New Zealand – Kiwiernes Land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Klassisk rundrejse fra Nordøen til Sydøen samt 2 nætter i Sydney med besøg i Operahuset

Inkl. besøg i Sydney

New Zealands skønhed er i særklasse, fordi naturscenerierne er så kompakte. Et enkelt blik ud over Fox gletsjerlandskab, de snetoppede tinde ved Lake Tekapo eller de grønne klipper, der omkranser Milford Sound, afslører alle disse landskabsformers smukkeste facetter.

Undervejs besøger vi de pittoreske byer Queenstown og Wellington, hører maori-historiefortælling og oplever noget så særligt som snetoppede bjerge, der spejler sig i en regnskovsomkranset sø. New Zealand er et ideelt rejseland med dejlige hoteller, god mad og vin samt uhyre venlige mennesker. Vi føler os rigtig velkomne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Newzealandsk dollar

Dagsprogram
Dag 1–2 Afrejse fra København
Dag 3 Ankomst Auckland, New Zealand. Orienterende byrundtur
Dag 4 Auckland – Whakatane. Tid på egen hånd
Dag 5 Whakatane. Mulighed for udflugt til vulkanøen White Island, maori-madlavning og historiefortælling
Dag 6 Fra Whakatane via Waiotapu Wonderland ved Rotorua og Taupo-søen til Tongariro Nationalpark
Dag 7 Vandretur i Tongariro Nationalpark og videre til Wellington
Dag 8 Wellington. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 9 Wellington – Picton – Kaikoura. Tid på egen hånd
Dag 10 Kaikoura – Christchurch
Dag 11 Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier.
Dag 12 Fox Glacier. Gåtur ved Lake Matheson og vandring til gletsjer
Dag 13 Fox Glacier – Queenstown
Dag 14 Queenstown. Tid på egen hånd
Dag 15 Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Dag 16 Queenstown – Sydney, Australien.
Dag 17 Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach, havnerundfart
Dag 18 Sydney. Hjemrejse.
Dag 19 Hjemrejse

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
34.998,–
København
Udsolgt
35.998,–
København
Udsolgt
35.998,–
København
33.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
35.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
36.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
37.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
37.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
36.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
Afrejse fra København
Vi sætter kursen mod den anden side af jorden, hvor det store newzealandske eventyr venter.
Dag 3
Ankomst Auckland, New Zealand. Orienterende byrundtur
Velkommen til Auckland!

Vi lander i Auckland, New Zealands største by. Med sine cirka 1,3 millioner indbyggere er Auckland hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker anden form for vandsport. Auckland er bygget på 50 udslukte vulkaner, og mens de fleste af dem i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel, hvor vi får morgenmad og et hvil ovenpå den lange flytur.

Senere begiver vi os ud på en lille byrundtur i Auckland for at få et overblik over byen. Vi besøger blandt andet den hyggelige forstad Parnell, der med sine gamle, fint restaurerede huse og de mange gallerier og kunsthåndværkerbutikker er en smuk, kunstnerisk oase midt i storbyen. Fra den 200 meter høje vulkan, Mount Eden, får vi en flot udsigt over byen.

Dag 4
Auckland – Whakatane. Tid på egen hånd
Hvalfinne uden for Kaikoura

Efter morgenmaden kører vi cirka tre timer mod sydøst til det fantastisk smukke Bay of Plenty, et langstrakt og frodigt kystområde, som ligger ud til Stillehavet. Bugtens navn stammer fra den engelske opdagelsesrejsende James Cook, som udforskede New Zealand i årene 1769-1770, og bemærkede de mange naturressourcer i området. Vandet i bugten er i dag verdenskendt for dybhavsfiskeri og sejlsport.

I Bay of Plenty slår vi lejr i byen Whakatane, hvor maorierne bosatte sig første gang for 800 år siden, da de ankom fra de polynesiske øer. Dagen er reserveret til at oplevelser på egen hånd, og i Whakatane er der et væld af aktiviteter at vælge imellem. Man kan for eksempel leje mountain bikes og udforske det smukke område omkring byen eller besøge den gyldne sandstrand Ohope Beach, som ligger cirka fem kilometer længere nede langs kysten, og som regnes for at være en af de bedste strande i New Zealand. Der er også mulighed for at tage på hval- og delfinsafari eller nyde naturen og den spektakulære udsigt på en af de mange vandrestier. Whakatane er den by i New Zealand, som har flest solskinstimer.

Dag 5
Whakatane. Mulighed for udflugt til vulkanøen White Island, maori-madlavning og historiefortælling
Vulkankrater på White Island

I dag kan du blive i Whakatane for at nyde stranden og det hyggelige caféliv, eller du kan tage på udflugt til vulkanøen White Island (ikke inkl.), som ligger halvanden times bådtur ude i bugten. Vulkanen er New Zealands eneste aktive havvulkan og muligvis verdens mest tilgængelige, hvilket tiltrækker såvel videnskabsmænd, vulkanologer som turister fra hele verden.

På vej ud til øen har vi god tid til at nyde havudsigten fra den store overdækkede motorbåd, hvor vi også bliver informeret om White Islands historie. Vi kaster anker lidt uden for øen og bliver transporteret den sidste vej i gummibåd. På øen går vi rundt og oplever krater-søens syden og brølen og ser også resterne af den nedlagte svovlfabrik. Vi spiser frokost på øen og sejler derefter tilbage til Whakatane. Hvis vi er heldige ser vi delfiner, hvaler eller den new zealandske pelssæl. Bemærk, at gennemførelse af turen til White Island er afhængig af vejret.

Senere på aftenen venter en helt særlig middagsoplevelse. Vores aftensmad vil blive tilberedt ved hjælp af en ældgammel maori-teknik, som er givet videre og blevet forfinet gennem mange århundreder. Vi skal nemlig lære, hvordan man laver mad i en såkaldt ’hangi’ – en slags jord-ovn, hvor man tilbereder maden ved hjælp af et hul i jorden, et bål og nogle opvarmede sten, hvorefter man dækker det hele til og lader maden ligge i nogle timer. Arkæologiske fund på Nordøen viser, at teknikken er blevet brugt i lige så lang tid, som maorierne har boet på øen.

Mens maden tilbereder sig selv under jorden, tager vores lokale maori-vært os på en kulturel og historisk gåtur tilbage i tiden langs Whakatane-floden. Akkompagneret af traditionelle maori-instrumenter får vi fortalt historier mens vi besøger maori-forfædrenes mest hellige steder, herunder en gammel begravelsesplads og et vandfald, der er blevet brugt i forbindelse med ritualer. Efter gåturen nyder vi vores aftensmad sammen med de lokale.

Dag 6
Fra Whakatane via Waiotapu Wonderland ved Rotorua og Taupo-søen til Tongariro Nationalpark
Huka Falls

Vi forlader Whakatane til fordel for Tongariro Nationalpark. På vej hertil besøger vi det såkaldte ’Waiotapu Wonderland’ ved Rotorua, et farvestrålende termisk område, hvor vi blandt andet ser sprøjtende gejsere, boblende mudderpøle og det flerfarvede og kogende ’champagne-bassin’. Ikke så langt derfra skal vi desuden opleve det imponerende Huka-vandfald, hvor vandet tordner af sted med 220.000 liter i sekundet ud over det 11 meter høje fald. Wakato-floden, som vandfaldet udspringer fra, er normalt op til 100 meter bred, men her ved vandfaldet indsnævrer den sig til en bredde på blot 15 meter, hvilket er grunden til, at der i den grad er pres på vandet netop her. Huka betyder skum, og navnet kommer sig af, at når vandet rammer det underliggende flodbassin, sprøjter det så kraftfuldt, at det ligner skum.

Vi kører videre langs den smukke Taupo-søs østbred og standser ved den lille Rotopounamu-sø, for at se nærmere på den lokale flora og fauna. Herfra er det ikke langt til Tongariro Nationalpark, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

Dag 7
Vandretur i Tongariro Nationalpark og videre til Wellington
Tongariro Nationalpark

Tongariro Nationalpark, som ligger i midten af Nordøen, er New Zealands ældste nationalpark. Til nationalparkens historie hører, at den i 1887 blev foræret af en lokal maori-høvding til det new zealandske folk på den betingelse, at naturen med de mange helligdomme blev beskyttet. Den mildest talt bjergtagende nationalpark centrerer sig omkring de tre vulkaner Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu. Sidstnævnte vulkan er den mest aktive af de tre, og nogle kender den også som Mount Doom fra filmatiseringen af Ringenes Herre. Nationalparken byder på såvel ørkenlandskaber, tæt skov som bregnepræget natur, og om vinteren fungerer mange bjergskråninger som skisportsted. Efter morgenmaden skal vi vandre en tur i det mægtige landskab, som må siges at være indbegrebet af den legendarisk smukke new zealandske natur. Hvis vejret er med os, kan vi nyde den spektakulære udsigt over alle tre vulkaner – et syn man sent glemmer.

Vi kører videre sydpå mod landets hovedstad, Wellington, der ligger på den allersydligste spids af Nordøen. Wellington blev i 1865 valgt som hovedstad for at danne et diplomatisk midtpunkt mellem Nord- og Sydøen. Inklusive forstæderne har byen cirka 600.000 indbyggere. Beliggenheden ud til James Cook-strædet, der deler øerne, har givet byen øgenavnet ”Windy Wellington”, da der ofte står en strid blæst ind over byen. Det har dog ikke afskrækket folk fra at søge dertil, for byen ligger i grønne omgivelser mellem smukke bugter og bjergsider, hvor der ligger flotte villaer med en sjældent god udsigt over byen og James Cook-strædet. Vi når frem til Wellington sent om eftermiddagen.

Dag 8
Wellington. Byrundtur og tid på egen hånd
Wellington

Vi starter vores byrundtur i Wellington med at køre til toppen af det 196 meter høje Mount Victoria, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele hovedstadsområdet.

Vi besøger også Wellingtons botaniske have, hvor vi tager en tur med kabelbanen – en slags sporvogn, som i over 100 år har bragt indbyggere op til beboelsesområderne. Der er en højdeforskel på 168 meter, og banen er blot 650 meter lang. På toppen kan vi nyde den fine udsigt, og desuden findes der et lille museum tilegnet kabelbanen.

Eftermiddagen er på egen hånd, og mulighederne er mange her i den smukke hovedstad. Byen er med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserede. En oplagt mulighed er et besøg på det supermoderne nationalmuseum for kunst, historie og maori-kultur, ”Te Papa Tongarewa”. Museet ligger smukt placeret lige ned til vandet og giver et enestående indblik i landets historie. Desuden er der gratis entre.

Dag 9
Wellington – Picton – Kaikoura. Tid på egen hånd
En af de smukkeste færgeovergange i verden

Vi tager morgenfærgen til Sydøen – en oplevelse, det absolut er værd at stå tidligt op for. Færgeturen går nemlig for at være den smukkeste i verden. Sejlturen tager cirka tre timer, og den store finale er indsejlingen gennem det betagende smukke Queen Charlotte Sound.

Fra den lille havneby Picton fortsætter vi mod den lille kystby Kaikoura, smukt beliggende i en bugt med betagende bjergskråninger som kulisse. Vi ankommer hen på eftermiddagen og har resten af dagen på egen hånd. Ud over at være et mekka for hvalsafari er Kaikoura kendt for sine fiske- og skaldyrsrestauranter, så det er oplagt at smage lidt på de lokale delikatesser.

Dag 10
Kaikoura – Christchurch
Kaikoura er et mekka for hvalsafari

Kaikoura siges at være verdens bedste sted at observere kaskelothvaler, og hvis du vil forsøge at få øje på hvalerne i farvandet ud for Kaikoura, kan du denne morgen tage ud på hvalsafari (ikke inkl.). Specielle strømforhold fører blæksprutter, hvalernes livret, tæt ind på lavt land. Det er en kæmpe oplevelse at se de gigantstore hvaler boltre sig i havet, men der kan i sagens natur ikke gives nogen garanti for, at hvalerne dukker op.Kaskelotten er den hval i verden, der kan dykke dybest – op til flere kilometer. Man mener, at kaskelottens store hoved, der er fyldt med en speciel olie, spermacetolie – hvilket har givet hvalen dens engelske navn sperm whale – hjælper hvalen med at overleve trykket på de dybe dyk. Hannerne kan blive op til 20 meter lange og veje op til 50 tons, mens hunnerne ”kun” bliver op til 12 meter og vejer op til 16 tons. Vi forlader Kaikoura og kører sydpå mod Christchurch, Sydøens største by.

Christchurch oplevede en serie jordskælv i 2011, som ud over tab af menneskeliv også medførte, at store dele af den før så smukke by blev ødelagt. Genopbygningen er dog i fuld gang. Vi tjekker ind på vores hotel, og eftermiddagen og aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 11
Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier.
Det berømte Arthur's Pass

Vi forlader Christchurch og østkysten og begiver os på tværs af Sydøen mod Fox Glacier på vestkysten.

På vores vej kører vi gennem Arthur’s Pass Nationalpark, hvor det berømte Arthur’s Pass befinder sig. Arthur’s Pass er opkaldt efter den engelske landmåler og ingeniør sir Arthur Dudley Dobson, der var den første til at føre en europæisk gruppe over passet i 1864 – maorifolkets jagtgrupper kendte dog til denne rute, længe før Arthur Dudley Dobson fandt bjergpasset. Bjergpasset er den højeste og korteste vej fra vest- til østkysten, og en meget smuk rute med store kontraster grundet klimaforskellen mellem Sydøens øst- og vestside. Den vestlige side er mere frodig end den østlige med sine brusende floder og tætte regnskov. Indbyggerne på vestkysten, de såkaldte ’coasters’ er stolte af at leve i harmoni med den utæmmede natur lige uden for deres hjem, og nybyggerånden er stærkere her end nogen andre steder i New Zealand.

Den lille by, Fox Glacier ligger cirka 6 kilometer væk fra selve gletsjeren, og opkaldt efter gletsjeren af samme navn. Gletsjeren strækker sig fra bjergtinderne ned i lavlandets regnskove – et syn af de helt sjældne, når is og regnskov mødes. Den 13 kilometer lange gletsjer blev opkaldt efter den daværende premierminister William Fox, da han i 1872 besøgte stedet.Sammen med Franz Josef Glacier er gletsjeren en af verdens lettest tilgængelige og tiltrækker derfor mange besøgende, der dagligt kan komme ud på guidede ture.

Dag 12
Fox Glacier. Gåtur ved Lake Matheson og vandring til gletsjer
Den mægtige Fox Glacier

Efter morgenmaden starter vi dagen med en gåtur rundt om søen Lake Matheson, som for 14.000 år siden blev skabt af de nærliggende gletsjere. Her skal vi nyde en helt unik udsigt: snetoppede bjerge, der spejler sig i overfladen på den regnskovsomkransede sø.

Senere på dagen skal vi se nærmere på den mægtige Fox-gletsjer, når vi går langs gletsjerdalen til et udsigtspunkt. Herfra har vi en helt fantastisk udsigt ned over den evige is, som møder regnskoven, og der er god tid til at nyde udsigten og tage billeder, før vi vender tilbage til byen langs samme sti.

Om eftermiddagen er der rig lejlighed til at udforske landskabet fx ved at vandre på nogle af de andre ruter i området. Eller hvis du vil have en oplevelse for livet, kan du tage med på en bjergtagende tur i helikopter. Enten lander man på gletsjerisen eller kombinerer landing på isen og en vandretur på gletsjeren, hvor man kan opleve gletsjerspalter og et fantastisk sne- og is-landskab. New Zealand er et af de billigste steder at flyve helikopter – set i forhold til den samlede oplevelse. Alle helikopterture er tilvalg.

Dag 13
Fox Glacier – Queenstown
Queenstown

I dag kører forlader vi Fox Glacier for at køre Sydpå til Queenstown. Det er en lang køretur, men vi kan næsten garantere, at den kommer til at rangere blandt de flotteste, du har været på. Du kan blandt andet glæde dig til udsigten, når vi krydser Crown Range-bjergene, og når vi kører langs gletsjersøerne Wanaka og Hawea, som er omgivet af snetoppede bjerge.

Queenstown, også kaldet ”De Sydlige Alpers St. Moritz”, blev grundlagt i 1862 under guldfeberen og er en charmende, lille by med blot 10.000 indbyggere. Byen har en fabelagtig smuk beliggenhed på bjergskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk udsigt til bjergkæden The Remarkables, der om vinteren lægger snesevis af løjper til skihungrende kiwier og turister. Fremme i Queenstown kører vi til vores hotel og tjekker ind. Resten af dagen er fri til at opdage byen og de omkringliggende omgivelser på egen hånd.

Dag 14
Queenstown. Tid på egen hånd
Queenstown fra luften
Queenstown er gang på gang blevet fremhævet i internationale rejsemagasiner som et af de mest attraktive steder i verden at besøge. Hemmeligheden bag Queenstowns særlige tiltrækning er kombinationen af smuk beliggenhed og en åben og tilbagelænet stemning – krydret med byens mange adventure-muligheder. Byen er kendt for at være ét stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick ud over det sædvanlige. I selve byen og omegnen findes der alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbuddene uendelige med alt fra elastikspring til riverrafting og paragliding.Det er dog ikke kun adrenalinfremkaldende aktiviteter, der er at tage sig til. Du kan også hvile pulsen lidt på nogle af de mange spa-steder, eller hvad med et slag golf eller lidt afslappende fiskeri ved bredden af den smukke sø? Her er i hvert fald nok at tage sig til, hvad enten man er til afslapning og shopping eller adrenalin og sved på panden. Et must når man er i Queenstown er at tage den stejle kabelbane op til toppen af Bob’s Peak. På vej derop har du en 220 graders panoramaudsigt til bl.a. The Remarkables, Walter Peak og selvfølgelig selve byen. Når du er kommet op venter der udsigtsplatforme og terrasser, hvor du kan nyde udsigten og tage billeder.
Dag 15
Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Fiordland Nationalpark og smukke Milford Sound

Fiordland Nationalpark er New Zealands største nationalpark, og parkens store, uberørte naturområder udgør en stor del af det sydvestlige hjørne af Sydøen. Landskabet er indbegrebet af den dramatiske, uspolerede og billedskønne natur, som New Zealand er så berømt for: bjerge med snedækkede tinder, brusende vandfald, funklende klare søer og fjorde samt tæt, grøn regnskov. Det intenst grønne landskab finder næring i de store mængder nedbør, der er på disse kanter: Ikke mindre end 6-7 meter om året bliver det til. Og som besøgende behøver man absolut ikke være ked af at ramme parken på en regnvejrsdag – regnen understreger blot på smukkeste vis effekten af det fortryllende landskab.

Det absolutte højdepunkt i Fiordland Nationalpark er Milford Sound. Den 22 kilometer lange fjord løber ind i landet fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af klippevægge, der rejser sig op over de 1.000 meter, mens regnskoven klæber sig til klippesiderne, og sæler, pingviner og delfiner besøger vandene. På sejladsen gennem dette naturens vidunder er der god tid til at nyde fjordens storhed og stilhed og på tæt hold opleve de mange spektakulære naturscenerier med høje, stejle granitklipper, som spejler sig i det rolige vand, der kun bliver pisket op af de mange vandfald, der tordner ned over klipperne. Under sejlturen nyder vi en dejlig frokost, og efter det spektakulære besøg på fjorden går turen tilbage til Queenstown.

Dag 16
Queenstown – Sydney, Australien.

Det er blevet tid til at forlade New Zealand, men heldigvis slutter rejsen ikke her. Fra Queenstown flyver vi over Det Tasmanske Hav og lander i Sydney.

Fra sin svære start, da byen i 1788 blev grundlagt af straffefanger fra England, har Sydney udviklet sig til en rigtig metropol og er nu en by, der drager alle rejsende. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver en vid udstrækning af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Dag 17
Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach, havnerundfart
Habour Bridge og Sydnet Operahus

Efter vi har spist morgenmad, kører vi ud og oplever byen på en byrundtur. Vi kommer blandt andet forbi forretningskvarteret og Darling Harbour, et havneområde præget af konstant feriestemning med et enormt udbud af fastfoodrestauranter, byens berømte akvarium, verdens største biografskærm og utallige shoppingmuligheder. Tæt på forretningskvarteret ligger Hyde Park, et populært åndehul i byen lige fra sin anlæggelse i første halvdel af 1800-tallet.

Fra indre by kører vi til udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair, hvor vi har en fin udsigt over Sydney Harbour Bridge og Operahuset.Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker. Vi skal også på opdagelse i hyggelige The Rocks, som er den ældste bydel i Sydney og ligger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien.

Med på dagsordenen er også det verdensberømte operahus tegnet af Jørn Utzon. Efter at have beundret operahuset udefra samles vi for at få en rundvisning inde i selve operaen. Om eftermiddagen skal vi ud på en havnerundfart, hvor vi sejler rundt i Darling Harbour, imens vi nyder en kop kaffe eller te med lidt til den søde tand. Vi bliver sat af ved den livlige havnefront King Street Wharf, og da du har resten af dagen fri til at bruge egne eventyr, er det oplagt at udforske området omkring King Street Wharf og Darling Harbour, hvor der er en masse underholdningstilbud og caféer, der lokker med en kop kaffe eller et godt glas vin.

Dag 18
Sydney. Hjemrejse.
Det er blevet tid til at forlade Sydney, men da vores fly hjemad først afgår om aftenen, har du det meste af dagen til at suge de sidste indtryk til dig, inden vi samles og kører til lufthavnen.
Dag 19
Hjemrejse
Vi lander i København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 33.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
8.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Auckland og Sydney – København begge via Doha
 • Fly Queenstown – Sydney
 • Turistvisum til Australien
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Maori Hangi Dinner dag 5
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Evt. drikkepenge
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at New Zealand og Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om New Zealand

Her kan du få mere at vide om New Zealand: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from En god rejse, men med hoteller af lav standard Der er kønt på New Zealand og rejsen var inden for de givne tidsmæssige rammer godt planlagt. Rejselederen var særdeles kompetent og hjælpsom. Helhedsindstrykket af rejsen skæmmes dog af, at kun få af hotellerne levede op til løftet om "gode hoteller". Et enkelt hotel betegnede ligefrem sig selv som backpackerhotel og på andre var værelserne små og meget slidte. På flere var der trapper uden elevator, og gæsterne måtte selv bære bagagen op. Da den ene af de i øvrigt søde og dygtige chauffører havde dårlig ryg og den anden var pænt op i årene måtte gæsterne også selv hjælpe til med at få kufferter mv ind og ud af bussernes bagagerum.
Date published: 2016-02-26
Rated 3 out of 5 by from En lang rejse med mange oplevelser Vi har haft en god tur, men der er plads til forbedringer. På dag 17 gjorde vi ikke holdt i guldgraverbyen, hvor vi skulle have haft mulighed for at vaske guld. Motellet i Tongariro Nationalpark var MEGET dårligt, maden var også dårlig, og der var for lidt af den. Vi havde 2 gode chauffører, men busserne var gamle og ikke egnet til at køre ca. 4.000 km på 2 uger i. På hjemturen var der 3 mellemlandinger. Det er uacceptabelt, når det kan gøres med 1 max. 2. Det betød, at fra vi ankom til lufthavnen i Christchurch og til vi havde fået vores kufferter i Kastrup var der gået over 36 timer!
Date published: 2016-01-26
Rated 5 out of 5 by from Super tur til kiwiernes land. Drømmen om at opleve New Zealand blev mere end indfriet på den fantastiske tur til kiwiernes land. Vel tilrettelagt tur med indbygget fleksibilitet og improvisation så alt gik op i en højere enhed uanset vejr og vind. Fantastisk rejseleder, Jonatan, vidende, formidlende, omsorgsfuld, i et med naturen og på alle måder et varmt og behageligt menneske som sammen med det fantastisk smukke land og det i øvrigt gode selskab gjorde rejsen til en uforglemmelig oplevelse. Vi kan varmt anbefale denne rejse.
Date published: 2016-02-09
Rated 5 out of 5 by from Drømmerejsen blev til virkelighed En fantastisk rejse i et fantastisk land. På trods af naturens luner fik vi oplevet alt det vi havde forventet på nær hvalturen ved Kalkura, som var lukket p.g.a. jordskælvet i november 2016. En meget vidende og nærværende Anne - der delte ud af sine mange oplevelser som immigrant i NZ i 17 år, - gjorde at det hele blev kædet sammen, så vi virkelig følte at vi kom tæt på NZ - simpelthen fantastisk. En skam man kun kan uddele 5 stjerner til hende. Vi oplevede nogle søde rejsekammerater, og vi følte os trygge ved de to buschauffører, der trods vejrliget og de lidt udtjente busser kørte roligt og sikkert. Vi blev lidt overrasket over de usædvanlige kolde dage, så lag på lag tøj er en god ide.
Date published: 2017-01-29
Rated 4 out of 5 by from Meget smuk og spændede tur. Rejsen var meget smuk, spændede,lærerig og meget mere. Nævnte skyldtes ikke mindst rejselederen Jonathan. Hans viden om rejsemålet var meger stor. Ligeledes var han god til at få alle rystet godt sammen. Han var meget ærlig og sørgede godt for alle. Vi var meget trætte om aftenen, savnede en smule mere alene tid. Inden afrejse ringede vi til Albatros og spurgte om vaske muligheder undervejs. Svaret var at det skulle vi ikke regne med. Virkeligheden viste at samtlige hoteller havde køkken, kogekeddel, strygejern-brædt og køleskab, hvilket var meget fint blot skulle vi have vidst det hjemmefra.
Date published: 2016-03-22
Rated 5 out of 5 by from en god tilrettelagt tur med gode oplevelser turen var på forhånd godt tilrettelagt med besøg på udvalgte spændende steder. at vi så blev ramt af følgerne af et jordskælv kan ingen jo forebygge på forhånd. vores rejseleder var formidabel til at takle den situation. Med en anden uerfaren rejseleder kunne hele turen have været en fiasko. den ekstra dag i Christchurch fik jeg personligt meget ud af, og jeg tror det er en god ide at indlægge en hel dag i denne vidunderlige by. meget stor ros til vores rejseleder for hendes ledelse af turen hele vejen fra start til slut. vores gruppe var også formidabel og hyggede sig sammen.
Date published: 2016-11-28
Rated 5 out of 5 by from Naturoplevelse med spændende indhold Mange km er kørt (ca. 3.500) gennem evigt vekslende vulkanske landskaber og bjerge. Fine små pauser undervejs til lokale sights, og god tid på egen hånd i smukke Sidney, Wellington og Queenstown. De tre nætter i Sidney var perfekt. Det var eventyrligt med vore vandreture på velafmærkede trails i bjerge og regnskov. Gerne mere af det. Afslappet og meget venlig befolkning, og bedst af alt vores superguide - et dejligt menneske med stor viden og lune. Solen skinnede på os under hele turen i januar/februar.
Date published: 2017-02-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Rejsen var helt fantastisk og rejseleder Anne var suveræn og fantastisk god.
Date published: 2016-01-26
 • y_2017, m_11, d_22, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_87
 • loc_da_DK, sid_NZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18NZRTR01GDK0703