Norges magiske fjorde og dybe dale

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Billedskønne fjordlandskaber, UNESCO-fredede højdepunkter og hyggelige historiske byer.

Tag med på denne naturskønne rundrejse langs de smukkeste dele af Norges dramatiske kyst. Vi rejser i sommerhalvåret, hvor alt er frodigt og grønt. Hver dag venter maleriske byer og storslåede fjordlandskaber – alt sammen krydret med masser af historier fra vores danske rejseleder. I Norge kommer vi tæt på de dybe fjordes stejle fjeldsider, bjergtagende landskaber med hvide gletsjere, der glimter i solen, og gamle havneanlæg og fiskerlejer. I løbet af rejsens syv dage sejler vi på den eventyrligt smukke Geirangerfjord, lægger vejen forbi Holbergs smukke fødeby Bergen med de karakteristiske træhuse og besøger også Oslo. Eventyret venter os, når vi besøger Briksdalsgletsjeren og tager en tur ad Trollstigens imponerende vejanlæg med de famøse 11 hårnålesving.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Oslo. Byrundtur i Oslo
Dag 2 Oslo – Tyrifjorden – Hallingdal – skisportsstedet Geilo
Dag 3 Geilo – Europas største plateau ved Hardangerfjorden – Vøringfossen – den gamle hansestad Bergen 
Dag 4 Bergen – Sognefjorden – sejltur på Nærøyfjorden
Dag 5 Skei – Briksdalgletsjerens ismasser – sejlads på den verdenskendte Geirangerfjord – Ålesund
Dag 6 Ålesund – kørsel ad dramatiske Trollstigen og gennem vidunderlige Gudbrandsdalen – Ringebu stavkirke
Dag 7 Ringebu – Maihaugen Friluftsmuseum – OL-byen Lillehammer – hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Oslo. Byrundtur i Oslo
Oslos havneområde med ny arkitektur, museer og restauranter

Flyet afgår fra København til Oslo, Norges hyggelige hovedstad. I 1624, efter en stor og ødelæggende brand, besluttede den danske Kong Christian IV at genopbygge byen inden for murene af Akershus. Kongen navngav byen efter sig selv: Christiania. I 1814, efter unionsopløsningen, blev byen Norges hovedstad, og i 1925 fik den igen sit gamle navn, Oslo.

Oslo har inden for de seneste år udviklet sig til en moderne metropol efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppinggader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncerter og forlystelser, bl.a. det nybyggede operahus fra 2008, en kulturel perle placeret ved havnen.

Fra lufthavnen tager vi direkte til hotellet. Herfra skal vi til fods på en indledende byrundtur i den fine by. Vi begynder i det ældste eksisterende kvarter i Oslo, som også er den eneste bydel med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, blev opført af danske Christian IV, da han genopbyggede byen i 1624. Ved Bjørvika skal vi nyde synet af det elegante, moderne operahus og en af de nyeste bydele i Oslo. Herfra gælder det Oslo centralstation, som leder os gennem Karl Johans gate mod Stortinget, Nationalteatret og slottet.

Byrundturen går nu ned til havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Vi ser den nye bydel, Aker Brygge. Afhængigt af vejret på dagen tilpasser rejselederen ruten og varighed. Vi slutter typisk af ved Aker Brygge, hvor der er gode muligheder for en fin frokost eller en kop kaffe med udsigt.

Dag 2
Oslo – Tyrifjorden – Hallingdal – skisportsstedet Geilo
Smukke norske fjorde

Dagen indledes med en kort køretur i Oslo, hvor vi ser lidt nærmere på de steder, som vi ikke nåede på gårsdagens spadseretur. Vi kommer forbi Akershus Slot og Fæstning, der er et af de mest betydningsfulde bygningsværker fra den norske middelalder. Inden vi helt forlader Oslo besøger vi FRAM Museum på den smukke halvø Bygdøy. Museet fortæller historien om norsk polarudforskning, og vi bliver bl.a. klogere på tre af de store norske polarforskere; Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og ikke mindst Roald Amundsen.

Herefter siger vi farvel til Oslo og begynder dagens smukke køretur langs Tyrifjorden og gennem den skovklædte Hallingdal til Geilo.

Tyrifjorden, som egentligt betyder harpiksfjorden, er slet ikke en fjord, men en sø, og den femtestørste af sin slags i Norge. Den er små 137 km2 i størrelsen og ligger i lidt over 60 meters højde over havoverfladen. Mange kender måske nærmere Tyrifjorden for en af dens øer, nemlig Utøya, hvor Norges formentligt mest tragiske moderne hændelse fandt sted i juli 2011.

Den flotte sø med den alsidige natur bliver startskuddet til vores rejse langs Norges fantastiske fjorde og skove. Undervejs gennem Hallingdalen skifter udsigten fra busvinduerne fra frodige landskaber, glitrende søer og norske landsbyer til mere golde landskaber, bjerge og mindre fiskerbyer.

Vi fortsætter den korte tur til vintersportsstedet Geilo, hvor vores hotel venter med middag og dejlige senge.

Dag 3
Geilo – Europas største plateau ved Hardangerfjorden – Vøringfossen – den gamle hansestad Bergen 
Bergen er Norges næststørste by

Efter morgenmaden går turen mod Hardangerfjorden. Hardangervidda, som ligger i nærheden af fjorden, er det største bjergplateau i Europa. Et goldt, træløst plateau, drysset med adskillige søer og brede sumpområder.

Vi fortsætter mod Bergen, men først skal vi opleve et af de mest populære vandfald i Norge, nemlig Vøringfossen. Faldet er på cirka 145 meter og er ganske velbesøgt. Vi holder et kort fotostop, inden turen går videre til Bergen.

Om eftermiddagen er vi fremme i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist, samt forfatteren Ludvig Holberg. Kystbyen Bergen er Norges næststørste by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste. Byen har i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder.

Vi tager en tur rundt i Bergen og stopper bl.a. ved Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en herlig oplevelse. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet, alt afhængig af årstiden. Men markedet byder også på frugt, grønsager og blomster. Turen leder os desuden forbi de farverige, træklædte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet og i dag kendes som Bryggen. Området er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og stedets ældste huse er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der dominerede handlen i byen helt frem til midten af 1700-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid.

Efter turen er der mulighed for at gå videre på opdagelse i byen på egen hånd. Aftenen er på egen hånd, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med tips.

Dag 4
Bergen – Sognefjorden – sejltur på Nærøyfjorden
Ved den UNESCO-beskyttede Sognefjord

Vi forlader Bergenområdet for at køre mod Sognefjorden, hvor vi kommer igennem byen Voss. Voss ligger smukt ved bredden af Vangsvatnet, omgivet af et frodigt landbrugsområde. Distriktet er mest kendt for sine vintertilbud, da det er et af de bedste steder i Norge at stå på ski, både når det gælder langrend og alpin. Mens Vossevangens landskaber passerer forbi os, fortsætter vores tur mod Flåm, som er en lille idyllisk by midt i Sognefjorden.

Fjorde, der skærer sig ind i landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kyst. Den vilde og smukke vestlandsnatur blev skabt efter den sidste istid, ved at smeltevand fra isbræer og elve skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen trak sig tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet. Den 204 kilometer lange Sognefjord er Norges længste og dybeste fjord, og den har i årtier været et højdepunkt for krydstogtskibene i Norge.

Foran os venter nu en af turens store oplevelser på os, nemlig en sejltur på Nærøyfjorden, der er en sidearm til Sognefjorden. Nærøyfjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv og udråbt til verdens smalleste fjord. Undervejs krydser vi Sognefjorden, inden vi ankommer til Skei, hvor vi overnatter og spiser en hyggelig middag sammen.

Dag 5
Skei – Briksdalgletsjerens ismasser – sejlads på den verdenskendte Geirangerfjord – Ålesund
Ved Briksdal-gletsjeren

Dagens første mål er Briksdalgletsjeren, der lokker mange besøgende til med sine fascinerende ismasser, der som en frossen flod skærer sig fra 1.200 meters højde ned gennem dalen. Søen, som gletsjeren ender i, ligger 346 meter over havoverfladen, og hele scenariet er med de nøgne klippevægge, de forrevne ismasser og det klare, iskolde søvand et yderst imponerende syn. Briksdalgletsjeren ligger tæt ved Olden, som er en typisk norsk landsby med idylliske træhuse med græs på tagene og en fin, gammel trækirke fra 1759.

Vel fremme ved gletsjerområdet skal vi med de små såkaldte ”troldebusser” helt ud til selve gletsjeren, som ellers kun kan nås via en længere gåtur.

Senere i dag får vi endnu et af rejsens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem et stykke af den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Geirangerfjorden med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme vandfald på de næsten lodrette klipper danner rammen om fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordsejlads for verdens smukkeste, og at fjorden, ligesom Nærøyfjorden, er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler et stykke gennem fjorden ud fra den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden, og retur. Sejlturen tager cirka en time.

Herfra går turen langs fjorde og fjelde til jugendstilsbyen Ålesund, der er kendt for sin usædvanlige byggestil og smukke beliggenhed. Vi overnatter i Ålesund.

Dag 6
Ålesund – kørsel ad dramatiske Trollstigen og gennem vidunderlige Gudbrandsdalen – Ringebu stavkirke
Trollstigen, en vej med elleve hårnålesving

Efter morgenmaden siger vi farvel til Ålesund og fortsætter ad den nationale turistvej Trollstigen, der er et fantastisk eksempel på norsk vejbyggeri. Vi tager os god tid til at nyde udsigten fra toppen, inden turen går gennem de mange hårnålesving nedad igen. De nationale turistveje er en samling af de 18 mest pittoreske køreruter i Norge. De er en norsk pendant til vores Margueritrute, om end med noget mere dramatisk natur. Selve initiativet til at udnævne vejene og bygge udsigtspunkter blev startet i 1994 af den norske stats vejvæsen.

Vejen byder på en absolut formidabel udsigt over stejle klipper, vandfald, dybe fjorde og frugtbare dale. Det er Norges natur, når den er allermest dramatisk. De omgivende fjeldtoppes navne, Kongen, Dronningen og Biskoppen bekræfter deres storslåethed. Vejen er lukket om vinteren og åbnes normalt i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

Fra Trollstigen går vejen ned gennem den naturskønne Gudbrandsdalen, som er omgivet af syv store nationalparker. En af dem er Rondane Nationalpark, som blev oprettet allerede i 1962 som den første i Norge. Nationalparken er særlig vigtig som hjemsted for en af Norges sidste bestande af vilde rener og omfatter et varieret fjeldområde med frodige dale og mægtige fjeldtoppe. Langs med vejen flyder elve med iskoldt gletsjervand, og i de små søer spejles de tætte skove i det blanke vand. Her møder vi flere smukke, gamle gårde med flotte træudskæringer på gavlene. Efterhånden ændres landskabet, og skovbeklædte fjeldsider afløses af landbrugsjord.

Vi fortsætter turen til Ringebu, hvor vi gør et kort stop for at se den smukke gamle stavkirke fra 1200-tallet med det karakteristiske røde spir.

Vi overnatter i Ringebu, hvor vi også spiser en hyggelig afslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7
Ringebu – Maihaugen Friluftsmuseum – OL-byen Lillehammer – hjemrejse
Den norske folkedragt hedder 'bunad'

Efter morgenmaden kører vi mod syd til Lillehammer, som har en speciel plads i hjertet hos mange sportsinteresserede takket være vinter-OL i 1994, en af de største idrætsbegivenheder i Norges moderne historie. På vejen besøger vi Maihaugen, som er Norges største friluftsmuseum. Her findes over 200 historiske bygninger helt fra 1200-tallet og frem, som er med til at sætte en sløjfe på den Norgesfortælling, som denne rejse har været.

Vejen forløber videre langs østsiden af Norges største indsø Mjøsa, et område med frugtbar landbrugsjord og store gårde. På vej gennem Hamar kommer vi forbi sportshallen ”Nordlyshallen”, der blev bygget til vinter-OL i 1994. På bredden af Mjøsa finder man stadig de imponerende ruiner af en domkirke fra 1100-tallet.

Dernæst sætter vi kursen mod Oslo og kommer undervejs forbi Eidsvoll, hvor Norges grundlov blev underskrevet 17. maj 1814.

Vi flyver tilbage til Danmark fra Gardermoen Lufthavn i Oslo.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Oslo t/r
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Transport jf. program
 • 6 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • Morgenmad dagligt
 • 3 middage (dag 2, 4 og 6)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Måltider udover de beskrevne
 • Drikkevarer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er hurtigt og velfungerende og frit tilgængeligt på samtlige hoteller. Den endelige hotelliste fås sammen med øvrige informationer kort før afrejse (ca. 7 dage).

Ønsker til indkvartering eller kost

Har du særlige ønsker med hensyn til værelse (evt. etage, dobbelt-/separate senge eller at bo tæt på en medrejsendes selskab) eller kost (vegetar eller lignende), bedes du oplyse dette allerede ved bestillingen. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme og forespørge om dine ønsker, men kan selvfølgelig ikke garantere noget.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Vejret

Vi har valgt at rejse på de tidspunkter, hvor Norge står sommerligt og forhåbentligvis mest solrigt frem, med lange lyse nætter og blomstrende natur. Vi kan dog af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at pakke til skiftende vejr. Ligesom hjemme i Danmark er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Helbredsstatus

Rejsen indeholder ingen strabadserende vandreture – de steder, vi besøger, kan opleves i kort afstand fra bussen. Dog er det en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Måltider

De aftensmåltider, som er en del af rejsens program, er ofte i form af enten en 3-retters servering. Man er glad for at spise fisk i Norge, så det må man forberede sig på kan indgå i måltiderne.

Sygeforsikring

Når du rejser til Norge, er du dækket af Nordisk konvention om social sikring, der gælder for rejser i Grønland, Færøerne og de nordiske lande. Ofte vil der dog skulle lægges ud for en del udgifter, som nogle forsikringsselskaber dækker, tjek evt. hvad der gælder for din egen forsikring inden afrejse.

Wi-fi på busser i Norge

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne i Norge, da det stadig er en relativ sjælden service.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel og drikkepenge.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk smuk rejse i fjorde, fjelde og byer Det var en fantastisk smuk rejse i fjorde, fjelde og byer. Rejselederen var både vidende, hjælpsom og god til at skabe humør i gruppen.
Date published: 2021-09-14
 • y_2022, m_1, d_24, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_da_DK, sid_NORTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser