Lofoten til lands og til vands

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyret venter nord for polarcirklen! Oplev Lofotens smukke landskaber og spejd efter nordlysets fortryllende skær

Oplev Nordnorges barske og uendeligt fascinerende landskaber, når vi kommer tæt på ølandskabet Lofotens spidse fjeldformationer og små fiskersamfund. Med det lille skib Øykongen får vi mulighed for at komme tættere på kysten, end man kan med større skibe – og samtidig kan vi sejle ind i den fortryllende og fjeldomkransede Trollfjord. I Tromsø besøger vi både Polarmuseet samt den smukke Ishavskatedral, og der vil være mulighed for at tage svævebanen op til Storsteinen, som i klart vejr giver en uforglemmelig udsigt over det omgivende fjeldlandskab. I aftentimerne skal vi på jagt efter nordlysets grønne, viftende bånd, der strækker sig over nattehimlen, og området omkring Tromsø er et af de bedste steder i verden at observere det fortryllende naturfænomen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Ankomst til Evenes og videre til Svolvær. Byvandring i Svolvær
Dag 2
Svolvær. Udflugt ud i Lofotens natur og besøg på Lofotr Vikingmuseum
Dag 3
Svolvær – Tromsø. Sejlads med Øykongen med Trollfjorden. Ekspresbåden til Tromsø. Aften/nat-udflugt på udkig efter Nordlyset
Dag 4
Tromsø. Byvandring med Polarmuseet og bus til Ishavskatedralen
Dag 5
Tromsø. Hjemrejse

Hoteller

Thon Hotel Lofoten

 • Døgnåben reception
 • Elevatorer
 • Ismaskine
 • Kæledyr tilladt
 • Gratis wi-fi
 • Restaurant
 • Bar

Thon Hotel Lofoten ligger i den naturskønne havn i byen Svolvær, i hjertet af Lofoten. Hotellet ligger inden for gåafstand til alle Svolværs attraktioner og lige ved Lofoten Kulturhus, som er et lokalt kunst- og kulturcenter.
Samtlige værelser på Thon Hotel Lofoten har hårtørrer, fladskærms-tv og minibar. Derudover er der for hotellets gæster gratis adgang til det nærliggende fitnesscenter.

Scandic Grand Tromsø

 • Døgnåben reception
 • Café
 • Bar
 • Morgenmadsrestaurant
 • Bagageopbevaring
 • Elevator
 • Gratis wi-fi

Dette moderne hotel ligger på butiksstrøget Storgata i det centrale Tromsø og huser en café og bar. De farverige værelser har komfortable senge og gratis trådløs internetadgang. Samtlige værelser på Scandic Grand Tromsø har trægulv, et lille køleskab og fladskærms-tv. 
Hotellets café og bar serverer frokost, og der tilbydes gratis the og kaffe i lobbyen. Scandic Grand Tromsø har også en populær bar og en butik, hvor gæsterne kan købe mad og drikke.

MS Øykongen

MS ØYKONGEN er en komfortabel båd certificeret til 85 passagerer. Fartøjet har rummelige lounger med panoramaudsigt, siddepladser og et stort hoveddæk. På sejlturen kan man være heldig at opleve både havørne, hvaler og sæler samt et rigt fugleliv.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Evenes og videre til Svolvær. Byvandring i Svolvær
Ølandskabet Lofotens små ø- og fiskersamfund

Allerede fra flyets vinduer vil vi kunne se Lofotens smukke landskaber, når vi lægger an til landing i Evenes lufthavn, der ligger smukt placeret i det norske fjeldlandskab.
Fra lufthavnen kører vi mod vores hotel, der ligger i Lofotens “hovedstad” Svolvær. Det er dog ikke en helt almindelig køretur, for vi kører gennem Lofotens unikke, barske og dybt fascinerende landskab, hvor nærmest majestætisk elegance blander sig med vild, rå og utæmmet natur. Det kalder på ens opmærksomhed og tilbyder så mange fotomuligheder, at det kan være en god idé at tage det store hukommelseskort (eller en ekstra rulle film) med på rejsen. Vi gør stop ved nogle af de smukkeste steder og har god tid til at nyde det betagende landskab.  

Ved ankomsten til Svolvær tjekker vi ind på vores hotel for de to næste nætter og resten af dagen er til fri rådighed til at udforske den lille, men fascinerende by. Rejselederen vil enten umiddelbart efter ankomst til Svolvær eller den følgende dag føre os på en byvandring, så vi hurtigt kan orientere os. 

Svolvær er med sine cirka 4.750 indbyggere det administrative centrum i Vågan kommune i Nordlands fylke. Byen ligger på øen Austvågøya i skærgården langs Vestfjorden. Oprindeligt var Svolvær en del af nabokommunen Vågan, der med byen Kabelvåg ligger lige vest for Svolvær. Det store torskefiskeri i området gjorde Svolvær til en vigtig fiskerby, og i 1918 fik den status som “ladested” og Svolvær blev sin egen kommune.

Dag 2
Svolvær. Udflugt ud i Lofotens natur og besøg på Lofotr Vikingmuseum
Museet er den største rekonstruktion af et vikingelanghus

I dag skal vi på udflugt i Lofotens betagende natur til Lofotr Vikingmuseum i Borg.

Museet er med sine imponerende 83 meters længde den største rekonstruktion af et vikingelanghus, der nogensinde er bygget. Livet i nord har været hårdt og i århundreder har folk levet af havet og det golde landskab. Under disse barske forhold har hårdføre mænd og kvinder forstået at få det bedste ud af livet. I langhuset får vi en rigtig fornemmelse af, hvordan det er foregået. Lofotr er nemlig et såkaldt levende museum, og vores lokale guide vil fortælle om livet i vikingetiden og om arkæologernes arbejde med at rekonstruere langhuset. 

Ved siden af langhuset, høvdingens hus, er der en moderne udstilling af arkæologiske fund fra Borg, og hvor vi kan se filmen "The Dream of Borg". Der er også en souvenirshop, som sælger rekonstruktioner af smykker, bl.a. den berømte armring, som vikingerne bar.

Vi skal også “smage” på vikingetiden, når vi sidder rundt om ildstedet og spiser en let frokost bestående af sodd, der er en ægte norsk lammesuppe. Vi skal heller ikke snydes for vikingernes favoritdrik, når vores Albatrosrejseleder byder på et glas ægte mjød, brygget på en gammel opskrift.

Efter besøget går turen tilbage til Svolvær, hvor aftenen vil være til rådighed for udforskning på egen hånd eller måske en dejlig middag på en af de mange lokale restauranter, der dækker alt fra pizzariaer til gourmet fiskerestauranter. Det kan  anbefales at besøge Svolvær Krigsminnemuseum, som indeholder en unik samling af genstande, våben og uniformer fra anden verdenskrig (åbent til kl. 22).

Dag 3
Svolvær – Tromsø. Sejlads med Øykongen med Trollfjorden. Ekspresbåden til Tromsø. Aften/nat-udflugt på udkig efter Nordlyset
MS Øykongen er certificeret til 85 passagerer

På denne rejse kan eventyret næsten slet ikke vente med at bringe os i nærkontakt med det ægte Lofoten, når vores færd igen bringer os dybere ind i Nordnorges skønne natur. I dag skal vi nemlig ud at sejle med det lille skib Øykongen fra Svolvær til Hanøy på en sejlads, der i hårdt vejr til tider kan betyde søgang, men aldrig fare. Vi kommer tæt på elementerne og er samtidig tæt på naturen, hvor vi kan lugte saltvandet og mærke vinden mod vores ansigt på samme måde, som de lokale fiskere har gjort i århundreder. Vi holder os dog i læ af Lofotens fjelde og sejler kun indenfjords, hvorved vi spares for det hårde vejr, fiskerne til tider møder, når de stævner ud på Atlanterhavet.

Vi stiger ombord med vores bagage og forlader Svolværs havn, drejer mod bagbord og sejler ind i Raftsundet, der skærer sig gennem Lofoten mellem Austvågøya og Hinnøya.  Det er en smuk sejlads, der bringer os tættere på naturen end de store skibe, der sejler i området såsom den verdenskendte Hurtigruten. Undervejs nyder vi en dejlig fiskesuppe til frokost ombord på skibet.
Et af turens højdepunkter er absolut Trollfjorden. Den 2 km dybe fjord skærer sig ind i øen Austvågøya og med de omgivende stejle bjerge og den smalle indgang kan de store skibe som oftest ikke sejle ind på denne årstid. Fjorden er imidlertid kun tilgængelig med båd eller ved en nærliggende 10 kilometer vandretur over meget robust terræn. Vores mindre skib kan dog snildt sejle ind i fjorden, og vi får i ro og mag en enestående chance for at nyde denne smukkeste af fjorde, hvis navn ikke så overraskende er afledt af ordet “trold”, som jo er en kendt figur fra den nordiske mytologi.

Efter vores smukke afstikker ind i Trollfjorden fortsætter vi til Hanøya, hvor vi stiger fra borde og fortsætter med bus til Harstad, hvor den næste oplevelse venter. Vi skal nemlig sejle med ekspresbåden fra Harstad til Tromsø. Det er en flot sejlads gennem fjordlandskabet. Afhængigt af hvilken tid på måneden vi rejser, kan sejladsen foregå i mørke. Dette er dog ikke nødvendigvis en ulempe, da det giver os endnu en rigtig god chance for at spejde efter nordlyset.

Ved ankomsten til Tromsø går vi fra borde og fortsætter med vores bus, der kører os til hotellet, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Om aftenen skal vi ud på jagt efter nordlyset. Dette enestående naturfænomen kaldes også aurora borealis, opkaldt efter den romerske gudinde Aurora og det græske navn for nordenvinden, boreas. Vi kører ud i mørket, langt fra byens lysforurening, og finder et sted med udsyn vestover, hvor nordlyset som oftest viser sig. Her ude bagved Tromsø er himlen stor og stjernerne tydelige. Vi får serveret en kop kaffe eller te til at holde varmen på, mens vi skuer mod himlen.

(Hvis det er overskyet denne dag og vejret ser ud til at blive bedre den næste, vil udflugten muligvis blive flyttet til den næste, så vi har bedst mulig chance for at se fænomenet).

Dag 4
Tromsø. Byvandring med Polarmuseet og bus til Ishavskatedralen
Tromsø med Ishavskatedralen

Om formiddagen skal vi på vandretur i Tromsø. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på ca. 70 grader nord og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner mod Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores byvandring i centrum af Tromsø, hvor vi blandt andet skal besøge Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge (i 2017 var 38.890 indbyggere i selve byen), så er den også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø, der alt sammen giver Tromsø et næsten internationalt præg.

Efter byvandringen skal vi på en kort busrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen.
Efter byrundturen slutter vi på vores hotel og har resten af dagen til at udforske på egen hånd. Måske på egen hånd at tage svævebanen Fjellheisen op til Storsteinen, der knejser 421 meter og som giver en uforglemmelig udsigt udover byen og fjeldlandskabet, eller blot slappe af og nyde den friske luft og mørket, der huser en altid tilstedeværende forventning om at se nordlys. Om aftenen og natten kan vi nemlig igen håbe, at nordlyset viser sig, selvom vi er omgivet af byens lys.

Dag 5
Tromsø. Hjemrejse

Hvis tiden tillader det, har vi i dag mulighed for at udforske det spændende Tromsø noget mere. Rejselederen står klar med forslag og gode råd. I god tid inden flyet letter, tjekker vi ud af hotellet og kører i bus til lufthavnen. 

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly fra København – Evenes / Tromsø til København (med mellemlanding)
 • 2 nætter på Thon Hotel Lofoten
 • 2 nætter på Scandic Grand Tromsø
 • Transport fra Evenes lufthavn til Svolvær (dag 1)
 • Byvandring i Svolvær
 • Udflugt til Lofotr Vikingmuseum
 • Entré og lokalguide til rundvisning på Lofotr Vikingmuseum
 • Mjødsmagning på Lofotr Vikingmuseum
 • Sejlads med Øykongen fra Svolvær til Hanøy (inkl. Trollfjorden)
 • Transport fra Hanøy til Harstad
 • Sejlads med ekspresbåd fra Harstad til Tromsø
 • Transport fra kajen til hotellet i Tromsø
 • Aftenudflugt ”jagten på Nordlyset” inkl. kaffe & te
 • Byvandring i Tromsø
 • Entré til Polarmuseet
 • Bustransport og entré til Ishavskatedralen
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Tromsø (dag 5)
 • 4 x morgenmad
 • 2 x let frokost (Lofotr Vikingmuseum og ombord Øykongen)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Måltider som ikke fremgår af ”Pris inkluderer”
 • Entré til Svolvær Krigsminnemuseum, Svolvær (ca. NOK 100,-)
 • Fjellheisen, Tromsø (ca. NOK 210,-)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Gode tips til pakkelisten

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Vejret

Tromsø ligger langt mod nord. Vejret er forholdsvist stabilt på denne årstid, men kan være skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol. Temperaturen ligger på mellem 5 til -1 grader C. Tromsø er en af de egne i Norge, hvor der falder mest sne, men mængden varierer fra år til år og sandsynligheden for sne i oktober er lille.

Beklædning

På en skibsrejse og vintertur til Norge kræves der relativ stor variation i beklædningen. På havet er det nødvendigt med varmt og vandtæt tøj, hue og vanter. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede sammen med evt. uldne underbukser, samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Lag på lag er hovedreglen. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle ombord på skibet og til brug i flyet hjem, mens et par vinterstøvler med et par tykke uldsokker er nødvendige for at komme rundt i byer og til brug i naturen. Tag to par vanter med, et par inder-handsker og et par luffer. Inder-handskerne er til finmotorikken, når der skal tages billeder, og lufferne er til at holde varmen yderst. Inder-handskerne kan sagtens være et par billige havehandsker.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert, både til sejlturene og på udflugterne. Til nordlysturen kan du medbringe en pandelampe, men det er ikke afgørende.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Hånden på hjertet

Information

Øykongen er et lille skib. I hårdt vejr vil der naturligvis være en del bølgegang, men der vil dog aldrig være fare ved sejladsen, da vi kun stævner ud, når det er sikkert! Skulle det mod al forventning og sandsynlighed forekomme, at vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan sejle, så vil vi som alternativ køre med bus.          Se evt. ovenfor under praktiske oplysninger vedrørende søsygemiddel.

Vi skal have vores bagage ombord på Øykongen og ekspresbåden fra Hanøy til Tromsø. Det er derfor tilrådeligt at pakke fornuftigt og ikke for tungt. Skibets besætning vil i et vist omfang være behjælpelige, men vi kan ikke forvente, at de bærer tung bagage ombord for os.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med gode udflugter Rejsen var spændende og vores rejseleder var super dygtig
Date published: 2019-11-03
Rated 4 out of 5 by from Flot tur med mange oplevelser. Godt tilrettelagt med flotte oplevelser med en entusiastisk rejseleder, der viste interesse for en god gennemførelse af rejsen med deltagerne i centrum.
Date published: 2019-10-28
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse! Det var en god, spændende og veltilrettelagt rejse, som helt igennem var en god oplevelse.
Date published: 2019-10-28
Rated 4 out of 5 by from Mange skønne naturoplevelser Det kunne måske være en god ide at mindst et aftensmåltid er betalt hjemmefra. Det kunne hjælpe på at "ryste" gruppen lidt sammen
Date published: 2019-10-28
Rated 5 out of 5 by from En anderledes og spændende Rejse Vi fik så mange oplevelser, og rejste hjem, som om vi havde været af sted i langt flere dage. Dette også på grund af en af de bedste af jeres guides. Tina var formidabel og særdeles velforberedt.
Date published: 2019-10-28
 • y_2023, m_9, d_25, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_NORTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser