Langtidsferie på Sicilien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd den smukke ø Sicilien med vilde vulkaner, rig historie og smukke landskaber. Inklusive halvpension og udflugter

Sicilianerne siger: ”Giv os en uge af dit liv, så skal vi give dig 3.000 års historie” – og Albatros har sørget for, at du har 3 uger!

De første til at tage på ”langtidsferie” i Taormina var antikkens romere, der tilbragte deres otium netop her. Og nu er det din tur til at nyde en lang og velfortjent ferie i byen, der slynger sig smukt op ad bjerget Monte Tauro, med base på det dejlige og populære Hotel Ariston.

På de inkluderede udflugter skal vi sammen opleve nogle af de små bjergbyer som Savoca og Forza d’Agro, vi tager ind i landet bag vulkanen Etna og besøger den lille by Randazzo. Desuden arrangerer Albatros’ rejseledere løbende ture ud i det blå, foredragsaftener, introduktion til det italienske sprog m.m. Du har også mulighed for at tilkøbe udflugter til nogle af de steder, som har sat Sicilien på det historiske verdenskort og ikke mindst på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dage
Dag 1
København – Catania. Videre mod Taormina
Dag 2
Byrundtur i Taormina
Dag 3
Fri til egne eventyr
Dag 4
Udflugt til Giardini-Naxos, Savoca og Forza d’Agrò
Dag 5–6
Fri til afslapning og oplevelser på egen hånd
Dag 7
Mulighed for udflugt til vulkanen Etna (tilkøb)
Dag 8–9
Fri til egne eventyr
Dag 10
Udflugt langs vulkanen Etna til Randazzo og typisk siciliansk frokost
Dag 11
Fri til egne eventyr
Dag 12
Mulighed for udflugt til Siracusa (tilkøb)
Dag 13
Ledig dag til eventyr og oplevelser på egen hånd
Dag 14
Mulighed for udflugt til Piazza Armerina og Tempeldalen i Agrigento (tilkøb)
Dag 15–17
Fri til egne eventyr
Dag 18
Mulighed for udflugt til barokbyen Catania (tilkøb)
Dag 19–21
Dejlige dage til oplevelser på egen hånd
Dag 22
Hjemrejse

Hoteller

Hotel Ariston

 • Hotel Ariston har en klippefyldt have med blomster og palmer
 • På en af Hotel Aristons terrasser
 • På Hotel Ariston
 • Udendørsareal på Hotel Ariston
 • Loungen på Hotel Ariston

Hotel Ariston ligger meget smukt i Taormina tæt på det antikke teater og med smukke udsigter over havet. Beliggende på en klippeside med et kig ud over havet er udsigten intet mindre end sensationel. Når det kommer til ejendomsmæglerens kriterium: Beliggenhed, så leverer dette hotel fuld score.

Hotellet er 4-stjernet, men for ikke at skuffe nogen, vælger vi at kalde det et hotel af bedre mellemklasse (3+). Hotellet ligger perfekt for vores oplevelser, og det er perfekt for at nyde livet i Taormina. Der er smukt i Taormina, og der er noget at se på i alle retninger. Butikker, caféer og restauranter er bare 5-minutters gang væk, og vil du på stranden, så er det kun et par minutter med svævebanen, så har du sand mellem tæerne.

Hotellet selv har en klippefyldt have med blomster og palmer. Indenfor er det lyst og dejligt med en åben lobby, der er udsmykket med skinnende marmor og enkelte spots. Værelserne er måske forholdsvis enkle, men de er lyse og af en god størrelse. Når solen skinner er haven fantastisk. Her kan man finde tre terrasser med solsenge og parasoller, og man kan dyppe sig i poolen, hvis vejret er til det. Hotellets pool er normalt åben i hotellets åbningssæson. Det kan dog ske, at poolen i ydersæsonen ikke er klar til åbningsdagen, eller at den lukker meget sent på sæsonen afhængigt af vejret. Dette har dog ikke hændt endnu. Poolen er opvarmet af Siciliens dejlige sol.
Hotellet har en pianobar, der er åben flere aftener om ugen, og er et populært samlingssted. En gang om ugen arrangeres siciliansk aften med folkemusik.

Værelserne på Ariston varierer i størrelse, der er flere værelsestyper at vælge imellem, og du kan blandt andet bestille havudsigt og balkon. Hotellets værelser ligger enten mod bjergsiden eller ud mod havet. Der er naturligvis mere sol og lys på forsiden, og værelserne på bagsiden ligger forholdsvis tæt på bjergsiden mod Det Græske Teater, men har ingen decideret udsigt. Hotel Ariston har 152 værelser og er opført i 1970/1995. Hotellet er i 5 etager og er løbende renoveret. Der er niveauforskelle på hotellet, og generelt skal man være normalt gående for at få det fylde udbytte ud af Taormina. Der er i alt 4 elevatorer på hotellet. Værelserne er store, moderne dobbeltværelser med bad/toilet, aircondition, tv, elkedel - kaffe/te faciliteter og sikkerhedsboks.

Transferbussen stopper ca. 100 m fra hotellet og bagagen transporteres herfra til hotellet. Hotellet er beliggende i et hotelområde med begrænset lokal trafik.

Både morgenmad og middag er en særdeles glimrende og varieret buffet.  Der findes internet på hotellet mod betaling, internettet er dog ikke hurtigt, når der er mange på. Pris ca. 1 € om dagen.

Hotellets adresse:
Via Bagnoli Croce 168
Taormina
Telefon +39-0942 61 90

Se hotellets egen video her: http://www.youtube.com/watch?v=I76UZMcwthE

Værelsestyper på Hotel Ariston
Vi har seks forskellige værelsestyper –  på hotellets hjemmeside er beskrivelsen af værelserne er ikke korrekte,  hvorfor vi henviser til vores program:

Type 1 – Standard dobbeltværelse
Standard dobbeltværelse til to personer, ingen udeplads. Udsigt mod bjergsiden. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.
Inkluderet i rejsens pris.

Type 2 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse
Standard dobbeltværelse med balkon/terrasse. Udsigt mod bjergsiden. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 3 – Dobbeltværelse med havudsigt
Dobbeltværelse med havudsigt til to personer, ingen udeplads. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type SC – Dobbeltværelse i hotellets sidebygning med balkon/terrasse og varieret udsigt
Stort dobbeltværelse beliggende i en sidebygning ca. 50 meter fra hotellets hovedbygning. Værelserne har balkon/terrasse og udsigt mod palmer/cypresser, fra enkelte værelser kan man skimte havet. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 4 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt
Dobbeltværelse til to personer med balkon/terrasse og havudsigt. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 5 – Superior dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt
Nyindrettet superior dobbeltværelse til to personer med balkon/terrasse og panoramaudsigt til havet. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar. Forskellen på type 4 og 5 er minimal. Værelserne er lidt nyere i indretningen – og prisforskellen er minimal.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
Udsolgt
14.998,–
København
Hotel Ariston
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Catania. Videre mod Taormina
Pladsen i Taormina

Vores italienske eventyr starter med fly til Siciliens østkyst, hvor vi lander i provinshovedstaden Catania. Catania har en smuk udsigt til den legendariske vulkan Etna med det konstant rygende krater. Vi kører ad motorvejen ”La Zagara”, der betyder ”citronblomsten”. Motorvejen strækker sig nordpå langs kysten og går gennem plantager, hvor blodappelsiner og citroner lyser op midt i de mørkegrønne trækroner.

Ude i det fjerne ser vi vores lille by Taormina, der ligger med en fantastisk udsigt. Herfra kan man se til Calabrien på fastlandet, og man har den smukkeste udsigt til Etna. Byen blev grundlagt allerede 403 f.Kr., og romerne brugte senere kolonien til datidens langtidsrejser, nemlig som retrætepost for Romerrigets veteransoldater. Fra midten af 1800-tallet blev Taormina legeplads for Europas finere borgerskab. I dag kan man nyde den smukke bys hovedgade og de dejlige piazzaer, fra hvis caféer man kan se og blive set. Og ikke mindst er det muligt at besøge det smukke græsk-romerske teater, der stadig benyttes til både koncerter, operaer og en filmfestival.

Foruden store naturoplevelser og historiske levn har Sicilien en charmerende befolkning, hvis dagligdag er helt forskellig fra vores egen, på trods af nærheden til Danmark. Her har man god tid og forstår at nyde livet og se verden passere forbi. Sæt dig på torvet med en cappuccino i platantræernes skygge og nyd et stille øjeblik i det – som for sicilianerne og set i historisk perspektiv – har været den vestlige verdens centrum.

Det at være sammen og opleve er nøgleordene på en langtidsferie med Albatros Travel. Vi har håndplukket rejseledere, som bidrager til, at rejsen får en ekstra hyggelig dimension. Rejselederne arrangerer en række ekstra udflugter, holder foredrag og arrangerer ture ud i det blå. Kort og godt er de både din tryghed på rejsen og din sikkerhed for, at du får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen. Det er naturligvis helt op til dig selv, i hvilket omfang, du ønsker at deltage. Rejsen starter ud med en lille introduktion til det italienske sprog, så du er klædt på til mødet med de lokale. Man kommer nemlig rigtig langt med et "Buon giorno", et "Grazie" og måske et "Arrividerci"?

Højt beliggende over Midddelhavet ligger vores hotel Ariston, lige bag ved Taorminas antikke teater. Fra hotellets poolområde er der en smuk udsigt over kysten. Hotellet ligger i terrasser i forskellige niveauer, forbundet af trapper. Hotellet har en frodig have med smukke palmer, eksotiske blomster og et herligt poolområde med jacuzzi og solterrasser. Herfra er man blot et par minutters gang til svævebanen, som bringer dig ned til kysten, for dig som vil bade i havet. Og så er vi ikke mere end et par minutter fra det centrale Taormina med restauranter og shoppingmuligheder. Hotellet har en pianobar, hvor der er musik flere gange om ugen, og der arrangeres også siciliansk aften med folkemusik.

Når vi kommer frem til hotellet tjekker vi ind og spiser den første middag i hotellets restaurant. 

Dag 2
Byrundtur i Taormina
Udsigt til Etna

I dag skal vi bevæge os til fods rundt i den lille men hyggelige by, der skal være vores hjem den næste måneds tid. Først besøger vi byens park, Giardino Trevelyan, som ved århundredeskiftet (1900) var en privatejet have anlagt af den engelske lady Florence Trevelyan i 1890. Parken indeholder i dag mange eksempler på Middelhavsområdets flora, en samling mærkelige lysthuse samt en lille café.

Herfra går turen gennem de små gader til Teatro Greco, det smukke græsk-romerske teater som den dag i dag benyttes til blandt andet filmforestillinger om sommeren, når Taormina afholder den årlige filmfestival. Teateret ligger med den mest vidunderlige udsigt over vulkanen Etna. Sandelig om ikke grækerne har formået at finde verdens smukkeste bagtæppe til deres teater.

Fra gågaden går turen mod den meget smukke plads Piazza IX Aprile. Her har man den klassiske udsigt over Naxos og til den ikoniske vulkan Etna i horisonten. Pladsen har fået sit navn til minde om en tale, som en præst holdt her 9. april 1860, en måned og 2 dage før Garibaldi gik i land med sine styrker ved Marsala. I talen opfordredes Taorminas befolkning at støtte Garibaldi og bevægelsen for et samlet Italien.

Domkirken på Piazza Duomo er tilegnet San Nicolò og blev bygget oprindeligt i 1100-tallet. Kirken er dog næsten blevet helt ombygget i blandt andet 1400-1500-tallet. På torvet foran kirken står en barokfontæne med Taorminas symbol, som også findes i byvåbnet. Den forestiller en mytologisk figur med græsk oprindelse, et væsen der er halvt menneske og halvt tyr, en “minotaurus”, som naturligvis også ligger bag navnet Taormina.

Under vores lille introduktion til byen skal vi smage på den lokale specialitet Cannolo Siciliano, som er friterede dejrør fyldt med ricottacreme og andet godt. Det er som alle sicilianske kager, sødt og dejligt.

Dag 3
Fri til egne eventyr

På de dage hvor vi ikke har et fastlagt program, vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for de, som ønsker det. Rejselederne holder foredrag og arrangerer ekstra udflugter til eksempelvis Etna eller barokbyen Catania. Du tilbydes også en introduktion til det italienske sprog – Albatros’ egen ”Italiensk for begyndere”, så du hurtigt kan kaste dig ud i det italienske. Hvis du vil spille bridge, hjælper rejselederne dig med at finde ligesindede. Kort sagt sikrer vores rejseledere, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du selv ønsker det.

 

Dag 4
Udflugt til Giardini-Naxos, Savoca og Forza d’Agrò
Både på land i Giardini-Naxos

Først skal vi ned til bugten, som vi kan se fra Taormina, til den lille by Giardini-Naxos. Dette var stedet, hvor de første grækere gik i land, da de i 800-tallet f.Kr. koloniserede Syditalien. Vi stopper på den smukke lava-odde Capo Schisò, der stikker ud i havet, og som i dag er en del af havnen. Herfra har vi en smuk udsigt hjem til Taormina.  Herefter går turen nordpå langs kysten mod Messina til en af de små bjergbyer, nemlig Savoca.

Den lille Savoca er, udover at være kendt fra filmen Godfather, kendt for dens mumier fra Kapucinerordenen. De har ikke noget med kaffen Cappuccino at gøre, selvom munkeordenens brune kutter har været inspiration til kaffen. Kapucinerne er den selvstændige del af Franciskanerordenen, som ønskede at vende tilbage til ordenens enkle fattigdom og simple liv. Deres udstilling af den afdøde skulle vise det korte liv og livets forgængelighed. Symbolet på hvor små vi er i forhold til det evige liv.

I krypten i Savoca ser vi i dag en flok fint pyntede mumier, der alle har været gennem en balsameringsproces, hvorefter de blev iklædt det fineste stadstøj, og nu hænger de så lidt særpræget på væggen hos nonnerne.

Efter det lidt makabre besøg er det tid til et stop på den nyrenoverede og legendariske bar Bar Vitelli, der spillede en stor rolle i filmen Godfather. Her lavede den legendariske Maria i mange år granita, en tradition som man har fortsat efter hendes død. Den forfriskende granita er en citron-is, der er lavet af så simple ting som sukker, vand og friskpresset citron. Maria blev i forbindelse med indspilningen af filmen tilbudt en mindre rolle, men hun havde ikke tid. Hun skulle servere for filmholdet. Da ingen, af naturlige årsager, vidste hvor stor filmen ville blive, troede man at det bare var en ligegyldig amerikansk film. Og det fortrød hun så mange gange siden.

Efter Savoca kører vi til Forza d’Agrò, en lille og hyggelig by, som ligger på en af klippetoppene med flot udsigt over havet. Ordet Forza kommer af ordet fæstning; fortezza som er blevet til Forza og det græske ord for forbjerg: akron er gennem tiderne blevet til Agro. Endnu en lang række af spor fra de mange besættelser Sicilien har lagt land tid gennem historien. Her har der også været indspilninger til Godfather-filmene. Her ligger nemlig den kirke som man ser Michael Corleone forlade da han bliver gift i Godfather I. De to byer er kæmpe kontraster til Taormina, og det er interessant at se hvor forskellig skæbne de to byer har fået trods næsten samme beliggenhed.

For de friske kan man vælge at gå ned til Taormina ad den gamle æselsti, ellers kører bussen os ned til hotellet om eftermiddagen.

Dag 5–6
Fri til afslapning og oplevelser på egen hånd
Castelmola

Hvad med at tage en vandretur til Castelmola, eller i bjergene bag om byen? Du kan også vælge at gå ned til Giardini-Naxos og tage bussen tilbage.

De eventyrlystne kan tage lokalbussen til Giarre og derfra videre med den lille smalsporede jernbane rundt om Etna, og tage bussen hjem fra provinshovedstaden Catania.

Dag 7
Mulighed for udflugt til vulkanen Etna (tilkøb)
Etna

Fra morgenstunden sætter vi kursen mod den evigt rygende vulkan Etna, der rejser sig op i 3.330 meters højde. For foden af vulkanen begiver vi os ad de mindre veje gennem frodige småbyer, hvor olivenlunde, vinmarker, citron- og appelsinplantager og andre eksotiske planter som kiwi og figenkaktus nyder godt af den vulkanske jord. Her på skråningerne, med en fantastisk udsigt over Middelhavet og en vulkan i baghaven, har hundredtusindvis af sicilianere valgt at bosætte sig.

Lige oven over byen Zafferana Etnea, der nær blev ramt af lava ved Etnas udbrud i 1992, kører vi over i et spændende lavalandskab. Her ser man tydeligt sporene af de forskellige vulkanudbrud, og man kan følge lavastrømmenes færd ned ad bjerget. Vi kommer op over trægrænsen, og her må selv den kraftige etnagyvel give op. Resten af opstigningen går gennem golde lavamarker.

Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2.000 meter over havet, hvor det store udbrud i juli 2001 fandt sted. Her rejser et par af kraterne fra tidligere udbrud sig, og man kan forestille sig, hvor kraftige naturkræfterne er, når de slipper løs.

Afhængigt af vinteren kan her stadig ligge sne, og Etna bliver også brugt til både slalom og langrendsskiløb.

For de rigtigt nysgerrige er der mulighed for at købe billet til svævebanen, afhængigt af snedækket og de små terrængående busser, der bringer de besøgende op til omkring 3.000 meters højde. Turen op mod toppen er som at bevæge sig gennem et månelandskab, og man kan til tider høre vulkanen ”brøle” og virkelig fornemme dens kræfter. Turen kræver gode sko og varmt tøj. (Pris for billetten til de 3.000 meter er er 76€ – marts 2023, lidt mindre hvis det kun er til 2.500 m).

Ønsker du at blive i 2.000 meters højde, er der gode muligheder for at gå ture langs kraterkanterne på Monte San Silvestro. Gå en rask tur op ad vulkanen, eller nyd en espresso eller en let frokost i solen. Herefter kører vi til hotellet, hvor vi er tilbage tidligt på eftermiddagen.

(Pris 45€ – Udflugten sælges og bestilles direkte hos vores rejseledere – dagen kan flyttes af hensyn til vejret. Bemærk venligst, at denne udflugt ikke er del af udflugtspakken. Evt. udgift for svævebane og jeep betales på stedet se ovenfor).

Dag 8–9
Fri til egne eventyr

Dagen er afsat til egne eventyr i lokalområdet.

Dag 10
Udflugt langs vulkanen Etna til Randazzo og typisk siciliansk frokost
Sicilianske blodappelsiner

Vi bevæger os fra kysten ind i landet og kan se Etna i det fjerne. Vi kører parallelt med Etnas skråninger og kører forbi marker med ferskner, mandler, citroner og ikke mindst vinranker. Vi kommer forbi Piedimonte Etneo, og som navnet antyder ligger den for foden af Etna. Vi stopper i den lille by Linguaglossa, for at smage på de lokale mandelkager, inden vi kører til den lille by Randazzo.

Vi går en lille tur gennem byen og ser den smukke kirke, som er opført i lava fra vulkanen. Selvom byen flere gange har været truet af lavastrømme i forbindelse med udbrud, er byen sluppet nådigt alle gange, og man lever i perfekt harmoni med den store kæmpe i baghaven, der med lavaen sikrer meget frodige marker.

Efter vores lille vandring bliver der tid til at udforske byen, som både har et lille museum for strengeinstrumenter fra middelalderen og et lille Siciliansk dukketeatermuseum. 
Hvis man er til mad og vin så kan man passende besøge den charmerende Pippo som ejer vin- og madbutikken Il Buongustaio. Her kan du forsyne dig med Sicilianske madspecialiteter og måske et par flasker vin. Han har alt fra lækre marmelader, pistacienødder, pølser, oste og ikke mindst det største udvalg af Sicilianske vine i området. 

Vi kører gennem den frodige Alcantara-dal og nu er det blevet tid til frokost og et møde med den sicilianske gastronomi. Vi skal ud på landet til Umberto og hans familie. Det er her sicilianerne fejrer alt fra bryllupper til konfirmationer. Og her har familien med nonna (bedstemor) Sara huseret siden 1984. Umberto driver i dag restauranten, og han har lovet, at vi skal smage på alskens specialiteter, så husk at gemme lidt appetit til frokosten.

Dag 11
Fri til egne eventyr

Det smukke område indbyder til vandreture i naturen, afslapning med en god bog i hånden og ture til byen. Hvis man trænger til lidt adspredelse, kan man også deltage i nogle af de ture eller arrangementer, som rejselederne løbende planlægger.

Dag 12
Mulighed for udflugt til Siracusa (tilkøb)
Siracusa

I dag skal vi flere tusinde år tilbage i historien til første gang, Sicilien var centrum i Europa. Siracusa er en by, der byder på en rig historie om grækere, tyranner, rivaliseringen med Athen og Kartago og den puniske krig. Her finder vi helt enestående levn fra den største græske koloni i verden. Gamle, berømte grækere som Archimedes og Platon har begge betrådt Siracusa, eller Syrakus som stedet hed dengang. Både politisk og kulturelt overgik Syrakus grækernes hjemland i størrelse og magt. I nutidens bycentrum på øen Ortygia ser vi resterne af det antikke Apollon-tempel og Siracusas smukke katedral i barokstil, hvor Santa Lucias helgenstatue findes. Santa Lucia, der blev født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og fejres den 13. december med store optog i byen. Vi ser også den smukke Aretusa-kilde.

Ved de arkæologiske udgravninger i Neapolis mærker man for alvor historien og kan fornemme den storhed, kolonien har haft. Her finder vi Hierons store offeralter og et af de største græske teatre. Romerne har også efterladt et amfiteater, og vi hører lidt om teaterets funktion. Naturligvis bliver der også tid til et besøg i det engang så frygtede stenbrud Latomierne, der i dag kaldes Paradisdalen. Her skal vi kigge ind i Dionysos’ øre, en klippehule, der er knyttet en spændende historie til.

Efter en spændende dag forlader vi Siracusa og kører via den frodige Simeto-slette tilbage mod Catania og vores skønne Taormina.

(Pris 53€ – Spar penge og køb udflugten hjemmefra med vores udflugtspakke, ellers bestilles og betales den på stedet. Entre til Den arkæologiske zone betales på stedet 13,50€).

Dag 13
Ledig dag til eventyr og oplevelser på egen hånd

En god bog, sudoku eller udforskning af lokalområdet? Du har dagen fri til at gøre lige, hvad du vil.

Dag 14
Mulighed for udflugt til Piazza Armerina og Tempeldalen i Agrigento (tilkøb)
Gulvmosaik fra den romerske villa

I dag skal vi ind til midten af øen. Vi kører gennem de kæmpestore landbrugsområder, som romerne grundlagde. Sicilien blev passende kaldt Romerrigets kornlager. Byen Piazza Armerina var blot en søvnig by i 1950’erne, men da man fandt resterne af en romersk villa fra 300-tallet, kom byen på verdenskortet. I dag er byen et af højdepunkterne på en rejse gennem Siciliens mange historiske kulturlevn. Villaen menes at have tilhørt en pensioneret kejser, og det, man i starten troede, var en lille jagthytte, viste sig at være en villa på over 3.000 m². Villaen havde de mest fantastiske gulvmosaikker, væggene var prydet med imponerende jagtscener, mytologiske skikkelser, smukke portrætter og ikke mindst de berømte ”bikinipiger”. Og så var der sågar indlagt rindende vand og varme i gulvet. Man får virkelig en fornemmelse af, hvordan en kejser levede for snart 2.000 år siden.

Nu går turen videre til Agrigento og den berømte Tempeldal. Her vandrer vi mellem nogle af middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner. De imponerende templer er kommet på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi forstår straks hvorfor, når vi kommer tæt på de smukke kolosser og hører byens spændende historie. I Agrigentos storhedstid, som strakte sig over 100 år, tænkte indbyggerne mere på kunst og kultur end på krige. Selvom byen havde indgået pagt med byen Siracusa formåede de ikke at hjælpe Agrigento, da Kartago besluttede sig for at ødelægge byen i 406 f.Kr.

(Pris 60€ – Spar penge og køb udflugten hjemmefra med vores udflugtspakke, ellers bestilles og betales den på stedet. Entre til Tempeldalen betales på stedet 10€ og entre til Den Romerske Villa 10€).

Dag 15–17
Fri til egne eventyr

Dagen er afsat til egne eventyr i lokalområdet.

Dag 18
Mulighed for udflugt til barokbyen Catania (tilkøb)
Catania

I dag går turen til den fascinerende provinshovedstad Catania. Byen har altid haft et nært forhold til naturens hensynsløse kræfter, og flere gange i historien er den blevet  ødelagt af lavastrømme og jordskælv. Et tydeligt bevis er den, for østkysten, så typiske barokarkitektur der vidner om genopbygningen efter det store jordskælv i 1698. Og de seneste år har byen gennemgået en renovering og en fornyelse, der gør et besøg til en æstetisk fornøjelse. På byens domkirkeplads, Piazza del Duomo, ser vi byens vartegn, den lille elefantstatue med oblisken på ryggen. Her står byens ordprog: Melior di Cinere Surgo - Smukkere af asken genopstår jeg.

Her blandt dyttende Fiat'er og snerrende knallerter mærker man en syden og en boblen af liv. Catanesernes livsglæde fornægter sig ikke, og en tur på fiskemarkedet giver en smagsprøve på den sicilianske folkesjæl fra dens mest larmende side. En kakofoni af trehjulede vespaer, lastbiler, fiskesælgere og de obligatoriske metalpersienner fremfor butikkerne danner en menneskeskabt symfoni, der fascinerer og tryllebinder den besøgende.

Sammen med rejselederen indleder vi besøget med en lille fælles vandring i byen, inden det bliver tid til frokost og slutteligt tid på egen hånd til at opleve byen. Vores rundvandring bringer os også på det fantastiske madmarked.

 Det er her, appetitten bliver skærpet. Nylandede pesce spada (sværdfisk), seppie (blæksprutter), tonno (tun), spigola (havaborre), spatola, og ricci di mare (søpindsvin) ligger klar til at møde deres skæbne i køkkenet. Som hjembragte trofæer står sværdfiskehovederne foran fiskehandlernes boder, et tegn på at netop her får du den friskeste fisk. En fiskehandler i blodplettet kittel slår med et let slag på de ottearmede blæksprutter, hvis hurtige farveskift røber, at de netop har forladt Middelhavets trygge favn.

Catania er også komponisten Vincenzo Bellinis by. I Teatro Bellini afholdes hvert år en Bellini-festival, hvor nogle af hans største operaer som Norma, Søvngængersken og Puritanerne kan opleves. Operaer der blev udødeliggjort af selveste Maria Callas, hvis Norma stadig beundres.

Udflugten bookes og betales på stedet – pris 25€

Dag 19–21
Dejlige dage til oplevelser på egen hånd

Nyd de sidste par dage inden hjemrejse, på egen hånd.

Dag 22
Hjemrejse
Friske muslinger

Vi kører fra hotellet med bus til Catania. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Udflugtspakke

Køb den samlede udflugtspakke hjemmefra senest 45 dage inden afrejse til kr. 800,- Ved bestilling af udflugterne på rejsemålet efter ankomsten er priserne per udflugt:

 • Siracusa 53€ (kr. 400,-)
 • Agrigento og Piazza Armerina 60€ (kr. 450,-)

Der er dansk rejseleder på rejsen, enkelte arrangementer og udflugter kan dog være med svensk eller norsk rejseleder, da vi har flere rejseledere på hotellet.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 4.200,- (Type 2/3) (meget begrænset antal)

Tillæg for opgradering af værelseskategori
Type 2 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse kr. 600,- pr. person ved 2 personer
Type 3 – Dobbeltværelse med havudsigt kr. 600,- pr. person ved 2 personer
Type SC – Dobbeltværelse i hotellets sidebygning ”Santa Catarina” med balkon/terrasse og varieret udsigt kr. 830,- pr. person ved 2 personer
Type 4 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt kr. 2.100,- pr. person ved 2 personer
Type 5 – Superior dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt kr. 2.200,- pr. person ved 2 personer
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Catania mellemlanding t/r
 • Transport til og fra lufthavnen
 • Byrundtur i Taormina
 • Udflugt til Randazzo og typisk siciliansk frokost
 • Udflugt til Giardini-Naxos, Savoca og Forza d’Agrò
 • Indkvartering på Hotel Ariston i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for balkon og havudsigt
 • Udflugt til Siracusa (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til Agrigento og Piazza Armerina (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til vulkanen Etna (pris 45€, bestilles på stedet)
 • Udflugt til Catania (pris 25€, bestilles på stedet)
 • Hotelskatter som betales direkte til hotellet (4€ pr. nat. Dog kan hotellet kun kræve betaling for max 10 nætter). Taormina kommune arbejder for eventuelt at fjerne turistskatten udenfor højsæson og derfor er det muligt, at dette beløb ikke bliver opkrævet.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6€)
 • Drikkepenge til hotellets personale (beregn ca. 15€)
 • Entréer til museer: Piazza Armerina 10€, Tempeldalen i Agrigento 10€, Siracusas arkæologiske zone 13,50€. (Beløb er gældende på udgivelsestidspunktet og kan variere)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension bestående af morgenmad og middag, som indtages i hotellets restaurant. Maden på hotellet er glimrende og serveres i form af en omfattende og varieret buffet. Da hotellets restaurant ikke er beregnet til at alle kan spise samtidig, laver vi skiftende tider, så der er god plads til alle.

Vejret

Vi rejser til den sydlige del af Italien, hvor vejret generelt er godt. I november har Syditalien omtrent samme temperaturer, som Skandinavien har i juni måned med en gennemsnitlig dagstemperatur på omkring 20 grader. Der vil naturligvis også forekomme enkelte dage med regn på Sicilien, men regnen falder oftest som kortvarige og kraftige byger.

Vi anbefaler, at du medbringer tøj til at klæde sig efter lag på lag-princippet, så man både er beredt på lune solskinsdage, byger og kølige aftentimer.

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet flere Albatrosrejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed. Rejselederne har træffetider på fastsatte dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, holder foredrag, viser film, arrangerer introduktion til det italienske sprog med mere.

Rejselederne fungerer således som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Der er dansk rejseleder på rejsen, enkelte arrangementer og udflugter kan dog være med svensk eller norsk rejseleder, da vi har flere rejseledere på hotellet. Valget af rejseleder på den enkelte udflugt afhænger af sammensætningen af deltagerne på udflugten, dog foretrækker vi ofte at prioritere den bedst kvalificerede rejseleder for at give vores gæster den bedste oplevelse.

Flyrejsen

Vi rejser billetløst, og du behøver derfor blot dit pas for at tjekke ind, og så skal du medbringe den tilsendte rejseplan ”Flybillet”.

Der findes ikke nogle direkte fly fra Danmark til Sicilien i perioden, hvorfor vi flyver med rutefly og mellemlander undervejs.

Det er ikke muligt at købe tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Bagage hos flyselskabet

Det er tilladt at medbringe 1 stk. bagage af maks. 20 kg pr. stk. og derudover et stykke håndbagage per person. Maksimalvægt 10 kg. Maksimal størrelse 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden afrejsedato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejse. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

De beskrevne ekstraudflugter, som kan købes, gennemføres kun ved minimum 15 deltagere.

Om Taormina

Taormina ligger på en bjergryg og der er derfor niveauforskelle i byen, det vil sige trapper og skrånende veje. Byen egner sig ikke til kørestole eller gangstativer.

På den ene side af hotellet er der er bakke for at komme op til hotellet, på den anden side kan man tage en elevator ned, så man undgår den forholdsvis stejle bakke. Taormina er således ikke det ideelle valg for gangbesværede.

Drikkepenge på langtidsferie

På en langtidsferie kommer man ofte tæt på hotellets personale. Vi oplever, at vores gæster ofte er meget opmærksomme på, om alle og de rette ansatte nu også får del i drikkepengene. Og vi har derfor valgt fordele drikkepengene, så alle ansatte fra opvaskere til rengøringspersonale og receptionister får del i gæsternes gavmildhed. Drikkepengene vil blive overrakt til personalet en af de sidste aftener.

Vi bliver ofte spurgt, hvad et passende beløb vil være, og anbefaler 20€  – det er under 1€ om dagen, som skal fordeles mellem ca. 30 personer.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Super hotel og fantastisk personale. Vi har været på Hotel Ariston før, og alt levede op til oplevelsen for 5 år siden. Et super hotel med en dejlig beliggenhed og udsigt til Calabrien, et helt fantastisk hjælpsomt og serviceminded personale, og gode og meget hjælpsomme guider. Specielt Lone. Det har været 3 skønne uger.
Date published: 2023-03-24
Rated 5 out of 5 by from På alle måder en perfekt rejseoplevelse. Alle vores fælles udflugter var en øjneåbner for den righoldige kultur som der igennem tider har påvirket Sicilien og dannet det fundament der fortæller hvad Sicilien er i dag.
Date published: 2023-03-23
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur med sol og blå himmel God kaliteet for pengene
Date published: 2023-03-23
Rated 4 out of 5 by from Rigtig fin rejse En rigtig god rejse med dygtige rejseledere og fine udflugter
Date published: 2023-03-23
Rated 4 out of 5 by from Sicilien er en både smuk og mangefacetteret ø. En dejlig ferie med mange muligheder og stor hjælpsomhed fra rejselederne. Hotellet var, efter en særdeles nødvendig opvarmning af værelset, komfortabelt og personalet var venligt og imødekommende.
Date published: 2023-03-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse på godt hotel på interessante sicilien Rejsen var veltilrettelagt, spændende, godt hotel, kvalificerede rejseledere.
Date published: 2023-03-20
Rated 5 out of 5 by from Skønne Sicilien En spændende og veltilrettelagt langtidsrejse. Stor ros til hotel Aristons personale, som altid var smilende, hjælpsomme og effektive. Sengetæppet må uskiftes til et, som ikke er flis. Rengøring i top, dog skiftede de mange håndklæder, som ikke lå på gulvet til udskiftning. God rejseleder!! (Preben). - og Lone som afløste P de sidste dage. Hun var også meget vidende om kultur, hverdagsliv mm. men talte lidt skolelæreragtigt og unødigt meget. Begge meget hjælpsomme og informative. Gode udflugter!! Dog lidt ude af kontekst at lave en shoppingtur/outlet. Tak for denne gang og vi overvejer at rejse med Albatros igen en anden gang.
Date published: 2023-03-20
Rated 4 out of 5 by from Et skønt sted med mange muligheder En meget engageret rejseleder, som arrangerede ekstra vandringer og foredrag. Aftensmaden blev delt i 2 hold. Første halvdel af ferien var vi på det første hold og det var ok. Men resten af tiden var vi på sidste hold. De første gæster var ikke færdige og der manglede en del af maden og frugten var tæt ved at være sluppet op
Date published: 2022-11-21
 • y_2023, m_9, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_129
 • loc_da_DK, sid_ITVLT61, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser