Krydstogt med Vasco da Gama fra Nordkap til Esbjerg

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom på en ekstraordinær og naturskøn krydstogtsrejse med Albatros, hvor vi med eksklusive Vasco da Gama rejser fra Lofoten og Nordkap til Esbjerg

På denne rejse skal vi på tætteste hold opleve de berømte norske kystlandskaber med dybe fjorde og sneklædte fjelde. Vi passerer polarcirklen og kan spejde ud over Ishavet fra Nordkap-plateauet på Norges nordspids. Vi lægger til i en række stemningsfulde byer med masser af historie. Det gælder bl.a. Geiranger i den berømte fjord af samme navn, i Leknes på Lofoten og så skal vi passere Nordkap fra søsiden, inden vi får mulighed for at tage på opdagelse fra landsiden. Dette er ganske enkelt et helt enestående krydstogt, som ikke tidligere er set!

Der er helpension inkluderet på skibet, og ved køb af udflugtspakken får du yderligere fire spændende udflugter i selskab med rejselederen.
Dette er en helstøbt rejse, hvor vores hotel følger med hele vejen og skibets størrelse gør, at vi gør anløb i havne, der normalt ikke besøges af krydstogtskibene. 

Lige netop skibet Vasco da Gama, som vi sejler med, har kun plads til ca. 1.000 passagerer, hvilket betyder, at skibet har en hyggelig og personlig atmosfære. Om bord finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for at få store kulturelle oplevelser. 

Rejsen er som altid ledet af Albatros Travels kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK, EUR

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Flyrejse Billund-Bergen, Norge. Bustransport til Vik ved Sognefjorden og ombordstigning. Fjordsejlads
Dag 2
Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba
Dag 3
Kristiansund, Norge. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 4
Krydsning af polarcirklen, Lofoten og billedskøn krydstogtsejlads ved Lofoten. Mulighed for ørundtur i bus
Dag 5–6
Tromsø, Norge. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen
Dag 7
Honningsvåg (Nordkap), Norge. Mulighed for busudflugt til Nordkap-plateauet
Dag 8
På havet mod Trondheim. Oplevelser om bord
Dag 9
Trondheim, Norge. Mulighed for byrundtur i bus med bl.a. Nidarosdomkirken
Dag 10
På havet mod Danmark. Afslapning om bord
Dag 11
Ankomst til Esbjerg

Vasco da Gama

Om bord på Vasco da Gama kan du sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende, og det er ikke uden grund, at skibet er opkaldt efter en af de største af dem. Her er nemlig kun plads til 1.000 gæster om bord, hvilket skaber en intim atmosfære om bord, uden at man skal gå på kompromis med faciliteterne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/ms-vasco-da-gama

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Flyrejse Billund-Bergen, Norge. Bustransport til Vik ved Sognefjorden og ombordstigning. Fjordsejlads Afsejling kl. 18.00

Vi letter fra Billund lufthavn og lander i Bergen, Norges næststørste by. Her bliver vi hentet i bus og kører mod nordøst gennem den smukke natur til vi når frem til Sognefjordens bred og den lille by Vik.

Her ligger de hvidmalede træhuse skulder ved skulder. Undervejs mod havnen slår vi et kort smut forbi Hopperstad stavkirke, som er en af kun 28 tilbageværende i Norge.

Herefter er det blevet tid til at gå om bord på vores dejlige skib, Vasco da Gama. Vi stævner om aftenen ud på Sognefjorden på en billedskøn sørejse. Herefter spiser vi vores første middag på skibet.

Dag 2
Geiranger, Norge. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 19.00

I dag når vi et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som kronjuvelen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden og retur. Her kaster vi anker og sejler ind på land i de mindre tenderbåde.

Dagens Albatrostilbud er en udflugt op på fjeldet Dalsnibba. Vi nyder de skønne udsigter undervejs, og fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt ud over fjordlandskabet.

Der er også mulighed for på egen hånd at besøge f.eks. Norsk Fjordcenter, hvor man kan se en udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Vi sejler fra Geiranger først på aftenen, og mens vi indtager aftenens middag, kan vi nyde synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi.

(Dagens udflugt til Dalsnibba er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 3
Kristiansund, Norge. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 14.00

Tidligt om morgenen passerer vi Hustadvika, hvor vi på grund af “urent vand” (= mange klippeskær) må søge væk fra kysten. Men allerede kl. ca. 8 er vi fremme i vores næste havn, Kristiansund.

Med sin beliggende på tre øer og med let adgang til Atlanterhavet har Kristiansund gennem mange århundreder været en vigtig by for torskefiskeriet og produktionen af klipfisk til Sydeuropa.

Vi benytter formiddagen til sammen med rejselederen at indsnuse atmosfæren i de gamle gader.

Dag 4
Krydsning af polarcirklen, Lofoten og billedskøn krydstogtsejlads ved Lofoten. Mulighed for ørundtur i bus Ankomst til Leknes, Lofoten 14.00, afsejling kl. 22

Tidligt om morgenen passeres polarcirklen, og vi krydser derfor nu ind i midnatssolens rige. I virkeligheden er polarcirklen ikke andet end den 66° 33’39” breddegrad på den nordlige halvkugle. Breddegraden i sig selv er nok ikke så interessant, men det, som den markerer, er spændende. Det er nemlig lige her, hvor midnatssolen begynder.

Landområder nord for polarcirklen med midnatssol tæller bl.a. Nordpolen, Det Arktiske Ocean, tusindvis af store og små øer og landområder i Grønland, Alaska, Canada, Sibirien, Rusland, Island og naturligvis også i Skandinavien.

Det geografiske fænomen midnatssol optræder, fordi Jordens akse – den usynlige linje gennem Jorden mellem Nord- og Sydpolen, som Jorden roterer om – tilter.  Når Jorden kredser rundt om Solen, tilter Nordpolen mod solen i vores sommerhalvår.

I den periode befinder den nordligste del af kloden sig derfor i sollys, selv som Jorden roterer. I de dage højt mod nord, hvor der er 24 timers dagslys om sommeren, får naturen og dyrelivet en vaskeægte energiindsprøjtning, og man kan ikke undgå at blive påvirket af solens varme stråler – selvom det er midnat. Vi kan ikke se, når vi krydser polarcirklen, men skibets personale gør os opmærksom på det. Og så er det ellers tid til, at de vovelystne går en tur ud på dækket, for det har i århundreder været en fast tradition, at man får hældt iskoldt vand ud over hovedet og ned ad ryggen. Hvis man aldrig tidligere har krydset polarcirklen, er det kutyme at lade sig ”døbe”. Men det er naturligvis frivilligt! På krydstogtskibene i dag foregår det heldigvis som regel på noget roligere vis, men krydsningen bliver nu alligevel markeret på dækket – ofte med besøg af havets gud, Neptun.

Efter at have spist en dejlig frokost om bord, når vi frem til Lofoten, hvor vi krydser forbi småøerne og først på eftermiddagen kaster anker ud for Leknes’ krydstogthavn. Herefter sejles vi i land i de mindre såkaldte tenderbåde. Efter at være gået i land har du mulighed for at deltage i dagens arrangerede Albatrosudflugt, som er en busrundtur i lokalområdet, hvor vores mål er at tage på udkig efter de mest naturskønne steder i området. Vi lægger bl.a. vejen forbi den postkortsmukke strand Haukland, som er en af Lofotens mest berømte og valgt som Norges bedste strand. Sørg for at have plads på hukommelseskortet eller at have en ekstra rulle film med i tasken, for i dag kan der virkelig tages nogle ekstraordinært flotte billeder.

Deltager du ikke i udflugten, har du mulighed for på egen hånd at drage de ca. 3 km ind til Leknes’ centrum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 5–6
Tromsø, Norge. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen Ankomst dag 5 kl. 12.00, afsejling dag 6 kl. 15.00
Tromsø med Ishavskatedralen

Vi lægger til i Tromsø, som er hovedstad i landsdelen Troms og en levende og farverig universitetsby med mange caféer og restauranter. Tromsø kan ikke alene prale af at være hjemsted for verdens nordligste universitet, men også verdens nordligste bryggeri og domkirke. Byens vartegn er den smukke Tromsdalen Kirke, kaldet Ishavskatedralen, som stod færdig i 1965.

Takket være Golfstrømmens passage forbi byen ude i Norskehavet er somrene oftest milde. Det er derfor ikke unormalt at kunne ligge på stranden og slikke sol, og dette på trods af, at vi befinder os 500 kilometer nord for polarcirklen!

Arkæologer har fundet tegn på liv i Tromsø allerede for 9.000 år siden, men frem til 1794, hvor Tromsø blev købstad, var byen et regulært fiskerleje. Tromsø blev ved overgangen til 1900-tallet kaldt for Nordens Paris. Gennem øget handel med blandt andre Frankrig fik byen mere kontakt med omverdenen og kunne begynde at kalde sig en by. Man havde store ambitioner om at blive urban, helt i tidens ånd. Blandt andet byggede man et torv, inden der overhovedet fandtes torvehandel i byen, og man byggede tillige et sygehus, inden der kom en eneste læge til byen. En række arktiske ekspeditioner med polarforskere som Fridtjof Nansen og Roald Amundsen blev forberedt herfra i 1800-tallet.

Efter ankomsten til Tromsø er Albatros’ udflugtstilbud en byrundtur i Tromsø på dag 5 om eftermiddagen, inklusive en tur med svævebanen Storsteinen Fjellheis, der fører os op til udsigtspunktet Storsteinen, som ligger 420 meter over havet. Herfra vandrer vi en lille tur i terrænet, inden der vil være tid på egen hånd til at udforske hyggelige Tromsø. Besøg for eksempel Polarmuseet, hvor du kan fordybe dig i den spændende historie om polarekspeditioner og ishavsfangst. Museet ligger i den gamle toldbod fra 1830 i smukke omgivelser på havnen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Honningsvåg (Nordkap), Norge. Mulighed for busudflugt til Nordkap-plateauet Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 16.00

Vi ankommer om morgenen til fiskerbyen Honningsvåg, som er en af landsdelen Finnmarks største byer med 2.500 indbyggere. Byen ligger på øen Magerøya, der ud over at huse Nordkap også er hjemsted for tusindvis af samernes tamrener. Ved ankomsten til Honningsvåg har du mulighed for at køre med på Albatros’ udflugt, som går til Nordkap-plateauet, Europas nordligste spids. Køreturen går gennem Magerøyas rå landskaber med klipper, lav og buske. 

Selve Nordkap-klippen hæver sig 309 meter lodret fra Nordatlanten, og positionen er 71° 10’ 21”. Tæt herpå ligger halvøen Knivskjell-odden, hvis spids i virkeligheden rækker halvanden kilometer længere mod nord end Nordkap, men Nordkap opfattes alligevel som det nordligste punkt i Europa. Den engelske opdagelsesrejsende Richard Chancellor navngav i 1553 klippen The North Cape. Han var selv endt her på sin jagt efter nordøstpassagen til Kina.

Om sommeren går solen aldrig ned på disse kanter, og om vinteren viser verdens største biograf sig fra sin smukkeste side, når nordlyset bølger i et sandt farveorgie hen over nattehimlen.

Fremme ved Nordkap-plateauet med den kendetegnende globus kan du nyde udsigten over Ishavet og storheden i den rå natur. Læg også vejen forbi det store besøgscenter, Nordkaphallen, der er udhugget i selve klippen. Her kan man blandt andet se en film om årets gang på Nordkap og kigge ud på naturen gennem de store panoramavinduer.

Efter afsejlingen lægger skibet ruten tæt forbi Nordkap-klippen, så vi også for den at se fra søsiden.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 8
På havet mod Trondheim. Oplevelser om bord

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret og måske slutte af i natklubben.

Dag 9
Trondheim, Norge. Mulighed for byrundtur i bus med bl.a. Nidarosdomkirken Ankomst kl. 17.00, afsejling kl. 23.00

Man siger at Trondheim er et mødested. Et mødested mellem gammelt og nyt. Mellem kongemagt og kirke, mellem krigere og kræmmere. Mellem det folkelige og den moderne højteknologi. For over 1000 år siden var Trondheim, eller Nidaros som byen hed dengang, Norges centrum og blev grundlagt af Olav Tryggvason.

Efter at helgenkongen Olav Haraldsson, som faldt i slaget i slaget ved Stiklestad i 1030, blev gravlagt i Nidaros, er flere af middelalderens konger stedt til hvile her.

Trondheim blev et af de største pilgrimsmål i norden i middelalderen og i dag valfarter pilgrimme til byen i en søgen efter religiøse og kulturelle rødder. Trondheim blev i 1152 ærkebispesæde, der gjorde byen til en magtposition i Norge. Det var også her, at de norske konger blev kronet. Eftertiden gjorde Trondheim til en driftig handelsby med et velhavende borgerskab. Det er den stadig og i dag tillige en stor uddannelsesby med bl.a. Skandinaviens største teknologiske forskningsinstitut.

Vi tager på en orienterende byrundtur, hvor vi bl.a. besøger den flotte Nidaros Domkirke. Hvis kirken er åben, stikker vi naturligvis hovedet indenfor.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 10
På havet mod Danmark. Afslapning om bord

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet.
Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret eller nyde musikernes optræde.
Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller shoppes i den taxfree butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 11
Ankomst til Esbjerg Ankomst kl. 18.00

Vi har hele dagen til at slappe af om bord inden vi kl. 18.00 lægger til i Esbjerg Havn. En skøn og enestående rejse er nu slut.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Geiranger, Norge. Halvdagsudflugt med bus til udsigtspunktet Dalsnibba
 • Lofoten (Leknes), Norge. Halvdagsørundtur i bus
 • Honningsvåg (Nordkap), Norge. Halvdagsbusudflugt til Nordkap-plateauet
 • Trondheim, Norge. Byrundtur med bus bl.a. Nidarosdomkirken 
 • Tromsø. Halvdagsudflugt med byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen


Pris: kr. 2.998,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. G1: kr. 7.198,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 3.198,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 6.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 13.998,- pr. person 
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 25.598,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 11.898,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 16.998,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 27.998,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 45.598,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse Billund-Bergen (med mellemlanding)
 • Transport lufthavn i Bergen-havnen i Vik
 • 10 nætters krydstogt med Vasco da Gama i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Byvandring i Kristiansund
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • Helpension på skibet
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 5 udflugter kr. 2.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge om bord (beregn EUR 13 pr. person pr. nat om bord (beregn EUR 17 pr. person ved tilkøb af suite). Drikkepengene hæves automatisk fra skibskontoen om bord.*
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

*Ønsker man at reducere beløbet eller slet ikke at betale drikkepenge om bord, kan man rette henvendelse til receptionen på skibet og udfylde en såkaldt «service charge waiver»-formular. Rejselederen kan naturligvis være behjælpelig med dette.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. På denne rejse er der garanterede kahytter. Det betyder, at man er garanteret den bestilte kategori, men først får tildelt kahytsnummer og får at vide, hvilket dæk kahytten ligger på ved ombordstigning.

Garanteret indvendig kahyt kat. G1
Kahytskategori G1, dæk 4 eller højere.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2
Kahytskategori G2, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar koøje og begrænset udsigt. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med vindue kat. G3
Kahytskategori G3, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar stort vindue. Dette er den eneste kahytstype, hvor der er plads til børn. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med balkon kat. G4
Kahytskategori G4, dæk 9.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 20 m2.

Garanteret udvendig suite med balkon kat. G5
Kahytskategori G5, dæk 10.  Stor udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 34 m2.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 EUR og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 EUR, og spiritus koster typisk 7-10 EUR per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 EUR per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag.

Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. 
TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. 
I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. 
Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. 

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. 

Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Hånden på hjertet

information

Kahytterne på dette krydstogt er såkaldt garanterede kahytter. Det betyder, at du er garanteret en kahyt i den kategori, du har købt, men at du først vil få dit kahytsnummer oplyst ved ombordstigning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser