Langtidsferie i Andalusien med Málaga, Mijas og Ronda

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Skift det danske efterår ud med solrige Costa del Sol, og oplev Andalusiens skønhed. Inklusive 4-stjernet hotel, halvpension og udflugter

Hiv tre uger ud af kalenderen, og rejs sydpå til Costa del Sol. Andalusien har Europarekord i solskinstimer, og frister med spændende kultur og historie.

Vi gæster både Picassos fødeby, Málaga, hvor vi får lejlighed til at smage på den lokale vin, byen Ronda med den smukke bro og den hvide bjergby Mijas, der ligger smukt med udsigt over kysten. Du får også mulighed for at besøge den engelske kronkoloni Gibraltar,  opleve små hyggelige byer som Nerja og Frigiliana samt den smukke andalusiske hovedstad, Sevilla.

Ud over de planlagte udflugter bidrager rejselederne løbende med tilbud om fx vandreture, foredrag, spilleaftener og busture ud i det blå, som er med til at give rejsen en ekstra hyggelig dimension. Du bor ved den dejlige La Carihuela-strand mellem Torremolinos og Benalmádena på et 4-stjernet hotel.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Málaga. Videre med bus til La Carihuela
Dag 2 Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Malaga, tapasfrokost og málaga-vin
Dag 3–4 Dage til egne eventyr
Dag 5 Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Dag 6–7 Dejlige dage på egen hånd
Dag 8 Den hvide bjergby Mijas og kysten
Dag 9–10 Fri til egne eventyr
Dag 11 Udflugt til den Britiske kronkoloni Gibraltar (tilkøb)
Dag 12–13 Oplevelser på egen hånd
Dag 14 Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (tilkøb)
Dag 15–16 Tid til egne oplevelser
Dag 17 Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Dag 18–20 Dagene er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 21 Afskedsmiddag
Dag 22 Fly Málaga – København

Hoteller

Hotel Amaragua

 • Et 4-stjernet hotel med en fantastisk beliggenhed

Vores hotel Amaragua regnes af mange for at være det bedste hotel i området.

Det er et dejligt 4-stjernet hotel med en fantastisk beliggenhed helt ned til stranden og med udsigt ud over stranden og havet. Hotellet er charmerende indrettet i spansk stil, og her hersker en dejlig stemning. Personalet gør alt for, at du skal føle dig godt tilpas. Af samme grund har hotellet mange stamgæster, som vender tilbage år efter år. Beliggenheden i det dejlige La Carihuela-område giver dig mulighed for at vandre direkte ud til de mange små strandrestauranter, butikker og barer, der er kendetegnende for området. Der er hverken langt til Torremolinos eller Benalmádena, og det er nemt at finde rundt, hvis du selv vil ud og opleve området på egen hånd. Den fantastiske strandpromenade indbyder til vandreture, og der er gode muligheder for at nyde en solrig dag i haven eller ved poolområdet, der ligger let hævet over strandpromenaden med udsigt over havet.

Hotellet har 275 værelser og er udstyret med elevator. På hotellet finder du også en dejlig bar, hvor der jævnligt er live-underholdning med pianister og flamencodansere. I dagtimerne holder hotellets lille snackbar åbent. Desuden er der adgang til gratis trådløst internet på hotellet, primært i hotellets fællesområder.

Værelserne er store, velindrettede dobbeltværelser med bad/toilet, aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks (mod betaling) og en balkon med stole og et bord. Vi skal gøre opmærksom på, at alle badeværelser på vores hoteller i Andalusien er indrettet med badekar. Hotellet har en flot udendørs (uopvarmet) pool, og der findes ydermere en mindre indendørs pool, jacuzzi og et fitnessrum, som frit kan benyttes. Du har også mulighed for at tilkøbe massage og andre behandlinger i hotellets spa. 
Hotellets måltider indtages i restauranten på 1. sal hvor der både morgen og aften præsenteres en rigelig og varieret buffet. Der kan være travlt hvis alle gæster vælger at spise samtidigt, hvorfor vi anbefaler, at man forsøger at spise lidt på forskellige tidspunkter.

Hotellets adresse:
Hotel Amaragua
Calle los Nidos, 23
29620 Torremolinos (MÁLAGA) 
Tel.+34 952 38 47 00  Fax: +34 952 38 49 45

Få mere information om hotellet her: www.amaragua.com

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.498,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.698,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.498,–
København
Amaragua 4*
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.498,–
København
Amaragua 4*
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Tropicana 3*
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.498,–
København
Amaragua 4*
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.498,–
København
Amaragua 4*
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Málaga. Videre med bus til La Carihuela
Hotel Amaragua – en 4-stjernet base for vores Andalusien-eventyr

Vi sætter kursen mod Málaga fra Danmark, hvor vi de næste mange dage har hyggeligt samvær og spændende udflugter i sigte. Netop det at være sammen og opleve er nøgleordet på en langtidsferie med Albatros Travel. Vi har håndplukket rejseledere, som bidrager til at rejsen får en ekstra hyggelig dimension. Rejselederne arrangerer en række ekstra udflugter, holder foredrag og arrangerer ture ud i det blå. Kort og godt er de både din tryghed på rejsen og din sikkerhed for, at du får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen. Det er naturligvis helt op til dig selv, i hvilket omfang du ønsker at deltage.

Vi ankommer til Málagas lufthavn, hvor vi modtages af vores rejseleder; og i bus kører vi til det hyggelige La Carihuela-område mellem Torremolinos og Benalmádena Costa, syd for Málaga. Området hører til de bedste langs kysten og har en fantastisk bred strand med en dejlig strandpromenade, hvor du finder mange små butikker og caféer. Området er også kendt for de hyggelige strandrestauranter, de såkaldte chiringuitos, der serverer frokost til yderst rimelige priser.

Fra hotellets indbydende pool- og haveområde er der direkte adgang til strandpromenaden og stranden, og det er let at finde rundt i det dejlige område. Promenaden fortsætter nordpå til Torremolinos. Langs stranden er der masser af små restauranter, og det er et dejligt område at bevæge sig rundt i. La Carihuela hører til den bedre del af kyststrækningen – her er der roligt sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og alligevel er man tæt på det hele. Du kan med lethed tage til den mere livlige del af Torremolinos eller tage toget til storbyen Málaga, der venter med alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, dejlige butikker og ikke mindst den meget smukke havnepromenade. Spiller du golf, kan rejselederne på hotellet eller hotellets reception hjælpe med booking af golfbaner. Et greenfee koster cirka 50 €, men der er ofte specialtilbud på 2 greenfees og 1 golfkort for cirka 100 € på nogle af områdets gode golfbaner. (Afstand til Málaga er 12 km, køretid ca. 20 min. hver vej).

Efter indkvarteringen på det hyggelige Hotel Amaragua, er der tid til lidt afslapning, inden rejselederen tager os med på en lille gåtur i nærområdet. (Ved sene ankomster flytter vi gåturen til dag 2 og Malaga til dag 3). Dernæst er det tid til at blive introduceret til hotellets dejlige restaurant, hvor der er en stor buffetmiddag hver aften.

Dag 2
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Malaga, tapasfrokost og málaga-vin
Statue af Picasso i Málaga, byen hvor kunstneren fødtes

Vi starter vores andalusiske oplevelser med at besøge regionens næststørste by Málaga. Byen har 567.000 indbyggere og er centrum af Costa del Sol.

H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter sit besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Og da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og derfor et af Spaniens vigtigste handelscentre. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede. Industrien oplevede nedgang, og byen døde hen. Men så gjorde turismen sit indtog og satte Costa del Sol på europakortet.

Vores besøg i Málaga starter med en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frisk frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver, her ligger frisk fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. I den gamle toldbygning besøger vi det interessante Museo Malaga, der efter 18 års ombygning og 40 mill. euro endelig kunne åbne i 2016. Med sine 15.000 m2 er museet det største statsejede museum i Andalusien, og her kan vi gennem 15.000 kunstgenstande følge med på en rejse fra stenalderen til det 20. århundrede. Vores lille besøg giver måske smag på at komme igen og udforske det yderligere i løbet af rejsen. De små snørklede gader leder os frem til en af byens bedste tapasrestauranter, hvor vintønder og tørrede skinker er del af udsmykningen. Vi spiser en herlig tapasfrokost inden vores videre tur gennem de hyggelige og kringlede gader. Vores endemål er en af de små intime bodegas, hvor vi nyder et glas af den lokale málaga-vin. Her serverer man vinen direkte fra fad, og der er høj stemning, før siestaen sætter ind – ja, faktisk det meste af dagen.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører hjem til hotellet. Du kan besøge den smukke katedral med det manglende tårn, der derfor kaldes ”La Manquita”, den enarmede kvinde, eller besøge det mauriske fæstningsværk Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskeer.  De små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, når man ser det.

Denne introduktion til Malaga giver helt sikkert smag på mere, og mange vil sikkert vende tilbage til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 3–4
Dage til egne eventyr
På de dage, hvor vi ikke har et fastlagt program vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for dem, som ønsker det. Rejselederne holder foredrag og arrangerer ekstra udflugter til eksempelvis den smukke by Córdoba, Granada med det eventyrlige Alhambra, vandring på den berømte kongesti El Caminito del Rey eller en tur ud på landet og spise en frokost hjemme hos en af de lokale husmødre. Rejselederne står også for en introduktion til det spanske sprog, så du kan kaste dig ud i det spanske. Vil du gerne spille bridge, hjælper rejselederne dig også med at finde ligesindede. Kort sagt er vores rejseledere hele tiden til stede for at sikre, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du ønsker det.
Dag 5
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Den spetakulære Puente Nuevo-bro i Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning. Hermed opfandt han den klassiske Ronda-stil, og han nåede selv at dræbe over 6.000 tyre i løbet af sin karriere som tyrefægter. Tyrefægterarenaen fra 1785 er yderst charmerende med sine to etager, hvor blandt andre Ernest Hemingway havde sin egen loge. Du kan også besøge det lille tyrefægtermuseum med kostumer, billeder med mere.

En anden seværdighed i Ronda er Puente Nuevo-broen, som forbinder byens to dele. Broen er fra 1700-tallet, det tog 42 år at bygge den. Broen ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften, og herfra er der en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede. (Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 t. 45 min. hver vej.)

Dag 6–7
Dejlige dage på egen hånd
Dag 8
Den hvide bjergby Mijas og kysten
Den hvide by Mijas og udsigt til kysten

I dag skal vi besøge en af de berømte ”hvide byer” der ligger i Andalusiens bagland. Vi kører ad kystvejen til Fuengirola, inden vi sætter kursen mod højderne og den lille charmerende by Mijas, der ligger i Sierra de Mijas-bjergene med en skøn udsigt over kysten. På trods af nærheden til kysten har byen bevaret meget af sin spanske atmosfære, og de små hyggelige brostensgader rummer smukke skjulte gårdhaver, restauranter og glimrende steder til at drikke en kop kaffe.

Du kan også tage et kig på det lille kapel for Mijas skytshelgeninde Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en lille minikirke, der er hugget ind i klippen. Byens kirke La Immaculada Concepción bærer spor fra byens gamle minaret, som i dag kan anes som en del af tårnet, og oppe fra bymuren, kan man i godt og klart vejr se hele vejen over Middelhavet til Gibraltar og Marokko.

Dag 9–10
Fri til egne eventyr
Dag 11
Udflugt til den Britiske kronkoloni Gibraltar (tilkøb)
Den engelske kronkoloni Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.

At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten er en del af udflugtspakken som skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.
Udflugten kan også bestilles separat på rejsemålet, hvis der er ledige pladser.

Dag 12–13
Oplevelser på egen hånd
Dag 14
Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (tilkøb)
I den enorme drypstenshule i Nerja

Vi starter dagen med at køre til den lille by Nerja på den anden side af Málaga. Her skal vi først besøge det, der for mange er Solkystens største seværdighed: Nerja-grotten. Drypstenshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja og strækker sig over 800 meter og indeholder verdens længste drypsten på 70 meter. Grotten blev opdaget ved et tilfælde, da nogle drenge fra byen Maro bevægede sig derind i 1959. I dens indre havde intet menneske sat sin fod siden forhistorisk tid, hvor grotten var beboet af Homo sapiens’ forløber, Cromagnon-mennesket. Ud over de smukke drypsten, stalaktitter og stalagmitter, har man også fundet vægmalerier, der viser jagt på bjerggeder, rådyr og andre dyr.

Herefter kører vi ned til den hyggelige kystby Nerja. Byen har på trods af de senere års vokseværk ved kysterne kun 15.000 indbyggere og har en fantastisk beliggenhed lige ned til Middelhavet, for foden af bjergkæden Sierra de Almijara.

Byen blev grundlagt for over 3.000 år siden, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse. Maurerne byggede den gamle bydel, der er præget af hvidkalkede huse, smalle gader og frodige patioer. I byens centrum finder man Balcón de Europa, Europas balkon, der er en rund udsigtsterrasse bygget på en høj klippeafsats. Stedet var tidligere en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøverne. Vi går en lille tur i byen, og der bliver også tid til at spise en let frokost.

Herefter går turen ind bag kysten til det flotte bjergområde La Axarquía – kendt for ”De hvide byer”. Her lever man af landbrug, og i området er der avocado-træer, vinmarker og olivenlunde. De mange små landsbyer i området rummer elementer af arabisk arkitektur, og man finder spor efter den mauriske fortid. At bevæge sig herop fra kysten er som at komme ind i en anden verden. Området har været beboet af romerne og ikke mindst maurerne, som var her indtil for 400 år siden. Vi besøger den lille by Frigiliana. Byen er i dag fredet som nationalt monument, og man har nænsomt restaureret den mauriske bydel.

Udflugten er en del af udflugtspakken som skal bestilles hjemmefra. Udflugten kan bestilles enkeltvis på stedet hvis der er ledige pladser.

Dag 15–16
Tid til egne oplevelser

 

Dag 17
Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Sevillas katedral

Fra morgenstunden kører vi til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Byen er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Dag 18–20
Dagene er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 21
Afskedsmiddag

Vi runder de sidste mange dages oplevelser af med en hyggelig fælles afskedsmiddag, hvor vi kan drøfte de mange varige minder, Andalusien har givet.

Dag 22
Fly Málaga – København
Så er det tid til at vende hjem efter en dejlig og begivenhedsrig rejse. Afhængigt at flyselskabernes afrejsetider kører vi til lufthavnen i Málaga og rejser hjem til Danmark.

Udflugtspakke

Spar penge og bestil pakken hjemmefra

Udflugtspakken består af tre udflugter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Udflugtspakken sælges hjemmefra til 950 DKK. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejsen. Udflugterne sælges enkeltvis på stedet.

I Frigiliana

Udflugt til Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 45€.

Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana

Den lille by Nerja på den anden side af Málaga. Her skal vi først besøge det, der for mange er Solkystens største seværdighed: Nerja-grotten. Drypstenshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja og strækker sig over 800 meter og indeholder verdens længste drypsten på 70 meter. Grotten blev opdaget ved et tilfælde, da nogle drenge fra byen Maro bevægede sig derind i 1959. I dens indre havde intet menneske sat sin fod siden forhistorisk tid, hvor grotten var beboet af Homo sapiens’ forløber, Cromagnon-mennesket. Ud over de smukke drypsten, stalaktitter og stalagmitter, har man også fundet vægmalerier, der viser jagt på bjerggeder, rådyr og andre dyr.

Herefter kører vi ned til den hyggelige kystby Nerja. Byen har på trods af de senere års vokseværk ved kysterne kun 15.000 indbyggere og har en fantastisk beliggenhed lige ned til Middelhavet, for foden af bjergkæden Sierra de Almijara.

Byen blev grundlagt for over 3.000 år siden, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse. Maurerne byggede den gamle bydel, der er præget af hvidkalkede huse, smalle gader og frodige patioer. I byens centrum finder man Balcón de Europa, Europas balkon, der er en rund udsigtsterrasse bygget på en høj klippeafsats. Stedet var tidligere en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøverne. Vi går en lille tur i byen, og der bliver også tid til at spise en let frokost.

Kystbyen Nerja

Herefter går turen ind bag kysten til det flotte bjergområde La Axarquía – kendt for ”De hvide byer”. Her lever man af landbrug, og i området er der avocado-træer, vinmarker og olivenlunde. De mange små landsbyer i området rummer elementer af arabisk arkitektur, og man finder spor efter den mauriske fortid. At bevæge sig herop fra kysten er som at komme ind i en anden verden. Området har været beboet af romerne og ikke mindst maurerne, som var her indtil for 400 år siden. Vi besøger vi den lille by Frigiliana. Byen er i dag fredet som nationalt monument, og man har nænsomt restaureret den mauriske bydel. (Køreafstand til Nerja er 92 km, køretid 1 t. 15 min. hver vej).

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 30€.

Udflugt til Sevilla

Byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd
Andalusiens hovedstad, Sevilla, er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Plaza de Espana i Sevilla

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 58€.

Typisk balkon i Sevillas gamle bydel

Udflugt til Granada og Alhambra (Sælges og præsenteres på rejsemålet)

Granada er en af Spaniens smukkeste byer og stedet, hvor den arabiske og den kristne kultur mødes. Det er også her, at det verdensberømte Alhambra-palads, som UNESCO har erklæret for verdenskulturarv, findes. Alhambra er et kompleks af paladser, fæstninger og fyrsteboliger, der ligger majestætisk med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden. Paladserne er bygget og udbygget af forskellige arabiske herskere, og måske har det tidligere ørkenfolk dristigt forsøgt at udfordre skønheden i det ventende evige paradis ved at skabe et lignende paradis på jord.

Granada blev islams sidste bastion på Den Iberiske Halvø, inden kongeparret Ferdinand og Isabella sendte de sidste arabere ud af landet i 1492. Kort tid efter ændrede kongeparret verdenshistorien, da de sendte Christoffer Colombus på opdagelsesrejse. En færd, der kom til at ændre Spaniens fremtid drastisk. Byen er et besøg værd og har masser at byde på udover Alhambra.

Alhambra er nærmest blevet umulig at få billetter til. Sortbørshajer og andre lyssky typer opkøber billetter og videresælger dem til urimelige overpriser, dette kan og vil vi ikke støtte, og vi kan derfor ikke længere love, at vi får adgang til Alhambra på alle vores afgange. Nogle gange får vi ikke billetter til Nasrid-paladset med Løvegården, andre gange får vi ”kun” billetter til haverne og Generalife, som stadig er en fantastisk oplevelse, og mindst lige så spændende, men nogle gange er det helt umuligt at få billetter. På de afgange vælger vi at se de områder af Alhambra, som ikke kræver billet, og dette er også interessant. Og det giver os så mere tid i selve byen Granada. Som plaster på såret bruger vi pengene på en dejlig frokost oppe ved Alhambra i stedet.

Alhambra er et af verdens smukkeste monumenter

Efter opholdet ved Alhambra bevæger vi os ned mod byen ad små hyggelige gader, vi passerer blandt andet en guitarbygger og andre småbutikker og lige pludselig står vi midt i den dejlige by Granada. Vi går en tur i centrum. Hvis du har lyst, kan du besøge Capilla Real, det kongelige kapel, hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet, eller den majestætiske katedral, der er et mesterværk inden for spansk klassicistisk arkitektur. Byen har mange dejlige pladser samt hyggelige butikker, og på det gamle silkemarked finder du alskens varer. Efter besøget i Granada vender vi tilbage til hotellet.
 
(Køreafstand til Granada og Alhambra er 145 km, køretid 2 t. hver vej).
 
Udflugten sælges og annonceres kun på rejsemålet. Det er endnu ikke fastlagt på hvilken af dagene, vi besøger Granada. Pris: 82€.

Udflugt til Córdoba (Sælges og præsenteres på rejsemålet)

Du har mulighed for at besøge den spændende by Córdoba, som under maurerne var hovedstad i det store kalifat af samme navn, og engang var Europas største by.

På udflugten ser vi bl.a. et af de mest imponerende bygningsværker fra maurernes periode i Córdoba, nemlig moskéen La Mezquita, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og må siges at være et sandt arkitektonisk mesterværk. Da den blev bygget, blev dens størrelse kun overgået af moskéen i Mekka, og når man står midt inde i det spændende rum, kan man ikke undgå at beundre den nærmest endeløse skov af søjler, der udsmykker bygningsværket. Den kaldes også Domkirke-Moskéen, da man i 1523 byggede en katolsk domkirke inde i selve moskéen. Det er i sandhed et smukt og sammensat monument over en meget vigtig tid i Andalusiens historie.

 Udenfor finder man den smukke plads Patio de los Naranjos, Appelsin-gården, som også er en fryd for øjet.

Det fremvækker også en helt særlig stemning i ro og mag at passere de små hvidskurede huse i de snørklede gader. Her fornemmer man tiden som den har været under maurerne, og det er en fornøjelse at se på de mange patioer og gårde som elegant er udsmykket med blomster. Her finder man også det smukke jødiske kvarter med en af de få tilbageværende synagoger i Spanien.

(Køreafstand til Cordoba er 160 km, køretid 2,5 t. hver vej).

Udflugten sælges og annonceres kun på rejsemålet. Der er endnu ikke fastlagt på hvilken af dagene, vi besøger Córdoba. Pris: 62€.

Rejseblog fra Andalusien

Synes du også, at en uge eller to er for lidt ferie? Er du heller ikke altid fan af den danske vinter? Eller savner du inspiration til din næste rejse?

Så følg med, når journalist Peter Fredberg blogger fra Albatros' langtidsferie i Andalusien.

Læs hele bloggen her

Gratis abonnement på Jyllands-Posten

Det er rart at kunne følge med i, hvad der sker hjemme i Danmark og i resten af verden, når man er på ferie. Når du køber en langtidsferie hos Albatros, giver vi dig et fire ugers abonnement på Jyllands-Postens e-avis oveni – gratis og uden binding (værdi kr. 259,-).

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 4.400,- begrænset antal

Enkeltværelserne er af samme type som Standardværelse med skrå havudsigt (se beskrivelse nedenfor).

Værelsestyper

Hotellet har flere værelsestyper. Vi har valgt at tilbyde 4 forskellige:

Standardværelse, type 1 (inkluderet i rejsens pris)
Pæne standardværelser med balkon, stole og bord. Udsigt mod byen/bjergene.

Standardværelse med skrå havudsigt, type 2 – tillæg kr. 450,- pr. person ved 2 personer
Disse værelser ligger vinkelret på havet og har således skrå havudsigt. Disse værelser er der flest af og det er de mest populære værelser. Udsigten varierer naturligvis fra værelse til værelse.

Superiorværelse, type 3 – tillæg kr. 2.250,- pr. person
Superiorværelserne er samme størrelse som standardværelserne, men de vender direkte mod havet og har derfor fuld havudsigt. Hotellet har et meget begrænset antal.

Juniorsuite, type 4 – tillæg kr. 4500 kr. pr. person:
Juniorsuiterne er en del større værelser, de vender alle direkte mod havet og har fuld havudsigt. Badeværelserne har både badekar og brusebad, og værelserne har kaffemaskine til kaffekapsler. Kun en juniorsuite pr. afgang.

Tilkøbsudflugter

Tilkøbsudflugterne bestilles og betales hjemmefra.

• Udflugt til Nerja og Frigiliana kr. 220,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)
• Udflugt til Gibraltar kr. 340,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)
• Udflugt til Sevilla kr. 440,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)

Spar kr. 50,- ved at købe de tre udflugter som en samlet pakke: pris kr. 950,- pr.- person. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 90 dage før afrejse.

Tilkøbsudflugter der bestilles på stedet

Udflugt til Granada EUR 82,- pr person (bestilles og betales på rejsemålet)

Udflugt til Córdoba EUR 62,- pr. person (bestilles og betales på rejsemålet)

Prisen inkluderer
 • Fly København – Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Udflugt til Málaga inkl. tapasfrokost
 • Udflugt til Mijas
 • Udflugt til Ronda
 • Indkvartering på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til Gibraltar (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Udflugt til Sevilla (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Udflugt Córdoba EUR 62,- per person (turen bestilles og betales på rejsemålet)
 • Udflugt til Granada EUR 82,- per person (turen bestilles og betales på rejsemålet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 €) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag om aftenen, der indtages i hotellets restaurant. Middagen består af en udmærket buffet, hvor der serveres forskellige retter, med noget for enhver smag. Drikkevarer betales separat.

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer.  I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august, og 17-18 grader i januar-februar måned svarende til Danmark i september. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Rejseleder

Under opholdet er der en eller flere rejseledere fra Albatros til stede. Rejselederen kan være fra Danmark, Sverige eller Norge. Rejselederen vil i løbet af opholdet sørge for fællesarrangementer, holde foredrag og naturligvis være leder for udflugterne i programmet. Rejselederens rolle er dog en smule anderledes end på en almindelig rundrejse med Albatros. Rejselederen er kun til stede nogle af dagene for at arrangere ekstra udflugter, foredrag mv. Rejselederen er med andre ord gæsternes kontaktperson på rejsen, hvis der skulle opstå behov for hjælp, og de sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Arrangementer og udflugter bliver ledt af enten en dansk, svensk eller norsk rejseleder, afhængigt af, hvem som er mest kvalificeret. Dette gør vi for at vores gæster skal få så god en oplevelse som muligt.

Udflugtspakke – Spar penge og bestil pakken hjemmefra

Udflugtspakken består af tre udflugter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Udflugtspakken sælges hjemmefra til 950 DKK – Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejsen. Udflugterne sælges også enkeltvis på stedet. Ved at købe udflugtspakken, sparer du kr. 50,-/person i forhold til at købe udflugterne enkeltvis.

Udflugten til Granada med Alhambra

Alhambra hører til en af de mest eftertragtede seværdigheder i Spanien, og det kan være yderst svært at få billetter til Alhambra. Det betyder, at vi har valgt ikke at sælge udflugten til Granada hjemmefra. Billetsalget til Alhambra åbnes 90 dage før, og vi forsøger at indkøbe et antal således vi kan tilbyde udflugten på stedet.  Da vi skal forudbetale billetterne og de ikke kan refunderes, så er det ”først til mølle”-princippet der gælder og vi kan ikke love deltagelse. Dog lykkedes det normalt at få alle med. Årsagen skyldes at det er specielt svært at få billetter til Nazaride-paladset med løvegården etc. (der lukkes på nuværende tidspunkt maksimalt 8.800 personer ind om dagen).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Ønsker man et strand-/badehåndklæde kan det med fordel medbringes.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Internet

I Skandinavien er vi vant til et hurtigt og veludbygget trådløst internet. Dette er ikke helt tilfældet i Spanien, hvor man ikke overalt finder så hurtige netforbindelser som hjemme. Det trådløse internet på hotellet fungerer normalt glimrende, specielt i fællesområder, men man skal ikke forvente at kunne se TV eller film via det trådløse internet, da der ofte er mange tilkoblede. Hotellets internet bliver dog løbende forbedret.

Mere om Spanien

Her kan du få mere at vide om Spanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Eller bliv klogere på Andalusien i vores Andalusien-tema med artikler om fx Málagavin

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Vores fjerde tur til Amaragua Vi nød vores tur som sædvanlig, men vi kunne ikke lide de nye flyvetider, I havde brugt. Man måtte have taxa til og fra lufthavnen, ekstra 2400 kr. Allerede på 2. dagen på Amaragua bad jeg om at købe vores værelse en ekstra nat på grund af sen afrejse, jeg hader at være "hjemløs" i 6 timer, og min mand må ligge ned nogle timer om eftermiddagen, grundet dårlig ryg, men de ville ikke sælge værelset. Desværre bemærkede jeg først flytiderne, efter jeg havde betalt depositum, ellers havde vi ALDRIG købt turen, vi har jo altid haft så fine flytider de tidligere tre år, vi har været der. Det må jeg være opmærksom på næste år. Med venlig hilsen Lis
Date published: 2016-03-30
Rated 4 out of 5 by from En god ferie i det solmættede Andalucia Et glimrende hotel med en god beliggenhed tæt på vandet, og tæt på offentlige transportmidler, så man kunne udforske de nærliggende byer,fine underholdningsmuligheder om aftenen. Tilpas udflugtsprogram, som man kunne melde sig til, især udflugten : ud i naturen med middag hos private var absolut værdifuld, ikke prøvet før men værd at kopiere andre steder, guiderne var vidende om natur og og landbrug på denne tur. Turen til Sevilla er for lang; man er væk i 11 timer og kun i byen kort tid.Jeg ved, at en to dages tur ikke ikke gav tilslutning nok på tidligere ture.
Date published: 2015-12-08
Rated 4 out of 5 by from En afslappende ferie på et dejligt hotel i skønne omgivelser. Jenserik Det er en fejldisposition, at man afholder en afslutningsmiddag, når man skal hjem. I stedet bør man holde en velkomstmiddag ved ankomsten, så deltagerne kan lære hinanden at kende. Hotellets indretning hjælper ikke til, at man kan lære hinanden at kende, når man mest sidder ved tomands borde i soisesalen. Så skulle man jo lære hinanden at kende på udflugterne, men rejselederen frarådede de dårligt gående at deltage! I stedet burde turene indrettes på at opsamle de mange dårligt gående (I må da vide, at det frotrinsvis er ældre, der tager på langtidsferie om vinteren) på passende steder på turene, så alle kan være med. Mon ikke Albatros går glip af mange deltagere på disse ture?
Date published: 2017-03-03
Rated 2 out of 5 by from Rejs alene sammen med andre er i princippet et godt koncept Hotellet var af ringe Albatros standard og meget larmende. Maden ikke særlig veltillavet og velsmagende, vinen decideret elendig uden mulighed for at bestille noget bedre. Personalet generelt stressede og meget lidt fleksible og imødekommende. Rejselederne meget lidt til stede og ikke særlig fleksible og hjælpsomme. Der blev heller ikke fulgt op på en del sygdomsramte personer. Det var en dag ikke muligt at bruge vandet kl. 10.00-22.00 uden der blev udleveret flaskevand eller opstillet hygiejniske forholdsregler hverken i køkkenet eller på hotellets toiletter.
Date published: 2017-02-11
Rated 3 out of 5 by from Rejs alene sammen...Rejsen indeholdt slet ikke, hvad den lovede. Ud over de tilkøbte ture, der var gode, var der ikke fra Albatros' side gjort noget for at ryste gruppen sammen. Ikke bestilt et fælles bord, hvor vi kunne spise sammen eller taget initiativ til nogle fælles arrangementer..., det var ikke, hvad vi var lovet...... Havde tilkøbt delvis havudsigt, hvilket jeg fortrød, da der ingen sol var, men til gengæld en masse larm fra diskoteker..., ikke det smarteste, at placere ældre mennesker til den side. Fik dog hurtigt et roligere værelse med sol og uden havudsigt.
Date published: 2017-02-16
Rated 4 out of 5 by from Skønt vejr i Andalusien Langtidsferie i Andalusien var en blandet oplevelse. Først vejret; det var fint med sol og varme det meste af tiden. Hotel og omgivelser i toppen. Men maden på hotellet er ikke noget at råbe hurra for. Udflugterne var for det meste interessante, men vi synes kvaliteten af rejselederne var for ringe. Virkede ikke rigtigt engagerede, som vi har oplevet det på andre rejsemål. Når man er på samme rejsemål i 4 uger burde vi have mere kontakt med rejselederne
Date published: 2015-11-26
Rated 5 out of 5 by from 3 super gode uger Det var første gang vi var i Syd Spanien, så vi havde valgt alle udflugter som kunne købes hjemme fra. Det var vi glade for, det var rigtig gode ture og sammem med de " gratis " ture fik vi på den måde et godt indblik i Andalusien. " hviledagene " blev brugt omkring hotellet som ligger rigtig godt. Der er 5. min. til busstop, så vi valgte nogle dage at tage til Malaga eller nogle af de andre byer i nærheden. Rejselederen kender " Spanien som sin egen bukselomme" så vi fik mange gode informationer. Hun er erfaren og sød. Dejlig hotel, gode værelser - super morgenmad - en buffe er en god løsning om aftenen når så mange skal have mad. Flyrejsen: Når vi skal flyve hjem så tidligt, vil jeg foretrække at få tilbudt kaffe og morgenmad i lufthavnen. jeg kan ikke spise morgenmad kl. 4:00 on natten
Date published: 2016-03-07
Rated 5 out of 5 by from En pragtfuld rejse med dejlige, dejlige oplevelser Min første langtidsrejse, og garanteret ikke den sidste med Albatros. Andalusien er et pragtfuldt sted med utallige udflugtmuligheder. Vi købte ekstra ture udover de bestilte hjemmefra. Det var fantastiske ture med super gode oplevelser. Jeres guider på stedet et tip top og hotellet bare det bedste med de store, dejlige lobbyer overalt. Og restauranten er super til at variere udbuddet af mad, så du ikke bliver træt af maden, som et aldeles glimrende. På denne årstid kan det anbefales at medbringe en varm trøje og en regnfrakke. Temp. kan skifte meget.Personalet, både Albatros' og hotellets er meget imødekommende og hjælpsomme fra modtagelsen i lufthavnen til vi blev sat af samme sted. Mine allervarmeste anbefalinger til sådan en tur.
Date published: 2017-03-22
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_217
 • loc_da_DK, sid_ESVLT51, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19ESVLT51BDK0403