Luksuskrydstogt og karneval i Rio

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra tangobyen Buenos Aires – til sambaens hjemby Rio og det store karneval set fra første række

Tag med Albatros på krydstogt med karnevalet i Rio som højdepunkt. Krydstogtskibet bruges som hotel lige i kernen af Rio, så vi får mest muligt ud af tiden i sambabyen og kombinerer de traditionelle turistattraktioner som Kristusfiguren, Sukkertoppen og det historiske Rio, med karneval og samba i gaderne. En særegen rejse, som byder på spændende storbyoplevelser i hele 3 sydamerikanske hovedstæder: argentinske Buenos Aires, hvor tango, møre bøffer og liflig rødvin går op i en højere enhed; Montevideo i Uruguay med de smukke parker og palæer; og selvfølgeligt Rio de Janeiro. Vi rejser i den sydlige halvkugles højsommer og bliver overalt mødt af en forbløffende frodighed.

Helpension ombord på krydstogtet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Buenos Aires, Argentina. Byrundtur med frokost, hotel indtjek, tid til hvile og let velkomstmiddag
Dag 3 Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hånd eller gå på opdagelse med rejselederen. Mulighed for Tango show med vinsmagning og middag
Dag 4 Buenos Aires, Argentina. Byrundtur og ombordstigning
Dag 5 Montevideo, Uruguay. Byrundtur til fods med Montevideos højdepunkter
Dag 6–7 På havet mod Rio
Dag 8 Rio de Janeiro, Brasilien. Bytur i nærområdet, med karnevalsvogne og Sukkertoppen
Dag 9 Rio de Janeiro, Brasilien. Corcovadobjerget, Kristusstatuen og Karneval i Rio
Dag 10 Rio de Janeiro, Brasilien. Guidet gåtur i Rio’s historiske bydel med Arcos de Lapa, Selarontrappen og Santa Teresa
Dag 11 Buzios, Brasilien. Tid på egen hånd eller udflugt til fods med rejseleder
Dag 12 Santos, Brasilien. Mulighed for udflugt til kaffemuseum og rundtur i byen
Dag 13–14 På havet
Dag 15 Buenos Aires, Argentina og afrejse
Dag 16 Ankomst København

Celebrity Eclipse

Om bord på dette skib er du sikret en luksuriøs ferie, med alle de faciliteter, du kunne ønske dig.

Celebrity Eclipse er et af de nyeste skibe i Solstice-klassen og er elegant indrettet med omtanke for de små detaljer. Skibet er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe med plads til 2.850 passagerer, og er fyldt med gode muligheder for dejlige oplevelser. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder udsigten fra skibets komfortable panoramalounge.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi letter fra Kastrup og sætter kursen mod Sydamerika og Buenos Aires.
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, Argentina. Byrundtur med frokost, hotel indtjek, tid til hvile og let velkomstmiddag
Casa Rosada i Buenos Aires, Agentina

Om morgenen lander vi i Buenos Aires’ lufthavn. Her bliver vi hentet i bus og tager direkte på en orienterende byrundtur gennem den elegante og historiske by med de brede boulevarder, prægtige palæer og chikke forretningsstrøg, som har givet byen tilnavnet Sydamerikas Paris.

Vi tager på tur til den nordlige del af byen og starter med bydelen Palermo – byens grønne åndehul – her nyder vi de smukke, storslåede parkanlæg og mindesmærker, der giver os et indblik i landets brogede historie. Vi fortsætter til bydelen Recoleta, som er et af byens mest fashionable beboelsesområder med elegante, franskinspirerede huse. Det er også i Recoleta, vi finder den pompøse kirkegård med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Endvidere er La Recoleta også hjemsted for de meget rige argentinere, som normalt forlader deres herskabsboliger i sommerheden. Om vinteren kan man se de fine damer slentre op og ned ad byens fornemme strøg iført pels og kunstfærdige frisurer, ofte på vej til tesaloner for at møde deres venner.

Vi runder dagens byrundtur af ved Puerto Madero, byens gamle havn, hvor alle de gamle pakhuse er blevet totalrenoveret og omlagt til spisesteder og butikker.

Der bliver også tid til en dejlig frokost på en af Buenos Aires’ verdenskendte restauranter, de såkaldte steakhouses, hvor vi kan nyde en førsteklasses bøf. Herefter tager vi til vores hotel og tjekker ind.

Vi spiser en let velkomstmiddag på hotellet om aftenen.

Dag 3
Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hånd eller gå på opdagelse med rejselederen. Mulighed for Tango show med vinsmagning og middag
Argentina er kendt for oksekød

Dagen i dag er øremærket egne eventyr, og du kan bruge den til at opleve nogle af de steder i Buenos Aires, du endnu ikke har set. Rejselederen vil naturligvis være til rådighed med råd og vejledning. Du kan eksempelvis besøge den store tangosanger Carlos Gardels grav, som er valfartssted for tangoentusiaster fra hele verden. Eller måske du bare har lyst til at slentre rundt i byen? Porteñoerne, som indbyggerne i Buenos Aires bliver kaldt, er hyppige gæster på byens mange caféer, så hvorfor ikke gøre som de lokale og nyde en kop kaffe af bedste kvalitet, mens du fornemmer byens stemning? Måske efterfulgt af et besøg på et af byens mange museer eller i nogle af de hyggelige shoppinggader? Gågaden Calle Florida eller den flere kilometer lange indkøbsgade Santa Fe er blot nogle af de mange muligheder, og det er også oplagt at gå på opdagelse i den hyggelige San Telmo-bydel, der rummer et hav af gallerier, antikvitetsforretninger og andre specialbutikker.

Har du købt udflugtspakken, mødes vi igen sidst på eftermiddagen og prøve smager nogle af de dejlige argentinske vine i selskab med en professionel sommelier, som deler ud af sin viden. Herefter nyder vi et flot tangoshow, mens aftenens middag indtages. Kan man forestille sig mere perfekte rammer for en aften i tangoens tegn end netop her i tangoens hjemby? Dansen – med sit raffinerede miks af nostalgi, drama, elegance og sensualitet – har sit udspring i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo sidst i 1800-tallet, og selvom tangoen i begyndelsen blev betragtet som alt andet end stueren, gik der ikke længe, inden også det pæne borgerskab tog tangoen til sig.

(Aftenens Tangoshow udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Overnatning i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires, Argentina. Byrundtur og ombordstigning Afsejling kl. 18.00
Bydelen La Boca, Buenos Aires

Denne morgen skal vi nyde lidt mere af Buenos Aires.

Byrundturen varer omkring tre timer, og i dag har vi fokus på det historiske Buenos Aires. Vi besøger La Boca, et af byens ældste kvarterer, som i 1800-tallet blev hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret La Boca, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over.

I centrum går vores rute blandt andet forbi Colón-teatret, byens smukke operahus, som er verdensberømt for sin akustik, der siges at være noget nær perfekt. Colón-teatret ligger på verdens bredeste gade, Avenida 9 de Julio, som har syv spor i hver retning. En helt særlig oplevelse er det at besøge det store torv Plaza de Mayo, hvor man virkelig fornemmer historiens vingesus. For enden af torvet troner præsidentpaladset, som ikke uden grund kaldes Casa Rosada, “det lyserøde hus”, for murværket har en markant lyserød farve. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Og det var også på Plaza de Mayo, at “Las Madres de Plaza de Mayo” – en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta – i årene 1977-2006 fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Vi passerer flere af byens legendariske caféer, der vidner om porteñoernes – indbyggerne i Buenos Aires – hang til god kaffe, ligesom vi ser Kongrespaladset, der huser Argentinas parlament, og som er opført med Capitol Building i Washington D.C. som forbillede.

Vi skal også opleve et af de mest berømte områder i Buenos Aires: tangokvarteret San Telmo. Hjertet i kvarteret er den lille plads Plaza Dorrego, og i de hyggelige brolagte gader ligger gallerier, spisesteder og små specialforretninger side om side.

Sidenhen tjekker vi ind på krydstogtskibet, som er vores hjem for de næste 11 nætter. Skibet har alt, hvad hjertet kan begære af lækre faciliteter, udsøgt service og gastronomi af bedste kaliber.

Først på aftenen stævner skibet ud fra Buenos Aires - byen som har dannet ramme om begyndelsen på vores fantastiske rejse.

Dag 5
Montevideo, Uruguay. Byrundtur til fods med Montevideos højdepunkter Ankomst kl. 7.00, afrejse kl. 16.30
Uafhængighedspladsen, Montevideo, Uruguay

Vi er nu passeret over på den anden side af Rio de la Plata og har vores første landgang i Montevideo, som er Uruguays hovedstad og dets økonomiske, kulturelle og politiske centrum. Knap halvdelen af landets cirka 3,3 millioner indbyggere bor her.

Montevideo er en travl og hyggelig by med flotte parker, palæer og et stort udbud af kulturelle attraktioner. Den gamle bydel er charmerende, men den moderne rummer også spændende arkitektur, omend den økonomiske stagnation i Sydamerika har sat sit tydelige præg på graden af vedligeholdelse af mange bygninger.

Byens grundlæggelse var et resultat af kolonitidens magtkampe mellem Spanien og Portugal. Spanierne lod nemlig byen opføre som modsvar på portugisernes magtbase i Colonia, cirka 100 kilometer mod øst. Denne magtkamp mellem de to kolonimagter førte siden til Uruguays uafhængighed.

Vi tager på en udflugt til nogle af byens største seværdigheder til fods, og om eftermiddagen er der også lidt tid på egen hånd til at gå videre ud på opdagelse i Montevideo. Der ligger et markedsområde med hyggelige små spisesteder tæt på krydstogthavnen, og bøfferne, de serverer her, plejer bestemt ikke at stå tilbage for de argentinske!

Dag 6–7
På havet mod Rio
Ombord på Celebrity Eclipse

Vi nyder et par dejlige afslappende dage på skibet med god tid til at nyde krydstogtlivet. Start eksempelvis dagen med morgengymnastik i fitnesscenteret, og sæt formiddagen af til forkælelse i skønhedssalonen efterfulgt af en tur i jacuzzien eller swimmingpoolen. Skibet har også et dejligt bibliotek, hvor der er ro til at læse en god bog over en kop te; du kan også slappe af i en liggestol eller tage en vandretur på dækket. Med andre ord er det tid til for alvor at lære skibet at kende. Om aftenen står programmet på en dejlig middag i skibets hovedrestaurant, og efterfølgende kan du gå en tur i teateret og lade dig underholde af et af de store internationale shows.

Dag 8
Rio de Janeiro, Brasilien. Bytur i nærområdet, med karnevalsvogne og Sukkertoppen Ankomst kl. 8.00
Rio de Janeiro

Om morgenen ankommer vi til Rio de Janeiro og kan begynde at forberede os til tre dage fyldt med oplevelser.

I Brasilien påstår man hårdnakket, at Gud brugte hele to af sine seks arbejdsdage på at skabe Rio, og smukt ligger den da også med sin enorme naturhavn, grønne klippesider, det store hav og de lange, hvide strande. Rio er ubestridt en af de mest populære byer i verden – solen, sambaen, de smukke omgivelser og en livsglad befolkning danner rammen for en enestående oplevelse.

Vi starter dagen med at gøre os bekendt med nærområdet fra skibet, da vi til fods tager en byrundtur der også leder os til nogle af de karnevalsvogne vi skal se i aktion dagen efter. De står nemlig parkeret til offentligt skue ikke så langt væk, hvor de er klar til at blive kørt til Sambadromen. Der foregår forberedelser til aftenens optog overalt i gaden hvor vognene står.

Vi spiser en lokal frokost i centrum.

Senere på dagen skal vi have endnu flere oplevelser i Rio, når vi begiver os ind til centrum og kører forbi det berømte Maracanã-fodboldstadium. Og på vej til kabelbanen, som skal føre os op til Sukkertoppen, passerer vi Rios smukke strande.

Der venter en smuk tur i kabelbanen op på den store granitklippe Sukkertoppen, som knejser smukt over den store Guanabarabugt, der munder ud i Atlanterhavet. Herfra nyder vi den flotte udsigt over byens skyline, de lange strande og grønklædte bjerge med vandfald og regnskov. Når man står heroppe, er det indlysende, hvorfor Rio anses for at være en af verdens smukkeste byer.

Vi må forvente at komme lidt senere retur til skibet i dag, fordi vi har så mange fine oplevelser der skal nås.

Dag 9
Rio de Janeiro, Brasilien. Corcovadobjerget, Kristusstatuen og Karneval i Rio
Rio de Janeiro hører uløseligt sammen med samba

Vi starter dagen ved Rio de Janeiros vartegn, det grønklædte Corcovadobjerg med den berømte Kristusstatue på toppen. Bjerget er godt 700 meter højt, og her på toppen har vi en imponerende udsigt over byen. Kristusstatuen er 30 meter høj og står på en 8 meter høj sokkel. Statuen er ikke blot blevet symbol på Rio og Brasilien, men er også på listen over verdens nye vidundere.

Vi går også en kort tur af Copacabana og spiser en frokost på et lokalt steakhouse, et såkaldt churrascaria (direkte oversat betyder det ”barbecue”), hvor konceptet er masser af lækkert grillet kød, serveret direkte ved bordet.

Efter frokosten og turen vender vi retur til skibet for at hvile os inden aftenens udskejelser, der let kan blive sent.

Om aftenen er det tid til selve karnevallet og det store show. Hvis du på denne rejse har fået indtryk af, at Brasilien måske ikke ligefrem er verdens mest effektive land, vil du i aften blive dybt forundret! Med stor præcision afvikles de to store finaleaftener, hvor denne søndag er den første for Grupo Especial, superligaen. Hvert af de 12 hold får en time og 20 minutter til at fremvise deres show, hverken mere eller mindre. Og så snart det ene hold er færdigt, starter det næste.

I modsætning til de fleste andre rejsebureauer, der arrangere turer til Rio i forbindelse med karnevallet, har vi valgt billetter i den del af Sambadromen, som de ægte fans går efter. Her sidder carioca’erne, de lokale fra Rio, og stemningen er helt i top, mens sektor ni bærer præg af at være en decideret turistsektion. Udskænkning og sikkerheden er den samme begge steder, men den store forskel er stemningen. Og vi netop forsøger at lave rejser bag facaden, har vi valgt denne sektion for at give den ultimative oplevelse af livsglæde, stemning og atmosfære.

Dagens parade for Grupo Especial starter klokken 21, hvor deltagerne begynder at stille op og gøre sig klar et par timer før. Hver sambaskole har én time og tyve minutter til at fremvise deres show ud fra et tema, de selv har valgt. Fysisk er der malet en tyk streg hen over gaden til indgangen af Sambadromen. I det øjeblik den første fod sættes ind over stregen, starter uret med at tikke, og den sidste person skal passere hen over målstregen inden for den angivne tidsgrænse. Der gives strafpoint for både at være for hurtig og for langsom.

Hver sambaskole består af flere ala’er, grupper, hver med deres kostume og funktion inden for temaet. Typisk består en sambaskole af 25 til 35 ala’er med cirka 70-100 personer i hver.

Vi spiser en tidlig middag på skibet, inden vi tager mod Sambadromen. Rejselederen informerer om alle de praktiske forhold.

Dag 10
Rio de Janeiro, Brasilien. Guidet gåtur i Rio’s historiske bydel med Arcos de Lapa, Selarontrappen og Santa Teresa Afgang kl. 17.00
Corcovado med Cristo Redentor

I dag starter vi lidt senere efter aftenens udskejelser og mødes om formiddagen til en hyggelig byrundtur til fods i den historiske bydel.

Rejselederen leder os fra skibet og hen igennem Rio’s historiske bydel med alle de flotte gamle kirker, paladser, operahuset, rådhuspladsen og gader fra den koloniale tid.

Rejselederen fører jer ad de stejle og snoede gader, forbi det ene hus smukkere end det andet til den gamle akvædukt, Aqueduto da Carioca, i bydelen Arcos da Lapa. Akvædukten fungerer i dag som bro for sporvognen fra Santa Teresa ned mod midtbyen. De gamle hyggelige åbne sporvogne er områdets vigtigste transportmiddel.

Bydelen Lapa var i 1930’erne og 40’erne Rios bohemekvarter med prostitution, barer og de berømte »malandros« – en slags unge charmerende plattenslagere eller alfonser i jakkesæt, stråhat, hvide sko og med en barberkniv i lommen til at snitte i deres rivaler. Bydelen og livsstilen lever videre og har måske nærmest opnået helgenstatus i en del tv-shows, som portrætterer æraen. I årevis blev kvarterets fordums storhed besunget – og de seneste år er kvarteret endelig kommet til ære og værdighed igen.

Vi udforsker Rios historiske gader på gåben sammen med rejselederen. Tempoet er stille og roligt, så I kan suge alle indtrykkene til jer og mærke byens helt særlige rytme. Vi har planlagt at være retur ved skibet ca. klokken 16.

Dag 11
Buzios, Brasilien. Tid på egen hånd eller udflugt til fods med rejseleder Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 16.00
Stranden i Búzios

Armação dos Búzios – eller bare Búzios – er Brasiliens svar på Frankrigs St. Tropez. Den maleriske fiskerlandsby blev i 1960’erne verdensberømt som den franske filmdiva Brigitte Bardots foretrukne ferieskjul. I dag er det særligt argentinere og smarte byboer fra Rio, der tiltrækkes af byen på den charmerende halvø med de 20 smukke og forskelligartede strande.

I byen kan du gå på opdagelse i de brolagte gader med restauranter, gallerier og butikker, som frister med lokalt kunsthåndværk, håndlavede smykker og internationale mærkevarer. På strandpromenaden kan du se kunstneren Christina Mottas skulpturer af kendte personligheder, for eksempel Brigitte Bardot og Juscelino Kubitschek, Brasiliens tidligere præsident.

Du kan også nyde en god frokost på hovedgaden, Rua das Pedras, og svale dig med en drink i varmen, mens du kigger på de forbipasserende mennesker og nyder den tilbagelænede stemning. Selvom Buzios i dag er et populært ferieområde, er byens autentiske charme rimelig intakt på grund af bygningsrestriktioner, der har forhindret hotelbygninger på mere end to etager. Det hyggelige område ved Praia dos Ossos bærer stadig tydelige spor fra kolonitiden, og i marinaen kan du gå en idyllisk tur blandt de flotte yachts og sejlskibe. Ønsker du lidt aktiv udfoldelse, er der ud over snorkling og vandsport også mulighed for at leje en cykel og opleve øen på to hjul.

Dagen i Búzios er på egen hånd, men rejselederen leder typisk en frivillig udflugt som man kan deltage i (husk at evt. transport er på egen regning i den forbindelse).

Dag 12
Santos, Brasilien. Mulighed for udflugt til kaffemuseum og rundtur i byen Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
Brasilien er den største kaffeeksportør i verden

Santos, der var en af Portugals første koloniale bosættelser i den ”nye verden”, blev grundlagt i 1535. I dag er Santos kendt for at være en af Latinamerikas største havneanlæg, hvorfra en stor del af verdens kaffe, sukker og appelsiner dagligt eksporteres fra.

Byen befinder sig til dels på São Vicente-øen, hvor selve havnefaciliteterne og den gamle by peger indad mod landet og skibene må manøvrere sig igennem den smalle men dybe kanal, der fører til havnen. Det historiske og maritime islæt i byen har gjort den til et populært besøgssted for den brasilianske turistsektor og nu også for resten af verden.

Dagens Albatrosudflugt tager os blandt andet langs vejen Rua do Comércio, hvor vi skal se nogle af de flotte historiske bygninger, som har hjemme i Santos. Mange af de flotte facader står som sådan endnu, men har fremdeles brug for en kærlig hånd, noget som vi vil se med selvsyn, i form af det konstant pågående restaureringsarbejde. Man kan dog fornemme fordums storhed ved de nøje planlagte detaljer i fliserne og de flotte smedejerns balkoner der stadig pryder mange af bygningerne.

Mange kender måske Santos for deres fodboldklub, eller rettere for deres helt store fodboldhelt nemlig Pelé, som gjorde karriere her i byen. Hvis der ikke spilles en kamp, så forsøger vi at passere klubbens stadion Vila Belmiro på vores vej enten fra eller til kaffemuseet.

Kaffeeksporten er og har været en stor del af byens historie, som vi får et indblik i, ved vores besøg i museet (som er anerkendt for at være en af landets mest spændende). Selve museet er beliggende i den mægtige gamle Kaffebørs ”Bolsa Oficial de Café”, som også giver os en anelse om kaffeøkonomiens betydning for byen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13–14
På havet
Ombord på Celebrity Eclipse

Vi sejler nu retur mod Buenos Aires med det åbne Atlanterhav til bagbord. Og hvorfor ikke udnytte, at du er langt væk fra de hjemlige pligter og simpelthen bruge dagen til selvforkælelse? Skibets spa-afdeling har en række behandlinger, der kan få dig til at føle dig som født på ny – hvad med en massage med havtang eller mudderbehandling med urtedamp? (Behandlingerne bestilles og betales om bord på skibet). Trænger du til at få pulsen op, kan du lægge vejen forbi skibets motionscenter. Der er mange muligheder – og to hele dage til at udforske dem.

Husk at nyde de sidste to dejlige hele dage ombord på vores flydende luksushotel.

Dag 15
Buenos Aires, Argentina og afrejse

I dag er det tid til at forlade det sydamerikanske kontinent og vores midlertidige flydende hjem. Vi bliver hentet i bus i havnen og så er der afgang mod lufthavnen.

Hvis tiden tillader det, så laver vi et stop ved Plaza San Martin hvor vi har et par timer til at udforske den del af byen og evt. få gjort de sidste indkøb inden hjemrejsen.

Dag 16
Ankomst København
Om eftermiddagen ankommer vi til København. En uforglemmelig rejse er slut.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 9: kr. 15.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

Dobbeltkahyt 

 •  Tillæg for indvendig kahyt med vindue kat. 8: kr. 2.998,- pr. person
 •  Tillæg for udvendig balkonkahyt kat. 2B: kr. 7.598,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. 8: kr. 21.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 30.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Buenos Aires t/r med mellemlanding
 • 2 nætter på centralt beliggende hotel i Buenos Aires med morgenmad
 • 11 nætters krydstogt med Celebrity Eclipse i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Byrundture i bus og til fods i Buenos Aires og Montevideo
 • Argentinsk frokost med møre bøffer dag 2
 • Let velkomstmiddag på hotel i Buenos Aires dag 2
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen ombord på skibet
 • Billetter til Sambadromen (stemningssektion med unummererede pladser)
 • Fuldt udflugtsprogram i Rio med spændende besøg og lokale frokoster
 • Bus og lokaltransporter i Buenos Aires og Rio i forbindelse med program
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på skibet (værdi 992,- pr. person)
 • Havneskatter og afgifter (værdi 1.648,- pr. person)
 • Skatter og afgifter iøvrigt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle måltider på land og udenfor program
 • Udflugtspakke (kr. 1.248,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter eller arrangementer
 • Tillæg for enkelt-, udvendig eller balkonkahyt
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale chauffører og guider (ca. USD 25,- pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Rejseleder Juan

Denne rejse ledes af vores dansktalende rejseleder Juan, der har indgående kendskab til karneval i Rio og i øvrigt hele Sydamerika. Vi er ikke i tvivl om at han vil sørge for at det bliver en uforglemmelig rejse. Juan vil desuden med sin erfaring fra over 15 karnevals rejser sørge for at alle er i de bedste hænder og er velforberedte til festen.

Drikkevarepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Kahytskategori 09

Indvendig kahyt på dæk 9. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori 08

Udvendig kahyt med vindue på dæk 3. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori 2B

Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 6. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

Hånden på hjertet

Karneval i Rio – alt er ikke ”normalt”

I perioden hvor vi besøger Rio er der både helligdage og rigtigt mange besøgende. Det bevirker at visse dele af byen er afspærret og bil og bustrafikken foregår langsommere end normalen. Infrastrukturen i forhold til offentlige transportmidler plejer dog at køre nogenlunde. Vi må dog på vores dage i Rio bevæbne os med lidt ekstra af den berømte tålmodighed.

Under karnevallet i Rio foregår der hele tiden noget og ofte meget spontant. Derfor vil rejselederen undervejs gøre sit for at have en finger på pulsen og løbende informere om de spændende muligheder. Vi skal derfor nok sørge for, at du heller ikke kommer til at kede dig – med mindre du selv ønsker det.

Navngiven rejseleder

Vi har på denne tur valgt at tilkendegive at det er en given rejseleder der leder rejsen. Vi må dog gøre opmærksom på at en navngiven rejseleder på en grupperejse ikke giver 100 % garanti for, at det i sidste ende er den pågældende rejseleder der leder rejsen. I sjældne tilfælde bliver rejselederen forhindret i at rejse, ramt af sygdom eller der er rokeringer, som gør at vi er nødsaget til at sætte en anden af vore dygtige rejseledere på rejsen. Når vi alligevel sætter navn på lige denne rejse, er det fordi rejselederen har været med til at planlægge rejsen, og derfor har en helt speciel tilknytning til netop denne rejse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

ARCOC05BDK