Namaqualand og Namibia – fra Cape Town til Windhoek

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Taffelbjerget i Cape Town til Namibias røde ørken, via hvalhovedstaden Hermanus, gennem Namaqualands forårsblomstring og den imponerende Fish River Canyon

Max 20 deltagere

Med Cape Town som udgangspunkt udforsker vi Kaphalvøens smukke kystlinje og det verdensberømte Taffelbjerg, der troner over byen. I den hyggelige kystby Hermanus skal vi spejde efter havets kæmper, der mellem august og november holder til i bugten. Herfra går turen nordpå langs den betagende bjergkæde Cederberg, inden vi i Namaqualand skal se det imponerende syn af over 3.000 blomsterarter, der springer ud i det sydafrikanske forår. Vi kommer til de majestætiske Augrabies-vandfald og fortsætter til Kalahari, hvor vi skal på safari i det golde grænseland. I Namibia skal vi nyde verdensberømte landskaber som Fish River Canyon og den fantastisk smukke Namib-Naukluft Nationalpark med de kæmpestore sandklitter, det spøgelsesagtige Deadvlei og Sesriem-kløften.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta ZAR, NAD

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Cape Town, Sydafrika
Dag 2 Ankomst til Cape Town. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 3 Cape Town. Kaphalvøen og Taffelbjerget
Dag 4 Cape Town – Hermanus
Dag 5 Hermanus – Cederberg
Dag 6 Cederberg – Namaqualand – Calvinia
Dag 7 Calvinia – Kakamas. Augrabies-vandfaldene
Dag 8 Kakamas – Kalahari – Kgalagadi Transfrontier Park
Dag 9 Kgalagadi Transfrontier Park
Dag 10 Kgalagadi Transfrontier Park – Fish River Canyon, Namibia
Dag 11 Fish River Canyon – Namib-Naukluft Nationalpark
Dag 12 Namib-Naukluft Nationalpark. Sossusvlei, Dune 45, Deadvlei og Sesriem-kløften
Dag 13 Namib-Naukluft Nationalpark – Windhoek
Dag 14 Windhoek. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
27.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Cape Town, Sydafrika

Afrejse fra København mod Sydafrika med mellemlanding.

Dag 2
Ankomst til Cape Town. Byrundtur og velkomstmiddag
Taffelbjerget hedder sådan pga. sin lighed med et bord

Ved ankomst til Cape Town kører vi på en kort rundtur i byen og derefter til vores hotel for at slappe af oven på den lange rejse. Senere har vi mulighed at kigge på det hyggelige havneområde V & A Waterfront med flere spændende forretninger, inden vi mødes til en velkomstmiddag.

Dag 3
Cape Town. Kaphalvøen og Taffelbjerget
På Boulders Beach lever en pingvinkoloni på 3.000 medlemmer

Vi begynder på toppen af Cape Towns vartegn, Taffelbjerget, der måler 1.086 meter over havet. Vi tager svævebanen op og nyder den smukke udsigt. Hvis det er meget blæsende, eller bjergtoppen er indhyllet i skyer, tager vi turen til toppen sidst på dagen. Alternativt tager vi til den 350 meter høje Signal Hill. 

Fra Cape Town går turen sydpå langs Atlanterhavet gennem Cape Town-forstæderne Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gør et stop ved Hout Bay – en landsby med storslået udsigt over bjergene og stranden. Vi fortsætter til Cape Point og Kap det Gode Håb Naturreservat. Her kan vi kigge nærmere på den karakteristiske sydafrikanske fynbos-vegetation, zebraer, antiloper og det enestående fugleliv. På turen tilbage mod Cape Town standser vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, der er hjemsted for en pingvinkoloni med 3.000 medlemmer.

Dag 4
Cape Town – Hermanus (Udflugt med båd er ikke inkluderet i prisen)
God mulighed for at spotte hvaler ved Cape Town

Efter morgenmaden tager vi langs den smukke kystlinje via Gordons Bay og andre hyggelige kystbyer til Hermanus, hvor mange hvaler kommer for at yngle mellem august og november. I Hermanus kan man gå langs naturstierne ved klippekysten og spejde efter havets kæmper. Man kan også tage på en bådudflugt for at komme helt tæt på de store hvaler eller nyde de hyggelige gader med de mange små specialbutikker i centrum af Hermanus. Byen byder også på mange gode restauranter, flere af dem med udsigt over bugten. Vi bor centralt i byen, hvor vi fra værelset også har panoramaudsigt over havet og kan spejde efter hvaler, hvor det især er den sydlige rethval, der er stærkt repræsenteret.

Dag 5
Hermanus – Cederberg
Den spektakulære bjergkæde Cederberg

Vi tager vestpå langs kysten og nyder udsigten fra Sir Lowry’s Pass, inden vi fortsætter nordpå til den spektakulære bjergkæde Cederberg. Vi kører gennem maleriske og finurlige små byer og åbne landskaber, inden vi kommer frem til vores lodge, hvor vi nyder en vinsmagning med udsigt over det smukke område.

Dag 6
Cederberg – Namaqualand – Calvinia
3.000 blomsterarter springer ud i det sydafrikanske forår

Dagen står i blomsternes tegn i den sydafrikanske Karoo, som er det største økosystem i landet. Namaqualand byder hvert år på et imponerende syn af flere tusinde blomsterarter, der blomstrer i en kortvarig periode. Afhængigt af vinterens regnfald besøger vi forskellige blomsterruter og områder omring Nieuwoudtville, som er blomstringens centrum. Vi tager med en lokal blomsterguide på korte vandringer og kommer helt tæt på de mange blomster.  Sidt på dagen tager vi op igennem Van Ryns passet og kommer frem til den historiske by Calvinia, hvor vi overnatter.

Dag 7
Calvinia – Kakamas. Augrabies-vandfaldene
De majestætiske Augrabies-vandfald ved Kakamas

Vi tager fra Karoo’en til den lille landbrugsby Kakamas, der ligger ved bredden af Orange-floden. Kakamas byder på naturlige kilder, gode vinsmagninger og masser af vilde figentræer. Vi tager til et af de mest spektakulære vandfald i Sydafrika: Augrabies, som lokalt kaldes ”Aukorerebis” eller ”stedet med stor larm”. Vi nyder vandfaldene fra de mange udsigtspunkter.

Dag 8
Kakamas – Kalahari – Kgalagadi Transfrontier Park
Geparden kan nå en tophastighed på op til 110-120 km/t

Vi tager nordpå til Kalahari og ét af de største vildtreservater i Afrika: Kgalagadi Transfrontier Park, på 36.000 km2. Kgalagadi betyder ”Det tørstige land”, og området består af sanddyner, udtørrede flodlejer og meget begrænset vegetation, hvilket giver gode muligheder for at se rovdyrene i området, der bl.a. er hjemsted for leopard, gepard, hyæne, vildhund, sjakal og den berømte sortmankede løve. Vi tager på en eftermiddags gamedrive i parken.

Dag 9
Kgalagadi Transfrontier Park
Oryxer lever i halvørken- eller steppelandskaber

I dag kører vi inde i Kgalagadi Transfrontier Park og ser på områdets dyreliv. Parken ligger i grænselandet mellem Sydafrika og Botswana, og selvom den Sydafrikanske del af parken ”kun” udgør 10.000 km2, så er der ingen barriere til nabolandet, og dyrene kan derfor bevæge sig frit på et kæmpe område, der ikke er meget mindre end Danmark. Ud over rovdyrene skal vi også lede efter struds, springbuk, eland, gnu, dykkerantilope, stenbuk, den røde koantilope og den smukke oryxantilope.

Dag 10
Kgalagadi Transfrontier Park – Fish River Canyon, Namibia
Fish River Canyon i Namibia er verdens næststørste kløft

Vi forlader Kalahari og bevæger os vestover ind i Namibia. I dag skal vi se nærmere på Afrikas største og verdens næststørste kløft, Fish River Canyon. Med en imponerende længde på 160 km er den store varme kløft et fantastisk syn. Visse steder strækker kløften sig 27 km i bredde og 550 meter i dybde. Vi nyder synet af 1,5 mio. års geologisk udvikling i dette tørre vidunderland, inden vi tager til vores lodge, som består af hyggelige stenhuse, placeret smukt i landskabet blandt store granitblokke.

Dag 11
Fish River Canyon – Namib-Naukluft Nationalpark
Fish River Canyon

Dagens rejse tager os nordpå gennem Namibias skiftende landskaber, hvor vi hen på eftermiddagen ankommer til vores lodge på grænsen til Namib-ørkenen. Lodgen har en stor udsigtsterrasse, hvor man kan nyde en drink i solnedgangen eller måske kigge på stjernerne på den smukke namibiske nattehimmel. De hyggelige bungalows har desuden en udsigtsplatform på taget, der også kan rumme en seng, hvis man skulle have lyst til at sove under åben himmel.

Dag 12
Namib-Naukluft Nationalpark. Sossusvlei, Dune 45, Deadvlei og Sesriem-kløften
Det spøgelsesagtige Deadvlei uden for Sossusvlei

Vi har i dag en hel dag i den fantastisk smukke Namib-Naukluft Nationalpark, Afrikas tredjestørste nationalpark. Nationalparken udgøres af Naukluft-bjergene og en del af Namib-ørkenen, der anses for at være verdens ældste ørken. Selvom ørkenen er gold og tør, lever her en stor mængde dyrearter, blandt andet forskellige slangearter og insekter, samt gekko, hyæne, sjakal, struds, springbuk og oryxantilope. Plante- og dyrelivet i ørkenen opretholdes af sporadiske regnskyl og tåge fra Atlanterhavet, der blæses ind over ørkenen. Den stærke vind er med til at danne de kæmpestore sandklitter på op til 340 meter, der dominerer ørkenen. Farven på en klit indikerer, hvor gammel den er, da jernet i sandet med tiden ruster.

Vi kører til Sossusvlei, hvor udtørrede vandhuller og saltaflejringer omringes af sandklitter, og hvor udgåede træer står med deres krogede forvitrede grene. Der er tale om et helt særligt smukt område med rødt sand så langt øjet rækker. Lige uden for Sossusvlei ligger det spøgelsesagtige Deadvlei. For over tusind år siden, da Tsauchab-floden flød over efter kraftig regn dannede der sig små vandhuller. Her begyndte akaciatræer at vokse. Efter 200 år skiftede klimaet, og tørken ramte området. Uden vand kunne træerne ikke overleve. Men de forsvandt ikke. Klimaet her var så barskt, at træerne tørrede ud i stedet for at blive nedbrudt, og den stærke ørkensol sved dem ind til sorte skeletter. Efter 900 år står træskeletterne tilbage i den hvide ler med rustent rødt sand og en strålende blå himmel i baggrunden.

Vi ser også den berømte Dune 45, der er en af de mest fotograferede sandklitter i Namibia, og som med sine 170 meter giver en god udsigt over det omkringliggende landskab, hvis man præsterer at klatre op til toppen.

Efter at have banket sandet ud af skoene kører vi videre mod Sesriem-kløften, hvor vi skal på en kort vandretur ned i kløften, der er dannet ved, at Tsauchab-floden skar sig gennem klippeaflejringerne. Kløften er cirka 1 kilometer lang, op til 30 meter dyb og nogle steder kun 2 meter i bredden. Navnet Sesriem er afrikaans og betyder seks bælter, da det var det antal bælter, tidligere nybyggere og rejsende blev nødt til at hægte sammen for at kunne hejse vand op fra kløften.
 

Dag 13
Namib-Naukluft Nationalpark – Windhoek
Namib-ørkenen anses for at være verdens ældste ørken

Efter morgenmaden forlader vi den smukke ørken og kører mod Namibias hovedstad. Vi kører nordøst gennem landskaber med høje, røde forhistoriske klitter. Her er mange vilde dyr og en stor diversitet. Ved ankomst til Windhoek tager vi på en kort byrundtur og kigger på det lille bycentrum med flere spændende forretninger.

Vi mødes senere til en afskedsmiddag.
 

Dag 14
Windhoek. Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen i Windhoek, hvor vi begynder vores hjemrejse.

Dag 15
Ankomst til København

Vi ankommer til København efter to uger med fantastiske naturoplevelser i Sydafrika og Namibia.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Cape Town med mellemlanding 
 • Fly Windhoek – København med mellemlanding 
 • Udflugter og safarier jf. program 
 • Indkvartering på gode hoteller og lodges i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad alle dage
 • Aftensmad dag 2 og 5-13 (på dag 1 og 14 serveres aftensmad på flyet) 
 • Lokale parkentreer
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Øvrige måltider (det er billigt at spise i Namibia og Sydafrika – ca. halv pris af danske priser. Vi holder de fleste dage frokoststop på steder, hvor man kan købe sandwich eller lign.)  
 • Tillæg for enkeltværelse  
 • Drikkevarer 
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. kr. 800 pr. person i lokal valuta) 
 • Ekspeditionsgebyr pr. ordre kr. 130,- 
 • Eventuelle ekstra-udflugter (herunder båduflugt i Hermanus)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
   

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Information om rejsen

Blomstringen i Namaqualand

Vinterregnen falder normalt i juli og august og er afgørende for, hvornår blomstringen starter. Vi kan ikke garantere at blomstringen er startet, men vi har valgt at afsætte en hel dag, så vi kan besøge forskellige steder alt efter, hvordan blomstringen udfolder sig.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 12 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Namibia

Her kan du få mere at vide om Namibia: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/namibia 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Safari

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garanti for, at vi ser dem.

Safaribusser

På rejsen anvender vi specielle safaribusser, som er ombyggede lastbiler. Der er hårdt terræn og der er mange grusveje i Namibia, hvilket gør det nødvendigt at køre i en lastbilsbus, der ikke er helt så komfortabel som en almindelig bus. 

Bagage

Af hensyn til transporten på selve rundrejsen, skal vi gøre opmærksom på, at da jeres bus er indrettet med særskilte bagagerum med målene 35 cm x 35 cm x 80 cm (dybde), bør jeres bagage ikke overstige disse mål. Det er derudover en god idé at pakke i en blød kuffert eller taske
 
Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
 

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Klimaet i Namibia og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet:

Hånden på hjertet:

Denne tur er et sandt afrikansk eventyr og en oplevelsestur ud over det sædvanlige, og vi kører nogle dage nogle
lange stræk for at få de ekstraordinære oplevelser med.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra -
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 6.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Badeferie i Mozambique

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris 12.998,–
5 dages strandferie i et eksotisk, afsidesliggende hjørne af Mozambique

Forlæng din rejse med den ultimative badeferie. Fra lufthavnen i Vilanculos sejles du til den 300 km2 store private nationalpark Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune, der kan fremvise blændende strande, pittoreske fiskerlejer, koralrev og tusindvis af lyserøde flamingoer. Brug dagene på stranden eller ved poolen, tag en sejltur i en traditionel dhow-båd, eller få en guidet vandretur i Vilanculos Kystreservat.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Vilanculos, bådtransfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos – Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Dugong Beach Lodge 

Prisvindende 4-stjernet strand-lodge, der ligger så afsides, at det nemmeste er at sejle hertil fra lufthavnen. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtækte hytter tilbagelægges de få meter til stranden via individuelle gangstier. Middagen kan nydes i restauranten eller i solnedgangens skær på din private terrasse.
Alle værelserne har privat terrasse med panoramaudsigt over havet, minibar og aircondition

Læs mere på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Vilanculos t/r
 • Transport med båd mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 nætter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Sejltur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 4.998,-
 • Børnepris: kr. 8.998,- (gælder for maks. 1 barn under 12 år i følge med 2 voksne)
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og udflugter der ikke er nævnt under ”prisen inkluderer”
 • Nationalparkgebyr på 15 USD per person, som betales ved ankomst
 • Visum, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Bemærk, at der i februar og marts kan forekomme længere perioder med regn. 

Lignende rejser

20ZARTR61ADK3008