New England – USA’s vugge

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

I USA’s nordøstligste hjørne venter New England med staterne Massachusetts, Maine, New Hampshire, Connecticut, Rhode Island og Vermont

Når solen står op over USA, rammer de første stråler New Englands kyster. Det er her, dagen begynder, og det var også her, de første pilgrimme ankom på skibet Mayflower i 1620. Kort sagt er New Englands historie hele USA’s historie.

På denne rejse besøger vi alle 6 stater, som New England består af. Vi oplever blandt andet Maines billedskønne strand- og klippekyst med de pittoreske hvidmalede huse og Arcadia Nationalpark, Harvard University og JFK Presidential Library and Museum i Boston, elgsafari i bjergkæden White Mountains og amerikansk landsbycharme i ahornsiruppens hjemstat, Vermont. Med på programmet er desuden en ørundtur på Martha’s Vineyad. Undervejs kører vi ad maleriske ruter med udsigt til bjerge, små gårde, skove, floder og Atlanterhavet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Boston, Massachusetts
Dag 2 Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spadseretur ad Freedom Trail
Dag 3 Boston – Portland, Maine. USA’s ældste havneby Gloucester, billedskøn kystkørsel og det idylliske kystsamfund Kennebunkport
Dag 4 Portland – Belfast, Maine. Fyrtårnet Portland Head Light, ægte New England-frokost ved havnefronten Boothbay Harbor og kystperlen Camden
Dag 5 Belfast – Bangor, Maine. 1900-tallets favoritbadeby Bar Harbor, sejltur langs kysten og Nationalparken Arcadia
Dag 6 Bangor – Lincoln, New Hampshire. Kancamagus Highway, White Mountains og elg-safari
Dag 7 Lincoln – Montpelier, Vermont – Stockbridge, Massachusetts. Ahornsirupfarm, landsbycharme i Middlebury og kørsel ad USA’s svar på ”Margueritruten”
Dag 8 Stockbridge – gennem Connecticut – Newport, Rhode Island – Cape Cod. Vanderbiltpalæet ”The Breakers”, Newport Cliff Walk og Kennedyfamiliens feriested Hyannis
Dag 9 Cape Cod – Martha’s Vineyard – Cape Cod. Ørundtur på Martha’s Vineyard med bl.a. fyrtårnet og klipperne Aquinnah og Edgartown med sine mange Greek Revival-huse
Dag 10 Cape Cod – Boston og hjemrejse. JFK Presidential Library and Museum og hjemrejse
Dag 11 Ankomst til Danmark.

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Sheraton Framingham

 • Swimmingpool
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger ca. 30 minutters kørsel fra Bostons centrum. Her er restaurant, fitnesscenter og swimmingpool både indendørs og udendørs. Hotellet tilbyder desuden gratis shuttle bus til det lokale indkøbscenter, som også ligger i nærheden af restauranter.

Du kan læse mere om hotellet på: www.sheratonframingham.com  

Best Western Merry Manor Inn, Portland

 • Swimmingpool
 • Hårtørrer
 • Kabel-TV
 • Gratis wi-fi

Her på hotellet kan du både gå en tur i den opvarmede swimmingpool (indendørs og udendørs) eller gå en tur i fitnesscenteret. Værelserne har gratis wifi, og der er mulighed for at lave te/kaffe.

Du kan læse mere om hotellet på www.merrymanorinn.com 

Fireside Inn & Suites, Belfast

 • Køleskab
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Dette hotel ligger kun ca. 10. minutters gang fra stranden. Du kan altså bade i hotellets swimmingpool eller tage en kølig dukkert i havet. Du kan også vælge at gå en tur (der er ca. 2 km til Belfasts centrum) eller at slappe af på værelset, hvor du kan nyde godt af den gratis wifi.

Du kan læse mere om hotellet på www.belfastmainehotel.com 

Best Western White House Inn, Bangor

 • Swimmingpool
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger I udkanten af Bangor og har både swimmingpool, boblebad og fitnesscenter. Der er naturligvis også gratis wifi på alle værelser.

Du kan læse mere om hotellet på: www.sheratonframingham.com  

Woodwards Resort, Lincoln

 • Swimmingpool
 • Køleskab
 • Kabel-TV
 • Gratis Wi-Fi

Dette hotel har 125 værelser og kan byde på både swimmingpool (indendørs og udendørs) og smuk natur, da det ligger i et vidtstrakt naturområde. Der er kun 3 minutters gang til vandfaldet Georgiana Falls. Hotellet har egen restaurant og har gratis wifi på alle værelser. 

Du kan læse mere om hotellet på www.woodwardsresort.com 

The Red Lion Inn, Stockbridge

 • Swimmingpool
 • Hårtørrer
 • Kabel-TV
 • Gratis Wi-Fi

Denne historiske New England Inn ligger midt på hovedgaden i den lille by Stockbridge. Her har man budt gæster velkommen i mere end 200 år, og stadig i dag får besøgende en autentisk krooplevelse af den hyggelige slags. Hotellet har både restaurant og en hyggelig lille pub med lettere anretninger. Desuden er her udendørs swimmingpool, og alle værelser har naturligvis gratis wifi. 

Du kan læse mere om hotellet på www.redlioninn.com 

Heritage House Hotel

 • Gratis wi-fi
 • Kabel-tv
 • Aircondition
 • Hårtørrer

Heritage House Hotel ligger centralt i Hyannis på Cape Cod. Der er kun få minutters gang til stranden og kun få skridt til Hyannis’ idylliske havnefront. Hotellet er omgivet af gader med restauranter, caféer og forretninger og selve hotellet byder bl.a. på gratis wi-fi.

Du kan læse mere om hotellet på:  http://www.hotelsone.com/hyannis-hotels-us  

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
18.998,–
København
18.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
19.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Boston, Massachusetts

Efter ankomsten til lufthavnen kører vi til vores hotel ca. 30 min. fra Bostons centrum. Her indlogeres vi og kan nu hvile ud efter rejsen over Atlanten.

Overnatning i Framingham.

Dag 2
Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spadseretur ad Freedom Trail (ca. 70 km)
Legendariske og historiske Boston

I dag tager vi hul på en af USA’s mest legendariske og historiske storbyer, Boston. Her kører vi på panoramasightseeing og ser lidt nærmere på West End-området med det mondæne Beacon Hill og Bostons ældste bydele. På modsatte side af floden Charles River kan vi kigge over på Massachusetts Institute of Technology (MIT), som er et af – ja, hvis ikke dét – førende tekniske universitet i verden. Andre seværdigheder er det grønne smedejernsstadion Fenway Park, der vækker minder om en tid i første halvdel af det 19. århundrede, hvor kække baseballspillere i caps og knæbukser var de absolutte idoler i en tid før kabel- og reality-tv og talentshows.

Vi slår også et smut forbi universitetet Harvard, der er et af de 8 såkaldte Ivy League-universiteter i USA. Ivy League var egentlig en universitetsfodboldliga, men betegnelsen dækker i dag universiteter, der har en særlig anerkendt høj akademisk standard. Harvard er dermed i samme liga som fx Yale og Princeton.

Efter vores udflugt kører vi tilbage til Framingham, hvor vi atter overnatter.

Dag 3
Boston – Portland, Maine. USA’s ældste havneby Gloucester, billedskøn kystkørsel og det idylliske kystsamfund Kennebunkport (ca. 280 km)
Gloucester er er USA’s ældste havneby

Det er nu tid til at forlade Boston-området og sætte kursen nordpå langs New Englands kyst. Meget af vejen kører vi ad kystvejen og kan nyde den betagende udsigt over Atlanterhavet. Vi passerer gennem små fiskersamfund og feriebyer, der gennem fire århundreder har draget fiskere, besøgende, kunstnere og forfattere.

Nordøst for Boston finder vi Gloucester, som er er USA’s ældste havneby grundlagt i 1623. Den er stadig en af de travleste fiskeribyer på østkysten og Gloucesters havnefront giver et tydeligt indtryk af hvorfor så mange har fundet vej hertil. Gloucester-fiskere sejlede i specialdesignede skonnerter, så de kunne nå frem til fiskebankerne, fange bl.a. store mængder torsk og returnere så hurtigt som muligt. Mange af disse skibsdesigns var usikre og skonnerterne var tilbøjelige til at kæntre i dårligt vejr, og mellem 1866 og 1890 mistede byen ca. 2.450 mænd og 380 skonnerter til det voldsomme hav. I dag står to monumenter ved havnefronten som et evigt minde om de omkomne: en fisker bag roret på sin skonnert og en mor med et spædbarn på armen og sin lille søn i hånden, mens hun spejder længselsfuldt ud over havet i håbet om at få øje på sin mands skib.

Turen bringer os også forbi pynten Kennebunkpoint, hvor den tidligere præsidentfamilie Bush, har sommerhus.

Om aftenen når vi frem til Portland, hvor vi overnatter.

Dag 4
Portland – Belfast, Maine. Fyrtårnet Portland Head Light, ægte New England-frokost ved havnefronten Boothbay Harbor og kystperlen Camden (ca. 225 km)
Portland Head Light

Vi bevæger os i dag videre nordpå langs den flotte New England-kyst og starter dagen med et besøg ved Nordamerikas måske mest fotograferede fyrtårn: Portland Head Light. Fyrtårnet tændtes første gang den 10. januar 1791 og blev frem til 1989 passet af en fyrmester med familie, som også boede her på Cape Elisabeth, men i kølvandet på teknologiens fremskridt blev fyrtårnet automatiseret. Det ændrer dog ikke på, at tårnet og bygningerne står postkortsmukt i dag – lige til at fotografere.

Vores frokoststop er i Boothbay Harbor, hvor vi skal spise en traditionel New England-frokost bestående bl.a. af en ”lobster roll” – en sandwich med hummerfyld, som er karakteristisk for området.

Sidst men ikke mindst går vores vej forbi idylliske Camden, der er indbegrebet af en New England-kystby med udsigtspunktet Mt. Battie, hvorfra der er et flot vue ud over byen og den lille bugt.

Overnatning i Belfast.

Dag 5
Belfast – Bangor, Maine. 1900-tallets favoritbadeby Bar Harbor, sejltur langs kysten og Nationalparken Arcadia (ca. 220 km)
Vi udforsker bl.a. Bar Harbor

Naturen og den vaskeægte New England-stemning er i dag i centrum, når vi starter dagen med at køre mod Bar Harbor - John Irvings hjemstavn. Området omkring Bar Harbour er som taget ud af en af hans romaner, og det er da også her, at den kendte forfatter har hentet inspiration til nogle af sine værker. Vi skal stifte nøjere bekendtskab med øen Mount Desert Island, hvor både Bar Harbor og Arcadia National Park ligger. Øen er en af USA’s største, og her er det bare at læne sig tilbage og lade øjnene forkæles af sommerhuse fra forgangne tider og se Thunder Hole, hvor der lyder et veritabelt tordenbrøl, når en bølge af den rigtige størrelse ruller ind i den underliggende hule og presser luft ind ved et enormt tryk.

Vi skal også se bjerget Cadillac Mountain, som er det østligste punkt i USA og dér, hvor solen står op.

Alt i alt en betagende dag, som ikke bliver mindre smuk af, at vi tager på en sejltur langs kysten (hvis vejret tillader det). Dermed får vi et indtryk af regionen fra søsiden og hvis vi er heldige, viser kaptajnen os undervejs hvordan man fanger en rigtig New England-hummer.

Overnatning i Bangor.

Dag 6
Bangor – Lincoln, New Hampshire. Kancamagus Highway, White Mountains og elg-safari (ca. 400 km)
Elg familie

Nu er det tid til at forlade New Englands kyst, og vi bevæger os østpå mod White Mountains i New Hampshire ad den naturskønne rute, Kancamagus Highway. Denne vej er en af USA’s såkaldte ”Scenic Byways”, som er den amerikanske pendant til Margueritruten, og det bliver ikke den eneste gang på vores rejse, at vi kører ad en af dem.

White Mountains er navnet på den bjergkæde, som dækker omtrent en fjerdedel af staten New Hampshire. Bjergkæden er en del af Appalacherne, som er det bjergmassiv, der strækker fra provinsen Quebec i Canada til staten Alabama i det sydlige USA. Bjergene står i skarp kontrast til de kystområder, vi har besøgt de seneste dage, og aftenen byder tilmed på en elg-safari, hvor vi skal se, om vi kan få øje på nogle af de mægtige dyr.

Overnatning i Lincoln.

Dag 7
Lincoln – Montpelier, Vermont – Stockbridge, Massachusetts. Ahornsirupfarm, landsbycharme i Middlebury og kørsel ad USA’s svar på ”Margueritruten” (ca. 450 km)
Capitol-bygning, Montpelier

Vi krydser nu ind over grænsen til staten Vermont. Det er USA’s 7.-mindste stat men det er samtidig staten med den mindste hovedstad. Montpelier har nemlig kun ca. 7.500 indbyggere, hvilket er nogenlunde samme indbyggertal som Ebeltoft – og den er næsten lige så charmerende. Her er ikke en eneste McDonald’s.

Vi gør et stop i hovedstaden og tager så ud på landet for at besøge en ahornsirupfarm. Vermont er USA’s største leverandør af ahornsirup, og vi skal være meget uheldige, hvis vi ikke kommer forbi adskillige lunde med træer af arten sukker-løn eller sort løn, som er forbundet af et sindrigt system af gummislanger, der leder aftappet saft fra træerne til en opsamlingstank. Når vi besøger farmen skal vi høre om, hvordan siruppen fremstilles, og mon ikke der også bliver tid til en lille smagsprøve?

Efter besøget kører vi mod syd ad endnu en ”Scenic Byway” mod Stockbridge i staten Massachusetts. Det er den såkaldte US-7, hvorfra der er udsigt til bjerge, små gårde, skove, floder og åer. Til sidst ankommer vi til Stockbridge på grænsen mellem Massachusetts og New York. Byen emmer af historie her i hjertet af ”New England”. Oprindeligt blev Stockbridge grundlagt som missionærstation i det dengang ”vilde” USA. Missionærerne havde til opgave at tæmme de ”vilde” mohikanere, hvilket må siges at være lykkedes i bemærkelsesværdig grad. Det fik man gavn af under Den franske krig 1763-1764, hvor indianerne var aktive på britisk side. Siden deltog de også på ”oprørernes” side under frihedskrigen mod briterne. Belønningen, der blev dem lovet, var at de kunne beholde deres land for tid og evighed. Men som historien har vist, blev dette løfte brudt, og stammen flyttet, først længere mod vest i staten New York og siden til Wisconsin langt mod vest på den anden side af The Great Lakes.

Da jernbanen kom til Stockbridge i 1850 udviklede byen sig grundet sin idylliske beliggenhed til et yndet udflugtsmål for overklassen fra New York City og Boston – hvilket den er den dag i dag.

I Stockbridge får vi endnu en autentisk New England-oplevelse, når vi overnatter på en original New England Inn.

Dag 8
Stockbridge – gennem Connecticut – Newport, Rhode Island – Cape Cod. Vanderbiltpalæet ”The Breakers”, Newport Cliff Walk og Kennedyfamiliens feriested Hyannis (ca. 386 km)
The Cliff Walk

Turen går fra Stockbridge gennem staten Connecticut til Newport i staten Rhode Island. Newport ligger uden for alfarvej for den typiske europæiske besøgende, og det er synd. Over 375 år har denne charmerende New England-enklave udviklet sig fra at være et tilflugtssted for religiøse afvigere til en fremtrædende kolonitidshavn og senere til en guldalderlegeplads for overklassen. Og det er ikke uden grund, at Newport har tiltrukket disse besøgende, og i dag får vi syn for sagen.

Vores første stop, som nu egentlig er en spadseretur, er The Cliff Walk. Vi går en tur ad stien og har på vores højre hånd mægtige palæer og på vores venstre havet for foden af den stejle klippeskrænt. Herefter når vi frem til The Breakers, som var Vanderbiltfamiliens palæ bygget for penge tjent gennem opbygningen af familiens jernbaneimperium. Palæet er et pragteksempel på overdådig guldalderarkitektur og -indretning, og det er svært ikke at tænke på de russiske zarpaladser, når man ser udsmykningerne i guld, marmor og sirlig bemaling.

Om aftenen ankommer vi til Cape Cod, den fiskekrogsformede halvø, hvor de første pilgrimme gjorde landgang i deres søgen efter et liv i fred for religiøs forfølgelse i Europa.

Overnatning i Hyannis.

Dag 9
Cape Cod – Martha’s Vineyard – Cape Cod. Ørundtur på Martha’s Vineyard med bl.a. fyrtårnet og klipperne Aquinnah og Edgartown med sine mange Greek Revival-huse (ca. 170 km)
Martha’s Vineyard, ud for Massachusetts’ kyst

Vi skal i dag med færgen over Nantucket Sound til den afslappede ø ud for Massachusetts’ kyst, Martha’s Vineyard. Den er ikke kun kendt for sin skønhed og charme, men også for de mange berømtheder, som ferierer her, bl.a. Bill Clinton.

På trods af, at øen byder turister velkommen, er den bestemt ikke faldet i den samme fælde som mange andre sæsonprægede områder i jagten på turisternes dollars. Martha’s Vineyard repræsenterer en unik balance mellem et aktivt handelsliv og fredfyldte omgivelser. Snart efter europæernes ankomst til øen var de i overtal, og i midten af 1800-tallet var der blot omkring 500 indbyggere af oprindelig afstamning tilbage. Heldigvis overlevede mange af dem, og i dag er over halvdelen af indbyggerne i landsbyen Aquinnah indianere af Wampanoag-stammen.

Vi skal på tur rundt på øen og opleve smukke landsbyer og kyststrækninger. Martha’s Vineyard er på størrelse med Møn, så vi når hele vejen rundt – der hvor der nu engang er veje – og ser Vineyard Haven, som er øens handelscenter, og det er også her øens bådebyggere holder til. Herfra kører vi til Oak Bluffs, der er kendetegnet ved sin victorianske “kagehus”-byggestil. Vi ser West Tisbury, som er den typiske New England-landsby og landsbyerne Chilmark og Aquinnah, som er kendte for deres naturskønhed, lerklipper og lange hvide sandstrande. Vi slutter dagens udflugt af i Edgartown, som er et arkitektonisk mindesmærke over den periode i Martha’s Vineyards historie, hvor der blev drevet hvalfangst, inden vi atter vender tilbage med færgen til Cape Cod.

Overnatning i Hyannis.

Dag 10
Cape Cod – Boston og hjemrejse. JFK Presidential Library and Museum og hjemrejse (ca. 70 km)

Det er nu tid til at forlade Cape Cod og New England, så vi sætter atter kursen mod lufthavnen i Boston. Men før vi når så langt, skal vi lige have et par seværdigheder med: Plymouth og JFK Presidential Library and Museum.

Vi kører til hyggelige Plymouth, stedet hvor de første engelske separatister gik i land fra skibet Mayflower. Dette er i sandhed USA’s vugge – og så er her desuden kønt. Byens hvidmalede træhuse er som taget ud af et New England-postkort.

Herefter fortsætter vi mod Boston, og nu er det som at træde et skridt tilbage i historien og gå på opdagelse gennem John F. og Jackie Kennedys liv. Udstillingsgenstandene på JFK Presidential Library and Museum tæller præsidentfruekjoler, officielle gaver givet til præsidenten og valgplakater – alt i original. Desuden vises overalt videoklip at JFK’s mest berømte taler, og det er svært ikke at få gåsehud, når en af alle tiders mest populære præsidenter udtaler ordene ”Ich bin ein Berliner”.

Senere kører vi til lufthavnen for hjemrejse.

Dag 11
Ankomst til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Boston t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 5.998,-
 • Drikkepenge (beregn cirka 40 USD pr. pers. til lokalguider, chauffører og bagagebærere)
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Buskørsel

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både naturparker og storbyer som muligt. Det betyder, at der visse dage skal køres længere strækninger. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve USA ”on the road”.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Du kan også læse vores anbefalinger til nogle gode New York-oplevelser i artiklen 24 timer i New York

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

 

Hånden på hjertet

Information

Almindelige turistbusser i USA er generelt komfortable. Dog har de ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris   

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 2 out of 5 by from Et skønt velvalgt rejsemål, men.... Organiseringen af rejsen var rodet og lidt præget af discounttankegang.Hvalsafarien var skøn,men i første omgang aflyst p.g.a.ændrede flytider.Besværlig flyrejse p.g.a.mellemlanding.Der findes direkte fly til Boston!Gruppen var alt,alt for stor(35).Det tog evigheder at komme ind og ud af bussen.Bussen slidt og ukomfortabel.Hoteller var slidte og uden for alfarvej.Vi måtte i blandt købe aftensmad i supermarkeder,fordi hotellerne ikke havde restaurant og lå 5 km.fra nærmeste by.Programmet for stramt.Ofte svært at nå morgenmaden.Rejselederen venlig,men virkede uengageret og ikke vidende om emnet.Vi kunne ikke nå det lovede program.
Date published: 2018-10-08
Rated 1 out of 5 by from En rejse med mange fejl og mangler. Den havde I vist glemt at lave research på og iøvrigt havde I glemt at fortælle, at det var en jomfru rejse. Vi havde ellers glædet os til at rejse med Jer igen og Lufthansa. Det startede ikke særligt smart hjemmefra med Jeres 3 omlavninger, ganske vist med kompensation, men den kompensation vedr. de !2 timers ventetid i alt i Frankfurt, er bestemt en stor streg i regningen, i en ellers mange timers rejse ud/hjem. I øvrigt er det bare ikke iorden at anbringe os langt udenfor lov og ret, når der end ikke er mad og drikke at få, uden at bussen skulle ud at køre igen, efter mad fra supermarkeder, som så skulle indtages på værelserne, det er ligesom ikke ferie, men bare noget afklapsning. Alt i alt var det halvdel af hotellerne der ikke havde restaurant åben.
Date published: 2018-10-13
Rated 2 out of 5 by from Spændende rejse, men med hoteller med en meget dårlig beliggenhed Vi har altid anbefalet Albatros, fordi de brugte hoteller, der havde en beliggenhed, så der var mulighed for at gå ud i byen om aftenen. Det gør vi ikke mere, på 3 af 7 hoteller på denne tur var der mulighed for at spise. To havde en så dårlig beliggenhed, at maden skulle købes i et supermarked og indtages på værelset. Der blev brugt alt for lang tid til transport til og fra Boston og 35 deltagere er for mange, det tager for lang tid at komme ind og ud af bussen, der i USA kun har en udgang.
Date published: 2018-10-08
Rated 3 out of 5 by from En flot naturoplevelse Det var en flot naturoplevelse og en interessant tur med mange gode indtryk og fin orientering, men flere ting var ikke i orden på turen. Nogle hoteller lå langt fra byer, aflysninger af noget vi skulle have set iflg. programmet. For lidt tid f.eks. på Martha:`s Vineyard. Desuden for mange med på turen 35 personer. Rejser med Albatros har ellers altid været i orden, men denne tur levede ikke helt op til forvent- ningerne.
Date published: 2018-10-11
Rated 2 out of 5 by from Rejsen levede ikke op til vores forventninger. Programmet blev ændret af flere omgange kort før rejsen skulle finde sted. Især ventetiden i Frankfurt lufthavn var uheldig.. Rejselederen var god og forsøgte at få tingene til at fungere, men hans arbejdsbetingelser var ikke i orden.. Programmet var for forceret og noget kunne tyde på, at dette ikke var kvalitetssikret ordentligt i forvejen af af Albatros. Flere af hotellerne var placeret langt væk fra alt og i en dårligere kvalitet end forventet. Elg safari arrangementet bør ikke gentages i den form vi var udsat for. Toilettet i bussen måtte ikke benyttes overhovedet. Naturen var smuk og flere af udflugterne var gode blandt andet hval - og hummer sejlturen. 2 af hotellerne var gode. Vi kan desværre ikke anbefale turen i sin nuværende form til andre. Men med væsentlige forbedringer kunne det blive en fremragende tur pga. området og naturen.
Date published: 2018-10-13
Rated 2 out of 5 by from Kunne have været en fin rejse!!! Vi var forsøgskaniner - rejsen levede slet ikke op til tidlere ture med Albatros - F.eks til British Colombia med Ebbe Weile som rejseleder og ture til Nordlige England og Scotland med Camilla Colding Jørgensen, som meget kvalificeret guide. Vi har bestilt safaritur til Sydafrika i januar 2019 og forventer I lever op til tidligere rejsestandard. Øv er skuffet - skriver til jer direkte senere.
Date published: 2018-10-08
Rated 2 out of 5 by from Blandet oplevelse Rejse under Albatros niveau
Date published: 2018-10-19
Rated 1 out of 5 by from Store forventninger med ringe udbytte Generelt dårlige hotelbeliggenheder langt fra alfarvej og hvor det flere steder ikke var muligt at spise, hverken på hotel eller nærliggende restaurant. Et specifikt hotel var så ringe, at det kommer uden for bedømmelse. Morgenmad var generelt god. Bussen på denne tur var et stykke under middel. Dårlig komfort og store problemer med at regulere varme/kulde. Men en god chauffør, som gjorde et godt stykke arbejde. Programmet for turen bar præg af venstrehåndsarbejde. Der var ikke megen tid til fordybelse, altså lige at absorbere oplevelserne. Når vi f.eks. gjorde holdt i en by, så skulle vi både nå at spise frokost (bruge tid på et finde restaurant) og samtidig, på guidens opfordring. opleve byen. Desuden kunne valget af byer godt være mere interessante. Et sted bestod byen umiddelbart kun af restauranter og souvenirshops. Guiden på turen virkede ikke dedikeret og fokuserede meget på amerikanske forhold generelt i stedet for området, vi befandt os i. For meget Trump og Kavanaugh. Han snakkede flere gange steder op, som kunne være interessante at se, men så var der ikke tid og vi kørte bare forbi. Når man befinder sig i New England på denne tid af året, så er der automatisk fokus på de skiftende farver på træerne. Det virkede ikke til at interessere ham synderligt. Han klarede de generelle opgaver fint og var vist også ham der sørgede for, at vi kom på den hvaltur, som ellers var blevet aflyst (Lufthansas skyld). Toppunkterne for mig på turen var hvalsafarien, en skøn dag, med masser af hvaler, besøget på Marthas Vineyard, gerne med noget mere tid og så var det da også sjovt at være på hummertur.
Date published: 2018-10-18
 • y_2018, m_12, d_16, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_da_DK, sid_USRTR26, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19USRTR26BDK2305