New York og krydstogt til Caribien og Dansk Vestindien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Gør drømmen til virkelighed med Albatros på et eksotisk krydstogt fra The Big Apple til Dansk Vestindien og Caribiens varme himmelstrøg

En unik kombination af indholdsrig storbyferie og et lækkert krydstogt til tropernes bountyøer. Rejsen begynder med to overnatninger i New York, så du får masser af storbyoplevelser og ikke mindst oplever den fantastiske atmosfære mellem skyskrabere og parker.

Oplevelserne kan fordøjes på et par afslappende sejldage med alle krydstogtskibets faciliteter, mens vi har kurs mod Caribiens øhav. Her venter postkortlignende sandstrande, vajende palmer og spændende kolonihistorie med både dansk, spansk, hollandsk, fransk og engelsk islæt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars (evt. antilliske gylden og Cayman Islands-dollars)

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark, ankomst til New York og indlogering på hotel
Dag 2 New York, Brooklyn Heights, Wall Street, Ground Zero og Brooklyn Bridge
Dag 3 New York. Byrundtur til Times Square, Broadway,Wall Street, Chinatown, Little Italy og afsejling kl. 16.00
Dag 4–6 På havet mod Caribien. Oplevelser til søs
Dag 7 Skt. John’s, Antigua
Dag 8 Castries, Skt. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen
Dag 9 Basseterre, Skt. Kitts. Frivillig gåtur med rejselederen
Dag 10 Charlotte Amalie, Skt. Thomas. Ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 11–12 På havet mod New York. Oplevelser om bord
Dag 13 Ankomst til New York og hjemrejse
Dag 14 Ankomst til Danmark

Norwegian Gem

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord.

Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du 12 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort poolområde.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til New York og indlogering på hotel

Vi lander i The Big Apple og kører til vores centralt beliggende hotel på Manhattan. Hvis tiden tillader det, kan du gå på en lille aftentur med rejselederen.

Dag 2
New York, Brooklyn Heights, Wall Street, Ground Zero og Brooklyn Bridge
New York

Vi går fra hotellet direkte ud til hjertet af finansdistriktet på sydspidsen af øen. Dette er centrum for en stor del af verdensøkonomien, og her har mange af verdens største og mest magtfulde multinationale selskaber og banker deres hovedsæde. Vi fortsætter til fods og besøger flere af områdets seværdigheder. Vi starter med at vandre ned til Battery Park, som ligger på det sydligste af Manhattan. Derfra passerer vi Bowling Green, som ifølge overleveringer er stedet, hvor de hollandske bosættere i 1626 købte Manhattan af Algonquin-indianerne for brugsgenstande til en værdi af 24 dollars. Bagefter fortsættes op ad Broadway til Trinity Church og videre til finansverdenens mest berømte gade, Wall Street. Vi passerer Federal Hall og New York Stock Exchange, og hen mod frokosttid vil vi være vidne til et mylder af forretningsfolk, som fylder frokostrestauranterne og står i kø foran de små boder på gaden. Vi holder frokostpause ved South Street Seaport, som er et restaureret område omkring New Yorks gamle havn. I området er der et stort kompleks med diverse restauranter og butikker og en terrasse med storslået udsigt over East River. Restauranterne har et udbud af alt fra hamburgers til mexicansk og japansk mad.

Efter pausen går vi mod 9/11 Memorial. Hvor World Trade Center engang lå, er der indrettet et mindesmærke, der fylder halvdelen af det cirka 64.000 m2 store område. Mindesmærket blev indviet i 10-året for terrorangrebet, hvor 2.753 mennesker omkom i New York; de fleste inde i World Trade Centers tvillingetårne.

Der, hvor tårnene stod, ligger nu to store kvadratiske bassiner, hvor vandet løber ned ad de mørkegrå sider dag og nat og ender i et – for tilskuerne – bundløst hul. En symbolsk fremstilling af tårnenes fald og ødelæggelse. På bronzepaneler er indgraveret alle navnene på dem, der mistede livet den 11. september 2001. Bassinerne, som hver måler omkring 4.000 m2, er omgivet af en plads med flere hundrede træer, der er plantet for at bibringe stedet en atmosfære af håb og genfødsel. Mindesmærket er udført af arkitekterne Michael Arad og Peter Walker & Partners, der vandt arkitektkonkurrencen blandt de mere end 5.000 indsendte forslag. Det norske arkitektfirma Snøhetta har tegnet pavillionen som fungerer som indgang til mindesmærkets museum som åbnede i 2014.

Vi fortsætter dagen med at tage undergrundsbanen til Brooklyn, hvor vi danner os et overblik over New York set fra Brooklyn Heights. Herfra kan vi se Manhattans sydspids samt Frihedsgudinden og det gamle immigrationscenter på Ellis Island, hvorigennem 12 millioner indvandrere nåede at passere. Fra promenaden langs med East River får vi et indtryk af byens kolossale størrelse, og vi kan danne os et overblik over flere af New Yorks fem boroughs (distrikter): Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island.

Vi slutter dagen med at opleve New Yorks funklende aften-skyline fra gangbroen over Brooklyn Bridge, før vi mætte af indtryk begiver os tilbage til vores hotel.

Dag 3
New York. Byrundtur til Times Square, Broadway,Wall Street, Chinatown, Little Italy og afsejling kl. 16.00 Afsejling kl. 16.00
New York

Inden vi går om bord på krydstogtskibet, har vi arrangeret en formiddagsudflugt rundt på Manhattan, hvor vi får lejlighed til at opleve det pulserende liv i New Yorks hjerte. Manhattan er på trods af sit forholdsvist begrænsede areal, et sandt puslespil af kulturer og stemninger. Udflugten tager os til flere af Manhattans distrikter, og giver os lejlighed til at fornemme byens forskelligartethed.

I Downtown Manhattan fornemmer vi for alvor diversiteten, idet vi inden for et forholdsvist lille område træder fra den ene verden ind i den anden op til flere gange, fra det hippe og eksklusive SoHo, over det italiensk dominerede Little Italy til det østasiatiske Chinatown.

Vores udflugt slutter ved Hudson River, hvor vores krydstogtskib ligger ved kaj. Efter udrejseformaliteterne går vi om bord på skibet, der skal være vores hjem de følgende 11 dage.

Udsejlingen fra New York er en oplevelse, der er få forundt. Vi glider stille forbi Manhattan, hvor vi få timer forinden har været omgivet af de kendte bygninger og byens dynamik, og sejler forbi Frihedsgudinden, som Frankrig donerede til USA i 1886 som tegn på landenes broderskab. Tæt ved Frihedsgudinden ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europæiske immigranters første møde med ”Drømmelandet i vest”.

Vores rejse mod varmere himmelstrøg i Caribien er nu i fuld gang.

Dag 4–6
På havet mod Caribien. Oplevelser til søs
Tid til at hygge sig på skibet

Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagene i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.

Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 7
Skt. John’s, Antigua Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Antiguas hovedstad, Skt. John’s

Vi lægger i dag til i Antiguas hovedstad, Skt. John’s. Øens europæiske opdager, Christoffer Columbus, kom hertil på sit andet Caribienstogt i 1493 og opkaldte øen efter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 ankom en gruppe englændere fra naboøen Skt. Kitts og etablerede med succes bosættelser. Det blev startskuddet til sukkerproduktionen, som derpå nærmest eksploderede med over 150 sukkermøller.

Senere blev øen en vigtig indgang til de caribiske kolonier og blev ofte kaldt ”Porten til Caribien”. I hovedstaden Skt. John’s kan man opleve flotte, restaurerede historiske bygninger, ikke mindst Skt. John’s Cathedral, hvis tårne dominerer byens skyline. Beboelseshusene er malet i særdeles friske farver, og byen er et glimrende sted at nyde et spændende måltid og gøre et fund i de prisbillige forretninger.

Dagens Albatrosudflugt er en tur til en af de mest populære havne på Antigua, English Harbour på sydspidsen af øen, som i 1600- og 1700-tallet var base for det engelske søværn i Caribien. Lord Horatio Nelson skulle efter sigende have besøgt den flere gange. Det er et imponerende bygningsværk, og havnen var perfekt for den britiske flåde. Bugten ligger i læ for orkaner, og den eneste indgang til havnen er en smal åbning mellem to landtanger, som selvfølgelig i datiden var svært bevogtede.

Også det historiske værftsområde, Nelson’s Dockyard fra 1745, som ligger tæt ved English Harbour, er i dag fint restaureret og et populært udflugtsmål. Området med det gamle skibsværft og flådehavnen har helt op til vore dage bevaret sin funktion – nu som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra udsigtspunktet Shirley Heights er der en fremragende udsigt over havneområdet, og her kan du få et rigtig godt indtryk af, hvorfor English Harbour var en så eftertragtet naturhavn.

Når vi har dykket ned i historien, er det tid til at dykke i bølgen blå. Vi kører tværs over øens frodige midte til Turner’s Beach, som er et pragteksempel på de fantastiske sandstrande, Antigua kan byde på. Turner’s Beach er blot en af de 365 strande på øen – en for hver af årets dage – og her er både restaurant og faciliteter. Efter et par timers afslapning på stranden kører vi tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er særligt arrangeret i forbindelse med ændringen i rejseruten og ville ikke normalt være inkluderet i rejsens pris).

Dag 8
Castries, Skt. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Skt. Lucia

I dag lægger skibet til på en af de smukkeste og mest frodige caribiske øer, nemlig Skt. Lucia. Langs kysten finder man lange hvide sandstrande, små hemmelige bugter og hyggelige fiskerlandsbyer, og inde midt på øen ligger der uberørt jungle, frodige bananplantager og de majestætiske Piton-bjerge, som er blevet øens kendemærke.

Som på mange af de andre caribiske øer er der også på Skt. Lucia en aktiv vulkan, der ligger på den sydlige del af øen ved byen Soufrier. Her kan man opleve boblende, sydende mudder og en umiskendelig svovllugt, der taler sit eget tydelige sprog om den vulkanske aktivitet. Der er varme kilder, hvor det er muligt at tage en dukkert, og de mange mineraler i vandet skulle have en gavnlig effekt på huden.

Bananeksport er stadig den største indtægtskilde for Skt. Lucia, hvor turismen endnu ikke har fået overtaget. Først franskmændene – og siden englænderne – har været koloniherrer på øen, der i 1967 fik sin uafhængighed. I dag er Skt. Lucia, ligesom de mange andre tidligere engelske kolonier, medlem af Commonwealth.

Skt. Lucia byder på saftiggrønne bananplantager, en malerisk vestkyst med de hyggelige fiskerlandsbyer Anse La Raye og Canaries samt de karakteristiske spidse Piton-bjerge. Her er også en botanisk have og farme, hvor der blandt andet dyrkes kakao, kaffe, kokosnødder, bananer og en række andre tropiske afgrøder.

Du kan gå på opdagelse i byen Castries, der er kendt for sit sprudlende bymarked, hvor velduftende krydderier og farverig frugt og grønt ligger til udstilling i markedsboderne.

En tur gennem byen bør også gå forbi torvet Derek Walcott Square, opkaldt efter øens berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1982 fik Nobelprisen i litteratur. Det var værket ”Omeros”, Walcotts caribiske udgave af Homers ”Iliaden”, som udløste nobelpriskomiteens roser. På torvet knejser et 500 år gammelt ”regntræ” (Albizia saman) og symboliserer øens store frodighed, og ved siden af torvet ligger byens katedral, der er Caribiens største kirke.

Vores rejseleder går en tur i nærområdet, alle er velkomne til at følge med!

Dag 9
Basseterre, Skt. Kitts. Frivillig gåtur med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Skt. Kitts

Skt. Kitts er en af Caribiens knap så kendte øer, og det kan vi blot glæde os over, for dette er en rigtig lille uopdaget perle! Store dele af øen er fuldstændig uberørte, og overalt møder vi en hyggelig og tilbagelænet stemning. Skt. Kitts’ officielle navn er Skt. Christopher – navngivet af Columbus, der kom hertil under sin anden rejse til Den Nye Verden i 1493 – og sammen med naboøen Skt. Nevis har øen udgjort republikken ”Skt. Kitts and Nevis” siden 1983, hvor de brød med mere end 200 års engelsk herredømme.

Skt. Kitts and Nevis er den klassiske caribiske historie om europæisk kolonisering, afrikanske slaver og sukkerrørsplantager. Sukkeret røg direkte til London, hvor det stillede englændernes hang til søde sager. Skt. Kitts and Nevis er den ældste, engelske koloni i Caribien – og selvom franskmændene i en længere årrække også lagde billet ind på øernes frodige jord, så vandt englænderne det endelig slag og magten over øerne.

I Skt. Kitts’ hovedby, Basseterre, hvor vi lægger til, fornemmer man tydeligt både den franske og den engelske fortid. Og er du historisk interesseret, er det oplagt at besøge det velbevarede engelske fæstningsværk Brimstone Hill Fort, der ligger knap en halv times kørsel oppe ad vestkysten fra Basseterre. Her er der levn fra ikke færre end ni fæstninger, hvilket taler sit eget tydelige sprog om de magtkampe, der udspillede sig i Caribien, hvor der var rigtig mange penge at hente for de europæiske kolonimagter – med England, Spanien og Frankrig som de vigtigste aktører. Brimstone Hill Fort er det mest velbevarede og imponerende af Skt. Kitts’ mange fæstninger og er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. En tur rundt på øen er i det hele taget en rejse rundt i øens dramatiske historie.

Langs kysten med de mange fæstninger og spredt rundt i landskabet finder man ruiner af nedlagte sukkerrørsplantager og herskabsvillaer fra øens storhedstid som sukkereksportør. De sidste sukkerplantager drejede først nøglen om i 2005. Det er selvfølgelig også oplagt at besøge en af øens mange smukke strande og få sig en caribisk dukkert, men endelig kun ud mod Det Caribiske Hav – Atlanterhavssiden er for voldsom. Tæt på Basseterre ligger Frigate Bay, hvor bademulighederne går hånd i hånd med golf, kasinoer og shopping.

Vores rejseleder går en tur i nærområdet, alle er velkomne til at følge med!

Dag 10
Charlotte Amalie, Skt. Thomas. Ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 13.00
På opdagelse i Charlotte Amalie
Om morgenen ser vi indsejlingen til Skt. Thomas. Dagens udflugtstilbud er en halvdagstur i og omkring hovedstaden Charlotte Amalie. Vi begynder med at køre en tur i safaribusser og nyder øens grønklædte bjerge og den smukke kyststrækning med klassiske caribiske bountystrande og azurblåt vand. Vi besøger den danske kirkegård, hvor blandt andet søhelten admiral C.V. Jessen ligger begravet. Vi skal også nyde udsigten fra Drake's Seat, navngivet efter den engelske kaper Sir Francis Drake. Efter vi har dannet os et grundigt indtryk af den gamle koloni, kører vi tilbage til Charlotte Amalie, hvor vi tager turen rundt i byen til fods og ser de mange historiske danske bygninger. Charlotte Amalie hed oprindeligt Taphus, hvilket betyder kro på hollandsk, men senere fik byen navn efter Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie. Den 30. marts 1666 hejste Erik Nielsen Schmidt som den første guvernør Dannebrog på Skt. Thomas, men han døde nogle få måneder senere, og der kom først rigtig gang i koloniseringen i 1672, da Jørgen Iversen Dyppel tog Skt. Thomas i besiddelse som base for det nyligt oprettede Vestindisk Kompagni. Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre højdedrag, og sidegaderne slynger sig op ad højene. Mange af disse gader er trappegader, som er bygget af gode danske mursten fra Sønderjylland. Den mest kendte er De 99 Trin, som dog har vist sig rent faktisk at have 103 trin. Gadeskiltene i byen viser stadig de gamle danske gadenavne som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade. Vores byvandring starter ved øens ældste bygning, det røde Christiansfort, som blev påbegyndt af Jørgen Iversen Dyppel i 1672. Ud over at være byens fæstning har den tjent som kirke, fængsel, domhus, guvernørbolig og brandstation. I dag er fortet omdannet til museum, som dog er under restaurering. Foran fortet, ned mod vandet, ligger den tidligere danske gendarmkaserne fra 1874, som er et fint eksempel på dansk koloniarkitektur. I dag fungerer den som senatsbygning. På pladsen foran bygningen fandt overdragelsen til USA sted den 31. marts 1917. Denne dag, Transfer Day, er nu lokal helligdag. Lige øst for fortet ligger Emancipation Garden (Frihedsparken) med statuen af Christian IX, og bag denne ligger det gamle Grand Hotel fra 1840. Byrundturen fortsætter til Guvernementshuset, Frederikskirken og en tur op ad De 99 (103) Trin til Crown House, hvor Peter von Scholten boede, mens han var vicekommandant i Charlotte Amalie. Herefter spadserer vi ad hovedgaden, Dronningens Gade, der løber parallelt med havnefronten. Mellem havnefronten og Dronningens Gade, som i dag hedder Main Street, finder vi de gamle danske vare- og handelshuse, blandt andet apoteker A.H. Riises, som nu er indrettet til forretning. De fleste er kun på en enkelt etage og er opdelt i store tøndehvælvede rum. Efter vores byvandring er der lidt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. Skt. Thomas er toldfri zone og blandt andet alkohol, makeup, parfume og smykker kan fås til priser langt under de danske. Obs. På trods af det lidt kortere ophold i Charlotte Amalie, så vil programmet gennemføres som beskrevet, men regn med kortere tid på egen hånd i slutningen af programmet.
Dag 11–12
På havet mod New York. Oplevelser om bord
Nyd livet med skibets mange tilbud

Selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret, og måske slutte af i natklubben.

Dag 13
Ankomst til New York og hjemrejse Ankomst kl. 10.00
Indsejlingen til New York er enestående
De morgenfriske kan følge indsejlingen til New York. Vi lægger til ved den velkendte kaj på Hudson River. Efter udtjekning kører vi til lufthavnen, hvor flyet venter.
Dag 14
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt
Tillæg for udvendig kahyt (OA) kr. 2.998,- per person
Tillæg for balkonkahyt (BD) kr. 4.998,- per person
Tillæg for enkeltværelse/kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Tillæg for indvendig enkeltkahyt (ID) kr. 8.498,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt (OA) kr. 13.998,-
Tillæg for enkeltkahyt med balkon (BD) kr. 16.498,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – New York t/r
 • 2 nætter på centralt beliggende hotel i New York i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Udflugter i New York og på Skt. Thomas
 • Transport jf. program
 • 11 dages krydstogt med Norwegian Gem i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand om bord
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Måltider i New York og evt. måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn USD 13,50 pr. person pr. nat om bord)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 15,- pr. person.
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Kahytskategori ID
Indvendig kahyt på dæk 4. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori OA
Udvendig kahyt med vindue på dæk 8. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BD
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 8. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og internt i USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa
Puerto Rico: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/puerto-rico
Dansk Vestindien: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/dansk-vestindien
St. Maarten: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/st-maarten

Du kan også læse vores anbefalinger til nogle gode New York-oplevelser i artiklen 24 timer i New York

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked

Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse der stort set opfyldte forventningerne New York var en oplevelse selv om det var vinter. Sommeren oplevede vi på de Caribiske og Dansk Vestindiske øer, hvor vi især var begejstret for St. Maartens. Stor viden fra vore rejseledere om såvel New York som øerne. At opleve Central Park, World Trade Center Memorial, Frihedsgudinden m.m. i New York samt at se naturen og stranden med flyene lige over hovederne ved landingen på flypladsen i direkte tilknytning til stranden var fascinerende på st. Maartens, ligesom det var spændende at se Peter von Scholten's hus og guvernørbolig og kunne gå i hans fodspor på St. Thomas. Vi kunne godt have tænkt os om turen også havde omfattet et besøg på St. Croix.
Date published: 2017-03-02
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejseoplevelse Vi havde en fantastisk ,spændende og meget lærerig tur med en rejselder (Jesper) som var helt fantastisk -sikken viden han besad om alt hvad vi så og oplevede .Alt var tilrettelagt og kørte bare på skinner -selv hvis der var noget uforudset. Jesper startede med at sige det ikke var ferie vi var på men en oplevelses tur og det må siges det levede op til vores forventninger Helt fantastisk ide med en aftenavis ,især når vi er kommet hjem ,så er det som at opleve turen igen .Kun stor ros til Albatro og igen en fantastisk rejseleder
Date published: 2018-04-03
Rated 3 out of 5 by from En god og velforberedt rejseleder De 3 dage i New York var rigtig spændende og veludnyttede. Vi så en masse og rejselederen var meget velinformeret. Norwegian Gem var ikke et skib for folk, der ikke var søstærke, - vi måtte tage søsygepiller de 2 x 3 dage, hvor vi var på havet. (fås gratis i receptionen!) Besøg på 4 øer er fint, men anbefaler at tage ture rundt på alle øerne og ikke kun blive i havneområdet. Oplevede en velforberedt rejseleder, der informerede om såvel historie samt om rent praktiske ting, så alt gik efter planen.
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse! Uden erfaringer med Albatros, programsat grupperejse eller krydstogt startede jeg min rejse med fordomme. Fordomme, som først og fremmest en entusiastisk og altvidende rejseleder (Jesper) ændrede og erstattede af begejstring og lyst til mere! Programmet indeholdt valgfri aktiviteter hver dag og alle var relevante, lærerige og super interessante. Særligt Jespers fortællinger, indlæg og foredrag var spændende, indsigtsfulde, provokerende og en stor gave til den nysgerrige og videbegærlige gæst. Vi vidste, at turen fra New York til Caribien var lang (3,5 døgn) og tiden blev brugt på førnævnte foredrag, fitness, spa, bøger samt nogle smadder hyggelige fællesspisninger med gruppen. Albatros havde været ærlig i deres oplæg - at Norwegian Gem ikke lå i bedste kategori - men for en debutant var der absolut intet at sætte en finger på udover den ekstreme støj i fællesarealer som poolområde, barer, teater, dog kan man sagtens finde steder (mindre restauranter, soldæk, lounge (pånær om aftenen)) på skibet, hvor der er fredfyldt og vuggende ro. Desuden havde jeg tilkøbt balkonkahyt, som jeg virkelig kan anbefale, idet jeg også derfra fik stjernestunder (ro, spektakulære solopgange og -nedgange, indsejlinger iført morgenkåbe og kaffekop) med mig hjem. Jeg er omvendt og vender helt sikkert tilbage til Albatros! Tak!
Date published: 2017-02-21
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur med meget kompetent rejseleder Dejlig kombination af guidede ture i både New York og de Caribiske øer, med en meget kompetent guide og afslapning på krydstogtskibet og de Caribiske øer. Serviceniveau, underholdning og maden på Norwegian Gem som vi var med, var uovertruffen. Vi har tidligere været på all inclusive rejser på 4-5 stjernet hoteller. Dette krydstogtskib var på et højere niveau.
Date published: 2018-02-19
Rated 4 out of 5 by from New York og Caribien - en spændende kombination Besøget i New York var veltilrettelagt og den forholdsvis korte tid var godt udnytttet. Hotellet var gammelt, men meget hyggeligt, centralt beliggende og velfungerende. Der var en god morgenmadscafe og restauranter og cafeer i nærheden. Vi var blevet advaret om, at vi ikke skulle forvente den højeste standard på Norwegien-skibet - men den advarsel kunne have været sparet. Alt fungerede helt fint ombord. God service, dejlig mad og stort udbud af mulighed for aktiviteter. Vores besøg på de fire øer var fine. Vores rejseledere var kompetente og engagerede og gjorde alt for, at alt spillede. Et par ting der trak ned: atter en gang skulle vi belemres med en mellemlanding på trods af, at mindst seks flyselskaber flyver direkte til New York - surt tidsspilde. Indcheckningen i Kastrup ved afrejsen gik helt i fisk, vi stod 50 Albatros kunder, som ikke kunne checke ind men måtte vente lang tid på, at der kom en medarbejder, som kunne checke os ind manuelt. Ved ikke, hvad der gik galt. Placeringen i flyene rodede så mange ikke sad sammen med deres rejsefæller. Transporten (chaufføren) sidste dag i New York var under al kritik. Kunne ikke finde rundt og ikke finde Newark lufthavnen, vi var fremme en time senere end beregnet. Gruppen var ALT for stor også selv om, at der var 2 rejseledere med. Vi var 52 !!! Delt i to nogen gange - men mange gange sammen.
Date published: 2017-02-20
Rated 3 out of 5 by from Dejlig rejse, men paradis øerne udeblev Rejsen var præget af meget koldt vejr i New York, hvilket gjorde oplevelsen af The Big Appel til en rigtig kold fornøjelse, men efter at have indkøbt ekstra forede underbukser, hue og vanter, gik det endda og vi fik set rigtig mange interessante ting i byen,Rejselederen Jette vidste alt hvad der var værd at vide om byen, og viste det gerne frem Dog bør man ved fremtidige ture ,have planlagt et spisested ved ankomst til hotel, så rejsedeltagerne ikke render ,trætte, og sultne rundt efter et sted at spise. At Hotellet så heller ikke, på grund af ombygning, kunne byde på den planlagte morgenmad, men blot serverer et yderst beskedent udvalg af æg og braskartofler var heller ikke optimalt. Det bedste der kan siges om hotellet, er vel at det ligger meget centralt placeret ,klods op af Grund Zero på Lower Manhattan. Krydstogtet med Norwegian Gem var blevet påvirket og ændret på grund af Orkanerne der havde raseret øerne, og om det er derfor ved jeg ikke, men selve oplevelsen af "Paradisøerne " blev aldrig den oplevelse som vi vist alle havde forventet, dertil prægede rod og affald billedet i alt for høj grad, ligesom der på planlagte ture dels i Albatros regi og dels på ture arrangeret af Norwegian blev fokuseret alt for lidt på at vise "paradis" strandene frem ,jeg tror vist at de fleste af os havde forventet lidt mere af det., ligesom der blev talt meget om sukkerplantager og sukker møller, men ikke en eneste af disse blev vist frem. Vi rejste hjem med ikke indfriede forventninger, forventninger som vi med rette kunne have ud fra rejseprospektet , og jeg kunne konstaterer at vi ikke var ene om at være lidt skuffede. Krydstogtet (sejladsen) var helt fin, omend at 4 dage plus det løse er lidt lang sejltid, selvom forholdene ombord er fortrinlige. Man bør også ved fremtidige rejser sørge for at der flyves direkte, så rejsetiden dermed er uden ventetid og dermed forkortes med mange timer. Det giver selvfølgelig en merpris ,men den tror jeg mange gerne vil betale.
Date published: 2018-02-15
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med mange gode oplevelser Godt skib. Vi var heldige med vejret og begge vores rejseledere, Jesper og Jette var meget kompetente og hjælpsomme.
Date published: 2017-02-26
 • y_2020, m_12, d_1, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_54
 • loc_da_DK, sid_USCOC10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

USCOC10ADK