.com/fleet/fascinosa/v1.html

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afsejling fra København Afsejling kl. 19.00
Middagene på skibet er med store menuer

Fra havnen i København går vi om bord på vores skib og indkvarteres i vores respektive kahytter. Du kan gå på opdagelse på skibet og om aftenen mødes vi og nyder vores første middag om bord, mens skibet først sætter kursen mod nord gennem Øresund og forbi Kronborg på bagbord side.
 
Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 2
Tid til at lære skibet at kende
Den skønne pool ombord

Efter at have rundet Skagen tilbringer vi dagen på havet med kurs sydpå på Nordsøen. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i skibets store teatersal.

Dagen igennem har du naturligvis også mulighed for at slå følge med vores danske rejseleder, der kommer med gode råd til, hvilke fællesaktiviteter, vi kan deltage i sammen.

Dag 3
Amsterdam (IJmuiden), Holland. Mulighed for byrundtur og kanalrundfart i Amsterdam Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00
Den farverige kanalby Amsterdam

Skibet lægger i dag til i havnebyen IJmuiden ca. 30 km fra hollands største by, Amsterdam.
Den farverige kanalby Amsterdam, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder, viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan, der i dag er rig på spændende caféer, delikatesseforretninger med håndlavet chokolade og kunsthåndværkere, der har slået sig ned i kvarterets gamle pakhuse. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som har selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om pigen og hendes jødiske familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og udleveret til Gestapo for til sidst at ende deres dage i kz-lejr.

På Prinsengracht og i Jordaan finder man også Amsterdams husbådsmuseum, hvor man kan få en snert af, hvad det vil sige at bo på kanalerne. Ligeledes på Prinsengracht udstilles en anden hollandsk stolthed – tulipanen. Amsterdam Tulipanmuseum ligger over for Anne Franks hus og fortæller historier om Hollands berømte nationalblomst. Tulipanen kan også opleves under mindre museale rammer på blomstermarkedet på kanalen Singel.

Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum på Stadhouderskade rummer en stor samling hollandske mesterværker fra religiøs kunst til guldalderen og værker af blandt andre Rembrandt, mens van Gogh-museet på Paulus Potterstraat kan præsentere verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af mesteren.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

Dagens udflugtstilbud er en byrundtur i Amstersdam til fods, hvor vi ser de største seværdigheder og så skal vi naturligvis på kanalrundfart. Der vil også være tid til at gå på opdagelse på egen hånd og for at spise frokost undervejs (ikke inkluderet).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Zeebrugge (Brugge), Belgien. Mulighed for besøg i middelalderbyen Brugge Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 19.00
Zeebrugge i Belgien, ved Den Engelske Kanal

Vi lægger til i havnebyen Zeebrugge ved Den Engelske Kanal, men i dag vil det være oplagt at besøge det nærliggende Brugge, som er en af Belgiens flotteste middelalderbyer. Den gennemløbes af små kanaler og er yderst velbevaret.  Den lille havneby var en af Hanseforbundets væsentlige udskibningshavne, og Brugge var et finansielt centrum dengang. Velhaverne af den tid blev portrætteret af berømte kunstnere som Jan van Eyck, Hans Memling og Gerard David. 

Dagens udflugt er en byrundtur i Brugges centrum. Her skal vi se på nogle af byens mange attraktioner. Vi passerer forbi markedspladsen, hvor vi ser det flotte rådhus, og vi får også et indblik i, hvordan belgierne fremstiller deres verdensberømte håndlavede chokolade. Der er selvfølgelig mulighed for at købe et stykke eller to med til den videre rejse. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke). 

Dag 5
Le Havre, Frankrig. Mulighed for besøg i Le Havre med rejselederen Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 20.00
Historiske Le Havre i Normandiet

Denne travle havneby ligger ved Seinens munding og blev grundlagt allerede i det 16. århundrede. Byen blev lagt i ruiner under anden verdenskrig, men blev genopbygget og blev igen en driftig havneby.
Impressionisterne udødeliggjorde strandene ved Le Havre i deres malerier og har dermed været med til at sætte byen på verdenskortet som porten til en af Frankrigs mest fascinerende regioner, Normadiet. 
Det romantiske Paris, scenen for D-dag under 2. Verdenskrig og middelalderbyer med historier om helgener og konger er mulige udflugtsmål i dag (disse udflugter bestilles og betales om bord). 

Der er også mulighed for at tage med rejselederen ind til Le Havres centrum (transport og en evt. forfriskning et ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 6
Over Biscayen mod Spanien
Costa Fascinosa fra 2012 har plads til ca. 3.800 personer

Biscayen, Golfo De Vizcaya på spansk, Golfe De Gascogne på fransk – kært barn har mange navne. Det brede indløb af Nordatlanten i Vesteuropas kyst danner en grov trekant med et areal på 223.000 kvadratkilometer. Den afgrænses af Frankrigs vestkyst og den spanske nordkyst. Blandt søfolk og lystsejlere er Biscayen kendt for sine barske vande, der kan drille særligt i vinterhalvåret. Vi sætter dog vores lid til, at vores erfarne kaptajn sejler os sikkert over bugten i behørig afstand fra kystens luner.

Dag 7
La Coruna, Spanien. Mulighed for byrundtur til fods med rejselederen bl.a. til Praza de María Pita Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 19.00
På marked

Om morgenen ankommer vi til Spaniens nordvestligste hjørne i provinsen Galicia. Vi lægger til i byen La Coruña, en atlantisk by med et mildt klima, og på grund af sin strategiske placering en overordentlig vigtig handelsby.

Julius Cæsar kom til byen i 62 f.Kr., og romernes tilstedeværelse i mange år havde essentiel betydning for byens videre liv. Talrige krige – ikke mindst mod englænderne – satte også sit præg på La Coruña. Men trods en righoldig historie er der ikke mange historiske bygninger bevaret. Dette hindrer os dog ikke i at opleve de smalle gader og det store panorama, hvor byen møder oceanet, og byens borgere hinanden. Tag de gode spadseresko på, og slå følge med rejselederen, der tager os med på en byvandring til fods, hvor vi bl.a. kommer forbi den flotte plads Praza de María Pita, kirken Igrexa de Santiago og bystranden Paseo Maritimo. Er du til en oplevelse af mere kunstnerisk art kan du med fordel gå en tur på Picasso-museet. Medbring lidt lommepenge til evt. transport, entréer og en forfriskning undervejs samt til en taxa retur til skibet, hvis turen har været for hård for apostlenes heste.

Dag 8
Porto (Leixoes), Portugal. Mulighed for byrundtur i Cais da Ribeira med portvinssmagning Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 15.00
Luis I-broen i Porto med indflydelse fra Gustave Eiffel

Porto, Portugals næststørste by og navnefader til hele landet, ligger på en strategisk vigtig plads ved Douroflodens bred. Herfra fragtedes tusinder af liter portvin årligt ud på verdensmarkedet, hvilket skabte velstand og vækst for byen.

Ved Douro-flodens bred finder man flere traditionelle vingårde. De ligger i bydelen Vila Nova de Gaia over for det gamle Ribiera-distrikt med de farvestrålende og charmerende rækkehuse, som er på UNESCO’s liste over verdensarv.

De to flodbredder er forbundet med et antal broer med Luis I-broen som den bedst kendte. Den opmærksomme besøgende vil bemærke indflydelsen fra Gustave Eiffel.

På dagens Albatrosudflugt begynder vi i den farverige og UNESCO-fredede gamle bydel Cais da Ribeira med smalle middelalderstræder og farverige facader ud mod havnefronten og slutter ved den gamle katedral på toppen af Penaventosa-bakketoppen. Vi skal selvfølgelig også smage en portvin i kældrene tilhørende et af de traditionsrige vinhuse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke). 

Dag 9
Lissabon, Portugal. Mulighed for besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret Ankomst kl. 8, afsejling kl. 15
Praça do Comércio i Lissabon

Lissabon ligger ved Tejo-flodens udmunding og er ligesom Rom bygget på syv høje. For 400 år siden gjorde tidens berømte søfarere byen kendt, og Lissabon blev centrum for en verdensomspændende handel med krydderier, silke og guld. Lissabon voksede og blev en af verdens rigeste byer, og befolkningstallet fordobledes på rekordtid. Men midt under morgenandagten den 1. november 1755 ramtes byen af et kæmpemæssigt jordskælv. Ikke meget blev skånet, stort set kun den arabiske bydel Alfama. Lissabon er en smuk by med kakkeludsmykkede husfacader, stejle gader og gamle sporvogne. De kæmpestore og ret særprægede udendørs elevatorer bringer dig let fra den ene bydel til den anden. Den mest berømte elevator er opført af Gustave Eiffel, Eiffeltårnets skaber, og bringer folk op over kvarteret Bairro Alto, hvorfra man kan nyde udsigten over det smukke Rossio-torv og Baixa-kvarteret.

Bairro Alto-kvarteret har sin helt egen charme. Her er en blanding af rigt og fattigt, nyt og gammelt. Det er skønt at gå rundt i de smalle gader, studere finurlige detaljer på de gamle huse, kigge ind i de små butikker eller iagttage en kat, der nyder solen på en smedejernsbalkon. Tæt på Bairro Alto ligger det maleriske Rossio-torv omgivet af smukke 1800-tals bygninger og med små hyggelige caféer, et springvand og et levende gademiljø. I nærheden ligger Rossio-banegården med de karakteristiske hesteskoformede indgangspartier. Den er bygget i 1890, og den smukke facade er i manuelinsk stil.
 
På en af byens syv høje ligger fæstningen Sao Jorge. Den er bygget i det 12. århundrede, og inde bag murene ligger det maleriske kvarter Santa Cruz med små huse klistret op ad hinanden. Fra Sao Jorge får man den bedste udsigt over byen, især over Alfama-kvarteret, som ligger lige nedenfor. Netop Alfama er nok den smukkeste og mest fascinerende bydel. Her ligger det middelalderlige Lissabon med en labyrint af stejle gader, trapper og brolagte smøger. Smukke kakler pryder husmurene, her står blomsterkrukker, og vasketøjet hænger til tørre i smøgerne. Her synes tiden at stå stille. 

Nogle af Lissabons største og smukkeste bygningsværker ligger i Belem-kvarteret i udkanten af byen. Fra foden af Belem-tårnet drog de store opdagelsesrejsende i 1400- og 1500-tallet ud på deres rejser. Tårnet er en pragtudgave i manuelinsk stil, med kniplingslignende ornamenter, balkoner og små vagttårne. Det blev i sin tid bygget lige ved flodmundingen, der hvor Vasco da Gama satte ud på en af sine mange rejser. Endnu flottere er det kæmpestore klosterkompleks Jeronimos. Det er ubetinget Portugals smukkeste bygningsværk - et enestående monument bygget i manuelinsk stil og skabt af de rigdomme, Vasco da Gama hjembragte til landet efter sin opdagelse af søvejen til Indien i 1498. Både kirken Santa Maria og selve klostret er fyldt med småfigurer og kniplinger i sten, springvand, udskårne søjler og hvælvede buegange.

Vi tager på byrundtur og ser nærmere på nogle af de mange seværdigheder, inden vi bliver kørt tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke). 

Dag 10
På havet mod Valencia. Oplevelser til søs med rejselederen
Middags menuerne varierer dag for dag

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet.  Vi kan opleve middagen på en af skibets mange restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 11
Valencia, Spanien. Mulig for byrundtur til det centrale Valencia med domkirken og markedet Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 18.00
Spaniens tredje største by Valencia har en historisk bymidte

Valencia, Spaniens tredjestørste by, byder på både kvalitetsmuseer og spektakulær moderne arkitektur i skøn forening med en vældigt charmerende historisk bymidte. Under Den spanske borgerkrig (1936-1939) var Valencia den sidste højborg for den republikanske regering (1935–36), der holdt stand mod Francos nationalistiske styrker, indtil landet blev underlagt 40 års diktatur.

Det er dog ikke første gang, Valencia er endt som centrum for stridigheder. Den har nemlig været hårdt bestridt siden den blev grundlagt af grækerne. Den spanske nationalhelt Rodrigo Diaz de Vivar med tilnavnet El Cid erobrede Valencia fra maurerne i 1094 og vandt sin mest besynderlige sejr her i 1099. Han døde selv i slaget, men hans lig sad fast i sadlen på hans hest, og de belejrende maurere blev så skræmte, at det resulterede i deres totale nederlag.

I dag repræsenterer Valencia essensen af det moderne Spanien. Den har dristig arkitektur kombineret med et eksperimentelt køkken, men er på samme tid dybt konservativ og stolt over sine traditioner. Dagens Albatrosudflugt byder både på nyt og gammelt, når vi drager på oplevelse bl.a. til domkirken fra det 13.-15. århundrede og silkebørsen, som er på UNESCO’s liste over verdensarv.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke). 

Dag 12
Barcelona, Spanien. Mulighed for besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral” Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 13.00
Barcelona er Spaniens næststørste by

Barcelona er Cataloniens hovedstad og Spaniens næststørste by. Den er avantgardistisk, præget af kunstnerisk livsglæde, aktivitet, hektisk natteliv og politisk dynamik. Byen er rig, har masser af industri, og havnen er en af Spaniens vigtigste – Barcelona er med andre ord indbegrebet af spansk foretagsomhed.
Med en 2.000-årig historie rummer Barcelona endvidere spændende seværdigheder: fra romerske ruiner og gotiske paladser til eksplosiv art nouveau. Byen er især berømt for arkitekten Gaudís fantastiske og meget særprægede bygningsværker i jugendstil. Mesterværket er La Sagrada Familia-kirken med fantasifulde former af mennesker, dyr og planter indhugget i murene. 

Dagens Albatrosudflugt er bl.a. en tur i Gaudís tegn, hvor vi bl.a. også kommer forbi netop La Sagrada Familia.
Vi skal også på en spadseretur i den gamle bymidte, hvor vi træder et skridt tilbage i Middelalderen og lægger vejen forbi kirken Santa Maria del Mar, som mange nok kan genkende fra Ildefonso Falcones succesroman ”Havets katedral” eller fra Netflix-serien af samme navn.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke). 

Dag 13
Savona, Italien og hjemrejse Ankomst kl. 9.00

Om morgenen lægger skibet til kaj på den liguriske kyst, nærmere betegnet i italienske Savona. Det er nu tid til at forlade krydstogtskibet og vi bevæger os herfra mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter. 

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Heldagsudflugt til Amsterdam, Holland med byrundtur og kanalrundfart (frokost ikke inkl.)
 • Halvdagsudflugt til Brugge, Belgien med besøg i middelalderbymidten 
 • Halvdagsudflugt i Porto, Portugal med byrundtur i Cais da Ribeira og portvinssmagning
 • Halvdagsudflugt i Lissabon, Portugal med besøg ved fæstningen Sao Jorge og Jeronimosklosteret
 • Heldagsudflugt i Valencia, Spanien med besøg i det centrale Valencia med domkirken og silkebørsen (inkl. frokost)
 • Halvdagsudflugt i Barcelona, Spanien med besøg ved La Sagrada Familia og ”Havets Katedral”

Pris: kr. 2.698,- pr. person

Gaudís fantasifulde La Sagrada Familia-kirke

Pranzo & Cena-drikkepakke

Drikkevarer til måltiderne (udvalg af vin på glas, øl, vand og sodavand til frokost og aftensmad om bord). Der er mulighed for selv at opgradere drikkevarepakken om bord, så den indbefatter vand, cocktails og spiritus til og mellem måltiderne. Pranzo & Cena-drikkepakken indbefatter ikke vand ud over isvand til frokost (fra vandautomaten i buffetrestauranten). Læs mere om mulighederne for opgradering af drikkepakken her https://www.costacruises.com/activity-types/dining/beverage-package.html

Spanske specialiteter

Prisinformation

Dobbeltkahyt

•    Tillæg for udvendig dobbeltkahyt (kat. EC): kr. 2.998,- pr. person
•    Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. BC): kr. 5.198,- pr. person

Enkeltkahyt (på forespørgsel og pris kan variere fra nedenstående)

•    Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. IC): kr. 7.298,-
•    Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. EC): kr. 13.298,-
•    Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. BC): kr. 17.598,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse Milano-København direkte med SAS
 • Informationsmøder og træffetider med rejselederen
 • Transport iht. program
 • 12 nætters krydstogt med Costa Fascinosa i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. IC)
 • Valgfrie byrundture ved rejselederen
 • Foredrag ved rejselederen
 • Arrangementer om bord ved rejselederen
 • Helpension om bord på skibet
 • Drikkevarer til frokost og aftensmad om bord på skibet (Pranzo & Cena-drikkepakke*. Kun for gæster over 21 år)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi kr. 900,- per person)
 • Havneskatter og afgifter (værdi kr. 1.490,- per person)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 6 udflugter kr. 2.698,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier. Fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng, aircondition, føntørrer og TV. Ønsker man at bestille en suite, bedes man rette henvendelse til Albatros Travel for at få oplyst pris og mulighed for bestilling. 

Kahytskategori Internal Classic (IC), 14 m2

Indvendig kahyt på dæk 1. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori External Classic (EC) 16 m2

Udvendig kahyt med ko-øje vindue på dæk 1. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori Balcony Classic 19 m2 (inkl. balkon)

Udvendig kahyt med balkon på dæk 6. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Balkonkahytter har en balkon på 3-4 m2. 

Classic kahytter er unavngivne kahytter, indenfor kategorien. 

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 USD og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 USD, og spiritus koster typisk 7-10 USD per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 USD per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse. 

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. 

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Flere krydstogter

Er du interesseret i flere krydstogter, hvor du stiger ombord på skibet i København? Så se alle vores krydstogter fra Danmark

Hånden på hjertet

Information

Costa Cruises er et italiensk rederi, der har sørget for at tage nogle af de bedste italienske kvaliteter og ikke mindst den italienske stemning med om bord på deres skibe. Det gælder alt fra sprog og traditioner til mad og drikke. 

Costa Cruises hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Costa Cruises, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Det betyder blandt andet at ens kahyt ”kun” rengøres en gang om dagen – hvilket jo bør være rigeligt for de fleste. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

For italienerne er middagen et af dagens højdepunkter, og derfor bliver man ikke ”afspist” på samme måde som amerikanske skibe, hvor måltidet måske ikke på samme måde er et samlingspunkt. På Costa Cruises bruger man gerne længere tid på middagene, og det kan til tider være en fest i sig selv, hvor levende italienere bryder ud i sang og vifter med servietter, som var vi deltagere i en bedre italiensk bryllupsfest. Overalt hører man italiensk som hovedsprog, og som de fleste ved er italienere mere levende, festlige og til tider højrystede end andre nationaliteter. Så er man til italiensk charme og stemning, så er man kommet til rette sted – og en ting er sikkert: man får værdi for pengene. 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

DKCOC11ADK