Langtidsferie i Malaysia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tilbring 3 uger på Den Malaysiske Halvø og den fantastiske ø, Penang, på denne langtidsferie med indlagt mini-rundrejse

En rejse til Malaysia i vores vintermåneder er et goddag til temperaturer på den gode side af 25 grader samt et møde med gamle kulturer og en mangfoldig befolkning.

Rejsen starter med en mini-rundrejse, der fører os til den moderne hovedstad, Kuala Lumpur, hvor prægtige, gamle bygninger i form af muslimske moskeer, kinesiske templer, hinduistiske helligdomme og kristne kirker pryder byen i smuk forening med nutidens store bygningsværker, herunder verdens højeste tvillingetårne, Petronas Tower.

Vi fortsætter rejsen nordpå til højlandet Cameron Highland med teplantager i koloniale, nærmest engelske omgivelser, hvor der dyrkes friske jordbær hele året og serveres »five o’clock tea«.

Fra højlandet går turen til øen Penang, hvor vi tilbringer hele 14 dage på det moderne 4-stjernede hotel Flamingo, der ligger helt ned til vandet, og hvor alle værelser har egen balkon med havudsigt. Ud over de planlagte udflugter arrangerer rejselederne løbende fællesspisning, foredrag, spilleaftener og busture ud i det blå, som er med til at give rejsen en ekstra hyggelig dimension.

Alt i alt en langtidsferie krydret med masser af spændende oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Kuala Lumpur
Dag 3 Kuala Lumpur. Byrundtur
Dag 4 Kuala Lumpur på egen hånd
Dag 5 Kuala Lumpur - Cameron Highland
Dag 6 Cameron Highland
Dag 7 Cameron Highland – Penang
Dag 8–20 Penang. Tid til egne oplevelser
Dag 21 Afrejse fra Penang
Dag 22 Ankomst til Danmark

Hoteller

Flamingo Hotel

 • 280 Værelser
 • 10 km til centrum af Georgetown
 • Døgnåben reception
 • Hotellet ligger på stranden
 • Restaurant, café og beach bar
 • Elevator
 • Udendørs swimmingpool
 • Håndklæder ved poolen
 • Liggestole ved poolen
 • Kreditkort modtages
 • Gratis wi-fi
 • Wellness faciliteter
 • Tv på værelset
 • Minibar på værelset
 • Sikkerhedsboks
 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • Strygejern kan lånes
 • Kaffe-/te faciliteter på værelset
 • altan eller terrasse med havudsigt

Flamingo Hotel er et 4-stjernet hotel beliggende på Penangs nordkyst helt ned til vandet. Fra hotellet er der direkte adgang til stranden.

Vi bor på de komfortable Deluxe Sea View værelser, som alle er indrettede med egen balkon, der vender ud mod havet. Der er gratis wi-fi, aircondition, tv, safety box, et lille køleskab samt te- og kaffe faciliteter.

Udover hotellets store og indbydende swimmingpool med tilhørende boblebad, kan I også forkæle jer selv med massage eller en spa-behandling i hotellets spa-afdeling.

Hotellets restaurant byder på lækker morgenmadsbuffet med et pænt udvalg af både ’vestlige’ og asiatiske retter. Om aftenen har restauranten også et bredt udvalg af internationale retter. I lobbyen kan man nyde drinks og forfriskninger og i hotellets beach bar kan man nyde lette anretninger og drinks.

Fra hotellet er der små 10 km til centrum af Georgetown – omrking 20 minutters kørsel.

Læs mere om hotellet her:

www.flamingo.com.my

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur
Petronas Towers, Kuala Lumpur
Vi lander i Kuala Lumpurs internationale lufthavn og kører efter indrejseformaliteterne til vores hotel. Vi samles igen om aftenen og spiser en velkomstmiddag sammen.
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur
Assyakirin-moskeen i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en by, der skal ses, føles og opleves. Og det gør vi i dag. Vores byrundtur i KL begynder ved Masjid Jamek, en af byens ældste moskeer, der ikke kan undgå at charmere med sine kridhvide løgkupler, lyserøde mursten og indiskinspirerede buegange. Moskeen er bygget af en engelsk arkitekt, der fik inspiration fra stormogulernes grandiose bygningsværker i Indien. Masjid Jamek står smukt mellem de grønne palmer, hvor floderne Klang og Gombak løber sammen, og hvor byen blev grundlagt.

Fra Kuala Lumpurs fødested begiver vi os til fods ud i den gamle del af byen og kan således mærke byens puls helt tæt på. Vi går mod nord, og snart får vi selskab af sarier og Bollywood-musik. Vi er kommet til Little India. Her går vi en tur, før vi fortsætter til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og omgivet af smukke kolonitidsbygninger. Her blev landet erklæret uafhængigt i 1957, og briternes cricketbane, der fyldte pladsen, blev skiftet ud med en græsplæne og et kæmpemæssigt malaysisk flag. Den ene side af pladsen domineres af Sultan Abbul Samad-bygningen, der blev opført som sekretariat for kolonitidens administration. Bygningen er tegnet af samme britiske arkitekt, som stod for Masjid Jamek, og igen ser vi tydeligt hans store begejstring for alt indisk.

På vej tilbage til byen ser vi Den Nationale Moske (Masjid Negara) med den 73 meter høje minaret og turkisblå kuppel, hvis bedehal har plads til 15.000 mennesker, og den meget specielle gamle hovedbanegård. Den er bygget i indisk-islamisk stil, men efter engelske byggevedtægter, som blandt andet foreskrev, at taget skulle bygges så solidt, at det kunne bære vægten af flere tons sne.

Dag 4
Kuala Lumpur på egen hånd
Sri Mahamariamman-tempelet i Kuala Lumpur
Vi har en dag på egen hånd. Byen er oplagt at shoppe i, men du kan også bruge tiden på at besøge et af byens mange museer eller slappe af ved poolen.
Dag 5
Kuala Lumpur - Cameron Highland
Batu-grotterne

Efter morgenmaden siger vi farvel til KL og sætter kursen mod nord, hvor Batu-grotterne ligger. Grotterne, der blev opdaget i 1878, er flere hundrede meter lange og fyldt med drypsten. Vi går gennem de særegne grotter og oplever blandt andet flagermus.

Herefter fortsætter vi videre nordpå. En spændende opstigning ad snoede veje fører os til den gamle engelske bjergstation Cameron Highland i 1.800 meters højde. Stedet er opkaldt efter William Cameron, der i 1885 kortlagde det centrale højland og bjergene i regnskoven. Bjergenes behagelige klima, i modsætning til lavlandets varme og fugtighed, medvirkede til, at stedet hurtigt blev populært blandt de englændere, som var stationeret i Malaysia for at arbejde i kolonimagtens tjeneste. Veje blev anlagt, huse bygget, klassiske haver anlagt og plantager med te og grøntsager blev skabt. Dette er stedet, hvor man midt i troperne finder jordbær, der smager himmelsk. På vej til dette lille paradis stopper vi ved vandfaldet Lata Iskandar, og vi besøger landsbyer og bosættelser beboet af den oprindelige urbefolkning Orang-Asli (manden i skoven). Overnatning i Cameron Highland. Inklusive morgenmad.

Dag 6
Cameron Highland
Teplantage i Cameron Highland

I løbet af dagen rejser vi gennem smukke landskaber og passerer marker med blomster, grøntsager og jordbær, der hver dag plukkes og sendes ned til markederne i KL. Klimaet her i højderne er også ideelt til dyrkning af te. Vi besøger en teplantage, hvor vi indvies i tedyrkningens hemmeligheder. Vi gør holdt i de små landsbyer med flotte blomsterhaver og charmerende huse bygget i engelsk stil. Her skal vi selvfølgelig også indtage ”five o´clock tea” med nybagte scones med flødeskum og syltetøj.

Overnatning i Cameron Highland. Inklusive morgenmad og frokost.

Dag 7
Cameron Highland – Penang
En af de skønne strande på Penang

I dag skal vi sige farvel til højlandet omkring Cameron Highland og sætter kursen mod øen Penang, stedet for briternes første koloni i Malaysia. Hovedbyen George Town blev grundlagt i 1786 som handelsstation af Britisk Ostindisk Kompagni, men nu bor her flere kinesere end noget andet folkeslag. Øen er stadig et økonomisk kraftcenter for Malaysia, men trods den moderne udvikling har George Town bevaret fortidens engelske og kinesiske arkitektur.

Vi indkvarteres på øens nordkyst, hvor der er seks kilometer fra hotellet til George Town og få skridt til stranden.

Dag 8–20
Penang. Tid til egne oplevelser
Den flydende moské på Penang

Vi har 12 hele dage til at nyde denne fantastiske ø. Brug tiden på stranden, ved poolen, eller tag ud og udforsk øen. Penang byder på et væld af både historiske og kulturelle seværdigheder. I hovedstaden Georgetown kan man både nyde det hyggelige byliv og de mange shoppingmuligheder samt udforske de historiske bygninger, byen byder på. Georgetown er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv grundet de mange charmerende gamle kolonistilsbygninger, der ligger side om side med templer, pagoder og moskéer. De små lokale markeder findes stadig og er vældig populære trods de store shoppingsmalls indtog. Georgetown kaldes også for Malaysias kulinariske hovedstad grundet byens store og varierede udbud af retter, som både kan nydes i alt fra dyre restauranter til byens mange gadekøkkener.

Den mest populære strand, Ferringhi Beach, ligger 7 km fra vores hotel. En aftentur langs strandens promenade kan anbefales. På vejen dertil passeres den flydende moské, der ligger i havet ud fra kysten.

Udover hotellet og Georgetown har Penang masser af attraktioner at byde på. Man kan blandt andet nyde udsigten fra toppen af Penang Hill (821 m.), hvor vejen til toppen i dag består af caféer og restauranter, som er omdannet fra gamle villaer fra den britiske kolonitid.

Malaysias største buddhistiske tempel ligger på Penang, ligesom templet Wat Chayamangkalaram rummer en 33 meter lang bladguldsbelagt liggende buddha. På øens vestkyst ligger Panang Butterfly Farm med mere end 3.000 sommerfugle.

Dag 21
Afrejse fra Penang
Det er blevet tid til at forlade Penang og Malaysia. Fra hotellet kører vi til lufthavnen i Penang, hvorfra vi flyver den korte tur til Kuala Lumpur og derfra mod Danmark.
Dag 22
Ankomst til Danmark

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kuala Lumpur t/r med mellemlanding
 • Fly Penang – Kuala Lumpur
 • Udflugter og transport  jf. program
 • 3 x middage; dag 2, 6 og 19
 • 2 x frokoster; dag 3 og 7
 • 3 nætter på Federal Hotel i Kuala Lumpur
 • 2 nætter på Strawberry Park Resort  i Cameron Highland
 • 14 nætter på Flamingo Hotel på Penang
 • Morgenmad dagligt på hotellet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 250-300 kr. pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Gode tips til pakkelisten

Klimaet i regnskoven er fugtigt, og der kan forekomme regnskyl. Derfor er det en god idé at medringe tøj, der tørrer hurtigt, og er behageligt at have på, når vi skal færdes i naturen. Et par gode vandresko med en skridsikker sål kan anbefales til vandreturene.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og på rejsedage, hvor I oftest ikke ser Jeres bagage igen før om aftenen. Denne rygsæk eller taske kan evt. også bruges som håndbagage i flyene.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Malaysia: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/malaysia

Borneo: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/borneo

Eller læs vores artikel med 7 fakta om Borneo

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

MYVLT01BDK