Kurs mod Antikkens kyster

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Krydstogtsrejse i traditionel tyrkisk træbåd med sol, bad, historie og kultur. Vi besøger levn fra oldtiden og små havnebyer langs den kariske kyst

Sejl langs den smukke historiske kyst i Gökova-bugten. Med udgangspunkt i smukke Bodrum stiger vi ombord på vores private båd og bevæger os ud på det krystalklare blå vand. Vi sejler langs kysten, hvor hemmelige vige, rolige bugte og spændende udflugter venter os. Rejsen forener muligheden for fordybelse i europæisk kultur og historie med naturskønne omgivelser, kølige svømmeture, den klare stjernehimmel og strålende middelhavssol. Vi følger transportruterne fra oldtiden og ser undervejs ruinerne af Mausoleet i Halikarnassos, et af de antikke 7 vidundere, den græske oldtidsby Knidos, hvor Afrodites tempel lå, og de mageløse ruiner af den kariske havneby Kaunos med sine verdenskendte sirligt udskårne klippegrave.

Vi sejler med et lille, hyggeligt træskib med plads til maks. 16 gæster. Rejsens pris inkluderer helpension på skibet og alle udflugter undervejs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Krydstogt

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Tyrkisk lira

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
København – Bodrum. Ankomst og rundtur i Bodrum-området, check in på hotel
Dag 2
Bodrum – Poyraz-bugten. Bodrum med Halikarnassos, ombordstigning og sejlads til Den sorte ø. Overnatning i Poyraz-bugten
Dag 3
Poyraz-bugten – Cati-bugten. Den antikke havneby Knidos, frokost i Datça med vinsmagning og lokal olivenolie 
Dag 4
Cati-bugten – Küfre-bugten. Sejlads langs de 7 øer, Uzun Liman og Küfrebugten med vandretur i land
Dag 5
Küfre-bugten – Karacasöğüt. Udflugt til Dalyan med ruinbyen Kaunos, mudderbad og skildpaddestranden Caretta-caretta
Dag 6
Karacasöğüt – Den engelske havn. Sedir, ruinbyen Kedrai og Kleopatrastranden, den engelske havn og byrundtur i Marmaris
Dag 7
Den engelske havn – Tuzla-bugten. Sejlads langs den kariske kyst og Longoz-bugten med barbecue-frokost
Dag 8
Tuzla bugten – Bodrum.  Badestop, øen Orak, landsbyen Etrim med rundtur og afskedsmiddag
Dag 9
Bodrum. Hjemrejse

Tyrkiske Gulets (træbåde)

De traditionelle tyrkiske træbåde er små og hyggelige skibe, som udgør en afslappet base for sejlturene.

Krydstogtskibene er små og hyggelige skibe, som udgør en afslappet base for sejlturene. Skibene er 25-30 meter lange, 7,6 meter brede og med 8 kahytter ombord. De har en traditionel og funktionel indretning.

Alle kahytter er udvendige og med aircondition. Måltiderne indtages i skibets uhøjtidelige spiseområde agterskibs, og fra puderne på skibets 60 m² store stævns sol og afslapningsområde kan du nyde solen og udsigten.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger her: https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/tyrkiske-gulets-traebade

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bodrum. Ankomst og rundtur i Bodrum-området, check in på hotel
I smukke Bodrum

Efter ankomst kører vi til centrum af Bodrum, hvor vores skib ligger ved kaj. Vi skal dog først kigge nærmere på byen, som før i tiden hed Halikarnassos. Byen var kendt for at huse guvernøren Mausolos (377–353 f.Kr.)
gravsted, det såkaldte Mausoleet i Halikarnassos, som var et af verdens syv underværker. Det var sin tids største gravmæle og var smukt udsmykket. Selve bygningen væltede i den sene middelalder på grund af et jordskælv. Stenene fra Mausoleet blev brugt af riddere fra Johanniterordenen til at bygge den nuværende fæstning i Bodrums centrum. Ridderne, som senere blev kendt som Malteserordenen (St. Johns orden), har blandt andet et flag der ligner Dannebrog, og nogle mener, at der er en forbindelse mellem de to.

Bodrum har været hjem for mange civilisationer, og vi passerer blandt andet byens store Amfiteater som er en af Tyrkiets ældste med en kapacitet på op til 13.000 tilskuere. Der afholdes koncerter og shows på de gamle sten hver sommer, hvor oldtiden og nutiden forenes. Vi kan undervejs se den rivende udvikling, der er sket langs kysterne i Tyrkiet, og vi kan ane græske øer i havet, når vi nærmer os Bodrum.

Når vi kommer helt tæt på Bodrum, kan vi se byens kendte landemærke Skt. Peter-borgen. Den historiske borg er under en længerevarende restaurering, og kun dele er åben for besøgende.

Afhængig af ankomsttid så tager rejselederen på en kort tur til fods i nærområdet, hvor vi kan gøre os bekendte med omgivelserne.

(Måltider på egen hånd, ikke inkl.)

Dag 2
Bodrum – Poyraz-bugten. Bodrum med Halikarnassos, ombordstigning og sejlads til Den sorte ø. Overnatning i Poyraz-bugten
Ved den skønne strand i Bodrum

Vi tager på en byrundtur, hvor vi blandt andet går forbi borgen og besøger det spændende arkæologiske museum. Vi kommer også til andre antikke levn og suger i det hele taget til os af stemningen i den travle by. Dele af turen er til fods, og dele er i bus. Herefter går vi ombord og lægger fra land. Dermed er vores tyrkiske skærgårdseventyr officielt stævnet ud mod nye kyster.

Vi bevæger os nu ud på et såkaldt ”Mavi Yolculuk”, eller på dansk: blåt krydstogt. Traditionen for denne ferieform startede som så meget andet godt ved et uheld. Den politiske forfatter Cevat Sakir blev nemlig sendt i eksil til Bodrum i 1925 efter at have udgivet en historie om krigsflygtninge. Den dengang afsidesliggende havneby fortryllede Cevat, og han blev venner med de gamle fiskere. De inviterede ham med ud langs kysterne, hvor de kendte alle de små skønne naturperler. Cevat tog forfatternavnet ”Fiskeren fra Halikarnassos” og begyndte at skrive historier om de lokale, særligt fiskerne. Efter han havde udstået sin dom, inviterede han flere af sine intellektuelle frænder fra Istanbul til den lille by. De blev ligesom ham betaget af kulturen og den allestedsnærværende natur. Det blev startskuddet på en enorm udvikling som området herefter gennemgik. 

Cevat fejrede det simple liv ved at sejle afsted med et mindre skib, kun lastet med vandmeloner, isblokke og fiskemadding. Det blev kaldt at tage på ”blåt krydstogt”. En måde at rejse på, som altså senere er blevet meget populær. 

Albatros’ udgave er at sejle med et 100 fods træskib, en såkaldt gulet, med 2 eller 3 master og moderne rullesejl. En tyrkisk gulet, et navn man mener stammer fra det italienske goletta, kan vel på dansk kaldes en skonnert. Det simple liv ombord styrkes ved at lade vores skandinaviske punktlighedsprincipper holde ferie sammen med os. Tiden flyver, mens vi sejler langs grønklædte, klippefyldte og smukke kyster.

Ankeret kastes ved Den sorte ø, beliggende overfor Bodrum ude i bugten. Her tager vi vores første badestop ved Poyraz-bugten, hvor vi skal overnatte.

(Morgenmad på hotellet, frokost i forbindelse med byrundtur og middag ombord er inkluderet)

Dag 3
Poyraz-bugten – Cati-bugten. Den antikke havneby Knidos, frokost i Datça med vinsmagning og lokal olivenolie 
Ved havnebyen Datça

Om formiddagen når vi frem til den lille havn Körmen. Her skal vi på udflugt til den antikke kariske havneby Knidos (Cnidus). Her har årtiers udgravninger afsløret en smuk og velplanlagt by. Beliggende helt på spidsen af halvøen kunne byens dobbelthavn, der både gav adgang fra øst og vest, beskytte områdets handlende. Den lukrative søhandel i området gjorde byen velhavende og til en af de største kariske byer i antikken. Det store ruinområde giver os et indblik i livet for over 2.000 år siden, og vi kan følge udviklingen fra de græske guder mod kristendommen.

Efter at have besøgt den spændende ruinby sætter vi kursen mod halvøens hovedstad, havnebyen Datça. Her skal vi spise frokost, smage den lokale vin, besøge den gamle bydel og se nærmere på produktionen af lokal olivenolie. Den frugtbare dal og sletteområderne giver gode forudsætninger for dyrkning af oliven, mandler og frugt, som kan købes lokalt.

Efter dagens udflugt møder vi skibet i Cati-bugten hvor der er kastet anker, og hvor vi skal overnatte. Udover stilheden, roen og nærheden til naturen, så giver overnatningerne i afsides bugter os den fordel, at vi kan svømme om aftenen og nogle gange tidlig morgen. Undervejs på krydstogtet har vi således flere nætter for anker i en mindre vig eller en lille bugt. Det kan dog opleves, at vi sejler tidligt, og at generatoren tændes, så der kan laves morgenmad, og der kan varmes vand. 

De, der har lyst, kan vælge at sove på dækket med Orion og Karlsvognen som natlampe. Der er noget helt særligt ved at ligge og kigge op på de klare lysende stjerner.

(Morgenmad og middag om bord er inkluderet, frokosten indtages i land ved Datça og er inkluderet)

Dag 4
Cati-bugten – Küfre-bugten. Sejlads langs de 7 øer, Uzun Liman og Küfrebugten med vandretur i land
Yedi Adalar (de 7 øer)

Vi bruger dagen i dag på at sejle rundt blandt småøer og skær. Her kan du slappe af på dækket med en god bog og tage dig en dukkert, når kaptajnen kaster anker for et badestop undervejs. Dette er indbegrebet af et krydstogt i Tyrkiet, hvor afslapning ombord og oplevelser på land går hånd i hånd.

Her ligger øerne tæt som perler på en snor, og de dramatiske klipper rejser sig af havet og genspejles i det krystalklare hav. Her ligger øer, laguner og kløfter side om side, og lige under havoverfladen udspiller der sig et rigt dyreliv i korallerne, som bl.a. tæller ca. 300 fiskearter. Nogle af fiskene er måske mere berejste end du er, du kan evt. spørge rejselederen hvorfor. Sørg for at have kameraet lige ved hånden i dag, for her i Yedi Adalar (de 7 øer) kan du tage fotos, som er endnu bedre end dem, man ser på postkort. Vi tager et badestop ved Uzun Liman (den lange havn).

Vores kaptajn viser endnu engang sit værd og leder os gennem områder, som han kender som sin egen bukselomme. Det er smart, da der typisk ikke er ret mange sømærker at sejle efter. Vi kan også glæde os over at have vores egen kok med, som dagligt laver den gode mad, som vi spiser. Kaptajnen sørger for den fysiske rejse, mens kokken klarer den kulinariske rejse til det tyrkiske køkken.

Dagens eventyr afsluttes ved Küfre-bugten. For dem der har lyst, stiger vi i land på en af øerne, går en tur gennem frodig bevoksning og nyder udsigten over vandet (turen har nogle stigninger). Generelt er områderne, som vi besøger, dækket af olivenlunde, pinjetræer og cedertræer.

(Morgenmad, frokost og middag ombord er inkluderet)

Dag 5
Küfre-bugten – Karacasöğüt. Udflugt til Dalyan med ruinbyen Kaunos, mudderbad og skildpaddestranden Caretta-caretta
De imponerende ruiner af den ældgamle by Kaunos

Efter morgenmaden er det tid til at drage på udflugt igen, denne gang til en af områdets helt store historiske ruinbyer. Vi sejler til den lille landsby Karacasöğüt, hvor vi mødes af vores bus.

Vi kører ind i landet mod deltaet, som opleves bedst ved at sejle i mindre både. Der bliver også her et kort stop med tid til at mudderbade i ”skønhedsmudder”, som ikke kun renser og styrker huden, men også siges at være godt for reumatikere. Efter mudderet er tørret i solen, vaskes det af i det klare varme sulfurholdige vand. Nu 10 år yngre kan vi fortsætte dagens program.

Uden for den moderne by Dalyan finder vi de imponerende ruiner af den ældgamle by Kaunos, der for mange er et af rejsens absolutte højdepunkter. Selvom Tyrkiet har mange fascinerende og velbevarede fortidslevn, så er Kaunos et unikum. Bosættelsen i området menes at stamme helt tilbage fra 3000 f.v.t., hvor det siges, at Miletos søn Kaunos (latin: Caunos) grundlagde havnebyen. Beliggenheden blev senere særlig, da byen lå på grænsen mellem regionerne Karien og Lykien. Byen var anlagt med udsigt over havet og Dalyan-deltaet med bymur om sine templer, bade, agoraen, teateret og søjlehallen.

Det, der gør byen mest kendt, er de særlige lykiske klippegrave, som er udskåret direkte i klippevæggen i form af templer. Gravene er hvilestedet for Kaunos’ konger. Den håndværksmæssige kvalitet af stenhugningen er værd at bemærke. Inskriptioner, der er fundet i ruinerne, fortæller om et veludviklet økonomisk system, der har lagt en grobund for at have de bedste stenhuggere boende. 

Vi skal også kigge nærmere på måleplatformen, som findes i den øverste del af byen. Herfra målte man, hvordan gader og stræder skulle planlægges i forhold til vindforholdene. Det menes også, at der er blevet ofret dyr på platformen. En sådan platform findes ikke andre steder i verden i dag og er måske i virkeligheden noget af det mest særlige ved Kaunos’ velbevarede ruiner.

Vi afslutter dagen ved skildpaddestranden. Det eneste, vi nærmest kan være helt sikre på, er dog, at der ikke er nogle skildpadder – de er her nemlig kun nogle få dage om året. Navnet Skildpaddestranden har dog nok mere PR-værdi end ”Stranden hvor der et par gange om året er skildpadder”. Skildpadder eller ej, så er det en flot strand med fine muligheder for en spadseretur i det fine sand. Efter strandbesøget kører vi retur til skibet.

(Morgenmad og middag om bord er inkluderet, frokost spises i land under udflugten og er også inkluderet.)

Dag 6
Karacasöğüt – Den engelske havn. Sedir, ruinbyen Kedrai og Kleopatrastranden, den engelske havn og byrundtur i Marmaris
Øen Sedir

Vi ankommer til øen Sedir efter morgenmaden og er fremme ved et af rejsens absolutte højdepunkter. Det er nærmest et frilandsmuseum omkring ruinbyen Kedrai med tempel, amfiteater, bymur og den smukke sandstrand, Kleopatrastranden. Efter sigende er sandet blevet sejlet hertil fra Egypten. Kleopatra ville nemlig, ifølge sagnet, kun sætte sine fødder på egyptisk jord. Man sørger i dag for at beskytte sandet på stranden, så der er regler for badning og ophold, som vi gennemgår, inden vi når frem. Det enestående sted er selvfølgeligt populært og velbesøgt.

Vi sejler til en nærliggende bugt og går i land. Her venter en bus på os, hvor alle dem, der har lyst, kan køre med til Marmaris, hvor vi tager en rundtur og har tid til at spise aftensmad på egen hånd. Man kan også vælge at blive ved båden og den engelske havn, hvor der også findes et par restauranter.

Marmaris ligger smukt ved en bugt og er kendt for sin aktive strandpromenade og fine lystbådehavn. Her er vi nu ved den Ægæiske kyst tæt på de græske øer Rhodos og Symi. Byen hed i den kariske periode Physkos og var en vigtig del af datidens handelsrute mellem Rhodos, Anatolien (nutidens Tyrkiet) og Egypten. I gamle Marmaris kan du finde små stræder i bazarens overdækkede område. Her kan der handles alt fra krydderier til messingfade, og der skal pruttes om prisen. 

Om aftenen er der rig mulighed for at finde en god restaurant med udsigt over havet. Tyrkiet har nemlig en stærk gastronomisk tradition, og her kan madkulturen opleves på en lokal restaurant.  

I mellemtiden er vores skib sejlet til den engelske havn, der ligger små 25 km fra Marmaris.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet. Middag i Marmaris er på egen hånd, ikke inkluderet.)

Dag 7
Den engelske havn – Tuzla-bugten. Sejlads langs den kariske kyst og Longoz-bugten med barbecue-frokost
Ved Tuzla-bugten

Vi fortsætter vores skærgårdseventyr og nyder en formiddag med skøn sejlads og fællesskab ombord. Flere gange i dag er der mulighed for at bade i det krystalklare vand. Vi kaster anker i en lille vig eller bugt og kan ofte se havbunden, når vi svømmer. Vi får oplevet farverne lysegrøn, blå og turkis i masser af nuancer, når vi glider gennem det flotte vand.

Måske vi sætter os ved bovsprydet, slikker sol på madrasserne på fordækket eller spiller yatzy på agterdækket. Fælles for det hele er, at vi hele tiden kan nyde udsigten. Mens vi nyder solen fra dækket, styrer kaptajnen båden ind i Longoz-bugten, hvor vi skal spise barbecue frokost.

Efter frokost fortsætter vores tur langs kysten, og vi slutter dagen ved Tuzla-bugten.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet, barbecue-middag i land er inkluderet.)

Dag 8
Tuzla bugten – Bodrum.  Badestop, øen Orak, landsbyen Etrim med rundtur og afskedsmiddag
Smukke Bodrum

Mens vi spiser morgenmad, sejler vi mod den lille bugt Kissebükü, hvor vi tager et badestop. Har man energi kan man svømme ind til stenstranden og klipperne, hvor man kan tage et fint billede ud mod bugten og skibet. 

Herfra sejler vi mod øen Orak, hvor vi kan nyde det turkisfarvede hav en sidste gang. Frokosten nydes ombord.

Herefter skal vi på en udflugt til en nærliggende landsby, hvor vi også nyder vores afskedsmiddag. I landsbyen ser vi nærmere på traditionelle håndværk, landsbyliv og den lille skole.

Vi overnatter i Bodrum havn.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet, middag spises i land under udflugten og er også inkluderet)

Dag 9
Bodrum. Hjemrejse

Vi spiser morgenmad ombord. Herefter går vi fra borde og fortsætter til lufthavnen, hvorfra vi tager flyet hjemad.

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

(Morgenmad om bord er inkluderet)

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Bodrum t/r med mellemlanding
  • Udflugter jf. program
  • 1 nat på turistklassehotel i Bodrum i delt dobbeltværelse med morgenmad
  • 7 nætters krydstogt med tyrkisk gulet (skonnert) i delt dobbeltkahyt
  • Helpension ombord på skibet (foruden middag dag 6)
  • Frokost dag 2 under Bodrum-udflugt
  • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen på krydstogtskibet
  • Vand om bord, samt kaffe og te til morgenmaden
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
  • Tillæg for enkeltkahyt
  • Eventuelle måltider på land
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge til personalet på krydstogtskibet (beregn ca. euro 7,- pr. nat pr. person)
  • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. euro 10,- pr. person i alt)
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Personlige fornødenheder
  • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer" 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Livet ombord

Skibet danner rammen om afslapning ombord, som veksles med udflugter i land og passende mængder af svømmestop i det skønne blå hav. Måltiderne indtages i skibets agter, og fra liggeområdet på skibets stævn kan du nyde solen og udsigten. Bliver solen for stærk, er det netop agter, man kan fortrække til for at kunne sidde i skyggen. Her kan man læse en bog og få fyldt lungerne med den friske middelhavsluft.

Besætningen består af tre til fire personer; kaptajnen, kokke og en eller to medarbejdere i øvrigt.

Vi sejler 1-2 skibe samlet med samme rute, hvor der er tilknyttet en Albatros rejseleder. Rejselederen sørger for, at gæsterne ombord på alle skibene informeres om dagenes program og guider alle landrejser for den samlede gruppe.

Ikke egnet for gangbesværede

Vi gør opmærksom på, at rejsen ikke egner sig for gangbesværede, da man nogle gange skal gå fra båd til båd for at komme i land og tilbage på skibet igen – dette skyldes, at skibene visse gange fortøjes langskibs uden på hinanden i en række, når man lægger til. Det er et krav fra myndighederne, at passagerer er i stand til at gå til/fra borde uden brug af hjælpemidler. Er der mulighed for det så lægger skibet til, så man gå direkte ombord agterskibs.

I enkelte havne kan der i perioder forekomme underholdning og musik på naboskibene indtil midnat.

Medbring gerne

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter samt et strandhåndklæde, hvis du skal i vandet. Nogle af strandene er stenstrande, og nogle steder kan der være søpindsvin, så badesko kan anbefales. Har du ikke nogen med hjemmefra, kan de købes undervejs til en absolut rimelig pris.

  • Det kan også anbefales at medbringe en jakke og lange bukser til køligere vejr og aftenerne samt gode vandresko og en paraply og/eller regnjakke i tilfælde af dårligt vejr. Det kan være en god idé at medbringe en lommelygte, da der er mørkt på skibet om natten

Håndklæder

Hver gæst får to håndklæder i alt på krydstogtet (1 stort og et lille). Hvis du kan forudse, at du får brug for flere, anbefaler vi, at du pakker håndklæder med hjemmefra. 

Måltider ombord

Helpension på skibet er inkluderet i rejsens pris og starter med middag på rejsens anden dag og slutter med morgenmad den sidste dag (undtaget dag 6 hvor der er spisning på egen hånd i Marmaris). Der er plads til, at alle kan spise ved bordene agterskibs samtidig. På vores længere dagsudflugter spiser vi på lokale restauranter.

Vær opmærksom på, at maden er knap så luksuøs som på de oceangående krydstogtskibe – der serveres traditionel tyrkisk husmandskost lavet af solide friske råvarer.

Betaling om bord og på land

Der afregnes i kontanter om bord – enten i tyrkiske lira eller i euro. Når du er i land, kræver det tyrkiske lira, hvis du skal betale kontant (man kan oftest også betale med euro, men vekselkursen er sjældent god). Der er fine muligheder for at hæve penge i lokale hæveautomater, særligt i Bodrum, men vi anbefaler, at du har nogle euro med hjemmefra.

Måltiderne ombord er inkluderet, men drikkevarer skal betales for. Se priserne ombord, men regn med cirka 30 DKK for en øl og 45 DKK for en Gin Tonic.

Hvordan er kahytterne?

Der er 8 mindre kahytter om bord på hver båd. Alle kahytter er udvendige, enkelt indrettede og har skabsplads samt eget bad/toilet. Der er enten to separate senge eller en dobbeltseng. Der er koøje og et mindre vindue i døren. Man kommer ned til kahytterne via en trappe midtskibs. 

Der er indbygget aircondition under sengen med temperaturkontrol på væggen. Det anbefales at pakke så let som muligt og at man maks. medbringer en hård kuffert per kahyt.

Der er 220 volt-stik i alle kahytter og aircondition i alle kahytter; dog kan det forekomme, at aircondition bliver slået fra efter midnat. Aircondition må typisk heller ikke bruges, hvis vi ligger i en havn over natten, dette er på grund af regler for støj (air condition bruger strøm fra skibets generator). Når vi rejser i de varmere perioder plejer kaptajnerne at lade air conditionen løbe om aftenen og nedkøle kahytterne op til sovetid. Der er mulighed for at sove på dækket under stjernerne.

Vind og vejr langs den tyrkiske kyst


Det er selvfølgeligt svært at spå om vejret, men vi oplever generelt, at sæsonerne over årene holder sig nogenlunde som beskrevet. Generelt så har vi langs kysterne i Tyrkiet oftest vindstille nætter og morgener, herefter kan det blæse op ved middagstid for igen at blive stille, når vi nærmer os aften tid.

Maj/oktober: 20-25 grader lufttemperatur og under 20 grader vandtemperatur.

Juli/august: 30-35 grader lufttemperatur (husk solcreme!) og over 20 graders vandtemperatur.

Juni/september: 25-30 grader lufttemperatur og over 20 graders vandtemperatur.

Vi lægger oftest vores rejser i juni, september og oktober, hvor solen skinner og vejret er godt, men hvor det ikke er varmere end vi på udflugtsdage kan få mest ud af oplevelserne. Det er samtidigt ikke de allermest travle perioder med mange besøgende.

Hånden på hjertet

Sejlads i tyrkiske gulets

Skibet sejler ikke om natten, men ligger oftest for svaj eller ved en kaj. Du bliver således ikke nødvendigvis vugget i søvn af skibets duven. Skibene ligger oftest ved en stille bugt og overnatter med kun enkelte andre skibe som selskab. De lyde ssom de traditionsrige skibe har, er typisk trækomponenter, der knirker, bølger der småskvulper mod siderne og vinden, der stryger gennem riggene og tovværket, der strækkes.

Krydstogter på små skibe

Et krydstogt på et mindre skib er en hyggelig og nærværende oplevelse; små skibe har ofte en klassisk charme og indretning, og du har virkelig en fornemmelse af at være på vandet.

Har du tidligere været på krydstogt med de store, topmoderne oceangående skibe, vil du opleve, at komforten, mulighederne om bord, servicen og de gastronomiske oplevelser er på et andet niveau.

Man kan sige, at små skibe er mere primitive – eller at de har en anden charme. Der er under alle omstændigheder forskel på store og små krydstogtskibe, og klassificeringen (antallet af stjerner) følger derfor også skibets størrelse og type. Det vil sige, at du ikke kan forvente samme service eller kahytstørrelse på et 3-stjernet skib med plads til 16 passagerer, som på et 3-stjernet skib med plads til 2.000 passagerer.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser