Montenegro for alle sanser

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Mellem Balkans højeste bjergtinder og Adriaterhavets smukkeste kyststrækning gemmer sig fascinerende kulturskatte, enestående natur og dramatisk historie.

Navnet Montenegro betyder de sorte bjerge, og foruden de store tinder, der tegner landets profil, er landet i det hele taget begunstiget af en natur, hvis lige ikke findes mange andre steder. 

Det lille land på Balkanhalvøen har dog meget andet at byde på, og på denne rejse har vi indlagt en masse spændende besøg, men også tid til at slappe af på vores dejlige hotel Carine Park 4*, som danner udgangspunkt for det meste af opholdet.

Det nybyggede hotel ligger smukt placeret ved Kotorbugtens bred og danner den ideelle ramme om udflugter til resten af landet. 

Vi skal bl.a. stifte bekendtskab med den upåagtede hovedstad Podgorica, hvor det moderne og nutidige Montenegro viser sig frem. Vi rejser langt tilbage i historien, når vi besøger kongebyen Cetinje og de mange smukke, gamle kystbyer ved Adriaterhavet, Budva, Kotor og Herceg Novi, ligesom vi naturligvis heller ikke skal snydes for en sejlads på Balkans største indsø, Skadarsko jezero og en let vandretur i den imponerende nationalpark Lovcen.

De resterende dage er der afsat tid til at komme helt ned i tempo og nyde livet på vores dejlige hotel. Der er også rig mulighed for at tage på flere eventyr og tilkøbe nogle interessante udflugter til det berømte Ostrog-kloster, der er hugget direkte ind i klipperne, tage med til nabolandet Kroatien og sagnomspundne Dubrovnik eller tage med på sejlads på den imponerende Kotorbugt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
København – Podgorica. Ankomst til Montenegros hovedstad
Dag 2
Podgorica – Herceg Novi – Bijela. Byrundtur og ankomst til vores hotel
Dag 3
Bijela – Perast – Kotor – Tivat - Bijela. Kotorbugten inklusiv Perast og byvandring i Kotor og Tivat
Dag 4
Bijela. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Nikšić og Ostrog-klosteret
Dag 5
Bijela – Cetinje - Lovcen nationalpark – Bijela. Nikolas Palads og let vandring i nationalparken
Dag 6
Bijela. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Dubrovnik inklusive sejlads til Cavtat, Kroatien
Dag 7
Bijela – Budva – Virpazar – Bijela. Byvandring i Budva og sejlads på Skadarsøen
Dag 8
Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Den blå grotte og øen Mamula. Afskedsmiddag
Dag 9
Hjemrejse

Hoteller

Carine Hotel Park

 • 252 værelser
 • 24/7 reception
 • 2 restauranter
 • Pool bar
 • Elevator
 • Privat strand
 • Egen balkon
 • En udendørs og en opvarmet indendørs swimming pool
 • Wellness center
 • 550 m til det nærmeste supermarked
 • 500 m til det nærmeste busstop

Smukt beliggende ved Adriaterkysten og den lille hyggelige landsby Bijela ligger vores 4 stjernede  Carine Hotel Park.
Hotellet er opført i 2016 og her findes såvel inden- som udendørs swimmingpool, som wellness center.

Hotellet har desuden egen strand og byder på gode vandremuligheder i de omkringliggende skove og kystområder.

Vi bor på værelser med Mountain View, men der er mulighed for at opgradere til Sea View mod ekstra betaling. Alle værelser har egen balkon

Alle værelser er udstyret med alle moderne fornødenheder, såsom kabel TV, fri Wifi etc, og med sin smukke beliggenhed tæt på strand og skov danner hotellet den ideelle ramme om vores ophold i Montenegro.

Læs mere på https://carinehotels.me/en/carine-hotel-park/

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
9.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Podgorica. Ankomst til Montenegros hovedstad

Vi flyver fra København og kører ved ankomst i Podgorica direkte til vores hotel.

Dag 2
Podgorica – Herceg Novi – Bijela. Byrundtur og ankomst til vores hotel
Genopstandelsenskatedralen, der stod færdigbygget i 2003

Efter morgenmaden er det blevet tid til at kigge nærmere på Montenegros regeringsby, Podgorica. Byen, der tidligere hed Titograd, var frem til 1993 de facto hovedstad i Montenegro, en titel der i dag er tildelt Cetinje, som vi besøger senere på rejsen. 

Med sine henved 200.000 indbyggere er byen landets absolut største, og den byder blandt andet på smukke parker, store boulevarder og – ikke mindst – et hav af hyggelige cafeer og restauranter. Siden 1990’erne har byen desuden været udsat for et sandt byggeboom, og den store Millenium Bridge er blandt de mest iøjnefaldende konstruktioner. 

Dagens byrundtur starter med et besøg ved byens nye vartegn, Genopstandelseskatedralen, der stod færdigbygget i 2003. 

Den serbisk ortodokse katedral er opført i moderne stil, der adskiller den væsentligt fra andre nyere kirkebyggerier, og især de politiske motiver i nogle af de smukke freskoer skabte stor røre ved indvielsen. 
I særdeleshed motivet med Tito, Engells og Marx, som brænder sammen i Helvede var lige lovlig provokerende for store dele af befolkningen. 

I byens gamle del finder vi byens oprindelige vartegn, Sahat Kula. Klokketårnet er opført under det osmanniske styre og kan dateres helt tilbage til 1667. Tårnet overlevede mirakuløst bombningerne under 2. verdenskrig og er én af de få osmanniske bygningsværker, man fortsat kan se i hovedstaden. 

Efter nogle spændende oplevelser i den montenegrinske hovedstad kører vi vestpå mod vores hotel i Bileja, der skal danne rammen om resten af vores tid i Montenegro.

Vi kører via Lepetane, hvilket betyder at vi skal med den lille færge, der krydser over mellem Kamenari og Lepetane. Færgen er den eneste rutefærge i Montenegro, som på 20 minutter bringer os over på den anden side af den smukke Kotorbugt.

På den anden side kigger vi forbi hovedbyen Herceg Novi ved udmundingen af Kotorbugten. Denne charmerende by har en både rig historie og et hav af smukke bygningsværker og hyggelige pladser. 

Vi gør holdt ved hovedtorvet, Trg Herceg Stjepana, der emmer af liv. Her finder du hyggelige caféer og butikker samt det imponerende klokketårn fra det 18. århundrede.

Vi kører nu til vores dejlige hotel, som ligger i en mindre landsby ved kysten kun 15 km udenfor byen. Efter at vi har fået tildelt vores værelser, spiser vi en god middag på hotellet.

Morgenmad og aftensmad er inklusive.

Dag 3
Bijela – Perast – Kotor – Tivat - Bijela. Kotorbugten inklusiv Perast og byvandring i Kotor og Tivat (ca. 60 km)
Gospa kirke

Efter morgenmad kører vi mod Kotor. Turen i sig selv er en af turens største oplevelser! Vi kører langs Kotorbugten, hvor hvert sving åbenbarer en ny fantastisk udsigt. 

Undervejs gør vi bl.a. stop ved Perast, hvor vi har et smukt udsyn til den smukke kirke Gospa, der er bygget på en lille ø midt ude i fjorden.

Den gamle havneby, Kotor ligger smukt placeret i Kotorbugten omgivet af kalkstensbjerge. Kotors gamle bydel, byens forsvarsværker og den indre del af Kotorbugten blev i 1979 optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, og når man står midt i byen, er det nemt at se hvorfor. 

Den gamle bydel stammer fra 1400-1500-tallet, og er et unikt eksempel på middelalderlig byplanlægning. De brostens- og marmorbelagte gader former en labyrint, afbrudt af smukke pladser. Ved en af pladserne ligger byens vartegn, Skt. Tryphon-kirken, som er fra slutningen af 1100-tallet. Spredt ud over byen ligger der desuden mindre kirker, hyggelige caféer og gode restauranter. 

På vores tur rundt i Kotor fordyber vi os i byens historie og ser nærmere på de mange middelalderlige bygningsværker, ligesom der også bliver tid til at gå rundt på egen hånd. Byen har mange hyggelige butikker og restauranter, som lokker med gode frokosttilbud.

Først på eftermiddagen er det blevet tid til at forlade Kotor, og vi begiver os nu mod byen Tivat, som har oplevet en voldsom opblomstring de seneste par år.  

Historisk har Tivat overvejende fungeret som flådebase for de mange skiftende magthavere. Det nuværende havneområde blev grundlagt af Det Habsburgske Rige i 1889, men ikke meget er tilbage fra dengang. 

I dag går området under navnet Porte Montenegro og her findes masser af eksklusive lejligheder, restauranter m.m. Enkelte ældre bygninger pryder den imponerende havnefront, som i højsæsonen er fyldt til bristepunktet med kæmpestore yachter.

Vi ser nærmere på den centrale del af byen, og mon ikke der også er tid til en kop eftermiddagskaffe, hvis nogen skulle have lyst til dette (ikke inkluderet i rejsens pris).

Vi returnerer via færgen fra Lepetani til Kamenari og er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Morgenmad og aftensmad er inklusive.

Dag 4
Bijela. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Nikšić og Ostrog-klosteret (ca. 40 km)
Ostrog-klosteret er hugget ind i klippesiden

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man ikke foretrækker at deltage på tilkøbsudflugten til Montenegros andenstørste by, Nikšić og det nærliggende kloster Ostrog. 

Nikšić er hjemsted for landets største bryggeri, Nikšićko og huser desuden en del uddannelsesinstitutioner, som giver byen et meget ungdommeligt præg. 

Vi lægger vejen forbi byens markedsplads, hvor der falbydes alt, hvad hjertet begærer af lokale produkter. Vi kigger også forbi den hyggelige bymidte, hvor man kan nyde en kop kaffe på en af byens mange hyggelige cafeer, inden vi kører til vores frokostrestaurant, hvor vi spiser en god lokal frokost.

Vi fortsætter nu mod en af Montenegros største seværdigheder, Ostrog-klosteret. Hugget ind i klippesiden og med en fantastisk udsigt over Bjelopavlicis-højsletten, har klosteret i århundreder tiltrukket tusindvis af interesserede. Troende såvel som almindeligt nysgerrige turister har gennem tiderne valfartet hertil.

Det er ikke muligt at køre helt op til klosteret med store køretøjer, så vi skifter til mindre køretøjer de sidste kilometer op ad bjerget. Under 2. verdenskrig søgte sågar en lokal milits tilflugt i klosteret. 

Militsen blev mod lovning om frit lejde lokket ud af klosteret af jugoslaviske partisaner og efterfølgende henrettet. Hvert år den 18. oktober æres de henrettede ved en særlig ceremoni i klosteret.

Efter nogle interessante oplevelser returnerer vi til vores hotel, hvor aftensmaden er inkluderet.

Det samme gælder morgenmaden.

Dag 5
Bijela – Cetinje - Lovcen nationalpark – Bijela. Nikolas Palads og let vandring i nationalparken (ca. 160 km)

Montenegro betyder direkte oversat de sorte bjerge, og i dag forlader vi kystområdet og begiver os op i bjergene. Vi kører mod kongebyen, Cetinje, der er en af de smukkeste og historisk mest betydningsfulde byer i Montenegro. Byen, der ligger for foden af bjerget Lovcen, blev grundlagt i slutningen af det 15. århundrede og har været landets hovedstad siden 1878. Den montenegrinske kongefamilie har sat sit tydelige præg på byen med dets mange smukke bygninger. 

Vi besøger kong Nikolas palads, der i dag er omdannet til museum. Kong Nikolas regerede landet i perioden 1860 – 1918 og er én af de vigtigste personer i Montenegro nyere historie. Det lille museum giver et godt indblik i landets omtumlede historie og har desuden en hyggelig have grundlagt i 1870.

Efterfølgende er der tid til selv at gå på opdagelse i denne lille by, der byder på mange små hyggelige butikker og restauranter.

Vi fortsætter nu den nærliggende Lovcen nationalpark, hvor den tidligere regent Peter Njegos d.2 ligger begravet. 

Og hvilket gravmonument! På toppen af en bjergtop i 1660 meters højde er der opført et mausoleum, der ikke blot byder på en smuk udsigt over området, men også er verdens højest beliggende mausoleum, skabt af billedhuggeren Ivan Mestrovic, som var en af de daværende Jugoslaviens største kulturpersonligheder. 

Lovcen nationalparken er desuden kendetegnet ved et meget afvekslende landskab, der bl.a. indeholder nogle sjove formationer, der i folkemunde kaldes ”Stenhavet". I parken findes desuden vilde dyr såsom vildsvin, bjørne og ulve m.fl. ligesom her er et rigt planteliv.

Efter nogle dejlige oplevelser i naturen, er det blevet tid til at vende næsen hjemad, og vi tager naturligvis den smukke kongevej ned til kysten. Vejen har hele 25 hårnålesving og byder på mange smukke udsigtspunkter undervejs. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Morgenmad, og aftensmad er inklusive.

Dag 6
Bijela. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Dubrovnik inklusive sejlads til Cavtat, Kroatien
Dubrovnik, Kroatien

I dag er der mulighed for at slappe af på vores hotel, hvis man ikke foretrækker at deltage på tilkøbsudflugten til nabolandet Kroatien, nærmere betegnet den smukke kystby Dubrovnik.

Dubrovniks skønhed og elegance er legendarisk. Synet af Stradun, den marmorbelagte hovedgade, samt de mange barokpaladser og bymuren er et imponerende syn for alle, der ankommer til Adriaterhavets vel nok smukkeste by. Dubrovniks historie går helt tilbage til 600-tallet, hvor de første huse blev opført, mens den første bymur blev bygget i det 9. århundrede. 

I slutningen af 1100-tallet havde Dubrovnik etableret sig som en vigtig handelsby, der fungerede som bindeled mellem Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontrol, men byen rev sig løs fra venetianerne i 1358 og oprettede republikken Ragusa. I det 15. århundrede strakte Ragusa sig langs med havet fra Ston til Cavtat. 

Dubrovnik havde sin egen handelsflåde med forbindelser til Egypten, Mellemøsten, Sicilien, Frankrig, Spanien og Istanbul. I 1808 fik republikken imidlertid dødsstødet, da Napoleons hær marcherede ind i byen. Fra 1815-1918 var Dubrovnik en del af det østrig-ungarske rige for derefter at blive en del af det kongerige, der skulle blive til Jugoslavien. 

Dubrovnik føles på mange måder stadig som en selvstændig republik, løsrevet fra resten af Kroatien både fysisk og historisk. 

Indgangen til byen går gennem Pile-byporten fra 1537. I middelalderen blev byen lukket hver aften, og nøglerne blev givet til byens hersker. Inden for muren finder vi Stradun, byens gamle handelsgade, der strækker sig hele vejen ned til den gamle markedsplads Luza. Overalt i byen findes gamle kirker og paladser, og vi stifter naturligvis bekendtskab med det hele på byvandringen, hvor vi også besøger det smukke gamle fransiskanerkloster. 

Midt på eftermiddagen er det blevet tid til at forlade den smukke by, og hvad er mere nærliggende end at gøre det med båd som så mange andre før os! Med afgang fra den gamle historiske havn stævner vi ud og begiver os mod den nærliggende kystby Cavtat. En sejlads på omkring 45 minutter. 

Cavtat var tidligere en del af republikken Ragusa. I dag er det en charmerende kystby, med en charmerende atmosfære, hvor det er hyggeligt at snuppe en kop kaffe eller et glas vin på en af byens cafeer, inden vi returnerer til Montenegro.

Morgenmad og aftensmad er inklusive.

Dag 7
Bijela – Budva – Virpazar – Bijela. Byvandring i Budva og sejlads på Skadarsøen Kørsel 150 km
Budva er hovedby på Budva-rivieraen

Efter morgenmaden er der afgang til kystbyen, som er hovedby på Budva-rivieraen i den sydligste del af Dalmatien. Budva blev grundlagt for 2.500 år siden og er dermed den ældste by på Adriaterhavskysten. Den gamle bydel ligger på en tange, omgivet af venetianske bymure. For enden af tangen ligger byens gamle fæstning. 

Vi går en tur i den historiske, bilfrie bydel og stifter bekendtskab med pladser, brolagte gader, kirker og fæstningen. Der vil også være tid til at spise en let frokost, der dog ikke er inkluderet i rejsens pris.

Vi forlader nu den montenegrinske kystlinie og begiver os mod den lille by Virpazar ved bredden af Skadarsøen. Søen er den største på Balkan og dækker et areal på over 450 kvadratkilometer. 

Udpeget som nationalpark i 1983 kan området i dag byde på et rigt fiske- og fugleliv og kan som det eneste sted i Europa fremvise en lille koloni af pelikaner. 

Vi tager på en sejltur på søen og kommer helt tæt på fuglelivet og den imponerende natur. Efter sejlturen bliver der tid til at slentre lidt rundt i Virpazar. 

Om eftermiddagen returnerer vi til vores dejlige hotel. 

Morgenmad og aftensmad er inklusive.

Dag 8
Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Den blå grotte og øen Mamula. Afskedsmiddag
Mamula øen

I dag kan man nyde hotellets faciliter for sidste gang, hvis man da ikke foretrækker at deltage på tilkøbsudflugten, som i dagens anledning foregår med båd! Sejladsen varer ca. 4 timer.

Vi bliver afhentet ved vores hotel og stævner ud i den imponerende bugt og runder snart halvøen Lustica, der adskiller Kotorbugten fra Adriaterhavet. Her er kystlinjen præget af skønne strande og voldsom natur, og vi starter med at besøge den imponerende Blå Grotte. Hvis vejret tillader det, sejler vi ind i selve grotten og nyder de smukke formationer.

Herfra fortsætter vi til den nærliggende strand, Zanjic, der lokker med krystalklart vand og kridhvid sandstrand. Der er mulighed for at tage en dukkert, hvis vejret indbyder til det.

Senere anker vi op ved øen Mamula, der tidligere fungerede som forsvarsværk for Kotorbugten og den nærliggende Herceg Novi. På øen findes et gamle fort opført i 1853 af den habsburgske general Lazar Mamula, der altså også har lagt navn til øen.

Efter nogle skønne timer til søs returnerer vi til vores hotel, hvor vi alle mødes om aftenen og nyder en god afskedsmiddag sammen.

Morgenmad og aftensmad er inklusive.

Dag 9
Hjemrejse

Vi skal for sidste gang nyde hotellets fine morgenbuffet, inden vi begiver os mod Podgorica, hvor vores fly venter.

Tilkøbspakke med tre spændende udflugter

Hvis man mere er til oplevelser end afslapning på vores hotel er der mulighed for at tilkøbe en spændende udflugtspakke til nogle af områdets øvrige interessante attraktioner.

På dag 4 tager vi således på udflugt til Montenegros andenstørste by Niksic, der emmer af provinsiel charme og som ligger i umiddelbart nærhed af landets største religiøse attraktion, det imponerende Ostrog kloster. Hugget ind i klippesiden og med en fantastisk udsigt over Bjelopavlicis-højsletten, har klosteret i århundreder tiltrukket tusindvis af interesserede. Vi har inkluderet en lokal frokost på denne udflugt.

Ostrog-klosteret er hugget ind i klippesiden

På dag 6 er der mulighed for at besøge nabolandet Kroatien, når vi kører mod den højtpriste kystby Dubrovnik, der med sine smukke paladser og imponerende gamle bymidte er et must see for alle. Her er der tid til at se nærmere på byen, men vi har også inkluderet en lille sejlads til den nærliggende landsby Cavtat.

Dubrovnik

Sidste tilkøbsudflugt på dag 8 foregår også på vandet og byder på en sejlads til halvøen Lustica og dets imponerende Blå Grotte, dets skønne sandstrande, samt den gamle befæstning på øen Mamula.

NB De enkelte udflugter kan også bestilles separat.

(Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse, og gennemføres ved min. 15 deltagere. Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte).

Samlet pris DKK1.298,- per person

Pris pr udflugt:

 • Udflugt til Niksic og Ostrog DKK598,- person
 • Udflugt til Dubrovnik DKK598,- per person
 • Udflugt med båd til Den Blå grotte m.m. DKK198,- per person
Mamula

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Podgorica med mellemlanding
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på 4-stjernet hotel i Podgorica
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse på Hotel Carine Park, Bijela 4*
 • Udflugter og transport jf. program
 • Halvpension. Morgenmad dagligt og middag 2-8.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Tilkøbsudflugter
 • Drikkepenge til lokalguider, chauffør m.v. (beregn ca. EUR40,- pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Besøg i orthodokse kirker

I ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser