Nytår i Riga

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Spring ind i det nye år mellem Rigas art nouveau-bygninger med nytårsmiddag, nytårskoncert i operahuset og en herlig spa-oplevelse som afslutning på det hele

Byd det nye år velkommen i Letlands stemningsfulde hovedstad, Riga. I løbet af fem dage får du rig mulighed for at opleve denne tysk-inspirerede hansestad og med et strejf af Sovjetunionen. Riga har en hel bydel opført i jugendstil, også kendt som art nouveau, et hyggeligt middelalder-centrum og en overdådighed af mikrobryggerier, der brygger yderst velsmagende øl. Byens caféer serverer dejlige kager med blåbær og solbær, og lettisk mousserende vin med rabarber smager ganske vidunderligt.
Alt det skal vi opleve, men vi skal selvfølgelig også fejre nytåret med både nytårskoncert i byens smukke operahus og en dejlig nytårsmiddag med vin, fyrværkeri og festlig stemning. Dagen derpå genoplader vi batterierne på et 4-stjernet spa-hotel i den nærliggende kystby Jūrmala, som i mere end 100 år har været Rigas borgerskabs foretrukne feriedestination.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Riga. Spadseretur mellem byens art nouveau-bygninger
Dag 2 Byrundtur i Riga og nytårskoncert i Rigas operahus
Dag 3 Dag på egen hånd eller på tur med rejselederen i Riga. Fælles nytårsmiddag
Dag 4 Afslappende formiddag med sen morgenmad. Indkvartering på spa-hotel i Jūrmala
Dag 5 Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.298,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Riga. Spadseretur mellem byens art nouveau-bygninger
Riga er delt i to af Daugava-floden

Straks efter ankomsten til Rigas lufthavn kører vi ind mod centrum. Omkring lufthavnen ligger byens nyeste og meget moderne områder med store shoppingcentre og smarte butikker. Herefter kommer vi igennem et område med traditionelle lettiske træhuse – nogle i forfald, og nogle restaurerede. De gamle træhuse er ved at få en renæssance i Letland med en fornyet interesse for at istandsætte dem.

Riga er delt i to af Daugava-floden. Før vi passerer floden, kører vi forbi det flotte nationalbibliotek, der fungerede som hovedkvarter under Letlands EU-formandskab i 2015. Nu dukker Rigas gamle bydel op med tårnene på domkirken og Peterskirken som vartegn.

Uden for den gamle bydel ligger områderne med de berømte art nouveau-bygninger, som ligger rigt udsmykkede langs med de store boulevarder, der strækker sig ud fra Rigas borgdistrikt. Vi går en tur i området og ser på de smukkeste af husene. Således lidt klogere på Letlands hovedstad indkvarterer vi os på vores hotel og spiser derefter en fælles middag på en lokal restaurant i byen.

Dag 2
Byrundtur i Riga og nytårskoncert i Rigas operahus

Riga blev grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert von Buxhoeveden som et springbræt for sværdbrødrenes korstog mod hedningene i nord. Byen udviklede sig hurtigt til også at blive en vigtig handelsby mellem Rusland og Vesteuropa. I 1621 erobrede Sverige byen, og Riga blev snart den rigeste by i det svenske imperium. Sverige mistede sidenhen området til Rusland, og Riga var en del af først det russiske imperium og siden af Sovjetunionen frem til landets selvstændighed 21. august 1991. 

På den østlige bred af Daugava-floden ligger den gamle middelalderbydel. Vi går ind gennem den svenske port, der blev bygget som en del af bymuren i 1698, dengang byen var under svensk herredømme. Vi kan stadig se det gamle forsvarsværk hist og her i byen. Bl.a. i krudttårnet, som i dag er et fint museum, man med fordel kan besøge senere på dagen. Vi bevæger os videre gennem de hyggelige gader og kommer forbi sorthovedernes hus. Huset blev bygget i 1344 til Sorthovedordenen, der var en loge for ugifte tyske handelsmænd. Vi besøger også Peterskirken, der betragtes som noget af den ypperste bygningskunst fra middelalderen. Fra toppen af tårnet er der en enestående udsigt over byen og floden.

Resten af eftermiddagen er til egen disposition, indtil vi mødes til en sen frokost/tidlig middag. Herefter går vi til Rigas smukke operahus bygget i 1863 og nyder årets nytårskoncert.

Dag 3
Dag på egen hånd eller på tur med rejselederen i Riga. Fælles nytårsmiddag

I dag har du mulighed for at kigge nærmere på den del af Riga, du finder mest interessant, eller du kan følge med rejselederen på opdagelse i Riga. Vi kan anbefale en tur i markedshallerne, der engang fungerede som hangarer for zeppeliner-luftskibe, eller et besøg i besættelsesmuseet. Du kan også kaste dig over smagsprøver på Letlands nationaldrik, Riga Black Balsam, en bitter lavet på 24 forskellige urter. Hvis du gerne vil shoppe i Riga, er det en god ide at kaste sig over byens mange butikker i dag. Her er åbent de fleste steder, mens der stort set er lukket helt ned 1. januar.

Aftenens store nytårsmiddag foregår på vores hotel som en festlig buffet med flere forskellige vine. Ved midnat skydes det nye år ind med fyrværkeri, og festen fortsætter ud på natten.

Dag 4
Afslappende formiddag med sen morgenmad. Indkvartering på spa-hotel i Jūrmala
Ved spabyen Jūrmala

Efter en stille og rolig formiddag oven på gårsdagens festligheder sætter vi kursen mod kysten og spabyen Jūrmala. Langt ind i det 19. århundrede bestod Jūrmala af en række små fiskerlejer, som lå uforstyrret hen. Det ændrede sig som ved et trylleslag i 1877, da jernbanen kom til byen. Hver fiskerlandsby fik sin egen station, og hver eneste varme sommerdag strømmede bade- og frilufthungrende storbyboere fra Riga mod strandene. Dermed blev landsbyerne kendt som "Rigas Jūrmala", hvilket betyder "Rigas kyst" på lettisk.

Jūrmala ekspanderede hurtigt med nyanlagte gader ind gennem den nærliggende skov, og der blev opført imponerende tårnhuse af træ, der fungerede som sommerhuse for Rigas elite. I sovjettiden var Jūrmala Sovjetunionens baltiske riviera, og efter at Letland blev besat af Sovjetunionen i 1940, blev mange af de smukke villaer og hoteller nationaliseret. Enkelte blev revet ned for at give plads til massive betonhoteller, men heldigvis blev en stor del af det gamle Jūrmala bevaret, og dens charme ligeså. Naturen bidrager til den hyggelige stemning med masser af frisk luft, svajende fyrretræer og en afslappet atmosfære på et bagtæppe af sandstrande så brede, at man til tider kan føle sig hensat til vores egen vesterhavskyst.
Vi bruger lidt tid i badebyen, før vi ud på eftermiddagen indkvarterer os på Hotel Jūrmala Spa, hvor vi spiser en god middag og nyder eftermiddagen og aftenen med afslapning i hotellets store wellness-område.

Dag 5
Hjemrejse

Efter en god nats søvn spiser vi morgenmad og tager af sted mod lufthavnen for hjemrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.298,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Fly København – Riga t/r
 • Dansk rejseleder
 • Nytårskoncert i Rigas operahus
 • Byrundtur til fods med lokalguide i Riga 
 • 3 nætter på 4* Tallink Hotel Riga
 • 1 nat på 4* Hotel Jūrmala Spa inkl. fri brug af swimmingpools, sauna og dampbade
 • Morgenmad dagligt
 • Nytårsmiddag inkl. vin dag 3 
 • Middag dag 1 og 4
 • Sen frokost/tidlig middag dag 2
 • Skatter og afgifter
Prisen inkludere ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 5-8 €)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Ture til fods i Riga

På dag 1, 2 og 4 går vi til fods rundt i Riga. Gåturene er ikke anstrengende, og der er ingen bakker i byen. Men vi går nogle kilometer hver dag og benytter kun bustransport ved ankomst, afrejse og på turen til Jūrmala. Medbring derfor gode sko til de gamle brolagte gader i centrum og varmt tøj og fodtøj, da det kan være koldt i Riga på denne årstid.

Hånden på hjertet

Information

Den 1. januar er Riga meget stille, og det meste af byen holder lukket. Derfor har vi valgt at køre ud til strand- og badebyen Jūrmala og afslutte rejsen her med en overnatning på Hotel Jūrmala Spa.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20LVVCB01ADK2912