Norge – fra fjorde i syd til Arktis i nord

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Norges vidder og fjorde med tog og verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten gennem midnatssolens rige

 Se Norges fantastiske kyststrækning hele vejen fra Bergen til Kirkenes. Vi rejser forbi dybe fjorde, fjeldlandskaber, byer og fiskersamfund på vej mod de arktiske områder og Norges nordligste punkt, Nordkap. Rejsen begynder i Oslo, hvor vi tager med Bergensbanen på den fantastiske togrejse over Hardangervidda. Vi overnatter på historiske Stalheim Hotell på vejen, og skal ud på en sejltur mellem 1000 meter høje bjerge i Norges smalleste fjord, den UNESCO-bevarede Nærøyfjorden, før vi fortsætter med tog mod Bergen og nogle uforglemmelige dage langs Norges kyst.

Fra storslåede fjordlandskaber i UNESCO-bevarede Geirangerfjorden, gennem Lofotens idylliske ørige til Finnmarks golde, arktiske kystlinje mod Barentshavet – med stop i nogle af Norges mest spændende byer: Bryggen i Bergen, middelalderhovedstaden Trondheim og Tromsø, porten til Polarhavet. Her bliver vi oppe om natten for at opleve midnatssolen farve det nordnorske landskab gyldent og lyserødt. Om bord på Hurtigruten er der helpension og kulinariske oplevelser, og hvert øjeblik er der en ny, bjergtagende udsigt – få det hele med på denne enestående Norgesrejse!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing
Dag 2 Togtur over Hardangervidda, videre med Flåmbanen og fantastisk cruise i Nærøyfjorden
Dag 3 Besøg på Stalheim Folkemuseum og med Bergensbanen til Norgeskysten
Dag 4 Bergen. Gåtur ved Bryggen og start på verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten
Dag 5 Ålesund. Besøg i Norges art nouveau-by og spektakulær sejlads i Geirangerfjorden
Dag 6 Trondheim. Byrundtur med Nidarosdomen og pilgrimshistorie i Norges første hovedstad
Dag 7 Bodø. Kryds polarcirklen og spændende sejlads gennem Lofotens smalle fjorde med cruise i Trollfjorden
Dag 8 Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen, Polaria og Polarmuseet ved porten til Polarhavet
Dag 9 Honningsvåg. Nordkapplateauet på 71 grader nord og sejlads på kanten af Barentshavet
Dag 10 Kirkenes. Fly til København

Hoteller

Stalheim Hotel

Det historiske Stalheim Hotel ligger i naturskønne omgivelser på toppen af den berømte Stalheimskleiva og med en fantastisk udsigt til Nærøydalen, der sammen med Nærøyfjorden er på UNESCO’s verdensarvsliste. Med fortidens norske kultur som ramme ønsker hotellet at skabe en helt unik oplevelse for gæsterne, og en varm velkomst, god service og en venlig atmosfære er en stor del af at bo på Stalheim hotel.

Værelserne er lyse og velindrettede med eget bad/toilet. Læs mere om hotellet her: www.stalheim.com

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing
Oslos nye operahus ved vandet

Om morgenen siger vi farvel til det danske fastland og flyver mod Oslo, Norges hovedstad. Oslo har indenfor de seneste år udviklet sig til en moderne metropol efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppegader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncerter og forlystelser bl.a. det nybyggede operahus fra 2008, en kulturel perle placeret ved havnen.

Fra lufthavnen kører vi direkte ind til Oslo og kører på en kort sightseeing rundt i byen, inden vi kommer frem til vores hotel, der ligger centralt placeret tæt ved de store gågader i centrum. Efter ankomst går vi ned ad Karl Johans gate, der ender ved Slotsparken med udsigt til den kongelige residens, Slottet, hvorfra vi fortsætter til havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Vi ser den nye bydel Aker Brygge og fortsætter videre langs havnefronten til det ældste eksisterende kvarter i Oslo, som også er den eneste bydel med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, blev opført af danske Christian den 4. efter, at en alvorlig brand i 1624 havde lagt byen øde. Vi kommer også forbi Akershus Slot og Fæstning, der er et af de mest betydningsfulde bygningsværker fra den norske middelalder, og hvor der er fri adgang til fæstningsvoldene. Ved Bjørvika skal vi nyde synet af det elegante, moderne operahus og en af de nyeste bydele i Oslo.

 

Eftermiddagen og aftenen er på egen hånd til at nyde Oslo og de mange museer og butikker, som for eksempel Munch-museet, der har en enestående samling af Edvard Munchs værker. Det kan anbefales at tage Bygdøyfærgerne til Bygdøy, hvor nogle af Oslos mest kendte museer er placeret. Her ligger bl.a. Fram- og Kon-Tiki museet samt Vikingeskibshuset.

Dag 2
Togtur over Hardangervidda, videre med Flåmbanen og fantastisk cruise i Nærøyfjorden
Med Flåmbanen gennem de norske bjerge

I dag starter vi på første del af vores fantastiske togrejse gennem de sydlige norske fjeldområder med Bergensbanen, der bliver kaldt en af verdens smukkeste togrejser. Den tager os med gennem storslåede fjeldlandskaber i Hallingdalen, op over Hardangervidden, Europas største højfjeldsplateau og mod Finse station i 1.222 meters højde, der er den højest placerede i Norge. Herfra fortsetter turen langs med den mægtige gletsjer Hardangerjøkul i syd og med udsigt til bjergryggen Hallingskarvet i nord, der med sine godt 2.000 meter over havet udgør Hardangerviddens nordlige grænse. 

Vi starter om morgenen med togafgang fra Oslo Centralstation og kan om formiddagen nyde det smukke naturlandskab i ro og mag om bord på toget. Efter frokost når vi den afsidesliggende Myrdal station, hvor vi skifter til Flåmbanen, der er en af de mest imponerende togstrækninger i Europa. Banestrækningen er kendt for at være et mesterværk i norsk ingeniørkunst: den strækker sig over 20 kilometer og har et fald fra 870 meter til 2 meter over havets overflade. Toget bugter sig langs sneklædte fjeldtinder og brusende elve, fra højfjeldstundra til frodig dalsænkning. På turen stopper toget, så der er mulighed for at vi kan nyde det fantastiske landskab med fjelde og fjorde samt fotografere det imponerende vandfald Kjosfossen.

Dagens sidste oplevelse er en sejltur i en af de smukkeste dele af de berømte norske fjorde. Fra Flåm sejler vi gennem Aulandsfjorden og videre ad Europas smalleste fjord, Nærøyfjorden, der i 2005 kom på UNESCOs liste over verdens naturarv, før turen stopper i Gudvangen. Omgivelserne er i særklasse: Den smalle Nærøyfjorden er kun 250 meter på det smalleste sted og 1 kilometer på det bredeste. Fjorden er flankeret af over 1.000 meter høje fjelde med græsklædte skråninger og sne på toppen.

Først på aftenen ankommer vi til Gudvangen, hvorfra der kun er et kvarters transport til vores hotel. Vi skal køre op ad den spektakulære Stalheimskleiva, en af de stejleste vejstrækninger i Nordeuropa. Vi overnatter og spiser en dejlig middag på Stalheim Hotel, der hører til de klassiske historiske hoteller i Norge.

Dag 3
Besøg på Stalheim Folkemuseum og med Bergensbanen til Norgeskysten
Fårene græsser i de bratte fjeldsider

Om formiddagen skal vi tilbage i tiden, når vi besøger Hotel Stalheims eget folkemuseum. Museets samling er indsamlet af Tønnebergfamilien, der har været ejere af hotellet siden 1927 og stolt ført traditionerne videre siden det første gæstgiveri blev opført på stedet i 1750. Museet består af 24 gamle gårdhuse, der giver et billede af, hvordan man boede og levede i de norske fjorde før i tiden. Der er bl.a. en skolestue fra 1879 og det herskabelige Lekvehuset fra 1726.

Vi spiser frokost på hotellet, inden vi tager bus til Voss station først på eftermiddagen. Landskabet på denne del af ruten er ikke mindre spektakulært end gårsdagens stejle fjordsider.

Voss ligger smukt ved bredden af Vangsvatnet, omgivet af et frodigt landbrugsområde. Distriktet er mest kendt for sine vintertilbud, da det er et af de bedste steder i Norge at stå på ski, både når det gælder langrend og alpin. Vi har mulighed for en kort gåtur langs søen, inden vi skal ud på den sidste del af vores togtur gennem de norske fjelde og fjorde med Bergensbanen ud til kysten.

Ved ankomst til Bergen station kører vi til vores hotel og tjekker ind efter endnu en oplevelsesrig dag. Eftermiddagen er på egen hånd, hvor der er tid til at gå en tur i byen og finde et dejligt sted at spise om aftenen. Rejselederen vil stå til rådighed med at anbefale et godt spisested.   

Dag 4
Bergen. Gåtur ved Bryggen og start på verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten
Idyl i Gamle Bergen

Kystbyen Bergen er Norges næst største by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste.

Om formiddagen tager vi på en gåtur rundt i byen, hvor vi kommer forbi de farverige trækledte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet og i dag kendes som Bryggen. Området er på UNESCOs verdensarvsliste, og de ældste huse, der står i dag, er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der havde monopol på handlen i byen helt frem til midten af 1500-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid.

Byen har endnu i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder. Vores næste stop er Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en oplevelse værd. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet alt afhængig af årstiden, men markedet byder også på frugt, grønsager og blomster.   

Vi skal med Fløibanen op og nyde den fantastiske udsigt over byen og det omkringliggende område fra fjeldet Fløyen, en af de syv toppe.

Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde Bergen og dens mange små brolagte gader og fine træhuse, men det kan også anbefales at besøge Edvard Grieg-museet, der ligger cirka 30 min kørsel med bybanen uden for Bergen centrum eller et af byens mange andre museer.

Først på aftenen kører vi til havnen for at gå om bord på Hurtigrutens skib, der skal tage os med ud på en fantastisk sejltur op langs Norges kyst. Før ombordstigning er der en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle passagerer. Vi spiser aftensmad om bord på skibet, og kl. 22.30 stævner vi ud mod Hjeltefjorden, ad den samme rute som vikingerne engang brugte på deres vej til fjerne egne.

 

Dag 5
Ålesund. Besøg i Norges art nouveau-by og spektakulær sejlads i Geirangerfjorden
Den bjergtagende Geirangerfjord

På vores første morgen om bord på skibet vågner vi til en fantastisk udsigt ind i Nordfjorden, og mens vi nyder en dejlig morgenmad om bord, fortsætter vi videre gennem det smalle Ulvesundet på vej mod Hurtigrutens første stop denne morgen, Måløy. Herefter går turen for første gang udenskærs og ud på det åbne hav, når vi sejler forbi Vestkapps fantastiske klippefremspring, hvor man på klare dage kan nyde en panoramaudsigt i alle retninger og blandt andet se Sunnmørsalperne på vores vej videre mod Ålesund, som vi når næste morgen.

I dag skal vi se og sejle igennem en af Norges helt store attraktioner og mest berømte fjorde, den UNESCO-bevarede Geirangerfjorden.  Fjorden står på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af det arketypiske fjordlandskab og den uovertrufne naturskønhed, der møder den heldige besøgende. Fjordens stejle fjeldsider, der er op til 1.400 meter høje, rejser sig over os på den fantastiske sejltur. På vejen gennem Geirangerfjorden er der flere vandfald, hvor De syv søstre nok er det mest kendte. Vi nyder dagen ombord og spiser vores frokost men den enestående udsigt fra restauranten.

Vi sejler fra fjorden først på eftermiddagen og lægger kort til i Ålesund, inden vi først på aftenen begiver os ud på atter en rute med indenskærs sejlads. Sidst på aftenen stopper i Molde, og herefter går Hurtigruten igen udenskærs på sin vej nordpå.

Dag 6
Trondheim. Byrundtur med Nidarosdomen og pilgrimshistorie i Norges første hovedstad

Om morgenen vågner vi op i den 170 km lange og 25 km brede Trondheimsfjord, der er 577 meter dyb på det dybeste sted.

I dag skal vi besøg i en af Skandinaviens ældste byer, middelalderbyen Trondheim. En tur gennem byen er som en rejse gennem mere end tusind års norsk historie, og det er en smuk by at gå på opdagelse i. Byen har på magisk vis formået at beholde sit historiske særpræg med de smalle gader fra middelalderen i den ældste del af byen og de senere brede boulevarder i renæssancestil fra 1700-tallet, hvorfra nogle af byens specielle træhuse også stammer. Byen blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i 997 og var i en lang årrække Norges vigtigste by under navnet Nidaros.

Vi starter med at besøge Nidaros Domkirke, der er Norges største middelalderbygningsværk. Kirken er rejst over helgenkongen Olav Haraldssons grav. Olav den hellige faldt ved slaget i Stiklestad 1030, og hans grav blev senere et pilgrimsmål i hele Norden. I 1070 startede byggeriet af kirken, som kom til at strække sig over flere århundrede. I dag har man genoptaget pilgrimsvandringen. Vi kører med bus til kirken hvor en norsktalende guide vil stå for rundvisningen inde i kirken. Efterfølgende går vi en tur i byen.

Vores tids Trondheim er en levende havne- og industriby, der også er Norges næststørste universitetsby med godt 25.000 studerende på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet, Kunstakademiet og Musikkonservatoriet.

Ved middagstid sætter skibet kurs mod nordvest, og vi sejler forbi Kjerungskjær fyr, Norges eneste ottekantede fyr, samt små øer og skær på vores vej nordpå. Sidst på aftenen, efter at have passeret det smalle stræde Stokksundet, lægger Hurtigruten til kaj i den hyggelige lille kystby Rørvik, inden turen går videre nordover.

Dag 7
Bodø. Kryds polarcirklen og spændende sejlads gennem Lofotens smalle fjorde med cruise i Trollfjorden
Hurtigruten har plads til omkring 620 passagerer

Meget tidligt om morgenen passerer vi den imponerende fjeldkæde De syv søstre, der kan ses i den lyse nat. Før ankomst til Ørnes krydser vi Polarcirklen på 66°33' nord, der indikerer grænsen for det arktiske område, der ligger nord for cirklen. Her er der midnatssol om sommeren og mørketid om vinteren. Om bord på Hurtigruten vil kaptajnen sørge for at det bliver en mindeværdig oplevelse at krydse polarcirklen. Dem, der krydser polarcirklen for første gang, kan deltage i polardåben på dækket!

Vi spiser frokost på skibet, før vi ankommer til Bodø. I dag er der mulighed for at gå en tur på egen hånd i byen eller deltage på en tur til Saltstraumen – den stærkeste tidevandsstrøm i verden, der opstår, når store vandmasser presses gennem Sjerstadfjorden 4 gange i døgnet.

(Udflugten til Saltstraumen er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en tilkøbsudflugt, der skal bestilles og betales hjemmefra. Se mere under Prisinformation.)

Eftermiddagen kan nydes i skibets panoramasalon, hvor der er en uforglemmelig udsigt til det smukke kystlandskab på vores vej mod Stamsund og Svolvær i Lofoten. I Svolvær har vi mulighed for at gå en kort aftentur i land. Byen er Lofotens ”hovedstad” og handelscentrum med sine godt 4.250 indbyggere.

I løbet af natten passerer vi gennem det smalleste sted på Hurtigrutens vej nordover, Raftsundet, og sejler om muligt ind i den fantastiske og fortryllende Troldfjord. En smal sidefjord, hvor man næsten føler at fjeldvæggen kun er en armslængde væk, når skibet passerer. I bunden af fjorden er udsigten til de snedækkede fjeldtoppe betagende. 

Dag 8
Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen, Polaria og Polarmuseet ved porten til Polarhavet
Tromsø – "Nordens Paris"

Om morgenen vågner vi på vej gennem den indenskærs rute over Vågsfjorden mod Tromsø. På den nordøstlige del af Hinnøya ligger Harstad, hvor Hurtigruten lægger til. Øen er Norges største og den mest folkerige. Om formiddagen nyder vi sejlturen og udsigten til det smukke landskab i Hurtigrutens afslappede omgivelser.

Vi ankommer til Tromsø efter frokost. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på 70 grader nord.  Tromsø har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner til Nordpolen, som vi skal høre mere om under vores besøg på Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge er det også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø.

I Tromsø skal vi på en busrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen. Dernæst besøger vi Polaria, der er et nationalt forskningscenter specielt dedikeret til Arktis. Her kan vi opleve snestorm, isbjørne, tundra og nordlys i museets interaktive udstilling. 

Efter byrundturen er der tid til at udforske Tromsøs gader på egen hånd, inden Hurtigruten skal videre først på aftenen.

Dag 9
Honningsvåg. Nordkapplateauet på 71 grader nord og sejlads på kanten af Barentshavet

For de meget morgenfriske har vi i dag et kort stop i Hammerfest før vi sejler videre mod Honningsvåg og dagens store højdepunkt, toppen af Europa, Nordkapplateauet på 71° 10'21 nord.

Vi er nået til Finnmark, det nordligste område i Norge. Finnmark er de store vidder, tundralignende områder hvor rensdyrene græsser i sommermånederne, sammen med de mere bløde og afrundede fjelde, der slet ikke kan måle sig i højde og drøjde med fjeldene længere syd. Det er samernes land, et nomadefolk der kom til de arktiske områder i begyndelsen af vores tidsregning og fulgte rensdyrene på deres vandring. Samerne lever ikke mere som nomader, men er i dag fastboende, og et par hundrede familier lever fortsat af rensdyrhold.

Vi ankommer til Honningsvåg sidst på formiddagen. Byen ligger på Magerøya, der i dag er forbundet til fastlandet og er en af Finnmarks største fiskeribyer med godt 2.900 indbyggere. Antallet af små fiskebrug langs kysten er i årenes løb reduceret, men til gængæld er stordriftsfiskeindustrien vokset og aftager blandt andet store mængder fisk fra russiske trawlere.

Fra Honningsvåg kører vi de godt 33 kilometer til Nordkap. Vi står nu på Nordkapplateauet kun 2.000 kilometer fra Nordpolen. Der er en imponerende udsigt ud over Ishavet fra toppen af den 307 meter høje Nordkapklippe, Europas nordligste punkt. På Nordkap besøger vi Nordkaphallen, hvor der vises en spændende film om Finnmark og det omkringliggende område. Her er der mulighed for at købe postkort, souvenirs og drikkevarer samt et nordkapcertifikat. Fra skibet har vi fået en madpakke med, som vi kan nyde i det naturskønne landskab, inden vi skal være tilbage på Hurtigruten midt på eftermiddagen. Skibet fortsætter om aftenen og natten sin sejlads mod Kirkenes og rejsens afslutning.     

Dag 10
Kirkenes. Fly til København
Vi spiser morgenmad om bord og kører til lufthavnen i Kirkenes. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til den norske kyst og den betagende natur.

Hurtigruten

Hurtigrutens skib MS Nordkapp er opkaldt efter en af den klassiske sørejses højdepunkter, Nordkap på 71 grader nord. Skibet stod færdigt i 1996 og har selveste Dronning Sonja som gudmor. På øverste dæk skaber panoramasalonerne Polarcirklen og Svalbard den perfekte ramme for den fantastiske udsigt til det smukke landskab langs Norges kyst, når skibet tager os med ud på verdens smukkeste sørejse.

Læs mere om Hurtigruten og andre praktiske oplysninger her

 www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/hurtigruten

Hurtigruten har plads til omkring 620 passagerer

At rejse med tog i Norge

En togrejse i Norge giver mulighed for at komme igennem nogle af Norges smukkeste egne, med udsigt til elve, søer, gletsjere, dale og fjorde. Togene kører sjældent særlig hurtigt, da der er mange stigninger og kurver på ruten, og det giver mulighed for at nyde den fantastiske udsigt. Ønsker man afveksling fra den pragtfulde udsigt, er det på en togrejse mulighed for at læse, lytte, hvile eller besøge togets café/ spisevogn om bord på strækningen mellem Oslo og Bergen, hvor det kan købes et varieret udvalg af drikkevarer, mad og snacks. Togene er komfortable, med god plads, store vinduer, klimaanlæg og toiletter. Rygning er ikke tilladt ombord.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 9.998,-
Opgradering af kahyt på Hurtigruten
Delt udvendig dobbeltkahyt, nedre/mellem dæk: kr. 3.498,-
Delt udvendig dobbeltkahyt, mellem/øvre dæk: kr. 4.598,-
Oplev mere!
Tag med på en spændende udflugt i bus til Saltstraumen i Bodø, dag 7
Pris kr. 298,- per person
(Bestilles og betales hjemmefra)
Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København – Oslo og Kirkenes – København*
• Togrejse med NSB Oslo – Bergen
• Togrejse med Flåmbanen Myrdal – Flåm
• Bådtur i Sognefjord fra Flåm til Gudvang
• Lokal bus fra Gudvang til Voss station
• Byrundtur i Oslo
• Byvandring i Bergen inkl. transport til Udsigten
• Cruise i Geirangerfjorden
• Entré og rundvisning i Nidarosdomen i Trondheim
• Byrundtur i bus i Tromsø med entre til Ishavskatedralen, Polaria og Polarmuseet
• Bustur til Nordkapplateauet inkl. entré
• 1 nat på Thon Hotel Astoria i Oslo
• 1 nat på Stalheim Hotel i Stalheim
• 1 nat på Thon Hotel Brygge i Bergen
• 6 nætter ombord på Hurtigruten i delt indvendig kahyt med bad/toilet
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 2-3
• Middag dag 2
• Helpension på Hurtigruten dag 4-10

*Mulighed for at rejse fra Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr, fra kr. 948,-

Prisen inkluderer ikke
•  Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
•  Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
•  Eventuelle ekstra arrangementer
•  Tillæg for enkeltværelse
•  Frokost dag 1 og 4
•  Middag dag 1 og 3
•  Drikkepenge til lokalguider og chauffører
•  Personlige fornødenheder
•  Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
•  Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Om kahytterne

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytter har eget bad og toilet, en stol og et lille bord.

Indvendig kahyt I (fra 6-10 m²)

Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje).  Øverste-/ mellemste dæk.

Udvendig kahyt N (fra 7-13 m²)

Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje). Mellem-/nederste dæk. Kahytten har vindue eller koøje.

Udvendig kahyt P (fra 8-13 m²)

Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Øverste-/ mellemste dæk. Kahytten har vindue.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal bo og rejse i følge med personer over 18 år.

Transportmidler

Transportmidlerne på denne rejse er en del af den lokale trafik og en stor del af hverdagen for den befolkning, der bor langs Norges kyst. Togturene, sejlturene og den lokale bus er således ikke kun for Albatros’ gæster, men en del af den offentlige trafik, som fragter passagerer og gods fra sted til sted. Det giver en unik mulighed for at møde og opleve det fantastiske norske folk.

Tog, skibe og lokale busser kører efter en fast ruteplan med faste ankomst- og afgangstider. Det er derfor vigtigt at være klar i god tid før afgang. Albatros-rejselederen vil informere om afrejsetidspunkt og skift fra et tog til et andet. På Hurtigruten vil der være tydelig information om, hvornår skibet sejler.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler meget indenskærs og tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Om togrejsen

På togrejsen Oslo-Myrdal og Voss-Bergen er der forhåndsbestilt sandwich til frokost. Der er pladsreservation på Bergensbanen fra Oslo til Bergen og garanteret siddeplads med Flåmbanen. Et antal af pladserne vil være mod kørselsretningen.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk, ufattelig smuk tur Vi havde det helt utrolige held, at vejret var solrigt og tørt og havet næsten helt blikstille under rejsen. Selv i Bergen strålede solen. Bergen er bedst i maj og begyndelsen af juni, sagde en bergenser, vi mødte. Det var godt, at vi betalte de (mange) ekstra penge for en god kahyt. På M/S Nordnorge er serviceniveauet meget højt, og der er aktiviteter at deltage i som fx udflugter og små foredrag. Der er spændende nationaliteter at møde om bord.. Prisniveauet på båden er ganske højt for snacks o.l.Det er en god ide at sætte sig grundigt ind i hvad man kan få fat i af viden om turen, det gør den mere interessant. Vi tager gerne turen igen.
Date published: 2016-05-23
Rated 5 out of 5 by from Rejsen opfyldte til fylde vores meget høje forventninger. Turen tværs over højlandet med Bergenbanen var en imponerende oplevelse - hvid sne og grønne bjerge med voldsomme vandfald skiftede konstant. Rejselederen havde sørget for en norsk tapaspakke til frokost, lækkert! Togtur med spisevogn var som at blive stillet år tilbage, herligt. Turen op ad kysten med Hurtigruten ... er vist ved at løbe tør for superlativer ! Naturen er fuldstændig fantastisk, vores rejseleder sørgede for os på alle leder og kanter. "I får oplysningerne på tryk, ellers glemmer I dem bare" vi fik historiske fortællinger og litteraturlister til videre fordybelse. Alt serveret med smil og humor.
Date published: 2017-05-25
Rated 5 out of 5 by from Ovenud fantastisk , sol og vindstille på hele rejsen . Torben er en vidende , velforberedt og omsorgsfuld rejseleder ,alle tidsaftaler overholdt til punkt og prikke . Hans daglige breve med dagen fra punkt til punkt og tidsangivelser er guld værd. Rejsen fra Oslo til Bergen var skøn , dog kunne jeg ønske , at man kørte i bus hele vejen fra Stalheim til Bergen , togturen fra Voss var lidt ligegyldig . God stemning i gruppen lige fra første færd takket være Torbens måde at være på og vi havde alle samme interesser om at opleve storslået natur . Jeg er blevet inspireret til at finde mere viden om Norge udfra historisk perspektiv , tusind tak for det også . Jeg nød det hele så meget .
Date published: 2017-10-04
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser Det var en spændende rejse, som indeholdt to typer oplevelser i Norge, hvilke vi havde ønsket os i flere år. Turen var ledet af en engageret, omsorgsfuld og meget velforberedt rejseleder. Selvom vi havde sat os ind i rejseprogrammet og vidste, at turen fra Oslo til Bergen inden sejlturen med Hurtigruten omfattede tre forskellige overnatningssteder, overraskede det os, at det kom til at virke besværligt at flytte / bære bagage i det omfang det vitterligt var. Overnatningsstederne var hver især fine. Turen med Hurtigruten levede i fulde drag op til vores forventninger og var en stor oplevelse. Skibets rejseleder var ligeledes dygtig og engageret. Maden på skibet var langt over forventning.
Date published: 2016-08-08
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse vi aldrig vil glemme. En fantastisk rejse vi aldrig vil glemme. Vejret var jo fantastisk hele vejen. Guiden var rigtig god. vidende, venlig, omsorgsfuld,hjælpsom og med tjek på tingene. Selv VM cykling i Bergen ødelagde ikke noget. Hotel Edvard Grieg var lækkert, men aftensmaden gik dog totalt i koks. For få ansatte til de mange gæster. Ellers levede rejsen til fulde op til programmet, og naturen klarede resten. Høj klar himmel, fuld sol om dagen og nordlys efter mørkets frembrud, rolige vande og lækker mad (lidt kø ind imellem ved måltiderne men det gik fint med at finde de rigtige tidspunkter at dukke op). Alt i alt en rejse i topklasse. Og så et stort tak til Torben for hans måde at være på.
Date published: 2017-10-02
Rated 2 out of 5 by from En skøn rejse, som desværre sluttede i Bodø, pga maskinskade på Hurtigruten. Rejsen startede rigtig godt, og vi havde mange gode oplevelser i starten af turen. Desværre blev de overskygget af, at MS Finmarken fik maskinskade, og vi måtte afslutte turen i Bodø før tid. Derfor kom vi ikke til at opleve turens højdepunkter, Lofoten, Tromsø, Nordkapplateauet, og Kirkenes. Hurtigruten havde et meget lavt informationsniveau, da der opstod problemer. Albatros- rejselederen kæmpede for, at vi skulle få en god oplevelse, men små udflug- ter i Bodø, kunne ikke erstatte den vigtigste del af turen som blev aflyst.
Date published: 2016-09-28
Rated 5 out of 5 by from En fin tur med fly - tog - bus - skib En flot togtur fra Oslo til Flåm. En meget smuk oplevelse at køre med det gamle tog på Flåmsbanen og cruise på Nærøyfjorden. I Bergen en flot udsigt over byen fra Fløibanen og en vandretur langs havnen og på Bryggen. Det var en dejlig sejltur med Hurtigruten, som vi nød igen, selv om det var 5. gang vi sejlede der (men kun en vej hver gang). Fine udflugter på de lange landgange i byerne langs kysten nord på. Igen mødte vi en af Albatros gode rejseledere. Vores rejseleder var rigtig god, vidende og hjælpsom. Flot han med meget kort varsel tog sig af os, da den oprindelige rejseleder var blevet indlagt på hospitalet. En god stemning blandt deltagerne.
Date published: 2019-07-21
Rated 5 out of 5 by from Naturskønne Norge Det har været en rigtig flot tur, og vi har været rigtig heldige med vejret, både i Bergen og på Nordkap var der solskin og ligeledes under togturen med Flåmbanen. For mig har højdepunkterne været den flotte natur, Turen med toget ned til Flåm, og i Bergen var turen med Fløibanen op til Fløyen, hvor der er den flotteste udsigt ind over Bergen et højdepunkt. Sejlturen med Hurtigruten bød også på flot natur, super mad (det har ikke været nogen slankeferie), mange højdepunkter, hvis der skal vælges nogle få må det blive Troldfjord, Svolvær på Lofoten,og selvfølgelig Nordkap.
Date published: 2016-05-14
 • y_2020, m_8, d_12, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_123
 • loc_da_DK, sid_NOROC03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

NOROC03ADK