Kulturrejse til Kraków

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Krakóws velbevarede bymidte, byens jødiske historie og saltminen i Wieliczka.

Kraków er et skatkammer for alle kunst- og arkitekturinteresserede. Vi udforsker smukke kirker, bygninger og monumenter, hvoraf flere er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Byens mange historiske seværdigheder fortæller om vigtige epoker fra den europæiske historie. Blandt andet er Wawel-højen med slottet og domkirken, hvor de polske konger før i tiden blev kronet, med på programmet. Vi skal også ned i den 700 år gamle saltmine i Wieliczka, hvor talrige kamre og kapeller med altre og helgener er hugget ud i salt. Et af historiens de grumme kapitler møder vi, når vi besøger Auschwitz. Du kan se frem til middage på lokale restauranter, hvor vi får indblik i polsk madkultur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Zloty

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Fly København – Kraków. Byrundtur i den gamle bydel med det store torv Rynek Glowny, Wawel-slottet og domkirken
Dag 2
Saltminen i Wieliczka. Middag på lokal restaurant
Dag 3
Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau med frokost. Tid på egen hånd i Kraków og fælles middag
Dag 4
Det gamle jødiske kvarter Kazimierz. Fly Kraków – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kraków. Byrundtur i den gamle bydel med det store torv Rynek Glowny, Wawel-slottet og domkirken
Velkommen til Krakow

Kraków er et skatkammer for den kulturinteresserede og desuden en af landets smukkeste byer. Polens gamle hovedstad, som ligger ved floden Vistula, er også landets ældste universitetsby.

Efter ankomst kører vi til vores centralt beliggende hotel og checker ind. Herefter ser vi nærmere på byen til fods.

Kraków er en af de byer i Europa, som klarede sig bedst igennem anden verdenskrigs ødelæggelser. I den elegante gamle bydel Stare Miasto står fortidens smukke kirker, monumenter og bygninger endnu, og flere af dem er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Den store middelalderlige markedsplads er den største af sin art i Europa. Kraków er en historisk by, der tager os gennem forskellige tidsaldre, når det kommer til kunst og arkitektur.

Midt på torvet Rynek Glowny finder vi den gamle markedsplads fra 1500-tallet, og også i dag er pladsen et livligt mødested med marked, barer, restauranter og cafeer. Her ligger også Mariakirken, som blev grundlagt i 1200-tallet. Læg mærke til melodien, som spilles på trompet hver time fra kirketårnet. Melodien afbrydes undervejs for at hædre en trompetist, som under mongolernes invasion blev skudt, da han spillede i tårnet.

Vi fortsætter langs den gamle kongelige vej Grodzka, som leder til Wawel-højen med slottet og domkirken, hvor de polske konger blev kronet før i tiden. På vejen tilbage mod Rynek Glowny går vi på Kanoniczagaden, der står som i renæssancen.

Middag er på egen hånd, og rejselederen giver gerne tips til gode spisesteder.

Dag 2
Saltminen i Wieliczka. Middag på lokal restaurant
En underjordisk oplevelse i saltminen

Dagens udflugt går til to meget forskellige attraktioner. Uden for Kraków venter en underjordisk oplevelse i en 700 år gammel saltmine. Minen består af en labyrint af tunneller og godt 50 kilometer gange og skakter fordelt på ni etager – den dybeste går hele 327 meter under jorden. Vi besøger de tre øverste niveauer, som ligger i 64-135 meters dybde. Vi ser kamre og kapeller med altre og helgener – alt hugget ud i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende. Det tog to brødre mere end 30 år at hugge kapellet ud, og mere end 20.000 tons salt blev transporteret væk. Besøget i saltminen varer cirka to timer, og undervejs hører vi interessante historier om bl.a. minedrift. Vandringen gennem minens tunneller er på godt to kilometer, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Husk også en varm trøje eller jakke, da temperaturen i minen er 14-16 grader.

Tilbage i Kraków er der tid på egen hånd, før vi mødes til en hyggelig middag.

Dag 3
Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau med frokost. Tid på egen hånd i Kraków og fælles middag
Auschwitz

10 kilometer fra Kraków ved landsbyen Oswiecim ligger den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau. Lejren er blevet et symbol på et af de mørkeste kapitler i Europas historie, hvor en million jøder mistede livet. Det var også i Auschwitz-Birkenau, Josef Mengele udførte sine forfærdelige medicinske eksperimenter på fanger. Vi besøger både Auschwitz og Birkenau, og opholder os i området i omkring tre timer. Det er svært ikke at blive påvirket af besøget og begivenhederne fra den grusomme periode af europæisk historie.

Vi kører tilbage til Kraków og vi mødes om aftenen og spiser middag sammen.

Dag 4
Det gamle jødiske kvarter Kazimierz. Fly Kraków – København
Krakow

Vi starter i det jødiske kvarter Kazimierz. Vi går til og rundt i bydelen, et livligt sted med mange cafeer, restauranter og butikker. I kvarteret besøger vi bl.a. en af de gamle synagoger og den jødiske kirkegård. Vi fortsætter til Podgorze-distriktet, hvor tyskerne under anden verdenskrig oprettede en jødisk ghetto. Da Tyskland invaderede Polen i 1939, levede 65.000 jøder i Kraków. Kun 6.000 jøder overlevede krigen og koncentrationslejrene. I Podgorze er der i dag et mindesmærke, som med 70 tomme stole symboliserer jødernes efterladte ejendele.

Herefter kører vi til lufthavnen og rejser hjem til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kraków t/r (med kort mellemlanding)
 • Spadseretur i Krakóws gamle bydel
 • Spadseretur til og i Krakóws gamle jødiske kvarter
 • Udflugt til Wieliczka-saltminen
 • Udflugt til Auschwitz-Birkenau
 • Indkvartering på centralt beliggende hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3
 • Middag dag 2 og 3 på lokale restauranter eller hotel
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Prisen inkluderer ikke:
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Saltminen i Wieliczka

På besøget i saltminen i Wieliczka går vi ned ad cirka 800 trappetrin og vandrer i alt cirka to kilometer i tunnellerne. Vi anbefaler at medbringe gode vandresko. Temperaturen i minen er på 14-16 grader, så husk en varm trøje eller jakke.

Læse mere om Polen

Her kan du læse mere om din spændende destination:

http://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/polen 

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En spændende historisk rejse En god tur til en spændende historisk og velbevaret by. Det blev til 4 dage med mange oplevelser, hvor især saltminen Wieliczka og Autchwitz gjorde store indtryk. Dejligt hotel beliggende i gåafstand til den gamle by. Rejsetid mellem København og Krakow med mellemlanding var for lang. Guiden var dygtig og meget vidende, men manglede kendskab til selve rejsemålet.
Date published: 2019-09-23
Rated 4 out of 5 by from Krakow er en skøn og smuk by Krakow er flot og spændende. Gode udflugter.
Date published: 2019-09-04
Rated 4 out of 5 by from Cidde Kristensen Rejsen var meget spændende, men rejselederen var for lidt orienteret under hele turen.
Date published: 2019-09-01
Rated 4 out of 5 by from dejlig rejse men burde være 5 dage Det var en god rejse men der burde være afsat mere tid til at se byen og der burde være bestilt billetter til attraktionerne på borgen samt til Shilders museum. Vores rejseleder forsøgte at gøre det så godt han kunne. Buschaufførerne kørte fint, men havde ikke helt styr på hvor vi skulle sættes af.
Date published: 2019-09-01
Rated 3 out of 5 by from Interesant rejse Rejsens temaer var spændende. Hotellet var superb. Flyrejsen med diverse var helt uakseptabelt på så kort en rute, nået man tænker at der er direkte forbindelser med andre flyselskaber. Rejselederen var uforberedt og uvidende om alle de praktiske ting.
Date published: 2019-09-01
Rated 4 out of 5 by from Krakow En god rejse med megen aktivitet og fyldigt program med en engageret rejseleder. Gruppens størrelse på 20 var passede til de mange gåture .
Date published: 2018-08-20
Rated 1 out of 5 by from Rejseleder kørte fra to gæster Rejselederen kørte med vilje fra to gæster. Rejselederen havde ikke styr på sin aftale med en chauffør som skulle køre os til Auschwitz. Derfor ventede vi en time på bussen. Da den endelig kom, var en gæst gået på toilettet. Rejselederen besluttede ikke at vente på gæsten, så bussen kørte uden dem.
Date published: 2018-08-16
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse Fire spændende dage i Krakow med et godt kuturelt program. Vores rejseleder var dygtig og meget kompetent til opgaven.
Date published: 2018-08-14
 • y_2023, m_3, d_25, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_20
 • loc_da_DK, sid_PLVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser