Nationalpark Mols Bjerge, købstaden Ebeltoft og Djursland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Danmarksrejse med fantastisk formidlet historie, dansk natur i verdensklasse og købstadsidyl i Ebeltoft

Busrejse

Hvem siger, at en rejse nødvendigvis skal gå til de fjerneste egne? Oplev i stedet Danmark fra en af landets smukkeste sider i løbet af fire oplevelsesrige dage, sammen med en veloplagt Albatros-rejseleder.  

Bevæg dig ud i de bølgende landskaber i Nationalpark Mols Bjerge - et tydeligt vidnesbyrd om istiden. Her skal vi ud i naturen og nyde det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. Vi kommer tættere på Danmarkshistorien når vi lægger vejen forbi Danmarks Herregårdsmuseum Gammel Estrup, Gustav Vasas fængsel på Kalø Slotsruin og ikke mindst godset Rugaard, med sine grufulde hekseafbrændinger i den mørke middelalder. 

Anderledes idyllisk er købstaden Ebeltoft med sit skæve rådhus, de toppede brosten og spændende museumsoplevelser på Fregatten Jylland og Glasmuseet med udsigt til det dybblå Samsø Bælt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Moesgaard Museum, byvandring i det gamle Aarhus med besøg i Domkirken og indlogering på Hotel Marina i Grenaa
Dag 2 Nationalpark Mols Bjerge, vandring ad Karen Blixens ” Den Italienske Sti” og besøg ved Trehøje, Helgenæs, Sletterhage Fyr og Kalø Slotsruin
Dag 3 Idylliske Ebeltoft, Rugaard Gods, Jernhatten, Vejlby Kirke og Museum Østjyllands specialudstilling ”Under Krigen – Besættelsestiden på Djursland”
Dag 4 Danmarks Herregårdsmuseum Gammel Estrup, tid på egen hånd i Aarhus med mulighed for at besøge fx ARoS eller Den Gamle By og hjemrejse

Hoteller

Hotel Marina

Det dejlige 3-stjernede hotel er fantastisk beliggende ved kysten tæt på Grenaa havn. På hotellet er der fri adgang til alle wellness faciliteter med bl.a. swimmingpool, sauna, dampbad, jacuzzi og fitnesscenter. Der er mulighed for at leje badehåndklæder (kan også medbringes hjemmefra), badekåbe og badetøfler i receptionen samt booke wellness- og massagebehandlinger direkte på hotellet. Der er en meget hyggelig restaurant, hvor der bliver lagt vægt på gode råvarer og høj kvalitet. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet. Hotellet har 79 lyse og rummelige værelser med bl.a. tv. Hårtørrrer kan lånes i receptionen. Der er ikke minibar på værelserne, men der er en bar på hotellet.

Læs mere om hotellet www.hotel-marina.dk

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
3.998,–
Fra Sjælland
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Moesgaard Museum, byvandring i det gamle Aarhus med besøg i Domkirken og indlogering på Hotel Marina i Grenaa
Fortid møder fremtid på Aarhus Havn

Efter endt opsamling kører vi mod Sjællands Odde, hvor Molslinjen venter på at sejle os til Smilets By, Aarhus. 

Efter færgen har lagt til kaj kører vi mod Moesgaard Museum, der med sin permanente oldtidsudstilling om bl.a. Jernalderens mosemennesker og vikingetidens Aros gennem årtier har været et af danskernes mest populære museer.

Herefter drager vi mod Aarhus gamle centrum, hvor vi går en kort byvandring og bl.a. besøger den store domkirke, der med sine 93 meter er Danmarks længste kirke og er viet til de søfarendes helgen, Skt. Clemens. Tag dig ekstra tid til at studere altertavlen, der er kirkens dyrebareste klenodie, og kirkeskibet ”Fregatten Enigheden” fra 1720, der på sin vej fra hollandske skibsbyggere til zar Peter den Store faldt af det skib, der fragtede modellen i en voldsom storm ved Skagen og drev i land. Det blev senere købt af aarhusianske fiskere, der donerede modellen til kirken.

I løbet af dagen er der tid til og mulighed for at købe sig lidt frokost i Aarhus, inden turen går videre mod dagens sidste stop: Djurslands kyst ved Grenaa. Her indlogerer vi os på Hotel Marina Grenaa, som skal være vores hjem de kommende tre nætter. Inden middagen har du måske lyst til en tur i den indendørs opvarmede pool eller spabadet efterfulgt af en tur i sauna. Vi spiser sammen i hotellets restaurant og har rig mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Aftensmad på hotellet i Grenaa.

Dag 2
Nationalpark Mols Bjerge, vandring ad Karen Blixens ” Den Italienske Sti” og besøg ved Trehøje, Helgenæs, Sletterhage Fyr og Kalø Slotsruin
Stendysserne i Mols Bjerge er 5.500 år gamle

En hel dag i vidunderlige Nationalpark Mols Bjerge står foran os, så tag de gode vandresko på, for vi kommer i løbet af dagen til at gå ca. 10 km i let kuperet terræn. 

Nationalpark Mols Bjerge er Østjyllands mest besøgte kystområde, og med sit 180 km2 store islandskab er der rig mulighed for smukke naturoplevelser. For at få et godt udgangspunkt for dagen kører vi først til besøgscenteret tæt ved Femmøller strand, hvor man kan orientere sig om områdets planter, dyr og geologi. Herefter er vi godt rustet til at kigge på naturens egen udstilling.

Vi begynder med at gå ca. 2,5 km ad Karen Blixens ”Den Italienske Sti” her i den nordlige del af nationalparken. Årsagen til at stien tilskrives en af Danmarks allerstørste og bedst kendte forfattere skyldes, at området var ejet af Ellen Dahl, yngste datter af Wilhelm og Ingeborg Dinesen og dermed Karen Blixens lillesøster. Den mere flamboyante Karen siges at have navngivet stien, fordi det landskab, man går igennem skulle minde om de norditaliensk sletter med gyvel og de høje cypreslignende enebær. I baggrunden har man dog ikke Adriaterhavet, men derimod Ebeltoft Vig.

Efter gåturen er det tid til at vi atter stiger på bussen og kører mod sydvest til Trehøje. Hvis du har mod på at klatre op til toppen (127 m.o.h.), vil du blive belønnet med en overraskende smuk udsigt over Djursland. På den ene side ser man Djurslands bølgende bakker og på den anden side ser man Kattegats snoede kystlinje. Trehøje er desuden den mest storslåede af i alt 11 gravhøje fra bronzealderen på disse kanter.

Turen fortsætter til Djurslands sydligste spids, Sletterhage på Helgenæs, hvor vi på køreturen dertil passerer General Ryes Skanse ved Dragsmur – overgangen til Helgenæs. Anlægget stammer fra Treårskrigen, og det er en dramatisk fortælling, som vores rejseleder giver os undervejs i bussen.

Det er nu tid til at vende næsen mod vores hotel igen, men inden vi kommer så langt skal vi ud på en sidste spadseretur. Vi når frem til Kalø Slotstuin i Kalø Vig tæt ved Nappedam. Vittige lokale har for vane at fortælle, at der er tre store havne i Europa: Rotterdam, Amsterdam og Nappedam. Det er dog op til dig selv at vurdere, om det nu også er sandt.

Kalø Slotsruin står som et stolt monument i landskabet og vidner om tidligere tiders storhed på egnen. Slotsruinen er et yndet udflugtsmål for både lokale og besøgende, der har lyst til en rask spadseretur de ca. 500 m ad dæmningen til og fra ruinen. Borgen blev opført af Kong Erik Menved i 1313. Den mest kendte fange på Kalø var Gustav Vasa, der i 1518-1519 sad på Kalø indtil han flygtede for senere at blive konge af Sverige. Gustav Vasas tilfangetagelse, fængselsophold på Kalø og senere flugt er en fortælling om svig, bedrag og snilde, så lyt godt efter, når Albatros rejseleder fortæller. Det er en god historie.

Undervejs vil der være mulighed for at købe en let frokost (ikke inkluderet). Vi spiser middag på hotellet.

Morgenmad og aftensmad på hotellet i Grenaa.

Dag 3
Idylliske Ebeltoft, Rugaard Gods, Jernhatten, Vejlby Kirke og Museum Østjyllands specialudstilling ”Under Krigen – Besættelsestiden på Djursland”
Ebeltofts havn med Fregatten Jylland

Efter morgenmaden kører vi mod Ebeltoft, men inden vi kommer så langt gør vi et kort stop ved Rugaard Gods, og her er besøget ikke for sarte sjæle, på trods af at de idylliske omgivelser indbyder til det. Rugaard  var nemlig en såkaldt heksegård fra 1682 til 1707, hvor ejeren, etatsråd Jørgen Arenfeldt, ved hjælp af pinebænk og vandprøve i smededammen afslørede lokale hekse. 

Efter dette grufulde dyk ned i et dystert kapitel i Danmarkshistorien fortsætter vi til Jernhatten. Den 49 meter høje fredning øst for Stubbe Sø byder på en panoramaudsigt over bl.a. den lille ø Hjelm. I en folkevise fra 1500-tallet sang man ”Hjælp os Gud Fader i Himmerig! Haver Hjelm nu fået horn?”, hvilket øjensynligt skulle henvise til synet af de tre borge, som Marsk Stig og hans fredløse følgesvende opførte på Hjelm efter at de var dømt fredløse for mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade den 21. november 1286. Herefter indtog de Hjelm og drog på hærgende pirattogter og fremstillede falske mønter. I dag er der kun et enkelt horn tilbage på Hjelm, fyrtårnet. Øen er i privat eje, og besøg på øen er underlagt strenge restriktioner. Hvis du trænger til en oplevelse af de helt særlige – og stille – kan du jo fx leje Strandgården midt på øen. Men husk at købe ind inden ankomsten, for nærmeste indkøbsmulighed ligger en god sejltur til fastlandet væk.

Dagens højdepunkt vil for de fleste måske være besøget i den gamle købstad Ebeltoft med det velkendte skæve rådhus, der er en stor attraktion for besøgende og et yderst populært sted at blive borgerligt viet. Vi går ad de toppede brosten til rådhuset og herefter er der rig mulighed for at tilbringe nogle timer i Ebeltoft på egen hånd. Du kan fx besøge museumsskibet Fregatten Jylland, Glasmuseet, det nye flotte kulturhus Maltfabrikken eller Museet Østjyllands lokalafdeling, som ligger i det gamle rådhus og Farvergården (eventuelle entréer er ikke inkluderet). Frokosten kan du indtage på en af byens mange små caféer og restauranter (ikke inkluderet).

På vejen tilbage mod vores hotel lægger vi vejen forbi Vejlby Kirke. Ikke at kirken i sig selv adskiller sig fra så mange landsbykirker strøet ud over det danske land, men fordi Steen Steensen Blichers novelle "Præsten i Vejlbye" er bygget over en sandfærdig hændelse, der fandt sted her omkring 1625. Du får en opfriskning af novellen i resumeform af vores rejseleder – måske har du endda lyst til at genlæse den. Men allerede nu kan vi afsløre så meget, at "Præsten i Vejlbye" fra 1829 betragtes som verdens første krimi og at den som et af kun 12 litterære værker er med i Kulturministeriets Kulturkanon. Den er filmatiseret 3 gange: første gang som stumfilm af August Blom i 1920, anden gang som Danmarks første talefilm i 1931 og senest i 1972, så der er rig mulighed for at se eller gense historien. Nu ser vi i hvert fald i første omgang landsbyen, der danner scenen for fortællingen.

Dagens sidste programpunkt er Museum Østjyllands specialudstilling ”Under Krigen – Besættelsestiden på Djursland” på den lokale afdeling af museet i Grenaa inden vi atter vender tilbage til vores hotel.

Morgenmad og aftensmad på hotellet i Grenaa.

Dag 4
Danmarks Herregårdsmuseum Gammel Estrup, tid på egen hånd i Aarhus med mulighed for at besøge fx ARoS eller Den Gamle By og hjemrejse
Gammel Estrup er en af Danmarks bedst bevarede renæssance-herregårde

Nu gryer morgenen på vores sidste rejsedag, men oplevelserne er langt fra slut. På vores vej mod Aarhus slår vi et godt sving ind forbi Gammel Estrup – Danmarks Herregårdmuseum. På den gamle herregård træder vi direkte ind i historien. Her skal vi opleve livet blandt grever og grevinder til hverdag og til fest i stadsestuerne og salonerne samt besøge tjenestefolkenes langt mere beskedne gemakker og gå på opdagelse i de hemmelige gange og mørke kældre.

Vi fortsætter mod Aarhus, hvor der inden vi skal med færgen mod Sjælland er mulighed for at købe frokost, besøge fx ARoS, Kvindemuseet eller Den Gamle By (eventuelle entréer ikke inkluderet).

Herefter går vi atter om bord på færgen, krydser Samsø Bælt og lægger til kaj ved Sjællands Odde, hvorfra bussen kører os hjem til opsamlingsstederne.

Morgenmad på hotellet i Grenaa.

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 3.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
798,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Bus Sjælland – Djursland – Sjælland
 • Udflugter og transport jf. program
 • Entré til Moesgaard Museum
 • Entré til Danmarks Herregårdsmuseum Gammel Estrup
 • 3 nætters indkvartering på Hotel Marina Grenaa i delt dobbeltværelse
 • 3 x morgenmad 
 • 3 x eftermiddagskaffe og kage (på hotellet)
 • 3 x middage (på hotel - buffet) 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Eventuelle entreer/tillæg
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige drikkepenge f.eks. til chauffør
 • Personlige fornødenheder og drikkepenge
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Fast plads i bussen: 150 kr./100 kr./75 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Helbredsstatus

Ingen strabadserende vandreture – stederne kan opleves i kort afstand fra bussen. På denne tur er det en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Bagage 

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Badetøj

Da hotellet har indendørs swimmingpool, sauna og wellnessafdeling, som tilbyder massage (mod betaling), er det en god idé at medbringe et badehåndklæde og badetøj. Der kan også lejes badehåndklæder på hotellet mod betaling.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

Opsamlingssteder og -tider 

3400 Hillerød, Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 06:00 
2500 Valby, Valby Station, Lyshøjgårdsvej ovf. nr. 73, kl. 06.55 
4000 Roskilde, Roskilde Station, Ny Østergade, kl. 07.30 
4300 Holbæk, Holbæk Station, Jernbaneplads, kl. 08.00 

Hjemkomststeder og -tider

4300 Holbæk, Holbæk Station, Jernbaneplads, kl. 18.10 
4000 Roskilde, Roskilde Station, Ny Østergade, kl. 18.40 
2500 Valby, Valby Station, Lyshøjgårdsvej ovf. nr. 73, kl. 19:15 
3400 Hillerød, Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 20:05

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

21DKBUS07ADK1705