Langtidsferie i Andalusien – Ferie alene i fællesskab

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Ferie alene i fællesskab – skift det triste danske vejr ud med solrige Costa del Sol og oplev Andalusiens skønhed. Inklusive 3-stjernet hotel, halvpension og udflugter

Rejs alene

Hiv tre uger ud af kalenderen, og rejs sydpå til Costa del Sol – selv om du rejser alene, møder du masser af ligesindede på vores singlerejse. Andalusien har Europarekord i solskinstimer, og frister med spændende kultur og historie.

Rejsen er en del af konceptet "Ferie alene i fællesskab". Det betyder blandt andet, at der ikke er enkeltværelsestillæg, og at alle rejsende på turen rejser alene.

Vi gæster både Picassos fødeby, Málaga, hvor vi får lejlighed til at smage på den lokale vin, byen Ronda med den smukke bro og den hvide bjergby Mijas, der ligger smukt med udsigt over kysten. Du får også mulighed for at besøge den engelske kronkoloni Gibraltar, opleve maurernes imponerende Alhambra-palads i Granada og den smukke andalusiske hovedstad, Sevilla.

Ud over de planlagte udflugter bidrager rejselederne løbende med tilbud om fx fællesspisning på stranden, foredrag, spilleaftener og busture ud i det blå, som er med til at give rejsen en ekstra hyggelig dimension. Du bor lige ved vandet i den dejlige og velkendte kystby Fuengirola på et 3-stjernet hotel.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Málaga. Videre med bus til Fuengirola
Dag 2 Byrundtur i Málaga. Byvandring, Picassos fødehjem, tapasfrokost og málaga-vin
Dag 3–4 Dage til egne eventyr
Dag 5 Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Dag 6–9 Dejlige dage på egen hånd
Dag 10 Den hvide bjergby Mijas og kysten
Dag 11 Udflugt til Gibraltar (tilkøb)
Dag 12–14 Oplevelser på egen hånd
Dag 15 Udflugt til Granada og Alhambra med byvandring i Granada og besøg i Alhambra-paladset (tilkøb)
Dag 16–17 Tid til egne oplevelser
Dag 18 Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Dag 19–20 Dagene er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 21 Afskedsmiddag
Dag 22 Fly Málaga – København

Hoteller

Hotel Las Palmeras

 • Centrum: 500 m
 • Gå til stranden: 200 m
 • Swimmingpool (ikke opvarmet)
 • Værelser med balkon/terrasse
 • Restaurant
 • Bar
 • Husdyr ikke tilladt

Det tre-stjernede Hotel Las Palmeras (lokal rating 4 stjerner) er placeret i centrum af Fuengirola og har udsigt over havnen og stranden. Hotellet blev bygget i 1973 og er sidst renoveret i 2006. Hotel Las Palmeras ligger direkte på strandpromenaden. Den smukke sandstrand ligger kun 200 meter fra hotellet, og Fuengirolas andre attraktioner ligger i gåafstand. Både bus og tog findes ligeledes i nærheden.

Værelser

Hotellet har 410 værelser fordelt på 10 etager. Værelserne har to enkeltsenge, klinkegulve, central aircondition/-opvarmning (justeret efter sæson), tv, telefon, minibar, pengeskab (mod betaling), badeværelse og hårtørrer. Internetadgang mod et ekstra gebyr (1,50 € / dag). Alle værelser har balkon eller terrasse.

 

Receptionen er åben døgnet rundt. Hotellet har en bar, en restaurant, en swimmingpool (ikke opvarmet) med en fantastisk udsigt over havnen, en frisør, en legeplads, spillehal, tennisbane, bordtennis, billard og cykeludlejning.

 

Læs mere: http://www.hotel-laspalmeras.com/en/rooms/

 

(Albatros Travel er ikke ansvarlig for indholdet eller vedligeholdelse af partnerens hjemmeside.)

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
9.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Málaga. Videre med bus til Fuengirola
Vores hotel Las Palmeras

Vi sætter kursen mod Málaga fra Danmark, hvor vi de næste mange dage har hyggeligt samvær og spændende udflugter i sigte. Netop det at være sammen og opleve er nøgleordet på en langtidsferie med Albatros Travel.

På denne rejse får du mulighed for, at møde mange andre ligesindede. Det er en rejse for dig, som vælger at rejse alene, og da vi har arrangementer, morgenmad og middag inklusiv, er der masser af muligheder for, at komme i kontakt med de andre rejsende og have en dejlig tur.  Vi har håndplukket rejseledere, som bidrager til at rejsen får en ekstra hyggelig dimension. Rejselederne arrangerer en række ekstra udflugter og ture ud i det blå, samt holder foredrag. Kort og godt er de både din tryghed på rejsen og din sikkerhed for, at du får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen. Det er naturligvis helt op til dig selv, i hvilket omfang du ønsker at deltage. Men en ting er sikkert: hver dag byder på en aktivitet!

Vi ankommer til Málagas lufthavn, hvor vi modtages af vores rejseleder. I bus kører vi til dejlige Fuengirola, som i mange år har været et tilholdssted for skandinaviske rejsende. Området hører til de bedste langs kysten og har en fantastisk bred strand, med en skøn strandpromenade, hvor du finder mange små butikker og caféer. Området har også hyggelige strandrestauranter, de såkaldte chiringuitos, som serverer frokost til yderst rimelige priser.

Fra hotellets indbydende pool- og have er der direkte adgang til strandpromenaden og stranden, og det er let at finde rundt i det dejlige område. Promenaden fortsætter nordpå til Torremolinos. Langs stranden er der masser af små restauranter, og det er et dejligt område at opholde sig i.

Vi ankommer sent om aftenen, og der serveres en kold anretning, inden vi går til ro.

Dag 2
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Picassos fødehjem, tapasfrokost og málaga-vin
Statue af Picasso i Málaga, byen hvor kunstneren fødtes

Vi starter vores andalusiske oplevelser med at besøge regionens næststørste by Málaga. Byen har 560.000 indbyggere og er centrum af Costa del Sol.

H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter sit besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Og da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og derfor et af Spaniens vigtigste handelscentre. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede. Industrien oplevede nedgang, og byen døde hen. Men så gjorde turismen sit indtog og satte Costa del Sol på europakortet.

Vores besøg i Málaga starter med en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frisk frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver, her ligger frisk fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. Vi kommer frem til det lille hjørnehus på Plaza de la Merced, hvor byens store søn, maleren Pablo Ruiz Picasso blev født. Her finder vi et lille, men interessant Picasso-museum, hvor både litografier, keramik og andre af Picassos værker kan ses. De små snørklede gader leder os frem til en af byens bedste tapasrestauranter, hvor vintønder og tørrede skinker er del af udsmykningen. Her har berømtheder fra hele verden smagt på herlighederne, og vi spiser en herlig tapasfrokost inden vores videre tur gennem de hyggelige og kringlede gader. Vores endemål er en af de små intime bodegas, hvor vi nyder et glas af den lokale málaga-vin. Her serverer man vinen direkte fra fad, og der er høj stemning, før siestaen sætter ind – ja, faktisk det meste af dagen.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører hjem til hotellet. Du kan besøge den smukke katedral med det manglende tårn, der derfor kaldes ”La Manquita”, den enarmede kvinde, eller besøge det mauriske fæstningsværk Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskeer.  De små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, når man ser det.

Denne introduktion til Malaga giver helt sikkert smag på mere, og mange vil sikkert vende tilbage til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 3–4
Dage til egne eventyr

På de dage, hvor vi ikke har et fastlagt program vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for dem, som ønsker det. Rejselederne holder foredrag og arrangerer ekstra udflugter til eksempelvis Córdoba eller Tanger i Marokko. De står også for en introduktion til det spanske sprog, så du kan kaste dig ud i det spanske. Vil du gerne spille bridge, hjælper rejselederne dig også med at finde ligesindede. Kort sagt er vores rejseledere hele tiden til stede for at sikre, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du ønsker det.

Dag 5
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Den spetakulære Puente Nuevo-bro i Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning. Hermed opfandt han den klassiske Ronda-stil, og han nåede selv at dræbe over 6.000 tyre i løbet af sin karriere som tyrefægter. Tyrefægterarenaen fra 1785 er yderst charmerende med sine to etager, hvor blandt andre Ernest Hemingway havde sin egen loge. Du kan også besøge det lille tyrefægtermuseum med kostumer, billeder med mere.

En anden seværdighed i Ronda er Puente Nuevo-broen, som forbinder byens to dele. Broen er fra 1700-tallet, det tog 42 år at bygge den. Broen ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften, og herfra er der en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede. (Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 t. 45 min. hver vej.)

Dag 6–9
Dejlige dage på egen hånd
Tid til at nyde livet på egen hånd.
Dag 10
Den hvide bjergby Mijas og kysten
Den hvide by Mijas og udsigt til kysten

I dag skal vi besøge en af Andalusiens berømte ”hvide byer”, nemlig den lille charmerende by Mijas, der ligger i Sierra de Mijas-bjergene med en skøn udsigt over kysten. På trods af nærheden til kysten har byen bevaret meget af sin spanske atmosfære, og de små hyggelige brostensgader rummer smukke skjulte gårdhaver, restauranter og glimrende steder til at drikke en kop kaffe.

Du kan også tage et kig på det lille kapel for Mijas skytshelgeninde Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en lille minikirke, der er hugget ind i klippen. Byens kirke La Immaculada Concepción bærer spor fra byens gamle minaret, som i dag kan anes som en del af tårnet, og oppe fra bymuren, kan man i godt og klart vejr se hele vejen over Middelhavet til Gibraltar og Marokko.

På vejen hjem kører vi forbi Torremolinos en af de andre kendte byer langs kysten hvor vi får tid til at gå en tur i centrum inden vi igen kører hjem mod vores hotel i Fuengirola.

Dag 11
Udflugt til Gibraltar (tilkøb)
Den engelske kronkoloni Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.

At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Dag 12–14
Oplevelser på egen hånd
Dag 15
Udflugt til Granada og Alhambra med byvandring i Granada og besøg i Alhambra-paladset (tilkøb)
En fantastisk dag venter med besøg det mauriske Alhambra-palads

Granada er en af Spaniens smukkeste byer og stedet, hvor den arabiske og den kristne kultur mødes. Det er også her, at det verdensberømte Alhambra. Dette fantastiske Alhambra-palads, som UNESCO har erklæret for verdenskulturarv, er dagens højdepunkt. Alhambra, som anses for at være et af verdens smukkeste monumenter, er et kompleks af paladser, fæstninger og fyrsteboliger, der ligger majestætisk med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden. Alhambra er bygget og udbygget af forskellige arabiske herskere, og måske har det tidligere ørkenfolk dristigt forsøgt at udfordre skønheden i det ventende evige paradis, ved at skabe et lignende paradis på jord. De arabiske herskere forsøgte at overgå hinandens byggerier, og hvor end man bevæger sig, er smukt udskåret marmor, rindende vand og smukke paladsbygninger med til at skabe en eventyrstemning. Alhambra er et sted, der hverken i harmoni eller skønhed står tilbage for de hinsides "Himmelske Haver".

Højere oppe på bjerget ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis haver om muligt er endnu skønnere end Alhambras. Høje cypresser viser vejen til det lille slot, hvor appelsintræer, timianbuske, lavendel-planter, roser, laurbær og liljer udsender fortryllende dufte. Heroppe står tiden nærmest stille.

Granada blev islams sidste bastion på Den Iberiske Halvø, inden kongeparret Ferdinand og Isabella sendte de sidste arabere ud af landet i 1492. Kort tid efter ændrede kongeparret verdenshistorien, da de sendte Christoffer Colombus på opdagelsesrejse. En færd, der kom til at ændre Spaniens fremtid drastisk.

Inden vi besøger Alhambra, får vi sammen med rejselederen tid til at se lidt nærmere på den dejlige by Granada. Vi går en tur i centrum. Hvis du har lyst, kan du besøge Capilla Real, det kongelige kapel, hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet; eller den majestætiske katedral, der er et mesterværk inden for spansk klassicistisk arkitektur. Byen har mange dejlige pladser samt hyggelige butikker, og på det gamle silkemarked finder du alskens varer. Efter besøget i Alhambra vender vi tilbage til hotellet. (Køreafstand til Granada og Alhambra er 145 km, køretid 2 t. hver vej).

Udflugten sælges og annonceres kun på rejsemålet. 82 €.

Dag 16–17
Tid til egne oplevelser

 

Dag 18
Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Sevillas katedral

Fra morgenstunden kører vi til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Byen er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Dag 19–20
Dagene er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 21
Afskedsmiddag

Vi runder de sidste mange dages oplevelser af med en hyggelig fælles afskedsmiddag, hvor vi kan drøfte de mange varige minder, Andalusien har givet.

Dag 22
Fly Málaga – København
I løbet af dagen begiver vi os til lufthavnen i Málaga og rejser hjem til Danmark.

Udflugt til Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 45€.

Udflugt til Granada og Alhambra (Sælges og præsenteres på rejsemålet)

Granada er en af Spaniens smukkeste byer og stedet, hvor den arabiske og den kristne kultur mødes. Det er også her, at det verdensberømte Alhambra. Dette fantastiske Alhambra-palads, som UNESCO har erklæret for verdenskulturarv, er dagens højdepunkt. Alhambra, som anses for at være et af verdens smukkeste monumenter, er et kompleks af paladser, fæstninger og fyrsteboliger, der ligger majestætisk med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden. Alhambra er bygget og udbygget af forskellige arabiske herskere, og måske har det tidligere ørkenfolk dristigt forsøgt at udfordre skønheden i det ventende evige paradis, ved at skabe et lignende paradis på jord. De arabiske herskere forsøgte at overgå hinandens byggerier, og hvor end man bevæger sig, er smukt udskåret marmor, rindende vand og smukke paladsbygninger med til at skabe en eventyrstemning. Alhambra er et sted, der hverken i harmoni eller skønhed står tilbage for de hinsides "Himmelske Haver".

Højere oppe på bjerget ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis haver om muligt er endnu skønnere end Alhambras. Høje cypresser viser vejen til det lille slot, hvor appelsintræer, timianbuske, lavendel-planter, roser, laurbær og liljer udsender fortryllende dufte. Heroppe står tiden nærmest stille.

Granada blev islams sidste bastion på Den Iberiske Halvø, inden kongeparret Ferdinand og Isabella sendte de sidste arabere ud af landet i 1492. Kort tid efter ændrede kongeparret verdenshistorien, da de sendte Christoffer Colombus på opdagelsesrejse. En færd, der kom til at ændre Spaniens fremtid drastisk.

Inden vi besøger Alhambra, får vi sammen med rejselederen tid til at se lidt nærmere på den dejlige by Granada. Vi går en tur i centrum. Hvis du har lyst, kan du besøge Capilla Real, det kongelige kapel, hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet; eller den majestætiske katedral, der er et mesterværk inden for spansk klassicistisk arkitektur. Byen har mange dejlige pladser samt hyggelige butikker, og på det gamle silkemarked finder du alskens varer. Efter besøget i Alhambra vender vi tilbage til hotellet. (Køreafstand til Granada og Alhambra er 145 km, køretid 2 t. hver vej).

Udflugten sælges og annonceres kun på rejsemålet. Datoen kendes ikke, da det meget begrænsede antal billetter til Alhambra åbner for salg 3 måneder før selve udflugtsdagen. Pris: 82€.

Udflugt til Sevilla

Byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd
Andalusiens hovedstad, Sevilla, er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Plaza de Espana i Sevilla

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 58€.

Typisk balkon i Sevillas gamle bydel

Udflugt til Córdoba (Sælges og præsenteres på rejsemålet)

Du har mulighed for at besøge den spændende by Córdoba, som under maurerne var hovedstad i det store kalifat af samme navn, og engang var Europas største by.

På udflugten ser vi bl.a. et af de mest imponerende bygningsværker fra maurernes periode i Córdoba, nemlig moskéen La Mezquita, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og må siges at være et sandt arkitektonisk mesterværk. Da den blev bygget, blev dens størrelse kun overgået af moskéen i Mekka, og når man står midt inde i det spændende rum, kan man ikke undgå at beundre den nærmest endeløse skov af søjler, der udsmykker bygningsværket. Den kaldes også Domkirke-Moskéen, da man i 1523 byggede en katolsk domkirke inde i selve moskéen. Det er i sandhed et smukt og sammensat monument over en meget vigtig tid i Andalusiens historie.

 Udenfor finder man den smukke plads Patio de los Naranjos, Appelsin-gården, som også er en fryd for øjet.

Det fremvækker også en helt særlig stemning i ro og mag at passere de små hvidskurede huse i de snørklede gader. Her fornemmer man tiden som den har været under maurerne, og det er en fornøjelse at se på de mange patioer og gårde som elegant er udsmykket med blomster. Her finder man også det smukke jødiske kvarter med en af de få tilbageværende synagoger i Spanien.

(Køreafstand til Cordoba er 160 km, køretid 2,5 t. hver vej).

Udflugten sælges og annonceres kun på rejsemålet. Der er endnu ikke fastlagt på hvilken af dagene, vi besøger Córdoba. Pris: 62€.

Rejseblog fra Andalusien

Synes du også, at en uge eller to er for lidt ferie? Er du heller ikke altid fan af den danske vinter? Eller savner du inspiration til din næste rejse?

Så følg med, når journalist Peter Fredberg blogger fra Albatros' langtidsferie i Andalusien.

Læs hele bloggen her

Prisinformation

Obs!
Ovenstående pris er per person i enkeltværelse. Og altså ikke per person i delt dobbeltværelse (heller selv om det står der; teknikken driller os). Der er ikke tillæg for enkeltværelse på denne rejse.
Værelsestyper

TYPE 1: Standardværelse mod gaden: Rejsen pris inkluderer dobbeltværelse til eget brug. Værelset har udsigt mod gaden.

TYPE 2:  Standardværelse med side-sea view. For kun 200 kr for alle 3 uger kan du få begrænset havudsigt. 

Tilkøbsudflugt

Udflugt til Córdoba EUR 62,- pr. person (bestilles og betales på rejsemålet)

Udflugt til Alhambra EUR 82,- pr. person (bestilles og betales på rejsemålet)

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Udflugt til Málaga inkl. tapasfrokost
 • Udflugt til Mijas
 • Udflugt til Ronda
 • Indkvartering på 3-stjernet hotel i dobbeltværelse til eget brug
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til Gibraltar (turen gennemføres ved minimum 15 deltagere og bestilles/betales hjemmefra)
 • Udflugt til Sevilla (turen gennemføres ved minimum 15 deltagere og bestilles/betales hjemmefra)
 • Udflugt Córdoba EUR 62,- per person (turen bestilles og på rejsemålet)
 • Udflugt til Granada og Alhambra EUR 82,- pr. person (turen bestilles og på rejsemålet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 €) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag om aftenen, der indtages i hotellets restaurant. Middagen består af en udmærket buffet, hvor der serveres forskellige retter, med noget for enhver smag.

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer. I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august, og 17-18 grader i januar-februar måned svarende til Danmark i september. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet en eller flere Albatros-rejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed. Rejselederne vil have træffetider på visse dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, foredrag med mere. Rejselederne fungerer således både som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Udflugten til Granada med Alhambra

Alhambra hører til en af de mest eftertragtede seværdigheder i Spanien, og det kan være svært at få billetter til Alhambra. Det betyder, at vi til tider kan være nødt til at ændre dagen for udflugten til Granada. Det er specielt svært at få billetter til Nazaride-paladset med løvegården etc. (der lukkes på nuværende tidspunkt maksimalt 8.800 personer ind om dagen).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Internet

I Skandinavien er vi vant til et hurtigt og veludbygget trådløst internet. Dette er ikke helt tilfældet i Spanien, hvor man ikke overalt finder så hurtige netforbindelser som hjemme. Det trådløse internet på hotellet fungerer normalt glimrende, specielt i fællesområder, men man skal ikke forvente at kunne se TV eller film via det trådløse internet, da der ofte er mange tilkoblede. Hotellets internet bliver dog løbende forbedret.

Mere om Spanien

Her kan du få mere at vide om Spanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Vores fjerde tur til Amaragua Vi nød vores tur som sædvanlig, men vi kunne ikke lide de nye flyvetider, I havde brugt. Man måtte have taxa til og fra lufthavnen, ekstra 2400 kr. Allerede på 2. dagen på Amaragua bad jeg om at købe vores værelse en ekstra nat på grund af sen afrejse, jeg hader at være "hjemløs" i 6 timer, og min mand må ligge ned nogle timer om eftermiddagen, grundet dårlig ryg, men de ville ikke sælge værelset. Desværre bemærkede jeg først flytiderne, efter jeg havde betalt depositum, ellers havde vi ALDRIG købt turen, vi har jo altid haft så fine flytider de tidligere tre år, vi har været der. Det må jeg være opmærksom på næste år. Med venlig hilsen Lis
Date published: 2016-03-30
Rated 3 out of 5 by from Rejs alene sammen...Rejsen indeholdt slet ikke, hvad den lovede. Ud over de tilkøbte ture, der var gode, var der ikke fra Albatros' side gjort noget for at ryste gruppen sammen. Ikke bestilt et fælles bord, hvor vi kunne spise sammen eller taget initiativ til nogle fælles arrangementer..., det var ikke, hvad vi var lovet...... Havde tilkøbt delvis havudsigt, hvilket jeg fortrød, da der ingen sol var, men til gengæld en masse larm fra diskoteker..., ikke det smarteste, at placere ældre mennesker til den side. Fik dog hurtigt et roligere værelse med sol og uden havudsigt.
Date published: 2017-02-16
Rated 4 out of 5 by from En god ferie i det solmættede Andalucia Et glimrende hotel med en god beliggenhed tæt på vandet, og tæt på offentlige transportmidler, så man kunne udforske de nærliggende byer,fine underholdningsmuligheder om aftenen. Tilpas udflugtsprogram, som man kunne melde sig til, især udflugten : ud i naturen med middag hos private var absolut værdifuld, ikke prøvet før men værd at kopiere andre steder, guiderne var vidende om natur og og landbrug på denne tur. Turen til Sevilla er for lang; man er væk i 11 timer og kun i byen kort tid.Jeg ved, at en to dages tur ikke ikke gav tilslutning nok på tidligere ture.
Date published: 2015-12-08
Rated 2 out of 5 by from Rejs alene sammen med andre er i princippet et godt koncept Hotellet var af ringe Albatros standard og meget larmende. Maden ikke særlig veltillavet og velsmagende, vinen decideret elendig uden mulighed for at bestille noget bedre. Personalet generelt stressede og meget lidt fleksible og imødekommende. Rejselederne meget lidt til stede og ikke særlig fleksible og hjælpsomme. Der blev heller ikke fulgt op på en del sygdomsramte personer. Det var en dag ikke muligt at bruge vandet kl. 10.00-22.00 uden der blev udleveret flaskevand eller opstillet hygiejniske forholdsregler hverken i køkkenet eller på hotellets toiletter.
Date published: 2017-02-11
Rated 4 out of 5 by from Skønt vejr i Andalusien Langtidsferie i Andalusien var en blandet oplevelse. Først vejret; det var fint med sol og varme det meste af tiden. Hotel og omgivelser i toppen. Men maden på hotellet er ikke noget at råbe hurra for. Udflugterne var for det meste interessante, men vi synes kvaliteten af rejselederne var for ringe. Virkede ikke rigtigt engagerede, som vi har oplevet det på andre rejsemål. Når man er på samme rejsemål i 4 uger burde vi have mere kontakt med rejselederne
Date published: 2015-11-26
Rated 5 out of 5 by from 3 super gode uger Det var første gang vi var i Syd Spanien, så vi havde valgt alle udflugter som kunne købes hjemme fra. Det var vi glade for, det var rigtig gode ture og sammem med de " gratis " ture fik vi på den måde et godt indblik i Andalusien. " hviledagene " blev brugt omkring hotellet som ligger rigtig godt. Der er 5. min. til busstop, så vi valgte nogle dage at tage til Malaga eller nogle af de andre byer i nærheden. Rejselederen kender " Spanien som sin egen bukselomme" så vi fik mange gode informationer. Hun er erfaren og sød. Dejlig hotel, gode værelser - super morgenmad - en buffe er en god løsning om aftenen når så mange skal have mad. Flyrejsen: Når vi skal flyve hjem så tidligt, vil jeg foretrække at få tilbudt kaffe og morgenmad i lufthavnen. jeg kan ikke spise morgenmad kl. 4:00 on natten
Date published: 2016-03-07
Rated 1 out of 5 by from Rejs alene og vær alene burde den hedde med det I tilbød Rejsen var ikke svarende til oplægget! Hotellet var med megen kritik og ikke kundevenligt. De ekstra penge jeg betalte for havudsigt var godt nok lidt vand, men kulde og utrolig larm! Fik dog byttet mig til et godt værelse! Guiderne, glimrede ved deres fravær og mangel på initiativ og lyst til at holde sammen på de rejsende og manglede total forståelse for evt omsorg og indleven. Eks. En fødselar blev 5 og fik en fl. Champagne fint! En blev 61 og fik en fl. Rødvin fint, jeg blev desværre 71 og fik intet, Et kedeligt princip. Andet eks. Vi beder guiden o m at tilkalde en læge, som I siger har kontakt til div. Forsikringsselskaber så ingen betaling! Men han kommer og finder 4 gange bronkitis, forskellig undersøgelse af os og forskellig medicin og kontant 90 euro hmmmm???, og spurgte guiden om vi behøvede hjælp-NEJ Flere blev syge to på hospital, var der hjælp??? Den ene fik dog besøg af ham! En guide lovede opslag, opskrifter mm MEN, glemte det!!! Den sidste mulighed for snak med guide lå på den dag I havde arrangeret en udflugt ikke smart! Evt oplysning om afrejse måtte vi så læse os til, om der var mad på afrejsemorgenen blev efter opfordring tilføjet med næsten ulæselig skrift, Vi er alle ældre, og rejsen er via ældresagen!! Heldigvis var det flinke mennesker, der fandt ud af at hjælpe hinanden og sætte noget igang som I burde have gjort! Jeg har rejst en del med jer, men det har været bedre kvalitet og passet til indholdet af tilbuddet. Hvis I skal lave flere alenerejser, må I gå i træning, hos dem der kan. Og afskedsmiddag??????????
Date published: 2017-02-10
Rated 3 out of 5 by from Rejsen levede ikke op til overskriften: Rejs alene sammen. Hotellet ok. Havde bestilt værelse med delvis havudsigt, vidste ikke, at det indebar larm fra diskoteker hele natten og i skygge. Ikke smart at placere ældre mennesker sådan. Blev rykket til roligere værelse efter 3 søvnløse nætter uden udsigt men med sol. De bestilte udflugter var gode, men der blev intet gjort fra guidens side for at ryste gruppen sammen: - Ingen fællesspisning, det tog noget tid før man fandt ud af, hvem der hørte til gruppen. Ikke alle fandt ud af det.... -ingen orientering om dem fra gruppen, der blev indlagt. Hvor lå de, hvordan gik det.... -ingen initiativer fra guidens (Alex) side om sprogundervisning/dans.....på de dage, hvor der ikke var udflugter. - guidens attitude lidet imødekommende, man fornemmede næsten at man forstyrrede ham, når man stillede spørgsmål. Turen til Malaga med ham var enorm overfladisk. Dette gjaldt ikke de øvrige ture. Maden var ok, men kælderomgivelserne ret trøstesløse!
Date published: 2017-02-17
 • y_2017, m_11, d_22, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_56
 • loc_da_DK, sid_ESVLT52, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18ESVLT52DDK0901