Naturrejse til Finland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lad batterierne op på denne forlængede weekend i den smukke finske natur i Nuuksio Nationalpark og hovedstaden Helsinki

Ikke langt fra Helsinki venter storslåede naturoplevelser i Nuuksio Nationalpark. Her i de dybe dale mellem klipper, moser og tætte skove kan du glæde dig til skønne vandreture, opfriskende morgendyp i de finske søer og varmende besøg i den traditionsrige finske sauna. Du kan plukke bær og svampe og få årstidens lys, stilheden og skovenes livgivende stemning helt ind på livet. 

Rejsen afrundes i Helsinki med en byrundtur og tid til at udforske byen på egen hånd. 

I Nuuksio Nationalpark bor vi på Hotel Nuuksio, som ligger smukt ved søen Siika. Hotellet har sauna ved søbredden, indendørs pool og mulighed for massage, akupunktur og andre spabehandlinger.

I Helsinki bor vi på det dejlige GLO Hotel Art. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Helsingfors. Videre til Nuuksio Nationalpark
Dag 2 Vandring og afslapning i Nuuksio
Dag 3 Vandring og afslapning i Nuuksio
Dag 4 Nuuksio – Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd i Helsinki
Dag 5 Hjemrejse

Hoteller

Hotel Nuuksio

 • Hygge på Hotel Nuuksio
 • 65 værelser
 • 2 etager (ingen elevator)
 • Receptionen åben kl. 8-21
 • Restaurant
 • Lobbybar
 • Indendørspool
 • Sauna i hovedbygningen (gratis) og ved søen (ekstra afgift)
 • Fitness

Det familieejede Hotel Nuuksio ligger i stille omgivelser ved Siikajärvi-søen og Nuuksio Nationalpark. I hovedbygningen er der 65 værelser, reception, lobbybar, restaurant, sauna (gratis), indendørspool og fitness. Afstanden til søen er 200 m. Ved søen er en sauna som man kan booke (mod ekstra afgift) og man kan leje robåde (gratis).
 
Værelserne har alle faciliteter man kan forvente. Dobbeltværelserne har to enkeltsenge, toilet og bruser, gratis Wi-Fi, og TV. Enkeltværelserne har en seng (100 cm eller 120 cm) og ligger på den første etage. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne. 

Afstand
Helsinki centrum: 32 km
Nuuksio Nationalpark: 0,5 km
Hotel Nuuksio
Naruportintie 68
FI- 02860 ESPOO 
Finland 
Telefon : +358 9 867 971 
Website: www.hotellinuuksio.fi
 

 

GLO Hotel Art

 • 4-stjernet hotel med 171 værelser
 • Værelsesstørrelse 18–25 m2
 • Dobbeltseng med to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 10 minutters gang til bymidten
 • Bar og restaurant
 • GLO Art Kitchen til morgenmad

Lad dette hotel i jugendstil, der er opført helt tilbage i 1903, danne de perfekte rammer for dit ophold i den finske hovedstad Helsinki. Gammelt møder nyt på dette spændende hotel, som i dag har et fået nyt og moderne annex, hvor alle 171 værelser er placeret, mens hovedbygningen er det gamle jugendslot

GLO Hotel Art ligger midt i Helsinkis trendige designdistrikt, omgivet af intressante butikker, gallerier og restauranter.  
Alle 171 værelser er i moderne stil med badeværelser, der enten har kar- eller brusebad.  

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Helsingfors. Videre til Nuuksio Nationalpark
På skovtur

Vi flyver fra København til Vantaa lufthavn i Helsinki. Her stiger vi på bussen, som på cirka en time kører os til Hotel Nuuksio i nationalparken af samme navn. Her tilbringer vi de kommende tre nætter på det familieejede hotel, midt i den fantastiske natur, den friske luft og de vidunderlige omgivelser ved søen. 

Nuuksio Nationalpark består af 55 km2 tæt skov, søer og moser. De første øer i Nuuksio opstod for 9000 år siden og cirka samtidig ankom de første indbyggere. Spor fra Finlands ældste bosættelse findes her i omgivelserne. 

Med sin beliggenhed tæt på Helsinki fungerer Nuuksio Nationalpark som en grøn oase i hovedstadsområdet. Den blev etableret som nationalpark i 1994 og byder i dag på en lang række forskellige vandrestier, fra lette og korte ruter på 1,5 km til de mere krævende på 17 km. Desuden finder man 30 km cykelruter og 22 km stier til ridning. 

Nationalparkens symbol er det europæiske flyveegern (pteromys volans). Nuuksio har den største koncentration af flyveegern i hele Finland. De flyvende egern er beskyttede af både finske love og EU-lovgivning. Trods den store bestand af flyveegern ser man dem kun sjældent i nationalparken, da de oftest bevæger sig rundt ved skumringstid.

Her findes også andre specielle dyrearter, fx gråspætten (picus canus) og den sære pudefoldsnegl (macrogastra plicatula). Med lidt held får vi set nogle af disse sjældne dyr under vores ophold i Nuuksio. 

Hvis vi har tid efter check-in, går vi sammen en tur i området omkring hotellet, indtil det bliver tid til middag på hotellet. Vores rejseleder fortæller os mere om programmet for de kommende dage i Nuuksio og Helsinki.  

Dag 2
Vandring og afslapning i Nuuksio
På skovtur

Hvis du er morgenmenneske, er et friskt dyp i søen ved hotellet måske en måde at starte dagen på? Selvfølgelig efterfulgt af et besøg i den varme sauna, som finnerne sætter så stor pris på. Er du mere til en lidt varmere temperatur for dit morgendyp, så har hotellet også en opvarmet indendørs pool.
Efter morgenmad og evt. svømmetur snører vi vandrestøvlerne og begiver os ud i naturen. Vi skal udforske ruten Soidinkierros, som er 4,5 kilometer lang og går gennem skovene og langs med moserne i nationalparken. 

Afhængig af årstiden kan vi glæde os til forskellige naturoplevelser – skovsvampe om efteråret, multebær i august og september og i juli lokker de små vitaminbomber, blåbær. At gå på jagt efter bær og andre skatte i naturens spisekammer er populært i Finland. Med en størrelse på i alt 338.440 km2 hvoraf 78% er skove, så har Finland helt sikkert plads til enhver amatørbiolog. 

Vi afslutter dagens vandretur med en velfortjent skål varm suppe med nybagt brød i en traditionel bjælkehytte ved hotellet. 

Eftermiddagen er på egen hånd. Hvorfor ikke benytte chancen til at koble af og læse en god bog? Du kan også tage med på en kort spadseretur sammen med rejselederen eller kaste dig over den finske version af spillet petanque, “Mölkky”. 

Om aftenen spiser vi sammen middag på hotellet. Kokken bruger sæsonens råvarer fra den finske natur, og du bliver måske præsenteret for noget spændende fra de omgivende skove eller søer? 

Dag 3
Vandring og afslapning i Nuuksio
På vandretur i Noux Nationalpark

I dag har vi en længere vandretur foran os, så udnyt morgenstunden til at få en god, solid morgenmad i maven. 

Vi lægger dagens vandrerute efter vejret og vandrestiernes tilstand, men turen vil sandsynligvis være omkring 10 kilometer lang. Hvis du vil bruge vandrestave til vandringen, kan du låne dem på hotellet. Vi snører vandreskoene, putter madpakkerne i tasken og sætter ud i de finske skove. Når fødder og maver kalder på en pause, finder vi os et hyggeligt sted i naturen og indtager madpakkerne og udsigten i den friske, finske luft.
Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen og kan lade ben og naturindtryk bundfælde sig. Snup fx en kop kaffe i hotellets lounge. Vidste du, at finnerne har verdensrekord i kaffedrikning? 10 kg kaffe pr. person bliver det til på et år. 

Om aftenen får vi lidt mere kendskab til det finske køkken, når vi spiser middage sammen på hotellet.

Dag 4
Nuuksio – Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd i Helsinki
Helsinki med sin domkirke

Måske har du lyst til at bruge morgenen på en sidste kort vandretur i de stille skove? Efter morgenmad er det nemlig tid til at bytte naturen ud med storbypuls i den finske hovedstad, Helsinki.

Busturen til Helsinki tager cirka 40 minutter. Når vi er fremme, sætter vi fluks ud på en byrundtur i hovedstaden. 

Helsinki har 1,4 millioner indbyggere og hele 300 øer. Byen har en tilbagelænet stemning over sig, og har – efter finnernes egen mening – verdens mest velfungerende offentlige transport. 

Helsinki blev etableret af den svenske konge Gustav Vasa i år 1550. Oprindeligt for at gøre Tallinns status som Ruslands favorithandelsby kunsten efter. I årenes løb har Finland været under både svensk og russisk flag, men blev selvstændigt i 1917. 

I 1952 var Finland og hovedstaden kommet sig over Anden Verdenskrig og var klar til at agere værtsby for sommer-OL, hvilket øgede landets selvværd enormt. På vores tur rundt i byen passerer vi det olympiske stadion, hvor man kan se en af Finlands mest berømte statuer, “Den flyvende finne”. Statuen forestiller løberen Paavo Nurmi, som vandt ni olympiske guldmedaljer og satte 22 verdensrekorder i lang- og mellemdistanceløb.
 Vi passerer også byens operahus og Finlandia House, som blev skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto. Det store parlamentshus, Kiasma – museet for moderne kunst – og biblioteket Oodi, som er byens arkitektoniske stolthed, ligger også alle på vores rute. Oodi har gratis entré, hvis du får lyst til at vende retur til den imponerende bygning senere på dagen. 

I hjertet af Helsinki ligger bl.a. den imposante domkirke, men den måske mest berømte kirke er Temppeliaukion (Tempelpladsens kirke), som står på en klippe ud mod havet. Kirken er bygget direkte ind i klippen og har en fantastisk akustik, hvorfor den ofte bruges til afholdelse af koncerter. 

Efter dagens byrundtur begiver vi os til vores hotel, GLO Hotel Art, som ligger midt i centrum. Det slotslignende hotel er et mesterværk i jugendstil bygget i 1903 med en facade af finsk granit og fedtsten. 

Hotellet har en meget god beliggenhed ved designdistriktet og shopping-gaden  Fredrikinkatu (Fredriksgaden) lige ved siden af. Her ligger mange forskellige restauranter man kan vælge mellem når det er blevet tid til frokost (på egen hånd i dag).  

Det er nemt at se Helsinki på egen hånd, ikke mindst med sporvogn. Rejselederen fortæller gerne mere om de forskellige sporvogns-linjer og hvordan man køber billet (skal købes før man går ombord).  

Hvis du har lyst, kan du gå med rejselederen på restaurant om aftenen (for egen regning).  Måske starter vi med at besoge det historiske Hotel Torni der med sin rooftop bar har en fantastisk udsigt over hele byen? 

Dag 5
Hjemrejse

Efter vores morgenmad på hotellet tager vi ud til lufthavnen for at flyve hjem. 

OBS. Hvis vi flyver tidligt om morgen, får vi vores morgenmad som madpakke som vi tager med. Hvis vi flyver om eftermiddagen har du tid på egen hånd før det er blevet tid til at tage ud til lufthavn. Det tager en 30-45 minutter at køre ud til lufthavnen. 

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

kr. 1 500,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Helsinki 
 • Udflugter og transport ifølge program 
 • Citysightseeing med bus i Helsinki (ca 3 timer)
 • 3 nætter på Hotel Nuuksio i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på GLO Hotel Art, Helsinki i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Let frokost dag 2 og 3 (suppe dag 2 og madpakke dag 3)
 • Middag (buffet) dag 1-3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfaller ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer".

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvad skal du pakke?

 • Sko til både vandring i natur og i storby
 • Regntøj
 • Rygsæk
 • Myggespray (juni – august)
 • Vanddunk til vores vandreture
 • Kikkert
 • Badetøj
 • Håndsprit og mundbind (ifølge coronavejledningerne 2020)

Fysisk form

Deltagerne på denne rejse bør være i almindeligt god form og være selvhjulpne.  Vandrestierne går delvis gennem ujævnt terræn og derfor er det en god idé at pakke gode vandresko. 

Man er selvfølgelig ikke nødt til at deltage i alle vandringer i Nuuksio. Man kan sagtens blive på hotellet og slappe af, eller leje en båd og tage en tur på søen. 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

FIRTR04ADK