Langtidsferie i Vietnam

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Vietnams pulserende storby Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnellerne og Mekongdeltaet samt hele 17 dage på lækkert 4-stjernet hotel i den charmerende by Hoi An

Hiv 23 dage ud af kalenderen, og rejs med til Vietnams mest charmerende by, Hoi An. Spændende oplevelser og god tid til afslapning følges ad på denne langtidsferie til Vietnam. Rejsen indledes i den moderne storby Ho Chi Minh City, hvorfra vi tager på udflugt til de berømte Cu Chi-tunneller, kendt fra Vietnamkrigen, og ud i det frodige Mekongdelta, hvor den mægtige flod løber ud i havet. 

Herfra går turen nordpå til det centrale Vietnam, nærmere bestemt den charmerende gamle handelsby Hoi An, som både er kendt for sin hyggelige stemning og lækre strande. Her indkvarteres vi på et dejligt 4-stjernet resort i hele 17 dage med masser af tid til at slappe af eller tage på flere udflugter i området. Ud over de planlagte udflugter arrangerer rejselederne løbende fællesspisning, foredrag, spilleaftener og busture ud i det blå, som er med til at give rejsen en ekstra hyggelig dimension.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong, amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City. Heldagsudflugt til Mekongdeltaet
Dag 5 Ho Chi Minh City. Fly til Da Nang og videre med bus til Hoi An
Dag 6 Hoi An på egen hånd
Dag 7 Halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost
Dag 8 Hoi An på egen hånd
Dag 9 Hoi An på egen hånd eller mulighed madlavningskursus (tilkøb)
Dag 10 Hoi An på egen hånd
Dag 11 Hoi An på egen hånd eller udflugt til My Son inkl. frokost (tilkøb)
Dag 12 Hoi An på egen hånd
Dag 13 Hoi An på egen hånd eller halvdagsudflugt med kombineret cykel- og sejltur inkl. frokost (tilkøb)
Dag 14–21 Hoi An på egen hånd
Dag 22 Hjemrejse. Bus Danang og fly til Ho Chi Minh City. Fly til København
Dag 23 Ankomst til København

Hoteller

Silk Marina

 • 2 udendørs swimmingpools
 • Restaurant og bar
 • Business center
 • Wellness/Spa center inklusiv sauna og jacuzzi
 • Fitness center
 • Gratis brug af hotellets cykler
 • Gratis transport til hotellets egen strand-restaurant
 • Mulighed for tøjvask
 • Aircondition på værelset
 • Gratis wi-fi på værelset
 • minibar på værelset
 • Sikkerhedsboks på værelset
 • TV på værelset
 • Garderobe på værelset
 • Kaffe- og te faciliteter på værelset

Hoi An Silk Marina Resort & Spa ****

Hoi An Silk Marina ligger 10 minutters gang fra centrum af Hoi An gamle charmerende centrum og helt ned til flodbredden. En indbydende stor udendørs swimmingpool med solterrasse, tilhårende liggestole og parasoller frister hvis man har brug for at slappe af. Er man mere til stranden, så ligger stranden blot 5 km væk. Hotellets restaurant byder både på vietnamesiske specialiteter og internationale retter.

Inkluderet i rejsens pris er de 40m2 store Deluxe Pool View Balcony- værelser med alle de nødvendige faciliteter herunder a/c og wi-fi. Alle værelser har som navnet antyder en privat balkon.

Opgradering til Premium River View Suite.

Der er mulighed for at opgradere opholdet på Silk Marina i Hoi An til en af deres suiter som er 52m2 store. Derudover er balkonen en del større end på Deluxe værelserne og så har suiterne både brus- og karbad.

http://www.hoiansilkmarina.com/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Fra Københavns Lufthavn flyver vi mod Vietnam, hvor vi ankommer næste dag.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Ho Chi Minh City har hverken undergrundsbane eller sporvogn

Vi lander i den pulserende metropol Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam. Byen har gennemgået en imponerende udvikling i de senere år, og gadebilledet er domineret af store, moderne bygninger, farverige reklameskilte, spritnye biler og bogstaveligt talt millioner af motorcykler. Men midt i det moderne findes stadig det vidunderlige Vietnam, lige som den franske kolonitid stadig præger bybilledet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kører direkte til vores centralt beliggende hotel, hvor der bliver tid til at friske sig op, inden vi spadserer til en lokal restaurant, hvor vi nyder velkomstmiddag. Har du energi til det, kan du kigge forbi det livlige natmarked på vejen tilbage til hotellet. 

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Cu Chi-tunnellerne strakte sig over 250 km

Efter en god nats søvn er vi klar til at tage fat på oplevelserne. Vi begynder med en tur til de berømte Cu Chi-tunneler, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig hele vejen fra Ho Chi Minh City til den cambodjanske grænse. Alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Tilbage i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur nogle af Ho Chi Minh Citys mange historiske seværdigheder. Vi besøger blandt andet Genforeningspaladset, der tidligere var kendt som Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset. Paladset er en klassisk konstruktion bygget i 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Vi får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når vi vandrer gennem de store sale, der står præcis, som de blev efterladt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygget i årene 1877-1883, som har to 40 meter høje tårne med jernspir, der kan ses på lang afstand. Vi ser kirken udefra og nyder samtidig udsigten til det berømte posthus, der er ligger overfor kirken. Begge bygninger er fra kolonitiden. Vi besøger også krigsmuseet, som omhandler Vietnams lange vej til selvstændighed. Museet fortæller om frihedskrigen mod Frankrig samt den amerikanske krig, som Vietnamkrigen kaldes her. Udstillingerne er som historien en barsk omgang, men absolut interessant og relevant for at forstå Vietnams historie.

Vi kører tilbage til vores hotel, og du har tid til at slentre rundt på Binh Tay-markedet. Om aftenen har rejselederen forslag til fælles middag for de, der har lyst. 

Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsudflugt til Mekongdeltaet
Det frodige Mekongdelta

I dag skal vi på en spændende udflugt til Mekongdeltaet, et af verdens frodigste områder. Den mægtige Mekongflod, der har sit udspring i det sydlige Kina, strækker sig næsten 5.000 kilometer gennem fem lande, til den munder ud og forgrener sig i deltaet. Dette unikke område kaldes Vietnams spisekammer, og der høstes ris 3-4 gange om året. Om morgenen kører vi ud til Vinh Long, hvor vi skifter vores bus ud med båd og begiver os ud på Mekongfloden gennem de mange kanaler. Vi går i land og besøger frugthaver og ser også, hvordan de lokale forarbejder afgrøderne. Vi skal blandt andet se fremstilling af kokoskarameller, rispopcorn og ikke mindst hjemmebrændt brændevin. De modige kan få lov at smage – skål!

Her er en meget idyllisk stemning, og det er en fornøjelse at vandre rundt i de frodige omgivelser og hilse på de lokale samt smage på de mange eksotiske frugter. Vi spiser frokost i frugthaven hos en lokal familie, hvorefter vi i mindre både bliver roet gennem smalle kanaler.

Hen på eftermiddagen sejler vi forbi det flydende marked i Cai Be, hvor der handles frugt og grønt fra bådene. Vi går i land i Cai Be, hvor vores bus venter, og kører tilbage til Ho Chi Minh City.

Dag 5
Ho Chi Minh City. Fly til Da Nang og videre med bus til Hoi An
Genforeningspaladset

Det er blevet tid til at forlade Ho Chi Minh City og det Sydlige Vietnam. Efter morgenmaden begiver vi os mod lufthavnen, hvorfra vi flyver til Da Nang. Ved ankomsten til Da Nang kører vi den korte vej til Hoi An, som er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by med en helt utrolig historie, der går mange tusind år tilbage.

Byen Hoi An var tidligere kendt som en travl handelshavn og er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by. Den har en helt utrolig historie, som går mange tusinde år tilbage. I 1700-tallet kom her især handelsskibe fra Holland, Portugal, Kina og Japan og handlede med silke, papir, porcelæn, te, sukker, peber, kinesisk medicin, elfenben og lakvarer. Havnebyens strategiske beliggenhed lidt oppe ad en mindre flod skulle dog vise sig at blive den driftige bys endeligt. Efterhånden som handelsskibene blev større, blev vanddybden i floden for lav, og i midten af 1800-tallet flyttede handlen mod nord, hvor en stor naturlig bugt var som skabt til en ny havneby. Det er byen, som vi i dag kender som Da Nang, der med knap en million indbyggere er Vietnams femtestørste by.

Hoi An blev glemt og fortsatte som et lille fiskerleje, indtil turismen kom til Vietnam i starten af 1990´erne, hvor de første turister fik øjnene op for denne glemte perle. Mange bygninger i den gamle bydel – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredede og fremstår som små arkitektoniske perler, der på næsten mystisk vis har overlevet de mange krige og uroligheder.

Hoi An kom på UNESCO’s liste over verdens kulturarv i 1999. Trods mange besøgende har byen formået at bevare sin helt unikke og idylliske stemning. Der er ikke kun selve den gamle bydel, der er et besøg værd, men også hele området omkring floddeltaet. Man skal ikke langt ud fra byen, før man er i landlige omgivelser med rismarker og små bysamfund.

Når vi har fået anvist vores værelse går vi en introducerende runde med rejselederen på hotellet og videre ud på en lille tur i Hoi Ans smalle gader. Vi krydser også Den Japanske Bro, som japanerne byggede i 1593 for at forbinde den japanske bydel på den ene side af floden med den kinesiske på den anden side. Japanerne byggede broen meget solidt, for de frygtede jordskælv, som de kendte hjemmefra. Broen blev overdækket for at beskytte den mod sol og vind og dekoreret med de smukkeste japanske ornamenter.

Dag 6
Hoi An på egen hånd
Natteliv i Hoi An

På de dage, hvor vi ikke har et fastlagt program, vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for de, som ønsker det. I løbet af opholdet holder rejselederne foredrag, arrangerer filmforestillinger og ekstra udflugter. Vil du for eksempel gerne spille bridge, kan rejselederne hjælpe dig med at finde ligesindede. Kort sagt er vores rejseledere hele tiden til stede for at sikre, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du ønsker det.

Ellers kan dagene passende bruges til at nyde stranden, Hoi Ans caféliv eller at gå på opdagelse i Hoi Ans hyggelige, bilfri gader.

Dag 7
Halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost
Fine bambus-både

Vi får vores cykler udleveret på hotellet og kører via den nye cykelbro til den lille ø Kim Bong. Her er landsbystemning og stort set ingen biltrafik. Det er derfor oplagt med en cykeltur i de landlige omgivelser. Vi ser lokalbefolkningen, som arbejder i rismarkerne og med andre afgrøder som majs, sukkerrør, kasava, jordnødder m.m. Vi besøger også lokale værksteder og ser, hvordan risnudler, sivmåtter og bambusbåde fremstilles.

På øen findes et gammelt skibsværft, hvor træbåde fremstilles efter gamle metoder. Efter nogle spændende timer tager vi tilbage til Hoi An, denne gang med båd gennem floddeltaet, hvor der er frokost på en restaurant ved flodbredden.

Efter en dejlig frokost, går vi fra restauranten gennem den gamle by tilbage til hotellet.

Dag 8
Hoi An på egen hånd
På stranden
Dag 9
Hoi An på egen hånd eller mulighed madlavningskursus (tilkøb)
I Vietnam hedder en forårsrulle; Chả cuốn

På vores første uge i Vietnam har vi allerede stiftet bekendtskab med det velsmagende vietnamesiske køkken, og i dag skal vi selv forsøge os udi kogekunsten. Vi begynder med at besøge det lokale marked, hvor vi køber friske grøntsager, fisk, kød og ikke mindst krydderurter, som er hemmeligheden bag det vietnamesiske køkken. Med poserne fulde af varer tager vi til vores kokkeskole, hvor vi – alle iført forklæder – lærer at tilberede nogle af de klassiske vietnamesiske retter. Vi slutter formiddagen med at nyde vores veltillavede retter – velbekomme!

Dag 10
Hoi An på egen hånd
Den Japanske Bro, som japanerne byggede i 1593
Dag 11
Hoi An på egen hånd eller udflugt til My Son inkl. frokost (tilkøb)
My Son blev bygget fra 300'erne indtil 1100-tallet

Formiddagen er afsat til en spændende udflugt til My Son, der er den gamle hovedstad for Cham-imperiet, og som ligger smukt i en frodig dal. Byen sidestilles med andre hovedstæder for Asiens tidligere højkulturer, som for eksempel Angkor Wat i Cambodja og Ayutthaya i Thailand. My Son udviklede sig fra det 4. til det 13. århundrede, hvilket er den længste "udviklingsperiode" af højkulturerne i Sydøstasien. My Son var det vigtigste religiøse og intellektuelle center i Cham-dynastiet, og det havde meget nære relationer til det hinduistiske Prampanan på Java. De fleste af monumenterne i My Son er bygget for at tilbede dynastiets konger, der alle forbindes med hellige figurer som Shiva, der antages at være dynastiets grundlægger og beskytter. Inden vi kører tilbage til vores hotel i Hoi An spiser vi frokost på en lokal restaurant.

Dag 12
Hoi An på egen hånd
Lokale på arbejde
Dag 13
Hoi An på egen hånd eller halvdagsudflugt med kombineret cykel- og sejltur inkl. frokost (tilkøb)
Op på cyklen og ud på opdagelse ved Hoi An

På dagens tilkøbsudflugt besøger vi landsbyen Tra Que, hvor vi ser, hvordan de grøntsager og krydderurter, der er karakteristiske for det vietnamesiske køkken, plantes, dyrkes og høstes. Vi cykler ud til landsbyen, der ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Floden og områdets frugtbare jord har betydet, at landsbyens indbyggere gennem de sidste 500 år har kunnet dyrke grøntsager og krydderurter af høj kvalitet. Ved at bruge en bestemt alge, der findes i området, undgår landmændene også at skulle bruge kemikalier og kunstgødning i dyrkningen af afgrøderne.

Vi fortsætter vores cykeltur langs De Vong-floden til et lille fiskerleje, hvorfra vi sejler ud i deltaet. Her lærer vi de lokale fiskeres metoder med at kaste net og får selv mulighed for at prøve denne særlige fangstmetode. Vi fortsætter til landsbyen Cam Thanh, som er kendt for sine vand-kokosnødder, som bliver brugt til tage på husene. Her i området fanger de lokale også krabber, og vi får lejlighed til selv at lære teknikken. Udflugten rundes af med frokost inden vi cykler tilbage til hotellet.

Dag 14–21
Hoi An på egen hånd
På opdagelse i Hoi An og omegn
Dag 22
Hjemrejse. Bus Danang og fly til Ho Chi Minh City. Fly til København
Alt godt har en ende, og i dag tager vi afsked med Vietnam. Vi kører til lufthavnen i Danang hvorfra vi flyver til Ho Chi Minh City. Herfra flyver vi tilbage mod København.
Dag 23
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af minder for en begivenhedsrig rejse til Vietnam.

Prisinformation

Tillæg for hotelopgradering i Hoi An

Tillæg per person i delt dobbeltværelse Premium River View Suite: Kr. 1.698,-

Tillæg for en person i enkeltværelse - Premium River View Suite: Kr. 3.398,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Ho Chi Minh City t/r med flyskift
 • Indenrigsfly Ho Chi Minh City – Danang t/r
 • Udflugter og entréer jf. program
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Ho Chi Minh City.
 • 17 nætter på det 4-stjernet Hoi An Silk Marina Resort & Spa.
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3, 4 og 7
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører, påregn ca. 30 USD. pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (Bortfalder ved bestilling online)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum til Vietnam

Da opholdet i Vietnam på denne rejse er over 15 dage, skal der søges visum. Visum til Vietnam udstedes ved ankomsten, og der skal medbringes et visa-invitationsbrev (bliver fremsendt sammen med de øvrige afrejsedokumenter), samt et pasfoto og USD 25 i kontanter. Ved ankomsten til Vietnam er det vigtigt at man går direkte til ”Visa-on-Arrival”-disken og afleverer sin visainvitation, pas og pasfoto, hvorefter visum udstedes mod betaling af USD 25 kontant. Det tager normalt ikke mere end 15-20 minutter at få udstedt sit visum.

I forbindelse med bestilling af rejsen skal der indsendes en kopi af billedsiden i dit pas til Albatros Travel.

Vietnamesisk nytår

For vietnameserne er nytåret, også kaldet Tet Nguyen Dan, en national helligdag og en af årets største begivenheder.

Fejringen af nytåret er præget af en helt speciel og forventningsfuld stemning. Gaderne er smukt dekoreret med tusindvis af blomster, og overalt hænger der kinesiske lanterner. Du kan således glæde dig til at opleve denne ganske særlige folkefest, der strækker sig over flere dage. Samtidig skal vi gøre opmærksom på, at mange butikker vil være lukket i de dage, hvor den festlige begivenhed fejres. Det vil dog fortsat være muligt at gøre de mest nødvendige indkøb, og restauranterne har også åbent. Programmæssigt kan og vil der forekomme enkelte ændringer som følge af nytåret. Vi ved således allerede nu, at det flydende marked i Mekongdeltaet vil være lukket henover nytåret, men som udgangspunkt vil rejsens program naturligvis blive fulgt.

Datoerne for nytåret følger ”måne-kalenderen” og er derfor forskellig fra år til år:

2019: 4. februar til 8. februar

2020: 24. januar til 28. januar

2021: 11. februar – 15. februar

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly er desværre ikke muligt på denne rejse.

Mere om Vietnam

Her kan du få mere at vide om Vietnam: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Er du på udkig efter inspiration til flere sommerrejser, så læs vores artikel: Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

VNVLT01BDK