Mexico - indianernes rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Mexicansk indianerkultur, gådefulde pyramider og charmerende kolonibyer. Mexico har det hele!

Oplev alt det bedste, Mexico kan byde på! Vi rejser gennem enestående natur med bjerge og regnskov, færdes blandt et venligt folk og ser de imponerende templer og pyramider fra Mexicos klassiske kulturer: aztekerhøjlandet ved Mexico City, zapotekerne omkring Oaxaca og mayakulturen i det sydlige Mexico og Yucatán. Rejsen går via stemningsfulde kolonitidsbyer som Puebla, Oaxaca, San Cristóbal de Casas og Mérida, og blandt mange andre oplevelser sejler vi i den dybe Sumidero-kløft, besøger Frida Kahlos barndomshjem, svømmer i en underjordisk kilde og holder picnic blandt sjældne, 100-årige kaktusser.

Rundrejsen kan forlænges med 4 nætter i charmerende Puerto Vallarta ved Stillehavskysten, hvor der bliver tid til at slappe af og nyde de fantastiske omgivelser. I prisen indgår en udflugt i Banderas-bugten, hvor du kan komme helt tæt på dens fascinerende indbyggere.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso

Dagsprogram
Dag 1 København – Mexico City
Dag 2 Mexico City. Byrundtur, Antropologisk Museum og Frida Kahlos hus
Dag 3 Udflugt til Teotihuacán og Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe
Dag 4 Mexico City – Mérida. Fly til Mérida og byrundtur
Dag 5 Mérida. Flamingoer i Celestún. Eftermiddag til fri disposition
Dag 6 Mérida – Chichén Itzá. Badning i ”cenote” og pyramider i Chichén Itzá
Dag 7 Chichén Itzá – Uxmal – Campeche. Mayatempler i Uxmal
Dag 8 Campeche – Palenque. Byrundtur i Campeche
Dag 9 Palenque. Mayaernes magiske by, Palenque. Eftermiddag til fri disposition
Dag 10 Palenque – San Cristóbal de las Casas. Byrundtur i San Cristóbal de las casas
Dag 11 San Cristóbal de las Casas. Besøg i indianersamfund
Dag 12 San Cristóbal de las Casas - sejltur i Sumiderokløften - Tehuantepec
Dag 13 Tehuantepec – Oaxaca. Cangrejo-stranden og mezcal-destilleri
Dag 14 Oaxaca. Monte Albán og byrundtur i Oaxaca
Dag 15 Oaxaca – Puebla. Besøg i botanisk have og picnic i det fri. Byrundtur i Puebla
Dag 16 Puebla – Mexico City. Tid på egen hånd i Puebla. Hjemrejse
Dag 17 Ankomst

Hoteller

Ciudad Real Centro Historico

 • 32 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi (virker ikke på værelserne)

I hjertet af San Cristóbal de las Casas, hvor byen emmer af liv, ligger Ciudad Real Centro Histórico. Alle de store seværdigheder kan nås til fods på ganske kort tid. Hotellets klassiske facade fortæller dig, at det er en bygning med historie, og man mærker straks den hyggelige atmosfære, når man træder over dørtrinet. I hotellets restaurant, Sensaciones de Chiapas, kan du nyde lokale specialiteter og internationale retter. Restauranten ligger i hotellets gårdhave. Om aftenen er der ofte levende musik i hotellets bar, så her er det oplagt at tilbringe lidt tid inden sengetid.

Værelse
Charmerende værelser, som alle er udstyret med tv, telefon, klimaanlæg (varme) og sikkerhedsboks (gratis).

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Villa Mercedes Palenque

 • 92 værelser
 • 1 km til Palenques arkæologiske fund
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • 2 udendørs swimmingpools
 • Wifi (kun i receptionsområdet)
 • Wellness (spa)

Villa Mercedes ligger nær det arkæologiske område i Palenque, og hotellet har en charmerende og tropisk atmosfære. Du overnatter i en af hotellets bungalows, som ligger i den frodige have. Du kan tage en svalende svømmetur i en af hotellets to swimmingpools, hvor der også er liggestole og hængekøjer til rådighed. Restauranten, La Floresta, tilbyder lokale og internationale retter til en rimelig pris. Du har også mulighed for at nyde en kølende margarita eller lignende i hotellets bar.

Værelse
Store og charmerende værelser med udsigt til have eller swimmingpool. Alle værelser har tv, aircondition, loftsvifte og sikkerhedsboks.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Ciudad Real Palenque

 • 72 værelser
 • 1,5 km til Palenque by
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Swimming pool

Ciudad Real Palenque ligger i nærheden af Palenque by. Hotellet er bygget i mexicansk og caribisk stil, og ved hjælp af naturens egne materialer, som fx træ og sten, har man skabt mange gode detaljer. Hotellet er omgivet af en tropisk have, som er en oase af ro. Her finder du også den store pool, som indbyder til afslapning med hængekøjer udspændt mellem skyggefulde palmer. I hotellets restaurant har du mulighed for at nyde nationale og internationale retter, og om aftenen er der levende musik i hotellets bar.

Værelse
Rummelige værelser, som alle er udstyret med tv, telefon, aircondition og sikkerhedsboks.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Casa Conzatti

 • 45 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi (også på værelserne)

Casa Conzatti er ligger i Oaxacas historiske centrum. Hotellet er opkaldt efter den italienske naturforsker og botaniker Cassiano Conzatti, som i slutningen af det 19. århundrede boede her. Overfor ligger parken, Jardín Conzatti. Hotellet er charmerende og indrettet i mexicansk stil. Den hyggelige gårdhave, hvor også hotellets bar og restaurant ligger, indbyder til afslapning efter dagens oplevelser.

Værelse
Store værelser indrettet i mexicansk stil. Alle er udstyret med tv, telefon, aircondition, hårtørrer, kaffemaskine, strygejern, strygebræt og sikkerhedsboks (gratis).

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Mexico City

Vi rejser fra Danmark og ankommer til Mexico City. Vi bliver hentet og kørt til vores hotel beliggende nær det historiske centrum.

Overnatning i Mexico City.

Dag 2
Mexico City. Byrundtur, Antropologisk Museum og Frida Kahlos hus
Frida Kahlo Museet

Vi starter med en byrundtur omkring Mexico Citys centrale plads, zócaloen. Vi besøger Cortes’ Nationalpalads med de verdensberømte freskomalerier malet af Diego Rivera – en fantastisk introduktion til hele Mexicos historie. (Vi gør opmærksom på, at hvis der er officielle aktiviteter på Nationalpaladset, er det ikke muligt at komme ind). Dernæst besøger vi byens berømte katedral og tager et kort kig på Templo Mayor, aztekerbyen Tenochtitlans store dobbelttempel, der blev delvis udgravet i 1980’erne her midt i hovedstaden. Oprindelig lå templet på en ø midt i Texcoco-søen, men spanierne blev trætte af de mange oversvømmelser, der ødelagde ”deres” hovedstad, og drænede hele bykernen. Dette har efterfølgende medført en generel vandmangel i hele Mexico City.

Vi skal også besøge det verdensberømte antropologiske museum, der er en imponerende oplevelse, som kan få selv den mest forhærdede museumshader til at overgive sig! Den enestående samling – og måske ligeså enestående indretning – løfter museet op i verdensklasse. Vi får en fin introduktion til den forestående rundrejse og et overblik over landets mange kulturer, deres særlige karakteristika og indbyrdes påvirkning.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til den hyggelige forstad Coyacán og Frida Kahlo Museet, ”det blå hus”, som var hendes barndomshjem. Sidenhen boede hun der også sammen sin mand, Diego Rivera, frem til sin død i 1954. Museet rummer en interessant samling af mexicansk folkekunst og antikviteter. En del af hjemmet står, som da hun døde i 1954, og specielt i køkkenet, spisestuen og soveværelset fornemmer man endnu i dag hendes stærke personlighed.

Overnatning i Mexico City.

Dag 3
Udflugt til Teotihuacán og Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe
Teotihuacáns store Pyramide

Om morgenen besøger vi den berømte tempelby Teotihuacán lidt uden for byen, et af Latinamerikas største ruinkomplekser. Der bliver tid til at studere de mange prægtige templer og pyramider ved Teotihuacán. Byen dateres tilbage til omkring 200 år f.Kr., men er i øvrigt bygget over en lang periode. Byen havde sin blomstringstid mellem 450-650 år e.Kr. og var på det tidspunkt sandsynligvis den største by i verden. I denne periode blev den 65 meter høje Solpyramide bygget, og det samme gælder Månepyramiden, der ligger for enden af den to kilometer lange Avenida de los Muertos – “De Dødes Allé”, som er det navn, aztekerne 800 år senere gav til byens hovedgade.

Om eftermiddagen besøger vi Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe, som årligt bliver besøgt af cirka 20 millioner pilgrimme. Her startede i det 16. århundrede helgenkulten for Jomfruen af Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellemamerikas skytshelgen. Hun åbenbarede sig den 12. december 1531 for indianeren Juan Diego, og man kan stadig se hans kappe, hvorpå jomfruen ifølge legenden prentede sit billede for snart 500 år siden.

Overnatning i Mexico City.

Dag 4
Mexico City – Mérida. Fly til Mérida og byrundtur
På byrundtur i Mérida

Denne morgen flyver vi fra Mexico City til Mérida på Yucatan-halvøen.

Om eftermiddagen skal vi på byrundtur i Mérida, som også kaldes Yucatáns Paris. Den ældste bydel er i spansk kolonistil, og her står størstedelen af bygningerne stadig i sin fulde pragt. Mérida kan bryste sig af at have en af de største koloniale bydele i hele Amerika, og da spanierne i stor grad brugte sten med udskæringer fra mayanernes byer, har bygningerne sit helt eget særpræg. Kvarteret omkring boulevarden Paseo de Montejo er præget af art noveau og neoklassisk byggestil fra begyndelsen af det 20. århundrede. Faktisk var selveste Champs-Elysées forbillede for Paseo de Montejo. På byrundturen ser vi nærmere på blandt andet katedralen og Palacio Municipal – byens rådhus fra 1542 – samt Casa de Montejo, bygget af Montejo-familien kort efter at de havde erobret Yucatan og grundlagt Mérida.

Overnatning i Mérida.

Dag 5
Mérida. Flamingoer i Celestún. Eftermiddag til fri disposition
Reserva de la Biosfera Ria Celestú

Dagen står i naturens tegn. Vi kører ud til den lille fiskerlandsby, Celestún, og herfra tager vi på en bådtur ud til naturreservatet, Reserva de la Biosfera Ria Celestún, som er en stort vådlandsområde ved kysten. Det 146.000 hektar store område er beriget med frodig vegetation, så langt øjet rækker, og reservatet er del af et sårbart økosystem, hvor ferskvand fra flodmundingen blandes med saltvand fra den Mexicanske Golf. Dette gør stedet ideelt for lyserøde flamingoer, som samles i en større koloni. Der findes desuden mere end 300 fuglearter i området – heriblandt pelikaner og forskellige slags hejrer. Vores bådtur varer et par timer og efterfølgende er der lejlighed til at bade (husk badetøj og håndklæde).

Overnatning i Mérida.

Dag 6
Mérida – Chichén Itzá. Badning i ”cenote” og pyramider i Chichén Itzá
Chichén Itzá

Yucatán-halvøen er kendt for sine ferskvandshuller, de såkaldte ”cenotes”, og vi besøger ”Yokdzonot cenote”, som er en af de største i Yucatán. Der er 18 meter ned til vandoverfladen, og de næsten lodrette klippevægge er stort set dækket af et tæppe af mangrove-træer. Vi kommer ned til vandet via en trappe og kan nu tage en forfriskende svømmetur i det 45 meter dybe vand (husk badetøj og håndklæde).

Denne eftermiddag skal vi besøge det arkæologiske område Chichén Itzá, et af verdens syv nye vidundere. Stedet ligger centralt på den nordlige del af Yucatánhalvøen, cirka 120 kilometer fra Mérida.

Chichén Itzá blev grundlagt af mayaindianerne og var det dominerende bysamfund i den klassiske mayaperiode omkring år 600-900, men blev herefter overtaget af Itza-folket omkring år 1000. Da byen var størst, levede her omkring 25.000 indbyggere, men kun de mere betydningsfulde borgere boede inden for bymurene. Størstedelen af befolkningen, som var fiskere, jægere og bønder, måtte bo uden for murene. Da spanierne kom i 1500-tallet, var byen allerede forladt. Chichén Itzá blev glemt i mere end 300 år, og man begyndte ikke udgravningerne før i slutningen af 1800-tallet. Til områdets mest kendte steder og bygninger hører boldbanen, kastellets berømte og storslåede ruiner, De 1.000 Søjlers Torv, Jaguartemplet og den hellige offerbrønd.

Overnatning nær Chichén Itzá.

Dag 7
Chichén Itzá – Uxmal – Campeche. Mayatempler i Uxmal
I Uxmal
Vi fortsætter til Uxmal, som hører til mayaernes Puuc-region, der havde sin blomstringstid fra de 5-10. århundrede e.Kr. I Uxmal findes det rigt dekorerede Guvernørens Palads, der ligger på en 12 meter høj menneskeskabt platform på cirka 20.000 m2; alene opførelsen af denne har i sig selv været en betydelig bedrift. Ligeledes ser vi Troldmandens Tempel, som er en pyramidelignende oval platform med fem templer. Ifølge en legende blev alt dette bygget på en nat. Om eftermiddagen ankommer vi til Campeche, hvor vi overnatter.
Dag 8
Campeche – Palenque. Byrundtur i Campeche
Palenqueruinerne

Vi starter dagen med en byrundtur i Campeche som er beliggende ved Den Mexicanske Golf. Byen blev fredet af UNESCO i 1999. Før den tid var den gamle bydel temmelig forfalden, men efterhånden har man fået restaureret de fleste huse. Bydelen, som nu er meget charmerende, ligger inden for bymuren, der blev bygget for at beskytte byen mod piratangreb. Vi går en tur i de smukke brostensbelagte gader og nyder den koloniale arkitektur.

Hen på eftermiddagen når vi den fugtige regnskov omkring Palenqueruinerne, som er højdepunktet i den senklassiske mayakultur og en af de største seværdigheder i Mexico. Vi indlogeres på hotel i nærheden, hvor vi har mulighed for at nyde de varme temperaturer ved hotellets pool. 

Overnatning i Palenque.

Dag 9
Palenque. Mayaernes magiske by, Palenque. Eftermiddag til fri disposition
De fantastske mayatempler i Palenque

Efter morgenmaden går turen ud til de enestående mayaruiner ved Palenque, der ligger smukt omgivet af regnskov. Vi skal se de imponerende bygningsværker, hvoraf det vigtigste er Inskriptionernes Tempel, hvor Pakals grav blev opdaget i 1952. Pakal levede fra 603 til 683 e.Kr. og var en af de vigtigste regenter i Palenque. Det var den første grav, der blev opdaget i hele mayaområdet og ændrede alle teorier om, at mayaerne kun havde bygget de pyramidelignende platforme til deres templer. Derefter begyndte man at undersøge andre platforme, og man har siden hen fundet over 300 grave i Palenque, og også i andre mayabyer, som for eksempel Tikal, Copan og Calakmul, har man fundet grave.

Den største bygning i Palenque er Paladset, som har adskillige rum, tre indergårde og et tårn, der blev brugt som observatorium. I disse år tyder man stadig flere af de vanskelige mayaskrifttegn, og opfattelsen af denne store kultur ser ud til hele tiden at ændre sig, efterhånden som mere og mere tydes. I perioder er mayaerne blevet betegnet som et krigerfolk, derefter som en fredskultur. I dag er synspunkterne mere nuancerede, og kulturen har også været forskellig i løbet af sin over tusind år lange historie. Man ved også, at det var en kultur med et usædvanligt højt intellektuelt niveau. Mayaerne var således store astronomer og matematikere, der eksempelvis opdagede og benyttede den abstrakte talværdi nul.

Om eftermiddagen er der tid til afslapning.

Overnatning i Palenque.

Dag 10
Palenque – San Cristóbal de las Casas. Byrundtur i San Cristóbal de las casas
Santo Domingo-kirken i San Cristóbal de las Casas

Vi forlader det fugtige lavland og kører gennem landsbyer og op ad snoede smukke bjergveje i højlandet for at komme frem til San Cristóbal de las Casas. Byen er opkaldt efter den berømte munk og biskop Bartolomé de las Casas, der kort efter Spaniens erobring af Mexico støttede den indianske befolknings sag og fik inkvisitionen og tronen til at anerkende visse rettigheder for indianerne. Her i San Cristóbal, to kilometer over havets overflade, mødes folk fra de lokale tzotzilstammer, chamula’er og zinacantek’er, for at handle. Trods den lange spanske og kirkelige indflydelse har stammerne formået at beholde mange af deres egne traditioner, som de er meget stolte af. Vi tager på en kort gåtur efter ankomsten til San Cristóbal sidst på eftermiddagen og får herved de første oplevelser af denne atmosfærefyldte by.

Overnatning i San Cristóbal de las Casas.

Dag 11
San Cristóbal de las Casas. Besøg i indianersamfund
Katedralen i San Cristóbal de las Casas

Formiddagen er afsat til besøg i San Juan Chamula og Zinacantán. Flere af de lokale går stadig med traditionelle dragter, som er meget forskellige fra landsby til landsby, selv om de ligger tæt på hinanden. I Chamula bærer de en tyk, hvid, ulden kofte med et broget bælte samt halvlange bukser, mens folk i Zinacantán ofte bærer dragter i blå, lilla og grønne farver og flade, runde palmehatte med flagrende bånd.

Trods en lang periode med spansk og kirkelig indflydelse har tzotzilerne formået at beholde og udvikle mange af deres egne skikke. De er meget stolte af traditionerne og forventer, at vi respekterer dem, hvilket også indebærer, at vi ikke fotograferer dem. Især er der totalt fotoforbud inde i kirken i San Juan de Chamula.

Overnatning i San Cristobal de las Casas.

Dag 12
San Cristóbal de las Casas - sejltur i Sumiderokløften - Tehuantepec
På sejltur i den smukke Sumiderokløft

Fra San Cristobal de las Casas er der ca. en times kørsel til den smukke Sumiderokløft, der må anses for at være et af Mellemamerikas mest fascinerende naturfænomener. I bunden af kløften går vi om bord i både og sejler ned ad Grijalvafloden, hvor de lodrette klippevægge tårner sig op på begge sider af floden til en højde på op til 1.000 meter. Det er en meget smuk tur, hvor der er gode chancer for at se krokodiller og forskellige fugle. Efter sejlturen forsætter vi til Tehuantepec, hvor vi overnatter.

Dag 13
Tehuantepec – Oaxaca. Cangrejo-stranden og mezcal-destilleri
Mezcal-destilleri

Vi kører ud til kysten, hvor Cangrejo-stranden ligger. Stranden er flere kilometer lang, og der bliver lidt tid her til at spadsere langs vandet – eller hvis vejret tillader det – tage en dukkert, inden vi kører videre.

Der er mulighed for flere spændende stop undervejs, og vi besøger en af håndværksbyerne i området, hvor der fremstilles tæpper efter gamle traditioner. Området er også kendt for sin produktion af agavebrændevin, mezcal. Vi får en rundvisning på et mezcal-destilleri, og skal naturligvis også prøvesmage brændevinen.

Vi fortsætter til Oaxaca, og jo nærmere vi kommer desto smukkere bliver omgivelserne -  vi kører ad snoede bjergveje og udsigten er betagende så langt øjet rækker. Oaxaca er en ubestridt en af Mexicos smukkeste byer og provinshovedstad i delstaten med samme navn. Byen ligger cirka 1.545 meter over havet i en dal omkranset af bjerge og har et behageligt klima. Delstaten Oaxaca har det største antal etniske grupper i hele Mexico, 16 i alt – de to største grupper er zapotekerne og mixtekerne. Disse er med til at give delstaten og hovedstaden Oaxaca et folkloristisk præg.

Overnatning i Oaxaca.

Dag 14
Oaxaca. Monte Albán og byrundtur i Oaxaca
Hellige Monte Alban, Oaxaca

Dagens udflugt går til en af områdets største attraktioner: Zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán. På dette menneskeskabte plateau, der måler cirka 200 x 300 meter og ligger 2.000 meter over havet, grundlagde zapotekerne deres hovedstad og kulturelle centrum. På Monte Albán har man fundet stenrelieffer med underligt forvredne skikkelser – det, der i dag kaldes for ”danserne” – og her har man også fundet nogle af de tidligst kendte hieroglyffer i Mexico. På Monte Albán har man også fundet adskillige grave.

Vi vender tilbage til byen og besøger Oaxacas regionalmuseum, hvor hovedattraktionen er den mixtekiske guldskat, der blev fundet i 1932 i grav nummer syv på Monte Albán. Om eftermiddagen udforsker vi Oaxaca’s charmerende centrum. Den smukke by er præget af velbevarede bygninger i spansk kolonistil og hyggelige gader med mange interessante forretninger, hvor man kan købe forskelligt kunsthåndværk lavet i byen og omegnen. Omkring byens hovedplads, zócaloen, ligger mange hyggelige caféer og restauranter, hvor byens beboere samles.

Overnatning i Oaxaca.

Dag 15
Oaxaca – Puebla. Besøg i botanisk have og picnic i det fri. Byrundtur i Puebla
Hyggelige Puebla

Vi sætter kursen mod den lille by Zapotitlán Salinas. Her skal vi besøge byens botaniske have, der nok ikke lever op til den almindelige forestilling om botaniske haver – det er snarere et stykke vild natur, som man kan udforske via stier og trapper. Og de fleste planter udgøres af palmer og forskellige typer kaktus, hvoraf nogle er flere hundrede år gamle. Efter en lille gåtur i området sætter vi os ned og spiser en picnic i det fri. Vores måltid er tilberedt af Restaurant ”Itandehui” som er en af de meste specielle i området, og hvor restaurantens kok finder inspiration i naturen og bruger lokale planter som ingredienser i hans retter.

Først på eftermiddagen ankommer vi til Puebla. Byens gamle bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv på grund af sin velbevarede renæssancebyplan, der blev model for mange andre kolonibyer i Mexico. Mange religiøse bygningsværker er bevaret og der er en charmerende stemning i det historiske centrum. Vi går en tur i Pueblas gamle gader, og vi kommer blandt andet forbi den store katedral, zocalo’en (den centrale plads) og den smukke Plaza de la Constitución. Undervejs kan vi også beundre de mange fine barokbygninger og kakkeludsmykkede facader. Puebla er kendt for sin keramiktradition, som blomstrede i 1600- og 1700-tallet. Stilen kaldes Talavera efter de pottemagere, der i 1500-tallet kom hertil fra Talavera la Reina i Spanien for at lære teknikker fra sig. De lokale pottemagere bidrog med lokale, indianske mønstre og motiver, og en succes var født. Talavera-keramikken har fået et opsving igen og eksisterer i dag i mange varianter.

Overnatning i Puebla.

Dag 16
Puebla – Mexico City. Tid på egen hånd i Puebla. Hjemrejse
Puebla

Der bliver tid på egen hånd til at kigge mere på Puebla, inden vi kører til lufthavnen i Mexico City. Der er afrejse ud på aftenen.

Har du købt forlængelse i Puerto Vallarta, kører du i bus fra Puebla til lufthavnen i Mexico City, hvor du har en indenrigsflyvning til Puerto Vallarta. I Puerto Vallarta modtages du af en engelsktalende chauffør, som kører dig til hotellet. Se venligst beskrivelse af dagene under ”Se rejseforlængelse”.

Dag 17
Ankomst

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Danmark – Mexico City – Danmark med mellemlanding
 • Indenrigsflyvning Mexico City - Mérida
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på rundrejsen i delt dobbeltværelse på gode hoteller
 • Morgenmad dagligt samt picnic frokost dag 15
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Øvrige måltider (beregn ca. 200-250 kr. pr. dag. Man kan spise billigere, men med dette beløb er der råd til at spise godt til både frokost og middag)
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (ca. 125 USD betales undervejs)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura 130 kr.
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Længere køreture

Der er så meget spændende at se i Mexico, og vi har lagt et ambitiøst program for at vise dig så meget som muligt på denne rejse. Da Mexico er et stort land, betyder det, at der nogle dage er relativt lange køreture med bussen. Til gengæld kan vi godt garantere, at du på effektiv måde får den ultimative oplevelse af Mexicos kultur og natur. Der er ligeledes indlagt nogle eftermiddage med afslapning, så programmet ikke bliver for presset.
Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (medbring også et håndklæde)
 • Vindjakke og trøje, da det kan være køligt morgen og aften
 • Regnjakke eller regnslag
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Lommelygte
 • Håndsprit

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Valuta

Den mexicanske møntfod hedder pesos (MXN) og findes i både mønter og sedler. Vær opmærksom på, at nogle af sedlerne og mønterne ligner hinanden. Den bedste valuta at medbringe er mexicanske pesos, som du kan bestille og købe i nogle banker eller hos Forex. Alternativt kan amerikanske dollars medbringes – vær blot opmærksom på, at den mexicanske regering har indført restriktioner for veksling af dollars, så udenlandske turister højst kan veksle 300 dollars pr. dag og ikke mere end 1.500 dollars pr. måned. Der er ingen restriktioner på veksling af andre valutaer som fx euro, men de kan være vanskelige at få vekslet.

Master Card og Visa kan benyttes i de fleste af de byer og turistområder, vi besøger, hvor der også findes mange hæveautomater. Diners og American Express-kort er mindre udbredt i Mexico og kan ikke anbefales.

Mere om Mexico

Her kan du få mere at vide om Mexico: www.albatros-travel.dk/destinationer/mellemamerika/mexico
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Forlængelse til Puerto Vallarta

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 4.998,–
4 dages ophold i Puerto Vallarta, som er en af Mexicos smukkeste kystbyer med en charmerende, autentisk atmosfære.

Byen har en flot beliggenhed i Banderas-bugten, som er en af de største i verden. Puerto Vallarta blev for alvor kendt i 1960’erne, da Hollywood besluttede, at filmen ”The Night of the Iguana” skulle produceres her. Store stjerner som Richard Burton, Deborah Kerr og Ava Gardner stod på rollelisten, og de kastede glans over byen, som hurtigt blev kendte amerikaners feriested. Richard Burton og hans kone, Elizabeth Taylor, kom til at holde så meget af Puerto Vallarta, at de købte hus der og besøgte byen gennem flere årtier. I dag er Puerto Vallarta stadig en dejlig ferieby med en hyggelig havnepromenade, restauranter, barer og butikker med velkendt og populært mexicansk kunsthåndværk – glas, farverige tæpper, træmøbler og meget andet.

Dagsprogram

Dag 16 (sidste dag på rundrejsen) Puebla – Mexico City – Puerto Vallarta. Fly til Puerto Vallarta

I dag bliver du kørt til lufthavnen i Mexico City, hvorfra der er indenrigsfly til Puerto Vallarta ved Stillehavskysten. Ved ankomsten til Puerto Vallarta modtages du af engelsktalende lchauffør, som kører dig til hotellet. 

Dag 17 Puerto Vallarta. Dag til fri disposition

Dagen er fri til at udforske Puerto Vallarta. Gå på opdagelse i den historiske bymidte med de charmerende små gader og besøg eventuelt byens vartegn, katedralen med det smukke klokketårn. Om aftenen er det oplagt at gå en tur på havnepromenaden, hvor der er masser af liv og en hyggelig atmosfære. I gaderne nær havnepromenaden finder du et stort udvalg af restauranter, og byen er kendt for kulinariske oplevelser af høj kvalitet.

Dag 18 Puerto Vallarta. Udflugt i Banderas-bugten

Denne morgen er der udflugt i Banderas-bugten, hvor du skal stifte bekendtskab med nogle af dens fascinerende indbyggere.

Bemærk: Hvis du er i Puerto Vallarta fra d. 24. marts til og med d. 7. december er udflugten med observation af delfiner inkluderet, og hvis du er i Puerto Vallarta fra d. 8. december til og med d. 23 marts er observation af hvaler inkluderet. Begge udflugter køres med engelsktalende biolog, som er ekspert på området.

 

Observation af delfiner (Periode: 24. marts – 7. december):

Banderas-bugten er beboet af flere forskellige delfinarter, og inden du stiger i båden, giver biologen en introduktion til de arter, som du kan være heldig at møde på dagens udflugt. En af de mest udbredte og elskede delfinarter er ”øresvinet” (på engelsk ”bottlenose dolphin”), som er kendt for sin venlighed og nysgerrighed overfor mennesker. I bugten findes også den ”plettede delfin” og den ”langnæbbede delfin”. Begge arter er kendt for at være meget aktive, og de holder meget af at springe og lege i vandet. Sidstnævnte er også kendt som ”snurredelfinen”, fordi den roterer rundt om sig selv, når den springer ud af vandet.

På denne udflugt kan vi være heldige at se mødre med deres nyfødte unger, delfinpar og større grupper af delfiner, som svømmer og leger sammen. Under alle omstændigheder er der lagt op til en fantastisk oplevelse med gode fotomuligheder. På denne udflugt bliver der også lejlighed til at snorkle, og stedet udvælges på dagen, afhængig af hvordan vind- og vejrforhold arter sig. Under havoverfladen venter en tropisk og farverig verden med spændende fisk, som vi ikke kender fra vores breddegrader. Udflugten varer 5 timer fra start til slut og foregår på en mindre båd, hvor der er plads til 12 personer. Undervejs serveres der ikke-alkoholiske drikkevarer og sandwich (inkluderet i prisen).

 

Observation af hvaler (Periode: 8. december – 23. marts):

På denne udflugt møder du nogle af naturens mest fascinerende skabninger, de imponerende pukkelhvaler, der hvert år svømmer ned til Banderas-bugten for at parre sig eller yngle. En voksen pukkelhval kan måle op til 19 meter og veje 30 ton. Den har en karakteristisk kropsform med lange luffer, og huden på hovedet er meget knudret. Pukkelhvalen er en aktiv hval – den kaster sig ud af vandet, og når den dykker ned igen, kommer den store halefinne til syne i vandoverfladen. Hannerne synger en kompleks sang, som man mener, er en del af deres parringsritual, og de kan synge i timevis. Der er hydrofon med på båden, og hvis vi er heldige, kan vi høre hvalerne synge. Inden du begiver dig ud i bugten, giver biologen et foredrag om pukkelhvaler. Udflugten varer 4 timer fra start til slut og foregår på en båd, som er specielt designet til observation af hvaler, og hvor der kun er plads til 12 personer. Ombord serveres der kaffe, vand og småkager (inkluderet i prisen).

Praktisk information: Når du skal på denne udflugt, skal du selv tage en taxi fra hotellet til marinaen, hvorfra udflugten starter. Inden afrejse vil du modtage alle detaljer omkring tidspunkter, pris på taxi og mødested på marinaen.

Dag 19 Puerto Vallarta. Dag til fri disposition

Denne sidste dag i Puerto Vallarta kan du nyde på stranden, ved poolen eller gå flere ture i den gamle bydel.

Dag 20 Hjemrejse

Formiddagen er til fri disposition, og herefter har du transport til lufthavnen i Puerto Vallarta, hvorfra der er hjemrejse.

Dag 21 Ankomst

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Under opholdet i Puerto Vallarta bor du på følgende hotel:

Hotel Playa los Arcos
Et charmerende hotel indrettet i mexicansk stil. Her får du bedste beliggenhed i Puerto Vallarta – lige midt i den gamle bydel og med direkte adgang til en af de bedste strande i Puerto Vallarta, Playa del Sol. Desuden ligger hotellet i gåafstand til havnepromenaden. Hotellet har 2 mindre swimmingpools, som ligger ved siden af hinanden, og en jacuzzi med udsigt til havet. I forlængelse af poolområdet finder du stranden, hvor der er liggestole og parasoller til fri afbenyttelse.

Hotellet har meget at byde på, når det gælder de kulinariske oplevelser: ”Mi pueblito”-restauranten tilbyder mexicanske og internationale retter, og flere gange om ugen tilbydes der middag med mexicansk show. I gourmetrestauranten ”Kaiser Maximilian Restaurant and Café” får du europæiske retter af høj kvalitet. I Palapa-strandbaren kan du både i løbet af dagen og om aftenen købe snacks og drinks, og hver aften er der levende musik i baren. Hotel Playa los Arcos har også spa, vandsportsaktiviteter på stranden, herunder også dykning (disse aktiviteter er mod betaling), og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Alle værelser er indrettet i mexicansk, kolonial stil med håndudskårne møbler i træ. På værelset er der en stor dobbeltseng eller to enkeltsenge, telefon, aircondition, strygejern, hårtørrer, TV og deponeringsboks. Der er gratis wi-fi. Alle værelser har privat balkon eller terrasse.

Tillæg for enkeltværelse
Pris: 1.198,-

Prisen inkluderer
 • Indenrigsfly fra Mexico City til Puerto Vallarta t/rt
 • Engelsktalende chauffør/lokalguide på transporten tur/retur fra lufthavnen til hotellet
 • 4 nætter på 3-stjernet hotel inkl. morgenmad
 • Udflugt i Banderas-bugten med engelsktalende biolog
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.
Rated 4 out of 5 by from Fremmedartet og mangfoldig Når man er på rundrejse vil det være en god hjælp til at fastholde rejseminderne med rejserutens byer og seværdigheder indtegnet på et kort - men også en støtte under selve turen. De valgte hoteller var gode og godt beliggende. Rejselederen var udmærket - jeg kunne dog godt have brugt noget mere viden om geologien og plantelivet.
Date published: 2018-03-23
Rated 2 out of 5 by from Meget oplevelsesrig og berigende rundrejse i Mexico. Vi fik set SÅ utrolig meget af landets varierende smukke natur, fascinerende Maya by ruiner, museum, religiøse højtider, samt marked og smukke kirker. Jeg kunne blive ved. Dejlige hoteller og god mad. En entusiastisk og meget behagelig velvidende rejseleder.
Date published: 2018-03-24
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk ferie med mange gode oplevelser og en dygtig rejseleder Omgivet af en masse dejlige medrejsende og en superdygtig rejseleder blev turen en fantastisk oplevelse. Mange interessante ture afsluttet med 4 dages afslapningsferie i Puerto Vallarta, hvor vi var så heldige at være på hvalsafari og så 12 pukkelhvaler.
Date published: 2018-03-28
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser og ingen jagen God og spændende tur
Date published: 2018-03-23
 • y_2019, m_11, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.3-b1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_MXRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

MXRTR08ADK