Krydstogt til Nordgrønland – inkl. 5 dage i Diskobugten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En fantastisk rejse, der kombinerer seks dages krydstogt til Nordgrønland med et fem dages ophold på Hotel Hvide Falk i Ilulissat, et af Grønlands mest kendte h

Vi kombinerer to af de bedste rejseformer i Grønland: sejlads med et eksklusivt krydstogtskib, hvor man hver dag oplever nye byer, bygder og landskaber – og hotelophold i smukke Ilulissat, Isbjergenes hovedstad, med ro til at fordybe sig og lære om stedets fantastiske natur, atmosfære og befolkning. Med Albatros’ 4-stjernede krydstogtskib, Ocean Diamond, sejler vi op til nogle af de mest betagende områder i Nordgrønland. Qeqertarsuaq på Diskoøen, Uummannaq og med Upernavik-distriktet – der grænser op til den mytiske Melvillebugt – som det nordligste vendepunkt. Naturen på disse kanter er ganske enkelt betagende smuk, stilheden er larmende, og ofte får du følelsen af at være helt alene i verden. Vi følger de gamle grønlandske indenskærsruter og kommer tæt på gletsjerlandskaber, hvaler og utilgængelige bygder.

Alle kahytter og værelser på Ocean Diamond og er rummelige, udvendige og med eget bad/toilet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Ekspeditionskrydstogt

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Danske kroner, islandske kroner

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Fly København – Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir. Fly til Kangerlussuaq, Grønland
Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik
Dag 4
Upernavik – porten til Nordgrønland
Dag 5
Uummannaq med byvandring. Besøg ved bygden Niaqornat
Dag 6
Ilulissat – Isbjergenes Hovedstad. Storslåede islandskaber. Mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb)
Dag 7
Ilulissat. Foredrag om slædehunde og udflugt til hundepladserne
Dag 8
Ilulissat. Mulighed for tilkøbsudflugter
Dag 9
Ilulissat. Kaffemik og afskedsmiddag
Dag 10
Flyrejse til Kangerlussuaq. Udflugt til Indlandsis. Fly til Island
Dag 11
Fly Keflavík – København

Hoteller

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer. 
I hotellets pub er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde.

Værelserne er lyst og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling. Alle værelser er renoveret i 2022-23.
På alle afgange er der mulighed for at tilkøbe sig opgradering til værelser med udsigt over havet. Disse skal bestilles i forbindelse med købet af rejsen eller senest 60 dage før afrejse.

For børnefamilier er der mulighed for at blive indkvartering i lejligheder, som ligger lige nedenfor hotellet, helt tæt ved vandkanten. Lejlighederne er enten to værelses (4 personer) eller etværelses med hems (3 - 4 personer).
Toværelseslejlighederne er indrettet med et stort, rummeligt soveværelse til to personer, mens stuen indeholder sofaarrangement samt et skrivebord. Stuen kan indrettes med to ekstra opredninger til børn.
Alle lejligheder har egen terrasse ud mod fjorden, hvorfra man har førsteparket til Disko Bugten og drivende isbjerge. Alle lejligheder er udstyret med eget bad og toilet, samt mulighed for at lave kaffe og the.
Lejlighederne er indrettet med et lille tekøkken og køleskab.

Læs mere på hotellets hjemmeside: http://www.hotelhvidefalk.gl

Ocean Diamond

Det 4-stjernede Ocean Diamond er et klassisk mindre krydstogtsskib med god plads og dejlige udendørs dækarealer.

Hun er et eminent ekspeditionsskib – indrettet med dejlige kahytter, rummelige suiter og stilfulde fællesarealer, alt sammen med sans for detaljen. Med en besætning på over 70 personer er serviceniveauet om bord uovertruffent. I 2004 gennemgik skibet en mindre renovering, og i 2015 fik de øverste 10 suiter en gennemgribende nyindretning og modernisering.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir. Fly til Kangerlussuaq, Grønland
Det brusende vandfald Gullfoss i Island

Ved ankomsten til Island skal vi opleve den enestående smukke og dramatiske natur på en heldagsudflugt ad den klassiske rute, ”Den Gyldne Cirkel”. Vi starter med nationalparken Þingvellir, der dannede ramme om verdens ældste parlament, som er dateret helt tilbage til år 930. Sammen med søen Þingvallavatn er dalen og sletten udlagt til nationalpark og er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Herefter kører vi til vandfaldet Gullfoss, som måske er Islands allerstørste attraktion. Det smukke vandfald falder i to etager hele 32 meter ned i den dybe kløft, der skærer sig gennem landskabet. Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud i det 14. århundrede, men den 60 meter høje vandsøjle stoppede i vort århundrede. Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

Vi kører til lufthavnen og flyver til Kangerlussuaq i Grønland. Herfra kører vi cirka 12 kilometer til den lille havn vest for lufthavnen, hvor vores skib, Ocean Diamond, er ankret op. I gummibåde af Zodiac-typen sejler vi i mindre hold ud til skibet, der ligger cirka en kilometer ude i fjorden. Der vil blive udleveret letvægtsredningsveste på havnen, og en sømand på kajen vil være behjælpelig med ombordstigningen i gummibåden. Adgangen til skibet foregår via en trappe på siden af skibet. Om bord på skibet bliver kahytterne anvist, sikkerhedsprocedurerne gennemgås, og mens vi nyder middagen i den smukke salon, påbegynder vi sejladsen ud gennem den cirka 160 kilometer lange fjord.

Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
I Sisimiut

Først på formiddagen er vi fremme ved Sisimiut, og efter morgenmaden skal vi have et indtryk af det moderne Grønland. Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og er desuden den sydligste by langs vestkysten, hvor det er tilladt at holde slædehunde. Med små 5.400 indbyggere er Sisimiut Grønlands næststørste by efter Nuuk.

Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, der alle kom fra Canada og primært levede af fisk, fugle og pattedyr som hval, sæl og rensdyr. I 1600-tallet kom de første europæiske hvalfangere til Sisimiut-egnen. De havde kun sporadisk kontakt med landets befolkning, og først efter den norske missionær Hans Egedes kolonisering af Grønland i 1721 blev der etableret fast kontakt mellem inuitter og europæere. I 1756 blev en koloni oprettet med navnet Holsteinsborg efter Greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består af huse fra koloniens første hundrede år. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775.

I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan man fremhæve Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden. Vi tager på en spændende byvandring, hvor vi primært ser den gamle kolonitidsbydel med museet og den smukke kirke, men vi lægger også vejen forbi byens travle centrum med en lang række moderne forretninger. Efter frokost er der mulighed for at deltage i en vandretur til Teleøen (ca. 4,5 km).

Midt på eftermiddagen fortsætter vi vores sørejse videre mod nord. I løbet af aftenen passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygderne Attu og Ikerasaarsuk samt den lille by Kangaatsiaq. I løbet af den lyse nat passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når ind i den sydlige del af Diskobugten, inden vi sætter kursen mod den berømte Diskoø med de karakteristiske 1.000 meter høje lagdelte fjelde. Vi er langt nord for polarcirklen, nætterne er stadig lyse og de morgenfriske kan med fordel nyde synet af isbjergene, Diskobugtens kæmper, der presses ud af Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik
Til kaffemik i Qeqertarsuaq

Om morgenen bliver vi mødt af de første isbjerge, der som hvide kæmper kan ses i horisonten på vej ud i Davisstrædet med strømmen sydpå. Under Diskoøens 1.000 meter høje basaltfjelde er vi sejlet ind i en beskyttet naturhavn, der med rette bærer det danske navn Godhavn og på grønlandsk Qeqertarsuaq, som slet og ret betyder “Den Store Ø”.

Qeqertarsuaq var indtil 1950 den vigtigste by nord for Nuuk, alene på grund af den store mængde hvaler. Helt tilbage fra 1700-tallet har hvalfiskeriet bragt velstand til Diskoøen, som dog i dag er på vej ind i glemslen med dalende arbejdsmuligheder og manglende forbindelser til fastlandet. Vi går gennem byen til den særprægede ottekantede kirke, der i folkemunde kaldes ”Vorherres Blækhus”. Under opholdet i Qeqertarsuaq bliver der budt på grønlandsk ”kaffemik” i byens forsamlingshus med kaffe, kage og hygge. En enestående mulighed for at opleve den berømte grønlandske gæstfrihed på tætteste hold!

Efter veloverstået kaffemik er der mulighed for at deltage i en vandretur til Kuanneq (ca. 11 km).

Sidst på eftermiddagen stævner skibet igen ud i bugten med kurs nordover. Om aftenen går skibet vest om Diskoøen, passerer Hareøen, og vi ser hele tiden isfjelde – det ene mere dramatisk og særegent end det andet.

Dag 4
Upernavik – porten til Nordgrønland
Upernavik

Kursen går nu mod Upernavik, som bliver vores første glimt af et Nordgrønland, de færreste har mulighed for at besøge. Vi holder øje med de store hvaler, der ikke sjældent passerer disse farvande. Vi følges på vej af den lille stormfugl, mallemukken, der veksler mellem læ og luvart for at få fart og dynamik i sin flugt efter skibet. Upernavik ligger på en ø af samme navn i den sydlige ende af Upernavik Isfjord. Upernavik betyder ”Forårsstedet”, hvilket henviser til, at det var her, man tog til om foråret, når isen brød op – dels for at handle og dels for at fiske og drive fangst ud til det åbne hav. Byen ligger på den sydlige del af øen, hvor havet som regel er roligt – uanset vejret. Erhvervsmæssigt er Upernavik en blanding af gammel fangerkultur og højteknologisk fiskeindustri, hvor den traditionelle hundeslæde og den moderne snescooter arbejder side om side. Selve byen blev grundlagt i 1772 som dansk kolonistation, men områdets historie går, som i resten af Vestgrønland, cirka 4.500 år tilbage, hvor grupper af jægere og samlere rejste langs kysterne af Alaska, Canada og til sidst Grønland. Vi ser blandt andet det lille, spændende museum, som er verdens nordligste frilandsmuseum. På kirkegården oven for museet ligger den danske opdagelsesrejsende Peter Freuchens grønlandske kone, Navarana, begravet. Om eftermiddagen kan vi have mulighed for at stævne længere mod nord i retning mod Melvillebugten, eller lave Zodiaccruises i en af Upernaviks mange skærgårde alt afhængigt af kaptajnen og ekspeditionslederens vurdering af vind, vejr og sejlforhold.

Dag 5
Uummannaq med byvandring. Besøg ved bygden Niaqornat
Uummannaq

Om morgenen befinder vi os ved Uummannaqfjorden på vej mod Uummannaq. Sejlturen dertil er ganske enkelt i verdensklasse og bør nydes fra dækket, uagtet hvilken tid skibsklokken måtte slå. Byen ligger på en 12 km2 stor ø, og udsynet domineres af det imponerende 1.175 meter høje hjerteformede fjeld, som byen er opkaldt efter. Der er fra byen en imponerende udsigt til Storøens 1.000 meter høje klippesider, til Nuussuaqhalvøens snedækkede tinder i syd og ud over fjorden, hvor store isbjerge i alle former og størrelser majestætisk flyder forbi i langsom rutefart, dirigeret af den aktuelle vind og strøm. Hele fem aktive bræer i bunden af fjorden sørger for, at der er masser af isfjelde at kigge på.

Uummannaq blev først anlagt som koloni i 1758 inde på Nuussuaqs fastland, men allerede i 1763 flyttede byen ud på øen, hvor sælfangsten var bedre. Vi tager på en gåtur gennem byens stejle gader og ser blandt andet et gammelt tørvehus, der var i brug indtil for få årtier siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nuussuaq-halvøen ved Qilakitsoq (”der, hvor himlen hænger lavt”), man fandt de berømte Qilakitsoq-mumier. De seks kvinder og to børn menes at være druknet i en konebådsulykke og begravet i en tør og kølig klippegrotte for 600-700 år siden. Mumierne opbevares nu i Nuuk på Nationalmuseet.

Vi bruger formiddagen i byen, der med sit stabile arktiske klima med 2.000 solskinstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalde sig Grønlands Riviera!

Ved middagstid mødes vi i havnen for ombordstigning og rejser videre mod Diskobugten. Hvis vinden ikke er for kraftig, lægger kaptajnen skibet ind til den lille bygd Niaqornat på Nuussuaqs nordside. Her bor bare 40-50 mennesker, der lever af rensdyrjagt og fangst. Når vi har mulighed for at komme i land, åbner bygden sig for os, og vi får et godt indtryk af livsvilkårene i et af Grønlands mindste bosteder.

Dag 6
Ilulissat – Isbjergenes Hovedstad. Storslåede islandskaber. Mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb)
I Ilulissat

Vi ankommer til Ilulissat om morgenen. Ilulissat betyder på grønlandsk ”isfjelde”, og byens kælenavn er med rette ”Isbjergenes hovedstad”. I Diskobugten lige ud for Ilulissats kyst dvæler nemlig de gigantiske isbjerge. De kommer fra Isfjorden, en god halv times gåtur syd for Ilulissat, og de fødes 70 kilometer længere inde i fjorden af den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer, der med en bredde på 10 kilometer og tykkelse på 1.000 meter er den mest produktive bræ uden for Antarktis. Hvor de fleste andre bræer kun kælver med en fart af cirka en meter per døgn, kælver Ilulissat Isbræ med en fart af 25 meter. Dette betyder i praksis, at bræen producerer mere end ti procent af alle isbjerge i Grønland, svarende til 20 millioner tons per døgn. Alt dette har været medvirkende til, at Isfjorden er kommet på UNESCO’s verdensarvliste.

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er den vokset støt, og den er i dag Grønlands tredjestørste by med mere end 4.500 indbyggere. Det er en meget levende og hyggelig by med et, efter grønlandske forhold, rigt udbud af kulturelle attraktioner. Det var i Ilulissat, polarforskeren Knud Rasmussen blev født, ligesom hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der deltog i og omkom under Danmark-ekspeditionen. Vi går en tur gennem byen og afslutter med den cirka to kilometer lange tur ud til Sermermiutsletten, hvorfra vi kan nyde stilheden og det smukke syn over Isfjorden.

Du har også mulighed for at tage med på en spændende bådudflugt til Isfjorden (varer cirka 2,5 timer), hvor vi oplever det fantastiske isscenarie helt tæt på. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige og en stor naturoplevelse, du vil huske lang tid efter. Husk varmt tøj!

(Udflugten til Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt. Se under prisinformation).

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden. Denne ekstraudflugt skal bestilles hjemmefra og koster 2.995,00 kr. pr. person.

Efter frokost på Ocean Diamond går vi fra borde i Ilulissat. Mens bagagen bliver transporteret, går vi de få hundrede meter til Albatros’ eget hotel, Hotel Hvide Falk, der er beliggende helt centralt i byen med en vidunderlig udsigt over Diskobugten og Isfjorden.

Hotel Hvide Falk er Grønland første egentlige turisthotel, opført i 1970. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde.

Om aftenen kan du udforske Ilulissat på egen hånd. Vi tilbyder også en vandretur langs Isfjorden, hvor vi besøger Sermermiutsletten og fortsætter langs Isfjorden for at opleve den fantastiske natur.

Dag 7
Ilulissat. Foredrag om slædehunde og udflugt til hundepladserne
Kyssebænke i Ilulissat

Om eftermiddagen er der arrangeret et foredrag om byens mange slædehunde. Hundene i Ilulissat er vigtige til både fritid og erhverv, for ude på isfjorden kommer snescooterne til kort over for det 2.000 år gamle  transportmiddel, hundeslæden. Under fremvisningen af hundene inviterer vi dig til fodringen ude på hundepladserne, hvor du både kan se, føle og ikke mindst høre op til 20 energiske dyr. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne og fortælle om livet som slædehund.

Varighed: 2 timer. 

Aftenen er på egen hånd til enten at nyde et måltid i hotellets restaurant – eller på en af byens mange andre spisesteder.

Dag 8
Ilulissat. Mulighed for tilkøbsudflugter
Eqi-bræen løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat

Dagen er afsat til en af de mange store udflugter, som tilbydes hos for eksempel World of Greenland’s kontor midt i byen. Her er et par eksempler på udfugter, som kan tilkøbes:

Dagstur til Eqi gletsjer - den kælvende bræ

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.

På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

Varighed: ca. 10 timer. Pris pr. person:  2.295,00 kr. (Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris).

Air Zafari Isua Glacier Adventure

Dette er Air Zafaris absolut mest populære flyvetur, og med god grund. Den mægtige Sermeq Kujalleq/Jakobshavns Isbræ er et helt fantastisk syn. Denne bræ er den absolut mest produktive på den nordlige halvkugle, og at se den fra luften, er en oplevelse du ikke må gå glip af, når du besøger Ilulissat.

Det lille fly tager dig over indsøer og bjerge øst for Ilulissat og videre ind over indlandsisen. Vi flyver over bræens front – så lavt som sikkerhedsreglerne tillader, for at give dig en unik udsigt af dette naturfænomen.

På vores vej tilbage flyver vi lavt over Kangia isfjord og cirkler rund om de majestætiske isbjerge som står på grund syd for Ilulissat.

Varighed: 1 time. Pris pr. person: 2.695,00 kr. (Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris).

Dag 9
Ilulissat. Kaffemik og afskedsmiddag
Grønlands nationaldragt

Efter morgenmaden inviters du indenfor i et grønlandsk hjem til kaffe, kage og snak om livet i en moderne grønlandsk by. Kaffemik er en lokal tradition, når familien har noget at fejre som fx fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, hjemvendt familie eller venlige turisters ankomst. Vi bliver pænt taget imod og inviteret indendørs for at høre forskellige historier fra familiens oplevelser og traditioner i Ilulissat. Kaffemik er en hyggelig måde at komme lidt tættere på de lokale og den grønlandske hverdag. Så er man interesseret i at lære lidt mere om den grønlandske kultur, er en lokal kaffemik helt sikkert et godt valg.

Varighed: 1 time.

Om aftenen er der afskedmiddag i Hotel Hvide Falks restaurant.

Dag 10
Flyrejse til Kangerlussuaq. Udflugt til Indlandsis. Fly til Island
Blomstrende Kangerlussuaq

Tidligt om morgen er der transport til Ilulissat Lufthavn og fly til Kangerlussuaq. Kangerlussuaq har den største af Grønlands to internationale lufthavne for civil trafik. Der bor permanent cirka 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant (på hotellet) samt Polar Lodge, der fungerer som Albatros’ Grønlandskontor, hotel og souvenirbutik, beliggende blot 100 meter fra lufthavnsbygningen.

Inden den videre rejse til Island er der indlagt en spændende udflugt til den mægtige grønlandske indlandsis. Udflugten tager cirka fire timer.

OBS For personer med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn.

Vi flyver herefter til Island, hvor vi spiser middag og kører videre til vores hotel.

Dag 11
Fly Keflavík – København
Vi spiser morgenmad på hotellet, og derefter vil der være tid på egen hånd, inden vi bliver hentet og kører mod lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Ekstra udflugter i Grønland

Flightseeing med Airzafari i Ilulissat
Oplev den betagende nordlige gletsjer og den store Kangia Isfjord, fødestedet for isbjerge!
På denne 40 minutters rejse vil du få en fantastisk mulighed for at se den smukke natur omkring Ilulissat.
Vores komfortable fly vil tage dig tæt på landskabet og med en garanteret vinduesplads, har alle perfekt udsigt over isen, store og små isbjerge ... og måske endda hvaler!
 
Pris: kr. 2.598,- pr. person

Flytypen er Partenavia P68. Det er et 2-motoret, 10 m langt og 12 m bredt pistonfly med overliggende vinger.
Dette giver et helt frit udsyn gennem de store vinduer. Der er plads til 5 personer.

Begrænset antal pladser

Diskobugtens kæmper presses ud af Ilulissat Isfjord

Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat
Der er mulighed for at deltage i en spændende sejltur til isfjeldene ved Ilulissat.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 648,- pr. person

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at udflugterne må ændres eller aflyses. Udflugterne skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Oplev naturen på vandreture!

Du har mulighed for at deltage på en række vandreture i løbet af din krydstogtsrejse i Grønland. Turene er for dig, der ud over sejlturen langs Grønlands kyst gerne vil se lidt mere af det grønlandske landskab og nyder at vandre i naturen.

Sisimiut: Vandretur til Teleøen, hvor fortid og nutid mødes (2-3 timer, ca. 4,5 km)
Qeqertarsuaq: Vandretur til Kuanneq – Basaltsøjlerne (4-5 timer, ca. 11 km)
Ilulissat: Vandretur langs Isfjorden – udsigt til isfjelde (4-5 timer, ca. 10,5 km)*

Vandreturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt, og man skal krydse vandløb. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo.
Tilmelding til vandreturene foregår på skibet, og det er ikke muligt at tilmelde sig hjemmefra. Turene er gratis og arrangeres af vores ekspeditionsteam om bord. 

* Hvis du har købt udflugten med issejlads eller helikoptertur i Ilulissat, vil vores ekspeditionsteam tilstræbe at afvikle vandreturen på en måde, så den ikke karambolerer med de øvrige udflugter. Du vil få nærmere besked af vores ekspeditionsteam om bord, ang. hvornår udflugterne præcist afvikles.

Svalbard udforskes

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

  • Kahytskategori B: kr. 4.998,- pr. person

*På denne rejse er det kun muligt at vælge kategori P og B

Tillæg for enkeltkahyt
  • Kahytskategori P: 7.498,-
  • Kahytskategori B: 14.248,-
Prisen inkluderer
  • Dansk- og engelsktalende ekspeditionsteam på skibet
  • Fly København– Kangerlussuaq via Island t/r
  • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
  • Lufthavnstransport på Island og i Grønland t/r
  • Den Gyldne Cirkel m. Gullfoss, Geysir og den UNESCO-fredede nationalpark Þingvellir inkl. frokost, dag 1
  • 5 nætters skibsrejse og ophold på Ocean Diamond i delt udvendig dobbeltkahyt kategori P med bad/toilet
  • 4 nætter i delt standard dobbeltværelse med morgenmad på Hotel Hvide Falk i Ilulissat
  • 1 nat i delt standard dobbeltværelse med morgenmad på Reykvavik Natura, Island
  • Havnenære by- og bygdevandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik, Uummannaq, Niaqornat, Ilulissat
  • Mulighed for vandreture i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
  • Besøg på museum i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik og Ilulissat
  • Besøg i kirken i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Upernavik
  • Kaffemik i Qeqertarsuaq
  • Kaffemik hos privat familie i Ilulissat
  • Foredrag om slædehunde ved hundepladserne i Ilulissat
  • Udflugt til Indlandsisen Rensdyrgletsjeren, Dag 10
  • Helpension på skibet
  • Afskedmiddag på Hotel Hvide Falk, Dag 9
  • Middag på Island, Dag 10
  • Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 6: kr. 598,- pr. person
  • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord dag 6: 2.995,- pr. person
  • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt
  • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
  • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand på skibet
  • Drikkepenge til besætningen på Ocean Diamond (cirka 13,5 USD pr. dag pr. deltager)
  • Øvrige måltider under ophold på Island
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tilkøbsudflugter
  • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 6
  • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord dag 6

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Om at rejse i Grønland

Hvad er et polarkrydstogt?

Et polarkrydstogt adskiller sig væsentligt fra almindelige turistrejser og krydstogter, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind-, is- og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet.

Der er yderst sparsomt med turisme i de nordligere egne af Grønland. En stor del af den strækning, vi planlægger at sejle, har ingen organiseret form for turisme, og meget få andre skibe lægger ind her. Vi er derfor helt afhængige af Albatros’ egne erfaringer og de nye, vi gør os undervejs. Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute- og dagsprogram undervejs og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold – og muligheden for at se hvaler eller andre arktiske dyr.

På dette krydstogt foregår langt de fleste af landgangene med skibets solide Zodiac-flåder. Adgang til Zodiac-flåderne foregår fra en solid platform agter på Magellan-dækket, hvor man også kommer tilbage om bord på skibet. Skibets matroser hjælper med ombordstigningen og er certificerede i at sejle Zodiac-flåderne.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når man opholder sig i land er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur, det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af ens gruppe – det gælder i særdeleshed, når man er på ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Isbjørnen er et af de farligste rovdyr for mennesker. Om sommeren, hvor det er vanskeligt for dem at jage sæler, kan de være overordentligt sultne. En isbjørn kan uden problemer skjule sig bag en klippeblok, en fangsthytte eller i en lille lavning. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger og der er absolut ingen muligheder for at gå rundt på egen hånd.

Generelle sikkerhedsregler

1. Informer rejselederen, såfremt du ønsker at gå på egen hånd i land.

2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.

3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.

4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (minimum fem meter).

5. Hold øje med tiden og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets.

6. Notér altid på påmønstringstavlen, når du går fra borde, og når du kommer tilbage.

Beklædning

En skibsrejse langs Grønland kræver relativ stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan man på land forvente temperaturer op til 7-10 grader og i Upernavikdistriktet 0-5 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem.

Beskyttelse mod myg og insekter

Myggesæson på Grønland er i juni og juli, og mitterne kommer i august. Oftest findes myg og mitter ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, kan du medbringe et net, der beskytter hele hovedet. Vi er dog så langt hende i august at antallet af insekter er begrænset. Der er ingen myg på Island.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Suitekategori A: Suite med privat balkon (30 m²) på dæk 7. Indrettet med dobbeltseng eller 2 separate senge og sofaarrangement. Glasskydedør ud til privat balkon med liggestol, cafébord og to stole. Badeværelse med brus og toilet.

Kahytskategori B: Udvendig kahyt med vindue (17-19 m²) på dæk 4. Dobbeltseng eller 2 separate senge og vindue. Badeværelse med brus og toilet. Kahytterne er forbundet to og to med aflåselige døre.

Kahytskategori D: Udvendig kahyt med vindue (17-19 m²) på dæk 4, 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og vindue. Badeværelse med brus og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori O: Udvendig kahyt med begrænset udsigt og vindue (17-19 m²) på dæk 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og et vindue. Badeværelse med brus og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori P: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. Dobbeltseng og 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Kahytskategori T: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. 2 separate senge og en overkøje. 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Bagage

Medbring en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at tage håndklæde med. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

Danske statsborgere behøver ikke at vise pas for at rejse til Island og Grønland, men kan fremvise gyldigt billed-ID ved check-in i lufthavnen. På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kan flyselskabet dog stadig kræve at se dit pas. Vi anbefaler derfor på det stærkeste, at du medbringer dit pas! Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Island: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/island
Grønland:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland

Læs også vores artikel om de fascinerende Gejsere

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En go' tur. Er lige hjemvendt fra et meget flot tilrettelagt krydstogt til Nordgrønland og 5 dage i Illulisat. En tur, hvor alt gik op i en højere enhed, selv vejret var med os. Et velfungerende krydstogtskib med en dygtig og venlig besætning, der sørgede for sikker sejlads, lækkert, veltilberedt mad og altid smil, venlige ord og godt humør. En flok dygtige og meget kompetente Albatros Guider med en dejlig expeditionsleder, som på værdig måde tog sig flot af os under hele turen. Stor ros til expeditionslederen og hans dygtige team. Et dejligt Grønland, der i det alsidige program tog godt imod os, viste os den smukke natur og lod os møde mange venlige og hyggelige mennesker. Hyggelige dage i Illulisat, men savnede i starten forkælelsen fra Ocean Diamond. Dog fint med mere tid til at lære en enkelt by bedre at kende. God planlægning, at vi undervejs også besøgte Den Gyldne Ring på Island på vejen ud og fik en overnatning og en dag med mulighed for at besøge Reykjavik på vejen hjem. Vi nød muligheden for et "stop over" på Island og en tur rundt på egen hånd.
Date published: 2018-09-05
  • y_2024, m_4, d_19, h_6
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_1
  • loc_da_DK, sid_GLRSC02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser