Langtidsferie på Tenerife

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sæt dit indre ur til kanarisk tid og lad kalenderen blive hjemme! På Tenerife venter dejligt vejr, uforlignelig natur og god tid til afslapning

Den frodige vulkanø Tenerife har et smukt og varierende landskab med et subtropisk klima, som netop er det man behøver, når termometret ligger og runder 0 grader herhjemme. På Tenerife ligger den daglige gennemsnitstemperatur over 20 grader - året rundt! Vi bor på det udmærkede hotel Gran Hotel Turquesa i den hyggelige kystby Puerto de la Cruz – en moderne by med ægte kanarisk stemning og livsglæde. Rejselederen vil holde foredrag, arrangere udflugter og aktiviteter, så du selv kan vælge, hvor aktiv du vil være, og hvor meget du vil deltage i. I rejsens pris indgår udflugter til naturparken Anaga og besøg i kulturbyen La Lagun samt udflugter til den charmerende kystby Garachico, området Icod de los Vinos og en byvandring i Puerto de la Cruz. Dertil kan du købe udflugter til den UNESCO-beskyttede nationalpark med vulkanen Teide, naboøen La Gomera samt Casa del Vino og Bodega Monje.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Udrejse og ankomst. Videre til Puerto de la Cruz
Dag 2 Byvandring i Puerto de la Cruz
Dag 3–13 Tid for oplevelser på egen hånd
Dag 14 Tid til de sidste Tenerife-oplevelser. Afskedsmiddag
Dag 15 Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Udrejse og ankomst. Videre til Puerto de la Cruz
På Gran Hotel Turquesa Playa

Med fly fra København sætter vi kursen mod øen Tenerife, som er den største ø af den spanske øgruppe Kanarieøerne omtrent 300 kilometer ud for Afrikas kyst. Vi lander i lufthavnen på den sydlige del af øen og kører dernæst mod nord til kystbyen Puerto de la Cruz. På turen op præsenteres vi for vulkanøens meget varierede landskaber, der i syd er mere tørkepræget og i nord består af frodigere egne. Den midterste del af øen udgøres af den UNESCO-fredede nationalpark Teide, hvor man finder Spaniens højeste punkt, den 3.718 m høje vulkan Teide. Vulkanen er teknisk set stadigvæk aktiv, men i stedet for strømmende lava er det lugten af de ufarlige svovldampe, der er bevis herfor. 

Tenerife har været beboet fra omkring 500 f.Kr. af guancho-folket, der menes af stamme fra Nordafrika. Dette berberfolk fik dog med den spanske erobring sit endeligt under den spanske koloniseringsproces i 1400-tallet, som det var skæbnen for så mange andre oprindelige folkeslag. Traditioner, madvarer og sproglevn fra gaunchokulturen har dog overlevet tidens tand på nutidens Tenerife; en vigtig bestanddel af det kanariske køkken stammer helt tilbage fra gaunchoerne med melblandingen gofio, der er en blanding af ristede kornsorter og tørrede bælgfrugter. 

Vel ankommet til Puerto de la Cruz tjekker vi ind på det udmærkede Gran Hotel Turquesa Playa og har resten af eftermiddagen fri til at finde os til rette i ro og mag. Der er inkluderet halvpension, så aftenens middag indtages i buffetrestauranten på hotellet.

Dag 2
Byvandring i Puerto de la Cruz
I Puerto de la Cruz

Dagen i dag bruger vi til at lære nærområdet lidt bedre at kende. Der bliver både tid til at gøre sig sine egne erfaringer og til at tage med rejselederen ud på byvandring, hvor vi ser nogle af byens seværdigheder. Puerto de la Cruz kan dateres tilbage til 1500-tallet, hvor den stille og roligt voksede fra at være en lille fiskerlandsby til øens vigtigste havneby, da et vulkanudbrud i 1706 ødelagde den daværende fungerende havneby Garachico. 
Turisme begyndte efterhånden at få en mere afgørende rolle i byens økonomi i slutningen af 1800-tallet, og i 1950’erne kom det helt store turismeboom, og siden er det gået slag i slag med emigrerende fastlandseuropæere og bygningen af de mange hoteller. Men selvom byen er øens ældste turistby og fortsat er meget velbesøgt, så har den forstået at bevare sin charme og en ægte kanarisk atmosfære. 

Sørg endelig for under dit ophold at smage på de lokale delikatesser såsom conejo (kanin, ofte serveret i stærk sovs), sobrasada (paprikakrydret pølse), sancocho (kanarisk fiske- og kartoffelgryde), gofio (ristet melblanding, serveres som tilbehør) og selvfølgelig tapas og paella. Hvis du kun måtte vælge en ret at smage, så lad det være papas arrugadas, ”rynkede kartofler”. De små kartofler tilberedes ved at blive kogt i vand med et meget højt saltindhold for at ende som delikate saltflagede kartofler, der smager vidunderligt, især når de serveres med den allestedsnærværende mojo-sauce. Alle kanariske køkkener med respekt for sig selv har deres egen mojo-opskrift, der fås i en grøn og rød variant, hvor den røde er stærkest.

Dag 3–13
Tid for oplevelser på egen hånd
Tenerifes klippekyst

Ferietid. Masser af spændende udflugter og god tid på egen hånd

Nu er det tid til at nyde ferielivet. Der er masser af udflugter og spændende oplevelser på programmet, men også god tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Byens pladser indbyder til en udendørs stund med en god kop kaffe, eller måske skal langtidsferien skydes stille og roligt i gang med nogle dage i en solseng? Hotellet ligger blot 200 meter fra den sorte sandstrand Playa Jardin, der er en af byens bedste badestrande, samtidig med at være en smuk én af slagsen, da strandområdet omkranses af små botaniske haver, anlagt og udtænkt af den kanariske kunstner og arkitekt César Manrique. 

Skulle du have lyst til at solbade og dyppe dig i havvand uden at få sand mellem tæerne, er dette også muligt: César Manrique er nemlig også hjernen bag det dejlige Lago Martiánez, der er et stort anlagt område med havvandspools, springvand, grønne oaser og solsenge. Ud over café og restaurant gemmer der sig inde i midten af det største bassin et underjordisk kasino, så mon ikke man kan få nogle timer til at flyve af sted, hvis man tilbringer dagen ved Manriques kreation.

Generelt vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for dem, som ønsker det på de dage, hvor der ikke foreligger et fastlagt program. Rejselederne holder foredrag, arrangerer ekstra udflugter og kommer med gode råd og forslag til, hvad du kan lave. Kort sagt er vores rejseledere hele tiden til stede for at sikre, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du ønsker det. 

Her får du en beskrivelse af de udflugter, som er inkluderet i rejsens pris. De udflugter, som kan købes derudover, er beskrevet efter programmet. 

Anaga Natural Park og besøg i den kulturelle by La Laguna

Vi tilbringer morgenen i den smukke naturpark på en af Tenerifes ældste områder, Anaga-halvøen. Her oplever vi den gamle, ædle Laurisil laurbærskov, hvor træerne strækker sig flere meter op i den rene og friske luft. I Laurisilwood-skoven dominerer forskellige typer af  laurbærtræer og er et paradis for vandrere. Derefter besøger vi La Laguna, Tenerifes ældste by, hvor ny og gammel arkitektur kombineres på en attraktiv måde. Byen blev grundlagt i 1496 af Alonso Fernández de Lugo, lederen af erobringen af Tenerife. Indtil 1723 var La Laguna øens hovedstad, men spiller stadig en vigtig rolle, blandt andet som en kulturby og en universitetsby. I den UNESCO-beskyttede gamle bydel ser vi storslåede bygninger fra 1600- og 1800-tallet, den nyrenoverede katedral og byens mest berømte vartegn, klokketårnet i Concepción-kirken.

Garachico & Icod de los Vinos

I dag skal vi udforske to charmerende små byer på Tenerifes nordkyst. Vi starter dagen med
for at besøge den lille by, Garachico, som nok er det sted, hvor den første havn på øen blev anlagt. Byen blev dog begravet under lavamasserne fra Trevijo vulkanen, der gik i udbrud i 1706. Byen er blevet genopbygget senere, men man kan dog finde nogle overlevende rester, blandt andet den gamle byport fra begyndelsen af 1500-tallet.

Fra Garachico kører vi videre til Icod de los Vinos. Området er fugtigt og frodigt, og der er
flere vinmarker, som byens navn refererer til. Byens kendetegn er et gammelt drageblodstræ,
hvis rødlige harpiks har været med til at give træet sit navn. Dette særlige træ, blev
over 3000 år gammelt og kaldes derfor El Drago Milenario (tusindårs dragen).


Ekstra udflugter: Oplev mere! Disse udflugter er ikke inkluderet i prisen på turen:

Casa del Vino og Bodega Monje

På denne tur kører bussen mod El Sauzal, hvor vi finder vinmuseet Casa del Vino, som vil være vores første stop. Der får vi et klart indblik i historien om vinens udbredelse på øen og skal senere også smage på flere af de lokale vine. Derefter kører vi op til omkring 600 moh. for at besøge Bodega Monje. Udsigten fra vingården over vinstokkene der vokser på skråningen, hvor en nærende og mineralholdig jord, sammen med morgensol og blød havbrise skaber et gunstigt mikroklima for vindyrkning. Den nuværende ejer Felipe Monje er den femte generation vinproducent. Hans far grundlagde den nuværende Bodega i 1956. I dag bruger bodegaen stadig de gamle metoder sammen med nye teknologier. Vi får en rundvisning i bodegaen og nyder en lækker kanarisk frokost med lokalt producerede produkter, og selvfølgelig serveres flere af bodegaens egne vine. Ikke inklusiv i prisen, bestilles og betales på stedet.

Halvdags udflugt til UNESCO-beskyttet nationalpark og vulkan Teide

Kom med på en halvdags udflugt til Europas næsthøjeste vulkan, Teide, som også er Spaniens højeste bjerg med en højde på 3.718 meter. Vulkanen ligger i Las Cañadas National Park, som i 2007 blev tildelt en æreværdig plads på listen over verdens naturarv.

Nationalparken ligger i en højde af ca. 2.000 meter over havets overflade. Den kan være delvist dækket af sne om vinteren og om sommeren kan temperaturerne stige til 40 graders varme – det er derfor naturligt, at kun meget godt tilpassede planter og dyrearter kan trives i dette ekstreme miljø.

Turen op er fantastisk, og vi vil virkelig være i stand til at opleve de forskellige landskaber. Vi
starter fra kysten, kører videre gennem dalen La Orotava, og højere oppe gennem alpin skovvækst før vi når op til og gør stop ve noget der allermest minder om et månelandskab skabt af tidens tand og størknede lavastrømme. De klimatiske geografiske forhold i området er sammenfaldende med nogle af betingelserne på planeten Mars, og det har derfor været muligt her at udføre forskellige test og kontrol af udstyr der senere kunne bruges i rummet. Parken og landskabet har også været brugt i forskellige film, og det har også været et sted, hvor UFO-troende har dyrket deres tro.

Vi stopper ved svævebanestationen, hvor du har mulighed for at nå op til 3.555 moh, og hvis ikke der er interesse for at tage op med svævebanen, eller den ikke kan benyttes, tilbydes en rundvisning i parken, hvor du kan nyde det smukke lava-landskab.

Udflugten er ikke inkluderet i prisen for turen og skal bestilles og betales på stedet.

Udflugt til naboøen og Garajonay Nationalpark på øen La Gomera

Du har mulighed at tilkøbe en udflugt til naboøen La Gomera, der ligger et par timers sejlads fra Tenerife, og er en lille naturskøn ø-perle på 320 km² med frodig og varieret natur. Efter morgenmaden kører vi fra hotellet til havnen ved Los Cristianos og sætter kursen mod La Gomeras hovedby, San Sebastian. Hvor San Sebastian er vores første stop, var byen sidste stop for Christoffer Columbus, inden han drog over Atlanten mod opdagelsen af Den Nye Verden. 

Vi begiver os af sted ind i landet mod Garajonay Nationalpark ad de små landeveje, der fører op og ned gennem frodige dale og rødbrune kløfter. Undervejs oplever vi den sjældne laurbærskov, laurisilva, der engang dækkede det meste af Europa og Nordafrika, inden den sidste istid lagde en dæmper på det hele. Vores mål er to små landsbyer Las Rosas, der ligger smukt i udkanten af den UNESCO-fredede nationalpark, og den charmerende Agulo, hvorfra man kan nyde udsigten til vulkanen Teide. 

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, hvor vi samtidig stifter bekendtskab med det fascinerende piftesprog, El Silbo, som La Gomeras øboere var nødt til at opfinde for at kunne kommunikere på længere afstande i de bjergrige egne. Ved at pifte i forskellige toner, rytmer og længde var det muligt at ”tale” sammen. 

Inden vi sejler tilbage til Tenerife, er der lidt tid fri i San Sebastian til at se nærmere på fæstningstårnet Torre del Conde, der inde bag de røde og hvide murstensmure gemmer et mindre museum med kort fra Columbus’ tid, samt bygningen Casa de Colón, der efter sigende husede Christoffer Columbus, når han var på øen. 
Bemærk venligst, at denne udflugt ikke er inkluderet i rejsens pris og købes på stedet. 

Dag 14
Tid til de sidste Tenerife-oplevelser. Afskedsmiddag
Den hyggelige kystby Puerto de la Cruz

Vi nærmer os afslutningen på en fantastisk langtidsferie. Du har dagen til at få oplevet de sidste ting og få pakket kufferten stille og roligt, inden vi om aftenen samles til et glas sekt og spiser en fælles afskedsmiddag på hotellet, hvor vi sammen kan udveksle de sidste gode historier og oplevelser fra tiden på Tenerife.

Dag 15
Hjemrejse

Vi starter turen sydpå til lufthavnen ved Los Cristianos, hvorfra vi flyver hjem.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Direkte fly København – Tenerife t/r med Norwegian 
 • Bustransport lufthavn – hotel t/r
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på Hotel Grand Turquesa Playa 34*
 • Byvandring i Puerto de la Cruz
 • Halvdagsudflugt til UNESCO-fredede La Laguna og naturparken Anaga 
 • Halvdagstur til det nordvestlige Tenerife med Icod de los Vinos, besøg på bananplantage og andre småbyer med lokale smagsprøver 
 • Halvpension inkl. drikkevarer (½ fl. vand og ½ fl. vin). Morgenmad og middag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Prisen inkluderer ikke 
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer og udflugter der sælges på Tenerife
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til hotellets personale, lokalguider og chauffør (beregn ca. 40 euro til hele opholdet)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser §20 stk. 1 og 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet en eller flere Albatros-rejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed. Rejselederne vil have træffetider på visse dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, foredrag med mere. Rejselederne fungerer således både som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag om aftenen, der indtages i hotellets restaurant. Middagen består af en udmærket buffet, hvor der serveres forskellige retter, med noget for enhver smag. Hver middag inkluderer derudover ¼ flaske vin og ½ flaske vand. Vi spiser samlet den første aften, en gang om ugen og til den sidste middag, og ellers er der de øvrige aftener frit valg af plads og tid i restauranten.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ESVLT02HDK