La Bella Calabria

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Syditalien for alle sanser. Tåen på Italiens støvle venter os med fantastiske landskaber, kulturrige og historiefyldte småbyer og små gourmetparadiser.

I Calabrien skal vi opleve flotte nationalparker med smuk syditaliensk idyl, en broget og spændende historie, og ikke mindst mødes vi af de vidunderlige sandstrande med krystalklart vand.

Regionen fylder vores næsebor med den delikate duft af bergamotte-, appelsin- og eukalyptusblomster og under solens gavmilde stråler, strækker der sig en uendelig hær af grågrønne oliventræer, der afløses af lange rækker af vinranker. Og rundt mangen et hjørne bliver vi fortryllet af det blændende hav med et fristende blåt vand og perfekte hvide sandstrande.

Kystbyer som Pizzo og Tropea imponerer med deres unikke beliggenhed, historiske slotte og imponerende katedraler. Vi starter med de fantastiske græske templer i Paestum og i Reggio Calabria og Crotone ser vi sporene fra de mange fremmede besættelser med alt fra græske søjler og bronzeskulpturer til normanniske borge og adelspaladser. Calabrien byder på en herlig blanding af forskelligartede kulturer, der strækker deres tråde tilbage dens spændende fortid.

En ting er sikkert; I Calabrien er der altid en vidunderlig udsigt, hvor man kan hvile sine øjne. Hvad end man er til hav, bjerge eller kultur – så er der ganske enkelt noget for alle på en rundrejse i det fjerntliggende Calabrien.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Napoli. Salerno – Paestum
Dag 2
Antikkens Paestum og smukke kystbyer
Dag 3
Cosenza og Sila-bjergene med Camigliatello og frokost på agriturismo
Dag 4
Ciró Marina med vinsmagning og antikkens Crotone
Dag 5
Catanzaro – Pizzo Calabro - Tropea – Scilla - Reggio Calabria
Dag 6
Reggio Calabria med bronzerne fra Riace
Dag 7
Reggio Calabria til Napoli med bus eller mulighed for tog
Dag 8
Napoli – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Napoli. Salerno – Paestum

Fra København flyver vi til Napoli. Herfra går turen straks sydpå mod Salerno hvor vi gør et stop. 
I  Salernos hyggelige historiske centrum summer det af liv. Du kan lægge vejen forbi den smukke domkirke San Matteo eller blot udforske de små gader og stræder, der lokker med både butikker, cafeer og måske et godt glas vin inden vi fortsætter turen sydover.

Vi kører ind i landet forbi Battipaglia er nu for alvor kommet til det såkaldte ”Il Mezzogiorno”, det sydlige Italien som økonomisk og socialt stadig halter efter resten af Italien. Her efter over 150 år som samlet nation, er det sydlige Italien slet ikke på niveau med det rige nord. Men en ting er sikkert, her i det sydlige Italien, har man en overflod af spændende historie, en helt fantastisk natur med skønne kyster, krystalblåt hav, smukke bjergområder og ikke mindst en overstrømmende italiensk venlighed.

Her sætter vi kursen ud mod kysten og kommer frem til vores mål for dagen som ligger lige ved det antikke Paestum.

(Dagens kørsel ca. 110 km – samlet køretid 1:45 t.)

Dag 2
Antikkens Paestum og smukke kystbyer

Dagen starter med et af de græske højepunkter på Italiensk jord. Vi skal nemlig besøge de berømte og meget smukke græske templer i Paestum, som H.C. Andersen besøgte i marts 1834. I sin berømte dagbog noterede han: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne(…)der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grækerne slog sig ned i området omkring år 600 f.Kr. De kaldte byen Poseidonia og opførte fantastiske templer. Navnet Paestum fik byen først af romerne, der erobrede byen i år 273 f.Kr. Senere gik området i glemslen på grund af en malaria-epidemi, og det var først i midten af 1700-tallet, at man genopdagede templerne. Kunstnere fra hele Europa strømmede til, og de var, som vores egen H.C. Andersen og guldaldermalerne, dybt fascinerede af stedet. I dag ser vi de tre templer, som virkelig er et besøg værd.

Vi sætter nu kursen sydpå og kører ind i Fra den anonyme region Basilicata som i antikken hed Lucania bevæger vi os yderligere sydover mod Calabrien. Og lad os være ærlige: Calabrien har ikke valgt at lægge sig ved siden af den nærmeste travle lufthavn. Så på denne rejse kører vi måske lidt flere kilometer end på vores andre rejser i Italien. Men skal vi opleve Calabrien, så er der ingen vej udenom. Vi vælger den lidt langsommere med meget smukke kystvej. Her står tiden stille og vi sætter tempoet ned mens vi passerer kystbyer med smukke navne som Praia, Diamante og Paola.

Byen Diamante med de maleriske huse, er centrum for de berømte peperoncini-chilipebre, så skal der sættes krydderi på tilværelsen, så køb et bundt med hjem. 
Diamante har også tilnavnet, "den mest malede by i Italien". Her finder vi over 200 såkaldte murales, smukke vægmalerier som har givet byen et kunstnerisk lyft. Det var den daværende bordmester Elvio Pascale og den milanesiske maler Nani Razzetti der sammen fik kunstnere til at strømme til byen for at give byens vægge noget de kunne skabe samtale. Vi går en tur gennem byen, og lader øjnene vandre fra bygning til bygning, og leder os inspirere og forundres over de mange smukke udsmykninger byen er fået gennem tiden. Der bliver nok også tid til en kop kaffe med udsigt over havet inden vi kører videre.

Det er i disse små hyggelige byer, at solhungrende italienere strømmer til, når hele Italien nærmest vælger at lukke ned i august måned. Vi stopper for et velfortjent kaffestop, og får dagens skud koffein. Her i det sydlige Italien er espressoen mindre og mere koncentreret end noget andet sted i Italien. Duften af en frisk nylavet varm espresso sætter gang i hele kroppen. Vi ankommer udenfor den travle højsæson, hvor de små kystbyer nærmest er på stand-by. I weekenderne vågner de op, når store italienske familier søger mod de smukke kyster for at spise en velfortjent pasta ”alle vongole” eller et stykke grillet fisk med olivenolie og citron efter en hård arbejdsuge.

På vores tur ned langs kysten suger vi udsigterne til os og nyder det italienske tempo, og der bliver tid til at strække benene og lade den italienske sol forsyne os med D-vitamin, inden vi kommer frem til Cosenza.

I nat overnatter vi i udkanten af Cosenza.

(Dagens kørsel 250 km – køretid 4:30 t.)

Dag 3
Cosenza og Sila-bjergene med Camigliatello og frokost på agriturismo

Vi er nu for alvor kommet ind i regionen Calabrien, og den skønne by Cosenza ligger smukt for foden af Sila-bjergene. Cosenza er en behagelig blanding af historie, fascinerende kulturseværdigheder og syditaliensk gæstfrihed. Byen var i romertiden et knudepunkt mellem Rom og Sicilien. Cosenza kæmpede mod Normannerne under Roger Guiscard, og Frederik II kastede også sin kærlighed på byen. Med lokalguide begiver vi os ud på en rundvandring i den smukke by, hvor byens teglklædte hustage står i kontrast til det skovklædte bjergområde i baggrunden. Vi vandrer gennem den gamle bydels smalle gader med de toppede brosten og hører om livet i det sydlige Italien og om byens mange spændende historier.
Der bliver også lidt tid på egen hånd. Måske vælger du at besøge det fine Bilotti Friluftsmuseum, der ligger under åben himmel på en gågade i den moderne del af byen. Her kan du se Salvador Dalís skulptur af Sankt Jørgen og dragen, men også kunstneren Mimmo Rotellas skulptur ”La rinascita della Cultura”, kulturens genfødsel, som han skabte efter terrorangrebet den 11. september 2001, og som symboliserer kunstens evne til at overvinde terrorisme, kan ses her.

Nu skal vi op i bjergene til de smukke Sila-bjerge. Vi kører op i den flotte Sila Nationalpark, hvis bjergtoppe strækker sig op mod 2.000 meter over havet. Landskabet er varieret; marker, enge og skove afløser hinanden, og her finder man et rigt og varieret dyreliv med alt fra uskyldigt udseende hjorte til hylende ulve der lister omkring i skumringen. Området er kommet med på kandidatlisten til UNESCOS Global Geoparks. Til tider føler man sig hensat til en slags italiensk alpeidyl, når man ser en flok afslappede køer der lystigt græsser, mens en fårehyrde står lænet op ad sin stok og betragter sine får, hvis tunger nøje udvælger de perfekte grønne skud blandt de spirende vækster, der skal give den lokale ost den herlige og helt perfekte smag.

Luften i disse bjerge regnes for at være den reneste i Europa, og vi skal besøge den lille by Camigliatello, der næsten sender tankerne hen på en lille østrisk alpeby. Vi stikker vejen forbi et lille økologisk agriturismo og smager lidt på de lokalt fremstillede produkter som salami og ost – og det hele skyller vi lystigt ned med lidt kold italiensk øl.

Vi kommer også forbi den lille middelalderby San Giovanni in Fiore, og efter nogle skønne timer med søer, bjerge, skove og ikke mindst skønne udsigter, bliver det tid til at køre over på den anden side af foden til det Ioniske hav. Her kommer vi frem til byen Le Castella, hvor vi indkvarteres de næste to nætter og spiser en velfortjent middag.
(Dagens kørsel 180 km – køretid 3:45 t.)

Dag 4
Ciró Marina med vinsmagning og antikkens Crotone

Dagen starter i det kendte vinområde omkring Ciró Marina. Bussen tager os gennem rækker af vinstokke og frem til Il Feudo, som er en af de vingårde der er ejet af den kendte vinproducent Cantine Ippolito 1845. Producenten regnes for at være den ældste af Calabriens fungerende vingårde, og det er netop her, at de laver nogle af de bedste vine i området. En af de mest populære er deres vin ”I Mori”, som primært er lavet af den lokale drue Gaglioppo, og deres rosé er kåret som en af Italiens bedste rosévine.

Vingården drives nu i 6. generation, og gårdens smukke vinmarker strækker sig ned af de rullende bakker mod det fristende blå hav. Vi skal en lille tur i vinmarkerne og høre om vinproduktionen netop her, og så skal vi se lidt mere på gården, som totalt har hele 100 hektar marker. Så der burde være rigeligt med vin, når vi selv skal smage på de herlige varer. Efter rundvisningen skal vi som en passende ”aperitivo” smage på en lille håndfuld vine akkompagneret af de små taralli, de små brødringe, som er kendt i det meste af Syditalien.

Vi kører videre til den gamle kystby Crotone. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed og herlige afslappede syditalienske livsstil, og gennem historien har byen haft et begivenhedsrigt og turbulent liv. Crotone blev grundlagt i 710 f.Kr af kolonister fra Peloponnes i det antikke Grækenland. Store dele af Syditalien blev i perioden omkring det 8. – 7. århundrede f.Kr. koloniseret af græske udvandrere, der måtte tage turen vestpå, for at få mere land og plads at leve på. I det sydlige Italien fandt man en meget frugtbar jord sammenlignet med moderlandets, og hurtigt spredte grækerne sig langs kysterne. Denne frugtbare jord gjorde at Crotone på forholdsvis kort tid voksede sig stor med omkring 80.000 indbyggere.

Gennem historien har mange folkeslag kæmpet om byens gunst. Fra at være græsk koloni, blev man underlagt romerne, blot for at blive en del af det byzantinske imperium. Så blev det tid til saracenerne i år 870, og senere fik byen, som det meste af Syditalien, besøg af vores egne slægtninge: Normannerne og endnu før Italien blev grundlagt som nation kom de også et smut under Kongeriget Napoli.

Vi ser nærmere på byen og går en tur i det små gader i La Pescheria-kvarter, og måske kan vi kaste et blik på det travle fiskemarked i byen. Vi passerer det imponerende bygningsværk, Karl V’s borg, og kan på vores tur gennem byen se hvordan de forskellige invasioner har påvirket arkitekturen i byen. Alt fra flotte adelspaladser til små trange smøger og stræder gør byen til et charmerende bekendtskab.

Vi kører også et smut syd for byen og gør et kort besøg ved Capo Colonna. Her står en enlig græsk søjle og mindes tiden, hvor den var var med til at bære det gamle stolte Hera-tempel. Det prægtige tempel stod synligt ved havet og imponerede enhver søfarer, der lagde vejen forbi. Måske har selveste Odysseus sejlet forbi, og skuet ind mod de 48 smukke doriske søjler som templet bestod af. I dag er området næsten tomt, de gamle templer er brugt som byggematerialer inde i selve Crotone. Således kan historiens fysiske levn få nyt liv i andre former.

Efter en fyldt dag kører vi hjem til hotellet til en velfortjent middag.

(Dagens kørsel 100 km – køretid 2 t.)

Dag 5
Catanzaro – Pizzo Calabro - Tropea – Scilla - Reggio Calabria

Nu går turen videre mod Catanzaro, og endnu engang krydser vi bjergene og kommer tilbage til den Tyrrenske kyst. Vi skal besøge nogle af de små dejlige byer, og starter med den smukt beliggende tunfiskeby Pizzo Calabro. I årtusinder har byen levet af at fange, konservere og videresælge den gulfinnede tun. I dag laver man i byen nogle af de bedste tunkonserves der kan opdrives i Italien. Der findes nemlig knaldgod tun, og så findes der den ofte billige tun på dåse vi finder hjemme i supermarkedet. Og der er en væsentlig forskel. Tag et glas eller en dåse tun med hjem fra Calabrien; det er alle pengene værd. Eller prøv deres bottarga di tonno; saltet og tørret tunfiskrogn, som kan rives over en pasta med lidt hvidløg, olivenolie, zucchini, peperoncino, skalotteløg  og ristet rasp. Der bliver lidt tid til at nyde omgivelserne og de smukke udsigter, inden vi skal smage på en lille italiensk gelato. Mange mener at en rejse til Italien ikke er fuldendt uden en italiensk is; den slags må vi respektere.

Ad en lille trappe går vi ned mod vandet og her finder vi den meget specielle kirke Chiesa di Piedigrotta, der blev gravet ind i en skrænt af skibbrudne i 1600-tallet. Den lille grotte ligger med blændende udsigt over havet, og i det unikke kirkerum ser vi de smukke religiøse skulpturer man har udskåret i den lokale klippesten. 
Næste stop bliver i byen Tropea der højtbeliggende på en klippe kan prale med en fantastisk udsigt over det azurblå hav. Udover en beliggenhed der slår de fleste byers, kan Tropea prale med deres røde Tropea-løg, som er meget værdsat i det syditalienske køkken.

I dag bliver der tid til en fælles picnic. Og mon ikke vi skal smage på solmodne italienske tomater og løg fra Tropea, lidt af de lokale pølser, og calabresiske specialitet ’Nduja som er en stærk pølse som smøres ud på brød. Lidt ost, friskt brød og måske et lille stykke frugt eller sødt kunne også være på programmet. På ægte italiensk vis bliver det simpelt og lækkert. Ellers bliver der lidt fritid til at udforske byen lidt inden det bliver tid til frokost. (Skulle vejret ”forbyde” picnic i det fri, bliver det nok en italiensk sandwich, panino, der må udgøre det for dagens frokost).

Før vi kommer frem til dagens endemål Reggio Calabria, skal vi besøge byen Scilla. Vi kender alle sagnhelten Odysseus fra Homers lange epos Illiaden. Helten Odysseus skulle på sin rejse hjem til Ithaka krydse gennem Messina-strædet. De græske sømænd skulle her passere det smalleste sted mellem fastlandet og Sicilien og byen Scilla, og her fortæller legenden historien om Skylla og Charybdis. Skylla var ifølge legenden en smuk pige der var forgiftet af troldkvinden Kirke. Hun blev forvandlet, og voksede sig enorm og åd de søfolk der passerede gennem strædet. Mon ikke rejselederen genopfrisker vores oldtidskundskaber mens vi med et kig ud over sundet ved selvsyn kan se de kraftige strømninger der skabes netop her, og så forstår vi lidt bedre baggrunden for Homers fortælling.
Efter en dag fyldt med indtryk kommer vi frem til Reggio Calabria hvor vi skal indkvarteres for natten.
(Dagens kørsel 240 km – køretid 4:15 t.)

Dag 6
Reggio Calabria med bronzerne fra Riace

I dag skal vi bruge formiddagen til at besøge Reggio Calabria, der ligger smukt for foden af Aspromonte-bjergene. Vi skal besøge den gamle bydel, og gå langs den lange havnepromenade hvor vi finder eksotiske træer og planter – og naturligvis også ruiner efter både grækere og romere. Herfra kan vi se til Messina på Sicilien, og det er her, at de to kontinentalplader, den eurasiske og den afrikanske plade, mødes. Det betyder at de til tider skubbes mod hinanden, og det er årsagen til at vi netop her finder vulkanerne Etna, Vulcano og Stromboli, og så kan de fremkalde jordskælv, noget som også både Messina og Reggio Calabria kender alt til.

På en snorkletur i 1972, små hundrede meter ud for Calabriens kyst, spottede den romerske kemiker Stefano Mariottini pludselig en arm der stak op fra sandet i 6-8 meters dybde. Han dykkede ned og begyndte at fjerne sandet omkring armen. Snart åbenbarede der sig hele to græske statuer i usædvanligt god stand. I dag står de stolte græske figurer på museet i Reggio Calabria og når man står overfor de over 2.500 år gamle statuer, kan man ikke undgå at blive imponeret over den fantastiske kunstneriske kvalitet, og man fornemmer tydeligt grækernes stræben efter den perfekte og nærmest guddommelige menneskekrop. Det er stadig et stort mysterium hvor statuerne kommer fra og hvem det skal forestille – er det guder eller mennesker. Hvem ved?

Resten af dagen er til egne eventyr. Måske lokker nogle af de små butikker inde i byen til nogle sidste indkøb, eller også kan man let lokkes til at nyde et glas vin på en af de små barer der frister inde i centrum.
Reggio Calabria er en let og overskuelig by at finde rundt i. På forretningsgaderne ligger småbutikker side om side med cafeer og andre fristelser. Man kan også vælge at gå langs promenaden ved havet og kaste et blik på Sicilien på den anden side.

Om aftenen mødes vi på hotellet og spiser middag sammen.

Dag 7
Reggio Calabria til Napoli med bus eller mulighed for tog

Vores rejse til den yderste spids af Italiens tå er tilendebragt, og vi skal begive os nordpå igen mod Napoli.

Efter morgenmaden sætter vi bagagen i bussen og så sætter vi kursen nordpå mod Napoli og genser nogle af de smukke landskaber vi har passeret fra motorvejen. På vejen op mod Napoli foretager vi naturligvis et par stop til at strække benene og sikre at vi ikke lider nød når det kommer til mad og drikke.

Det er dog muligt at krydre rejsen med en ekstra oplevelse. Den som vil prøve at rejse med tog stiller sin bagage i bussen, og bliver kørt til banegården i Reggio Calabria. Her følger man med rejselederen med intercitytoget fra Reggio Calabria til Napoli. På den måde rumler og rasler vi rytmisk langs kysten nordpå og oplever Italien på en anderledes vis.

Prisen for at tage med toget er 265 kr. (dette skal bestilles og betales hjemmefra senest 90 dage før afrejsen).
Det er en god ide at have lidt forsyninger med i toget i form af drikkevarer og snacks.

Ved ankomsten til Napoli vil bussen køre direkte til hotellet. Og de som tager toget må være forberedt på at gå til hotellet (ca. 1,5 km) efter ankomsten til Napoli, da vi nok ankommer tidligere end bussen.

I dag har vi sidste aften sammen og vi afslutter naturligvis med en fælles middag og kan tale om alle de mange oplevelser vi har haft i det sydlige Italien.

(Dagens kørsel 490 km – kørselstid 5;30 timer)

Dag 8
Napoli – København

Efter morgenmaden er det tid til at drage mod lufthavnen for hjemrejse.

Ud på eftermiddagen går turen til lufthavnen i Napoli for hjemrejse.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Napoli t/r med Lufthansa     
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad/middag)
 • Vinsmagning med taralli på vingården i Marina Ciró
 • Smagning på agroturismo i Sila-bjergene
 • Picnic-frokost ved Tropea
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge fx til chauffør (beregn ca. 8 euro)
 • Evt. togbillet Reggio Calabria til Napoli 265 DKK
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Togrejsen

For de som tager toget fra Reggio Calabria til Napoli, så stiller man bagagen i bussen, som fragter den til hotellet. Vi anbefaler at man kun tager det mest nødvendige med på togturen. Skulle der være strejker eller andre problemer med togdriften, eller måtte der af andre årsager være problemer med at skaffe togbilletter, følger man naturligvis med bussen til Napoli, og prisen for toget refunderes. Rejselederen følger normalt med toget, men skulle antallet af deltagere til toget være meget lille i forhold til bus, kan rejselederen vælge at følge flertallet i bussen.

Ved ankomst til Napoli må man forvente at gå ca. 1,4 km. til hotellet. Vi benytter Intercitytoget tager ca. 5 timer og 20 minutter. (Køreturen med bus inklusiv pauser antages at tage ca. 6 timer 45 minutter – ca. 500 km.).

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from For at genbruge "overskriften": En skøn rejse med mange gode oplevelser Ja, det var en spændende rejse med flotte hoteller, og en meget - nogle gange for meget vidende rejseleder. Fx talte nogle gange til de voksne deltagere, som var det en flok teenagere på vild tur, og så brugte han en hel del tid til at forklare, hvordan man (læs: han) brygger ordentlig kaffe. Filterkaffe, som vel nok mindst halvdelen af den danske befolkning benytter sig af, og givet også flertallet i bussen, fik totalt dødsstødet, så mange tabte mælet. Han burde om nogen anden med hans STORE erfaring, som han selv sagde flere gange, nok lige stikke en finger i jorden og fornemme deltagerne sammensætning.
Date published: 2022-10-11
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse til et sted uden for de fladtrådte stier La bella Calabria er måske Italiens smukkeste region med den mest afvekslende natur. Her er blåt hav, hvide sandstrande, dramatiske klippekyster, bløde bakker med citrus- og olivenlunde og vinmarker, stejle bjerge og et plateau med lyse skove. Calabriens historie er lang og lige så afvekslende som naturen; grækerne, romerne, araberne, byzantinerne, normannerne, spanierne har alle efterladt deres spor. Rejsen tog os gennem naturen og til nogle af de mest interessante historiske steder. Vi nåede langt fra det hele, men den smule vi nåede, var imponerende. Vi kørte ad gode veje og boede på bekvemme hoteller. Og når vi nåede frem til det vi skulle opleve, så havde vi næsten det hele for os selv. På trods af Calabriens mange vidundere, så er regionen ikke overrendt af turister – endnu. Det var en dejlig oplevelse.
Date published: 2022-10-05
Rated 4 out of 5 by from "En lang rejse mod tåen" Spændende tur ned gennem det sydlige italien. Dog en del rejsetid, 3 dage ud af 8. Rejselederen var yderst kompetent og god til at formidle og holde sammen på "styrkerne". Maden var god og typisk italiensk.
Date published: 2022-10-02
Rated 3 out of 5 by from En skøn naturoplevelse, der overskygges af for meget transport Jeg henviser til overskriften, og anfører, at der blev brugt 3 ud af 8 dage på ud- og hjemrejse. Hertil kommer flere timers transport på de øvrige dage. Dog var der en enkelt dag uden transport.
Date published: 2022-09-30
 • y_2023, m_9, d_28, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_ITRTR64, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser