Kulturrejse til Flandern

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev de smukke flamske byer Gent, Brugge og Antwerpen og se skyttegravene og erindringsmuseet fra Første Verdenskrig ved Ypres – med dansk rejseleder

Tag på en kulturhistorisk rejse gennem den belgiske delstat Flandern; engang kastebold mellem europæiske stormagter – idag Europas samlingspunkt. Regionen har været kampplads for mange europæiske storkrige, som vi oplever på tæt hold, når vi besøger slagmarkerne, skyttegravene og erindringsmuseet fra Første Verdenskrig ved Ypres. Vi oplever også de flamske hovedbyer og ser, hvordan Belgien har spillet en førende rolle for Europas kultur og økonomi siden middelalderen. I den smukke hovedstad Gent ser vi bl.a. Jan van Eycks mesterlige altertavle, Patershol-kvarteret og kajerne, som tidligere var så vigtige for byens handelsliv. I UNESCO-fredede Brugge sejler vi på de atmosfæriske, gamle kanaler, vandrer i de smalle, smukke gyder og oplever det bjergtagende klokketårn Belfort, der i dag er Brugges vartegn. Desuden besøger vi også den historiske, men moderne kunst- og kulturby, Antwerpen, fyldt med smukke huse fra 1400- og 1500-tallet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly til Bruxelles - Gent. Rundvisning i Gent til fods, ca. 70 km
Dag 2
Ypres. Første Verdenskrigs slagmarker og skyttegrave samt besøg på In Flanders Fields Museum. Retur til Gent, ca. 200 km
Dag 3
Brugge. Byrundtur til fods og kanaltur. Retur til Gent, ca. 100 km
Dag 4
Gent - Antwerpen med byrundtur. Overnatning Antwerpen, ca. 65 km
Dag 5
Antwerpen - Bruxelles med rundvisning. Hjemrejse, ca. 75 km

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Bruxelles - Gent. Rundvisning i Gent til fods, ca. 70 km
Udsigt over Gent by

Vi lander i Bruxelles lufthavn og fortsætter turen mod vest og Flanderns østlige hovedby Gent. Den er i dag en moderne universitets- og industriby, men Gent har et lille og aldeles charmerende centrum med bygninger, der går helt tilbage til 800-tallet. Vi skal gå rundt i byen og se den ældste del af byen, Patershol-kvarteret, hvor de traditionelle håndværkere boede. Vi lægger også vejen forbi det lille fæstningsanlæg Gravensteen, som er et museum i dag. Vi ser kajerne, hvor turbåde i dag sejler ud fra, men som tidligere var vigtige for byens handelsliv – hertil blev byens handelsvarer og fødevarer fragtet ind gennem et stort anlagt kanalsystem.

Vi kommer forbi kirkerne St. Niklaaskerk og St. Jacobskerk, rådhuset samt et utal af restauranter og ølhuse, før vi når frem til byens domkirke, St. Baafs Kathedraal, som normalt huser Jan van Eycks berømte altertavle Het Lam Gods (Lammets tilbedelse) fra 1432. Historierne om altertavlerne er mange, og de er et europæisk tidsbillede af, hvornår hvilken stormagt har haft magten. Altertavlerne har været spredt ud over Europa og blev først genforenet og samlet efter Anden Verdenskrig, da dele af tavlerne blev fundet i de lagre, som nazisterne havde opbygget rundt om i de europæiske saltminer. De har og været og er til dels i øjeblikket under renovation og kan delvis ses i kirken og på Gents museum for finere kunst. Et besøg (ikke inkluderet) koster ca. 12 €.

Der bliver tid til at se Gent på egen hånd, besøge museer, sejle på kanalerne og nyde den gode og behagelige stemning samt spise frokost i en af byens mange, gode restauranter. 

Overnatning i Gent og middag på hotellet.

Dag 2
Ypres. Første Verdenskrigs slagmarker og skyttegrave samt besøg på In Flanders Fields Museum. Retur til Gent, ca. 200 km
Kirkegård i Ypres

Denne dag bruger vi til at se på området, hvor nogle af de største slag fra Første Verdenskrig blev udkæmpet. Det er ved Ypres, eller Leper som den også kaldes på flamsk. Faktisk var der sjældent tale om reelle slag, for det var her i området omkring Ypres, at skyttegravene var soldaternes hjem. Enorme tunnelanlæg blev udgravet for både at prøve at komme ind under fjendens linjer og bombe dem nedefra og bagfra og for at beskytte sig mod de evindelige gasangreb, som slog millioner ihjel. Ypres blev fuldstændig jævnet med jorden af det tyske bombardement, og byen er efterfølgende genopbygget på samme sted, nøjagtig som den stod før krigen. Det er et smukt sted i dag, men rundtomkring vidner de utallige kirkegårde om de grusomheder, som det moderne samfund havde påført. 100 år tidligere blev Napoleons endeligt afgjort på én dag, mens skyttegravskrigen et århundrede senere reelt afgjort af tyskernes bankerot, snarere end tab på slagmarken, hvor fire års blodbad stod uden en egentlig vinder.

Den 11/11 kl. 11 mindes briterne og Commonwealth-landene hvert år deres faldne på den dag og tid, hvor Første Verdenskrig officielt stoppede. Flanderns marker er kendt for deres røde valmuer – på engelsk ’poppies’. De er i dag symbolet på freden og det mindesmærke, som alle briter, folk fra Commonwealth-landene og belgiere bærer til ære for dem, der faldt. Det er derfor, alle kranse og markeringer er udsmykket med røde valmuer. De er fremstillet af papir, da valmuerne ikke blomstrer i november. Tidligere lavede enker og efterladte valmuerne, og pengene fra salget går til at vedligeholde gravene rundt omkring i verden. Ikke mindst i Flandern, hvor over 500.000 ligger begravet. Vi besøger enkelte gravsteder og monumenter og får et indblik i, hvordan livet i skyttegravene har været.

Ved Ypres skal vi se In Flanders Fields Museum, der har fået navn efter digtet ”In Flanders Fields the poppies blow – Between the crosses, row on row”, som den canadiske læge og løjtnant John McCrae skrev efter tabet af en ven. Det er et fantastisk interaktivt museum, som er meget medlevende og nemt at komme igennem.

I Ypres ser vi Mennenport, hvor der er et mindesmærke for 55.000 personer, der aldrig blev fundet, og her spilles hymnen ”The Last Post” hver aften til minde om de faldne præcis kl. 20.

Der bliver lidt tid på egen hånd til at gå ud og se Ypres, hvor vi også spiser frokost.
Vi overnatter igen i Gent, og spiser middag på hotellet

Dag 3
Brugge. Byrundtur til fods og kanaltur. Retur til Gent, ca. 100 km
I middelalderbyen Brugge

En skøn dag venter. Vi skal til Brugge og kører efter morgenmaden til byen, hvor vi starter med en skøn spadseretur rundt i en af Europas smukkeste og UNESCO-fredede byer. Ligesom Gent blev Brugge ikke beskadiget eller ødelagt under hverken 1. eller 2. Verdenskrig, så det er en by rig på historie fra romertiden til i dag. Dens storhedstid sluttede i det sene 1500-tal da livsåren Zwinfloden sandede til og lukkede handelsvejen til vands. Brugge var så velhavende i penge og i kultur at de i det tidlige 1500-tal købte Michelangelos værk af Madonna Maria med barn til kirken Onze Lieve Vrouwekerk. Det er den eneste skulptur Michelangelo lavede, som findes uden for Italien og den er blevet stjålet to gange, først af franske revolutionister og senere af nazisterne, der gemte figuren i en saltmine ved Altausee i Østrig, hvorfra den blev reddet af de allieredes kunstredningsafdeling, der blev oprettet i et forsøg på at finde de mange tyvekoster nazisterne tog med sig fra de besatte områder.

Brugge blev velhavende bl.a. på handel med tekstiler til England, hvor Brugge lå perfekt til udskibning af de dyre og bedre tillavede tekstilstoffer fra Italien, der var af en langt bedre kvalitet end hvad englænderne selv kunne lave. Brugge er så rig på historiske bygninger og skønne vinkler, så den skal nydes både til fods og på en kanaltur for at få dobbeltglæde af denne enestående og smukke by. Vi skal se Belfort, det 83 m. høje klokketårn der i dag er Brugges vartegn, Ezelpoort eller æselporten fra 1297, torvet hvor der fortsat handles og den spændende og innoverende gangbro Conzettbrug, der er fra 2002 og kan hæves. Der bliver tid til på egen hånd at spise frokost, besøge chokolademuseet, museet med de flamske kunstnere Groeningemuseet eller besøge et af byens mange kendte værtshuse med øl. Besøg f.eks. De Halve Maan, der er det eneste aktive bryggeri i den gamle bydel.

Overnatning i Gent og middag på hotellet.

Dag 4
Gent - Antwerpen med byrundtur. Overnatning Antwerpen, ca. 65 km
Antwerpen er kendt for at være en barokby

Vi forlader Gent og sætter kursen mod Antwerpen. Antwerpen er med sine knap 500.000 indbyggere den næststørste by efter Bruxelles, og den er af stor betydning for den internationale handel. Ikke mindst er byen verdens største marked for handel med diamanter. Antwerpen overtog i 1500-tallet handlen, da Brugges vandveje lukkede på grund af tilsanding. Siden har Antwerpen været en by med stor import og eksport til de belgiske kolonier og specielt til Afrika. I de senere år har Antwerpen oplevet et markant, kunstnerisk løft med både billedkunst og modehuse. Ganske vist er byen, som var maleren Rubens hjemby, en kendt flamsk barokby, og derfor har den altid været et sted, hvor kunstnere søgte til. Men Antwerpen har også været en stor, snavset og halvkriminel havneby i de værste tider.

Centrum af Antwerpen er fyldt med smukke huse fra 1400- og 1500-tallet, og der er liv i gaderne omkring det store torv Grote Markt. Vi starter en tur rundt med bussen forbi diamantkvarteret, rundt i havnekvarteret og ind til centrum, hvor vi går rundt inde omkring Grote Markt og katedralen og ser de gamle, flotte huse. Der er tid på egen hånd til at udforske lidt af byen og eventuelt besøge MAS-museet (Museum an der Stroom) ved floden Schelde, som giver et fint overblik over Antwerpens historie. Trykkerimuseet Plantin-Moretus eller Rubens hus er også et besøg værd, og de ligger relativt tæt på Grote Markt. 

Vi overnatter i Antwerpen og spiser middag på en restaurant tæt på hotellet.

Dag 5
Antwerpen - Bruxelles med rundvisning. Hjemrejse, ca. 75 km
"Manneken Pis" er et vartegn for Bruxelles

Fra Antwerpen til Bruxelles tager vi direkte på byrundtur med bus i det moderne Europas hovedstad. Belgien er og har været et plaget land, der gennem de sidste 200 år har lagt grund for nogle af historiens største slag. Lidt uden for Bruxelles ligger Waterloo, hvor Napoleon i 1815 led sit berømte nederlag. Dermed blev grunden lagt til den industrielle, tyske mobilisering. En mobilisering, der et århundrede senere gjorde Flandern til den største slagmark, verden havde set, og som i vinteren 1944 gjorde Ardennerne til skueplads for det største panservognsslag, verden endnu har oplevet, da tyske tropper hev samtlige reserver frem i et sidste forsøg på at stoppe de allieredes fremmarch. 
I dag er Belgien skueplads for en intern magtkamp mellem den rige og fremadstormende flamske og flamsktalende del, Flandern, og det mindre velhavende og fransktalende Vallonien. Dette stod helt skarpt efter valget i 2010, hvor det tog næsten to år at danne en mindretalsregering. Det moderne Belgien er et ungt land, der officielt blev kongedømme i 1831 under Leopold 1. I dag er det Kong Philippe, der er regent.

Helt afhængig af hjemrejsetidspunktet ser vi så meget som muligt. En bustur går blandt andet til bydelen Laeken, hvor det royale palads ligger godt gemt i et aflukket parkområde. Her ligger også det japanske tårn fra verdensudstillingen i Paris i 1900, og en senere tilkommet kinesisk pavillon ligger ikke langt fra det nationale stadion Roi Baudouin-Stadion (tidligere Heysel Stadion). Området rummer også det 100 meter høje og enorme monument Atomium fra verdensudstillingen i 1958, der aldrig blev taget ned og i dag er et af Belgiens og Bruxelles vartegn. Det forestiller en molekyle og huser i dag flere udstillinger og restaurationer, hvoraf den øverste er meget spektakulær med en forrygende udsigt. 

I den gamle bydel skal vi til fods koncentrere os om en af de smukkeste pladser i Europa, Grand Place, med rådhuset og de omkringliggende huse, der nærmest udgør en flot scene i sig selv. Vi ser også de omkringliggende seværdigheder, herunder Manneken Pis – den over 500 år gamle, lille dreng Julian, der tisser i en uendelighed. 
Vi kommer også gennem EU's hovedkvarter med parlamentet, den letgenkendelige Berlaymont-bygning, hvor kommissærerne og hele administrationen holder til, og rådsbygningen Justus Lipsius, hvor ministerrådsmøderne afholdes. 

Her afslutter vi rejsen – mætte af indtryk fra et ungt land, der har været kastebold mellem de europæiske stormagter og slutteligt er blevet samlingspunkt for det nye Europa. Vi kører til lufthavnen uden for Bruxelles og flyver hjem til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Fly København – Bruxelles t/r med mellemlanding
  • Dansk rejseleder
  • 3 overnatninger på mellemklassehotel i Gent 
  • 1 overnatning på mellemklassehotel i Antwerpen 
  • 4 x morgenmad
  • 4 x middag
  • Frokost dag 2
  • Kanalrundtur i Brugge
  • In Flanders Fields Museum ved Ypres
  • Bus som i program dag 1, 2 ,3 og 5
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Øvrige måltider
  • Drikkevarer
  • Entréer, der ikke er nævnt i inkluderede entréer, bl.a. St. Baafs Kathedraal med Jan van Eycks berømte altertavle Het Lam Gods ca. 12 €
  • Drikkepenge (beregn ca. 40 euro pr. person)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring gode vandresko. Der er en hel del vandring på turen, og rejsen er ikke for gangbesværede, da busserne ikke må køre i de gamle bydele i Bruxelles, Gent, Brugge og Antwerpen.

Medbring paraply eller regnslag, da det kan blive regnvejr.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser