Fra New York gennem Panamakanalen til San Francisco

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra selveste byen der aldrig sover, New York, til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer gennem Panamakanalen til San Francisco

New York – Curacao – Aruba – Santa Marta – Cartagena – Panamakanalen – Puntarenas – Corinto – Puerto Quetzal – Zihuatanejo/Ixtapa – Puerto Vallarta – Cabo San Lucas – Los Angeles – Santa Barbara – San Francisco

En kombination af indholdsrig storbyferie og et eksklusivt krydstogt til tropernes bounty-øer, videre gennem Panamakanalen og frem til San Francisco. En sand drømmerejse.

Rejsen begynder med to overnatninger i New York, så du får masser af storbyoplevelser. Herefter sejler vi til nogle af den nye verdens eksotiske øer og byer. Undervejs arrangeres 5 specialudflugter (tilkøb) til henholdsvis 2 UNESCO-fredede kolonitidsbyer – Cartagena og Antigua – samt Leon, hvor man ser kolonial arkitektur og besøger et af Mellemamerikas mest kendte romdestillerier. Udflugtspakken tæller også en tur ud i Costa Ricas frodige natur med en sejltur langs den fuglerige mangrove i Tarcoles-floden. Krydstogtets omdrejningspunkt er en af menneskehedens største og mest utrolige bedrifter, nemlig den 80 kilometer lange Panamakanal.

Som prikken over i’et er både drikkepakke, helpension og drikkepenge inkluderet ombord. Der er med andre ord lagt op til en afslappet, fri og gnidningsløs rejse til søs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark, ankomst til New York og indlogering på hotel
Dag 2 New York, USA. Rundtur til fods ved Battery Park, Wall Street og Ground Zero
Dag 3 New York, USA. Byrundtur i bus til Times Square, Broadway, Chinatown og Little Italy og afsejling
Dag 4–6 På havet mod Caribien. Oplevelser til søs
Dag 7 Willemstad, Curaçao. Hollandsk kolonikultur og pastelfarvede huse
Dag 8 Oranjestad, Aruba. Hvide sandstrande og forreven klippekyst. Mulighed for ø-rundtur med koralkyst og byrundtur i Oranjestad
Dag 9 Santa Marta, Colombia. Spadseretur med rejselederen eller strandliv
Dag 10 Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 11 Gennemsejling af Panamakanalen
Dag 12 På havet mod Costa Rica
Dag 13 Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantage
Dag 14 Corinto, Nicaragua. Mulighed for udflugt til koloniale Leon og romfabrik
Dag 15 Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua
Dag 16 På havet mod Mexico
Dag 17 Zihuatanejo/Ixtapa, Mexico. Eventyr med Albatros rejseleder
Dag 18 Puerto Vallarta, Mexico. Frivillig tur med Albatros rejseleder
Dag 19 Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på den mexicanske riviera
Dag 20 På havet mod USA
Dag 21 Los Angeles, USA. Heldags byrundtur i bus med Hollywood, Beverly Hills og Venice Beach
Dag 22 Santa Barbara, USA. Spansk kolonistil og Californisk vinland
Dag 23 San Francisco, USA. Byrundtur med Golden Gate Bridge, Twin Peaks og Fishermans Wharf. Indtjekning på godt beliggende hotel
Dag 24 San Francisco, USA. Tid på egen hånd eller byrundtur til fods og hjemrejse
Dag 25 Ankomst til København

Hoteller

Holiday Inn Manhattan -Financial District

 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • TV
 • Strygejern og strygebræt
 • Kaffe-/temaskine
 • Internet (via wi-fi eller kabel)

Det røgfrie hotel er placeret i hjertet af Lower Manhattan og har Wall Street, Battery Park, Trinity Church og 9/11 Memorial indenfor kort afstand. Desuden er der under 5 minutters gang til nærmeste subway-station, Rector Street Station, som forbinder stort set hele Manhattan via undergrundsbanen. Indenfor gåafstand finder du desuden Brooklyn Bridge, Tribeca, SoHo og Canal Street-områderne, som alle syder af liv og har et rigt udvalg af restauranter, seværdigheder og butikker.

På hotellet finder du et fitnesscenter, businesscenter, ismaskiner og en hæveautomat på stueetagen. Hotellets 492 værelser er fordelt over 50 etager, som gør dette hotel til det højeste i Holiday Inn-kæden.

Hotellets naborestaurant, St. George Tavern, serverer morgenmad, frokost og aftensmad. Restauranten fungerer også som bar og har over 15 forskellige øl på fad.

Alle værelser er udstyret med sikkerhedsboks, tv med over 80 kanaler, mulighed for at lave kaffe/te på værelset, hårtørrer og gratis wi-fi eller internet via kabel.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/new-york/nycwa/hoteldetail 

Norwegian Gem

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord.

Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du 12 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort poolområde. Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-gem

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
23.998,–
København
Balkonkahyt udsolgt
34.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
19.998,–
København
Balkonkahyt udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
19.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
26.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til New York og indlogering på hotel

Vi flyver fra København og lander i storbyen over alle storbyer – New York – klar til store oplevelser.
Fra lufthavnen kører vi med bus til vores hotel og bliver indkvarteret. Resten af aftenen er til fri disposition, og mulighederne i New York er utallige: fra nogle af verdens bedste museer til noget af verdens bedste shopping. Som prikken over i’et er der masser af lækre spisesteder, og på New Yorks restauranter kan du komme hele verden rundt. Endelig hører det også med til en vaskeægte New York-oplevelse bare at gå en tur og nyde byens helt særlige aftenstemning. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer og input til, hvad der er af muligheder.

Hvis tiden tillader det, kan du gå en lille aftentur med rejselederen.

Obs. Dagene i New York er tilrettelagt for dem, som både vil nyde byen på egen hånd, og som vil udnytte tiden optimalt med en dansk rejseleder. Udflugterne giver dig et udpluk af New Yorks bedste seværdigheder, og heldagen vi har, sætter vi fokus på forskellige bydele med en kombination af kulturelle udbud, guidede ture og sanseindtryk fra gadeplan. Det foregår både til fods og med undergrundsbanen, der forbinder byens knudepunkter på den mest effektive måde. Vi afslutter med en panoramisk tur i bus på vores vej mod skibet.
 

Dag 2
New York, USA. Rundtur til fods ved Battery Park, Wall Street og Ground Zero

Vi går fra hotellet direkte ud til hjertet af finansdistriktet på sydspidsen af øen. Dette er centrum for en stor del af verdensøkonomien, og her har mange af verdens største og mest magtfulde multinationale selskaber og banker deres hovedsæde. Vi fortsætter til fods og besøger flere af områdets seværdigheder. Vi starter med at vandre ned til Battery Park, som ligger på det sydligste af Manhattan. Derfra passerer vi Bowling Green, som ifølge overleveringer er stedet, hvor de hollandske bosættere i 1626 købte Manhattan af Algonquin-indianerne for brugsgenstande til en værdi af 24 dollars. Bagefter fortsættes op ad Broadway til Trinity Church og videre til finansverdenens mest berømte gade, Wall Street. Vi passerer Federal Hall og New York Stock Exchange, og hen mod frokosttid vil vi være vidne til et mylder af forretningsfolk, som fylder frokostrestauranterne og står i kø foran de små boder på gaden. Vi holder frokostpause undervejs, der er rigeligt af muligheder.

Efter pausen går vi mod 9/11 Memorial. Hvor World Trade Center engang lå, er der indrettet et mindesmærke, der fylder halvdelen af det cirka 64.000 m2 store område. Mindesmærket blev indviet i 10-året for terrorangrebet, hvor 2.753 mennesker omkom i New York; de fleste inde i World Trade Centers tvillingetårne.
Der, hvor tårnene stod, ligger nu to store kvadratiske bassiner, hvor vandet løber ned ad de mørkegrå sider dag og nat og ender i et – for tilskuerne – bundløst hul. En symbolsk fremstilling af tårnenes fald og ødelæggelse. På bronzepaneler er indgraveret alle navnene på dem, der mistede livet den 11. september 2001. Bassinerne, som hver måler omkring 4.000 m2, er omgivet af en plads med flere hundrede træer, der er plantet for at bibringe stedet en atmosfære af håb og genfødsel. Mindesmærket er udført af arkitekterne Michael Arad og Peter Walker & Partners, der vandt arkitektkonkurrencen blandt de mere end 5.000 indsendte forslag. Det norske arkitektfirma Snøhetta har tegnet pavillionen som fungerer som indgang til mindesmærkets museum som åbnede i 2014.

Eftermiddagen er til fri disposition. Albatros’ rejseleder kommer med tips og er behjælpelig. Der er også mulighed for at følge med rejselederen ud på videre eventyr med metro/subway.
 

Dag 3
New York, USA. Byrundtur i bus til Times Square, Broadway, Chinatown og Little Italy og afsejling Afsejling kl. 17.00

Inden vi går om bord på krydstogtskibet, har vi arrangeret en formiddagsudflugt rundt på Manhattan, hvor vi får lejlighed til at opleve det pulserende liv i New Yorks hjerte. Manhattan er på trods af sit forholdsvist begrænsede areal, et sandt puslespil af kulturer og stemninger. Udflugten tager os til flere af Manhattans distrikter, og giver os lejlighed til at fornemme byens forskelligartethed.

I Downtown Manhattan fornemmer vi for alvor diversiteten, idet vi inden for et forholdsvist lille område træder fra den ene verden ind i den anden op til flere gange, fra det hippe og eksklusive SoHo, over det italiensk dominerede Little Italy til det østasiatiske Chinatown.

Vores udflugt slutter ved Hudson River, hvor vores krydstogtskib ligger ved kaj. Efter udrejseformaliteterne går vi om bord på skibet, der skal være vores hjem de følgende mange dage.

Udsejlingen fra New York er en oplevelse, der er få forundt. Vi glider stille forbi Manhattan, hvor vi få timer forinden har været omgivet af de kendte bygninger og byens dynamik, og sejler forbi Frihedsgudinden, som Frankrig donerede til USA i 1886 som tegn på landenes broderskab. Tæt ved Frihedsgudinden ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europæiske immigranters første møde med ”Drømmelandet i vest”.
Vores rejse mod varmere himmelstrøg er nu i fuld gang.
 

Dag 4–6
På havet mod Caribien. Oplevelser til søs

Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagene i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.

Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.
 

Dag 7
Willemstad, Curaçao. Hollandsk kolonikultur og pastelfarvede huse Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 20.00

Curaçao ligger kun 12 grader nord for ækvator, og det mærkes tydeligt på klimaet, som er stabilt og dejlig varmt året rundt. Geografisk er Curaçao en del af de såkaldte ABC-øer (Aruba, Bonaire og Curaçao), men politisk er det en anden snak. I 2010 blev Curaçao et selvstændigt land inden for Nederlandene i modsætning til nærliggende Bonaire, der har status som hollandsk kommune. Hollænderne anlagde hovedstaden Willemstad omkring en naturlig havn (Schottegat), og byen er stadig præget af kanaler og flydende markeder med tilsejlende handlende fra Venezuela og Colombia. Willemstad har omkring 140.000 indbyggere.
Sproget, der kaldes papiamento, er et blandingssprog af hollandsk, portugisisk, engelsk og afrikanske dialekter. Blandingen af forskellige sprog gør papiamento til et såkaldt kreolsk sprog.

Arkitekturen er naturligvis hollandsk inspireret, men da bygningerne samtidigt er malet i alle regnbuens farver, har byen en særegen caribisk charme. En gammel svingbro, der er konstrueret på 16 pontoner, og som åbner og lukker sig gentagne gange i løbet af dagen, forbinder de to bydele, Punda og Otrabanda
(”den anden side” på papiamento).

De fleste associerer nok navnet Curaçao med den karakteristiske dybblå likør med en svag aroma af appelsin. Likøren er tilsat tørret skal fra laraha-citrusfrugten, der dyrkes på øen, og det er fra den, appelsinsmagen kommer. Farven derimod er ganske kunstig, nærmere betegnet E133 Brilliant Blue, men den giver et farvepift til diverse tropecocktails.

I dag kan du vælge at gå en tur i Willemstad med den danske rejseleder. Du kan også vælge at bruge dagen på egen hånd og fx tage på en af de fantastiske badestrande, øen har at byde på.

Dag 8
Oranjestad, Aruba. Hvide sandstrande og forreven klippekyst. Mulighed for ø-rundtur med koralkyst og byrundtur i Oranjestad Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18:00

Aruba er ikke større, end man kan nå det meste på en dag. Trods det beskedne areal, 30 kilometer lang og 10 bred, er naturen afvekslende. Fra smukke vige med Caribiens blødeste hvide sand, palmer og indbydende turkist vand, til et forunderligt barsk landskab af forrevne klipper og skjulte kalkstensgrotter på nordkysten.
Midt på øen finder man et ørkenlandskab med store kaktusplanter og stenformationer, der ligger som var de efterladenskaber fra en rasende gud fra fortiden. Øen var oprindeligt beboet af Caquetio-indianere, men da den spanske opdagelsesrejsende Alonso de Ojeda ankom til øen omkring 1499, blev alle indbyggerne eksporteret til Santo Domingo, hvor de blev sat til at arbejde i kobberminerne. I forbindelse med firsårskrigen mellem Spanien og Holland tog Holland magten over øen i 1636, og en kort overgang var øen under engelsk styre i 1805, i forbindelse med Napoleonskrigene. Øen kom tilbage under hollandsk kontrol i 1816.
Vi lægger til kaj i øens hovedstad, Oranjestad, en ren og blankpudset lille by med blot 20.000 indbyggere. Bemærk den stærke hollandske indflydelse på arkitekturen. Aruba er ikke som andre caribiske øer, men i en kategori helt for sig selv. Den er Aruba!

Dagens Albatrosudflugt er en ø-rundtur med både den dramatiske Atlanterhavskyst og naturlige formationer samt flotte udsigtspunkter, øens første kristne kapel og et lystårn. Der plejer at være mulighed for et badestop, så medbring badehåndklædet. Vi afslutter turen i Oranjestad hvor man kan fortsætte eventyret på egen hånd, da der ikke er så langt tilbage til skibet (gangafstand).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Santa Marta, Colombia. Spadseretur med rejselederen eller strandliv Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 17:00

Santa Marta ligger i det nordlige Colombia ud til Det Caribiske Hav og kan bryste sig af en rigtig fin naturhavn. Men det var ikke den eneste grund til, at de spanske Conquistadorer udså sig netop dette sted til grundlæggelsen af en bosættelse.

Deres valg skyldtes i høj grad guld. Områdets oprindelige indbyggere, taironaerne, var nemlig kendte for deres guldsmedearbejder. Nogle af deres produkter blev udskibet til Spanien fra den nye havn i Santa Marta. I dag er nogle af genstandene udstillede på et museum i Bogata.

Byen er omkranset af bjergkæden Sierra Nevada de Santa Marta, der ligesom byen er opkaldt efter den hellige Martha. Her for foden af bjergene i udkanten af byen døde frihedskæmperen Simón Bolívar, som i det 18. og 19. århundrede stod i spidsen for en række oprør mod kolonimagterne i Syd- og Mellemamerika.

Områdets økonomi hviler i vore dage på landbrug og i de senere år også turisme, og turisterne kommer hertil for at se den hyggelige gamle by, de fine, hvide sandstrande og den skønne natur.

I dag kan du vælge at gå en tur i Santa Marta med den danske rejseleder. Du kan også vælge at bruge dagen på egen hånd og fx tage på en af de fantastiske badestrande, området har at byde på eller tage en vandretur gennem regn- og mangrove-skov ved Parque Nacional Natural Tayrona.

Dag 10
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 14.00

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena blev grundlagt af spanierne i 1533 og havde en strategisk vigtig rolle, når guld og andre skatte skulle fragtes med flåden til Spanien. Netop på grund af dette var byen meget eftertragtet af pirater og andre lande, og spanierne så sig nødsaget til at forstærke sikkerheden med adskillige fæstninger og en solid bymur. I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika. I 1984 kom fæstningen, bymuren og den historiske bydel på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i bus og til fods i Cartagena. Vi starter vores byrundtur med et stop ved det rødlige militærfort San Felipe de Barajas, en af de bedst bevarede fæstninger i Latinamerika. Fæstningen blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Vi går en tur på fæstningen og nyder den flotte udsigt til Cartagenas forskellige bydele. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden.

Herefter kører vi ind til den historiske bydel, hvor vi skal på byrundtur. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Der er god tid til at kigge på de mange bygninger fra kolonitiden og indsnuse atmosfæren i gaderne og på de fine pladser. Vi kommer forbi den store katedral, som i 1577 erstattede en ydmyg kirke lavet af halm og strå. Katedralen blev bygget med inspiration fra basilikaer i Andalusien og De Kanariske Øer. Undervejs ser vi også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia. Vi går i et roligt tempo i de tropiske temperaturer og holder pauser på hyggelige caféer, så vi kan køle lidt ned.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
Gennemsejling af Panamakanalen

I dag skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914.Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring. Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids. Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere. Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars. Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt. Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs. Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder. I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændig under Panama. På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.
 

Dag 12
På havet mod Costa Rica

Vi er nu passeret ud i Stillehavet og nyder endnu en dag på havet, mens vi sejler mod Costa Rica, der på spansk betyder den rige kyst.
 

Dag 13
Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantage Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst. Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande.
 
I dag tager vi en kaffepause, for når man siger Costa Rica, må man også sige kaffe! Kaffe har en hjørnesten i Costa Ricas historie, og vi kommer tættere på historien på dagens udflugtstilbud, som er et besøg på kaffeplantagen Espiritu Santo. Her dykker vi ned i fortællingen om gårdens historie, beliggenhed, højde, topografi og en mængde yderligere information om Costa Ricas gyldne bønne.

Turen inkluderer bl.a. et besøg i et traditionelt hus, som er det perfekte udgangspunkt for at høre om, hvordan kaffen blev brugt og hvorfor de lokale stadig bruger ”chorreador" på trods af, at kaffemaskinen for længst er opfundet.
 
Vi skal naturligvis også prøvesmage varerne til en kaffesmagning, hvor forskellige aromaer og smagsvarianter vil være tydelige for enhver.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
Dag 14
Corinto, Nicaragua. Mulighed for udflugt til koloniale Leon og romfabrik Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00

Corinto er en lille by, som dog er hjemsted for Nicaraguas vigtigste og største havn. Tidligere var det den nærliggende by El Realejo, der var Stillehavshavn nummer et, men da den sandede til, flyttede aktiviteterne og jernbanens slutning til Corinto. Den lille by og stranden er hurtigt oplevet, hvorfor det er en oplagt base for udflugter ind i landet.

Dagens Albatrosudflugt går til hyggelige Leon. Byen er genkendelig med sit koloniale præg med masser af lave bygninger, der hænger sammen i store firlængede enheder med patioer i midten. Smuk, lidt slidt, helt upyntet og med en berømt domkirke og universitet. Her ligger nationalpoeten Rubén Darío begravet. En af den spanske litteraturs vigtigste poeter.

Vi besøger den gamle domkirke og det nærliggende kunstgalleri Ortiz Gurdian, som er kendt som et af Centralamerikas bedste.

Herefter står resten af dagen i rommens tegn, nærmere bestemt Flor de Caña – Nicaraguas mest berømte rom. Vi besøger destilleriet og lærer mere om husets prestigefyldte 125-årige historie. Dagens udflugt er inklusive frokost.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
 

Dag 15
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 16.00

Vi lægger til i Puerto Quetzal på Guatemalas stillehavskyst. På dagens Albatrosudflugt kører vi ind i landet gennem smukke, frodige landskaber, hvor vi besøger den UNESCO-fredede by Antigua, der er endnu et fint eksempel på spansk kolonistilsarkitektur. Byen har sin helt egen magiske charme – og man fornemmer tydeligt historiens store vingesus! Antigua blev grundlagt i 1527 og var indtil 1773 provinsens hovedstad. Byen ligger i højlandet i cirka 1.500 meters højde og er smukt og dramatisk omkranset af tre aktive vulkaner. På vulkanskrænterne bliver der dyrket en af verdens bedste kaffesorter, som kan nydes på byens caféer. Ud over sin gode kaffe er byen også kendt som et rigtig godt sted at lære spansk, da her ligger omkring 60 sprogskoler, der tiltrækker rejsende fra hele verden.

Vi går en tur gennem de brostensbelagte gader og ser blandt andet byens centrale plads, det lokale marked samt en jadefabrik, hvor vi ser, hvordan det grønlige mineral laves til dekorative figurer, og vi nyder en dejlig frokost med lokale retter.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

 

Dag 16
På havet mod Mexico

Dagen i dag står igen på dejlig afslapning, forkælelse og underholdende tilbud om bord på skibet på vores vej mod Mexico.
 

Dag 17
Zihuatanejo/Ixtapa, Mexico. Eventyr med Albatros rejseleder Ankomst 07.00, afsejling kl. 14.00

Zihuatanejo og Ixtapa er en perfekt begyndelse til vores eventyr langs den mexicanske riviera. Zihuatanejo er en mindre fiskerby beliggende i en smuk bugt. Atmosfæren er afslappet, vandet krystalklart og solnedgangene uforglemmelige.

Europæere, inklusive pirater, bosatte sig i området i det 16. århundrede, men der boede indianere længe forinden. Ixtapa, som ligger cirka 6 km fra Zihuatanejo, blev udviklet i 1968 som en førsteklasses turistdestination. På det lokale indianske sprog betyder navnet Ixtapa “Det Hvide Sted”, hvilket henviser til det hvide sand på strandene. Langs strandpromenaden er bygget overdådige hoteller samt en marina, der kan rumme over 100 luksusyachter.

Der er mulighed for at nyde livet på de dejlige strande eller tage på skibets udflugter. Albatros rejseleder arrangerer en fælles rundtur til fods gennem Zihuatanejo (regn med ca. 10 USD til transport t/r).

Dag 18
Puerto Vallarta, Mexico. Frivillig tur med Albatros rejseleder Ankomst 09.00, afsejling kl. 15.00

Puerto Vallarta ligger i Banderasbugten, Mexicos største naturlige bugt, som er 55 kilometer lang og 35 kilometer bred. Byen har siden 1950’erne været en populær ferieby, både for mexicanere og amerikanere. Her er hyggeligt med brostensbelagte gader og mange små caféer og restauranter, men samtidig har byen et moderne touch. Langs Cuale-floden er der to store markeder, hvor man kan købe håndværk og souvenirs, og byen har også et arkæologisk museum med en betydelig samling af præcolumbiansk kunst.

Tag en spadseretur på strandpromenaden Malecón, hvor du samtidig kan nyde skulpturer af samtidskunstnere som Sergio Bustamante, Alejandro Colunga og Ramiz Barquet. Eller sæt dig på en af promenadens caféer og se på folkelivet.

Puerto Vallarta har et utal af strande, og den mest populære er Playa de los Muertos – de dødes strand. Det makabre navn stammer efter sigende fra dengang, piratskibe lagde til ved stranden, når de skulle hvile og planlægge nye togter. For at stoppe dette fangede den lokale guvernør besætningen fra et skib og hængte samtlige besætningsmedlemmer på stranden for at jage en skræk i livet på andre pirater. Til trods for navnet er stranden i dag et meget livligt sted! Her er alt, hvad man kan ønske sig af restauranter, parasoller og liggestole, vandsport og underholdning.

Dag 19
Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på den mexicanske riviera Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 14.00

På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last og berige sig. I dag beriges besøgende med enestående naturscenerier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til. I dag har du friheden til selv at planlægge, hvad du vil lave og se.

Som du sikkert hurtigt bemærker, emmer byen af stemning, og du har det meste af dagen til at gå på opdagelse. For eksempel kan du gå en tur i det historiske downtown-område og måske besøge den lille kirke Iglesia de San Lucas, som de spanske missionærer byggede i 1730. Du kan også lægge vejen forbi det store lokale marked, som frister med alt fra keramik til hængekøjer og smukke vævede og broderede tekstiler. En mulighed er også en visit på byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som ejes af den tidligere forsanger fra rockbandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 20
På havet mod USA

I dag kan du nyde den sidste hele dag på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber USA.
 

Dag 21
Los Angeles, USA. Heldags byrundtur i bus med Hollywood, Beverly Hills og Venice Beach Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00

Los Angeles er USA’s næststørste by med 15 millioner indbyggere og et enormt areal, der gør den vanskelig at overskue. L.A., som byen kaldes i daglig tale, er verdens førende underholdningscentrum, specielt når det handler om film, tv og musik, men den kan sandelig også være med, når det drejer sig om forlystelsesparker, kunst og kultur. Los Angeles er byen, hvor den amerikanske drøm leves ud. Nogle få ender i millionvillaerne i Bel Air og Malibu, mens mange andre må forlade byen, uden at drømmen er gået i opfyldelse.

I dag skal vi udforske L.A. på en spændende byrundtur. Vi skal opleve en god gang stjernestøv i Hollywood, hvor vi ser den legendariske premierebiograf Chinese Theatre, tager en gåtur ad Walk of Fame, hvor tusindvis af berømtheder inden for film- og musikbranchen har fået deres navn foreviget med en stjerne i fortovet, og endelig skal vi se det berømte Dolby Theatre (tidligere Kodak Theatre), som hvert år lokker hundredvis af stjerner op ad den røde løber, når Oscaruddelingen finder sted. Også uden for Oscar-sæsonen er der rigtig gode muligheder for at støde på kendte, ikke mindst i form af folk, der lever af at klæde sig ud som legender fra den amerikanske underholdningsindustri, og som for nogle dollars stiller op til fotografering.

Afhængig af trafikken forsøger vi at undervejs besøge: Griffiths park observatory med udsigt til Hollywood skiltet, frokost på egen hånd (evt. ved Mel’s diner), Beverly Hills, Santa Monica Pier og Venice Beach .
Efter vores oplevelser i Los Angeles kører vi tilbage til skibet. Vi forventer at være afsted det meste af dagen.
 

Dag 22
Santa Barbara, USA. Spansk kolonistil og Californisk vinland Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 14.00

I dag ankommer vi til den eksotiske badeby Santa Barbara, der er præget af spansk kultur og arkitektur. Man har forstået at bevare det gamle kolonipræg, selvom byen i alle henseender er yderst mondæn.

Santa Barbara er såkaldt vinland, og hos byens mange vinudskænkninger er der rig mulighed for at smage de lokale dråber. Her i regionen arbejdes der med alt fra Pinot Noir, Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Zinfandel, Malbec og Cabernet Franc, så vi tør godt love at I kan finde noget til enhver smag.

Hør med rejselederen, og book evt. en smagning i forvejen.

For eksempel ligger Deep Sea Tasting Room lige i havneområdet ude på molen. Regn med cirka 10 USD per person til en smagning (for egen regning).

Er man ikke til vin så kan man tage en dejlig spadseretur i den hyggelige kystby.

Dag 23
San Francisco, USA. Byrundtur med Golden Gate Bridge, Twin Peaks og Fishermans Wharf. Indtjekning på godt beliggende hotel

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører en rundtur i San Francisco som afsluttes ved vores hotel.

Selvom San Francisco er en typisk amerikansk storby fuld af kontraster, hvor prægtige bygninger og forretninger ligger side om side med forfaldne og fattige kvarterer, har byen formået at fastholde en lille bys hyggelige atmosfære.
Åbne sporvogne slæber sig op ad byens stejle gader med palmer, lave bygninger og forbavsende lidt trafik. Pludselig er man inde i den store Chinatown, der er som en lokal filial af Kinas mægtige havneby Shanghai. Men til forskel fra den moderne kinesiske moderby har man her bevaret den gamle kinesiske atmosfære med et mylder af små specialforretninger og restauranter mellem et hav af kulørte skilte med kinesiske skrifttegn.
Vi skal på en rundtur i byen ved bugten og koncentrerer os om Golden Gate Bridge og Chinatown.
Vi afslutter turen ved San Franciscos berømte havnefront, Fisherman’s Wharf, som i mange år er kåret som San Franciscos største seværdighed, med på programmet. Et vældigt menneskemylder, der lever helt op til forventningerne til et sydamerikansk farverigt marked, selvom man nok er en anelse mere elegant klædt. Gøglere og gadeshows af enhver art, små butikker med alverdens ragelse eller dyre modevarer, mærkelige småmuseer, caféer og restauranter præger gadebilledet.

Efter byrundturen afslutter vi ved vores godt beliggende hotel.

Dag 24
San Francisco, USA. Tid på egen hånd eller byrundtur til fods og hjemrejse

Formiddagen er afsat til, at man på egen hånd kan gå på opdagelse i byens gader. Besøg evt. et af byens mange museer, for eksempel San Francisco Museum of Modern Art, som har en af verdens største samlinger af moderne kunst. Selve museet er i sig selv et arkitektonisk mesterværk.

Ellers kan man besøge California Academy of Sciences & Steinhart Aquarium, hvor der venter masser af oplevelser. Man kan for eksempel opleve et jordskælv, rejse en milliard år tilbage i tiden eller studere livet på bunden af havet. Tag en tur med de karakteristiske kabelvogne, gå på indkøb i byens mange forretninger, eller nyd stemningen og en god frokost ved Pier 39 til lyden af søløvernes sang. Mulighederne er mange og for enhver smag.

Rejselederen plejer at gå en frivillig morgen/formiddagstur for dem der vil slå følge. Turen kunne gå til Union Square med en skønsom blanding af det hele – fra elegante forretninger, stormagasiner, gallerier og teatre til små, billige forretninger og souvenirshops. Så plejer vi at fortsætte til Chinatown, der formentlig er den største kinesiske bosættelse uden for Kina og rummer alt fra kinesiske templer og et utal af forretninger til kinesiske restauranter. Endelig forbi North Beach, der er centrum for byens natteliv, jazzklubber, caféer og restauranter. Vi kommer også forbi den uafhængige, progressive City Lights Bookstore, der både udgiver og formidler alverdens alternative bøger og blade grundlagt i 1953 som en slags protest mod den kontrollerende og konservative politiske linje, der ofte har domineret amerikansk politik. Turen afsluttes tilbage ved hotellet.

Senere er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg! Vi kører til San Francisco internationale lufthavn og påbegynder vores hjemrejse.

Dag 25
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Aruba. Halvdagsudflugt med ørundtur med stenformationer, koralkyst og byrundtur i Oranjestad.
 • Cartagena. Halvdagsudflugt med byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel.
 • Corinto. Heldagsudflugt til Leon og romfabrikken Flor de Caña (inkl. frokost)
 • Puntarenas. Halvdags naturudflugt til mangroveskov med sejlads på Tarcoles-floden.
 • Puerto Quetzal. Heldagsudflugt med byrundtur i den UNESCO-fredede by Antigua i højlandet (inkl. frokost)

Pris: kr. 3.498,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt (og enkeltværelse i New York, San Francisco)

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IA kr. 22.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig kahyt kat. OA kr. 4.698,- per person
 • Tillæg for balkonkahyt kat. BA kr. 9.998,- per person

Enkeltkahyt (og enkeltværelse i New York, San Francisco)

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. OA kr. 32.998,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon kat. BA kr. 42.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – New York og San Francisco – København med mellemlanding
 • 2 nætter på Holiday Inn Manhattan – Financial District, i New York i delt dobbeltværelse (med morgenmad)
 • 1 nat på hotel Zephyr, San Francisco i delt dobbeltværelse (med morgenmad)
 • Udflugter i New York, Los Angeles og San Francisco
 • Transport jf. program
 • 20 nætters krydstogt med Norwegian Gem i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Premium All Inclusive på krydstogtskibet (se beskrivelse)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi mindst 1.250,-)
 • Drikkepakke på krydstogtskibet (gælder på alle barer, lounges og restauranter)
 • 1 flaske vand per person per dag, i kahytten på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand om bord (udvalgt Lavazza specialkaffe til måltiderne)
 • Havneskatter (værdi 3.000,-)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Frokoster og middage i New York, San Francisco og evt. måltider på land
 • Udflugtspakke kr. 3.498,- (Aruba, Cartagena, Corinto, Puntarenas og Puerto Quetzal)
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer udenfor det beskrevne
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 25,- pr. person.)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
   
NCL – Premium All Inclusive koncept
 • Drikkevarer (bredt udvalg af premium spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
 • Specialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (udvalgte typer)
 • Vandflaske dagligt (1 per person, per dag, leveret i kahytten)
 • Drikkepenge inkluderet (både for selve krydstogtet og de inkluderede tjenester)

**For gæster under 21 år indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Vaccinationsinformationer

Når man rejser gennem Panamakanalen, skal man være vaccineret mod hepatitis A og difteri/stivkrampe samt mod Gul Feber, da nogle af landene man efterfølgende besøger kan kræve vaccinationscertifikat, hvis man har besøgt Panama eller Colombia.
 

Hvordan er kahytterne?

Kahytskategori IA, indvendig kahyt.
Indvendig kahyt på dæk 4. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori OA, Udvendig kahyt.
Udvendig kahyt på dæk 5. kahytterne har vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BA, balkon kahyt.
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 8. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.
 

New York – til fods og via undergrunden

At besøge New York på denne aktive måde kræver, at man er godt gående. Til gengæld bliver man belønnet med de mest intense sanseoplevelser, som først fortager sig lang tid efter, man er kommet hjem. Tag derfor sko med efter forholdene, da det sker, at vi går over 6 kilometer per dag. Vi undgår dog lange bilkøer og omkørsler på grund af ensrettede veje.

Bemærk venligst at udflugterne i New York gennemføres med undergrundsbane (metro/subway), og at prisen for denne er medregnet i rejsens pris. Programmet er tilrettelagt så at vi så vidt muligt forsøger at gennemføre de enkelte punkter som beskrevet, men både rejselederens forslag og gruppens interesser gør nogle gange, at der forekommer afvigelser.
 

Morgenmad i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.
 

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.
 

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!
 

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-Fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Wi-fi på busser i USA

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne i USA, da det stadig er en relativ sjælden service.
 

Vejret

Vejret i New York er tæt på det samme som vejret i Skandinavien, men kan opleves koldt i vintermånederne, når vinden blæser i mellem de store bygninger.
 

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og internt i USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA
De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner
 

Hånden på hjertet

NCL, Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3+ -stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Januar i New York – en kølig oplevelse

Vi har gjort vores bedste for at rejsen bliver en god oplevelse, men vi kan ikke råde over vind og vejr eller eksterne faktorer. En del af rejsens præmis er jo også at opleve både New York, Caribien og den Mexikanske riviera i januar, på én og samme tur.
 

Krydstogtet

Vores krydstogt igennem Panamakanalen til San Francisco er en rejse på næsten 6.300 sømil. Det betyder, at der på rejsen vil være nogle sammenhængende dage, hvor vi er på havet. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig ombord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der skal prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig ombord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.
 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Virkelig en drømmerejse En meget spændende og varm rejse. Turens højdepunkter var Panamakanalen, Antiqua og rejselederen. Vi har rejs med mange rejseledere, men de ture der har været bedst, har været de ture med gode rejseledere. Denne rejseleder var fantastisk. Vidende, empatisk, glad for sit jod, altid parat, samlende osv osv. Derudover oplevede vi udover de forskellige spændende lande, definer, havskildpadder, tur i regnskov, god mad, overmåde venlig service på skibet, stor hjælpsomhed (kørestolsbruger). En tur vi vil leve længe på, glæder os til at se billederne vi har taget
Date published: 2016-04-13
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse udover det sædvanlige Det er så svært at beskrive denne rejse, idet der var så ekstreme mange spændende oplevelser. Alt fungerede stort set perfekt, oplevelserne var utrolige, servicen på skibet var i top, det var virkelig en drømmerejse. Rejselederen var uvurderlig, hun gjorde det fantastisk, hun gjorde os trygge, hvilket for mig var vigtigt på sådan et cruise, idet vi aldrig tidligere havde prøvet cruise. KLM er dog ikke det bedste at flyve med, meget lidt plads til en 11 timers flyvetur, lang kø ved check in, idet der kun var 1 - 2 personer til at betjene ret så mange passagerer samt 1 person fra KLM skranken der gik rundt og stressede os og fortalte, at vi jo ikke kunne forvente bedre service, når vi ikke ville betale mere for billetten!!!
Date published: 2016-10-28
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med en fantastisk rejseleder Vi har lige været på krydstogt fra Florida til Los Angeles gennem Panamakanalen. Det har været en fantastisk tur især på grund af rejselederen. Han var helt fantastisk og meget levende. Han fortalte meget levende om de lande vi skulle besøge. En af dagene havde han faktisk fri men arrangerede alligevel en bytur til fods. Han er utrolig dygtig og behagelig at være sammen med. Ham skal I holde fast i. Vi rejser meget og plejer ikke at bruge rejselederen særligt meget. Jeg plejer at solbade, når der er foredrag. Men denne gang vandt rejselederen over solen
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En drømmerejse med store oplevelser for livet. En rejse i mellemamerika med højdepunkt turen gennem Panamakanalen. Vi ople- vede en natur og et dyreliv på nærmeste hold på de veltilrettelagte ture og en ven- lig befolkning trods stor fattigdom. Dagene på havet blev udfyldt med foredrag om mellemamerikas kultur og historie og dagene på land med byrundture i de farverige byer med historiske bygninger og ruiner. Vi mødte lokalbefolkningen i deres farve- rige dragter og besøgte forskellige små værksteder. Rejsen sluttede i Los Angeles med et besøg igennem Hollywood.
Date published: 2016-05-20
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur gennem Panamakanalen. Titlen på denne tur levede fuldt op til rejsen. Det var en spændende tur med besøg i 6 forskellige lande. Spændende udflugter i USA, Columbia, Panama, Guatemala, Costa Rica og Mexico. Meget spændende foredrag om bord på skibet, som gjorde at vi fik rigtig meget ud af udflugterne. Alt sammen bundet sammen af en helt fantastisk, dygtig og engageret rejseleder. En enestående guide Jesper Groth Nielsen som vi helt sikkert skal rejse med igen.
Date published: 2017-12-01
Rated 5 out of 5 by from Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen At jeg/vi nu har været på krydstogt for første gang. Det var fordi vi sidste år stod på land og så skibe sejle gennem Panamakanalen. Det ville vi også prøve og det har været en stor oplevelse, at se de murmeldyr trække os igennem sluserne. At have en rejseleder som Jesper som kan så meget var en oplevelse, så kan man få meget ud af en rejse ( ferie).
Date published: 2017-11-12
Rated 4 out of 5 by from Interessant krydstogt til spændende lande Rigtig spændende rejse sammen med en god gruppe og en fantastisk rejseleder. Aldrig før oplevet en så vidende rejseleder om alle lande, kultur m.m. Samtidig ualmindelig venlig og hjælpsom
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk spændende oplevelse.Mange indtryk. Super tur fyldt med oplevelser - vor rejseleder Jesper var super god og meget vidende.Nok den bedste rejseleder, vi har haft. Og vi rejser faktisk temmelig meget.
Date published: 2016-04-16
 • y_2019, m_6, d_22, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_121
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20USCOC02XDK0201